זה עבר בוואטסאפ ..סתמישוו
בעז"ה פרשת בהר: השבוע חגגנו את ל"ג בעומר, השמים האדימו מאור המדורות שהמוני ישראל הבעירו לכבוד הצדיק האלוקי רבי שמעון בר יוחאי, המדורה היא מנהג עתיק וקדוש.. אבל אם נתבונן מסביב נגלה שלצערינו רובינו חוגגים את החג הנפלא והמאיר, אך איננו יודעים אפילו מדוע חוגגים אותו! כמה מאיתנו יודעים מדוע מדליקים מדורות? אנשים חושבים שלהתחבר לחג זה העיקר להדליק מדורה.. מה זה משנה למה? מה זה משנה מה עושים סביבה? פריצות, מוזיקה גסה, שתייה חריפה, לשון הרע מסביב למדורה, ממש מקיימים מצווה.. ממש "קדושה אמיתית"..
יש כמה סיבות להדלקת האש הגדולה בישראל, ננסה להסביר אחת מהן -
שהקב"ה נגלה אל משה רבינו- הוא נגלה בסנה הבוער באש. שנגלה לבני ישראל בהר סיני במתן תורה- הוא נגלה בהר בוער באש. שירדה שכינה למשכן, יורדת אש מהשמים ואוכלת את הקורבנות. כבוד ה' נראה בעולם ע"י האש.. ומדוע דווקא באש?
את פירוש הדבר מצאנו בדבריו של בעל הספר "קהילות יעקב" זצ"ל, והוא מסביר כך-
אש היא דבר רוחני, דבר שאי אפשר לגעת ולמשש אותו, והיא המקום המובדל ביותר מתחום האדם, המנוגד לו ביותר.. אף בריאה בעולם אינה יכולה להכנס או לגעת באש..האש מצד אחד היא הדבר הכי מיוחד ושימושי בעולם (חשמל, אור ,השמש, ועוד..) אך מצד שני אם מתקרבים יותר מידי- היא שורפת הכל.

כדי להדגיש ולהמחיש לחושים שלנו את רוממותו וגדלותו של הקב"ה ,שמצד אחד הוא קדוש ונעלה מהשגתינו והבנתינו..ואי אפשר לגעת ולהיות כמוהו. אבל מצד שני הקב"ה והתורה הם הטוב והאמת הגדולה בעולם- הוא מתגלה אלינו באש.

ר' שמעון בר יוחאי כתב את ספר ה'זוהר', הספר שמגלה את הסודות הכי כמוסים של התורה ,סודות שאף אדם רגיל אינו יודע ואינו מסוגל לקלוט בשכלו.. מי שרוצה להבינם צריך להיות אדם גדול ,בתורה ובמצוות. מסופר שביום האחרון של ר' שמעון בר יוחאי ,התאספו תלמידיו הגדולים בביתו והוא לימד אותם את הסודות הגדולים של הספר שכתב, הבית התמלא אש ואור עד שלא היו יכולים להסתכל לכיוונו של ר' שמעון מרוב האור הגדול.. מה שרשב"י חשף, ספר ה'זוהר' הקדוש, הם סודות התורה, הם סודות האמונה והחיבור הכי עמוק שבנינו ,בני האדם ,לבין הקב"ה..התורה הפנימית ביותר..שהיא כמו אש, ובאמצעותה אנו יכולים להיות הכי קרובים להקב"ה. הכי קרובים לטוב ,לאושר, לגאולה.

זוהי האש, זוהי המדורה הגדולה שאנו מדליקים לזכרו של רבי שמעון בר יוחאי, אנו שמחים וחוגגים את החכמה הגדולה הזו שהוא חידש לנו ,את האש, את הפנימיות שבזכותה אנו יכולים להתקרב יותר לריבונו של עולם, להתקרב יותר לגאולה.
שנזכה להתעלות ,להתקדם ולהידבק באש התורה, "חיי עולם נטע בתוכינו", הכל נמצא בתוכינו פנימה.. כל יהודי הוא נר בישראל ,שרק צריך להתאמץ לגלות את האש הנעימה והמאירה שבוערת בו..בעזרת ה' ובהשתדלותינו. שבת שלום!

אם יש לכם משהו להוסיף , עוד דברי תורה .. תמיד טוב לכתוב
איזה כיף שיש מקום שאפשר להוציא את הדוסיות שבי;)מי נהר!
חח סתם אל תדאגו אני פסדר גם בעולם הגדול סתם פשוט יותר נחמד פה;) טוב ככה: כל השנים בחיים לא הבנתי מה הקטע של החג הזה, כאילו יום שבו יש אישור רשמי להשתגע...השנה למדתי משו(לא זוכרת מאיפה) גם מה שסתםמישו אמר- עבר בוואצאפ;) וגם שעם ישראל הם כמו המדורה' אנחנו יכולים להיות כל אחד לבד-כל קרש בנפרד, ואז הרבה קשה להדליק אותנו, כי כל אחד לבד לא דולק הרבה זמן, אבל אפשר גם להיות ביחד- כל הקרשים ביחד יוצרים את המדורה המושלמת (מכירים את המדורות המגניבות האלה שהם גבוהות כי הם בנויות אחת על השניה?) וככה הרבה יותר קל להדליק אותנו!
להדליק אותנוסתמישוו
זה יכול להישמע כאילו זה להדליק את הנשמה וכו'
וזה דם יכול להישמע כאילו אנחנו עם של ערסים (ח"ו) .. "אל תדליק אותי"

בשבת שמעתי סיבה יפה למה חוגגים את ל"ג בעומר ולמה בכלל עושים מדורות. כאילו, יש כמה סיבות .. אבל זאת הייתה הכי טובה לדעתי.. אם אני אזכור אולי אכתוב אותה מחר..

ואולי לא הבנתי אותך נכון.. אבל להיות דוס זה מחמאה, לא ככה?!
בטח! פשוט בזמן האחרון כתבתי כאן דבריםמי נהר!
שחשבתי שכולם הבינו מזה שאני איזה פורקת עול;) ואולי סתם זרמתי עם הציניות של עצמי;)
אה, חח אז זה היה בציניות..מסתברסתמישוואחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך