שלום,
כותבת מאנונימי כדי למנוע זיהוי...
בליל שבת השכבתי את הילדה לישון ונרדמתי איתה ביחד, מידי פעם התעוררתי מהתכווצויות, לא כואבות מידי. בשתיים לפנות בוקר התעוררתי מכאבים לא חזקים מידי, שאיפשרו לי להמשיך לשכב ולנסות לישון, לקראת 3 הכאבים התגברו, והיה לי נוח יותר לעמוד עם כל ציר, התחלנו לתזמן והיה מרווח של 5 דק'. אמרתי לבעלי שזה צירים קלים עדיין, ונחכה, ממש העדפתי לצאת בבוקר... המשכנו לתזמן, 2 דק' והצירים התגברו... הגענו למסקנה שכדאי לצאת, רצינו ללכת ברגל כדי לקדם את הלידה ולהיות כמה שפחות זמן בבית חולים עם צירים, וגם הרגשתי שזה עוד לא הצירים הממש חזקים... (ובכל זאת שבת...) התחלנו ללכת, מרחק של כחצי שעה הליכה, עם כל ציר הלכתי מהר, כדי להעביר את הכאב (עזר קצת..), עד שבציר אחד ממש רצתי, ואז הגעתי למסקנה שאני מתאמצת יותר מידי ונהייתי מותשת... המשכנו ללכת לאט, הצירים התגברו, וכשהיינו ממש קרובים הם כבר היו חזקים מאד. הגענו לבית חולים, כשבכל ציר אני כבר ממש נעצרת. הגענו למעליות ופתאום היה לי מן קוצר נשימה, ישבתי ולאט לאט זה עבר....
נכנסנו למעלית שבת ועד שהיא עלתה קומה אחת זה היה הרבה זמן... לא היתה לי סבלנות לחכות ואמרתי לבעלי שנעלה במדרגות... עלינו וכל 2 גרמי מדרגות מופיע ציר כואב שגורם לנו לעצור...
בסופו של דבר הגענו לחדר לידה, קבלה ושאלות תוך כדי צירים... נכנסנו לחדר הקבלה, בדקו- פתיחה 7! המיילדת היתה ממש נחמדה ואמרה שאני ממש עוד מעט יולדת, עברנו לחדר לידה, ביקשתי להתקלח כדי להקל על הצירים שנהיו חזקים יותר, אבל המיילדת אמרה שכבר אין זמן כי אני כמעט יולדת ובכל מקרה צריך קודם מוניטור, רצו לעשות מוניטור, והתחלתי להרגיש לחץ. הייתי על המיטה על 6 ותוך כדי המיילדת הצמידה מוניטור כדי לשמוע דופק. בדקה שוב פתיחה- 9 וחצי. אמרה שאפשר להתחיל ללחוץ, עדיין לא הרגשתי מוכנה, זה היה מהר מידי, בכל זאת ניסיתי, עם הלחיצות ירדו המים (רצו מקודם לפקוע וסרבתי..), עוד כמה לחיצות והרבה עידוד של המיילדות והרגשתי שהראש כבר למטה, עוד כמה לחיצות (ותחושה שאני נקרעת...) והתינוקת היתה בחוץ! לא האמנתי שזה קרה כ"כ מהר. חצי שעה מאז שהגענו לקבלת יולדות והתינוקת כבר בחוץ! המיילדות היו ממש מקסימות, עודדו כל הזמן, ונתנו לי ללדת באיזו תנוחה שרציתי (בסוף ילדתי על הגב, לא הייתי מספיק מיומנת בתנוחות האחרות).
זהו, מודה לה' על הלידה המהירה
ועל זה שלא יצאנו מהבית מאוחר יותר (כפי שחשבתי בהתחלה) כי אז לא בטוח שהיינו מספיקים להגיע...
בשורות טובות אצל כולן!!!