זה לא ברור ליshira cohen

כןסתם אחת
ואם ההורים לא היו מחליטים להביא את התינוק לעולם? זה ממש אותו דבר.
ונראה לי שרבינו ידע מה זה מתמטיקה

כי ה' יודע שהוא התגייר.. ה' יודע הכל , פשוט הכל!עינגניסטית גאה
לא הבנתיחסר שם
גם אם אני יעבוד על המידות שלי חמישים שנה זה לא יעזור.
איפה הבחירה החופשית?
הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמייםסתמישוו
וכמדומני גם שזה לא שה' מחליט איך תהיה, הוא פשוט יודע .. אין לו מונחים של זמן.. הוא יודע מה תעשה, זה קשה לנו להבין את זה (וטוב שכך).. בן אדם יכול להשתנות, ה' פשוט יודע שזה יבוא. זה לא שהוא מחליט את זה.
בכל מקרה, שאלת את שאלת השאלות .. חא נראליי שתשובה ממש מספקת יכולה להיכנס פה באיזה תגובה בשירשור
הרמב"ם בהלכות תשובה פרק ה:חסר שם
"שמא תאמר: והחא הקב"ה יודע כל מה שיהיה קודם שיהיה, ידע שזה צדיק או רשע או לא ידע? אם ידע שהוא יהיה צדיק-אי אפשר שלא יהיה צדיק; ואם תאמר שידע שיהיה צדיק ואפשר שיהיה רשע?
את התשובה הבנתי פחות, אשמח אם מישהו יסביר לי אותה.
למה זה חשוב לך?קמנו ונתעודד
בס"ד
בעל חובות הלבבות כותב בהקדמה שלו "ונשאל אחד מן החכמים על שאלה נכרית מעניין דין הגירושין. והשיב את שואלו: 'אתה האיש השואל על מה שלא יזיקנו אם לא ידענו, הידעת כל מה שאתה חייב לדעתו מן המצוות אשר אינך רשאי להתעלם מהם, ואין ראוי לך לפשוע בהם, עד שנפנית לחשוב בשאלות נכריות, אשר לא תקנה בהם מעלה יתירה בתורתך ואמונתך, ולא תתקן בהם מעוות במידת נפשך?! והנה אני נשבע, כי מחמש ושלושים שנה אני מתעסק במה שצריך לי ממצוות תורתי, ואתה יודע רוב טרחי בעיון ורוב הספרים אצלי, ולא פיניתי לבי למה שפינית לבך לשאול עליו.' והאריך להוכיחו ולביישו על זה."
וזה עוד בנוגע לדין שלכאורה יש לו משמעות הלכתית
תשובות:שירוש16
גוי שמתגייר מקבל חלק מנשמה שיש רק ליהודי. (הנשמה מורכבת מ5 חלקים כשהחלק שיש רק ליהודי נקרא "נשמה")
אומרים שגוים שהתגיירו היו אלה שבמתן תורה העם שלהם סירב לקבל את התורה אבל הם אמרו נעשה ונשמע עם עמ"י במתן תורה. ועכשיו הקב"ה נותן להם הזדמנות להשתייך לעם היהודי.
וחלק מהמתגיירים הם אלו שנכרתו מהעם היהודי (התבוללות וכו') שהקב"ה נותן להם הזדמנות נוספת לחזור לעם היהודי.
וכן אלו שמתבוללים ונכרתים מעם עמ"י (ל"ע) הם אותם נשמות שעמדו ביחד עם ישראל בהר סיני ולא רצו לקבל את התורה ולא אמרו נעשה ונשמע במתן תורה. והם אותם נשמות עוזבים את העם. ל"ע.
גיור- זו הזדמנות נדירה שיש לגוי או לנשמה תועה לחזור ולהשתייך לעם היהודי. אבל הוא לא מוכרח. זו בחירה חופשית שלו.
גוי ויהודי לא שונים בנשמה.דבש חריף
בוודאי שהם שוניםסתם אחת
לא נכון.דבש חריף
אבל צלם זה לא נפש.מישהי=)
וליהודי יש נפש יותר מלגוי.
אם אתה מביא פסוקים גם אני יכולה לומר
שאומרים על עמ"י, ועליהם דווקא
שהם ביישנים וגומלי חסדים.
כנראה שגויים לא
וודאי שכן. הנשמות שונות בין יהודי לגוי.*בננית*
מי אמר ש"צלם אלהים" הוא סוג הנשמה?
אולי זה עצם זה שקיימת נשמה, ולא בהכרח סוגה?
אני לא מבינה בזה עד הסוף, אבל דבר אחד ברור לי - ליהודי יש נשמה שונה.
והנה תשובה של הרב שרקי בעניין, שמבהירה חד משמעית שהנשמות שונות:
(ויש עוד מספיק מקורות אחרים באינטרנט)
טוב אז..דבש חריף
תורה שמדריכה. לגויים אין. אין הבדל בינהם. יהודי שלא מקיים תורה לא שונה מגוי בנשמה. הוא פשוט לא צריך להתגייר כדי להיות יהודי. הוא ממוצא יהודי (הלכתית)
ולגבי בישנים רחמנים וגומלי חסדים. זה כמו לומר כל מי שיש בו .... הוא מתלמידיו של אברהם.. זה לא שיש להם נשמה
לא קראתי הכל .. פשוט אתה האחרון אז אותך ראיתיסתמישוו
יהודי שלא מקיים תורה ומצוות שונה מגוי בנשמה.
כל יהודי שונה מגוי בנשמתו.
אחרי שהוא מקיים הוא שונה לא לפני..דבש חריף
כן, הבנתי אותך .. בכל זאת אני חולק עלייך.סתמישוו
וזכותך לחלוק יש לך על מי לסמוך..דבש חריף
חח תודה על האישור
סתמישוו
על מה אתה מתבסס?*בננית*
מצטערת, אבל אתה טועה. חד משמעית.
ישנו הבדל מהותי בין ישראל לעמים ולא רק בהתנהגות חיצונית.
הנשמה שונה, ובגיור המתגייר מקבל נשמה חדשה.
יש בעם ישראל סגולה פנימית, והמעשים החיצוניים לא משנים אותה - לטוב ולמוטב.
תעשה שע"ב ותחזור עם מקורות.
דרך אגב, דווקא מדבריך עולה קושיה גדולה:
אם במהות, היהודי שאינו שומר תו"מ והגוי - זהים,
מדוע זה נזקק לגיור וזה לא?
משמע שיש הבדל מהותי ביניהם, בלי קשר למעשים, ולכן הגוי צריך לעבוד תהליך.
ההלכה מבטאת את היחס הרעיוני.
כן, כן .. צודקת.סתמישוו
הקושיה אינה גדולה - זו גזירת מלךקמנו ונתעודד
בס"ד
אבל באמת שעדיין לא הבנתי למה זה כ"כ חשוב לכם
כי השאלה האם עם ישראל שונה מהותית מהגויים*בננית*
היא קריטית.
וזה לא נכון לומר שזו רק גזירת מלך - ההלכה הזו מלמדת אותנו על היסוד הזה.
כי ההלכה אומרת שישראלי או לאום ישראלי נמדד במוצאדבש חריף
ולמה?*בננית*
כי ככה משה קיבל בנבואה. אין לשום בן אדם יכולת לענות למה..דבש חריף
אני לא חייב לכם שום ביסוס.דבש חריף
אל תצטתו מקורות. תסבירו למה אתם חושבים ככה. לדעתי זאת לא קריטי לומר שיהודי שונה מגוי. אבל זה לא נכון פשוט. סתם התגדלות של יהודים על גויים.. בלי ביסוס.
לי אתה לא חייב כלום.*בננית*
אבל אלף-בית בשכנוע הוא להביא מקורות,
אם אתה מתיימר להציג את גישת היהדות.
(אם לא, אין עניין לדון, כי מבחינתי גישת היהדות היא הקובעת ביחס לעצמה
)
נתחיל בזה שאת חייבת לשכנע.דבש חריף
פשוט את סוברת שיש הבדל תסבירי למה. את מחייבת. על המחייב להביא ראיה ראשון. לא השולל.
לא הבנתי מה הכוונה מחייב, ולמה אתה לא צריך לבסס את דבריך.*בננית*
נו שוין.
הבאתי שו"ת של רב גדול, אבל אכן לא הבאתי מקור קדום יותר.
אחפש בלנ"ד.
לא רוצה מקור רוצה להבין תהגיון בלסבור ככה..דבש חריף
הכלל בהוכחות אומר על המחייב להביא ראיה כלומר אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאנחנו לא שונים במהות את אומרת שכן, תביאי ראיה את מחייבת שיהודי שונה תסבירי תהגיון..
נו, ומה רע בריה"ל? תביא מקור סותר.*בננית*
אכן בכוזרי הוא מסביר בפירוט מדוע יהודים הם דרגה נפרדת במציאות. (דומם-צומח-חי-אדם-ישראל)
ונסיים בזה שהסיבהשאני לא מסכים איתכם.דבש חריף
ועל זה שהתורה כותבת שכולנו בצלם אלוקים.
איפה חז"ל כתבו את זה?*בננית*
אתה לא יכול לומר בשמם דברים בלי להראות שהם באמת אמרו אותם.
והטענה על "צלם אלהים" חלשה, כבר עניתי עליה.
מי קבע מהי ההגדרה המדוייקת ל"צלם"?
בלי קשר לצלם.. {למרות שזה כן קשור}דבש חריף
הגמר בשבת דף קמו אומרת שהנחש הטיל זוהמא באדם ישראל שהיו במעמד הר סיני פסקה זוהמתן גויים שלא היו לא פסקה זוהמתן.
אדם חטא בחטא עץ הדעת וגילה מושגים של טוב ורע. כולמר מוסר, הוא גילה שיש דבר כזה טוב ורע, רק שאין לו מושג מה טוב ומה רע הוא עושה מה שטוב לו כי אין לו יכולת להבין מה מוסרי בצורה אובייקטיבית . לפני החטא הם היו ערומים, המוסר היה דבר מחוץ לתודעה. לאחר החטא הם נכנסו למושגי טוב ורע ולא ידעו מה טוב ומה רע זאת הזוהמה. ישראל שקיבלו תורה פסקה זוהמתן הם קיבלו הכוונה אלוקית גויים לא קיבלו הכוונה הם עדיין בזוהצתו של נחש.
אני חוזר ואומר שוב..דבש חריף
מעל לכל המקורות והציטוטים.
אם תסבירי בהגיון את הסברא שלך למה שיהודי יהיה שונה מגוי בצורה משכנעת אני יסבור כמוך.
כי הקב"ה החליט שייעוד העולם יתממש ע"י עמ"י.*בננית*
הטענה שלך מופרכת לחלוטין, ואין לך שום יכולת לחלוק על גדול כמו ריה"ל אלא אם כן יש בזה מחלוקת ואתה סובר כמו הצד השני (מה שדי ברור לי שאין, אבל אם יש אשמח למקור).
כפי הידוע לי כוזרי זה קונצנזוס בגדול.
שירה כהן אהבתי תחתימה שלך
תמר949
תודה
shira cohen
אין יכולת...דבש חריף
הספר של ריה"ל מאד מתאים לחשיבה הציונית דתיתאיל אחר
ולכן בשיעורי האמונה מתאמים את כל המקורות לריה"ל. אף אחד לא מגיע ללמוד את רס"ג בצורה רצינית או את מורה הנבוכים. לומדים רק את מה שמתאים לאג'נדה.
הספר של ריה"ל הוא ספר יפה וחשוב, ורק חבל שלא לומדים אותו כפי שהוא.
גם אם תלמד אותם אתה בצורה רצינית..דבש חריף
תראה, קשה להשוות ביניהם בגלל שריה"לאיל אחר
לא פורס משנה סדורה בנושא הנפש כמו הרמב"ם, ולכן קשה להסיק מסקנות על מהות הנפש אצל ריה"ל.
יש להניח שכשם שדרכי ההבעה שלהם שונות כך גם דרכי החשיבה. אעפ"כ כדי לעמוד על סוף דעתו של ריה"ל יש ללמוד את ספרו בעיון רב. כשאני אומר בעיון, אני מתכוון שצריך להפסיק לגייס הוגים לאג'נדה כזו או אחרת. כמו כן צריך להפסיק "לחנך" אותם לחשוב אותו הדבר.
צודק. מסכים איתך.דבש חריף
היעוד של מה????דבש חריף
יעוד של מה? כל מה שתכתבי מקידוש ה' ועד קיום מצוות וחברה תקינה ומושלמת, לא יסביר למה הם שונים מהותית. כי זה טענה ללא ביסוס. אם את חושבת שכן תסבירי יותר.
ישראל קדמו לעולםסגולת ישראל
ישראל שונים בתכלית מאומות העולם ומדרשי חז"ל רבים מדברים על כך ואף בגמרא יש על כך כמה מימרות.
זו סוגיא ארוכה שצריכה להילמד לעומק מתוך המקורות למשל עיין ליקוט מקורות בספרו של הרב ישראלי זצ"ל "פרקים במחשבת ישראל" עמ' 203-217, ויש עוד מקורות רבים. הכלל הוא שאי אפשר להסתפק בשטחיות ולטעון שלא מביאים מקורות יש צורך בידיעה רחבה של דברי חז"ל והתבוננות עמוקה ואז יכולת לנתח את כל האמור מתוך משקפיים של גדולי הדורות שמכוונים את דרכנו. לאחר זה אפשר לומר איזו דרך הכי מתאימה לי. בהצלחה
בלי מקורות. אתה יכול להסביר לי מה מבדיל מהותית גוי מיהודי?דבש חריף
תקרא את הניתוח של הרב ישראלי עמ' 217 הגישה השניהדבש חריףאחרונה
אינהו לא הוו, מזלייהו הוו.shindov
מה זה מזליהו בדיוק?נריה3
בהר סיני עמד הפוטנציאל של עם ישראל, מלבד מי שנכח פיזית.נריה3
אז עכשיו כשהוא חלק מהעם אני מניח שיש לו גם כן את האפשרות להוציא את הפוטנציאל הזה לפועל.
נראה לי =)
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
-82&Itemid=100512