ואני ככ מתגעגעת? לא הכרתי אישית. לא ידעתי שהם קיימים בכלל עד שהם נחטפו והם ממש כאילו.. חסרים לי.. איך זה הגיוני? כל היום בוכה בשבילהם, מתפללת עליהם, מבקשת מהם, מנסה אפילו לדבר איתם... איך זה קורה??
איך זה הגיוני שאני מכירה בני אדמים בדיוק שנה, הם לא יותר ואנקיפודה
חושש שאסור מצד "דרישה אל המתים"אגוז מוסקט
בס"ד
פניני הלכה - זמנים - ל"ג בעומר - ז – השלכת בגדים למדורה ותפילה ליד קברי צדיקים
"
כאשר באים להתפלל בקברי צדיקים, יש להיזהר שלא לפנות אליהם בתפילה, שרק אל הקב"ה מצווה להתפלל, וכל המתפלל אל צדיק עובר באיסור, והרי הוא דומה לדורש אל המתים שאסור מן התורה (דברים יח, יא). ויש שהתירו לפנות ולבקש מהצדיק שימליץ טוב לפני השוכן במרומים עבור המתפלל ליד קברו (פמ"ג תקפא, א"א טז). ויש שאסרו זאת, משום שאף בזה יש משום דרישה אל המתים, אלא כל התפילה צריכה להיות מופנית אך ורק לרבונו של עולם בלא לערב שום שליח בעניין, ובתוך התפילה רשאי המתפלל לבקש מרבונו של עולם שיקבל תפילתו בזכות אותו צדיק (מהרי"ל, ט"ז תקפא, לט). שעל ידי ההתקשרות לתורתו ומעשיו הטובים של אותו צדיק אנו נעשים טובים ומתוקנים יותר, ובזכות כך אנו מבקשים שתפילתנו תתקבל.
"
כמובן שלכל אדם שנפטר אסור להתפלל ולא רק לצדיק.אלא רק לה' מותר להתפלל.
לא מתפללת אליהםם.. מבקשת שיבקשו שיהיה טוב לעם שגם הם ממנו..קיפודה
שרק בגלל שהם שייכים לו הם כבר למעלה..
מזדהה איתך ממש!!גפן המתוקה
זה פיקציהדי"מ
בגלל שכל הזמן מדברים עליהם ועשו איזה אבסורד מצחיקמדל הפיכת הכאב הפרטי ללאומי את מרגישה ככה.
אין לנו עניין בהתחברות לכאב של הכלל? זו דרך..נועוש=]]!!
אין עניין להפוך את האבדן הפרטי לכללידי"מ
למה?מוריוש
כי לא כל העם צריך להתבאס עם רחלי פרנקל על זה שבנה כבר לא חידי"מ
וכל הזמן אנשים מתים.
העניין פה הוא החילול השם בכל שהגויים רצחו אותו.
זה העניין הלאומי.
אבל זה כמו שאתה מצטער על פטירה של בנאדם שהתפללת לרפואתו...מוריוש
זה לא משהו מכוון אבל "נתינה מולידה אהבה" ובגלל שחטיפה זה כן עניין לאומי, וכולם נתנו את כל התפילות שלהם 18 ימים שלמים, נוצר קשר..
לא אמור להיות הבדל בין מי שמת התאונה או ממחלהדי"מ
מה שכן צריך להיות הבדל זה העניין הלאומי שהוא נקמה.
אבל מישהו חולה זה לא עניין לאומי.מוריוש
ומישהו חטוף כן.
מה נקמה? איזה נקמה? ללכת לרצוח ערבים? זה לא נראלי הנקמה הנכונה.
הצער הפרטי של האבדן זה גם לא עניין לאומי.די"מ
למה זה לא הנקמה הנכונה?
ומה כן לדעתך הנקמה הנכונה?
חזרנו לאותה נקודה. אתה עקשן בקטע.מוריוש
כרגע אין נקמה מושלמת אבל מה שאני חושבת זה שצריך לעבוד כעם ומדינה ואדם פרטי שנוקם זה לא עוזר ורק מסבך את כולם. החיילים לא יהיו פנויים לעשות מה שהם צריכים אם הם יהיו עסוקים כל הזמן בלסדר את הבלגן שעשו "הנוקמים".
יבוא משיח וינקום כמו שצריך. לא הכל אנחנו מסוגלים.
אם הצבא לא עושה את זה בעיה שלו.די"מ
את טוענת טענה מעניינת אך לא הבאת לה אף מקור.
זה בעיה של מי שלא נותן לו פקודה לעשות.מוריוש
אי אפשר לנהל צבא כשכולם מסרבים פקודות ועושים מה שבא להם.
לאיזה טענה התכוונת? היו כמה..
בעיה של הצבא.לא שלי.די"מ
הטענה שרק לצבא מותר
חוקית רק לצבא מותרמוריוש
אז אתה זה שצריך להביא הוכחה שלכל אחד מותר.
לא.די"מ
מ'כפת לי מהחוק של מדינת ישראל?
אני מדבר על חוקי התורה.
דינא דמלכותא דינא. וכדי להפר את זה אתה צריך הלכה שתגיד הפוך.מוריוש
אאל"ט לא ברור שדינא דמלכותא דינא מדהר על יהודים.יהודי!!
יש כל כך הרבה סיבות למה דינא דמלכותא דינא לא שייך כאן.די"מ
אני יכתוב רק את אלה שאני זוכר...
1.זה רק על גויים
2.זה לא בא"י
3.זה לא כשזה נוגד את התורה
ובכל מקרה דינא דמלכותא דינא זה לא איסור כמו לחלל שבת שזה איסור בפני עצמו.
זה איסור "כפי שאסרו",הרי כשאסרו לעבור באדום לא חשבו שאף אחד לא יעבור באדום.
לכן מותר לעבור באדום (בלי להתייחס לעניין שמירת הנפש,נניח שאין בעיה כזאת זה רק לצורך הדוגמא) אבל נתפסת אז נדפקת ואתה צריך לשלם קנס..
אז מותר להרוג ערבים,אם תיתפס תשב בכלא..
אבל @טוביה2 היה החבורתא שלי לפני שנים רבות כשלמדנו את הסוגייא הוא בטח זוכר יותר טוב ממני...
טוב נכנעתמוריוש
לא מבינה יותר מידי בהלכה.. מה לעשות אני בת שמבזבזת את זמנה היקר על דברים פחות חשובים.
אבל נניח שלפי ההלכה מותר וגם חשוב ורצוי, למה הרבנים לא מעודדים? למה לא כולם יוצאים בקריאה לציבור להתחזק בעניין?
כי הרבנים פחדנים.די"מ
כשהרב גינזבורג רק העיז לתמוך בברוך גולדשטיין למפרע הוא נכנס לכלא.
הדיון חייב להיות הלכתי,זה לא עניין של רגש מה מתאים ומה לא.
יש את התלמוד הבללי אליו אנחנו מחויבים וממנו פוסקים הלכה.
זה לא עניין של רגשות כאלה ואחרים.
זה הבעיה שאנשים חושבים ככה וחלקם גם רבנים ומשם שורש הבעיות.
באמת?מוריוש
לא יודעת על איזה רבנים אתה מדבר אבל לפחות על הרבנים החרדיים רואים טוב מאוד שאם משהו נוגד בפיפס את ההלכה יהרס העולם הם יעמדו על שלהם.
אז נגיד (רק נגיד) שמותר- זה לא כזה חשוב בשביל להסתבך ככה.
זה לא רק הפחד מלהיכנס לכלא.די"מ
ישנם עוד פחדים.
הפחד משינוי.
שזה הכי קיים אצל החרדים שאוהבים לצטט את "חדש אסור מן התורה".
וכמובן גם "השוחד יעוור עיני פיקחים ויסלף דברי צדיקים"
רוב הרבנים מקבלים כסף (או המוסדות שלהם) מהממסד ולכן הם לא יכולים לצאת נגדו.
כמו בלעם שלא יכל להכות את אתון כי הוא היה שוכב איתה.
מה שינוי?מוריוש
גם כוללים זה ממש חידוש של השנים האחרונות. באירופה לא היו דברים כאלה.
חרדים עושים יופי של שינוי ברגע שצריך.
והם יוותרו על השקל האומלל שהם מקבלים מהממסד אם צריך.
חוצמזה- חלק מהפחדים מוצדקים- פחדים לעבור על איסורים חמורים (כמו במקרה של הר הבית) במקרה הזה- פחד מחילול ה' לדוגמא.
פחדנים כאלה אני אוהבת.
שיוני לא היה מילה טובה "חידושים"די"מ
כוללים זה לא חידוש רציני.
הפוך זה חידוש שלהתעמק בגלות עוד יותר.
בהר הבית זה לא שום פחד מלעבור על איסורים.
עובדה שהם מתחתנים ולא מפחדים לעבור על איסורים.
הם מפחדים מלקחת את הדת קדימה אל השלמות שלמה.
נוח להם במתכונת הגלותית.
בגלל זה התנגדו לעלייה לארץ ובגלל זה מתנגדים להר הבית ולגרוש הגויים.
אל תגיד נוח, כי נוח זה השיקול האחרון.מוריוש
זה הכל פה עניין של השקפה ואידיאולוגיה.
ולהתחתן זה חלק מהחיים, שזה סוגשל מצווה. (אלא אם יש לך דרך אחרת לפרו ורבו) (וזה דרך למנוע עברה)
הר הבית זה סיכון של כרת בלי שהוכח שזו הדרך הנכונה.
ממש לא.די"מ
השקפה ואידאולגיה זה דבר שמושפע מכל מיני דברים.
לעלות להר הבית זה גם מצווה (לפחות אחת יש מי שאומר שיותר)
הר הבית זה לא כרת ומי שאומר את זה הוא עם הארץ.
רבנים גדולים עם הארץ?מוריוש
עכשיו תביא לי אתה מקור שזה מצווה.
"לשכנו תדרשו ובאת שמה".ראשית חכמה
שוב אתם מצטטים פסוקים?מוריוש
זה מצווה מהתרי"ג.די"מ
לידעתך המצוות נלמדות מהפסוקים...
ומה המצווה אומרת?מוריוש
לידיעתך יש תושבע"פ עם מיליון הלכות על כל פסוק איך מתי ולמה..
כפשוטה, לדרוש למקדש ולבא לשם.ראשית חכמה
בעצם שתיים.די"מ
גם מצוות יראת מקדש.
לא מקיימים מצוות יראה כשלא נמצאים במקדש..
לצערנו אין בית מקדש להזכירכם.מוריוש
אתה נמצא בהר הבית לא במקדש.
די"מ
אם סוברת כהראב"ד שכשאין הבית עומד אז אין שם מורא אין שום איסור לעלות להר הבית...
זאת מצווה שאין חולק שהיא קיימת.ראשית חכמה
לא חלקתי שאלתי.מוריוש
אין אף רב גדול שאומר שמי שעולה להר הבית ועושה את הסיבובדי"מ
שעולי הר הבית עושים שהוא עובר על כרת.
אולי יכול להיות שלפי איזה שיטה הזויה הוא עובר על כרת.
בסדר,רוב עם ישראל מניח תפילין שלפי הרמב"ם הם פסולות ובכל זאת כמעט ולא מצאתי מי שחושש לשיטת הרמב"ם (חוץ ממי שגם ככה חושש לשיטתו) אז פתאום פה הם החליטו לחשוש לכל שיטה נידחת?למה???
שיטה כל כך הזויה שרוב הרבנים פוסקים לפיה..מוריוש
הרב עובדיה אמר.
לא נכון.די"מ
כנראה שלא הבנת אותו.
אני לא מאמין לך.ואסור לי להאמין לך.
כי אסור להאמין ללשון הרע.
מתנצלת מראש אין לי ספר עכשיו לפתוחמוריוש
אז אני יסמוך על אתר הידברות (מה שבטוח אני סומכת עליו יותר ממה שאני סומכת עליכם)
הבוקר (ראשון) פנה חבר מועצת חכמי התורה, הגאון רבי דוד יוסף, במכתב לראש הממשלה, בו הוא מבקש לסגור את הר הבית למתפללים יהודים אותם - "תמהונים וקיצוניים", כלשונו, ושתפילותיהם תועבה.
במכתב הוא מתייחס לנושא וכותב כי כל גדולי ישראל ובראשם אביו, מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף זצוק"ל, פסקו כי "הכניסה להר הבית בזמננו יש בה איסור 'כרת' מן התורה, לשם השוואה הנכנס להר הבית הרי הוא כמי שאוכל ביום כיפור".
באשר לאלו שעולים להר הבית להתפלל, כותב הגר"ד יוסף: "כניסה להר הבית לצורך 'תפילה' כביכול, אסורה על פי ההלכה, והמתפלל שם תפילתו תועבה, ואין זה מברך את ה' אלא מנאץ, וגדול עוונו מנשוא".
והוא לא היחיד יש עוד רבנים..מוריוש
זה גיבוב שטויות.די"מ
סלחי לי אבל אני לא מאמין ללשון הרע גם אם הוא נכתב באתר "הידברות".
ואני לא מאמינה לשטויות שלך גם אם הן נכתבו ב"ערוץ 7"מוריוש
אז לא מהאינטרנט- שמעתי ישירות מהבת של הרב גריינימן (אחד מהם) שזה כרת.
לא סומך על הבת שהיא הבינהדי"מ
הבינה יפה מאוד. אבל מה שאני לא סומכת עליהמוריוש
זה שהיא לא הביאה חומרות קיצוניות.
וספק כרת זה בסדר? ולעבור על דרבנן זה מותר?
רק הראנו לך שאת ממש לא מדייקתדי"מ
הרב עובדיה סבר שאם יעלו אנשים בטהרהנזה יגרום לאנשים לעלות לא בטהרה ולמקומות האסורים.
כיוון שהב עובדיה הוא לא סנהדרין אז הגזרה שלו ממש לא מחייבת.
ולמה אני לא מסכים עם הגזרה שלו?
זה ויכוח מציאותי נטו,אני לא חושב שהרב עובדיה בהכרח מבין במתיאות יותר ממני.
תראי את הרמבם הלכות בית הבחירה פרק יאדי"מ
יא2 וּכְנֶגְדָּן לְדוֹרוֹת: מִפֶּתַח יְרוּשָׁלַיִם עַד הַר הַבַּיִת כְּמַחֲנֵה יִשְׂרָאֵל, וּמִפֶּתַח הַר הַבַּיִת עַד פֶּתַח הָעֲזָרָה, שֶׁהוּא שַׁעַר נִיקָנוֹר, כְּמַחֲנֵה לְוִיָּה, וּמִפֶּתַח הָעֲזָרָה וְלִפְנִים מַחֲנֵה שְׁכִינָה. וְהַחֵיל וְעֶזְרַת הַנָּשִׁים, מַעֲלָה יְתֵרָה בְּבֵית הָעוֹלָמִים.
יב כָּל אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל מְקֻדֶּשֶׁת מִכָּל הָאֲרָצוֹת. וּמַה הִיא קְדֻשָּׁתָהּ? שֶׁמְּבִיאִין מִמֶּנָּה הָעֹמֶר וּשְׁתֵּי הַלֶּחֶם וְהַבִּכּוּרִים, מַה שֶּׁאֵין מְבִיאִין כֵּן מִשְּׁאָר הָאֲרָצוֹת.
יג1 עֶשֶׂר קְדֻשּׁוֹת הֵן בְּאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל, זוֹ לְמַעְלָה מִזּוֹ: א) עֲיָרוֹת הַמֻּקָּפוֹת חוֹמָה מְקֻדָּשׁוֹת מִשְּׁאָר הָאָרֶץ, שֶׁמְּשַׁלְּחִין מִתּוֹכָן אֶת הַמְּצֹרָעִין, וְאֵין קוֹבְרִין מֵת בְּתוֹכָן עַד שֶׁיִּרְצוּ שִׁבְעָה טוֹבֵי הָעִיר אוֹ כָּל אַנְשֵׁי הָעִיר, וְאִם יָצָא הַמֵּת חוּץ לָעִיר - אֵין מַחֲזִירִין אוֹתוֹ לְתוֹכָהּ, אַף עַל פִּי שֶׁרָצוּ כֻּלָּן לְהַחֲזִירוֹ.
יג2 רָצוּ בְּנֵי הָעִיר לְהוֹצִיא הַקֶּבֶר מִן הַמְּדִינָה - מְפַנִּין אוֹתוֹ. וְכָל הַקְּבָרוֹת מְפַנִּין, חוּץ מִקֶּבֶר נָבִיא אוֹ מֶלֶךְ. קֶבֶר שֶׁהִקִּיפַתּוּ הָעִיר, בֵּין מֵאַרְבַּע רוּחוֹתָיו בֵּין מִשְׁתֵּי רוּחוֹת זוֹ כְּנֶגֶד זוֹ: אִם הָיָה בֵּינוֹ וּבֵין הָעִיר יָתֵר מֵחֲמִשִּׁים אַמָּה לְכָאן וַחֲמִשִּׁים אַמָּה לְכָאן - אֵין מְפַנִּין אוֹתוֹ עַד שֶׁיִּרְצוּ כֻּלָּם; פָּחוּת מִכָּאן - מְפַנִּין אוֹתוֹ.
יד ב) יְרוּשָׁלַיִם מְקֻדֶּשֶׁת מִשְּׁאָר הָעֲיָרוֹת הַמֻּקָּפוֹת, שֶׁאוֹכְלִין שָׁם קָדָשִׁים קַלִּים וּמַעֲשֵׂר שֵׁנִי לִפְנִים מֵחוֹמָתָהּ. וְאֵלּוּ דְּבָרִים שֶׁנֶּאֶמְרוּ בִּירוּשָׁלַיִם: אֵין מַלִּינִין בָּהּ הַמֵּת, וְאֵין מַעֲבִירִין בְּתוֹכָהּ עַצְמוֹת אָדָם, וְאֵין מַשְׂכִּירִין בְּתוֹכָהּ בָּתִּים, וְאֵין נוֹתְנִין בָּהּ מָקוֹם לְגֵר תּוֹשָׁב, וְאֵין מְקַיְּמִין בָּהּ קְבָרוֹת חוּץ מִקִּבְרֵי בֵּית דָּוִד וְקֶבֶר חֻלְדָּה שֶׁהָיוּ בָּהּ מִימוֹת נְבִיאִים הָרִאשׁוֹנִים, וְאֵין נוֹטְעִין בָּהּ גַּנּוֹת וּפַרְדֵּסִים, וְאֵינָהּ נִזְרַעַת וְלֹא נֶחֱרֶשֶׁת שֶׁמָּא תִּסְרַח, וְאֵין מְקַיְּמִין בָּהּ אִילָנוֹת חוּץ מִגִּנַּת וְרָדִים שֶׁהָיְתָה שָׁם מִימוֹת נְבִיאִים הָרִאשׁוֹנִים, וְאֵין מְקַיְּמִין בָּהּ אַשְׁפּוֹת מִפְּנֵי הַשְּׁרָצִים, וְאֵין מוֹצִיאִין מִמֶּנָּה זִיזִין וּגְזֻזְטְרָאוֹת לִרְשׁוּת הָרַבִּים מִפְּנֵי אֹהֶל הַטֻּמְאָה, וְאֵין עוֹשִׂין בָּהּ כִּבְשׁוֹנוֹת מִפְּנֵי הֶעָשָׁן, וְאֵין מְגַדְּלִין בָּהּ תַּרְנְגֹלִין מִפְּנֵי הַקֳּדָשִׁים, וְכֵן לֹא יְגַדְּלוּ הַכֹּהֲנִים תַּרְנְגֹלִים בְּכָל אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל מִפְּנֵי הַטְּהָרוֹת, וְאֵין הַבַּיִת נֶחֱלָט בָּהּ, וְאֵינוֹ מִטַּמֵּא בַּנְּגָעִים, וְאֵינָהּ נַעֲשֵׂית עִיר הַנִּדַּחַת, וְאֵינָהּ מְבִיאָה עֶגְלָה עֲרוּפָה, לְפִי שֶׁלֹּא נִתְחַלְּקָה לַשְּׁבָטִים.
טו ג) הַר הַבַּיִת מְקֻדָּשׁ מִמֶּנָּה, שֶׁאֵין זָבִין וְזָבוֹת נִדּוֹת וְיוֹלְדוֹת נִכְנָסִין לְשָׁם. וּמֻתָּר לְהַכְנִיס הַמֵּת עַצְמוֹ לְהַר הַבַּיִת, וְאֵין צָרִיךְ לוֹמַר טְמֵא מֵת שֶׁהוּא נִכְנָס לְשָׁם.
טז ד) הַחֵיל מְקֻדָּשׁ מִמֶּנּוּ, שֶׁאֵין גּוֹיִים וּטְמֵא מֵת וּבוֹעֵל נִדָּה נִכְנָסִים לְשָׁם. יז ה) עֶזְרַת הַנָּשִׁים מְקֻדֶּשֶׁת מִן הַחֵיל, שֶׁאֵין טְבוּל יוֹם נִכְנָס לְשָׁם. וְאִסּוּר זֶה מִדִּבְרֵיהֶם, אֲבָל מִן הַתּוֹרָה מֻתָּר טְבוּל יוֹם לְהִכָּנֵס לְמַחֲנֵה לְוִיָּה. וְטָמֵא שֶׁנִּכְנַס לְעֶזְרַת הַנָּשִׁים אֵינוֹ חַיָּב חַטָּאת.
יח ו) עֶזְרַת יִשְׂרָאֵל מְקֻדֶּשֶׁת מֵעֶזְרַת נָשִׁים, שֶׁאֵין מְחֻסַּר כִּפּוּרִים נִכְנָס לְשָׁם, וְטָמֵא שֶׁנִּכְנַס לָהּ חַיָּב כָּרֵת. יט ז) עֶזְרַת כֹּהֲנִים מְקֻדֶּשֶׁת מִמֶּנָּה, שֶׁאֵין יִשְׂרָאֵל נִכְנָסִין לְשָׁם אֶלָּא בִּשְׁעַת צָרְכֵיהֶם, לִסְמִיכָה וְלִשְׁחִיטָה וְלִתְנוּפָה.
"טמא שנכנס לעזרת נשין אינו חייב חטאת"!!!די"מ
(חטאת=כרת)
זה שקר. הפסיקה של הרב עובדיה הייתה שיש איסור דרבנןראשית חכמה
מחשש שיהודים אחרים יראו שעולים להר הבית ויעלו בלי טבילה.
אף רב שלמד את הסוגיה לא יגיד לך שיש איסור כרת בעלייה להר.
לא בכל עליה,מוריוש
אבל ספק יש ולהכשיל אחרים בכרת יש. וזה מספיק חמור
אז זה ויכוח במציאות.די"מ
בסדר.מוריוש
אבל מה זה משנה כרת או לא? אסור לעלות. נקודה.
ממש לא אסור.די"מ
הרב עובדיה לא אמר שזה כרת,ראשית חכמה
הוא אמר שזה אסור. זה הבדל של שמים וארץ.
ומאיזה דברים זה מושפע?מוריוש
כתבתי כבר.די"מ
פחדים
עניתי כברמוריוש
אאל"ט הרב ישראל אריאל מונה משהוא כמו שישה מצוות.יהודי!!
10די"מ
לענ"ד לשכנו תדרשו ומורא
קשה לך שזה כיבוש?יהודי!!
כן.די"מ
קשה לי עם ה7 האחרים ברשימה.
למי אכפת מהחוק?יהודי!!
הוא דיבר על התורה.
לפי התורה אין הבדל בין נקמה פרטית לנקמה של הצבא.
לדעתי זה להראות שלא נשברים.. העם לא נשבר.. המשפחות לא..קיפודה
ואני כן..
וואו איך אני מזדהה!הלב והמעין.
אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי בגלל זה..
בגלל זה פתחתי.. ועדיין לא מצאתי כאן כלום חוץ מוויכוחים שלאקיפודהאחרונה
ממש עוזרים לי..
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.