יודעים מהי אהבה שאינה תלויה בדבר? (אהבת דוד ויונתן לפי המשנה)
אם היא אינה תלויה בדבר מהיכן היא מגיעה? ואיך אפשר להפסיק אותה?
אשמח לתשובות 
יודעים מהי אהבה שאינה תלויה בדבר? (אהבת דוד ויונתן לפי המשנה)
אם היא אינה תלויה בדבר מהיכן היא מגיעה? ואיך אפשר להפסיק אותה?
אשמח לתשובות 
זה כל העניין. שאני רוצה להפסיק אותה אבל אין איך :/
) כולם מסבירים מה זאת אהבה שתלויה בדבר, אני כבר יודעת ומרגישה כ"כ טוב מה זה. הבעיה היא שזה מעיק כי אני רוצה להפסיק אותה ואין לי איך- כי היא אינה תלויה בדבר, משמע, לא משנה מה קורה אני אוהבת את האדם ההוא, הבנתם?
לא ידתי מה זה עד שקרתי ספר שמסבר על זה בספר..........מישו מתרת החים .........תחפשי על זה אלי באנטרנט?
שירה כהןההורים שלי לא אוהבים אותי.... ואני מאלו שסתם אומרים את זה...
אז נא לחפש דוגמה אחרת....
נית ..........ואבא שלי זה סתם ככה ............
אז למרות שהיחסים לא משו אני יודע שהם אוהבים אותי זה עוזר?.....אולי
גם מגביר את הכעס נגדם ......
הם ידעו שאני שם...
לא משנה מה עשית (אם עשית! אני לא מכירה אותך), שום דבר לא מצדיק התנהגות כזאת.
שיהיה לך בהצלחה איתם...
אבל בכל זאת אני לא מאמינה שהם לא אוהבים אותך..
תלמד עליהם זכות שאולי ממש קשה להם עם המצב(לא יודעת מהו) או שהיו עסוקים בדברים ובטעות לא שמו לב..
היה חזק!
והראשונה להבין, בדרך כלל, שיש עוד מניעים ומרכיבים ושאנחנו לא יודעים הכל.
אבל במקרה הזה - אין לי שום רעיון שיכול להצדיק את ההורים האלו. באמת שניסיתי. הילד שבוע בבית חולים והם לא מבקרים - אני לא מוצאת שום דבר שיכול להצדיק את זה. אלא אם כן לשניהם יש שיתוק והם תקועים בבית.
לך יש?
@שירה כהן
לא בקטע מאשים או משו. רק חומר למחשבה 
התקדמתי בחיים וזהו מזה רק לומדים לחיים.... חוץ מזה שעשיתי להם רע רק בזה שבעצם חזרתי בתשובה.... אבל זה לא הנושא פה... תודה![]()
זו אהבה שתלויה בדבר
אהבה שלא תלויה בדבר, היא אהבה שבה שני הצדדים יודעים שאין אישה אחרת מאשתי, ואין בכלל מקום להשוואה, כמו אדם וחווה, אשתי היא היחידה בעולם ולא משתווה לאף אחת אחרת.. גם אם היא יותר יפה\חכמה\צדיקה וכו..
מעין נשמה אחת בגופות מחולקים..
"דבר"- זה משהו שחולף ועובר מהעולם.
אינה תלויה בדבר- זה אהבה שתלויה במשהו שאינו חולף וזמני.
וזה רק משהו אחד- יש רק דבר אחד שהוא נצחי וקיים לעד- הקב"ה.
אז כל אהבה, קשר אהבה שנוצר כדי להתקרב יותר אל ה' ולעבוד אותו הוא תלוי ב"דבר" (בה') הנצחי.
כל אלה שאומרים: 'אהבה שאינה תלויה זה לאהוב את הבנ"א כי הוא בנ"א' או 'אהבה של אם לבנה שלא תלוי במידותיו אלא כי הוא בנה (חלק ממנה)' או 'אדם שאוהב את עצמו' וכו' זה אותו דבר- מכנה משותף:
לאהוב אדם כי הוא בנ"א- זה לאהוב את הצלם אלוקים שבו. ואלוקים כי נצחי.
אם שאוהבת את בנה - היא אוהבת את החלק שלה שנמצא בבנה. וזה הצלם אלוקים.
אדם שאוהב את עצמו- הוא לא מאוהב ב"מידותיו" שיכולים להזיק לו או "תכונותיו" שלפעמים אינם מהטובים. אלא הוא אוהב את ה"צלם אלוקים" שבו. הוא מתחבר את הניצחיות שבו שקשורה לה'.
מסקנה: הדבר היחיד שהוא נצחי הוא הקב"ה.
ולכן כל אהבה שקשורה בו היא נצחית.
אז כנראה זה לא אהבה
התפגרות בגיל ההתבגרות ושיבדוק את זהה!!!!! אהבה זה דבר טוב בכל גילל!! רק שצריך לשמור את זההה...!!!!!!!!
חשוב יחסית.. מביאים לנו עכשיו פוללטאאק שיעורים עלזזהה.. יהיה לי יותר תשובות עוד שבוע בערךך..
אבל לא לנסות להתפטר מזה!! את הסיבות של שירה אני מבינה ומכירה.. אבל זה לא דבר שאמורים לסגור.. באמת שלא..
לבד.. לא לעשות עם זה כלווםם
ובקשר להלכות-- ברגשות קצת הרה מאוווד קשה לשלוט.. אז גם אם אומרים אתזה שם זה לא ממש עובד נראליי לא לאוהב איש בגלל שכתוב ככה בהלכה.. לא שאני אומרת שלא לעשות אתזה אבל זה לא מצליחח
)חומר למחשבה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים