רוצה לפרוק…גולו
שלום לכולם!
בדר"כ אני לא נכנסת לפורומים ובמקרה נתקלתי בפורום הזה ובמקרים בו והייתי רוצה לפרוק משהו קצת טיפשי שמאוד מציק לי..

ב"ה אנחנו נשואים כבר שנה+ ויש לנו בת מקסימה!
אנחנו אוהבים אחד את השני מאוד, יודעים לפרגן, מדברים על הכל, יודעים לבקש סליחה כשצריך ומשתדלים גם לריב כמו שצריך ;)
הבעיה היא, שלפעמים הבעל מתנהג כמו ילד קטן וזה יכול לשגע אותי!
הוא עונה בציניות, מעיר הערות שובניסטיות (לא מתוך זלזול ח"ו אלא כי הוא באמת חושב שהוא מצחיק),
אבל מה שבאמת מפריע לי זה הוויכוחים שלנו על ניקיון!
הוא בקושי מתקלח ("גברים לא צריכים להתקלח כל יום")
מחליף חולצה פעם בשלושה ימים במקרה הטוב ("זה בכלל לא מסריח")
משתגע כשאני מבקשת שלפחות ישטוף ידיים ויצחצח שיניים לפני השינה כי הריח מגעיל אותי, ומתגלח רק כשהזיפים כבר מכאיבים לי ואני מתחננת שיתגלח ויסתפר..

כשהוא היה רווק לא הזיז לי ולא הזיז לו, ובצדק.
הבעיה שעכשיו, בנישואין, אנחנו חולקים הרבה דברים יחד, גם אינטימיים, והוא לא מצליח להבין שהריח זה גורם מאוד משמעותי. מאוד! ורק המחשבה על החוסר נקיון הזה מגעיל אותי.
אז בדרכ הוא כן יקום לשטוף ידיים ושיניים אם אבקש, אבל אחרי ויכוח מיותר, ועל מקלחת אין על מה לדבר. הוא יתקלח יום אחרי יום רק אם באותו יום היה חמסין והוא עשה מדס בחוץ או שאני ממש מתעקשת ומתעצבנת ואפילו בוכה מתסכול.

דיברתי על זה עם בעלי כמה וכמה פעמים. ובנחת, כשאנחנו לא כועסים. וללא הואיל. הןא מבחינתו להתקלח כל יום זה "לא גברי" ו"אין לו כח" ועוד תירוצים למיניהם..
מה עושים?!

יצא ארוך, אבל באמת רק לפרוק ואולי לקצת לשמוע היזדהות…

נ
עונה בזהירותהלוי מא

כשבן זוג מגיע לבית הדין לטעון גירושין יכול לטעון מאיס עלי

זאת אומרת שאיני יכולה לשמש תחתיו במצבו הנוכחי

אני אומר זאת לא שתלכי מחר לבית דין אלא בכדי שתנסי להעביר דרך צד ג את החומרה שלו

ממליץ בדחיפות על ייעוץ זוגי שיבהיר לבעלך את האקוטיות של דבר זה בחיי הנישואין שלכם

משהו בי מרגיש שאם זה לא יפתר במהרה אתם עלולים להגיע למקום לא בריא בכלל

לא דוחים למחר את שניתן לעשות היום תרימי את הכפפה ותתחילי לברר על יעוץ

המון בהצלחה חיזרי לעדכן

נראה לי שהגזמתאמא, ברוך ה'

זה נשמע לך לא מצוקתי?הלוי מא
משמעותי. מאוד! ורק המחשבה על החוסר נקיון הזה ***מגעיל אותי****.
אז בדרכ הוא כן יקום לשטוף ידיים ושיניים אם אבקש, אבל אחרי ויכוח מיותר, ועל מקלחת אין על מה לדבר. הוא יתקלח יום אחרי יום רק אם באותו יום היה חמסין והוא עשה מדס בחוץ או שאני ממש מתעקשת ומתעצבנת ואפילו בוכה מתסכול.
לא נראה ליגולו
לא באתי ממצוקה ח"ו. אמרתי שבדר"כ התקשורת בינינו מאוד טובה והרצון ללכת לקראת אחד. לשני גדול.
אבל, מהיותי אישה נראה לי הגיוני שיגעיל אותי חיבוק מאדם מזיע ודביק ביום חם (לא משנה כמה אני אוהבת אותו) כי באותו רגע הריח הוא שמפריע לאווירה ולהרגשה.
נראה לי שבאמת הבעיה היא שבתור גבר הוא באמת לא קולט שבסופו של דבר שההנאה אצל נשים היא לאו דווקא האקט עצמו אלא גם כל המסביב מכל חמשת החושים.
ואני לאו דווקא מדברת על מצבים אינטימיים…
חוסר משיכה על רקע כזה מסוכן לשלום ביתהלוי מא
כדאי לטפל אתמול אל תתמודדי לבד ואל תחסכי על הטיפול בזה ולא לפנות להורים זה אסון
תגובה מטופשתדרור24
זו מראה לבאות אם המצב לא ישתפר לא טיפשות!הלוי מא

יש לכח הסבל האנושי קץ ומידה

סליחה, אבל הזהירות בה נקטת לא מספיקה....אדם נוף מורשתואחרונה

לא מכירה אותך ומאיזה מקום ורקע אתה מגיע, אבל לא על כל דבר צריך ללכת לייעוץ, ולא על כל דבר צריך להתחיל לפתוח את הסכמי הכתובה...

תגובתך יכולה להביא יותר נזק מתועלת.

אולי כדאי לפתוח את זה לדיון באוירה נעימהעוגי פלצת
כי עצם זה שדיברתם על זה בצורה לא סימפטית
אז קשה לו לחשוב על זה הרבה כי הוא נזכר בויכוחים ביניכם
וזה עושה לו רע על הנשמה

נגיד לקבוע שאוכלים ארוחת ערב מושקעת באוירה טובה
או יוצאים לאכול, כי יש משהו רציני לדבר עליו

שיהיה לו נעים לחשוב על העניין ממקום של אהבה
ולא לברוח מזה

אל תדאגי יותר מדי, העיקר להעביר את המסר באהבה ונחת
שזה יהיה ממקום של מוטיבציה וכיף
גם בזוגיות טובה יש קשיים בתקשורת, העיקר להתמודד
איתם מאהבה ואמונה
אני הייתי פותח את זה לדיון באווירה לא נעימהאלעד

להכין לו ארוחה מושקעת כאשר אהב,

מוזיקה מתוקה ברקע

וריח נורא ואיום בחלל החדר

אולי כך הוא יתחיל להבין.

אבל האמת שהנושא הספיציפי הזה כנראה מלמד על חוסר רגישות והבנה באופן כללי

אני מניח שאת לא היחידה שסובלת מהתנהגויות שלו שלא מכבדות רצונות וקשיים של אחרים

ולכן אולי בכיוון הזה כדאי להתמקד

זה לא שהוא לא משתדל..גולו

אבל באמת לפעמים קורה שהוא מאוד בטוח בצידקתו. גם כשהוא לא צודק..

אבל זה לא כל הגברים ככה? ;)
לא... מטרי
חח לאאלעד

פשוט אנחנו תמיד צודקים

ופה שורש הבעיה.גולו
אתם בטוחים שאתם צודקים בהכל כשבתכלס, אתם היחידים שחושבים ככה..
ממש צחקתי מהרעיון לארוחת הערב...מדי פעם פה
עבר עריכה על ידי מדי פעם פה בתאריך י"ג בסיון תשע"ה 21:49

יש אנשים עם הרגלי הגיינה שוניםאמא, ברוך ה'

בעיקר גברים, אך לפעמים המצב הפוך ונשים מקפידות פחות על הגיינה.

אני חושבת שאת לא יכולה לדרוש ממנו לשמור על הגיינה בשבילו, את לא אמא שלו ולא מחנכת אותו למה נקרא נקי ומה לו. הוא צריך להיות אחראי על עצמו כמה הוא מתקלח וכמה הוא מצחצח שיניים וכמה הוא שוטף ידיים.

מה שכן, את יכולה לפעול על הנקודה שזה מפריע לך. זאת אומרת שברור שלפני שאתם ביחד, הוא צריך להתקלח, לצחצח שיניים ואולי גם לשים איזה אפטרשייב. את יכולה להגיד לו שאת מאוד רגישה לריחות וזה ממש פוגם בהנאה שלך. זו נקודה שצריכה להיות ברורה.

אבל בזמן שאתם אסורים או כשזה לא רלוונטי לך אישית, תניחי לו. תני לו להיות אחראי על עצמו (אלא אם כן זה מגיע למצב שאת כבר לא מסוגלת לעמוד לידו כי הוא מסריח בטירוף. אבל לנסות להרפות מהעניין כמה שאפשר כשזה לא נוגע לך אישית)

בהתחלה זה מה שהחלטנו..גולו
כשמותרים מתקלחים, כשלא שיעשה כרצונו.

הבעיה היא, שגם כשאנחנו אסורים, הריח נתפס להכל. באמת! הוא מחזיק את התינוקת ואחרי זה יש לה ריח של זיעה.
הוא נכנס למיטה ואחרי זה כל החדר מריח לא טוב.

הגיינה אישית או לא, זה ממש לא נעים.
אני לא יודעת מה ההגדרות שלך של ריחאמא, ברוך ה'

אבל אם זה לא הפריע לך כשעדיין לא התחתנתם, סימן שהוא לא מסריח בטירוף. אחרת עוד היית חושבת על זה קודם. 

את צריכה לשאול את עצמך האם זה באמת תמיד מפריע לך או שאת "אובר" רגישה כי זה מעצבן אותך איך זה לא מפריע לו.

אני אומרת לך כלל - ככל שאת תקחי על זה אחריות ו"תחנכי" אותו, הוא יקח על נושא ההגיינה פחות אחריות וזה רק ימאיס עליו את העניין עוד יותר.

יש הרבה אנשים (בעיקר גברים) שיושב להם על הלב עניין המקלחת, אולי מזה שההורים הכריחו אולי מסיבה אחרת.

כל עוד הוא מעצמו לא מרגיש שהמקלחת "עושה לו טוב" זה לא יעבוד.

ושוב, ברגע שזה כבר נוגע אליך בצורה ישירה, זה כבר נושא אחר והרבה יותר מובן. כשלא, הניחי לו.

לדוגמא - עניין מעבר הריח ממנו לתינוקת, אם הוא מתקלח פעם ביומיים שלושה - ושהוא "מסריח לך את התינוקת" נראה לי אובר רגישות ומוגזם. אולי אני טועה, אבל תחשבי על זה ותתני לעצמך תשובה כנה.

את לא יכוצה להשוות את התקופהגולו
שלפני החתונה לתקופה של אחרי..
המצבים כיום הרבה יותר אינטימיים וקרובים מלפני.

חוצמזה, שההריון מאוד חידד לי את חוש הריח ככה שהיום אני הרבה יותר רגישה לריחות מאיך שהייתי לפני..
ממש לא נשמע לי שהיא מגזימהירושלמית טרייה
הקטע הזה עם מעבר ריח לתינוקת קורה גם לי, אפילו שבעלי מהנקיים.
וזה בהחלט מפריע, תינוקת בריח זיעה של מבוגרים..

ולעניין הדייטים - זה עולם אחר, פחות שמים לב, וגם לפעמים מניחים שאחרי החתונה הוא יהיה נקי כי אני אדאג לו או כל מיני הנחות שגויות דומות. או שפשוט לא חושבים על זה.
אם הוא חושב שזה לא "גברי" להתקלח וכו' תסדרי לו דיבור עם גברשירה מ.

מטופח , שיעשה לו סוויטצ' ויראה לו שזה מ-א-ו-ד גברי להיות נקי ומטופח ושריח הבושם של גבר (ולא משנה איזה פשוט מטמטם את האישה.. שיבוא אליו בגישה שככה את כאלו תעשי יותר מה שהוא רוצה .. וכדאי שאותם גברים יגידו לו שזה מגעיל בנות - ממש ככה.. ומה הוא היה אומר אם לא היית הגיינית? שיחשוב על מצב שלא תעשי שפם, גבות ושערות בכלל.. בלי איפור ועם ריח לא נעים- היה לו נעים וכיף?!?! 

אולי תחשפי אותו למישהי מגעילה ברמות ותטעני שאין כלל שאומר שנשים צריכות להיות נקיות.

הגיינה זה אנושי -לא קשור למין, אלא קשר לבני אדם. 

עונהאפרוח
היה אצלנו נושא שמאד הטריד אותי מהחתונה..
והיינו מתווכחים על זה המון.כמובן שלא היה עוזר..
לא מזמן עליתי על הבעיה. וזה נכון לכל סוג של בעיה שמפריעה בבן / בת זוג.
הבנתי שנכון להסביר את זה בכיוון רגשי, בכיוון אוהב..
לדוג', לא לומר לו שזה לא נעים לך ושהוא גבר מלוכלך וכו..
פשוט לספר לו כמה את רוצה אותו וצריכה אותו ושהוא חסר לך..
מנסיוני, זה מתקבל הרבה יותר בחיוב ובאהבה
בהצלחה
נשמע הגיוני.. תודה!גולו
בהמשך לנאמרמישהי אחת...
תנסי להציג כאילו את כביכול ה"שרוטה" בנושא, ואת איסטניסטית וכו.. ולבקש שיעזור לך ויכבד את הקושי הזה.
הוא לא יתקלח כי הוא חושב שהוא מסריח אלא כי לאשתו ממש קשה עם זה...
הוא יעשה לך טובה
זה נכון, אבל לזכור,מטרי
שהוא לא חייב...
אם באים לשני בדרישה שהוא ׳חייב׳ להשתנות למעני, זה יכול ליצור אנטי.
לבוא בבקשה, שהבעיה היא אצלי (ותכלס׳ זה נכון, אם היה רווק אף אחד לא היה אומר לו שזה מפריע), אבל להבין שהוא לא *חייב* להשתנות, אלא רק אם ירגיש שכ״כ רוצה לעשות טוב מרוב אהבתו את אשתו.
השאלהשירשיר90
איך לגרום לו *באמת* להבין.
משהו שקוראים אצלנו בתחום "צריבה תודעתית"
שיכנס לו ללב, לראש, להבנה ולהחלטה
שאם זה מפריע לאשתי
ואם זה מפריע לזוגיות שלי
אז אני אעשה את מירב ההשתדלות לשנות זאת.

וזה לא קל לגרום לבנאדם להגיע להחלטה שדורשת שינוי.
אם זה ממש מפריע והבקשות לא עוזרות,
אז לדעתי צריך לעשות מעשה

אולי אל תתקלחי 3 ימים?
"תחקי" את ההרגל שלו.
אני לא צוחקת, אולי תראי לו את הבעיתיות שבדבר
רק אם הוא ירגיש זאת "על בשרו".
אולי הוא יתעורר ויבין כמה שזה לא נעים לבן הזוג
לא יודעת... זה מה שעלה לי בראש.

ב"ה בעלי סטרילי בצורה הקיצונית, בצד השני לגמרי
כך שקשה לי לחשוב מעבר.
הרעיון שהצעת ממש גרוע.מדי פעם פה

יש כל כך הרבה 'קולות' לכאורה כדי שאשה תראה מכובדת בעיני בעלה. מה פתאום את מציעה רעיון כזה??

קצת בעיה..גולו
דבר ראשון, גם אם לא אתקלח שבוע אני לא אגיע לרמת לכלוך וריח כמו אצלו. וזה לא קשור להיותו מלוכלך, זה קשור להיותו גבר שפשוט מזיע הרבה.

דבר שני, אני לא אהיה מסוגלת לזה.

דבר שלישי, שאלתי אותו על זה פעם כשאלה תאורתית והוא אמר שממש לא יפריע לו ושאני מוזמנת לעשות מה שבא לי..
הראשונה להזדהות?דר סוס
אז בעלי לא בדיוק ככה. פחות קיצוני.
אבל גם לו יש סטנדרטים נמוכים בנקיון.קרה פעם שהיינו ביחד והיה לי קשה קצת עם הריח אז ביקשתי ממנו לפרוש..
גם הוא משתדל. אבל אין לו כוח והוא בכלל לא מבין אתזה.
ואני חושבת שזה הנקודה דברים מובנים או מקובלים הם עושים בשמחה דברים שלא מובנים אצלם בראש זה שטויות..
ואני לא אכנס לדוגמאות אבל כאישה נקיה זה באמת יכול להיות סיוט.
הפתרון שלי שלאו דווקא יועיל לך הוא סבלנות ועיקביות אני מבקשת שוב ושוב ושוב.
תמיד אני מציגה אתזה שלי קשה ולא הוא המסריח.. וגם מסבירה. תאר לעצמך שלא הייתי מתקלחת שלא הייתי מורידה שיער וכו'
ואת יודעת מה? הוא למד. מאוד השתפר בתחום ובעזה ה עוד ועוד..
שיהיה בהצלחה.
ואל תשימי לב אם כמה אמרו לו שהור נוראי וחייב להתגרש. אני בטוחה שיש לך בעל מקסים!!
לא שקראתי את התגובות אבל בדרך כלל זה הכיוון פה...
תודה רבה!גולו
שמחתי לראות שסוף סוף אני לא משוגעת עם הבקשות שלי..
ואני בהחלט השתדלתי ומשתדלת לעשות את מה שאמרת (באופן ההצגה ולחזור על הבקשה כל הזמן) ואפשר לומר שאני סוג של "מצ'פרת" ומפרגנת כשהוא מתנקה..
הוא יודע ורואה שזה עושה לי טוב, וגם בשבילו זה טוב, אבל מבחינתו כששאלתי אותו אם המצב היה הפוך, באמת שלא היה אכפת לו כי הוא באמת לא קולט את החשיבות הגדולה של זה..

בקיצור, סובלנות וסבלנות.
ובעלי באמת מקסים!גולו

ואני אוהבת אותו מאוד והוא אותי ב"ה..
באמת קצת הופתעתי מכמה תגובות כאן..
הגישה שלך טובה תסבירי לו כמו שאת עושה ובלי יותר מידיימנחם10

הבין הבין לא לא ותמשיכי כמו שאת אומרת לשבח מתי שהוא כן גם לא בהגזמה מידיי ואוליי הוא לובש בגדים חמים מידיי במיוחד בתקופה האחרונה עם החום

להיות עם בעל מסריח ולאהוב, סימן שאת צ ד י ק הההולך בדרכים
אם זוגתי לא הייתה מתקלחת, מצחצחת שיניים, משתשמשת בדיאודורנט, אני לא הייתי מסוגל להתקרב אליה. זה דוחה.
לאהוב מישהו, זה אומר, שצריך להיות נקי ונעים בשבילו. שיהיה נקי בשבילך.
ברגע שהוא יגדל כרס, קרחת, וכד', עלולה אהבתך לאישך בעל הריח, וגם הצדיקות שלך, להפוך לסלידה של ממש. זה עניין של זמן, והורמונים....שעדיין חזקים מהסירחון.

טפלי בבעיה. ואל תסכימי לאיש הזה להתנהג כמו עונש סביבתי, לך לילדים ולשכנים. תדאגי בצורה חכמה, שיהיה נקי. תמיד.
אני בעד ללכת בדרך טובה.שמן פשתן

תנסי לחבב עליו את הניקיון, ולשמור על הניקיון שלו עד כמה שאת יכולה.

(כשהייתי מתלוננת לסבתא שלי שבעלי יוצא עם נעלים מאובקות, היא אמרה: אז תצחצחי לו כל בוקר)

דוגמאות:

תכיני לו חולצה נקיה כל בוקר. אין סיבה שהוא ירצה דוקא את המסריחה מאתמול.

תקני לו מברשת שיניים חשמלית ומשחה טובה - זה אולי יפתה אותו להשתמש בה.

תקני איזה דאודורנט טוב או משחת גילוח יוקרתית (נגיד של חברת סבון של פעם)

אמנם לפעמים זו השקעה של כסף, אז אם זה יעזור לכם לשלום בית - הכל שווה.

בהצלחה

רעיונות מעולים!!!רננה*

אמנם מחייב שעבוד לא קטן, אבל נראה הרעיון הכי טוב לביצוע..

חברה שנתקלה בתופעה דומה סיפרה לי- שהיא אמרה לבעלהאיזו נחמה

שבזמן שהם אסורים הוא חופשי לעשות בגופו ככל העולה על רוחו...

כשהם מותרים- הוא חייב להישמע לכללים שלה בנושא ההגינה כי הם ישנים יחד, ובמחילה היא לא מוכנה לישון איתו יחד כשהוא לא עומד בקריטריונים שלה...

החלוקה בין מותרים לאסורים היא לא טובהיזהר

ולא רק טכנית.

צריך לגרום לו לשנות פאזה. לפתח הרגלים שונים. זה לא רק מולך, אלא גם מול עמיתים לעבודה וכו'. וזה גם חילול השם.

וואי אצלנו זה גם היה ככהיראת

עד שהוא החליט לעשות מנוי למקווה ומאז מתקלח כל יום עם מים וסבון. לגבי הבגדים פשוט תחכי להזדמנות שהוא מוריד אותה, וישר תיקחי למכונה כנ"ל מכנסיים כנ"ל גרביים וככה לא תהיה לא ברירה להחליף בגדים כל יום,לגבי הריח תקני לו דאו' עם ריח שאת אוהבת ותגידי לו שחשבת עליו ובגלל שהוא כ"כ מקסים קנית לו מתנה שאת מקווה שישתמש בה.

איזה רעיונות מקסימיםמשיח עכשיו!
הרעיונות נחמדים להפחתת הבעיהיזהר

אבל פיתרון אמיתי הוא רק בצורה של תקשורת פתוחה וכנה.

מניסיון של כמעט 20 שנות נישואים....אדם נוף מורשתו

כולנו מגיעים מבתים שונים, והרגלי ההיגיינה שונים.

אני רוצה להרגיע אותך שה"בעיה" שלך מאד מאד נפוצה...

נישואים זה מהלך של בניה משותפת, וגם שינוי של הרגלים קיימים ורכישת חדשים.

לאט לאט חמודה.

שיחה ועוד שיחה ועוד שיחה ועוד...

לחזור ולשנן פעם אחר פעם, שזה חשוב לך, ועקרוני מאד בעינייך.

בסוף זה יגיע.

אבל רק שני דברים:

1. לא לריב על זה, בהמשך חייך תגלי שזה עוד דבר שבונים, ולא כדאי לבזבז על זה אנרגיות שליליות. את גם לא אמורה להגיע לבכי. להבהיר בצורה מאד ברורה ושקטה שזה חשוב לך.

2. אתם עדיין בשלב של רכישת הרגלים משותפים, אז לא להתייאש, זה יגיע בעז"ה.

בהצלחה חמודה!

נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושוןאחרונה

700 ללילה

נראה מאד יפה

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך