פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
מה משמעות המוות??עטרת33
מנסה להסביר....~תות~
מכירה את המשפט העולם הוא מסדרון עד שמגיעים לטרקלין??? אז בעצם העולם שלנו הוא מעבר והכנה לעולם הבא שהוא הטוב ביותר. בנאדם שמת לא סובל אלא מאושר שהוא מגיע לעולם הבא...
ניסיתי אבל לא אני לא כל כך מתמצאת בזה...
מאושר אם יש לו סיבה לכך206
כוונתי-אם הוא לא עבר עבירות וצבר לעצמו מצוות ומעשים טובים
מעבר מהפרוזדור לסלון......שולמית מילר
^^^~תות~
אבל מה המשמעות של המוות בעצמו?ז״א-עטרת33
במוות..אוףףף לאידעת איך להסביר את השאלה שלי
ניסיתי להסביר למטה... רוצה לנסות למקד יותר?
רעיה123
לדעתי...רעיה123
לדעתי זהו מעבר בין העולם הגשמי לעולם הרוחני,
זהו הנקודה בה הצלחנו לעשות את השליחות לשמה ירדנו לעולם,
החיים הוא רק מזדרון המוביל לחדר האמיתי, לעולם הבא,
תארי לעצמך מזדרון מלא מראות ובסופו חדר בו יושב אדם חשוב ומכובד, בדרך, במזדרון, הינך תסתכלי במראות תסתדרי ע"מ להגיע במראה הולם, במראה מכובד,
ככה להבדיל הם החיים, הזמן בו אנחנו הולכים בדרך לעולם הבא וכל הזמן משתדלים להוסיף עוד למראה שלו,
פה עוד חצאית צנועה, פה עוד סיפור ושיר בשביל הנשמה, שם עוד עזרה לשכן הזקן ושם לילד שקשה לו...
כל הזמן מתכוננים לעולם הבאה וברגע המוות, אנחנו יודעים שזהו, סיימנו את תפקידנו בעולם... אם ככה.. יש לי שאלה
בשירשור אחר
קווה שהבנת משהו ...
זהו הנקודה בה הצלחנו לעשות את השליחות לשמה ירדנו לעולם,
החיים הוא רק מזדרון המוביל לחדר האמיתי, לעולם הבא,
תארי לעצמך מזדרון מלא מראות ובסופו חדר בו יושב אדם חשוב ומכובד, בדרך, במזדרון, הינך תסתכלי במראות תסתדרי ע"מ להגיע במראה הולם, במראה מכובד,
ככה להבדיל הם החיים, הזמן בו אנחנו הולכים בדרך לעולם הבא וכל הזמן משתדלים להוסיף עוד למראה שלו,
פה עוד חצאית צנועה, פה עוד סיפור ושיר בשביל הנשמה, שם עוד עזרה לשכן הזקן ושם לילד שקשה לו...
כל הזמן מתכוננים לעולם הבאה וברגע המוות, אנחנו יודעים שזהו, סיימנו את תפקידנו בעולם... אם ככה.. יש לי שאלה
בשירשור אחר
קווה שהבנת משהו ...
אז למה אנחנו באים לעולם?כדי למות??מה הטעם?עטרת33
כדי לתקן את התיקון שלנועינגניסטית גאה
איזה????עטרת33
ה' מוליד בני אדם כדי שיעשו טוב בעולם. כדי שאחד יעזור לשניעינגניסטית גאה
לא יודעת בדיוק איך להסביר.. תשאלי מורים שלך מישהו שמאמין
נכנס פה הקטע של"נסתרות דרכי ה'"רעיה123
כל אחד והתיקון שלו... אנחנו לא יודעים מה התיקון שאנחנו צריכים להעביר את הנשמה שלו...
אם היינו יודעים הינו עושים את זה גיל 5 הולכים... למה לבזבז" 120 שנה בעולם הגשמי ולא לשבת בעולם הרוחני...
אנחנו צריכים להעביר את הנשמה שלנו תיקון וע"י התורה והמצוות שאנחנו מקימים אנחנו מתקנים את הנשמה שלנו...
אם היינו יודעים הינו עושים את זה גיל 5 הולכים... למה לבזבז" 120 שנה בעולם הגשמי ולא לשבת בעולם הרוחני...
אנחנו צריכים להעביר את הנשמה שלנו תיקון וע"י התורה והמצוות שאנחנו מקימים אנחנו מתקנים את הנשמה שלנו...
כדי שהנשמה שלו תקבל עליה רוחנית...אם ככה... למה לא לעשותרעיה123
את זה למעלה? אז נראלי שלמעלה יושבים הנשמות המושלמות, הנשמות שעשו את התיקון שלהם ואנחנו פה ע"מ לתקן משהו . ..
נראלי
נראלי
אז למה בכלל לרדת לעולם?עטרת33
כדי לתקן משהו בנשמה שלנו שאנחנו לא יודעים מה הוא . .רעיה123
כי הרי לפני שנולדת הלב שלך היה שלך בנאדםעינגניסטית גאה
אחר שנפטר. הגילגול עובר כדי לראות מי יעשה את ההכי טוב
וואי רעיה.. מחזקת ;)עינגניסטית גאה
חולקת קצת...רעיה123
וואי רעיה.. מחזקת ;)עינגניסטית גאה
אז למה מלכתחילה לברוא עולם?שיהיה-עטרת33
בו יצורים קטנים שבאים לסוג של תיקון וחוזר חלילה??
שורש הטוב - להיטיבפולמוס
בס"ד
בנוסף, אפשר לחפש באתרי שו"תים כמו ישיבה ("Yeshiva") אתר כיפה וכו'. יש המון תשובות.
לא חולקת... מחילה מכבודך
חלילה לא מתוך זילזול...רעיה123
פשוט התפיסה שאני "התחנכתי" (תקראו לזה ככה
) אף פעם לא שמעתי שכל התהליך של ה"גילגול נשמות" שאותו אנחנו באמת לא יכולים להבין, בקטנותינו...
אז הוא לא בא ע"מ לראות "מי עושה הכי טוב" הוא בא ע"מ לתקן נשמה שנסתלקה מין העולם לפני תיקונה המלא ...
זכותך לחלוק עלי ואני ישמח אם תסבירי את הדעה שלך כי לא שמעתי את זה...
סליחה אם התגובה הקודמת נשמע מתוך זלזול... מנש לא!!
) אף פעם לא שמעתי שכל התהליך של ה"גילגול נשמות" שאותו אנחנו באמת לא יכולים להבין, בקטנותינו...אז הוא לא בא ע"מ לראות "מי עושה הכי טוב" הוא בא ע"מ לתקן נשמה שנסתלקה מין העולם לפני תיקונה המלא ...
זכותך לחלוק עלי ואני ישמח אם תסבירי את הדעה שלך כי לא שמעתי את זה...
סליחה אם התגובה הקודמת נשמע מתוך זלזול... מנש לא!!

לא תמיד..קיפודה
מממ...~תות~
אז ככה בדיוק בל"ג בעומר הייתי מאוד שבורה (חבר טוב שנפטר) ושאלתי חברה שלי על זה (שתבינו זו בת שכל המשפחה שלה חוץ ממנה ועוד שתי אחים מתו בתאונת דרכים) והיא ענתה לי בערך ככה: הנשמה שלנו ירדה לעולם עם מטרה כל שהיא וכאשר היא גומרת את תפקידה היא עולה לשמיים, עכשיו לפעמים יש מצבים שהנשמה יורדת שוב לבצע תיקון בעולם על משהו שהיא לא עשתה טוב.- זה בערך התשובה שלה ואחרי שדיברתי עם אדם מבוגר יותר אני רוצה לחדד כמה דברים, אישית אני לא מאמינה בגלגול נשמות.. אז אני יותר לוקחת את זה בתור זה שהנשמה יורדת לעולם כי יש לה תפקיד מסוים...
ותקשיבי זה נורמאלי לחלוטין שעדיין לא תביני אנחנו בנ"א ויש המוןןןן דברים שאנחנו לא מבינים, אני יודעת שזה מתסכל מאוד אבל ככה זה ותאמיני לי שגם אותי זה משגע... עצם זה שאת בעצם שואלת את השאלות האלה זה כבר מראה שאת בן אדם מאמין כי בן אדם שלא מאמין מקבל את הכל בקלות כי הרי זה ברור שאנשים ימותו כי אין אלוהים... אז בכללי זה מראה שאת בנאדם מאמין....
מצטערת שהכל מבולגן אני כותבת ותוך כדי מנסה להתכונן לבגרות... אם יש לך עדיין שאלות מוזמנת לאישי...
וכמו שאת רואה האנשים שמקבלים את זה הםרעיה123
אנשים מאודדד חזקים!! אנשים שנפטר להם קרוב , לא עלינו
הם אנשים גדולים...
(כן, לפעמים עצם זה שהקרוב נפטר והדיבורים סביב זה עושה אותו גדול ועצום!!)
כמה פעמיים אומרים :"הלכתי לניחום אבלים לחזק אותם והם בעצמם חיזקו אותי"???
הם אנשים גדולים...(כן, לפעמים עצם זה שהקרוב נפטר והדיבורים סביב זה עושה אותו גדול ועצום!!)
כמה פעמיים אומרים :"הלכתי לניחום אבלים לחזק אותם והם בעצמם חיזקו אותי"???
בבר מצווה של אחד מהיישוב שלי היה כתוב במצגת (עם תסמונת)קיפודה
יש כאלה שבאים לתקן את עצמם ויש כאלה שבאים לתקן את העולם. ככה זה. כולם באים עם משהו לעשות כאן.
וואי, זה כ"כ מתחבר לי לשבת.זורמת עם החיים
הייתה לי השבת שבת צוות ודיברתי עם חברה שלי ופתאום שתינו קלטנו שאנחנו לא מבינות את העולם הזה בכלל כי הנשמה שלנו מוגבלת פה ורק בעולם הבא היא ממצה את עצמה ואז אמרתי לה שבתכל'ס אנחנו לא יכולים להבין הכול כי אם היינו מבינות הכול בחיים ובעולם אז היינו בדרגה של הקב"ה ואז מה היה הטעם? קיצר שורה תחתונה- אנחנו לא אמורות להבין הכול וזה טוב שזה ככה.
לשאלתך למה בכלל לרדת לעולם, כי הקב"ה רוצה לעשות איתנו חסד ויש בעולם שלושה חסדים גדולים ( הרב דנה הסביר לי על זה ואני לא זוכרת את 3 החסדים) אבל הסיבה העיקרית היא כדי להיטיב עם נבראיו, ואז בטח תשאלי ותגידי שיש גם רוע בעולם אבל מושגים של טוב ורע זה מושגים שיצרנו לעצמנו ולקב"ה יש מושגים אחרים משלנו ורוע בעיקרון זה רק היעדר טוב שקשור לבחירה החופשית שלנו.
אני מקווה שעזרתי לך ואם יש לך עוד שאלות מוזמנת לשאול בשמחה ![]()
אוף זה ככעטרת33
תשובה מעצבנת!
כמעט לכל השאלות בסגנון הזה אין תשובות בגלל זה?!!!
פעם שאלנו את אחד הרבנים:ה' הביא אותנו לעולם ע"מ שנעשה את הצירעיה123
ווי שלו ונלך בדרך התורה והמצוות, אם ככה, למה ה' לא יכל לברוא יצורים רובוטים שכל חייהם עושים מצוות ולומדים תורה, יצורים שאין להם תאוות ויצר הרע, אין להם צרכים אחרים חוץ מלעשות את ציווי ה' ... למה??
והרב ענה לנו, אנו קטנים מכדי לדעת, דבר אחד אני יכול להגיד לך,
העולם של המלאכים, זה לא עולם של "יצורים" שעושים רק ציווי ובקשת ה'???
זה דבר שאין להם הסבר ומה שאנחנו כן יודעים ניסינו להגיד, כל הזמן מנסים ללמוד אבל קטונתי... ההבנה שלנו תמיד תיהיה אפסית לעומת המהלכים האלוקיים...
אולי בעז"ה אחרי 120 נזכה להבין חלק מזה... אןלי
והרב ענה לנו, אנו קטנים מכדי לדעת, דבר אחד אני יכול להגיד לך,
העולם של המלאכים, זה לא עולם של "יצורים" שעושים רק ציווי ובקשת ה'???
זה דבר שאין להם הסבר ומה שאנחנו כן יודעים ניסינו להגיד, כל הזמן מנסים ללמוד אבל קטונתי... ההבנה שלנו תמיד תיהיה אפסית לעומת המהלכים האלוקיים...
אולי בעז"ה אחרי 120 נזכה להבין חלק מזה... אןלי

להרבה שאלות איןזורמת עם החיים
שהתפקיד שלך פה נגמר ואת ממשיכה לשלב הבאנולאית
אבל למה אין תשובות??????עטרת33
תשובות למה?נולאית
כי אין~תות~
וזה מתסכל וזה מעצבן וזה מחרפן וזה הכלללל
אבל אין, אין לנו תשובות כי ככה ה' רצה... שנשאל ונשאל ונשאל ולא תמיד נקבל תשובה
ברור שזה מעצבן!!אבל בתכלס-מה העניין בזה שלא יהיהעטרת33
לנו תשובות??
תשובות למה?נולאית
תקראי מה שלמעלהעטרת33
נראה לי שהתשובה שנתתינולאית
בס"ד
די עונה על זה, למה מתים? כי סיימנו את התפקיד שלנו פה ואנחנו עוברים הלאה
למה חיים? כי ככה ה' החליט
למה ה' החליט ככה? לא יודעים, אבל לפי ההבנה האנושית שלנו אנחנו מבינים שיש לנו תפקיד שהוא במקביל, לתקן עולם במלכות ה', ומצד שני לתקן את עצמנו. גילגולים, חשבונות שמיים וכ' אנחנו לא יודעים ואני חושבת שזה לא צריך להיות עסקנו,
אנחנו צריכים לעשות את המיטב בעבודת ה' הפנימית, מידות וכ' ועבודת ה' החיצונית, תיקון עולם במלכות ה',
מה זה 'מודה אני לפנייך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה
רבה אמונתך'?
אנחנו מודים לו שהאמין בנו שאנחנו יכולים להשתפר ולשפר, שיש לנו מה להוסיף בעולמו ולו בעצם קיומנו.
די עונה על זה, למה מתים? כי סיימנו את התפקיד שלנו פה ואנחנו עוברים הלאה
למה חיים? כי ככה ה' החליט
למה ה' החליט ככה? לא יודעים, אבל לפי ההבנה האנושית שלנו אנחנו מבינים שיש לנו תפקיד שהוא במקביל, לתקן עולם במלכות ה', ומצד שני לתקן את עצמנו. גילגולים, חשבונות שמיים וכ' אנחנו לא יודעים ואני חושבת שזה לא צריך להיות עסקנו,
אנחנו צריכים לעשות את המיטב בעבודת ה' הפנימית, מידות וכ' ועבודת ה' החיצונית, תיקון עולם במלכות ה',
מה זה 'מודה אני לפנייך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה
רבה אמונתך'?
אנחנו מודים לו שהאמין בנו שאנחנו יכולים להשתפר ולשפר, שיש לנו מה להוסיף בעולמו ולו בעצם קיומנו.
אין עניין~תות~
ואני שוב אומרת אני לא יודעת ולא מבינה מה הענין בזה גם ולא נראלי שאפילו הרבנים הכי גדולים יודעים לענות על זה....
ואני ממש מתחברת לתשובה שלך בזה שאולירעיה123
זה הדרך שבה ה' רצה להנהיג את העולם.. שנשאל ונשאל...ונתעניין תמיד!! אולי...
ה' מעדיף שנחיה בתמימות. הסבל נובע מאי הבנהסוג'וק
דיברנו על זה פעם בהקשר ההפוך...רעיה123
למה לפני כמה שבועות נלקח ממנו בניה בן 5?? למה לפני כמה חודשים נלקחו ממנו 3 נעמים צדיקים?? למה בקיץ האחרון נלקחו ממנו כ"כ הרבה חיילים גיבורים ??(בעוונותי אני מתבלבלת עם המספר המדויק
) למה לפני כמעט 5 שנים (כן הזמן רץ
) נלקח ממנו גאון וגדול עולם הרב מרדכי אליהו?? ויש עוד אינספור דוגמאות, לצערנו, לאנשים עצומים עצומים שנלקחים ממנו , למה?? אנחנו לא יודעים!! אנחנו יכולים לתרץ את זה בזה שהם אנשים עצומים והם בדרגה שעולם למעלה, העולם הרוחני מגיע להם, לא העולם שלנו... ולפי זה מי שפה כנראה עוד לא סיים את שליחותו, ואנחנו בקטנותינו צריכים להיזהר במילים מגדולי עולם שחיים איתנו אבל כן... יכול ליהיות שגם הרב הכי גדול לא יכול להסביר לנו את זה...
) למה לפני כמעט 5 שנים (כן הזמן רץ
) נלקח ממנו גאון וגדול עולם הרב מרדכי אליהו?? ויש עוד אינספור דוגמאות, לצערנו, לאנשים עצומים עצומים שנלקחים ממנו , למה?? אנחנו לא יודעים!! אנחנו יכולים לתרץ את זה בזה שהם אנשים עצומים והם בדרגה שעולם למעלה, העולם הרוחני מגיע להם, לא העולם שלנו... ולפי זה מי שפה כנראה עוד לא סיים את שליחותו, ואנחנו בקטנותינו צריכים להיזהר במילים מגדולי עולם שחיים איתנו אבל כן... יכול ליהיות שגם הרב הכי גדול לא יכול להסביר לנו את זה...טכלס, ככה!! כי הראש שלנו, התפיסה שלנורעיה123
קטנה מאוד מאוד מאוד כדי לתפוס את הגדולות ועוצמות של איך שהעולם מתנהל...
יש לי סיפור מהממם שמתקשר... תכף אני יכתוב... קצת ארוך...
עכשיו תשאלי, למה נבראנו ככה שאנחנו לא יכולים להבין ואני יענה לך ככה!! ואלי מישהו אחר, איזה תמיד חכם יוכל לענות לנו
עכשיו תשאלי, למה נבראנו ככה שאנחנו לא יכולים להבין ואני יענה לך ככה!! ואלי מישהו אחר, איזה תמיד חכם יוכל לענות לנו
^^^~תות~
טכלס, ככה!! כי הראש שלנו, התפיסה שלנורעיה123
קטנה מאוד מאוד מאוד כדי לתפוס את הגדולות ועוצמות של איך שהעולם מתנהל...
סיום השליחות בעולם הזה ומעבר הלאהלשם שבו ואחלמה
המשמעות היא שאנחנו גוף מתכלה. ושהתפתחות התאים בגוף מפסיקים..דבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך כ"א באייר תשע"ה 23:26
את יכולה להסביר בבקשה יותר את השאלה?משמעות כאילו סיבה?
בגדול מוות -מציאות של העדר חיים. (מהר"ל אאלט)נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ב באייר תשע"ה 04:19
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ב באייר תשע"ה 04:11עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ב באייר תשע"ה 04:10
ההעדר הזה בעצם הוא שאין חיים יותר. ולכן יוצר חלל בלי חיים שזה נקרא טומאה. לכן מת הוא "אבי אבות הטומאה" כי הוא מסמל את ה 'אין חיים' במובן הכי גדול שלו
עכשיו....
למה יש מוות?
למה אנחנו לא חיים לתמיד?
למה אומרים שמי שמת טוב לו אבל אנחנו עצובים כי חסרים את הנוכחות שלו?
כך. ממה שאני קצת יודעת... ממש קצת. ממליצה להרחיב בספרים כמו דרך ה של רמח"ל,רמב"ם ועוד.
הקב"ה שהוא מלא טוב והוא המקור של הכל רצה להיטיב לנו וברא עולם (שנקיים בו תורה ומצוות ונגלה מלכותו ונקדש אותו פה בעולם הזה.
חיים אמיתיים פירושם דבקות בה' כמו הפסוק "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם חיים כולכם היום". כידוע,אנו יכולים להידבק בה' ע"י הליכה בדרכיו,קיום המצוות וכד'. זה נקרא קידוש השם. לקדש את שמו ית' בעולם .
בשביל שאנחנו נוכל לפעול בעולם, אנחנו מקבלים תפקיד. משימה. ואז הנשמה יורדת לגוף... מתחת כסא הכבוד אל העולם הזה. פה למטה. אנחנן לא תמיד יודעים נה התפקיד שלנו המיוחד לנו.,אבל בהחלט משתדלים להיטיב בעולם....
לזה קוראים "תיקון" כלומר המציאות חסרה משהו ואנחנו פועלים לעשות אותה יותר שלמה.
כל נשמה זוכה לתקן משהו.
כשהשליחות שלה מסתיימת פה-היא שבה אל צור מחצבתה ואז נשפטת על מעשיה בבית דין של מעלה. (לא ניכנס לנושא כי הוא רחב ואין לי מספיק ידע בו... )
המוות בעצם זו נק' מעבר בין החיים פה לעולם העליון שהנשמה מגיעה אליו...ומקבלת שכר. השכר האמיתי שם הוא להינות מזיו השכינה ומקרבת השם עליונה מאד מאד.
אנחנו פה עצובים-כי אנו כבני אדם עם רגש אנושי,לא מצליחים להבין לגמרי שפה זה רק תחנת מעבר-בדרך למפגש של הנשמה שלנו עם ה'. אנחנו כואבים את החיסרון כי אנו בני אדם. אנחנו רואים רק את החיסרון לא את התמונה הכללית. כמו מציאות של סכין. אנחנו מזועזעים ממנה אבל לא מבינים שמי שמחזיק את הסכין הוא רופא מנתח שפועל להיטיב עם החולה שסובל....
מי שיש לו ראיה פנימית של המציאות יודע שהכל יש לו תכלית. לכן אין סיבה אמיתית לכאוב אם בעצם הנשמה של מי שנפטר זכתה לתקן ולפעול מה שהייתה צריכה,לתיקון שלה שעוזר גם לתיקון הכללי שבעולם הזה....לכן כל הסיפורים על צדיקי עליון ששמחו והסבירו לסובב שבזה שקרה משהו נתבטלה גזירה וכד'....
ואנחנו לא חיים לתמיד כי בעולם יש גבולות. .. . העולם הזה הוא זמני. לא נצחי. הק"בה יצר כך את עולמו. .... 'חיי נצח' יש בעולם הבא...
ממליצה לך ללמוד רמבם. רמחל. קצת מהרל.
רמחל-דרך ה'
רמבם-נסי בהקדמה לפרק חלק.
אצ יכולה לקרא בספר שנקרא"התבהרות" של הרב ראובן ששון. יכול להיות ששם תמצאי תשובה מקיפה יותר לשאלתך.....
בהצלחה רבה!
אהבתי את התשובה שלך..עטרת33
משמעותו, שהשלב הזה (העולם הזה) נגמר והשלב הבא מתחיל.הלוי
אממצופצוש
אם את רוצה הסבר על המוות עצמו נראהלי שרק כשתעברי אתזה בעצמך אחרי 120 בעזה (לכולנו בסוף זה יקרה
) תביני... אבל החיים.. עליהם אפשר להסביר הרבה..... נתחיל ממשו בסיסי יותר... למה אלוהים ברא בכלל תעולם? פשוט הוא התאווה שתהיה לו דירה בתחתונים (פה בעולם הגשמי) הוא רצה שמתוך כל העולם החומרי הזה נעבוד אותו... ואנחנו חלק מהבריאה.. הוא הגביל אותנו... אם היינו מבינים אותו פשוט היינו הוא!!! התפקיד שלנו פה הוא לנסות, להישתדל ולהצליח לבנות לו פה דירה..
והמוות לא אומר שהבנאדם לא היה טוב, שהוא נכשל אז העיפו אותו להפך!!! זה אומר שהוא היה הכי טוב שבעולם ועכשיו אלוהים צריך אותו קרוב אליו... עכשיו הוא ממשיך לעבוד ולהמליץ עלינו טוב מלמעלה....
אי אפשר להבין למה יש חיים..דבש חריף
על השאלה למה יש חיים שום אדם לא יכול לתת תשובה.
הוא יכול לתת תשובה לשאלה מה התכלית בחיים ומה זה ההגדרה של החיים, בצורה מאוד יפה. ואפילו מדהימה.
אבל לא למה יש דבר כזה שנקרא חיים. על הסיבתיות של החיים שום אדם לא יכול לתת תשובה.
הוא יכול לתת תשובה לשאלה מה התכלית בחיים ומה זה ההגדרה של החיים, בצורה מאוד יפה. ואפילו מדהימה.
אבל לא למה יש דבר כזה שנקרא חיים. על הסיבתיות של החיים שום אדם לא יכול לתת תשובה.
זה באסה שאי אפשר להבין את זהעטרת33
עוד לא מתתי, אין לי דרך לענות.שם פנוי???
אוף!!עדיין לא מובןעטרת33
לי!!!
אבל את לא מפרשת מה לא מובן.דבש חריף
תפרטי.
לא מובן ליעטרת33
כל העניין של המוות אבל אז הפצצתם אותי בתשובות בסגנון של-ה׳ כנראה לא רוצה שעד את התשובות או שפשוט אנחנו לא יכולים להבין...!!!!
אז לא מובן לי למה בוא לא רוצה שנבין??? בסך הכל נולדנו בהכרח לחיים ולהרבה דברים שאנחנו לא רוצים.אז למה אסור לנו לדעת למה?!
את שואלת בעצם, למה יש סוףנולאית
בס"ד
למה אי אפשר פשוט להמשיך לחיות ולא למות?
זאת השאלה?
למה אי אפשר פשוט להמשיך לחיות ולא למות?
זאת השאלה?
לא ככעטרת33
אז למה התכוונת?נולאית
עכשיו אחרי שענו לי בערך התכוונתי למה באמתעטרת33
אנחנו לא יכולים להבין את עצם היותנו פה,את המוות ועוד דברים שהחיים מביאים לנו.
קצת מסובך לכתוב למה התכוונתי בדיוקעטרת33
כיוון שהחיים הם לא בהבנה. יש למעלה מהשכלסוג'וק
זה לא שיש מישהו שלא רוצה שנבין..דבש חריף
זה פשוט בגלל שאנחנו כבני אדם, לא מסוגלים להבין משהו מחוץ אלינו. אנחנו נמצאים במערכת הזו. זה משהו על כורחינו.
כמו שנקבע שאנחנו נהיה עם עשר אצבעות ככה נקבע שנהיה עם 2 רגלים ובלי יכולת לעוף. ככה גם נקבע שנהיה באותה מציאות של חיים, וכמו שאת לא יכולה לשאול למה אנחנו עם 2 רגלים. ולמה אנחנו הולכים ולא עפים? ואין לזה תשובה. למה אין תשובה? כי אנחנו על כורחינו עם 2 רגליים אף אחד לא שאל אותנו אם אנחנו רוצים רגל רזרבה...
ככה גם החיים למה אי אפשר לשאול למה יש חיים כי על כורחינו יש חיים ואנחנו במציאות הזו.
אפשר לומר את כל מה שהמדע יודע על 2 רגלים איך התאים מתחלפים ואיך הדם זורם וכו' גם אפשר ללמד את כל ההסבר לתעופה ולמה אדם לא יכול לעוף.. אבל זה לא יענה לשאלה למה זה 2 ולא 3 רגליים. ולמה מלכתחילה לא נבראנו עם יכולת תעופה. לזה אין תשובה. כמו שללמה אנחנו חיים אין תשובה. זה על כורחינו. אנחנו יכולים לברר מה התפקיד/תכלית שלנו בחיים. לא למה אנחנו חיים..
כמו שנקבע שאנחנו נהיה עם עשר אצבעות ככה נקבע שנהיה עם 2 רגלים ובלי יכולת לעוף. ככה גם נקבע שנהיה באותה מציאות של חיים, וכמו שאת לא יכולה לשאול למה אנחנו עם 2 רגלים. ולמה אנחנו הולכים ולא עפים? ואין לזה תשובה. למה אין תשובה? כי אנחנו על כורחינו עם 2 רגליים אף אחד לא שאל אותנו אם אנחנו רוצים רגל רזרבה...
ככה גם החיים למה אי אפשר לשאול למה יש חיים כי על כורחינו יש חיים ואנחנו במציאות הזו.
אפשר לומר את כל מה שהמדע יודע על 2 רגלים איך התאים מתחלפים ואיך הדם זורם וכו' גם אפשר ללמד את כל ההסבר לתעופה ולמה אדם לא יכול לעוף.. אבל זה לא יענה לשאלה למה זה 2 ולא 3 רגליים. ולמה מלכתחילה לא נבראנו עם יכולת תעופה. לזה אין תשובה. כמו שללמה אנחנו חיים אין תשובה. זה על כורחינו. אנחנו יכולים לברר מה התפקיד/תכלית שלנו בחיים. לא למה אנחנו חיים..
אז ז״א-עטרת33
שאין לדברים האלה תשובות,וצריך להפסיק לשאול עליהם שאלות?
אז על מה כן יש תשובות בעולם הזה?
בדיוק.דבש חריף
בעיקרון הכל חוץ מלמה יש חיים..
את יכולה לשאול מה התכלית בחיים. ואת יכולה להבין מהם החיים את החכמה של הבריאה. אבל לא למה..
את יכולה לשאול מה התכלית בחיים. ואת יכולה להבין מהם החיים את החכמה של הבריאה. אבל לא למה..
זה כמו..דבש חריף
שאת שואלת מה התכלית של הרגליים.. ואת עונה ללכת. את יכולה גם לדעת המון על התאים וזרימת הדם והשרירים והעצמות והמבנה והחכמה שבזה.
אבל אין תשובה ללמה זה 2 ולא 3.
אבל אין תשובה ללמה זה 2 ולא 3.
יש תשובות לכל.... וזה נהדר לשאול ולחקור!נפש חיה.
נענה לפחות ננסה
בעזרתו יתברך ויתעלה.
בעזרתו יתברך ויתעלה.
מזל שכתבת ננסה..דבש חריף
אין תשובות להכל - שלמה המלך החכם באדם אמרסוג'וק
עבר עריכה על ידי סוג'וק בתאריך כ"ג באייר תשע"ה 00:40
"אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני"
ואמרו חז"ל שדיבר על פרה אדומה
המצוה שמטהרת מהמוות
דווקא שם יש אי הבנה
למה?
כי
החיים אינם בהבנה ובדעת
"לא דרכיכם דרכי ולא מחשבותיכם מחשבותי"
וכן אמר החכם "תכלית הידיעה שנדע שלא נדע"
מי שהבין- הבין. ניסיתי להעביר משהו שלא עבר טוב. לאחשוב...נפש חיה.
אשמח לנסות לענותסתרי המדרגה
הי
לדעתי כדי להבין את משמעות המוות כדאי להבין את משמעות החיים. אני ניסיתי לברר למה הקב"ה ברא אותנו בכלל וכתבתי לעצמי סוג של תשובה, אותי זה סיפק בערך כלומר ענה לי על השאלה אך פתח פתח לשאלות רבות אחרות, זה שמור לי במחשב ואני כרגע בלי גישה למחשב אז בעז"ה אשלח בהזדמנות...
לדעתי כדי להבין את משמעות המוות כדאי להבין את משמעות החיים. אני ניסיתי לברר למה הקב"ה ברא אותנו בכלל וכתבתי לעצמי סוג של תשובה, אותי זה סיפק בערך כלומר ענה לי על השאלה אך פתח פתח לשאלות רבות אחרות, זה שמור לי במחשב ואני כרגע בלי גישה למחשב אז בעז"ה אשלח בהזדמנות...תודה
עטרת33
מה שאמרתי
סתרי המדרגה
בס"ד
הקב"ה ברא בתחילה עולם מושלם והחיסרון היחיד של העולם היה שלא היה חסר בו כלום ולכן לקב"ה לא היה למי להעניק את כל הטוב והשפע שיש בו ובעולמו. לשם כך יצר הקב"ה פגמים בעולם ואת בני האדם חסרים במטרה שיהיה לו למי לתת ולהעניק את האור והטוב שלו ולבני האדם נתן כתפקיד לתקן את פגמי העולם. כדי שנוכל לתקן את העולם נתן לנו הקב"ה את תרי"ג מצוות ואת התורה שע"י כך יתתקן העולם, מכיוון שמתוך עולם התורה וקיום המצוות יונקים ערכים, מבינים את הלך הרוח הרצוי ומסגלים דפוסי התנהגות טובים. מלאכת התיקון באה לנו בלא מעט עמל, מאמץ, עצב וכאב (אבל לא רק J ). לכאורה זה נשמע מעט "אגואיסטי" (ח"ו – הקב"ה איננו אגואיסטי כלל) שהקב"ה ברא אותנו חסרים ואת מאכת התיקון קשה רק ע"מ ל"ספק" את ה"רצון" שלו להיטיב. אך למעשה איננו מבינים כלל את משמעות ההטבה מכיוון איננו יודעים ומכירים את משמעותם ועוצמתם של האור, הטוב והשפע האלוקיים. כ"כ מעט ניצוצות מהם מתגלים בעולם הזה (למרות שהם נראים לנו עצומים). מלאכת התיקון קשה מכיוון שבעולם הזה אנו בעצם בונים את עצמנו, משל לכלי שמתעצב ומתרחב עם כל לחיצה של היוצר - כך גם אנחנו בונים, מרחיבים, מגדילים ומעצבים עם כל ניסיון וקושי שה' יתברך מביא עלינו את הכלי שלנו, ומשנים את גודלו ואיכותו. הכלי שלנו הוא בעצם היכולת שלנו להכיל את האור והטוב האלוקי גם בעולם הזה אך בעיקר בעולם הבא. נמצא מכך שכל הקשיים שלנו בחיים הם המשמעות שלנו ולמעשה החסדים והטובות הכי גדולים שהקב"ה עושה עימנו הם לא בהכרח נראים על פניו חסדים וטובות. שבעז"ה ובהשתדלותנו נצליח להפוך כל חיסרון ליתרון, נדע כיצד להתמודד ולמלא את חיינו וע"י כך נבנה ונעצב את הכלי שלנו כדי שבעזה"י נוכל להכיל כמה שיותר מהטוב והשפע האלוקי בעולם הבא ושנזכה לראות את התגלויות האור של הקב"ה גם בעולם הזה. מוזמנים לשאול ולהגיב 
אהבתי^^^~תות~
אפשר לשאול...דבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך כ"ג באייר תשע"ה 14:28
יש כמה שאלות שעולות לי ממה שכתבת ולא מאפשרות לי לקבל את מה שכתבת..קודם לעצם התשובה שלך היא לא עונה על השאלה למה הקב"ה ברא עולם. במילים "הקב"ה יצר בתחילה עולם מושלם" את לא עונה על השאלה למה, את יצאת מנקודת הנחה שזה קיים ללא שאלה או דיון על זה.
כתבת שהקב"ה יצר פגמים בעולם, כל המושג של חיסרון ופגם ויצירות פגומות קיים רק אצל בני אדם, לא אצל הבורא. אין דבר כזה חיסרון אצל הבורא. הפסוק הרי מעיד "וירא אלוקים את כל אשר עשה והנה טוב מאוד" הסיבה שלא יכול להיות שהבריאה נבראה בחסרון היא כי חסרון זה העדר של משהו. ובבריאה לא היה את המשהו הזה כדי שהבורא יחסר אותו. (הרי אנחנו מאמינים ביש מאין וגם המדע סובר יש מאין.) חושך פירושו העדר אור. אי אפשר לעשות חושך. אפשר לסלק אור ויהיה חושך. בבריאה היתה יצירה של דברים ואם את טוענת שהם נבראו בחיסרון אז זה אומר שהקב"ה חסר (וכל חסרון זה מוגבלות והעדר עצמי)
הקב"ה ברא עולם שלם בשלמותו והחיסרון הוא בחומר שמתכלה. הבריאה היתה שלימה. ה"יצר הרע" שיש לאדם זה החומר ומזה החסרון והמוות. כי נשמה אין לה מוות עצמי. כי אין לה חומר.
(הקב"ה נתן לנו תורה לתקן את עצמינו. יש לנו חסרון, אנחנו חומר. חומר עם נטיות עם חסרון. למלאכים אין תורה אין להם חסרון. והתורה מכוונת אותנו איך להתנהג גם בדעות וגם במעשים.. הקב"ה לא צריך אותנו, ולא צריך שנשמור תורה. זה בדיוק הפוך אנחנו צריכים את זה לא הוא. אדם מקבל טוב על פי עצמו. על פי מה שהוא.)
תודה
סתרי המדרגה
ממש תודה זה חידד לי כמה דברים =] ועכשיו כמה הבהרות ;) לגבי החיסרון של בני האדם לדעתי זה מה שהופך אותנו ליותר נעלים כי החיסרון שלנו באיזשהו מקום זו הבחירה כיוון שהיא עלולה ליצור בעצם רוע ועיוות ואילו המלאכים הם מושלמים כי אין להם בחירה אבל (סליחה על ההשוואה הגסה) גם לאבן אין בחירה והיא ממלאת את שליחות הקב"ה ובדבר זה אין שוני בין מלאך לאבן! זה מה שכ"כ יפה לדעתי שהחיסרון שלנו הוא הדבר הכי מושלם שיש! ולגבי יצירה של חיסרון- בתחילה הקב"ה ברא עולם מושלם והחיסרון הוא לאחר חטא אדם וחווה שגורשו מגן עדן ואנו מתקנים את חטאם כמו שכבר צויין פה בדיון. לגבי הגריעה וההעדר יש כזה דבר בבריאה. לדוג' האור הגנוז שהיה קיים ונגנז לצדיקים, יש פה העדר משהו שנברא והיה קיים (ועדיין קיים רק בעולם אחר...) ולמה הקב"ה יצר עולם ? מן הסתם שיש עוד סיבות ושזה פחות שיטחי ממה שזה נשמע אבל כן, אם הבנתי נכון במהלך בירוריי זה הרצון להעניק את הטוב והשפע של הקב"ה למישהו, אחרי הכל מה שווה אוצר מתחת לבית אם אין מי שידע על קיומו ויחשוף אותו?ו
שוב שואל..דבש חריף
יש כמה דברים שקראתי בתגובה שלך שהעלו אצלי שאלות.
1. מה שכתבת שהחסרון שלנו זה מצב מושלם מלכתחילה מתחילת הבריאה, למרות שאין לזה הכרח אפשר למצוא גם את הרמח"ל סובר ככה וזה תלוי בפרשנות חטא אדם הראשון מהו. אבל לשיטתך לאחר חטא אדם הראשון שהחטא יצר חסרון ואנחנו מתקנים את העולם על ידי התורה כי החטא הרס את העולם. זה תמוה, אדם הראשון חטא הוא הרס לעצמו, והתורה מדריכה 'אותנו' איך להתנהג, לא איך לעשות תיקונים לעולם. חכמים במדרש אמרו על ההקשר בין חטא אדם הראשון לתורה (שבת).. שבשעה שבא נחש על חוה הטיל בה זוהמא. ישראל שעמדו על הר סיני - פסקה זוהמתן, אומות העולם שלא עמדו על הר סיני – לא פסקה זוהמתן. חכמים אומרים זוהמתן. שלהם. לא של העולם. האדם חיסר בעצמו. והרס לעצמו. וזה גם המשמעות של הפסוק " רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם, אֶת-הַחַיִּים וְאֶת-הַטּוֹב, וְאֶת-הַמָּוֶת, וְאֶת-הָרָע." זה חיים מוות טוב רע. זה מדבר על האדם. לא לתקן עולם.
לגבי האור הגנוז..
א, לחז"ל היה קשה להסביר איך יש מציאות של אור ביום הראשון. ואחד ההסברים זה שהיה אור שהוא גנז אותו בגלל רשעות הרשעים. ולא בגלל חסרון הבריאה.
ב, לא כולם מסבירים ככה את המשמעות של האור והסבר הפסוקים. יש הסברים בחז"ל אחרים, וזה דעה במדרש.
ג, היום אנחנו יכולים להסביר בפשטות שהאור זה אנרגייה, שמימנה נוצר הכל יש מאין.
א"א לומר שבבריאה יש חסרון. זה סותר את התורה. בנוסף לכך זה אומר שה' בעל מגרעת. החסרון הוא בגלל החומר כמו שכתבתי.
כתבת סיבה ללמה נוצר העולם, ולשיטתך העולם היה חייב להווצר. הוא היה חייב להווצר כי ה' מוכרח להטיב עם מישהו, וה' חסר כשהוא לא מיטיב למישהו, לכן הוא היה חייב לפי שיטתך לברוא עולם. (אם תאמרי שהוא לא מוכרח אז שום חזרנו ללמה הוא ברא)
ההנחה שלך מחייבת שה' חייב את הברואים כדי להטיב עמהם והיה חייב לברוא עולם כדי להטיב. ומחוייב לברוא עולם. ה' מוכרח ויש לו חובה להטיב. להכריח פירושו לגרום למישהו לעשות את הדבר. מוכרח זה סביל. יש מישהו שמכריח, אדם מכריח את רעהו לעשות כך וכך למשל הרעב מכריח אדם לאכול כי כך נוצרנו עם צורך לאכול. ואיך יכול להיות שיהיה משהו שמכריח את ה' כדי שיהיה משהו שיכריח צריך מישהו שיצור את זה.
את התכלית של האדם (לרמח"ל) את יכולה להסביר. אבל לא למה יש מציאות.
1. מה שכתבת שהחסרון שלנו זה מצב מושלם מלכתחילה מתחילת הבריאה, למרות שאין לזה הכרח אפשר למצוא גם את הרמח"ל סובר ככה וזה תלוי בפרשנות חטא אדם הראשון מהו. אבל לשיטתך לאחר חטא אדם הראשון שהחטא יצר חסרון ואנחנו מתקנים את העולם על ידי התורה כי החטא הרס את העולם. זה תמוה, אדם הראשון חטא הוא הרס לעצמו, והתורה מדריכה 'אותנו' איך להתנהג, לא איך לעשות תיקונים לעולם. חכמים במדרש אמרו על ההקשר בין חטא אדם הראשון לתורה (שבת).. שבשעה שבא נחש על חוה הטיל בה זוהמא. ישראל שעמדו על הר סיני - פסקה זוהמתן, אומות העולם שלא עמדו על הר סיני – לא פסקה זוהמתן. חכמים אומרים זוהמתן. שלהם. לא של העולם. האדם חיסר בעצמו. והרס לעצמו. וזה גם המשמעות של הפסוק " רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם, אֶת-הַחַיִּים וְאֶת-הַטּוֹב, וְאֶת-הַמָּוֶת, וְאֶת-הָרָע." זה חיים מוות טוב רע. זה מדבר על האדם. לא לתקן עולם.
לגבי האור הגנוז..
א, לחז"ל היה קשה להסביר איך יש מציאות של אור ביום הראשון. ואחד ההסברים זה שהיה אור שהוא גנז אותו בגלל רשעות הרשעים. ולא בגלל חסרון הבריאה.
ב, לא כולם מסבירים ככה את המשמעות של האור והסבר הפסוקים. יש הסברים בחז"ל אחרים, וזה דעה במדרש.
ג, היום אנחנו יכולים להסביר בפשטות שהאור זה אנרגייה, שמימנה נוצר הכל יש מאין.
א"א לומר שבבריאה יש חסרון. זה סותר את התורה. בנוסף לכך זה אומר שה' בעל מגרעת. החסרון הוא בגלל החומר כמו שכתבתי.
כתבת סיבה ללמה נוצר העולם, ולשיטתך העולם היה חייב להווצר. הוא היה חייב להווצר כי ה' מוכרח להטיב עם מישהו, וה' חסר כשהוא לא מיטיב למישהו, לכן הוא היה חייב לפי שיטתך לברוא עולם. (אם תאמרי שהוא לא מוכרח אז שום חזרנו ללמה הוא ברא)
ההנחה שלך מחייבת שה' חייב את הברואים כדי להטיב עמהם והיה חייב לברוא עולם כדי להטיב. ומחוייב לברוא עולם. ה' מוכרח ויש לו חובה להטיב. להכריח פירושו לגרום למישהו לעשות את הדבר. מוכרח זה סביל. יש מישהו שמכריח, אדם מכריח את רעהו לעשות כך וכך למשל הרעב מכריח אדם לאכול כי כך נוצרנו עם צורך לאכול. ואיך יכול להיות שיהיה משהו שמכריח את ה' כדי שיהיה משהו שיכריח צריך מישהו שיצור את זה.
את התכלית של האדם (לרמח"ל) את יכולה להסביר. אבל לא למה יש מציאות.
תודה שוב ;)סתרי המדרגה
ממש תודה על ההבהרות והחידודים. מסכימה, אין לי מה לענות מעבר. מקווה שבכל זאת עזרתי לשואלת כי השאלה המקורית הייתה מהי משמעות המוות ועניתי על מהי משמעות החיים ומבחינה זו אם הבנתי נכון אנחנו מסכימים. ואני מסכימה איתך. אין לי מה לענות ואני גם לא מתיימרת, אתה צודק ושוב תודה.
רק דבר אחדסתרי המדרגה
ע"י תיקון עצמנו אנו מתקנים את העולם, זה לא סותר. אחרי הכל אנחנו גרמנו לעולם לכאואה להיות חסר. ולגבי הר סיני ועמ"י זה מתיישב מצויין עם התפקיד שלנו- להיות אור לגויים!
אבל העולם לא חסר שאנחנו נתקן אותו.דבש חריף
אדם חיסר את עצמו. ישראל יש להם תורה עץ החיים ויכולם לתקן את החסרון. ולגויים אין.
אלא אם כן הכוונה שלך..דבש חריף
שאנחנו חלק מהעולם. וחיסרנו את העולם כאילו את עצמינו.
זה ועודסתרי המדרגה
אכן זו כוונתי ויתר על כן אנו בני האדם בחטותיאנו מחסרים את הבריאה עם הרוע וההרס שאנו מייצרים וכמו כן גם מתקנים ע"י עשיה וטוב
אין ממש משמעות למוותסוג'וק
המוות הוא תוצר של החטא הקדמון
את החטא הזה עלינו לתקן, עד שלא יהיה מוות
יש בתורה ציווי בחירה בחיים ואנחנו אוטוטו בימות המשיח שזה קורה
תורת החסידות היא הארת ימות המשיח והעולם הבא של אחרית הימים
מומלץ
מוות - טומאתו היא שקרו! >>> - בראש יהודי
מ׳זתומרת?החטא הקדמון??עטרת33
חטא הדעת טוב ורעסוג'וק
אדם וחוה חטאו
ואנחנו ממשיכים לחטוא בכך
עד שנתקן את דעתנו
נפסיק לחשוב את עצמנו ושאנחנו מנהלים תעולם
בימות המשיח
דעתנו תתוקן ונחיה לנצח
ואיך אנחנו בדיוק מתקנים את זה בימינו?עטרת33
אתה בעצם אומר שבשביל זה באנו לעולם?זו המטרה שלנו??
זו לא המטרה. זו המהותסוג'וק
אדם וחוה נבראו נצחיים, תינוק נולד נצחי , וכל בוקר אנחנו קמים נצחיים! טהורים ובעלי פוטנציאל נצחי!
עם השנים והזמן אנחנו מתפספסים מהנצח. חטא מלשון פספוס. ע"י האגו שלנו, החשיבות העצמית
בימות המשיח יתוקן העניין
בינתיים אפשר לטעום מהנצח בתורת החסידות
בחיבור למהות
המהות של החיים?עטרת33
המהות זו הנשמהסוג'וק
מצב של השראה קדושה
כמו הנביאים
רוח הקודש
זו עבודה
מדעית והלכתית..דבש חריף
ההסבר שלך בעיתי.
גם לפי אלה שסוברים שאדם הראשון היה חי לנצח (בגוף) אז אחרי החטא יש מוות. גם בזמן הגאולה. (לא קשור לתחית המתים בדרך השם לרמח"ל)
הלכתית הרמב"ם פסק שאנשים ימותו. גם בזמן המשיח. (וכל מי שחולק ואומר שיחיו לנצח זה רק בתחית המתים)
ומדעית פשוט אי אפשר לומר שגוף לא נפסד.
אלא אם כן המוות הוא מושאל למוות הנפשי של האדם. והחיים הנפשיים. ואז אפשר להבין. למרות שניסיתי להכניס את זה במילים שלך ולא הלך לי כל כך.
גם לפי אלה שסוברים שאדם הראשון היה חי לנצח (בגוף) אז אחרי החטא יש מוות. גם בזמן הגאולה. (לא קשור לתחית המתים בדרך השם לרמח"ל)
הלכתית הרמב"ם פסק שאנשים ימותו. גם בזמן המשיח. (וכל מי שחולק ואומר שיחיו לנצח זה רק בתחית המתים)
ומדעית פשוט אי אפשר לומר שגוף לא נפסד.
אלא אם כן המוות הוא מושאל למוות הנפשי של האדם. והחיים הנפשיים. ואז אפשר להבין. למרות שניסיתי להכניס את זה במילים שלך ולא הלך לי כל כך.
מ׳זתומרת המוות הנפשי?כשמתים לא מתים לתמיד?עטרת33
ז״א-אם כן ממשיכים לחיות אחרי המוות אז מה המשמעות של החיים האלה?לא אלה החיים הנצחיים?!
אחרי המוות יש המתנה בעולם הנשמות לעולם הבא של התחיהסוג'וק
למה צריך לעבור ככ הרבה עולמות?? למה זה?עטרת33
לא "צריך". זה תוצאה של חטאסוג'וק
וכל זה בגלל החטא הקדמון שאמרת??עטרת33
מוזרעטרת33
כל התורה מהותה להחזיר אותנו לגן עדן - לשמור את דרך עץ החייםסוג'וק
חחח אני אומר את אותם מילים על עץ החיים..דבש חריף
רק במובן שונה.
המשמעות של המילה חיים היא..דבש חריף
אין הגדרה שמגדירה חיים יותר מהמילה התפתחות..
התפתחות פירושה שהעצם עצמו משתנה שינו בעצמו לא בגלל משהו חיצוני. לדוגמא, תינוק לאחר זמן נהיה נער בגיל 18 אם לא יהיה משהו מבחוץ שימנע את זה. זרע באדמה נהפך להיות עץ. וגור נהפך להיות אריה. חיים זה התפתחות מהעצם עצמו.
מוות זה חידלון של אותה התפתחות, התפתחות והתחדשות של תאים בגוף.
התפתחות אנושית היא התפתחות שיכלית "דלא מוסף יסוף" מי שלא מוסיף ולומד ימות כי זה סופו, זה סופם של החיים האנושיים.
התפתחות פירושה שהעצם עצמו משתנה שינו בעצמו לא בגלל משהו חיצוני. לדוגמא, תינוק לאחר זמן נהיה נער בגיל 18 אם לא יהיה משהו מבחוץ שימנע את זה. זרע באדמה נהפך להיות עץ. וגור נהפך להיות אריה. חיים זה התפתחות מהעצם עצמו.
מוות זה חידלון של אותה התפתחות, התפתחות והתחדשות של תאים בגוף.
התפתחות אנושית היא התפתחות שיכלית "דלא מוסף יסוף" מי שלא מוסיף ולומד ימות כי זה סופו, זה סופם של החיים האנושיים.
בחיים פה אפשר להתפתח. לאחר המוות א"א.דבש חריף
"בילע המוות לנצח" - בגוף אין בעיהסוג'וק
המדע המערבי עוד לא מכיר מציאות כזאת ולא שייך לכך
במזרח לעומת זאת, יש תובנות דומות לנבואות אחרית הימים
כמו אליהו הנביא שלא מת
ההסבר הוא..דבש חריף
מוות לנצח זה לא על הגוף אלא על החיים הנשמתיים. ולא כולם מסכימים עם זה שאליהו לא מת.
למה?דבש חריף
המדע המערבי מבין בגוף האדם יותר מאמונות של המזרח. ונבואה לא תסתור מציאות. ובילע המוות לנצח יכול להתפרש רק על חיי הנשמה. כי המילה נצח אין פירושה זמן תמידי, פירושה מציאות לל זמן. מציאות תמידית. ועם גוף יש זמן.
הקב"ה ברא עולם נצחי ללא מוותסוג'וק
עבר עריכה על ידי סוג'וק בתאריך כ"ג באייר תשע"ה 00:36
המוות זה תוצאה ותוצר אנושי של חטא
המדע לא מכיר מציאות שהוא לא רואה, מציאות של השראת שכינה, כמו לפני החטא.
בוודאי שנבואה תסתור, הנבואה היא מעל השכל.
המציאות נובעת מהנבואה, לא מכמה גרמים של מח מערבי שנקרא להם "מציאות"
בילע המוות לנצח - המוות הפיזי ייבלע למציאות נצחית כמו לפני החטא
דוגמא לנאמר: אחיה השילוני היא מבחירי הנביאים וחי מעל 500 שנה, בזמן שאנשים חיו פחות מ100 שנה
ולגבי רפואה:
המערבית הולכת נגד הטבע, ע"י כימיה וכו, ואין לה סיכוי להגיע ל"נצח". לכן מחפשים פתרונות מלאכותיים מוזרים ביותר
אך המזרחית היא טבעית ומוציאה לפועל את הטוב המקורי הגנוז ולכן מגלים רבדים חדשים טבעיים מבראשית
רבנו בחיי בפירוש על בראשית על אדם וחוה לפני החטא בגן עדן :סוג'וק
רבנו בחיי בפירוש על בראשית על אדם וחוה לפני החטא בגן עדן (נכתב לפני כ1000 שנה)
"הניחו עתה בגן עדן שיהיה עובד אדמת הגן ויזרע לו שם כל מיני תבואות ויטע לו שם כל מיני פרות, כי לכך הונח שם להיות מתענג ומשתעשע כרצונו, והיתה פרנסתו מעצי הגן, והיה משתהו מנחלי עדן, ומלבושו ענני כבוד, והיתה עמידתו שם בתענוג רב גדול ועצום לרוב, בתענוג הנפש ומעט בתענוג הגוף, בהשקט והנחה וקורת רוח שאין כמוה, בהיות כולו שכלי, נפשו וגופו הם אחת בהשגת בוראו בלבד.
ולכך מנע ממנו עץ הדעת הגורם ההמשך אחרי התאוות ולא נמנע ממנו תחילה עץ החיים הגורם לחיות חיי עד, אבל לאחר שחטא ואכל מעץ הדעת, האכילה ההיא גרמה לו שימשך אחר התאוות וישתדל בצרכי הגוף יותר מצרכי הנפש, ככל אשר אנחנו עושים פה היום, הוא הפך המבוקש ממנו, ולכך נתחייב שיתקצרו ימיו ותשלוט עליו מיתה. [סיבה ותוצאה..]
ויש לך לדעת כי לשיעור תענוג האדם בגן, עתיד העולם שיחזור לתחיית המתים [הוא כותב בגלות בחו"ל, על אחרית הימים] , כי בני תחיית המתים יתענגו כאחת הגוף והנפש ויהיו הרב בתענוג הנפש ומעט בתענוג הגוף, כאדם הראשון קודם שחטא. ולכך נתחייב שיחיו חיים ארוכים או חיים נצחיים, כי אז יחזור העולם לשלמותו כשהיה"
הוא מדבר על תחית המתים. לא הגאולה.דבש חריף
והוא לא לפני 1000 שנה. הוא לפני 700. זה רבינו בחיי בן אשר. לא אבן פקודה.
וזה לשיטה ביהדות גם הרמח"ל סובר ככה, וגם לפי שיטתם לאחר הגאולה עדיין ימותו. הם מדברים על תחית המתיםשאין לאף אחד מושג מתי היא. ולא כולם סוברים ככה את תחית המתים.
וזה לשיטה ביהדות גם הרמח"ל סובר ככה, וגם לפי שיטתם לאחר הגאולה עדיין ימותו. הם מדברים על תחית המתיםשאין לאף אחד מושג מתי היא. ולא כולם סוברים ככה את תחית המתים.
תחית החיים קודמת לתחית המתים. ואנחנו כבר באחרית הימיםסוג'וק
עבר עריכה על ידי סוג'וק בתאריך כ"ד באייר תשע"ה 13:41
אנחנו בעידן תחיית החיים
עידן תיקון חטאי בראשית שתוצאותיהם היו קללות ומוות
הרמב"ן כותב על שיר השירים על הפסוק
"האלף לך שלמה ומאתיים לנוטרים את פריו"
שמדובר על האלף הששי והשביעי - עולם הבא
וכותב שחייבים להיות לפחות 200 שנה של תיקון ותחיה לפני האלף השביעי
זה אוטוטו עוד כ20 שנה
ואותו רמב"ן והמקובלים סוברים שאחרי התחיה לא ימותו
וזה כבר בימות המשיח ולא "רחוק" אחרי,
וההוכחה שלהם
כדברי הפסוק בתהלים, המדבר על המשיח
"חיים שאל ממך נתתה לו אורך ימים עולם ועד"
"שמים חדשים וארץ חדשה" "ובילע המוות לנצח" (ישעיה)
אז במילים אחרות..דבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך כ"ה באייר תשע"ה 21:54
אם עוד 20 שנה לא קורא כלום אתה מוחק את כל התגובות שלך בשרשור הזה...
אני לא יודע מי התיר לך לחשב את הקץ.. .
לגבי הרמבם יישבו דעתו עם דעת המקובלים ופוסקים כדעתםסוג'וק
ומפורש בתהלים על המשיח
"חיים שאל ממך נתתה לו אורך ימים עולם ועד"
המילה נצח יכולה להתפרש רק במושגים מחוץ לזמןדבש חריף
והגוף
זמן קיים רק במח, בתפיסה. בעולם אין זמן. בלב אין זמןסוג'וק
זה הונאה עצמית..דבש חריף
גם לפי שיטתך אם יקימו את מצוות השמיטה.. אז יש מושג של שנה. אם ישמרו שבת יש מושג של שבוע. זה מושג זמן. ונצח לעולם לא יכול להתפס במושגים כאלה. השמש חייבת לזרוח כי אם א העולם לא היה קיים אז ברור שיהיה מושגים של יום. ושל זמן. זה לא רק במוח.
זמן פסיכולוגי סוביקטיבי הוא המצאה אנושיתסוג'וק
בעולם יש עונות. יש מערכות גאוגרפיות יום לילה וכו
זמן פסיכולוגי יש רק בדמיון - כשאני אומר "אתמול" ו"מחר" - הכל דמיונות
"העבר אין והעתיד עדיין וההווה כהרף אין" (אבן עזרא)
בימות המשיח נתחיל לחיות בהווה. כמו שבת
"יום שכולו שבת ומנוחה לחיי העולמים"
להרחבה ליקוטי מוהרן רע"ב
נכון.. צודק 100% שהעבר והעתיד הם בראש.דבש חריף
אבל המציאות היא במציאות מתמשכת זה לא נצח. זה הווה מתמשך. הווה זמני שמחליף הווה אחר. זאת הסיבה שהיום יום שלישי ולא שני.
ובמציאות הזאת אדם נברא לנצחסוג'וק
אלא שהזמן הפסיכולוגי מונע את הופעת הנצח. אנו "חיים" בראש ולא בעולם, בצויליזיציה ולא במציאות. זהו החטא
בימות המשיח התודעה תשתנה וכך מתאפשרת נצחיות כמבראשית
לא.דבש חריף
האדם לא יכול להבראות לנצח.
מדעית זה פשוט אי אפשר.
וגם אם נתעלם מהמציאות ונסבור כמוך שאפשר לא נקרא לזה נצח. אלא זמן תמידי. או כמות זמן שלא מוגבלת. לא נצח.
מדעית זה פשוט אי אפשר.
וגם אם נתעלם מהמציאות ונסבור כמוך שאפשר לא נקרא לזה נצח. אלא זמן תמידי. או כמות זמן שלא מוגבלת. לא נצח.
סבבה תעבוד את המדע. זה חלק מחטא הדעת - "נחמד העץ להשכיל"סוג'וק
יהי רצון שתחיה לנצח..דבש חריף
תראה אותנו בהלויה ותעמוד מתוסכל למה לא שמעתם שאמרתי לכם.. היתם יכולם לחיות כמוני לנצח.. 

תלמד פרשת בראשית עם פרשנים. תראה אבן עזראסוג'וק
איינשטיין אמר: אתה לא יכול לפתור בעיות באותה תודעה שיצרה את הבעיה
המדע לא יוכל להבין נצחיות כיוון שהמדע הוא תוצר של חטא הדעת. א-להים לא צריך מדע
איפה אבן עזרה כותב שחיים לעולמים?דבש חריף
אינשטיין גם חקק בשולחן העבודה שלו שהמדע הוא חשוב אבל הדמיון יותר.
כי כדי להמציא משהו צריך לצאת מהקופסא להמציא משהו שלא היה.(ואיינשטיין הצליח לצאת מהקופסא).
הא-ל לא צריך מדע. הוא יצר אותו.
כי כדי להמציא משהו צריך לצאת מהקופסא להמציא משהו שלא היה.(ואיינשטיין הצליח לצאת מהקופסא).
הא-ל לא צריך מדע. הוא יצר אותו.
בראשית ג' כ"ד: "... הסוד שיש יכולת באדם שיחיה לעולם..."סוג'וק
וכן ליקוטי מוהרן כ"א
רמב"ן והמקובלים על תהלים "חיים שאל ממך נתתה לו אורך ימים עולם ועד"
רבנו בחיי הנ"ל בבראשית
ספורנו על ובחרת בחיים
ועוד
וכותב זאת לאחר שכתב בפסוק ו' שרופא יווני אומר שאין נצחסוג'וק
לא מסכים איתך לגבי האבן עזראדבש חריף
תודה שהבאת מקורות..
האבן עזרא כותב על עץ החיים כך:
ועץ החיים -
שיוסיף חיים ויחיה האדם שנים רבות. ואין מלת לעולם עד עולם ועד.
והנה כן: ועבדו לעולם.
וישב שם עד עולם. ורבים אחרים.
ומפרשים אמרו בפסוק:
כי ביום אכלך ממנו מות תמות -
כי לא נברא על מתכונת שימות, רק כאשר חטא, נגזר עליו המוות.
ורבים ישאלו מה חטאו זרעו?
ואלה דברי רוח, כי רוח אחד לאדם ולבהמה שבה יחיה וירגיש בעולם הזה, וכמות זה כן מות זה, מלבד החלק העליון שיש לאדם, מותר מן הבהמה. וכבר הביא אחד מרופאי יון ראיות גמורות שלא יתכן שלא יהיה לחיי האדם קצב.
מפה רואים שהוא שולל פרשנות שלחיי נצח.
ובסוף הפרק הוא מדבר בפרשנות אלגורית בכלל.
הוא אומר שזה סוד למשכיל.
וז"ל: והמבין זה הסוד יבין איך יפרד הנהר. ומה סוד גן עדן. וכתנות העור. גם יורה זה הסוד, שיש יכולת באדם שיחיה לעולם והמשכיל יבין כי זה כל האדם:
זה פרשנות אלגורית הוא לא יסתור את עצמו שהוא כותב מפורש שאין דבר כזה חיים לעולם. הוא לא מדבר על חיי גוף. וזה מצוי בכתבי האבן עזרא שהוא מפרש דברים אלגורי ומתוצת ואומר זה סוד למבין.
האבן עזרא כותב על עץ החיים כך:
ועץ החיים -
שיוסיף חיים ויחיה האדם שנים רבות. ואין מלת לעולם עד עולם ועד.
והנה כן: ועבדו לעולם.
וישב שם עד עולם. ורבים אחרים.
ומפרשים אמרו בפסוק:
כי ביום אכלך ממנו מות תמות -
כי לא נברא על מתכונת שימות, רק כאשר חטא, נגזר עליו המוות.
ורבים ישאלו מה חטאו זרעו?
ואלה דברי רוח, כי רוח אחד לאדם ולבהמה שבה יחיה וירגיש בעולם הזה, וכמות זה כן מות זה, מלבד החלק העליון שיש לאדם, מותר מן הבהמה. וכבר הביא אחד מרופאי יון ראיות גמורות שלא יתכן שלא יהיה לחיי האדם קצב.
מפה רואים שהוא שולל פרשנות שלחיי נצח.
ובסוף הפרק הוא מדבר בפרשנות אלגורית בכלל.
הוא אומר שזה סוד למשכיל.
וז"ל: והמבין זה הסוד יבין איך יפרד הנהר. ומה סוד גן עדן. וכתנות העור. גם יורה זה הסוד, שיש יכולת באדם שיחיה לעולם והמשכיל יבין כי זה כל האדם:
זה פרשנות אלגורית הוא לא יסתור את עצמו שהוא כותב מפורש שאין דבר כזה חיים לעולם. הוא לא מדבר על חיי גוף. וזה מצוי בכתבי האבן עזרא שהוא מפרש דברים אלגורי ומתוצת ואומר זה סוד למבין.
תגובותיך מראות נהדר מהו חטא הדעת שיש לנו לתקןסוג'וק
נבואה ורוח הקודש לעומת שכל מדעי ("נחמד העץ להשכיל")
הגיון אנושי ("מינעו בניכם מן ההגיון")
ועד אי אמונת חכמים בפשטות ותמימות
הי"ו
וזה לא אישי חלילה
הגיון אנושי ("מינעו בניכם מן ההגיון")
ועד אי אמונת חכמים בפשטות ותמימות
הי"ו
וזה לא אישי חלילה
דרך אגב..דבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך כ"ג באייר תשע"ה 23:15
ברוך שפינוזה (אבי ביקורת המקרא) תולה באבן עזרא כראשון שסבר שהתורה לא רק ממשה. הוא מוציא את זה ממה שהאבן עזרא כותב בדברים א,ב. על הפסוקים שמשמעותם אחרי משה. שהאבן עזרא כותב עליהם אם תדע את הסוד בהם תכיר האמת. ועל זה שפינוזה ניתלה.
יש כמה וכמה שלבים בגאולהסוג'וק
א. ימות המשיח החומריים - אנחנו כבר שם עשרות שנים. מה שמכונה "משיח בן יוסף" - בניין ארצי מדיני חומרי
בשלב הזה יש מות - שלב זה שייך ל"עולם הזה"
אנחנו בשנים של תקופת התחלת השלב הבא:
ב. ימות המשיח הרוחניים, מה שנקרא "משיח בן דוד" (משנת תש"ן עפ"י תלמידי הגר"א) - בניין רוחני פנימי נשמתי.
בשלב הזה ממשיכות ההכנות ל"עולם הבא" והתקימות נבואות אחרית הימים ברובד רוחני עם ביטוי חומרי (לא ניתוק מחומריות כמו בגלות אלא זיכוך חומרי)
שלב זה מוביל לתחיה - ומה שמעניין אותנו זה תחיית החיים, הכלליים והפרטיים
אחכ יהיו שלבים נוספים של תחית המתים - זה לא ענייננו ולא קשור אלינו כדברי הרמחל
הכל בסוף מוביל ל"עולם הבא" באלף השביעי שהעולם מתוקן ומוכן ל"שבת" - עוד כ200 שנה
אנחנו לא בשום שלב..דבש חריף
אין לנו מושג עד שלא יוכח במציאות אחרת.
תתפלאסוג'וק
נראה לי שהפסקת החיים,יאירוש
על כל המשתמע מכך.
מוות...ח"יאחרונה
בעצם הקב"ה נותן לנו חיים 24/7 בעז"ה עד 120...
וכשעולה רצון מלפניו... הוא בעצם מפסיק את החיים, שזה אומר שהוא לא נותן לנו יותר חיים ואז בעצם האדם לא יכול להתקיים...
(הקטע הוא שאין באמת מוות פשוט ה' מפסיק לתת חיים...)
וכשעולה רצון מלפניו... הוא בעצם מפסיק את החיים, שזה אומר שהוא לא נותן לנו יותר חיים ואז בעצם האדם לא יכול להתקיים...
(הקטע הוא שאין באמת מוות פשוט ה' מפסיק לתת חיים...)
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך.
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...