אני הראשון להמר. נתניהו יחזיר את המנדט לנשיא.
זהותו של האשם, נתניהו או בנט, לא רלוונטית.
אני הראשון להמר. נתניהו יחזיר את המנדט לנשיא.
זהותו של האשם, נתניהו או בנט, לא רלוונטית.
ביבי דבוק יותר מידי לכיסא ראש הממשלה מכדי לוותר עליו ככה...
"הכל סובב את האשכנזים". ![]()
ובן דהן את יו"ר ועדת חוקה או סגן הביטחון
וחקלאות...
ומצד האמת לפי ההסכם עם תקומה אריאל צריך לקבל את התיק הבכיר השני, אבל בסיטואציה כזאת שזה הוטל על בנט כל המשימה והוא זה שיביא להישג הזה של הבית היהודי, ייתכן בהחלט שאריאל לא יקבל את המשפטים/חינוך,ויישאר בחקלאות והחטיבה להתישבות. אם באמת תרחיש כזה יצא לפועל, יהיה מעניין לראות איך הצד של תקומה במפלגה יגיב ואם יבינו שלא זאת העת לחולל מהומות. מעניין. אבל קודם נעבור את המשוכה של הוספת תיק חשוב כזה, ואחרי זה נתחיל לריב למי הוא יגיע 
בנט יתקשה להפקיד את התיק הזה בידי אריאל.
כבר מעכשיו הדיבור הוא "משפטים לשקד"
כל עוד הוא יהיה, לפחות מבחינתי האישית פחות קריטי למי הוא ילך, כולם במפלגה טובים...
אלא שבכל מקרה הוא לא מעוניין בקדנציה נוספת מה גם ששוב יצטרך לאותם "שותפים טבעיים" להרכבת קואליציה. עם כאלו "שותפים טבעיים", ליברמן, בנט, ודרעי, הוא לא זקוק לאוייבים.
ביבי מבין שאם הוא נופל עכשיו, העם כבר לא ישעה לטימטום של קריאות "תצילו את הליכוד", כי העם יבין שלא מספר המנדטים שיש לליכוד חשוב, כי במילא הוא תמיד יצטרך עוד שותפים - אלא מה שמשנה זה האם הליכוד מסוגל לקבל את זה שגם לשותפות האחרות צריך להתנהג יפה. במצב כזה, העם כבר לא יראה צורך לתת לליכוד כל כך הרבה מנדטים ויחזור למפלגות שהוא יותר מאמין בהם. ואז, עדיין ביבי אולי יוכל להקים את הממשלה (אם בנט לא יעקוף אותו באותם בחירות) -אבל הוא יהיה קטן הרבה יותר ויבין שהוא צריך להיות צנוע בהתייחסות שלו מול השותפות שלו.
לתת למפלגה שלו עצמו 12 תפקידי שר, ולשותפות שהבטיח שיהיו "בכירות" לתת רק ב[פירורים, לא לקבל שום דבר שהם דורשים במשא ומתן - זה לא להתנהל צנוע מול מי שהבטחת שיהיה שותף בכיר.
זה טוב שבנט מעמיד כעת את ביבי במקומו ומבהיר לביבי שאין לו אפילו חצי מקואליציה. ביבי רוצה קואליציה? בבקשה - שיתנהג יפה לשותפים שלו ושיכבד אותם.
נתניהו לא מעוניין בהתמודדות נוספת וסיבותיו אישיות, ומצד שני בנט מפנים שכניסתו לקואליצית 61 תהיה על זמן שאול.
שם המשחק הוא איפוא על מי להטיל את האשם בהפקרות הפושעת שבמסירת השלטון על מגש של כסף לידי השמאל חרף הניצחון הברור בבחירות. כל כך פשוט.
מאיפה החלטת שהוא לא מעוניין בהתמודדות נוספת? שמא אתה איש סודו של נתניהו? שמא אתה יודע שיש לו "סיבות אישיות" שגורמות לו לא לרצות יותר להתמודד?
צר לי, אבל כל פעם אתה אאומר את זה ומחדש גורם לי לגחך - הרי אתה לא איש סודו של נתניהו, והוא מעולם לא אמר את זה שכעת אחרי זה הוא יפרוש ולא יתמודד שוב.
העובדות הן כלהלן:
1. הליכוד התחזק אמנם ל- 30 מנדטים, אך במקביל המחנה הלאומי נחלש מ- 61 מנדטים ל- 57.
2. הליכוד פסל את המחנה הציוני כסיסמת בחירות, שהצליחה לו, ולא שהאמין שממשלת "השותפים הטבעיים" תחזיק מים.
3. נתניהו קיבל החלטה איסטרטגית לברוח מממשלה שנשענת על כידוניהם של ליברמן ובנט, שאהבתם אליו היא מן המפורסמות.
4. מצד שני הוא חייב למצא עד תום ולו למראית עין את הבטחת הבחירות שלו להקים ממשלה ללא המחנה הציוני.
5. לאור תוצאות הבחירות שלפנינו ולפניו הוא משוכנע שמדובר בבזבוז זמן מבחינתו, ועדיין הוא מחוייב לכך ציבורית.
6. לא רק אני שמתי לב שבלשכת ראש הממשלה לא הזילו דמעות כאשר ליברמן פרש מהמשא ומתן הקואליציוני. לא שמעתי אף דובר מטעם הליכוד שמבקש ממנו לחזור אל שלחן המשא ומתן.
7. בנט עם 8 מנדטים מרגיש סבבה כמו עם 18, ולפי זה בנה את רשימת הדרישות שלו החצופה.
8. אם בנט היה מתאים את דרישותיו למספר המנדטים שלו בפועל, ומצטנע בדרישותיו כמובן, סביר שהיה מקום לפתוח דף חדש ביחסים שבין שני המנהיגים.
9. בנט שאינו טיפש מבין את הסיטואציה, ולכן ניתק מגע, משחק אותה כאילו מישהו אמור לרוץ אחריו.
מכל האמור לעיל נותר להמתין עד היום בחצות כדי לשכנע את בוחרי הבית היהודי שבנט הוביל את המחנה הלאומי לתהום. בנסיבות האמורות תוקם ממשלה שנתניהו לא יוכל לעמוד בראשה בשל מגבלות החוק, אלא בהסכמת רוב חברי הבית שתושג אם תושג על דעת כן שליברמן ובנט ישארו בחוץ.
זה לא אומר שהוא לא רוצה להיות ראש ממשלה, וזה וודאי לא קשור לקדנציה הבאה.
בנט דורש מהליכוד את מה שהליכוד אמור לדרוש מעצמו,
ומכיוון שהליכוד לא עומד בהבטחות שהוא בעצמו הבטיח לעם -
בנט הוא זה שנצרך להעמיד את הליכוד במקום האמיתי שלו ולקיים את רצון הבוחרים.
ולכן הדרישות שהוא מעמיד, הן ממש לגיטימיות.
אתה כנראה סתם מושפע מהתקשורת ומהספינים של החבר'ה הבוגדניים מהליכוד.
בנט הבין שהוא חייב להפסיק 'לתרום איברים' לליכוד.
בנט רוצה שאני הבית היהודי יהיו עם קבלות לא אנשי הליכוד, מוצלחים ככל שיהיו.
כשתבין בפוליטיקה, ובקריאה פשוטה של דברים פשוטים - דבר איתי.
בנתיים נראה שראשך הוא זה שבשמיים, ממש לא הראש שלי.
אבל אכן, אתה צודק, נמתין. רק ימים יגידו אם ראשך היה בשמיים או ראשי. (אגב, אני בטוח שגם אם כל מילה ומילה ממה שכתבת כאן יוכחו כשטויות מוחלטות - עדיין תמצא דרך לתרץ את מה שאמרת ותסביר מחדש את כל התיזות שלך. כמו שטעית לא פעם בעבר, אבל דילגת מעל זה בקלילות...)..
מתי ולמי הוא אמר בדיוק שהוא לא מעוניין?
עפ"י המעשים שלו נראה שהוא מעוניין ועוד איך!
מאיפה הבאת את זה??
אין מצב בעולם ששמעת ממנו שסיני זה מחוץ לא"י.
אני יכול להשיג לך מפה שלו של א"י, וסיני וודאי נמצאת שם.
"הכל סובב את האשכנזים". ![]()
לכל הצעת חוק או הצבעה שהייתה קשורה להתנתקות.
מה לא מובן במה שכתבתי?
אחת ב-ע-ד התהליך, כל הזמן נגד, ובמילא היו מספיק מהאופוזיציה שתמכו במהלך והצביעו בעדו.
ככה שלא היה שום צורך במפד"ל בממשלה בשום שלב של התוכנית, וכך, כל עוד הייתה אפשרות כלשהיא להשפיע אולי לשנות את התוכנית - הם נשארו כדי לנסות לשנות, והתנגדו בפועל לאורך כל הדרך. ברגע שאושרה התוכנית, כאמור - ישירות הם פרשו, כי אז כבר אין מה לעשות ולשנות, אז במקום להתנגד מהקואליציה, התנגדו מהאופוזיציה.
מרגע שהכריז על תוכנית ההתנקות, האופוזיציה לא נתנה להפיל את שרון, גם אם עדיין לא נכנסה באופן פעיל לתוך הקואליציה. הם איתרגו אותו, כדי שיעשה את ההתנתקות.
בקיצרו - אתה בונה את כל התזה שלך סביב "אם היו עוזבים זמן מה קודם, אז בטח השמאל לא היה מצטרף כדי להחזיק את התוכנית, ואז הממשלה הייתה נופלת".
ואני, משוכנע כי אם היו עוזבים קודם, אז בדיוק כמו שהשמאל תמך בתוכנית, כך היה תומך בראש הממשלה (רוצה שנבדוק אם אפשר לבדוק הצבעות אי אמון באותה תקופה בממשלה?) - ולא היה נותן להפיל ראש ממשלה שרוצה לקיים את מדיניות השמאל וכמעט מגיע לזה".
אז זה אמונ שלך מול אמונה שלי. מה שבטוח שאין פה דבר מוכח ש"בטוח". ברוך ה' לא אני ולא אתה, נביאים.
כי בתורה כתוב: "לזרעך נתתי את הארץ הזאת מנהר מצרים עד הנהר הגדול נהר פרת".
אם א"י היא מנהר מצרים עד נהר פרת - אז אין שום אפשרות להגיד שסיני וגוש-קטיף לא בארץ-ישראל.
(אא"כ אתה מסתכל על המפה הפוך, ואז כל העולם שלנו חוץ מא"י.
)
תעלולי סרסורים שיפילו אותנו ביגון שאולה.
האיש יצא מדעתו
אני לא הבנתי בכלל את ההקשר ולמה להלחיץ את העם 3 ימים לפני בחירות.
ההקשר הנוסף הוא פוליטיקה.
יש מי שמספר באולפנים שהוא יחליף את כל מינויי הממשלה נוכחית, ויש מי שמספר שיש תיכניות גיבוי אסטרטגיות במקרה של התפוצצות סנקציות כללליות.
למעט השמאל שחתך את הדברים מהקשרם, המציא סיטואציה מדומיינת ומוגזמת, ואז שלח את האוסטרלי לכתוב כאן
אז אולי זה איזה בוט שמאלני שהתחפש לראש הממשלה?
חבל שנגיד בנק ישראל לא חשב על זה לפני שאמר שזה רעיון אסוני
רק חסר לי מדוע בכלל הוא מדבר על זה ? אולי אם אתה הבנת אז תסביר.
כל בעל משכנתה במדינה צריך לדאוג. זה לא משחק .
מה זה אומר "כלכלת קריפטו"? אולי קודם תסביר אתה את המילים שאתה משתמש בהם.
שימוש בקריפטו קיים בארה"ב היום, בפועל, אז הם "כלכלת קריפטו"? יש להם קרן לאומית שמחזיקה 200 אלף מטבעות. מה "כלכלת" קריפטו אצלם?
המפלגה הוקמה על טיקט אחד בלבד:
מלחמה בלהט''ב.
בבחירות הקודמות הם פרסמו סרטונים הומופובים, אהבו להדליק אש בכל מקום שאפשר, רצו לעצבן את כולם.
עכשיו אני רואה את הסרטונים שלהם, ורואה שהם נהיו הרבה יותר פרווה:
העלאת שכר למורים, לימוד פרשת שבוע בבית הספר...
מה השתנה בעצם, ולמה זה קרה?
פועל יוצא מזה זה גם מלחמה בפרוגרס (לא להטב אלא פרוגרס), וגם עבודה על עניין החינוך.
הם לא מדברים על העלאת שכר למורים אלא על העלאת התודעה היהודית בחינוך. העלאת שכר למורים זה כדי שהמורה לתנך יהיה יהודי ולא ערבי.
ב. מה השתנה? הרוח המסורתית הגדולה ששטפה את המדינה בעקבות המלחמה. הרב טאו אמר זאת מפורש.
ג. הכל אותו שורש: העלאת התודעה היהודית.
בס"ד
נעם רצה לראשונה בבחירות 2019 ב' כשהובילו אותה מספר אנשים בהם הרב דרור אריה ואחרים, וכך זה גם המשיך בבחירות 2020. בשתי מערכות הבחירות האלו נעם מלכתחילה לא רצו לרוץ עד הסוף, אלא בעיקר לעשות רעש שיכירו אותם.
בבחירות 2021 הגיע אבי מעוז, שעד אז היה צריך לטפל בתיקים הפתוחים שהיו לו בעקבות הרכישות של בתים בעיר דוד. זו הפעם הראשונה שבנעם רצו באמת להכנס לכנסת ולכן הם החלו בקמפיין נרחב (מי שזוכר את יוזמת הרב קמינצקי לאחדות) ומעוז קיבל את המקום השישי ונכנס (די בהפתעה גם שלהם) לכנסת.
כזכור הבחירות האלו הובילו להקמת ממשלת השינוי ולכן למעוז כמעט ולא יצא לדבר על נושא החינוך, אבל מרגע שהוקמה הממשלה מעוז אכן דרש (וקיבל) לידיו את האחריות על הגפ"ן, שזה נטו חינוך.
לסיכום: יש את נעם של לפני אבי מעוז, שמטרתה הייתה בעיקר לעשות רעש ולצבור כוח, ויש את נעם שאחרי אבי מעוז שבאמת חרתה על דיגלה את נושא החינוך. אני כם אגיד שיש במפלגה מי שטוענים שזו הייתה טעות להתחיל בנושא הזה, בדיוק בגלל שכיום אנשים לא מבינים את ההבדל.
האם מתחת למעטה של ישראליות של חדאד נמצאת חתירה למדינת כל אזרחיה במקום מדינת היהודים?
בספרו “תנו לי להסביר” (שפורסם לאחר אירועי ה-7 באוקטובר), המחבר מציג עמדות שעוררות שאלות קשות על עתידה של מדינת ישראל. הנה שני ציטוטים מרכזיים מתוך הספר, הממחישים את תפיסתו:
על חוק הלאום וההתיישבות:
המחבר כותב כך:
"הסעיף השלישי שהייתי מתקן [בחוק הלאום] הוא הסעיף שאומר שהמדינה רואה בפיתוח התיישבות יהודית ערך לאומי ותפעל על מנת לעודד ולקדם הקמה של יישובים יהודיים ואת ביסוסם."
ומיד לאחר מכן מוסיף:
בסך הכל צריך להוסיף בסוף הסעיף שהמדינה תשקוד גם על פיתוח ההתיישבות לכלל האוכלוסיות בישראל."
השאלה שעולה מתפיסת עולם זו היא: אם נשנה את הסעיף כך, כיצד נוכל בעתיד להתמודד או לפתור את בעיית ההתפשטות וההשתלטות על קרקעות בגליל ובנגב?
על מינויים בכירים וזהות המדינה:
במקום אחר בספר נכתב:
"יתרה מכך, תחשבו על מציאות שבה, לצד ראש ממשלה יהודי, יהיה סגן ראש הממשלה ערבי, ולהפך."
מדברים אלו עולה בבירור כי לשיטתו אין סיבה למנוע מינוי ערבים גם לתפקידי הביטחון הרגישים ביותר – כגון ראש השב"כ, ראש המוסד או הרמטכ"ל. חשוב לציין שבספרו הוא אינו מבדיל בין נוצרים למוסלמים בהקשר זה.
לאן כל זה מוביל?
המטרה היא לעודד גם אחרים ללכת באותו הדרך, במטרה לשנות את אופייה של המדינה – ממדינת הלאום של העם היהודי למדינת כל אזרחיה, בלי לנקוט בכינויים אלו. השינוי הזה נעשה לכאורה בדרכים דמוקרטיות ולגיטימיות של השתלבות וחתירה לתפקידי מפתח, בדומה למודל שבו גורמים מוסלמים פועלים באירופה בשיטת "הכיבוש מבפנים" ומגיעים להשפעה מכרעת. אני לא חושב שחדאד מודע לכך שהשאיפות שלו יכולות להוביל למה שנאמר כאן.
מה דעתכם? האם מדובר בחזון משתלב ומכיל, או בסכנה קיומית לאופייה היהודי של המדינה?
כל מי שמצביע לוינטר כשחדאד לצידו, נותן למעשה יד להפיכת מדינת היהודים למדינת כל אזרחיה. היו לא יהיה. או לפחות לבזבוז קולות של ימין.
גרסה עם פירוט הפניות בספר בקישור:
ולכן פייגלין לא היה מוכן שיהיה במפלגתו בזמנו. מבחינת חדאד זו מדינת כל אזרחיה ולא מדינת היהודים
מצידי שיציעו לו להיות שר רק שלא ירוץ לבד... ולא הבנתי למה הוא לא מסכים אפילו לבלוק טכני... בן גביר בזמנו התחנן לבלוק טכני, כי הוא לא רצה לשרוף קולות. מצד שני אם בסוף יחסרו לו 3,000 קולות, וזה יהיה ההבדל בין ממשלת ימין או לא.. חבל שאני לא יכולה להריץ סקר בעצמי🙂
אנא צאו לרגע לרגע מהבחירות
ואיזה קוף יותר מתאים בתור ראש ממשלה 
בקורס חובשים שעשינו
יש נושא שנקרא חומ"ס
זה בעצם חומרים שמשתמשים בהם בתעשייה
למשל אמוניה או כלור
כאלו שאם נופל טיל או משו דומה...חבל כמו שאומרים
מה דעתכם על זה אלו באופן כללי?
האם מי שיש לו חומר כזה והוא לא מכניס אותו לבונקר
הוא סוג של פושע? או ש "ככה זה היום"?
החל מכימיקלים - נוזלים, גזים, אבקות, חומרים דליקים, רעילים, מחמצנים. כאנשים רגילים אנחנו לא חשופים להם אבל בתעשייה יש בערך אינסוף דברים שמשתמשים בהם: ליתיום מתלקח במגע עם מים ומשמש בסוללות ליתיום שנמצאות בטלפונים, מחשבים, ובכל מקום בערך. סוללות ליתיום כשלעצמן, אם הן מקבלות נזק, יכולות להתלקח או להתפוצץ בעוצמה של פצצה. חנקן פלוארידי (גז רעיל) משמש בייצור מסכי LED.
אי־אפשר להעביר את כל התעשייה של מדינת ישראל לתת־קרקע. פשוט לא ישים.
יש פיקוח רציני גם על שינוע חומ"ס, גם על מתן היתרי החזקת רעלים וכן הלאה. לכב"א יש נהלים להתמודדות עם אירועי חומ"ס, ובכלל לארגונים הבינלאומיים הרלוונטיים יש המון מידע והנחיות בנושא.
בזמן מלחמה מטילים מגבלות על שינוע חומ"ס (קבלת והחזקת מכולות חומ"ס בנמלים, כמה מקסימום אפשר להחזיק וכיו"ב), אנחנו לא נמל ביירות בקטע הזה.
שלאזרח שומר שחוק
שמשתמש בחומרים כללו
אין חובה למגן מעבר למה שצריך?
אתה משתמש באורניום הקספלאורידי ביום־יום?
ישנן הגדרות בחוק/תקנות לגבי רשימת החומרים המסוכנים. חלקם מסוכנים רק בשימוש (למשל: תרופות מסוימות), חלקם בשינוע אך לא בהחזקה (למשל: מכשירים המכילים סוללות ליתיום), חלקם מסוכנים באחסון (דלקים, רעלים).
לקטגוריה השנייה, אם אתה רוצה לשנע חומרים מסוכנים, יש לכך מגבלות (סוג משאית, ציוד חירום, הכשרה).
לקטגוריה השלישית, לכל חומר יש הגדרות כמה ממנו אפשר להחזיק במקום אחד, באילו אריזות, סוג מחסן, ממונה רעלים מטעם החברה, ציוד חירום הנדרש במחסן, מיגון, הכשרה לאנשים הרלוונטיים, נהלי איחסון/בקרה. החזקת חומרים מסוכנים שלא כדין היא עבירה על החוק.
הארגונים הרלוונטיים (או"ם, ICAO, IMO וכן הלאה) משתדלים למצוא את האיזון בין רמת המיגון הנדרשת לבין צרכי התעשייה, בסוף זה משחק עדין בין רמת הבטיחות שרוצים להשיג לבין הרצון לתת למשק לעבוד.
ככל ששומרים על הנהלים כמעט ולא ייתכן שיקרו נזקים מיוחדים.
גם לשגרת חירום (טילים כיו"ב) יש הנחיות מיוחדות כמו צמצום מלאי חומ"ס וכן הלאה.
אריק מהדרום
מאריך את היותך חלוץ בדרום
ובד בבד זה אקטואלי
יש לי הסברים למה בסופו של חשבון אני מצביע למי שאני מצביע, מקבל שיש כאלו שיש להם הסברים טובים למה הם מצביעים לרשימה אחרת.
אבל, אך ורק בתנאי שמצביעים לרשימה שבוודאות עוברת! מי שמתוך טהרנות אידיאולוגית, מצביע לרשימה שלא עוברת או שאולי לא עוברת - הדם שח"ו ישפך אם תקום כאן ממשלת שמאל, על הידיים שלו!
תקציר: "היו לי הרבה תוכניות, אבל אכלו לי, שתו לי, הבטיחו ולא קיימו, לא צירפו אותי לוועדות, אבל אם תצביעו לי, אכנס עם חברי "נעם" נוספים והפעם אבצע את מה שתכננתי":
לבין מפלגה עצמאית של 4 חכים שיכולים להכריח שיתנו להם מה שרוצים כי הם אצבע על הקמת הקואליציה.
מעוז בצ"ד זו מפלגה עוינת כי סמוטריץ רואה במעוז מטרד ומעדיף למחוק אותו פוליטית במקרה הרע, או מזלזל בו במקרה הטוב
פעולה לטובת כולם, תוך שישאר לו חופש הצבעה בדברים שהר' טאו אומר.
מעוז התעקש להתפלג מייד אחרי הבחירות,לנהל מו"מ קואליציוני לבד ולפעול כסיעת יחיד - בנתיים הוא גילה את עובדות החיים. מי שבוחר להתנהל לבד - נמצא לבד.
יורד מהקורקינט, לוקח את הנשק - ובורח
אולי מישהו יודע להסביר מדוע המאבטח לא חתר למגע ...
ככה זה שרוב מאבטחי בתי הספר הם אנשים בני 70...
ואפשר גם בן גביר עם איזנקוט
אם איזנקוט יציע לבן גביר שר בטחון והוא ידחה את ההצעה, אני מירב מיכאלי.
ברגועמי עוד יהיה בממשלה הזאת? יאיר גולן? רע"מ?
בס"ד
אבל צריך לזכור שני דברים:
מאז ומתמיד נתניהו העדיף ממשלה עם שותפים מהצד השני.
אחרי הבחירות, במדיה ולא תהיה הכרעה, יהיה לחץ אדיר לממשלת אחדות.
בספק אם יסכים לשבת עם ביבי באותה הממשלה.
אולי רוטציה בתנאי שהוא (אייזנקוט) הראשון ברוטציה
תראו מה קרה לכחול לבן