שרשור פתיחה!!יעל

בשביל שהוא יהיה למעלה כל הזמן צריך לקרוא למנהלת או להקפיץ אותו כל הזמן...

אז...

כל אחד כותב שם (לא חובה)

גיל\כיתה\שניהם

מקצוע אהוב (אם יש כזה)

ומקצוע לא אהוב (בלי שמות של מורים!!)

מקצוע שאתם טובים בו (כדי שנוכל לשאול אתכם)

ואם לא אכפת לכם- מקצוע שאתם לא טובים בו...

יאללה שוטו!!

נמנמrakonto

שם: חיים

שניהם: 18, שלהי י"ב

מקצוע אהוב: מתמטיקה, פיזיקה, מדעי המחשב

מקצוע לא אהוב: היסטוריה. צריכים ללמוד ללמד את זה.

מקצוע שאני טוב בו: מתמטיקה (אולי), פיזיקה, מדעי המחשב, אנגלית, לשון, ספרות... מקצועות החרטוט למיניהם.

מקצוע שאני לא טוב בו: מתמטיקה (לפעמים), היסטוריה...

...יעל

קוראים לי יעל,

בת כמעט כמעט 14, על גבול כיתה ח'

מקצוע אהוב- אממ... תורה\נ"ך\ארץ\ספורט (לא כ"כ מקצוע...)\מתמטיקה\אנגלית לפעמים\קצת מדעים

וכל מה שהוא לא לשון וספרות, כשחושבים על זה.

מקצוע לא אהוב- לשון וספרות

אני די טובה בתנ"ך, מתמטיקה- רק עד החומר של אמצע כיתה י', אנגלית- חפיפניק כזה, לשון, ואני פתוחה להכל

מקצוע שאני לא טובה בו- ספרות.

"אתחיל"... הכל עניין של פרספקטיבה rakonto

שיניתי, שושיעל

עונה...משתדלת.. רעיה123

בת 14 ככה.. כמעט 15 עוד 4 חודשים חושף שיניים קיצר כיתה ט'

מקצוע אהוב: מחשבת וביולוגיה נ"ך( כרגע לומדים שמואל..) ( חח אוהבים מה שמעניין צוחק)

מקצוע לא אהוב:אהם..אפאטי מי אוהב ללמוד בכלל?! סתם.. אה.. מתמטיקה!! (בהשראה...)

מקצוע שאתם טובים בו ( ונראלי אפחד לא באמת לומד אותו) זה אזרחות אה... וספרות ( מה שמעניין ומצליחים כאילו מוציא לשון)

מקצוע שלא טובים... אנגלית... ולא כדאי לכם לנסות לעזור לי כי זה באמת צרה גדולה בוכה/צוחק

חח ואי...אני חופרת ממשחופרכאילו מוציא לשון

בהצלחה לו בחיים... כל החיים עוד לפני!! ( בתהיה אם זה טוב או עדיף שלא חחהמוםצוחק)

חיים יפים שיהיה לנו בעז"ה!!!

ובדר"כ אני לא כזאת אדישה ומעוצבנת רעיה123

פשוט התפצלחתי ממתמטיקה!!!

אני שבוע בערך לומדת ועדיין לא הבנתי חצי המנושאים..

חח הצלחתי לעשות רשימה של כלללללל הנושאים ופשוט אני ילמד אותם.. בזמן שנשארהמום 

מבחן שקובע 4 או 5...אז אני מקווה..

חח בכללי אני גם לא לחוצה ממבנים אז... חח יש לי מחר מבחן באזרחות אבל זה בקטנה... קודם מתמטיקה חושף שיניים

אני חייבת...

בעז"ה נעשה ונצליח...חיוך גדוללהמשיך לעבוד!!עצבני

אני קול דממה
קוראים לי חוה למי שלא יודע..
סוף כיתה ט', בת 15.
מקצוע אהוב: מתמטיקה
מקצוע לא אהוב: הסטוריה וגם לשון וספרות די מעצבנים..
מקצוע שאני טובה בו: מתמטיקה ואנגלית
מקצוע שאני לא טובה בו: כל המקצועות שצריך לשנן בהם במיוחד לשון ספרות והסטוריה..
חח אני בדיוק הפוך ממשך!! רעיה123

מה שלשנן סבבה לי כי להכניס ולזכור זה מעולהחושף שיניים 

אבל להבין למה הנוסא הזאת הולכת ככה ולפשוט את זה ולהרכיב את התרגיל על הנוסחא ובלה בלה.. זה הבעיה אפאטי 

אני בעד שנתחבר בשכלים...כאילו מוציא לשון

כן כן זה יהיה מעולה קול דממה
ואני פה בשמחה לעזור
הממקמנו ונתעודד

בס"ד

יש לי שם ייחודי מדי כדי לכתוב אותו... נסתפק ב'א'.

כמעט אין מקצוע שאני לא אוהב, לא עולה לי רעיון כרגע.

יכול לעזור במתמטיקה, אלקטרוניקה, פיזיקה, ואפשר לנסות גם בשאר הדברים, מקסימום אני אוסיף לרשימה של המקצועות שאני לא טוב בהם...

בן כמה אתה??רעיה123

חח מאושר ומוקרץ לכתוב את זה אבל אני גמרתי עם פיזיה לכל חיי בעז"ה בממוצע 90 בערך חושף שיניים 92.. חח זה!! הבנתי קצת נהנתח... יש לי דברים אחרים להשקיעבוכה/צוחק

טוב, נעשה רשימהחידניסטית

יעל

י'

תנ"ך

מתמטיקה ואנגלית

אני יכולה לעזור בתנ"ך וכל מה שיוצא מזה, ואנשים, אני נורא אשמח אם תעזרו לי במתמטיקה , אנגלית, אלקטרוניקה ולשון....

יעל!יעל

כיף!

אנגלית אתם מוזמניםקול דממה

רק לא לוג, כי עוד לא למדתי את זה

אמממעלה למעלה
כיתה י"א, שביעסטית , מקצוע שנוא- אנגלית . יכולה לעזור במה שאתם צריכים
ומקצוע אהוב אין?יעל

פסיכולוגיה עלה למעלה
הנני כאן (למרות שלימודי בית ספר זה לא הקטע שלי)ריעות

שם: ריעות

שניהם: שש עשרה, כיתה י'.

מקצוע אהוב- אנגלית והסטוריה.

מקצוע לא אהוב- מתמטיקה.

מקצוע שאני טובה בו- אנגלית (אבל רק את הלוגים של חמש יחידות אני מכירה. אם זו פואמה ויש לכם שאלה אפשר להביא אותם, סיפור יהיה בעייתי), ולחרטט טוב בספרות.

מקצוע שאני לא טובה בו- מתמטיקה

עכשיו יש לי משו לומר. אממ. בחצי שנה האחרונה בית הספר לא היה הדבר המרכזי בחיים שלי ופספסתי המון חומר. אני כרגע משלימה הכל, אז יש מקצועות שבהם אני אדע את החומר מעולה ואוכל להרחיב והכל, ויש מקצועות שאני לא יודעת כלום. אנגלית- שנה הבאה אני אעשה גם את הבגרות של י"ב כנראה אז אני ממש כאן לעזור באנגלית.

שביעיסטית*בננית*
בעיקרון מתמטיקה (אפשר לומר גם תנ"ך ומחשבת. אולי אפילו היסטוריה, אבל צריך מוזה בשבילה )
ופיזיקה כשאני מצליחה
מקצועות שנואים - אנגלית וספורט.
והיחס שלי למקצוע כמובן קשור למידת ההצלחה בו, ככה שבאנגלית אל תשאלו אותי
שביעסטית עילאית ומתנשאת✌️דוסית
מקצוע אהוב- תנך/מתמטיקה/מחשבת/לשון
מקצוע שנוא-אממ.. נראלי שאין חיה כזאת.

מקצועות שאני טובה בהם ואשמח לעזור- לשון, תנך, מתמטיקה (יותר ברמה של 4, כי ברמה של 5 אני בעצמי צריכה עזרה..)
....א"י לנצח

בס"ד

מקצוע אהוב: מתמטיקה, תורה, נביא, אנגלית.

מקצוע לא אהוב:  ספרות, גאוגרפיה, הסטוריה.

מקצוע שאני טובה בו: מתמטיקה, תורה, נביא, לשון.

כיתה י"א .. עוד מעט 17..סתמישוו
מקצוע אהוב - צריך לקחת ת'עניין בפרופורציות ..
מקצוע חביב - מתמטיקה, אלקטרוניקה, מחשבת.. וקודש - כשלומדים את זה לשמה זה ממש נחמד, וכשלומדים את זה בגלל הבגרויות והבצפר זה ממש לא!!
מקצוע לא אהוב (בשפה יפה) - היסטוריה ( !!! ) ואנגלית, וכל הדברים שצריך סתם לשנן חומר ואז להקיא אותו על הדף במבחן.

דיי טוב בלשון, במתמטיקה, תנ"ך קצת, פיזיקה ברמה סבירה ..
...שולמית מילר
שם שולמית
17 י"ב

אין אהוב..יש חביב עד נסבל-

ביולוגיה ,מתמטיקה לפעמים (אם אני מצליחה)... אהממ מחשבת, אזרחות נחמד..היסטורייה מעניין פעם ראשונה לא מעבר..

לא אהוב ..תלוי במצב רוח וכו

טובים בו.. אומנות נקרא?.. אהממ מתמטיקה ארבע יח בסדר..יכולה אולי לעזור ..וזהו

כיתה ט'-בת 14 אוטוטו 15רמקול

שמי טליה

מקצוע אהוב: מתמטיקה ותנ"ך

מקצוע לא אהוב: אנגלית, ספרות, ספורט, היסטוריה וכל מקצועות החרטוט למינהם (הנקראים בשפה יפה הומנים, שזה פשוט ממש לא בשבילי)

אני די טובה במתמטיקה, לשון, מקצועות המדעים ואשמח לעזור במה שאוכל

אני לא משו באנגלית ובכלל לא משו בספרות..

איזה כיף שהפורום קם לתחיה!

שישיסטית= נפגעת תוכנית פירוןאיזדרכת
עבר עריכה על ידי איזדרכת בתאריך י"ב בתמוז תשע"ה 15:56
אוראל בת 15 עולה ליא'.

מקצוע אהוב- מתמטיקה ומדעים

ומקצוע לא אהוב אנגלית ולשון

מקצוע שאתם טובים בו- מתמטיקה ומדעים

ומקצוע שאני שונאת- אנגלית ולשון

כי בדרך כלל טובים במה שאוהבים...חיוך גדול

אני ברוך ה' ב5 אנגלית 5 מתמטיקה אז אני יכולה לעזור למי שצריךךךמסך דק

עדיין שביעיסטית מוריוש

שם: מוריה

מקצוע אהוב: הרבה דברים, במיוחד היסטוריה וביולוגיה

מקצוע לא אהוב: מ-ת-מ-ט-י-ק-ה (עם הטון של אורי חזקיה..)

מקצוע שאני טובה בו: עקרונית אני בסדר פחות או יותר בהכל... 5 מתמטיקה ואנגלית ומגמת ביולוגיה אם מישו צריך עזרה בזה..

מקצוע שאני לא טובה: אמ.. בכל מקצוע יש איזה נושא פחות

אבל נגיד שבעיקר אני נכשלת בספורט (גאוני מצידי)

אז אם מישו צריך עזרה- בכיף!!!

שישיסטיתשע"הסתרי המדרגה
אוהבת: תנ"ך, ביולוגיה, מתמטיקה, תיאטרון, אגדה, אמונה...
לא אוהבת: חינוך גופני ואנגלית...
אשמח לעזור: במה שצריך! מקצועות רבי מלל מלבד מגמות (חוץ מביולוגיה ותיאטרון שאני עושה בעז"ה, אז אפילו אשמח לעזור...), מתמטיקה (מעדיפה לא ברמה של 5 יח"ל, מקווה לגשת אבל מאתגר גם לי...)
עדיף פניות באישי/ לתייג אחרת לא בטוח שאראה (:
...מורשה

גיל 14 וחצי מחר גומרת כיתה ח'

מקצוע אהוב: היסטוריה

מקצוע לא אהוב נ''ך מתמטיקה אנגלית ספורט

מקצוע שאני טובה בו: היסטוריה וקצת מדעים

מקצוע שאני לא טובה בו: מתמטיקה ממש מתסכל

ואנגלית גם אבל פחות

אנוכי החמודה...פוסעת

שם- מכוער

גיל\ כיתה- 14.5 עולה לט'!!!!!!!! תתרגשו בשבילי אנשים!! 8 שנים באותו בית ספר!!

ו-- בגלל שלמדתי בבי"ס שנחשב יסודי אז אני לא מכירה מקצועות שלומדים בתיכונים...

מקצוע אהוב- תנ"ך, היסטוריה, וכאלה...

מקצוע שנוא- כל השאר נראלי... סתם, סתם: התעמלות, מתמטיקה בעעע, ג"ג קיצור לוידעת אם יעלה לי אני אוסיף...

מקצוע שאני טובה בו: לשון והבעה- כאילו עברית... כנ"ל

מקצוע שאני לא טובה בו: מתמטיקה, התעמלות, אמנות, אנגלית, וכוכוכוכוכו כנ"ל....

אזזזזזז נתחיללללאנונימי (2)
שם: שירה
כיתה וגיל: בת 17 עולה לי"ב
מקצוע אהוב: אנגלית (שלוש יחידות), אזרחות, נביא, ו...זהו!
מקצוע שנוא: מתמטיקה (שונאתתתתת בדםםם),
היסטוריה (בלעעעע אני גרועההה),
תנך
תהילים
אממ ונראלי שכל השאר...
אה וסיפרות!
א"י השלמהא"י השלמהאחרונה

ברשותכם אני ידלג הקטע של השם וכו...חצי חיוך

מקצוע אהוב- תנ"ך,מחשבת ישראל, ביולוגיה, היסטוריה, אנגלית...

מקצוע לא אהוב- מתמטיקהמטורלל

מקצוע שב"ה יש לי סיעתא דישמיא בו- כימיה ביולוגיה תנ"ך מתמטיקהלא (זה לא סותר את זה שאני שונאת!)

היסטוריה...

מקצוע שאני לא טובה בו- לשון וספרות!!! מבולבל

מישהי מכירה?נחשוב על משהו
קורס דולות לנערות?
בפועל צריך לחוות לידה כדי להיות דולהל"לאחרונה
יש במעלה לבונה אם את רוצה
לימודי הדרכת או ליווי הורים/משפחותאנונימי (פותח)

לימודי הדרכת או ליווי הורים/משפחותמי-יודע

היי, מי מכיר מקומות שאפשר לעשות בהם לימודי הדרכת הורים או דברים דומים?

עדיפות ללימוד בזום אבל גם שילוב של פרונטלי יום-יומיים בשבוע אפשרי..

מי שיש לו נסיון בתור מישהו שלמד דברים כאלה או שיצא לו להעזר באנשים מהתחום אשמח לשמוע

תודה רבה מראש לעונים

עבודה אונליין מהבית 9נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

מישהי פה למדה קורס qa?דובדובה
ויכולה לתת לי קצת מידע?
מטלה אחרונה ללימודים - צריך את עזרתכם (!)דני_אלבז

היי חברים חסרים לי עוד 10 משתתפים / משתתפות לסיים את המטלה האחרונה לתואר - אשמח אם תוכלו לענות על שאלון קצר של 3 דק🤞🏻https://forms.gle/Nu5tr2T8jxppDMNd6

תגובה

קורס מבוא לסטטיסטיקה והסתברות למדעיםאנונימי (פותח)

שלום, מי שלקח את הקורס הזה : האם הוא קורס קשה? כמה זמן כדאי להשקיע בללמוד אותו? אני עשיתי 3 יחידות במתמטיקה, האם זה ישפיע על הקושי בקורס? תודה.

לקרוא בקלות, בפשטות ובכיף תוך 60 יום.ofirefi
עבר עריכה על ידי ofirefi בתאריך א' בסיון תשפ"ג 23:38

לקרוא בקלות, בפשטות ובכיף תוך 60 יום.

חדוה בר

עובד כמו קסם תודה על הפירסוםאנונימי (2)אחרונה
שאלה בפיזיקה,אשמח להכוונה בהקשר של נוסחאות,תודה!אנונימי (פותח)

אני הרבה זמן לא בחומר הזה,אני77

אבל לפי מה שאני זוכר וההבנה שלי בפיזיקה, השלבים הם כדלהלן:

(אני לא זוכר את הפרטים של הנוסחאות עצמן, אבל יודע בגדול איזה נוסחאות יש, וכתבתי.

אל תסמוך/כי עלי בעיניים עצומות, אבל אני חושב שמה שכתבתי נכון.)

א. בשלב הראשון, צריך לתרגם את היחס בין המהירות לבין אנרגיית התנועה של האגוז, על פי המשקל שלו. יש לזה נוסחה בסגנון של מהירות*מסה=אנרגיה.

בשלב השני, צריך לפרק את אנרגיית התנועה הזו לוקטורים - על הציר המקביל לרצפה, ועל הציר הניצב לרצפה.

(זה שלב די פשוט - זה חישוב הניצבים במשולש ישר זווית ושוה שוקיים)

בשלב השלישי, צריך לחשב את האנרגיה שמקבל הקוף הזורק על פי הנוסחה שאומרת משהו כמו: תנועה1*מסה1=תנועה2*מסה2

(כמובן, מתחשבים כאן רק באנרגיה שעל הציר המקביל לרצפה. האנרגיה שבציר הניצב לרצפה לא רלוונטית)

בשלב הרביעי צריך לחשב את המהירות של הקוף, לפי האנרגיה שהוא קיבל והמסה שלו.

(יכול להיות גם שבמקום לתרגם ממהירות לאנרגיה ואז שוב מאנרגיה למהירות אפשר לעבוד רק עם המהירות וזה עדין נחשב תקין. זה אמור להיות הגיוני, אבל אני לא יודע בוודאות ולא יודע מה הדרישות ממכם.)

ב. בשלב הראשון, נחשב על פי כח המשיכה את התאוצה של הכדור כלפי מטה (על פי המסה שלו). (יש נוסחה לחישוב כח הכבידה על גוף, ויש נוחסה ליחס בין כח לבין תאוצה על פי מסה)

בשלב השני, נחשב על פי התאוצה והמהירות ההתחלתית (הוקטור של המהירות כלפי מעלה) את הזמן שבו הכדור יחזור לגובה ההתחלתי שלו. (עושים מהתאוצה והמהירות משוואה ריבועית).

עכשיו אנחנו יודעים כמה זמן הכדור היה באוויר. בציר המקביל לרצפה אין שום תאוצה, ולכן מספיק לקחת את המהירות ההתחלתית בציר זה ולחשב:  זמן*מהירות=דרך . זה המרחק שהיה בין הקופים.

ג. אנחנו כבר יודעים את המהירות של הקוף מימין, ואת משך הזמן שהכדור היה באוויר. צריך פשוט לחשב כמה הקוף הספיק להתרחק במשך הזמן הזה ולהוסיף לתוצאה של סעיף ב'.

ד. אני חושב שהתשובה פשוט צריכה להיות שהמהירות היא בדיוק כמו של הקוף מימין, רק בכיוון השני. וזה בגלל שאם מתחשבים רק בציר אחד, אז האנרגיה שקוף א' קיבל בזריקת הכדור, היא בדיוק האנרגיה שהכדור העביר לקוף שתפס אותו. ומכיון שהמסה של הקוף הראשון והשני היא אותה מסה -המהירות תהיה אותה מהירות.

יש גם את הדרך הארוכה לעשות את זה, ותוכל/י להסיק אותה מהשלבים הקודמים.

מצרפת ניסיון שלי לחישוב,לדעתך זה תוצאות הגיוניות?אנונימי (פותח)

לא לגמרי הבנתי מה עשית שםאני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך כ"ז באייר תשפ"ג 00:36

יכול להיות שבגלל שאני לא מונח בחומר אז אני לא מבין פשוט איזה משתנה שכתבת אמור לייצג את מה בדיוק.

(אני גם לא זוכר איך בדיוק המשוואות הפיזיקליות אמורות להיראות... חוץ מהמשוואה של שימור האנרגיה, שזה שוויון פשוט.

אני סיימתי את הבגרות שלי לפני עשר שנים, ולא נגעתי בחומר הזה מאז.)

התוצאה של סעיף א' יצאה לי 0.282, כמו לך. (עשיתי את הדרך הקצרה, בלי להתעסק עם אנרגיה.)

ואם ראיתי נכון, אז בסעיף ב' יצא לך פחות מסעיף ג', אבל זה לא הגיוני, כי הקופים אמורים להתרחק, לא להתקרב.

ואמנם את ב' מסובך לי לעשות כי אני לא זוכר את המשוואות של כח המשיכה וכו', סעיף ג' לא דורש כל כך ידיעה בפיזיקה אלא מתמטיקה פשוטה, ואם הבנתי נכון שבסעיף ב' יצא לך 2.5 מטר, אז אני חושב שבסעיף ג' אמור לצאת 3 מ'. (החישוב פשוט - המהירות של הכדור (בציר המקביל לקרקע כמובן), היא פי חמש מהמהירות שהקוף מימין מקבל. ולכן ברגע שהקוף משמאל מקבל את הכדור, הקוף מימין הספיק בינתיים להתרחק מרחק בגודל חמישית מהמרחק שהכדור עשה.)

תודה!אנונימי (פותח)
בכיף. האמת שנהניתי מזהאני77
שאלהאנונימי (פותח)

מעניין לדעת: למדת את החומר הזה בתיכון? לצערי בתיכון שהייתי בו לא היה תחום מדעי בכלל..סתם מעניין לידע כללי (:

כן. עשיתי 5 יח' בפיזיקהאני77

אני מבין שאת עושה את זה כחלק מקורס כלשהו?

כןאנונימי (פותח)

כן, קורס מבוא של פיזיקה . רציתי ללמוד את התחום בפעם הראשונה,וזה לא קל בכלל..

ואת בטוחה שמהרחק המקורי בין הקופים הוא 2.5 ?אני77

כי ניסיתי עכשיו את הבינה מלאכותית (סתם מסקרנות) והוא נתן לי תשובה אחרת. לא הצלחתי להבין מה בדיוק הוא עשה שם, ויכול להיות שהוא הבין משהו לא נכון (קורה הרבה ל AI למיניהם), ככה שא"א לגמרי לסמוך עליו, אבל במקומך נראה לי הייתי בודק שוב...

תשובהאנונימי (פותח)

האמת שניסיתי שוב פעם את השאלה ויצא משהו אחר.  מצרפת את הניסיון חישוב :  (בינה מלאכותית? איזה תשובה הוא נתן? באיזה אתר מדובר? תודה!

רובי הבוטאני77

הוא ענה שהמרחק המקורי בין הקופים היה כ - 0.132 מטר. אבל יש לציין שאת סעיף ג' הוא פתר לא נכון, ואחרי שתיקנתי אותו על טעות אחת הוא עשה טעות אחרת, ואחרי שניסיתי שוב הוא החזיר לי את התשובה הלקונית של - "אני מצטער, אבל אני כרגע עסוק ולומד איך להשתפר. בקרוב אחזור לפעילות."

מה שאומר שלא תמיד אפשר לסמוך עליו...

הייתי מנסה לפתור בעצמי, אבל זה יהיה לי ממש ללמוד מחדש חישוב של מיקום כפונק' של מהירות ותאוצה וכל העסק...

המשךאנונימי (פותח)

הבנתי,בכל מקרה אני אנסה לפתור שוב ולראות אם תצא לי אותה תשובה.

תודה  (:

אם זה עדיין רלבנטי...ספק

א. כיוון שבציר ה-x אין כוחות חיצוניים שפועלים על המערכת, התנע חייב להישמר (כלומר, להיות בסה"כ 0). (בציר ה-Y יש גרביטציה והמומנטום שעובר לרצפה אז שם זה לא תופס). 

p=mv

המשקל של האגוז הוא 2 ק"ג והמהירות שלו בציר ה-x  היא 2 כפול cos(45) כלומר, התנע של האגוז בציר ה-x הוא: 

p=4*cos(45)

מסת הקוף היא 10 ק"ג וכאמור, התנע אמור להיות שווה (אבל בכיוונים מנוגדים) 0 בסה"כ ולכן: 

p=4*cos(45)=10*v ובסה"כ: v=0.4*cos(45)

ב. הרעיון הוא כזה: בנקודה הכי גבוה, המהירות של האגוז בציר ה-y תהיה 0. כיוון שאנחנו יודעים את התאוצה של כדוה"א ואת המהירות ההתחלתית, אנחנו יכולים לחשב את הזמן שלוקח לאגוז להגיע לשיא הגובה: 

vt=v0+gt. 

vt=0 לפי הדרישה שכתבנו למעלה, v0=2*cos(45)  ו-g=-10 (המינוס הוא בגלל שהכח מושך למטה והמהירות היא בכיוון מעלה. 

אז: 

cos(45)*2=10*t

כלומר, t=0.2*cos(45)

כיוון שחישבנו רק את הזמן שלוקח לאגוז לעלות לשיא הגובה, נכפיל אותו ב-2 כדי לקבל את הזמן שלוקח לו להגיע לקוף השני, כלומר: t=0.4cos(45)

אז המהירות בציר ה-x ידועה: vx=2*cos(45) 

הזמן ידוע: t=0.4*cos(45) 

ונשאר לנו לחשב: x=vt שהוא יוצא 0.4

ג. ברגע שהקוף השני תפס את הכדור, הוא עדיין לא זז. את מהירות הקוף הראשון כבר חישבנו וגם את הזמן שלוקח לאגוז להגיע לקוף השני חישבנו אז שוב: 

x=x0+vt כש-x0 הוא המרחק ההתחלתי בין הקופים שחישבנו בסעיף הקודם (0.4), t =0.4*cos(45) והמהירות של הקוף הראשון היא: 0.4*cos(45)

חישוב פשוט מראה שהקוף זז 0.08 כך שהמרחק בין הקופים באותו זמן היה 0.48. 

ד. כפי שציינו בסעיף א', התנע במערכת בציר ה-x חייב להישמר ולהיות 0 - כלומר, הקוף השני ינוע באותה מהירות בה נע הקוף הראשון רק בכיוון הפוך (כלומר, סימן הפוך). 

הערה:ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ב' בסיון תשפ"ג 09:40

אפשר לפתור את זה גם משיקולי אנרגיה ולא מממשוואות התנועה - ואז מציבים במשוואה שהאנרגיה הקינטית בציר ה-y מתפאסת והופכת כולה לאנרגיה פוטנציאלית וכך למצוא את הגובה. 

כמובן שהתשובה תהיה זהה. 

כמו כן, כיוון ש: cos(45)=sin(45) אז כתבתי תמיד cos כשבמקרה הכללי זה לא תמיד נכון. 

האמת שאני אישית במקרים של 45 מעלות,אני77

פשוט מפרק ביחס של 1 לשורש 2. זה מקרה קלאסי של פיתגורס, לא רואה צורך להשתמש בטריגונומטריה

ברור, אבל יותר קל לכתוב cos בפורום מאשר לסמן שורש.ספק

וזה תמיד פיתגורס על צירים קרטזיים - גם אם זה לא 45 מעלות. 

אמתאני77אחרונה

אולי יעניין אותך