רוצה עצות מאנשים שיודעים משו מהחיים שלהםמי נהר!
עצם זה שאת מתפללת זה מראה על חיבור ענק (!!)סתמישוו
עכשיו, בתפילה עצמה את יכולה לבקש להיות קרובה יותר לה'
ר' נחמן אומר (מקווה שאני אפרש את זה נכון) שהעניים בתפילה זה לבקש להיות קרובים יותר לה' .. לא הרפואה, לא הפרנסה.. כאילו, גם אבל צריך לדעת שעצם הבקשות זה כדי להתקרב לה'..
נראליי שזה קורה להרבה, גמלי קורה הרבה שאני ממלמל תפילה .. או שאני לא ממש מרגיש צביטה גדולה כשנפטר מישהו שאני לא מכיר..
זה בקצרה, אני צריך ללכת .. אולי עוד ארחיב.
תודה..אבל לא הבנת אותי ככ נכוןמי נהר!
אז טוב שעשיתי את זה קצר..סתמישוו
תכלס..הכל לטובה;) אבל רגעמי נהר!
את מוזמנת..סתמישוו
בתפילה, בציפיה לביהמ"ק..
מזדההשירוש16
פירוט באישי
מבין אותך זה באמת מתסכל...דבש חריף
(לעולם לא יבוא לך רגשות למשהו בתהליך מודע.זה כמו אוכל. את אוכלת ואת מודעת ובוחרת לאכול. אבל מערכת העיכול עובדת תמיד גם שאת לא מודעת אליה. ככה גם רגשות.
הרגשות האלו קימים בזכות החשיבה (בתת מודע) שלך על הדבר. לדוגמא אדם חושב על מישהו שעשה לו רע, אוטומטית בצורה ספונטנית אותו אדם ירגיש רגש דחייה. הרגש הזה הוא תוצר של מה שיש לאותו אדם בתת מודע על חברו. התהליך הזה נעשה לא במודע.)
את האמת, אין לי מה ליעץ כי אני לא חושב שהמדד של האדם "ל ה ר ג י ש" חיבור עם ה'.
אוף אתם לא הבנתםמי נהר!
תסתכלי ב"והיה אם שמוע"- שם התשובה לשאלה שלך.שירוש16
יכולה לסכם בזה שאני מזדהה מאוד...רנה בנה
שאלה גדולה שגם לי אין תשובה אליה..
אבל בנוגע לביהמ"ק שהזכרת, אני הרגשתי יותר מחוברת ויותר מקווה כשהתחלתי ללמוד על זה ולהכיר את זה ומתוך העיסוק בסתם יום רגיל, לא קשור לרבע שעה של תפילה או ליוםפ כיפור, ממש בקשר לימים האלה ולמציאות הנוכחית, התחברתי יותר לתקווה ולציפיה..
אולי זה התשובה להכל.. אם נברר, נשאל, נחפש ללמוד יותר על המשמעות אבל לא בדברים גבוהים ונסתרים שאנחנו לא מבינים, בהתאמה למציאות היום.. נעסוק יותר בעמ"י- נרגיש יותר כאובים אם יש חס וחלילה פיגוע. תפילה- אני גם שואלת, אבל אולי ללמוד כמה דק' כל בוקר על הכח של זה והמשמעות וכו' ומתוך ה'הכרות' מרגישים יותר קרובים וקשורים.
מצטרף..
אחד מבני עקיבא
תודה..אני אשמח לעוד הבטים אם יש לכםמי נהר!
זה קורה לכולם מדי פעםקמנו ונתעודד
בס"ד
והפתרון היחיד עד כמה שאני יודע הוא לימוד.
לדוג' בנושא התפילה:
תלמדי על הערך של התפילה, תלמדי את המשמעות של המילים, תלמדי כוונות לתפילה (עדיף כמה שיותר פשוטות).
אח"כ תנסי לממש את מה שלמדת. אם למדת מה משמעות המילים בברכת אבות, כשתתפללי, כל מילה שתגידי, תחשבי על המשמעות שלה. בשלב הבא תעברי למשמעות של כל משפט ומשפט, ובסוף תוסיפי את המשמעות של כל ברכה וברכה.
התועלת של השיטה היא כפולה. גם הלימוד והבירור של משמעות התפילה וחלקיה יגדיל את היכולת שלך "להרגיש את החיבור", וגם 'המאור שבה מחזירן למוטב', יש בלימוד תורה ערך סגולי שבזכות המצווה שבלימוד, רבש"ע עוזר לנו בשמירת המצוות.
בהצלחה!
אני גם..
הזדהות..רייצ'ל=)
מגיע לך תגובה ארוכה ומשוקעת,די"מ
אבל לצערי אני לא נמצא במקום שיש לי כוח לכתוב אחת כזאת.
אז אני יקשר אותך למשהו שכתבתי בתקופות יותר טובות ושמחות..
תודה אני אקרא כשאוכלמי נהר!
קרה לי הרבה פעמים
אריאלניקית גאה
תתפללי אל ה' שיפתח לך את הלב, שתוכלי להתפלל בכוונה ושמחה אמיתית!
מניסיון זה עוזר
בהצלחה
למה שתרגישי ?.....את מזוהה עם החלק הבהמי יותר .....שאת מרגישחנטריש
ה זה סוג של נס
רק רגשות אימפולסיבים הם בהמיים.דבש חריף
ע"פ התניא כמדומניחנטריש
אשרייך ממש!לך דומיה תהילה
הצד העליון של האדם, הצלם אלוקים שלו, הוא השכל. טוב מאוד שתלמדי את התוכן של התפילות והברכות. את נוסעת באוטובוס? יש לך זמן פנוי? תפתחי את הסידור ותקראי מה כתוב, על מה מדובר בכלל. כשמגיעים לתפילה זה כבר סוף התהליך, זה כבר קצת מאוחר. קצת, כי אין דבר כזה מאוחר מדי, תמיד צריך להתאמץ, אבל יעזור הרבה מאוד תכונני מראש. חז"ל אומרים ש"חסידים ראשונים היו שוהים שעה אחת ומתפללים". צריך גם להבין את תוכן התפילות וגם להתכונן נפשית לתפילה. לא להתחיל להתפלל מתוך לחץ או כעס או עיסוקים שונים. אחרת זה באמת קשה. יש היום המון ספרים ופירושים על התפילה, רק לבחור.
אברך מהישיבה פעם אמר: "אתה מתפלל כמו שאתה לומד ולומד כמו שאתה מתפלל". בדקתי, זה באמת נכון. השכל והרצון קשורים זה בזה וכל אחד מרומם את השני. טוב מאוד יהיה אם תהיה גם קביעות באיזה לימוד. (לדעתי, היסוד הוא תמיד מסילת ישרים, שוב ושוב ושוב... אבל זה נתון לבחירתך)
כמו שאמרנו בהתחלה - זו עבודה. ככל שמתמידים יותר זמן, מתחזקים יותר. ובסוף יבוא גם החיבור הזה שילך ויגבר, בעזרת ה'.
בהצלחה,
ואל תשכחי להתפלל על זה. ;)
תודה אנשים! אחלה עצותמי נהר!
רבי נחמן התפלל מלא עד שהוא הרגיש בצרה של יהודי יותר ממנוחנטריש
זה שזה מבאס אותך ושמת לב זה כבר טוב!!בת 500אחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים