אם יש מאמר ששוה קריאה זה -זהמאיר.

'מי תלה את הכתבה?', תמהו בצדק מספר תלמידים. כתבה על שחקן כדורסל מארצות הברית שעלה לשחק עם 38.5 מעלות חום לא אמורה להיות תלויה על לוח המודעות של הישיבה. ידו של אחד התלמידים כבר הושטה לתלוש את הכתבה, כשלפתע שם לב לשורה שהוסיף תולה המודעה האלמוני בכתב ידו.

בכתב יד קטן וצפוף, האופייני רק לראש הישיבה, הרב אהרן ליכטנשטיין, נכתבה ההערה: 'אם מייקל ג'ורדן יכול לעלות למגרש עם חום גבוה, גם אנחנו יכולים לעלות לבית המדרש עם כאב ראש'.

בשורות הבאות ננסה לאחוז בשולי גלימתו של מו"ר וללמוד מעט דרך ארץ גם מליגת הכדורסל הטובה בעולם.

* * *

החודשים הראשונים של דיויד בלאט כמאמן קבוצת 'קליבלנד קאבלירס' היו רעים וקשים. הקבוצה נכנסה לרצף הפסדים מביך. 'חסרה לבלאט מנהיגות, הסבלנות מתחילה להיעלם' טענו כלפיו בתקשורת האמריקאית, 'לא ברור אם השחקנים מכבדים אותו, הם נראים מבולבלים, שפת הגוף שלהם נוראית'.

בארץ הדיבורים היו חריפים יותר. 'האשליה של דיויד בלאט בקליבלנד מתחילה להיעלם', קבע פרשן בכיר. 'לברון לא קנה את זה מההתחלה... לקפיצה של דיוויד בלאט מקבוצה בארץ לקבוצה בכירה בN.B.A אין שום הגיון...'

הגדיל לעשות פרשן בגלי צה"ל כשטען שהעימות בין בלאט לבין שחקנו הבכיר לברון ג'ימס, כבר הוכרע. 'בארצות הברית כבר ברור לכולם שלברון ג'ימס יגרום לכך שיזרקו את בלאט החוצה. אי אפשר להתעמת עם השחקן הטוב בעולם. לצערי זה לא עניין של שבועות או ימים, זה עניין של מספר שעות'.

* * *

ההמשך ידוע. חמישה חודשים מאוחר יותר הניף דיוויד בלאט את גביע אליפות המזרח של הליגה הטובה בעולם, וזאת אחרי שהביס 4:0 את המתמודדת הקשוחה ששיחקה מולו. למרות הביקורת הקטלניות, למרות משחקי הכבוד של לברון ג'יימס, למרות טעויות של חוסר ניסיון שכמעט גרמו להפסד משחק מכריע, למרות הכל הוא ניצח.

מה סודו של האיש שלא נשבר ברגעים קשים ומביכים? חלק מהתשובה לכך חשף בלאט עצמו באירוע סגור שערך המרכז הקהילתי היהודי באקרון. באירוע סיפר בלאט שהאדם שהשפיע הכי הרבה על דרכו המקצועית, הוא פיל מוריס, המאמן של דיוויד בתקופת התיכון.

* * *

"היה לי שיער ארוך עד הכתפיים והוא אמר לי להסתפר. המסר היה שאין לו בעיה עם השיער הארוך שלי, אבל אם אני רוצה להיות חלק ממשהו ואם זה חשוב לי, אז עליי לקבל את החוקים והערכים של הקבוצה. זה היה רגע משמעותי עבורי כי היה לי כישרון אבל לא היה לי כיוון ומשמעת. מוריס עזר לי להבין מה חשוב בגישה לספורט ולחיים. "

בלאט אסיר תודה לאיש שדרש ממנו משמעת ומחוייבות. עשרות שנים אחרי, זכר בלאט את האיש שלא פחד להבהיר לנער המתבגר שיש כללים ומחויבויות. האיש שהשפיע הכי הרבה על דרכו המקצועית הוא האיש שהבהיר לו שיש חוקים ומשמעת.

* * *

צר לי, אבל כמו שמערכת החינוך הדתי נראית היום חוששני שאם דיוויד בלאט היה לומד כיום אצלנו הוא לא היה מגיע רחוק. בטח לא עד ה'קליבלנד קאבלריס'. המערכת שלנו דואגת ללטף, לחבק ולהכיל את הנערים והנערות (חשוב מאוד!), אבל שוכחת את התפקיד הנוסף שלה, והוא להציב גבולות. אנחנו מפחדים לדרוש מהילדים דרישות. אנחנו שוכחים חלק חשוב מהתפקיד שלנו.

למה בלא מעט בתי ספר חילונים אוכפים קוד לבוש ואצלנו לא? למה אי אפשר להגיד לנער או לנערה את מה שאמר פיל מוריס לדיוויד הצעיר. 'אין לנו בעיה עם הלבוש שלך, אבל אם אתה רוצה להיות חלק מבית הספר אתה חייב להתלבש בצורה מסויימת.'

אנחנו חייבים להבחין בין החובה המלאה והמוחלטת שלנו לאהוב ולדאוג לתלמידים שלנו, לבין העובדה הפשוטה שהם מצידם ממש לא חייבים לאהוב אותנו. אנחנו עסוקים יותר מדי בזה שהתלמידים יאהבו אותנו ולא יתלוננו, ופחות מדי בלהציב להם גבולות, חוקים וערכים.

הבשורה העצובה היא שזה עובד הפוך. אם כדי להימנע מכך שהתלמידים יכעסו עלינו לא נדרוש מהם שום דבר, הם באמת יכעסו עלינו. לא עכשיו, אלא בעוד עשר שנים. רק אם נמשיך לאהוב ולדרוש מהתלמידים שלנו בלי לחשוש ממה הם יגידו, הם בסופו של יום יעריכו ויאהבו אותנו

יפה!!!(לל"ת)אוהב את ה'

ואי יפה רעיה123
יש מצב לקצת הסבר?דוסית
לא הצלחתי לרדת לעומק המאמר...
יפה מאד מאד! תודה. יש לי מה לחפור אבל בע"הנפש חיה.
יוצר מאוחר.....
הרבה טוב!
ככהנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ' בסיון תשע"ה 12:10
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ' בסיון תשע"ה 12:04
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ' בסיון תשע"ה 11:56

20150607113309.jpg

זהו מר שמוץ, אח של מר שפלוץ

מר שמוץ לא אהב מסגרות

מר שמוץ שנא מסגרות

מר שמוץ סלד ממסגרות

הוא היא נלחם בהם בכל הזדמנות.

כל פעם שהוא ראה מסגרת-הוא היה שובר אותה!
ככה זה המשיך בעקביות...

עד שפעם הוא צייר תמונה...

מר שמוץ אהב את התמונה שלו

מר שמוץ מאד מאד אהב את התמונה שלו.
עד ש...

פעם ברח לו העץ...

...ונעלמה לו השמש...

וכבשה מסיפור אחר אכלה לו את הפרח.

ומר שמוץ היה עצוב ונראה כבר לגמרי קירח.

ואז הוא הבין

שאולי הכל ברח בגלל שלא היתה לו מסגרת

מר שמוץ שם מסגרת לתמונה שלו אחרי שהוא הרכיב אותה מחדש

בהתחלה היה קצת קשה...

אבל הוא התרגל

ומר שמוץ היה מאושר!

זה קטע מאד מוכר
אבל אני חושבת שהוא מבהיר בצורה יותר "ידידותית" מה שאומר הקטע.
מותר וצריך שיהיה טוב. שיהיה כיף. להרגיש משוחררים ו "סבבה".
אבל. צריך באותה מידה משהו או מישהו שיגרום לנו להיות בהבנה שאנחנו חלק ממשהו.
ובשביל להיות חלק ממשהו 
צריך לכבד את הכללים שלו.
להיות במשמעת ומחוייבות לזה. בשביל להיות.

דווקא כי רוצים ונהנים מהחוויה בגיבוש [ומשוייכים למשהו ]
ומההרגשה שזה נותן
צריך לכבד את הכללים.
קחו למשל תנועת נוער
או צבא
או כל מסגרת אחרת . אפילו מד"א.
יש להם מדים
וכללים
ובשביל שלא יהיה בלגן
צריך להישמע להם...

הרב ליכטנשטיין זצ"ל השכיל לקחת את הסיפור של דייויד בלאט ו לקחת ממנו מוסר לתלמידים שלו
לגבי כח הרצון
המשמעת הפנימית
וההבנה שלהם. 
בלימוד התורה (וגם נראה לי בכללי- שיעור חשוב לחיים)

הביקורת שהוא מביא במאמר לגבי החינוך הדתי
אומרת שכשאין גבולות
ומרשים ומוותרים לנערים/ות לעשות מה שרוצים
משדרים ש "אתה בסדר" גם כשלא תמיד אתה עומד בכללים---
 ה "עיגול פינות" ...
בהתחלה זה "בראש טוב"
"וואלה. לא מזיז להם מה שבראש שלי! סבבה, אה?"

אבל
במבט מעמיק יותר 
זה עצמו מביא למאיסה 
למרידה
ולזלזול בסופו של דבר
בכל המערכת...
הפקרות 
שגורמת חסרון אדיר וחוסר סיפוק. 
כי אין משהו שיחזיק אותי. ויגביל. 
אבל בעצם ייתן לי את החופש פעולה הכי טוב בשביל להוציא את הכוחות שלי אל הפועל...

[קחו למשל את החופש הגדול- אוטוטו מגיע-
מה אני עושה בו? 
איך אני מתגבר ועומד בהספקים שלי? במה שאני רוצה להצליח בו?
ומה יקרה אם "אזרום"?...
איך אני ארגיש בסוף- האם "ניצול" או "וואלה ברח לי הזמן בלי שהרגשתי"...]

רק עמידה על עקרונות
לא לוותר 
ואפילו לעמוד על שלנו כמחנכים
יביא להערכה ולתוצאות טובות בעתיד.
כי הנערים יבינו את מה שניסו להנחיל להם.
שעל מנת להצליח צריך גבולות.
 על מנת להיות שייך- צריך את המשמעת הזו 
כדי לא להינתק.
[ולענ"ד זה שייך גם לחיים שלנו כיהודים- הלכה. מוסר. הקפדה על מצוות . ]

בשביל שזה יצליח
צריך משמעת מתוך אהבה
והכרה בסגולת התלמידים/
הנוער
אהבה והערכה עצומים אליהם.
כאשר הנער/ה מבינ/ה שאוהבים אותו/ה ודואגים לו/ה 
הוא מוכן ויודע שזה לטובתו.
ומוכן למַרוּת הזו.

כמו אמא שלא מוותרת לילד שלה
ולא מרשה לו כל היום חמצוצים- כי רוצה בטובתו...

כמו שאנחנו כיהודים
שמחים בעול מצוות 
ומוכנים לקיים את הדברים
אפילו שנראה קשה ומסובך....

מקווה שהצלחתי.

ו... צל"ש למי שהחזיק עד כאן!

הצלחת! תודה רבה;)דוסית
נכוןמוטי113

יותר מדי חוקים מערכתיים ואנשים מיושנים עם חינוך מיושן ופחות מדי אנשים שמאחורי החוקים מעמידים ערכים עמוקים ואמיתיים.

אם אתם חושבים שבחינוך שבו נכנסים בנוער ומראים לו מה זה הוא יהיה נפלא, טעות בידכם.

חבל לקחת את מה שהרב אהרון ליכטינשטיין זצל עשה ולהפוך אותו לעוד מקפצה שבו נכנסים כביכול בדתיים לאומיים.

כדי לחנך באמת צריך אנשי חינוך, הבעיה עומדת על חינוך מיושן שבטוח שהוא יודע הכל ולא מכיר בכלל את הנוער ורק חושב שאם הוא "עוד קצת יכנס בו וישים גבולות בלי לחשוש" זה יעבוד לו. שטויות בסלק. זה רק מרחיק.

תלוי איזה גבולות ומאיזה מקום הם מגיעים.*בננית*

כמאמר שבא לחזק נקודה חלשה הוא לא מציג את האיזון אלא מתמקד בנקודה הבעייתית הספציפית.

לא חושבת שגישתו החינוכית מתבססת בעיקר על גבולות. אבל יש בהם עניין.

אין עניין בגבולות ללא תכליתמוטי113

לא כל הגבולות חייבים להיות תכליתיים אבל רובם הגדול כן. כלומר אם יש קבוצה של חוקי ביס ורק חלק קטן מובן לתלמידים זה לא תקין. 

זה מטומטם שמתייחסים מצד אחד לנערים כמספיק בוגרים כדי לקיים כללים אבל מצד שני כקטנים מדי מכדי להבין את הנכונות שלהם. 

זה נכון אבלנפש חיה.
לעניותי
יש דברים שבראיה לא מערכתית קשה להבין
מה התועלת שבהם.
וכשאתה מפעיל מערכת
לפעמים קשה להסביר הכל
אז משתדלים במה שיכולים
מה שחושבים שייתאים להבנה הבסיסית
של אותו נער ממורמר....
אפשר לשאול ולחקור
והרבה פעמים מצליחים להבין
או לקבל לפחות
את ההבנה שדברים נעשים בההגיון

והתנצחויות באמת לא עוזרות בכלל
כמו שכתבת בצדק...
אני מקווה שנכתב כבר... ושוב.נפש חיה.
לא הכל אנחנו מבינים.
לפעמים צריך חוק ללא טעם כדי שיהיה מוסר והתנהלות בסיסית תקינה...הדברים מציישבים על הלב כשמבינים אותם.
אבל עם כל ההבנה והרצון
יש דברים שבא נגיד יותר עם שיקול שאותו הנער לא ממש יבין
וכל ההסבר יכול להפוך את המטרה של העניין...
הסתבכתי
אם אתה מסתבך
תגיד....
א. לא צריך להיות בוגר בשביל כללים.*בננית*

מרגע שילד קטן מבין ויודע לדבר יש לו כללים.

ב. אכן יש חשיבות מאוד גדולה להבנת הסיבה, אבל הרבה פעמים הקיום צריך להיות קודם להבנה.

ג. בכל מערכת מסגרתית יש חוקים, ולא בהכרח שהיא חייבת לספק הסברים.

ד. לא חושבת שמדובר פה על שיטה חינוכית כוללת. במקומות ספציפיים יש עניין בחוק לא מובן.

ה. בדוגמא שהוא נתן על קוד לבוש - אצלנו זה מתקשר להלכות צניעות, אבל דובר פה לא על חינוך להלכה, אלא על חינוך לכיבוד נהלי המקום.

כמובן הכל שאלה של איזונים וכמה הגבולות תופסים את המקום בחינוך.

באופן כללי אני מאוד נוטה לגישתך, אבל כשמוחקים לחלוטין את מקומם של הגבולות זו בעייה.

לא אמרתי לבטל את הכלליםמוטי113

יש הסכמה ביננו.

לא צריך לבטל את הכללים אבל שיהיו הגיוניים ולא כלי חינוכי יחיד כמו שאוהבים לעשות בתיכונים.

*בננית*

נראה לי שדווקא הכותב הזה (הרב עמיחי גורדין) מודע לחשיבות של חינוך מעמיק ולא רק חינוך לגבולות,

ולכן היה לי חשוב להדגיש שזה לא שטויות ויש לזה בהחלט מקום.

נראלי שאם יש מישהו שמודע לחשיבות של חינוך מעמיק ולא רק חינוךמאיר.

לגבולות זה הרב גורדין...
בכ"מ לא הבנתי מה רצית?
לבטל כללים??
לתת לתיכוניסטים לעשות מה שהם רוצים?

בכוונה משורשר אליי?*בננית*

אם כן, קרא שוב.

לא...אני סתם נעלה יותר משרושר נכון...מאיר.אחרונה

טעות אנוש

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך