צריכה עזרה...דרומית גאה
חברה שלי עברה משו לא פשוט, וזה עוצר אותה בחיים.
היא כל הזמן חושבת עלזה, זה מכניס אותה למצברוח ממש לא טוב, היא איבדה אמון באנשים, היא עצבנית...
הסברתי לה שאם היא תשאר ותחשוב עלזה כל הזמן, זה לא יקדם אותה אלא רק יקח אותה אחורה ויגרום לה נזק...
אבל היא אומרת לי שהיא פשוט לא מצליחה להוציא אתזה מהראש שלה.
אז איך אפשר לשכוח חוויה (לא נחמדה בכלל) שחווית בחיים ולהמשיך הלאה???
אשמח לעצות!
=>בן-ציון

לפנות לייעוץ מקצועי.

אל תבטלי אל הסף.

עם הנפש לא משחקים משחקים. 

זה מסוכן.

זה לא פשוט.שירוש16

דבר ראשון - ייעוץ. ועדיף מקצועי. דמות רבנית או מישהי עם ניסיון זה טוב אבל לא בשבילה. היא צריכה מישהי מקצועית. וכמו שלא תתני למישהו שעבר התקף לב כמה אקמולים ותשלכי אותו לדרכו, כך גם חברה שלך- היא עברה סוג של "התקף לב" נפשי. והיא חייבת חוות דעת מקצועית כדי לעזור לה להשתקם ולעבור הלאה בחייה.

זה הדבר הראשון שעושים.

ואת בתור חברה יכולה לעזור לה להבין שזה מה שהיא צריכה כדי שהיא תוכל להתקדם הלאה.

שנית- רק לתמוך בה. כל האמירות של "אל תחשבי על זה" או "תפסיקי לדבר על זה לא עוזר" לא עוזרים להתקדם. מקסימום זה גורם ללחץ ולתוצאה הפוכה ממה שאת רוצה.

בהצלחה!

יש לי הרגשה שאני יודעת על מה את מדברתמי נהר!
אם זה זה אז אני יכולה להגיד שזה בחיים לא עובר..אבל, אפשר לנסות באמת יותר לשמוח למרות זה- היא צריכה לעבור עם עצמה תהליך, שהיא מקבלת אתזה ומאמינה בעצמה למרות זה..קשה קצת לפרט פה אם את רוצה באישי
לא מצליחה.דרומית גאה
אשמח שתעשי אתזה את.
ואין מצב שזה בחיים לא עובר.דרומית גאה
פשוט אין מצב.
או שאני מפחדת לחשוב על אופציה כזאת.
גם אפשרות.
יש כלל חשוב מאודהחיים דבש!
שאומר שאם האדם לא רוצה לעזור לעצמו, אז לא משנה כמה ידברו אותו ויטפלו בו זה לא יעזור. לפני שאת מציעה לה ללכת לדבר עם מישהו כדאי שהיא תרצה בעצמה את זה. לכן חשוב קודם כל לגרום לה לרצות. לא יודע איך..
בהצלחה!
אני חושבת שמה שיכול לעזור לה זה אם היא תדברח"י
עם אחת שגם עברה את אותה חוויה... ויצאה מזה...
אני בטוחה שזה יהיה הטיפול הכי טוב כי לא תמיד אנשים מקצועיים חווים חוויות כמו שיוצא לאחרים לחוות...
ולא תמיד הם מצליחים "להיכנס לנעליים של השני" ולעזור כי הם פשוט לא חוו את זה
אז אם תמצאי אחת כזאת זה יהיה הכי טוב...
בהצלחה נשמה!!!!!!!!
יועצת?מישהי=)

אם הבנתי על מה מדוברטוביה2
(ואני מקווה מאוד שאני טועה). החברה שלך חייבת יעוץ ותדעי לך שהתעלמות מסוכנת מאוד (אפילו 'רק' ברמה הפיזית - של פגיעה בעצמה ח''ו).
היא חייבת יעוץ מקצועי. לא רבני כי למרבה הצער גם רבנים שלא עברו הכשרה מתאימה מרגישים חופשיים 'ליעץ' ולמרבה הצער במקרים רבים רק מזיקים. חז''ל למדו אותנו 'חוכמה בגויים תאמין' וכל מה שקשור ביעוץ זה חלק מזה
רצוי מאוד שתתעקש על יועץ שמכיר את המגזר ממנו היא באה כי אחרת עלול לפקשש ניואנסים מסויימים (בעיקר בעזרה לגבי החלטה על האם לפרסם את הסיפור וכמה) אבל אם אין אז עדיף יעוץ מקצועי אחר על כל דבר אחר
אני לא יודעת אם לזה התכוונת, אבלדרומית גאה
אם אתה חושב שזו פגיעה מינית (כמו עוד כמה פה, אני משערת...), אז לא זה העניין
תודה בכ"ז!!
ב''הטוביה2
אז פחות בלחץ אבל אם לה זה היה חוויה מאוד טראומתית אני ממליץ בחום ללכת למטפל ולא לרב (אא''כ יש לו הכשרה טיפולית). יש לי רב שהאבחנות שלו מדהימות הוא לפעמים אומר לך משהוא שרק חודשים או אפילו שנים אח''כ אתה מבין כמה האבחנה היתה נכונה - אבל ההמלצות שלו לטיפול יכולות להיות הזויות ממש.
כמה שאלותמוטי113

דבר ראשון - כמה את חברה טובה שלה? 

דבר שני - איזו סוג חוויה זה? האם זו חוויה חד פעמית עם השלכות(למשל חלילה מבחן חד פעמי)? או שזה דבר שצריך ללמוד לחיות איתו (כמו חלילה מוות)

---דרומית גאה
א. אני לא חברה טובה שלה ממש ממש... אבל על המקרה הספציפי הזה- דיברנו מלאא מאז שהוא קרה, ועדיין אנחנו מדברות עלזה הרבה...
ב. זה משו שקרה פעם אחת, אבל היא חיה עם זה. לא ממש הבנתי תהבדל...
ותודה רבה לכל העונים!!
אוקיימוטי113אחרונה

בגדול לדעתי את צריכה לעזור לה לעזור לעצמה, לעודד אותה לרצות לצאת מזה, לא להתערבב עם הרגשות יותר מדי.

דברי איתה שמה שהיה היה ועכשיו צריך למצוא כוחות להמשיך הלאה, אם שתיכן מרגישות בנח לאת יכולה גם קצת להכנס בה בעדינות (אם צריך, ותחשבי טוב טוב אם זה נצרך) שהיא מחריבה לעצמה את כל מה שבנתה וכו וכו'

אם את נכנסת בה, תעשי את זה בעדינות!!! שלא ישארו צלקות מדבר כזה!

מאידך צריך לזכור שהתהליך עלול לקחת זמן כלומר - לא ללחוץ עליה למהר לצאת מזה אלא רק לעזור לתת כיוון:

גם כי את רוב התהליך היא צריכה לעשות בעצמה, וגם כי לוקח לדברים זמן לקרות וזו דרך לעבור - הדרך הזו צריכה כיוון.

ההבדל - האם המציאות השתנתה לגמרי (אדם שמת לא חוזר לחיים) או שקרה מקרה חד פעמי (כמו פגיעה מינית חד פעמית) ואז ההתמודדות היא יותר השלמה עם מה שקרה ולא מה שקורה.

לרוב יותר קשה לצאת מדכאון כשהאדם צריך להתמודד עם המציאות הזו ביום יום ולכן אם זה היה המצב הייתי עונה בצורה אחרת.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך