עזרה מישו?Tal.

יש לי דודה שמי שהיינו ילדות היינו כל הזמן ביחד חברות הכי טובות...

והיא התבגרה היית בעיר..אחר כך תל אביב הכירה אנשים ואיך שהדתיים אומרים "התקלקלה"

אבל עדיין היה לנו קשר ממש ממש טוב עד שיום אחד שבאתי אליה היא סיפרה לי..

יש לי נטיות הפוכות.

יצאתי וממש הייתי בעצבים כי אני תמיד נגד הדברים האלו..מאד!

אבל אחרי כמה זמן...הכל חזר וניסיתי להשלים עם זה

אבל כבר לא יכולתי באיזה שהוא שלב להיתקרב אליה הייתי רואה אותה נהייה לי מגעיל לאדעת משו ..

והיא נעלבה...

ואני לאדעת מה לעשות עכשיו..אפאטי

תדברי איתה, תתנצלי, תסבירי לה למה הגבת ככהקמנו ונתעודד

בס"ד

כי באמת מדובר בעינייך בדבר פסול, ותוסיפי שטעית ולא היית צריכה להגיב ככה.

ומבחינת היחס שלך אליה, נראה לי שברור שלא היית נגעלת ממנה ככה אם היא היתה אומרת לך "אני מחללת שבת", ולכן גם כאן- לא שייך יחס כזה.

בהצלחה!

וואיי..רייצ'ל=)
אני לא יכולה לפרט יותר מידי(אנשים מכירים אותתי) אבל גם נתקלתי בסיטואציה שגיליתי על מישהי שהיא כזאת..

ובהתחלה לקחתי את זה ממש קשה.. אבל אז ניסינו לעזור לה..
(בעצם זה שונה.. כי היא דודה שלך והיא יותר גדולה ממך..)
והזאתי ממש צדיקה כזאת והייתה מתפללת כמו באמת.. היא מיוחדת.. והיא טיפלה בזה וזה עבר לה..

השאלה אם דודה שלך מתכוונת לטפל בזה.. אם לא כדאי לך להמליץ לה
לאקמנו ונתעודד

בס"ד

אם היא לא רואה בזה דבר רע, להציע לה לטפל בזה רק יעליב אותה יותר ולא יוביל לשום מקום.

אחותי סיפרה שאצלם באולפנא היה איזה 2 קיצר אסור שם לעבורחנטרישש

חדרים משו כזה...נשמע לי הזוי

היא רוצה אתזה..וזה טוב לה Tal.

אז תעזביקמנו ונתעודד

בס"ד

אל תתעסקי בזה יותר משאת מתעסקת בשמירת המצוות שלה ביחס לכל מצווה (או עברה) אחרת, מה ההבדל?

אתה אמנם צודקמוטי113

ומבחינת החומרה אנו לא יכולים להשוות בין מצוות/עבירות כי זה שכר ועונש זה דבר שאנו לא יודעים את תמורתו.

אבל יש פה אמירה מעבר לזה. 

אדם שמשועבד ליצר שלו, הוא אדם שעלול להתרחק מתו"מ בסופו של דבר כי זה דבר שמרחיק, ובזה החומרה שלו ולאו דווקא בשכר ועונש שרירותיים. זו הסיבה שהעיסוק בה הוא יותר חשוב. המשיכה לעולם המיני הרבה יותר חזקה מכל מצווה ועבירה אחרות והרבה פעמים מרוממת או שוברת את האדם - תלוי בצורה שבה היא מנוהלת. 

לכן, אתה צודק באופן נקודתי אבל בראיה מערכתית ולמעשה - יש טעם להתעסק בזה יותר מבעבירות/נושאים אחרים.

אנו לא יכולים לעזור לאדם שלא מעוניין לעזור לעצמו.מוטי113

למחוקמוטי113אחרונה

וואי מעניין ... נרלי עד שלא יקרה לי משו כזה אני לא יידע מה החנטרישש

תגובה שלי אפאטי 

בע"זה לא יקרה..

בכלופן נרלי צריך לקרב גם אנשים כאלה" ..

ברור שזה פסול אבל היא ככה..

מקווה שתדעי מה לעשות

לדעתיציקציק

את צריכה להתפייס איתה ולכבד את דעותי ה ומחשבותיה אנחנו לא צריכים לחנך את הקהילה הגאה או לחנך כל אדם אחר

אני חושב שממש לא כדאי לך להמליץ לה.א"י זה קשה

נראה לי שכל אחד שקיימות בו נטיות כאלה חשב על טיפולים כאלה וכנראה לא מעוניין אם הוא לא מנסה. 

כנראה שהיא פשוט ממש תפגע ואולי הקשרים שלכם יפגעו אם תמליצי לה. חוץ מזה שיש גם היום הרבה (מדענים ורבנים) שסבורים שבמקרים מסויימים (או רוב המקרים) אין שום אפשרות לטפל בנטייה וצריך פשוט להתמודד איתה.

את צריכה פשוט לשנות פאזה בראש ולהבין שאין הבדל בין חטא כזה לבין חטאים אחרים. אם היא הייתה מודיע לך שהיא מחללת שבת אז התגובה הייתה שונה? פשוט כיום נוצרה תופעה גדולה של ליגיטימציה לחטא הזה שפעם היה נחשב לא נורמטיבי והיום עובר תהליך של שינוי ונחשב די נורמטיבי בחברה החילונית. אצלנו הדבר תמיד היה אסור ותועבה וכך הוא נשאר. והשאלה איך להתייחס לחוטאים לכאורה לא אמורה להיות שונה מאיך להתייחס לחוטאים בנושאים אחרים. קיצור זה לא סיבה לנתק קשרים.

זה לא נכון שאי אפשר להתמודד עם זה...google

יש פסיכולוגים מיוחדים לזה...ויש גם איזה אררגון שעוזר להוציא אותם מזה ולחתן הומואים לשעבר עם לסביות לשעבר.....שכחתי איך קוראים לארגון הזה...

אין בעיה בזה שיש לה נטיות כאלה.די"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ"ז בסיון תשע"ה 15:50
יש בעיה אם היא ממשת אותן.
הגיוני שיש בן אדם אם נטייה לאלימות אבל זה לא מתיר לו לרצוח.
זה עניין יותר רציני..Tal.

זה רציני..זה לא רק נטיות ..זה מעשי.Tal.

אנ לא רוצה לפרט בפורום הזה..

אני רוצה לחדד משהו חשוב מאוד!זורמת עם החיים

כל אלו שאומרים שהנטיות זה דבר פסול ואסור-אתם טועים טעות גדולה והורגים אנשים!
התורה מעולם לא אסרה על הנטייה התורה אסרה על גברים את המעשים ועל הנשים היא אסרה משהו ספציפי שהיום בכלל אי אפשר לעשות.
אין שום איסור על נטייה בתורה! אין שום איסור כזה! מותר לאנשים להיות בעלי "נטיות הפוכות" אבל אסור לגברים לבצע שום מעשה, אז צאו מהסרט כבר!!!!!!

וכל אלו שממליצים על טיפולי המרה- זה הורס את הבנאדם באמת, אני מכירה אנשים שעברו את זה וזה הרס אותם לגמרי.

נכון מאוד.חיית המתכת

מי שיש לו נטיות הפוכות זה לא אסור.

לעשות עם זה דברים זה אסור.

אנשים מדברים על זה כאילו מעצם היות אדם עם נטיות הפוכות זה אסור,

והוא עושה עברה כשהוא חי בכלל....

זה אסור..Tal.

ועוד יותר אסור שהם גאים בזה..חצי חיוך

והופכים אתזה למשהו טוב.

וזה לא נכון זה אפילו איסור מהתורה נראלי.

כשכוחות החיים לא מנותבים נכון- יש פה בעיה . כדאי ללמודנפש חיה.

את הסוגיה 
ולא לכתוב בלי ביסוס [או עם ביסוס- אבל לא חזק מספיק]

דיי חאלס עם זה...google

דיי להיות יפיי נפש!! ולהגיד שזה בסדר לחיות חיים נורמטיבים עם נטיות הפוכות...דיי עם זה...לא זה לא!! נטיות זה דבר פסול ואסור וכולם יודעים את זה בפנים!!!

למי שיש נטיות הפוכות סלחו לי-זה בעייה! כן זה בעיייה! חייבים לטפל בזה!!!ותעשו לי טובה...מי שחי ככה עם נטיות בלי לטפל בזה, הוא יגיע גם למעשים...חוץ מזה שלחיות עם נטיות הפוכות-מתי שהוא לא יכול לעשות מעשים -זה קורע את הבנאדם לא פחות מאשר לטפל בזה (דיברתי עם כמה הומואים דתיים), אז במקום לחיות ככה עם נטיות ולקרוע את עצמם כל יום מחדש...שילכו לטיפולים ויתחתנו עם אישה כמנהג העולם!

נוו באמת אתם חושבים שאם מישהוא שיש לו נטיות לא יירצה לעשות טיפולים - הוא יהיה גאה בזה ויגיד שזה בסדר גמור להיות עם נטיות הפוכות-רק שאסור לעשות את זה , אתם חושבים שאפשר לחיות ככה? אתם יודעים טוב שמתישהוא הוא כן יעשה את המעשה הנגעל הזה...

כמובן שלא אמרתי שמי שהומו אז הוא פסול וצריך להרוג אותו ולהתפלל שהוא ימות ולהתחרט על זה שהוא נולד ככה...הוא נולד עם בעיה,אז הוא צריך לעשות טיפולים ולחזור למצב רגיל ולטפל בזה.ומי שרוצה לחיות ככה,וחושב שהוא יכול לחיות כגאה אבל הוא יימנע מלעשות מעשים - הוא חיי בסרט!!

לגבי נשים אני לא יודע עם זה אסור מהתורה אבל נוו חאלס זה לא ראוי ולא מתאים...ומה שבטוח זה שזה לא לרוח התורה -נוו באמת איזה הבדל גדול זה בין 2 גברים שחיים בייחד ו....לבין שני נשים שחיים בייחד ו....כן-אולי זה לא כתוב בתורה במפורש אבל בטוח שזה לא לרוח ההלכה,וזה חלק מהתרבות הרעה הזאת...

ואם יש פה איזה אחד שקורא את זה ונפגע אנא ערף -אז אני מצטער..

ברור שזה אסורקמנו ונתעודד

בס"ד

אבל לא יותר מלחלל שבת, או לא לברך ברכת המזון.

ולכן אני לא מבין למה אנשים מזדעזעים מזה יותר.

לא נכוןקמנו ונתעודד

בס"ד

הדין של "משומד לדבר אחד" הוא במצוות עשה בדיוק כמו במצוות לא תעשה שיש בהן מיתת בית דין.

ואני מצטער, אבל ר' נחמן לא מחייב אותי בכלום.

ההתפרצות שלך מובנתמוטי113

אבל מעידה על אפס הכרות עם המצב. 

זה לא כזה פשוט לעשות המרת נטיות כמו שאתה חושב, ולא תמיד זה הולך נכון, ולפעמים זו משימת חיים. 

אז נכון, זה לא נורמטיבי, ולא שלם, אבל שום דבר לא שלם, והכל מורכב ויש פה עיסוק עם בנ"א שיש להם חיים קשים מאד ולא תמיד ה"אסור מותר" הוא המערכת שאיתה אנו מחנכים. 

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך