כולל חב"ד\אשל מפעלי רווחהירח חסר

האירגון "כולל חב"ד" ממומן בעיקרו ע"י נוצרים של הקרן לידידות, נגדה יצאו גדולי הדור מכל קצוות הקשת. 

כולל חב"ד מפעיל את "אשל מפעלי רווחה" \ "אשל ירושלים", אירגון שמפרסם את עצמו כמי שעוזר לנזקקים ואפילו לנפגעי טרור, אבל שוכח לפרסם שהוא מממן את סעודות הרמדאן ברהט סכומי עתק. 

ראו כאן: http://food.walla.co.il/item/2862714

אז למעשה מדובר באירגון שלוקח כספי נוצרים ומעביר למוסלמים, והכל "לפי צוואת הרבי מליובוויטש"?

מה אומרים חב"דניקים על אירגון זה?

סקופ של ממש.אלעד

אם הדברים נכונים ראוי לנסות ולקבל מהארגון תגובה

מממן את סעודות הראמאדן???חיה רוז

השאלות שלך במקומן

רק הניסוח "לפי צוואת הרבי מליובאוויטש" לא קשור.

כי לא כל טעות (במידה וזו טעות) שעושה חסיד חב"ד זה לפי צוואת הרבי...

(בנוגע לקרן לידידות, הבנתי שאין הסכמה גורפת מקיר לקיר והם שנויים במחלוקת בדיון האם זה מסיון או לא וכדומה. לא מתמצאת בפרטים)

הנ"ל במרכאות כי זה ציטוט ישיר מפעיל אשל בכתבהירח חסר

הוא טוען שזה בשם ובצוואת הרבי מליובוויטש. ובאמת מעניין לדעת אם זה נכון.

לא ראיתי את הכתבהחיה רוז

אולי הם כותבים שהארגון פועל בצוואת הרבי? כי זה נכון.

זה לא אומר שכל פרט שהם עושים קדוש.

לא נראה לי שהם כותבים שהמעשים הנ"ל הם בצוואת הרבי, כי גם אם זה בסדר גמור על פי הרבנים שהם שאלו,ולא נגד עקרונות הרבי, זה לא יהיה על פי צוואת הרבי.

אז מה אתה מציע לעשות?מושיקו
מי שמותח ביקורת בלי לעשות כלום לא שווה יחס.

יש להם את הרבנים שלהם שואלים אותם וסומכים עליהם לא מתאים לך ,אל תיקח מהם..

בינתים הם עושים דברים ואתה רק מדבר

גזרתי ושמרתי מושיקואלעד

אכלת אותה

לא שאני מסכים איתם בכל דברמושיקו
אבל זה מוסד קדוש של האדמור הזקן

עם אנשים שמונו באופן אישי על ידי ממלאי מקומו

וכסף של גוים אצלם הולך לרוב לגויים..
המוסד הקדושיוני
היום הוא מוסד ששוה הרבה כסף וישנם אנשים שעוסקים באמונה וישנם כאלו שדוחפים את היד כמו בכל מקום אחר עם כסף
אבל כמה שידוע לי המוסד הזה מחולק כאילו הוא כמה מוסדות נפרדים לגמרי ויש כאלו עסקנים וביזנסמנים ויש כאלו אנשי חסד ומעשה.

אם כבר פתחו את זה פה.
מוסד של הרבי עם אנשים שהרבי שם,אחרי מי שפישלמושיקו

כולל חב"ד בארץ היה לו אי סדרים כספיים - למרות לא מעלו הרבי הורה הוא יהיה תחת כולל חב"ד ארה"ב.

הם עושים.

יש ביקורת? אפשר לעשות אחרת..

אז תעשו.

אחרי כל הפוליטקות והדעות הקדומות יותר או פחות

יאמר לשבחם שהם עוזרים לכל אחד ללא משוא פנים

והמעשה הוא העיקר

אתה אומר את זה גם על הבית היהודי?די"מ

מה נשתנה?

אם הבית היהודי היה הולך לפי הוראות הרבי מיילאמושיקו

אבל המפלגה האחרונה שהיתה נאמנה לרבי נרצחה במלון הייאט בשלהי תשרי.

וכל השאר זה אותה שיטה עם שם שונה..

כתבת-"יש להם את הרבנים שלהם"די"מ
בענין פנימי שלהם לא מתערבמושיקו

בעניין עקרוני כן

אז מבחינתנו ההאשמות המנויות לעיל הינן עקרוניות לעילא ולעילאאלעד
במה הם נוגעות לי או לך?מושיקו

או לכלל עם ישראל?

רציני???אלעד
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ"ח בסיון תשע"ה 08:18

אני לא בטוח אם אתה ציני

מוסד יהודי עם כיפה על הראש שמשתף פעולה עם עבודה זרה ומסייע ביד אויבינו המרים ביותר נוגע גם נוגע לכל אחד מאיתנו

תגובה פאבלובית משהוירח חסר

אני לא חב"דניק, אני לא מציע מה לעשות. יש לי את המוסדות שלי והרבנים שלי, והם לא חוגגים רמדאן ולא ממומנים ע"י נוצרים.

אני שואל מה היחס אליהם בחב"ד (נראה במבט שטחי - די מרכזי וחוצה מחנות), מה באמת היתה עמדתו של הרבי בנוגע למעללים מסוג זה. שואל כדי לדעת, ובין היתר כדי לדעת איך להתייחס ל"חסידים" שרוממות ארץ ישראל בגרונם, ונצרות ואיסלאם בידם.

שוב, מסכימה שיש כאן שאלה. אבלחיה רוז

"ובין היתר כדי לדעת איך להתייחס ל"חסידים" שרוממות ארץ ישראל בגרונם, ונצרות ואיסלאם בידם"

כל עוד לא דיברת עם מישהו מההנהלה שם ושמעת את הפרטים ומי הרבנים שעומדים מאחורי זה וכו', נראה לי שהלשון מוגזמת ואפילו אסורה.

אני ממש לא אומרת שהם בסדר. לא בדקתי את העניין אז אני לא יכולה לתפוס צד. אולי הם טועים. אבל כדאי להיזהר בלשוננו בדברנו על יהודים. מכל עדה וחוג. 

יתכן שמתירים להם מצד דרכי שלום וזה לא ממש קשור לראמדן ואנשים בתקשורת אוהבים לקשר? אני סתם נותנת דוגמא. היא לא צריכה להיות נכונה. אולי יש הסבר אחר.

אני מבין שיש לך נתונים לכמה נצורים מוסלמים ויהודים הם עוזריםמושיקו

אדרבה תשתף אותנו.

לא חבדניק אבל מנסה לענותגבעוני מצוי

מפני דרכי שלום, וחשש האשמה בגזענות, כנראה שאין להם הרבה ברירה והם נאלצים גם לקחת וגם לתת כסף מגויים ולגויים.

הם מצאו פתרון יפה, ואת הכסף שהם מקבלים מגויים הם מעבירים לגויים, ואת התרומות שמקבלים מיהודים, ליהודים.

כידוע הסיפור מהבעש"ט ששאלו אותו למה הוא מסכים לקבל כסף גם מרשעים, והוא ענה שמהכסף הזה הוא מאכיל את הסוסים ומשלם לאלכסיי העגלון

טוב לדעת כמה שינאה עיוורת יכולה להעביר את האדם על דעתו !!!!haim770

ב"ה

ראשית אומר שאני משוחד ומקבל תמיכה מכולל חב"ד, אבל לא כאן הבעיה אנסה להסביר כי הפוסט ממש הרגיז אותי (אני יודע לא בריא וגם אסור להתרגז, אבל זה מקומם אותי).

1. כולל חב"ד הוא מיסודו של בעל התניא, וכפי שידוע בעל התניא פעל ופועל כצדיק גמור ותקלה לא יכולה לבוא על ידו.
  2. גם כשהרבי העביר את הסמכויות מירושלים לניו יורק לסניף המרכזי הסיבה של ה"כישלון" הייתה נעלית ביותר: להיפך מהיום נושא הרווחה היה ירוד מאוד והתקציבים הממשלתיים היו מחולקים לכוללים לפי ראש. הנהלת הכולל דאז, בצדק או לא, רשמו תלמידים פקטיביים ועם התקציבים שהתקבלו הפעילו בית תמחוי שכים עד היום המאכיל מדי יום עניים מרודים בשטיבלעך במאה שערים גם בצהריים וגם בערב בלי הבדל אם הנזקק הוא חב"דניק, ליטאי, נטורי קרטא או כל יהודי אחר. נתפסו והרבי העביר את ההנהלה לכולל חב"ד נ.י.
  3. מדי חודש בחודשו כולל חב"ד מחלק מנות יבשות (2 ארגזים מלאים קטניות, שמן, אורז וכו' - ארגז אחד ירקות וארגז אחד בשר הכולל ששה עופות נקניקים ונקניקיות) וכל הנ"ל חבילה ששוויה קרוב ל-800-900 ש"ח תמורת סכום סימלי של 180 ש"ח שהשליח ולא הנזקק חייב לגייס מדי חודש בחודשו.
  4. יש עיריות שפנו לכולל חב"ד ובתאום מלא בין שרותי הרווחה בעירה וכולל חב"ד, מי שרשום ברווחה מקבל, ואם תחת עירית באר שבע רשומים תושבי רהט בשירותי הרווחה הם גם מקבלים ואיני רואה בכך פסול במיוחד כפי שכתב מישהוא לפני כן לוקחים תרומות מגויים לגויים למען דרכי שלום. ומי שקרא את הכתבה נחסף לקידוש השם האדיר, אותו עובד רווחה מהמגזר הערבי משבח את החרדים על פעולתם. אבל מה נוח מאוד לצאת בהצהרה בומבסטית "אז למעשה......וכו'"
  5. כולל חב"ד מארגן מידי שנה חלוקה של מצות מהודרות מכפר חב"ד בכל הריכוזים החב"דיים במחירים שנעים בין 75 ש"ח ל-95 ש"ח. מצות שעולים במאפיה בכפר בין 110 ל-150 ש"ח. דבר שמצריך אירגון בלתי מבוטל (תיאום כמות, מקום לאחסן -מצות זה נפח ותשלום על ההשכרה, הובלה, תשלום למחלקים -אומנם זעיר מאוד אבל בכל זאת זה על חשבון הכולל).
  6. מידי חג (פסח-סוכות) הכולל מחלק תלושים לפי גודל המשפחות ומספר הילדים בממוצא זה יוצא 450 ש"ח לנפש.
  7. כשמי שהוא מחתן בן או בת הוא מקבל גמ"ח על סך 6000 $ באחזרים של 200 $ בחודש.

כותב הפוסט שואל מה אומרים בחב"ד על הארגון הזה:

"לא ראיתי מעולם משפחה אחת בחב"ד שאמרה רוצה לשלם את המצות שלי 150 ש"ח, איני רוצה תלושים או חבילות מזון או אני הגביר יחתן את הילדים בלי שום עזרא מאף אחד".

הרבי ובאדמו"ר הזקן מתיםדי"מ
די"מ מה הקשר?haim770

ב"ה

גם אברהם יצחק ואולי יעקב מתו (יעקב אבינו לא מת, מה זרעו בחיים אף הוא בחיים, אבל זה נושא אחר) ומזכירים אותם לזכותנו שלוש, ארבע וחמש פעמים ביום (יום רגיל, שבת ראש חודש וחגים וביום כיפור) אלוקי אברהם אלוקי יצחק ואלוקי יעקב.

פעולות צדיקים אמיתיים נשארים לעד, לכן משה לא בנה את בית המקדש אחרת, הקב"ה כביכול לא היה יכול להרחיבו והיה מכלא את עם ישראל במקום.

זאת לא הנקודה, הנ"ל הטיח אשמה חמורה נגד כולל חב"ד ושלא בצדק. ארגון שכולו חסד.

1. אז סליחה מהקוראים, מדי פעם אותו ארגון יוצא לשירותים, גם אני, גם אתה וגם המטיל האשמות, רק פרעה לא יוצא !!!!
  2. אולי פעם אחת תענה לענין ולא תתפס לשוליים !
"כולל חב"ד הוא מיסודו של בעל התניא"די"מ
אז יצא המרצע מן השק. אתם מוכרים את הרבי תמורת $$$ירח חסר

- הרבי הקים את בי"ד רבני חב"ד שיפסוק לתושבי א"י בענייני.

- ביה"ד פוסק חד משמעית שאסור לקחת כסף מהקרן לידידות הנוצרית (ראה המכתב בנספח א' והתגובה בנספח ב') 

- כולל חב"ד \ אשל מפעלי רווחה ועוד עשרות בתי חב"ד מתעלמים מפסיקה מפורשת זו.

מסתבר שגם רוב החסידים לא בדיוק שמים על בית הדין של הרבי ופשוט מצפצפים עליו. כי לא רק הקב"ה לא מעניין אותם, אלא אפילו הרבי.

מסתבר שזה גם נפלא שחב"ד אחראית על חגיגות הרמדאן ברהט. זה לא פחות מ"קידוש השם" אדיר. קידוש שם מוחמד. כפיים, כפיים.

נספחים:

http://www.kikar.co.il/%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%97%D7%91%D7%93-%D7%9C%D7%A7%D7%91%D7%9C-%D7%9B%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%90%D7%A7%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9F.html

http://2424.co.il/news_read.php?n_id=973

http://www.srugim.co.il/20937-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%99-%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%97%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%99%D7%95-%D7%9C%D7%A7%D7%91%D7%9C-%D7%9B%D7%A1%D7%A3-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A6?di=1

עשרות בתי חב"ד?מושיקו

עזוב, אל תתעסק בדברים שאתה לא מבין..

.

אגב כולל חב"ד מנוהל מחו"ל - בדקת מה הרבנים שם אומרים?

יש לך נתונים על בתי חב"ד לפני שאתה מוציא שם רע?

סילוף. מחלקים אוכל. לא רמדאן חס וחלילה. יש פסק דין מפורשhamedinai
כידוע, לפרנס עניי גויים ביחד עם עניי ישראל.
^^ הזכרתי קודם שיתכן שמדובר בהלכה שמתירה בשל דרכי שלוםחיה רוז

תודה על הבאת ההלכה עצמה.

הדרך הכי טובה לסיים ויכוח טיפשי ביותרhaim770

ב"ה

לאדון ירח חסר,

אתה צודק !

כולל חב"ד ואולי גם כל חב"ד הם רמאים, גנבים ותוסיף מה שאתה רוצה, זכותך !

הם גם פאנאטיים (חלקם מאמינים על מת שחי והוא חצי אלוקים (כפי שכתוב על משה איש האלוקים במפרשים).

לא חבל לך על האנרגיות? רבים ניסו לפניך, מהגאון מוילנא ועד להבדיל אותו איש מבני ברק, דרך החזון איש ולא עלתה בידם.

איך זבוב קצוץ כנפיים כמוך יצליח?

השבת סיפרו לי, לאחר שאמרתי שהרבי רימה אותי, כשנפגשתי עם שליח מרומם מעם, והיום אני מסתכל סביבי ורואה שלא כולם כמוהו,סיפור יפה, לדעתי:

יש שלושה שלבים בהתקרבות לחב"ד :

1. אתה מקבל כל אחד כמשפיע, כל בעל זקן או לובש ציצית הוא דמות שאתה רוצה ללמוד ממנה.
  2. בשלב ב', אתה הופך משפיע על כל הסביבה, יוצא למבצעים מוסר את הא-ב שלמדת בהתלהבות לכל מי שמוכן להקשיב.
  3. פתאום אתה מגלה שמסביבך כולם "דרעקים" (בלשון המשפיע הדגול ר' ראובן ע"ה).ו

אם הגעת לשלב הזה ולא עזבת את חב"ד יש לך סיכויים גדולים להישאר.

..גב'
עבר עריכה על ידי גב' בתאריך א' בתמוז תשע"ה 08:28
נשמע ממש משכנע.די"מ
כדאי לנעוץ..
זה בסדר, כבר קיבלתי את התשובה המלאהירח חסר

לפני שפתחתי את  האשכול, לא היתה נהירה לי רמת התמיכה בחסידות חב"ד למוסדות כולל חב"ד שמקבלים את תקציביהם מנוצרים ועורכים סעודות רמדאן ברהט. קיוויתי שאווכח שמדובר במוסד שולי שלא מקבל את גיבויו של הזרם המרכזי בארץ.

אחרי שנוכחתי לדעת שכל (לא רוב, לא חלק - כל) החב"דניקים בפורום הזה תומכים באדיקות במוסד זה ובפעולותיו, לא נותרו בליבי כל ספקות.

ואני שמח בשביל הרבי ז"ל, שנפטר בטרם "זכה" לראות את חסידיו הופכים למה שהם היום. ורחמנות על בי"ד רבני חב"ד שנאלץ להתמודד עם "חסידים" שמורדים בסמכויותיו שהוענקו לו בידי הרבי

אוי אוי אוייוני

הרבה יותר גרוע! יש מוסדות של חבד שנהנים מתקציבים שהרבי אמר עליהם שעל פי שו"ע אסור לבנות מהם אפילו שירותים!!! 

מכאן עד להפוך את כלל חסידי חבד ל"הופכים למה שהם היום.." זה סתם בורות 

זו לא בורותאלעד

עצם זה שכל החב"דניקים כאן, ולא רק כאן, תומכים בהם,

היפך רצון הרבי,

מוכיח יותר מכל "אוי אוי אוי" את טענתו.

זה באמת נושא מעניין שעלה לי השבת בשיחה עם חבר פורום ותיקמושיקו
הצורת חשיבה של חבדניק זר לא יבין זאת.

לא מצפים ממנו להבים.
מצפים ממנו לכבד
אם מעשיהם, לפחות מבחינתם, הינם לשם שמים - אני מכבדאלעד

אם מעורבים שם שיקולים אחרים, כמו כסף כפי שרמזו כאן, אני לא שם

מעשיהם לשם שמיםמושיקו
הם עוזרים לכל אחד על פי התקנון בלי קשר לדעותיהם/דעות האחר או פוליטיקה זו או אחרת
בא נגיד ככהיוני
הרבי הוריד את הנשיאות שלו ממוסדות מסויימים בחבד, האם המוסדות הפכו למוסדות לא חבדיים?! לא. האם חבדניקים הפסיקו לשלוח את ילדיהם לאותם המוסדות? גם לא..
אז מה קרה שם בעצם?!
זה נראה לך הגיוני שמוסד של החסידות עשה מעשה מסויים שגרם לרבי להוריד את הנשיאות שלו מהמוסד ועדיין המוסד נשאר חבדי?
האם הרבי בעצמו שלח תלמידים לאותם המוסדות? צריך להבין מה זה בדיוק אומר ובמה זה מתבטא.
בנוגע למוסד הנ"ל, זהו מוסד חבדי לכל דבר ואם ראשי המוסד עושים מעשה מסויים שלא ראוי לא הופך את המוסד ללא חבדי. אני יכול לא להסכים איתם, אני יכול לבחור שלא להיתמך על ידם, אבל אני לא יכול לקבוע אם הם מוסד חבדי או לא.
אני תומך במוסד מעצם זה שהוא מוסד חבדי, אני לא תומך בזה שהם לוקחים כסף מהנוצרים ההם! לא שהם סופרים את דעתי...

(בורות)
נו, בדיוק על זה אנחנו דניםאלעד

לא מעניין אותי אם המוסד הזה נשאר "חבדי" (כתבת את המילה הזו שישה פעמים, כאילו שאכפת לי איך הוא מתוייג) או לא, אלא המעשים שהוא עושה והפעולות שהוא פועל, האם זה נגד ההלכה ונגד דעת הרבי או לא.

[ברור שהעובדה שחסיד חב"ד מלא בטרוניה על מוסד מסויים אבל לא פועל כנגדו רק מפני שהוא מאנ"ש זה בעייתי, אבל זו בעיה שלכם כציבור ואתם תצטרכו להתמודד עם הצביעות בעצמכם.]

אינני מבין את ההתעקשות שלך להודות שהגם שהמוסד הנ"ל פועל שלא כשורה וללא ברכתו ונשיאותו של הרבי הוא עדיין נשאר "חבדי". עניין שלך. אני הייתי מנסה להתנער במקום להגן על שמו.

יותר ויותר אני מגלה לדאבוני כיצד חסידים של רבי עצום ונשגב ושל תורת חסידות חב"ד הגדולה והעמוקה הופכים עם השנים וללא ידו הארוכה והמנחה של הרבי לאנשים קטנים מפלגתיים וצרים.

השורה התחתונה שלך היא שאתה לא מביןיוני
זאת לא התעקשות שלי, ככה זה עובד..
אני לא מנסה להתנער כי אין זה מתפקידי לעשות מהלך כזה ואם כן אין במהלך כזה ממש.

הקדמתי במס' שאלות שלא התייחסת עליהן בתגובתך. כי לא הבנת?

ואגב שיהיה ברוריוני
זה שאני לא רוצה לקחת מהם לא אומר שאני נגד בכל מקרה
אם יהודי שאין לו אוכל בבית מקבל חבילות מזון מכולל חבד ו*הוא לא יודע* על חלקם של הקרן לידידות, לא אני זה שיאמר לו להישאר רעב..
אני יודע בוודאות שחבילות מזון שמחולקות ליהודים נזקקים אין סמל של הקרן ושום הזכור! אצלי, כל הבעיה מתחילה מהציטוט הנודע של אחד מראשי הקרן, שיהודי שרץ לממד באזעקה ורואה שלט "הממד תמורת הקרן לידידות" אז הלב שלו מתקרב לידידות עם הדת הנוצרית (רוח הדברים) (ובאמת אני מכיר מישו שרץ באזעקה לממד ששמו ברחוב באשקלון וראה שלט בכניסה שזה תמורת הקרן לידידות אז הוא יצא ונשכב צמוד לרכב..)
השאלה, שוב, היא מה הרבי אומר. לא מה אתה אומראלעד

וגם לא מה אני ורבותיי סוברים.

שואל שוב:

האם הרבי (או בית דינו שהוא סמך ידיו עליהם) התיר לקבל תרומות מסוג זה, שכפי שהגדירו כאן את חלקן השו"ע עצמו היה אוסר? או לא?

אם כן, לפחות לשיטתכם הפעולות הללו מותרות, ואין לאף יהודי פתחון פה עליכם ולי לא נותר אלא לכבד ולחרוק שיניים.

אם לא, הרי שדעתי עליכם עם פתיחת השרשור רק מתחזקת.

או, עכשיו אתה שואל לעניין!יוני
תשובתי: לא יודע! אני לא מכיר התייחסות של הרבי לשימוש בכספים האלו ואין ספק שדעת הרבי להצמד לשו"ע, לא חקרתי את העניין הלכתית בעצמי ואני סומך רק על מה שאומרים רבנים שבדקו את העניין, יכול להיות שאלו שלוקחים סומכים על רבנים שלהם שסוברים אחרת..

אז אם אתה לא יודע - אני יודע:אלעד

בית הדין הרשמי אסר כל השתתפות וקבלת תרומות מארגון נוצרי, כולל הקרן הזו.

כעת מה?

אם כך, לבי"ד יש סמכות אז שישתמש בהיוני
אל תתחמק. השאלה עליכםאלעד

מי מנחה אותך, אלוקי הכסף או אלוקי הרבי ובית דינו?

האם אתה תהיה מוכן לקבל מהם כספים?

סליחה שאני דוחק אותך לפינה,

אני לו הייתי חסיד נאמן לרבי הייתי בוש ונכלם ומתנער ומוחה בתוקף כנגד העוול הזה שעושים כביכול בשם חב"ד.

חחח אני מרגיש לרגע בפורום בחדרי..יוני
("אלוקי הכסף")

הבהרתי כמה פעמים שאני לא יקח מהם כסף ואתה לא דוחק אותי לפינה, הבהרתי פה בשרשור^^ כמה פעמים שלא נוח לי עם זה (אבל אתה ממשיך לצעוק)

אסבר את עצמך ואת תכלית הדיון הזה
הוי האכזבהאלעד

מהיוני
תסביר את עצמך!
נראה כאילו אתה מנסה שאומר משהו שיעשה אותך מבסוט
תגיד מה! אם זה יעשה אותך מבסוט אני מוכן

באמת, לא מובן לי לאן אתה חותר, עניתי לך תשובות ברורות ביותר..
אכזבה לא ספציפית ממךאלעד

תראה במסר

נסכם בזהיוני
שהאכזבה שלך נובעת מאי הסכמה עם המהלך שלהם ואי הבנת החצר החסידית
זה נושא אחר שקצת קשור לנושא הזהמושיקו
יש דברים שהרבי ידע חאנשים יהיה קשה לקבל אז הוא לא אמר.
ובהתאם לכך הבית דין מתנהל.

כשם שמצווה לומר את הדבר הנשמע כך מצוה לא לומר את הדבר שלא נשמע.

ובנוגע לפועל יש רבנים שאוסרים ויש רבנים שמצרו צד היתר,בדיעבד או שלא.

הבחירה בידי כאו"א על מי לסמוך

זה בדיוק הנקודה.. המוסד הזה לא פוליטימושיקו
ולכן דעת הקהל לא חשובה לו.

אם אני יאמר לו שהוא בסדר או שלא זה לא יזיז.

הוא ימשיך בשלו יקח מכולם ויעזור לכולם ללר משוא פנים.

בדיוק כמו שלא נתחיל לבקר את הציונות הדתית וחלקים גדולים ממוסדות הציבור החרדים שהכסף שניתן להם היה תמורת שתיקתם על העאלת גוים לארץ ושירשמו אותם כיהודים או כסף תמורת מסירת שטחים וכו וכו.

יש דברים שכואבים ולא נכונים.
אבל להתחיל למחות שוב ושוב כשזה לא יעזור לא הולכים לכלות לשוא את הכוחות ומשאירים את המחאה למקום שהיא תשמע.

דעת קהל? פוליטיקה? דיברתי על דעת הרבי ובית הדין שהוא מינה!אלעד

הדשא של השכן תמיד נראה יותר טובמושיקו
כל מגזר והבעיות קשב שלו.

שיש מנהיג שמנהיג בחכמה יש את הדברים הרשמיים שמפרסמים ויש את מה שמבינים בין השורות

בהתאם לכך מתייעצים ומתנהלים בהתאם.
הגיע הזמן שתבינוhaim770אחרונה
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך ז' בתמוז תשע"ה 19:49

ב"ה

לכל מוסד חב"די יש הנהלה.

וכל מוסד חב"די הוא בעצם עצמאי.

לדוגמה בעירי יש שלוחים שהם ההנהלה העל, וגם מעליהם יש ועדה.

תחתיהם יש תלמוד תורה אם ההנהלה שלו ישיבה עם ההנהלה שלה, בית חב"ד, בית ספר לבנות.

כמובן שלא יכול לקום בוקר אחד מנהל התלמוד תורה ולאחליט שמתאריך פלוני הוא לא מקבל בבית ספר ילדים שנועלים נעליים מעל מספר 43. (אבסורד אבל זה לדוגמה) כדי שתתקבל אחלטה כזו הוא צריך לשנע את השלוחים בנחיצות הדבר.

לעומת זאת הוא בהחלט יכול להחליט לבד שילד שלא יבוא לבוש בטלית קטן או ילד שמתפרע יורחק מהתלמוד תורה בלי לשאול או לדווח לאף אחד.

כולל חב"ד הוא מוסד עצמאי ובוגר (יותר ממאתיים שנה).

אגב אתם כולכם נהנים במישורין או בעקיפין מקרן ידידות:

רק אם אתם נטורי קרטא אסליים ולא נטורי קרטא של היום ולא מקבלים שום תקציב ממשלתי כולל ביטוח לאומי.

הרכב לביטחון הישוב בו אני מתגורר נתרם ע"י קרן ידידות, אז משעות החשכה הפסיק להסתובב ברחובות שמה יעבור אותו רכב ויגן עלי מתקיפה עברינית פוטנציאלית?

כל דבר צריך לקחת בפרופורציה ובעיקר לבדוק היטב לפני שמלכלכים.

אדון אלעד יש לך פסק דין כתוב מבית דין רבני חב"ד האוסר לקבל כסף מקרן ידידות או שזה גם שמועה?

גם אם נגיד שיש, נפגשת או יצרת קשר אם הרב דוכמן ושאלת אותו איך הוא מעז, לדבריך?

אולי הוא כן שאל וקיבל היתר כל שהוא?

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך