ברצינות רגע- אנשי הסמרטפון.מי נהר!
למה?? אני באמת לא מבינה..אתם נגישים לפיתוי שנקרא אינטרנט (תוכן לא משו והתמכרות) כל דקה,..אתם מצפים מעצמכם לא ליפול?? לא באמת רציני- אתם אומרים אל תביאני לידי נסיון- אז למה להביא את עצמכם? ואל תביאו את התרוץ שיש בו דברים טובים- זה נדוש.
נכון. אבל יש בחירה. זהירות מבכי רע...... בהצלחה.נפש חיה.
יש רימוןדי"מ
קשה להיפתר מהרגלים שעושים את החיים נוחים יותר..ארץ ישראל שלנו
בפלאפון יש שיחות,מצלמה,מחשבון,משחקים, והכל במכשיר אחד.
זה כמו לבקש מחקלאי שהתרגל לעבוד עם טרקטור, לחזור לקצור עם חמור ועגלה..
^^^במשחקים אין צורךדי"מ

ולא דיברת על מייל וואטצפ שזה הדבר הכי חשוב מבחינתי בפלאפון בערך..

אה וגם להתקשר...

יש חסימה..בימנו!שולמית מילר
דווקא אני מסכים.סתמישוו
ובכל זאת אני עם סמארטפון..
גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה (?!)
נדוש באותה מידה של לומר אתם בועטים לעצמכם ברגל עם פיתוי האינהמתיקות שבשכחה
עבר עריכה על ידי -עדי בתאריך ט"ז בסיון תשע"ה 08:43

האינטרנט*
אחרי שהבנו שזה ^^לא באמת יכול להיות נדוש. נבין שגם הצד השני לא.
דיון נעים
את צודקתמאיר.
הגמרא אומרת שאם יש לאדם 2 דרכים ללכת בהם ןהוא הולך בדרך שיש בה אשה תולה כביסה הוא נקרא רשע
כי לא צנוע לראות אשה תולה כביסה
אותו דבר הסמארטפון
ואת צודקת שאם כל הדברים הטובים שבו הם לא שווי ערך לנפילה אחת
ועדיין יש לכולנו.למה?
אולי בעיקר כי אנחנו צעדיפים לשקר לעצמנו שלנו זה לא יקרה

אהה ואם שמעת תירוץ הרבה פעמים זה לא הופך לנדוש.הוא נכון.את יכולה לומר קאת מחפשת עוד
לי יש סמטרפון והתקנתי תוכנה שחוסמת את הדפדפןנשוי שמח
אולי לתועלת כולם תסביר איך התקנת?^נפש חיה.
קוראים לתוכנה אפלוק. applockנשוי שמח
ניתן לפנות אלי להסברנשוי שמח
יש רימון.החיים דבש!
ברור שסמארטפון זה לא פסגת השלמות.. אבל זה מאוד נח.. ואני שמתי רימון.
תראימוטי113

בגדול את צודקת אבל צריך להבין כמה דברים - 

התרוץ שיש בו דברים דברים טובים הוא לא נדוש - הוא נכון ואמיתי.

זה שברבות החטאים אנחנו רואים את זה כדבר רע זו בעיה שלנו הרי כל התקדמות טכנולוגית היא שיפור של העולם והפיכה שלו נח יותר לקיום מצוות ה'. הבעיה שבגלל המבנה של האינטרנט אין גוף שמסוגל לסנן אותו באופן גמור - לכן נוצר האינטרנט המסונן.

אבל עדיין יחד עם ההסבר הזה את עדיין צודקת שהרבה חבר'ה מחזיקים היום ים ניסיונות בכף היד. 

לא כולם מסוגלים להחליף מכשיר או לעשות לעצמם סינון/גדרות אחרים בגלל שלא כולם בעלי הכוחות לכך. 

זה מאד מאד מגביל לעבור למכשיר "לא חכם" כי הרבה מהשימושים הבאמת יעילים שיש בסמארטפון פשוט נפסקים.

לדעתי אדם בוגר (לא בגיל ההתבגרות) בעל עולם תורני שפוי (לא חייב דוס!) ומסודר ומתוכנן, יכול להחזיק פלאפון כזה עם סינון, בלי נפילות. (למרות שתמיד יש נפילות ומאד הגיוני שהם יגיעו דווקא מכיוונים אחרים)

אין לי אינטרנט בסמארטפוןמישהי=)

אז למה סמארטפון?די"מ
כי זה מה שקניתי.מישהי=)

מזתומרת?די"מ
קנית סמארטפון בלי אינטרנט??
מה סמארט בו?
גמלי אין ..סתמישוו
אבל , וויפי
וואיפי זה גם אינטרנטמי נהר!
חוץ מזה שזה גורר עוד שאלה- לא באופן אישי אליכם..למה סמרטפון? אולי זה סתם כזה כי לכולם יש? כי לא נעים לצאת נגד? אני לא יודעת, אני לא איזה צדקת אבל נראלי אנחנו יותר מדי מושפעים מהחברה..מה אתם אומרים?
לא קשור.הכל מבחוץ

זה הרבה יותר נוח.
נגיש, מהיר, מקושר.

כמו מקודם .. מסכים איתךסתמישוו
מחילה, תירוצים של נגיש ומהיר לא עושים לי את זה .. ולי יש סמראטפון.
אבל אומרים קשוט עצמך תחילה ואח"כ קשוט אחרים ככה שלדבר על זה אני לא יכול
יכול להיות (לא בטוח) שאם עכשיו הייתי יכול לבחור שוב, לחזור לגיל שקניתי ת'פלאפון.... טוב, לא יודע. לא בטוח.

אבל, אבל .. גמאניי צריך להסתייג.
דמייני לעצמך עולם ירוק ויפה בלי סמארטפונים.. כן, כן .. נשמע ממש מגניב.
עכשיו, תחזרי למציאות - זה לא יקרה!
ולא רק זה, זה רק משתפר ומשתפר ומחר עוד יוציאו אייפון 17 במשקל של שערה שיכול לקרוא למחשבות, להכין קפה .. לכי תדעי, בסוף גלקסי גם יצליח להוריד מן מהשמיים..
לעצור את הקידמה?! נשמע הגיוני? לא כ"כ.
לתקן את הקידמה? פה זה שידרוג לשידרוג!
ואני עדיין מסכים, ואומר שיכול להיות (ואפילו כנראה) לדעתי שעדיף בלי ..
אבל אי אפשר לחזור למאה ה-12.. שלא תכתבי פה מחרתיים שירשור "הבאת מים מהבאר, האומנם?!" כי אלה מים טהורים יותר.

אפשר להשתמש בקידמה.. זה אפילו טוב לנצל את זה [לטובה] .. תקראו לזה לקדש ת'חומר, תקראו לזה איך שבאלכם ..
יש לאדם בחירה חופשית.*בננית*

ואם אתה חושב שדרכך היא טעות, מותר, ואף חובה לשנות אותה.

(דעתי האישית היא שזה משתנה מאדם לאדם, ולכן הפרמטר הוא ההרגשה שלך ובדיקה אמיתית אובייקטיבית של החיוב מול השלילה).

חח בעז"ה.סתמישוו
רק שימי לב שהמשכתי ת'תגובה..
בכל מקרה, דעתי עוד לא מגובשת בעניין.. נוטה לנגד.
העניין הוא, שיש דרכים להציל ת'מצב ..
ויש יתרונות ויש חסרונות ..

לא חושב שבזמן הקרוב אני אחליף ת'פלאפון ..
באמת לא שמתי לב *בננית*

את האמת שאני חולקת על היחס העקרוני שתיארת (אא"כ לא הבנתי אותך כראוי).

אתה מתאר את הטכנולוגיה כנתון עובדתי שצריך לחיות איתו, או לכל היותר למצוא דרכים להפיק ממנו תועלת.

וזו גישה דיעבדית.

הגישה שלי שונה - 

הטכנולוגיה היא כלי נהדר, לכתחילה. נפלא שהוא הומצא, ב"ה.

אמנם כמו כל דבר גדול, הוא עשוי לגרור עימו סכנות גדולות, ואיתן צריך ללמוד להתמודד.

