בנט מתכוון כנראה לדרוש לבית היהודי תיק בכיר נוסף (ולא במקום! תיק החינוך) - כביטחון, חוץ או משפטים (כנראה מאמינים יותר שחוץ או משפטים. על ביטחון כבר לא באמת חושבים לדעתי..). - כלומר, 4 תיקים לבית היהודי, לא פחות, כפיצוי על מסירת הדתות באופן מלא לש"ס.
כעת כל השאלה היא מי ימצמץ ראשון.
אני די סמוך ובטוח שאם בנט מספיק עם עור של פיל, הוא לא ימצמץ, וביום רביעי בשעות הצהריים הוא יקבל טלפון מנתניהו שעלסף דמעות כלפי פנים, שיודיע לו חרש שהוא, בנט, ניצח, ויקבל גם את תיק החוץ/משפטים.
מה שאומר שבמצב כזה, גם הרב אלי בן דהן יהיה שר (אולי החקלאות, אולי התרבות והספורט..) ואורי אריאל שודרג להיות שר החינוך או המשפטים (אני מאמין שאם תיק החוץ ייכנס לבית היהודי, ברור שבנט ייקח אותו - אבל אם המשפטים יגיע, קשה לי לנחש האם בנט יוותר על החינוך וימסור את החינוך לאריאל, ויקח את המשפטים, או שישאר בחינוך והמשפטים לאריאל).
במצב חלומי שכזה,אם באמת נתניהו ימצמץ ראשון בשל החשש להידחק לאופוזיציה וסוף הקריירה שלו כרוה"מ - הרי שזה ניצחון היסטרי לבנט שימצב אותו כמנצח בכל קשת ההצבעה לבית היהודי - החל מהליברלים ביותר ועד החרד"לים ביותר. כן, למרות איבוד משרד הדתות - עצם הניצחון של קבלת תיק כמו החוץ או המשפטים לידי הבית, ירגיע את הרוחות בקרב כ-ו-ל-ם. העסקונה הישנה תשמח בתיק החינוך ובחטיבה להתיישבות, והחדשים והדם הצעיר יעלוז כשישמע על המשפטים /החוץ.
זה יהיה הישג היסטרי לבית היהודי לאור גודלו - 8 מנדטים בלבד. ויוכל למנף את הבית היהודי בעתיד למקומות גבוהים בהרבה מהיום, ולהחזיר את הצבע ללחיים.
מצד שני, אם בנט הוא זה שיתקפל ראשון וייסוג בו מהדרישה הזאת, וימצמץ ראשון =הרי שהוא צפוי לקבל מטח מאוד מאוד קשה מתוך המפלגה פנימה, ממש ממש קשה, שאני לא יכול לחזות מה זה יגרום.
מה דעתכם על כל המהלך? מהלך חכם מצידה של הבית היהודי?