(דרך ההתמודדות יכולה להיות בסיטואציות ספציפיות התנזרות, אך לא כגישה כוללת).

אבל היחס הבסיסי - הוא חיובי.

יש הבדל משמעותי בין לראות את הטכנולוגיה כשלילה עם חיוב,

לבין לראות אותה כחיוב עם שלילה.

בכל טוב יש רע, ובכל רע יש טוב,

השאלה היא זה איך אתה מגדיר את הדבר בבסיס. 

אוקיי , אפשר לראות את זה ככה..סתמישוו
סבבה, רק לנתב אותו ולהיות זהיר.
טכנולוגיה ברובה זה דבר טוב, כן ..גם לכתחילה.
לא רואה את עצמי חי בלי מיקרוגל.
אבל זה ברור שיש הבדל בין מיקרוגל לפלאפון.
אני לא מדבר על טכנולוגיה כככל, אני מדבר על פלאפונים בפרט. (אולי פה לא הבנת אותי..)

להבדיל משאר הטכנולוגיה שבה קשה מאוד למצוא חסרונות והיתרונות ברורים לכולם .. בפאלאפונים הגבול מאוד דק.

מסכימה עם זה שבן אדם שרוצה להכניס לבית שואב אבק רובוטי צריך לדעת איך להשתמש בו?! ואם הוא לא ידע איך עושים את זה אז אין טעם במכשיר.
גם פה, אני לא מכליל על כל מקרה. וברור שלכל כלל יש גם יוצא מן הכלל, אבל בן אדם ש'לא יודע איך להשתמש במכשיר הזה' אולי עדיף שלא יגע בו?! (זה רק נקודה למחשבה. אמרתי, לא מכליל על כל מקרה, וכל מקרה לגופו, ואיש הישר בעיניו יעשה.

בסופו של דבר.. אפשר לסיים עם המשפט הידוע שהפלאפונים האלה זה כלי. אפשר להגיע לגדולות .. וכמובן, אפשר גם בדיוק ההפך.
גם אני מדברת על פלאפונים.*בננית*

ולכן אמרתי שיש מקרים שצריך להתנזר.

לפחות עד שיימצא פתרון הולם. ואני מאמינה שיימצא (כבר עכשיו יש כמה פתרונות לא רעים, אם כי לא מושלמים בכלל).

בהיבט המעשי אני בהחלט נוטה לגישתך בנוגע לבני הנוער. הנזק באמת גדול (ועדיין - זה לא גורף לחלוטין).

אבל בגיל מבוגר יותר, כשאדם שם חסימה וכבר פיתח שליטה עצמית מספקת - זה בהחלט כלי מבורך, לענ"ד.

טוב, אני חושב שאנחנו מסכימים .. לא ככה?!סתמישוו
ו..אני דיברתי פה על בני נוער
כן, מסתבר *בננית*

העניין שהיה חשוב לי להדגיש, הוא שלמרות שהמציאות בפועל מחייבת לפעמים לא להשתמש בכלים הללו, צריך לדעת שהם טובים בעיקרם.

טוב, זה ברור..סתמישוו
זה שהכלי בעיקרו הוא טוב..
הרי הוא פותח בשביל צורך מסוים, והוא מביא תועלת.
והוא טוב בעיקרו.
אבל מה לעשות ולא כל דבר שהוא טוב בעיקרו הוא טוב גם לא בעיקרו ( בתקווה שהייתי מובן)
צריך לשים לב לזה ..
אבל האירוניה היא שהסמארטפון לכאורה בא כדי לעשות לנו את החיים יותר מהירים, אתה מחפש משהו ותוך שנייה מוצא באינטרנט.. ובסוף מסתבר שיוצא מצב שאנשים מתמכרים לזה (ואני לא מוציא את עצמי מן הכלל.. גמלי זה קורה לפעמים) וכל הזמן שלהם רק על זה
כבדהו וחשדהו.
בהחלט.*בננית*

^^^^^די"מ
אל תהפוך אותי למטומטמתמי נהר!

חח אני לא עד כדי כך בנאדם מיושן ומוזר וגם אין לי שום דבר נגד קידמה זה משמש אותי מאוד! אבל.... אתה יודע עולות לימחשבות קצת על המציאות ונאה לי שכן! אפשר לשנות! זה קשה.. אבל אפשרי.

אויש לא שרשרתי נכון.. זה תגובה לסתמישוומי נהר!

ח"ו.. לא הופך אותך לשום דברסתמישוו
ו.. לא הבנתי כ"כ מה רצית להגיד
באמת אפשר לשנות? ישלך פיתרון?
תאמת שכרגע אין לי כל כך פיתרוןמי נהר!
אבל זה ברור לי שצריך לשנות משהו.. שיש לי חברות שכל היום בפלאפון ומצד שני שיש לי חברות שמיאידיאל אין להם סמרטפון ואז הם מתלבטות אם לקנות כדי להיות בענינים, אני מבינה שזה קצת מטורף..אני מנסה לחשוב על משהו..רק שיהיה ברור, אני לא אומרת אתזה כל כך מבחינה ההלכה..(גם) בעיקר מבחינה חברתית שאני רואה מזה עושה לאנשים.
אדם חכם אמר לי פעםמאיר.

אין בעיה ללא פתרון כי אם אין פתרון אין בעיה

המשפט הזה כל כך נכון
אפשר להבין ממנו שאין בעיה עם הסמארטפון..
נסי למצוא בעיה בסמארטפון...נפתור את זה

רגע, אתה באמת לא מבין שיש בעיה בסמארטפון??מי נהר!

לא.לכןביקשתי ממך להגיד לי מה הבעיה אני לא סתם שואל כדי לעצבןמאיר.

סבבה...מי נהר!

יש לך בכיס משהו שיכול להיות גם לטוב וגם לרע.. לפי דעתי הרע גובר על הטוב אבל אתה לא חייב להסכים. יש לך אינטרנט ומשחקים ווואצאפ ומלא דברים שאפשר בלי לשים לב להתמכר אליהם ולהיות מנותק מהסביבה- פשוט כי אתה כל הזמן בפלאפון.. זה לפי דעתי הבעיה המרכזית אבל יש גם בעיה של אינרטנט זמין-תכנים לא ראויים וכו.. תקרא את התגובות שלי למעלה תראה מה קרה לחברות שלי ועוד מלא אנשים בגלל הסמרטפון.. זה גם מפריע לי בתור חברה לאנשים מכורים בלי לדעת וגם מפריע לי בתור אחת שאין לה ומסתכלים עליה כאילו היא נפלה מהירח...

אוקיימאיר.

אמרת 3 בעיות לכאורה
1)מכור
2)תכנים
3)לחץ חברתי למי שאין לו

טענות לגיטימיות אני חושב שהם לא קשורות...
לגבי המכור את צודקת אבל זה עניין של גיל אין ברירה...
מי שלומד כל היום זה גם בעיה?משחק כדורגל?
לא מסכים שאנשים עד כדי כך מנותקים
לגבי הטענה של תכנים לא ראוים יש אתרי סינון וגם אם לא אפשר לראות היום הכול אבל הכול בעזרת ערוץ 7 בלבד
ושלישית של הלחץ חברתי...גם לרוב העולם יש אוטו ועדיין אם לא יהיה לי רישיון לא יהיה לי אוטו מבינה?
הסמארטפון הוא כמו אוטו
רכב זה לא דבר מסוכן לאדם שיודע להשתמש בו...
אני לילד שלי בגיל 14 לא יתן לעלות על אוטו לא כי זה מסוכן אלא כי לא מתאים לו לנהוג
ככה גם הסמארטפון הוא לא דבר רע
הוא יכול לא להתאים לאנשים לא מספיק בוגרים

שניה שניהמי נהר!

היום לילדים בני 8 יש סמאטפון.. אתה לא חושב שזו בעיה? ילדים בני 15, לא חושב שזו בעיה? אני לא דיברתי על גיל 30, שיעשו מה שהם רוצים.. לפי דעתי זו בעיה שבגילאים כאלה יש, מסכים?... ובקשר ללחץ חברתי- ברוך ה, זה לא כזה מפריע לי כי אני יודעת לעמוד על עקרונות... אבל חברות שלי, אנשים אחרים? זה לחץ חברתי לדבר שלילי, לפי דעתי

לא מבין איך אתה מתעלם מהחסרונות האלה..סתמישוו
אתה אולי משווה אותם לחסרונות אחרים, זה לא סותר את זה שיש פה חסרונות.
יש פה חסרונות, וכמובן, גם יתרונות
אני לא רואה פה חסרונותמאיר.

אני רואה פה בעיות שניתן בקלות להתגבר עליהם
לא כל בעיה טכנית היא חיסרון

אתה רוצה לקרוא לזה בעיות? תקרא לזה בעיות..סתמישוו
אני חושב שלהתגבר על זה זה ממש לא בקלות כ"כ.
אבל יכול להיות שאפשר להתגבר..בעז"ה.
חח בקלות שים חסימה ותגביל את הזמן בסמראטפוןמאיר.

תבין כמה זה קל

לא לכולם זה מתאים ..סתמישוו
וחוץ מזה, יש מלא שיודעים לפרוץ את כל החסימות האלה, אני ב"ה לא..
וגם להגביל ת'זמן.. טוב, לזה צריך כוח רצון גדול.. יש הרבה שבטח קשה להם עם זה
אתה מתחמקמאיר.

הכול אפשרי 
אין בעיות יש אתגרים וזהו

זה הרבה יותר מאתגרים..סתמישוו
אין דבר שהוא יותר מאתגר...מאיר.

אחרת הודית באי היכולת להתמודד
ככזה בלי יכולת האפשרות היחידה היא לכרות את היד
ולכן זרוק תסמארטפון

לא הודיתי באי היכולת..סתמישוו
אני רק אומר שזה קשה ..
קשה זה מאתגרמאיר.
תעבוד על עצמך ותצליח
אה, בעז"ה.סתמישוו
|מחיאות כפיים| די"מ
סתם הוא הרבה יותר נוח וזמיןמאיר.

אני יכול להגיד לך שהחברה סביבי ברובה היא בלי סמארטפונים
בסדר,לי פחות התאים ויש לי
אולי יש אנשים שקונים כי לכולם יש
יודעת מה,לגיטימי

לא יגיד לאף אחד לשים סינון
או להיות בc2 ואולי  זה ישמע שחוק אבל גם רק עם מיל אפשר לראות מה שרוצים
בכל מקרה לא הצגת דברים רעים בסמארטפון חוץ מגלישה באתרים בעיתים וזה לא פונקציה
כי גם עם מייל וגם רק עם ערוץ 7 אפשר לראות מה שרוצים
אינלו חיסרונות והוא יותר נוח מדבר אחר אז למה לא

אם כבר השאלה היא על למה אנשים קונים איפון S6 או טלפונים מטורפים ולא מסתפקים בפשוטים יותר

דווקא אצלי ממש לא "לכולם יש" להיפך.די"מ
חבריי הקרובים ברובם ממש נגד.
יש חסימה של רימון על הפלאפוןמישו טישו?!
ברורדרשתי קרבתךך
שזה לא טוב, זה ממכר, זה חושף אותנו לתוכן לא טוב .. אבל מבחינתי כרגע השיקול של להשאיר את הסמרטפון זה בעיקר הניתוק הזה שיהיה לי אם אעבור ללא סמרטפון.. בערך לכל נושא יש קבוצה ויהיה קשה לי להתנתק(אםזה סניף,כיתה,חברות,שבט,אפילו עם חניכים..) וכמובן,נוחות.
זה החלטה שלך איך להתמודד עם הדבר הזה ולאן לקחת את זה..מיצ'ל
כשקניתי את הסמרטפון שלי בהתחלה היה לי משחקים בו, והייתי מכורה ממש!
ואז הוא נשבר והחלפתי לאחד אחר והחלטתי שאני לא מורידה שום משחק לפלאפון הזה.. ואני עדיין עומדת בזה( מתחילת שנה |גאה בעצמו| ) וב"ה היום אני הרבה פחות נמצאת בפלאפון, ואפשר לראות את היתרונות של זה, לדוגמה האפליקציות היחידות שיש לי בפלאפון זה- של הבנק שעוזר לי מאוד,של כל קו של האוטובוסים, של בווצאפ שזה כלי חשוב שצריך לדעת נכון להשתמש בו כמו בתקופת מבחנים שזה ממש עוזר לשליחת סיכומים הקלטות וכו..
ומייל שזה דבר נצרך.. וגם וויז- כלי שימושי לדרכים...
פשוט לדעת את הדרך הנכונה להשתמש בדבר..
רק רוצה להעיר ..סתמישוו
שזה ממש נוח האפליקציה של ערוץ 7 , וזה יש רק בסמארטפונים
ממש לאדי"מ
על מה ממה שאמרתי אתה אומר את זה?!סתמישוו
על ההודעה שאליה הגבתידי"מ
את זה הבנתי..סתמישוו
על זה שזה לא נוח? או על זה שזה רק בסמארטפונים?
על זה שזה נוחדי"מ
זה ממש לא נוח
חח זה באמת לא נח!!החיים דבש!
חח מה רע ?!סתמישוו
למרות שאי אפשר להעלות תמונות מפה.. אז נכנסים מהדפדן
מאז שכתבתי את זה , פתאום זה התחיל להיות באמת לא נוח!!סתמישוו
כל שנייה זה שם פרסומת וצריך ללמחוץ על "דלג" .. על כל דבר שאני לוחץ הוא עושה את זה

אסור לפתוח פה לשטן פעם הבאה..
ברימון גם נופלים לפעמים הכי טוב בלי סמרטפוןישראלן

גם במחשב נופליםדי"מ
גם במחשב נופלים אבל...שמנמן

בס"ד

כשיש פלאפון עם אפשרות ליפול, יש סיכוי הרבה יותר גבוה שהאדם לא יצליח לשמור את עצמו.

עניתי את זה על הטענה שגם עם רימון נופליםדי"מ
אין הכי נמי גם במחשב אבל אייפון הרבה יותר נגישישראלן

אז צריך חסימה טובה.די"מ
הסמארטפון גם עוזר לשמור את העיניין.
אני הולך ברחוב עם עיניין בסמארטפון גולש לי בערוץ..
חסימה טיבה גם נופלים שאל את עצמך..ישראלן

אז מה אתה עושה כאן?די"מ

בהחלט צודק אני על מחשב ככה שפחות סיכוי שאפולישראלן

(ראיתי מאמר חמוד וצודק יש איסור יחוד להישאר עם אינטרנט לבד  כלומר שכאשר אתה באינטרנט תדאג שמישהו יהיה לידך כי כשיש יחוד כבר  לא שולטים על כלום

יש איזה תפילת הדרך לפני גלישה באינטרנט.. זה יפה תחפשומי נהר!

תפילת הדרך לפני הגלישהישראלןאחרונה

יהִי רָצוֹן מִלּפָנֶיךָ ה’ אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי. שׁאַל תּבִיאֵנִי לִידֵי חֵטְא. ולֹא לִידֵי עָוֹן. ולֹא לִידֵי נִסָּיוֹן. ולֹא לִידֵי בִזָּיוֹן. ותַרְחִיקֵנִי מִיֵּצֶר הָרָע. ותַדְבִּיקֵנִי בּיֵצֶר הַטּוֹב. וכוֹף אֶת יִצְרִי להִשְׁתַּעְבֶּד לָךְ. וֶתַּצִּילֵנִי הַיּוֹם וּבְכל יוֹם וָיוֹם מֵעַזֵּי פָנִים. וּמֵעַזּוּת פָּנִים. מֵאַתָר רָע. מִיֵּצֶר רָע. שֶׁלֹא אֶמָּשֵׁך להיכנס לְאֲתַרִים שֶׁמְקֻשָּׁרִים לְאַתַרֵי עֲרָיוֹת, וְלֹא לְאַתַרֵי עֲרָיוֹת מַמָּשׁ. שֶׁלֹא אֶכָּנֵס בָּהֶם לֹא בְּטָעוּת וְלֹא בְּכַוָּנָה חָלִילָה.

אָנָּא ה' עָזִרֵנִי לְנַקּוֹת אֶת הַמַחְשֵׁב מְכָל מִינֵי וִירוּסִים וּתְּמוּנוֹת רָעוֹת שֶׁמְקַלְקְלוֹת וְמַפְרִּיעוֹת לְעֲבוֹדַתִי הַנְכוֹנָה. וְאֶזְכֶה לְנַקּוֹת אֶת עַצְמִי כְּדֵי שֶׁאֶהְיֶה בַּעַל מַחְשָׁבוֹת טְהוֹרוֹת, שֶׁאוּכַל לְהִתְפַּלֵּל בְּלֵב שָׁלֵם ושֶׁאוּכַל לְהָקִים מִשְׁפָּחָה שֶׁל אַהֲבָה אֲמִתִּית וְיְצִּיבָה.

(אָנָּא ה' עָזִרֵנִי לְנַקּוֹת אֶת עַצְמִי מֵמַחְשָׁבוֹת שֶׁל ניאוף - ומדמויות עֲרָיוֹת שֶׁרָאִיתִי בֵּין בְּשׁוֹגֵג בֵּין במזיד, בין באונס ובין ברצון).

אבִינוּ שבשמים תֵּן בִּי כֹּחַ להתגבר עַל יצרי שֶׁלֹא לְבַטֵּל אֶת זְמַנִּי לשוא. וְלֹא אֶתְכַּתֵּב עִם שׁוּם אִשָּׁה זָרָה (שׁוּם גֶּבֶר זר) אוֹ מִי שלשונו אֵינָה נקיה. שֶׁלֹא אֶתֵּן עיני וְלֹא אֶחְשֹּׁב בְּשׁוּם אִשָּׁה אַחֶרֶת (בְּשׁוּם גֶּבֶר אַחֵר). כְּמוֹ שציותנוּ בתורתך הקדושה, "וְלֹא תָתוּרוּ אַחֲרֵי לְבַבְכֶם וְאַחֲרֵי עֵינֵיכֶם אֲשֶׁר אַתֶּם זֹנִים אַחֲרֵיהֶם" וְתִּתְקַיֵּם בָּנוּ הַבְטַּחַתְּ ה' "וִהְיִיתֶם קְדשִׁים לֵאלֹהֵיכֶם". אמן.

יִהְיוּ לרָצוֹן אִמְרֵי פִי והֶגְיוֹן לִבִּי לפָנֶיךָ ה’ צוּרִי וגוֹאֲלִי.

אפשר לומר בקיצור: 

אנא ה' עזרי לקיים את הפסוק "ולא תתורו אחרי ללבכם ואחרי עינכם".

יש מזמור בתהילים שממש ממש מתאים לאומרו לפני הגלישה ואפשר לומר אותו במקום התפילה או יחד איתה:

אַשְׁרֵי הָאִישׁ אֲשֶׁר לֹא הָלַךְ בַּעֲצַת רְשָׁעִים וּבְדֶרֶךְ חַטָּאִים לֹא עָמָד וּבְמוֹשַׁב לֵצִים לֹא יָשָׁב: כִּי אִם בְּתוֹרַת ה' חֶפְצוֹ וּבְתוֹרָתוֹ יֶהְגֶּה יוֹמָם וָלָיְלָה: וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל פַּלְגֵי מָיִם אֲשֶׁר פִּרְיוֹ יִתֵּן בְּעִתּוֹ וְעָלֵהוּ לֹא יִבּוֹל וְכֹל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה יַצְלִיחַ: לֹא כֵן הָרְשָׁעִים כִּי אִם כַּמֹּץ אְַשֶׁר תִּדְּפֶנּוּ רוּחַ: עַל כֵּן לֹא יָקֻמוּ רְשָׁעִים בַּמִּשְׁפָּט וְחַטָּאִים בַּעֲדַת צַדִּיקִים: כִּי יוֹדֵעַ ה' דֶּרֶךְ צַדִּיקִים וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים תֹּאבֵד: (תהילים פרק א)  מהרב מרדכי אליהו

מסכיםאנ"ת

מסכים איתך מילה במילה אבל אי אפשר לכפות עליהם וזה קשה להוציא את האייפון מהחיים שלך אחרי שהתרגלת אז קשה לא להבין את הצד השני

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך