אז מה כן?שנזכה

שלום!
בתור נערה לא סבלתי שמדברים איתנו באולפנה על צניעות צניעות וצניעות...זה היה חופר ברמות ולא הרגשתי שבא לעשות באמת שינוי אמיתי ושזה עזר למישהי, אז באתי לשאול מבפנים,
איך את חושבת שכדאי לדבר על זה?
מה כן גורם לבת להתגבר ולהבנות בתחום?

ומה צריכה להיות הגישה של אנשי החינוך?

ואיזה שיחות, סוג של חיזוק היית רוצה לשמוע, ובאמת ללמוד, ולא רק לחכות שתגמר החפירה...

שוטו!!!

לדעתיזורמת עם החיים

ללמד פעם או פעמיים בשיעור הלכה ואחרי זה לתת לבנות לבנות את עצמן, שהן יבררו וישאלו את השאלות.

הגישה של אנשי החינוך לא צריכה לבוא מתוך כפייה אלא באמת מתוך אהבה כשמכיתה א' מכריחים בנות ללכת עם חולצה שעוברת את המפרק זה ישר מוציא את החשק, צריך להסביר להם באמת מה נותנת לנו הצניעות ולא למה יש את האיסור.

אני חושבת, שאם את דתייה אז...סבבה אגוזים!

"הכל סובב את האשכנזים". חיוך ממית

ותאמיני שהטעמים- משכנעים לא פחות!!סבבה אגוזים!

מצטערתזורמת עם החיים

אבל ילדה בכיתה א' לא צריכה על פי ההלכה ללכת עם שרול שעובר את המרפק, ילדה בת 12 כן.
מאוד נחמד שהחלטת שאני לא שומרת על צניעות ושאני לא שומרת את ההלכה כמו שצריך אבל אני כן, חצאיות שעוברות את הברך וחולצות מעבר למרפק, אל תסיקי דברים על דעת עצמך במיוחד שאת ככה מטיפה לבן אדם

היא לא אמרה שאתם הולכות נגד ההלכה.אווזה.

קראתי את זה פעמיים ולא הבנתי איך הבנת את זה.

היא רק כתבה שזה אמור להיות ברור לבנות. שאת פשוט הולכת בצניעות, כמו שאת מקיימת מצוות אחרות.

אגב. ילדה מגיל חינוך כה ללכת צנוע. ולפי רוב הדעות כיתה א זה בהחלט גיל חינוך.

היא צריכה מטעמי חינוך. שמעת פעם את המושג גיל חינוך??חפרנית גאה=)
זה גיל שכביכל לא חייבים לנהוג על פי ההלכה אבל כן מחייבים בשביל החינוך. כדי שתתרגל.
אותי אמא שלי הלבישה כבר מגיל 3! בחולצות שלושת רבעי ובחצאיות, ואפעם לא הרגשתי חסך ילדות בגלל זה..
טעות. ילדה מגיל 3 לפי רוב הדעות צריכה ללכת צנוע.ראשית חכמה

וגם לפי הדעות שלא, אז ודאי שמגיל חינוך(5-6) אז היא חייבת בזה.

אין דבר כזה "חייבת" כל עוד היא קטנה.די"מ
החובה היא על ההורים לדאוג לכך.
זה אולי נכון,אביגיל.
אבל זאת גישה שמתאימה בעיקר למי שעובד מיראה
יראה זה הבסיסדי"מ
(מגיב מהעדכני אבל אני די בטוח שזה קשור)
נכון, אבל לצערי את הבסיס הזה יש רק למעטיםאביגיל.
ומחנך צריך להתאים את הדרך שהוא מלמד בה לנפש שהוא רוצה שתלמד
זה בדיוק מה שאת לא מבינה.די"מ
צריך קודם להתחיל מהבסיס.
אהבה בלי יראה זה לא משהו שיחזיק מעמד.
שוב, רעיונית זה נכון. צריך להתחיל מהבסיס.אביגיל.
אבל מה תעשה עם חבר'ה שהקב"ה לא כזה מעניין אותם?
שעונש לא מפחיד אף אחד מהם?

אם תנסה לחנך אנשים כאלה בדרך הזאת הם יבהו בך כמה דקות ואז ימשיכו הלאה.

אני מסכימה איתך שבסופו של דבר יהודי צריך שתהיה בו גם יראה וגם אהבה, אבל להתעקש ללמד ילד בדרך שלא מתאימה לו זה כמו להאכיל אריה בחסה ולהתפלא שהוא לא רץ מספיק מהר...

[ושוב לא הצלחתי להעביר את הנקודה שרציתי כמו שצריך
כשאגיע הביתה אחפש בעז"ה קטע שמסביר קצת יותר טוב]
אסור להתעלם מהיראה.די"מ
אני חושב שצריך מלא מלא רהבה.
אבל חייבים גם להדגיש את עניין היראה
נכוןמוטי113

יראה היא מרכיב מאד חשוב.

אבל כשבאים לחנך אדם לצניעות או בכלל לתורה, במיוחד נערים או נערות ובמיוחד כשהם לא קשובים מרוב הטפות מוסר ופורמליות מוגזמת, נכון להתחיל דווקא מחלקים שנוגעים לכבוד הדת, כדי להביא לחיבת הדת, לימוד הדת ולבסוף קיומה.

מפורט על כך בסוף ספר אורות התשובה בפרק שמפרט על ארבעת השלבים.

כבוד הדת

חיבת הדת

לימוד הדת

קיום הדת

חינוך הוא לא (או לא דווקא) ליראה או לאהבה אלא בעיקר לשלבים האלו.

קראת מה כתבתי בהודעה הראשונה לי לאבגיל.?די"מ
וזה היה בעקבות דיונים קודמים בעניין
איזו אחת מהן?מוטי113

לא אמרתי שצריך להתעלם ממנה.אביגיל.
אבל להתעקש על חינוך לקיום מצוות מתוך יראה- כשהילד פשוט לא מסוגל לפחד- זה חסר טעם ומזיק.
הנה! אביגיל.
"ברובי תקופות ההיסטוריה אנחנו מוצאים חכמים נעלים גדולי רוח בדורות הראשונים, שאנו משתאים על גדלם ועז רוחם, אבל הכלל הוא היה נתון בשפל המצב, בין בדעת בין במוסר, אמת כי נעלה מכל ההמון היה המון עמנו מצד הקדושה האלהית החופפת עליו, ויהי לנס.
בדורות האחרונים התחילו הענקים להתמעט והכלל הולך ומתעלה...

וזאת העליה של הכלל ההמוני הסבה ג"כ ירידה, שהדור שהוא מוצא את כל מה שהוא שומע ורואה מהורים ומורים קטן מערכו, אז מוסרם אינו לוקח את לבבו ואינו משביר את צמאונו.
*גם אינו מטיל עליו שום אימה ופחד,
שכבר התעלה בתכונתו מלהיות מעמיד אופי לחייו מפני בריחה מפחד איזה שהיה,* בין מוחשי בין ציורי, בין חומרי בין רוחני...

הוא מוכשר רק להתרומם, ללכת באורח חיים ההולכת למעלה למשכיל אבל לא יוכל *גם אם ירצה* להיות כפוף ושחוח, נושא עול ונטל, אשר לא יוכל למצא בתוכו רושם של אור חיים, לדעה ולרגש;
*הוא לא יוכל לשוב מיראה, אבל מאד מכשר הוא לשוב מאהבה שיראת הרוממות תתחבר עמה.*

ודור בעל רוח גדול חפץ ומוכרח לחפוץ, בכל מקום שהוא פונה, לשמוע דברים גדולים.
ועקר הגדולה של הדברים, הוא שיהיו מסוימים ומבוררים, עם גדלם רחבם והקפם."

(מאמר הדור, ק"י-קי"א)

[ואם זה ארוך מידי, המשפט המודגש האחרון די ממצה את הכל ]
נכוןמוטי113

הוא אומר לך שחלק היראה חשוב וצריך אותו. הוא לא אומר שלא צריך אהבה. לעניין חינוך - באמת יראה לא תעבוד אבל זה חלק חשוב מהמציאות של אדם מאמין. חשוב =/= הכי גדול ולא הכי חשוב ולא היחיד, אלא חשוב

אבל אני בכלל לא אמרתי שזה לא נכון..!אביגיל.
תסתכל על ההודעה הראשונה שלי בדיון הזה, כשהגבתי ל'סבבה אגוזים!'.
אני מסכימה עם זה, אבל חשוב לי להדגיש שבדרך הזאת אי אפשר לחנך.
אם כן נראה שהדגש הובן מוטי113

|לא הצלחתי ממש לתעמק ברב קוק (השעה וזה..)| אבל..די"מאחרונה

מה שבאתי להגיד שיראה (וגם בזה כידוע יש רמות) זה דבר שחייבים.

כי יראה זה להבין שקודם כל אני מחויב לעשות את זה ולכן אני יעשה לחא משנה.

אהבה זה קומה מעל.אבל חייבים את הבסיס.

המשל של המפתחות זה לא אני המצאתי זה חז"ל מביאים את זה.

וזה נראה לי ברור,וגם ראיתי בעיניים מה קורה לאנשים שנסמכו רק על אהבה בלי יראה.

^^^ כתבת יפה!! כל מילהלולית10

וואי! פשוט שאלה במקום!רמקול

היה לנו עכשיו חודש צניעות בשכבה.

אז כמה מסקנות שהיו לי משם:

-אחת השיחות הייתה מאחד הרבנים באולפנא. הרבה בנות היו ממש באנטי על זה כי הוא בן ומה נראה לו, הוא בכלל לא מבין מה זה וכו'. למרות שהוא דיבר מאוד בצניעות ובצורה ראויה, אני לא חושבת ששייך להביא בן להסביר על צניעות.

-לא להביא רק שיחות! כדאי גם פעילות, הצגה (עדיף שלא תהיה ילדותית וכדאי שתהיה מצחיקה )

-כדאי לגוון בסגנון, גם אם קו האולפנא הוא אחיד, תמיד (וטוב שכך) יש סוגים שונים של בנות. אז כדאי להביא גם שיחה מחוזרת בתשובה שמוכנה לבוא ולספר על ההתמודדות שלה, גם של רבנית נחמדה (שכמובן לא רק מטיפה מוסר), וגם של אמא של אחת הבנות נגיד או משו כזה.

-ברור שחשוב וצריך לגרום לבנות להתחבר למצווה, למה כדאי לי לקיים אותה ולמה היא לטובתי, אבל גם מאוד מאוד חשוב להדגיש שההתחברות היא לא תנאי לקיום המצווה. את ההלכה צריך לקיים בכל מקרה ובכל מצב. החיבור מרומם ומהדר, אבל הוא ממש לא תנאי.

-כדאי לעודד אותם לפתוח בעצמם ספר (או גוגל), להתעניין, ללמוד, ולא שיאכילו אותם הכל בכפית, לגרום לזה שיש מצב שהם יתדיינו בנושא מרצונם החופשי.

וואי יצא לי קצת ארוך.. בהצלחה בעבודת הקודש!

נ.ב אני בכיתה ט' אם זה משנה.

אישית- אני חושבת שצניעות לא קשורה כ"כ לחיצוניות, כמובן שלאשירוש16

מתחילה משם. בשום פנים ואופן. 

אם בחורה שומרת על מצוות הצניעות כי כך כתוב בהלכה בלבד- זה מצב מסוכן שנתון לשינויים קיצוניים. כי ברגע שיהיה לה קשה להיות מחויבת למסגרת ההלכתית (ימי אהבה וימי שנאה) אז היא תשיל את כל הצניעות אליו התרגלה ותצא מהבית איך שבא לה. ואז יהיה לה פי אלף קשה לנטוש את הבגדים החדשים ולחזור לישנים.

כי קשה להיות מחויבים למסגרת מחייבת מבלי להבין את הסיבה ל'איסורים'. (למה במרכאות? כי הלכות צניעות לא איסורים, או הגבלות. זה משהו הרבה יותר מיוחד מסתם "איסורים" בעלמא...).

צניעות-

אלף כל- חייבת להיות בפנימיות. 

מה זה צניעות?- בת מלך.

ראית פעם את המלכה ויקטוריה מסתובבת עם חצאית צמודה וקצרה? חולצת טריקו צמודה וחשופה? לא. וזה לא רק קלישאה שכולם מוכרים לבנות.. זה אמיתי. יש בזה משהו ואם ניתן להעביר לבנות את המושג הזה של "בת מלך"- זה נכס לחיים.

חוויה אישית-

ראיתי לפני כמה חודשים חבורה של נשים מגיעות לרחבת הכותל באיזה יום קיצי במיוחד. השנה. הן נראו כמו מאיזה כת לא ברורה. לבושות מכף רגל ועד ראש, מכוסות לחלוטין. ובמילים אחרות, כיביכול "צנועות". 

אבל רק כיביכול.

ולמה?- כי אחרי שהן מלמלו כמה דברים ליד הכותל, הן נגשו אל הכיסאות שהיו צמודות למחיצה, עלו עליהן, בלי בושה, והסתכלו אל עבר העזרת גברים! לא פחות ולא יותר... . פשוט הזוי. עמדו שם והסתכלו. כמובן צחקקו בינן לבין עצמן וגרמו לרעש שהשב את תשומת ליבם של הגברים וכו'...

בשניה הראשונה אמרתי לעצמי- הן הרי מתנהגות כיביכול כ'צנועות וחסודות'. כל הלבוש שלהן משדר 'צנוע', אבל הן בהתנהגות שלהן רחוקות מהמושג "צניעות" כרחוק מזרח ממערב ואפילו יותר מכך... .

מה קורה פה? הן מכוסות, אבל לא 'צנועות'. הן מודעות ללבוש שלהן, אבל זה ממש לא נוגע להתנהגות שלהן. משום מה. וזה הזכיר לי את אריסטו... (פילוסוף יווני שהעריצו אותו בזמנו אבל אכל שפנים וארנבות בצורה בלתי מתורבתת בתירוץ שכל החכמה שיש לו לא מחייבת את ההתנהגות שלו למרות שאנחנו יודעים שאצל ת"ח- חוכמתו מחייבת אותו להתנהג אחרת ).

הן בכלל לא מודעות למושג צניעות, הן לא יודעות מה הוא. כן- הן יודעות טוב מאוד מה זה "מכוסה". אבל לא "צנוע". יש הבדל.

ואם רק ניתן ללמד את הבנות (באולפנות וכו') מה זה באמת צניעות ולא רק כמה כיסויים צריך, איך מתי ולמה... 

זה נכס לחיים.

כי צניעות זה הרבה מעבר לסתם החצאית שאת שמה בבוקר. או החולצה שאת קונה בחנות או העליונית הצמודה או לא...

צניעות זה בפנימיות. זו הרגשה שאת בת שלך מלך מלכי המלכים. ז"א- את נסיכה. במלוא מובן המשמעות.

יש דברים שאת לא תעשי כי זה לא מתאים לבת שלך מלך (מלכי המלכים). וחבל על דוגמאות כי זה מאוד אינדוודואלי.

אבל כל אחת יכולה לשבת עם עצמה כמה דקות ולחשוב בינה לבין עצמה מה ב-א-מ-ת מתאים לנסיכה/מלכה לעשות ומה לא. והיא מהר מאוד תגיע לסקלה רחבה הרבה יותר ממה שכתוב בהלכה. (אם זה צורת ההתנהגות ברחוב, סגנון דיבור וכו')

וזה לא בגלל שהכרחת אותה ללבוש בגד מסוים.

זה לא בגלל שהרצת לה שעות ע"ג שעות מה זה צניעות ומה ההלכה דורשת.

זה בגלל שיש לה (ולכל הבנות) שכל אנוש. ובשכל יש הגדרות די ברורות למושג הבסיסי של "בת מלך".

רק צריך לעורר אותו, לדעתי.

בנוסף יצא לי לראות סרטון שמסביר את הנושא בצורה טובה ונעימה. מוזמנת לקבל אותו באישי.

בהצלחה!

תודה לכולם על התגובות המחכימות!!שנזכה

שירוש 16, כתבת משהו שהוא מאוד נכון, ואני גם מאוד מאמינה בו, מצד אחד זה ההלכה וככה צריך לעשות זהו.
מצד שני בת מלך- זה הפנימיות והמטרה של האיסורים- אבל איך לגרום לבנות להרגיש ככה? איך בונים את זה אצל בנות אולפנה למשל? איך גורמים להן להרגיש ולרצות בזה?

אמנם אני בן, אבל...ה' תמיד איתנו
מי שמקיים הלכה רק כשהוא מבין אותה אז הוא במצב נוראי. הלכה צריך לקיים כי פשוט צריך לקיים אותה ללא. חובה להבין למה אם את/ה מבינ/ה אז אחלה, אבל הנחת היסוד צריכה להיות.שמקיימים את ההלכה מתוך צורך לקיימה. ומה שכתבת לגבי יום אהבה/יום שנאה כשמקיימים הלכה רק מתוך הבנה זה הרבה יותר גרוע. אם אני מבין מה לא לאכול חזיר- מה טוב ואם לא אז אני יאכל?!
קיום הלכה נובע מתוך ההבנה שצריך לקיים את ההלכה גם כשלא מבינים.
זה לא סותרשירוש16

כנראה שלא הבנת מספיק טוב. ממליצה לך לקרוא שוב.

אני כתבתי שאם בת מתלבשת בצניעות מתוך המחויבות ההלכתית בלבד! ז"א- בלי סיבה אחרת. זו הסיבה העיקרית שלה.

ואז זה משגה שיכול להוביל לתהום. ל"ע.

הנחת היסוד ברורה כמובן: נעשה ונשמע. קודם נעשה כי כך כתוב בהלכה. ואח"כ נשמע את הפירוט והסיבות וכו'.\

ואסור לשכוח שבנשימה אחת גם הבטחנו "נשמע"- לשמוע מהי הסיבה. כי בלי טעמים אין לאוכל טעם ולעיתים- זה עד כדי כך שא"א לאכול את מה שבישלנו...

ימי אהבה וימי שנאה- זה מושג רוחני שמביא אותו הרב וולבה בעלי שור. כדאי מאוד לקרוא את המאמר שלו בנושא.

אין כאן המקום לפרט על הנושא. אבל בכלליות- ימי אהבה מדבר על אותם ימים שכיף, נחמד וזורם ואז יותר קל לעשות מצוות. זה בא בקלות. וימי שנאה- שבהם נראה שהכל דפוק ולא זורם ועושים פשלות אחד אחרי השני. באותם ימים באמת יותר קשה לקיים תורה ומצוות. הרב וולבה מנחה כיצד יש לנהוג בימים הללו. ומי שקרא את המאמר שלו- זה נכס לחיים.

קיום הלכה באמת מגיע מתוך ידיעה שיכלית. אבל אבוי לבחורה שצנועה רק בתוך גדרי ההלכה. כי כך ציווה אותנו ה' בהר סיני.

וכן אמרתי- צניעות זה לא רק חיצוניות. זה ביטוי של הפנימיות.

וכאן אני חוזרת לתחילת ההודעה: אתה בן. ועם כל הכבוד- בנים לא יכולים להבין עד הסוף את המושג של צניעות אצל בנות. ולכן אין טעם לעסוק בזה יותר.

אממ..לא נולדתי

צניעות צניעות צניעות צניעות צניעותמוריוש

זה באמת ממש חופר... מהיסודי רק מדברים כל הזמן על צניעות כאילו אין מצוות אחרות. וכאילו זה ממש קל ורק זה שידברו איתנו על זה יעזור..

אז מה כן?

אני חושבת שדבר ראשון לא להתמקד על צניעות כל הזמן. כאילו בנות= צניעות. צריך לגוון מידי פעם- תפילה, לשון הרע, אמונה....

דבר שני שיבואו להסביר מתוך גישה של הבנה. שלא יחשבו שזה כל כך קל שאחרי השיחה כולם פשוט :"וואלה, לא ידענו שיש כזה דבר.. טוב שאמרו מהיום כולם מקסי וחולצות כשרות"  זה קשה. תודו. תעזרו להתמודד.

דבר שלישי- צניעות זה חשוב. הבנו. עכשיו יש בעיה שרוב הבנות באמת לא יודעות את ההלכה. שבו תפתחו ספרים ותבהירו ביחד את העניין.

צניעות אביגיל.
האמת שממש לא היה בא לי לענות על זה, רק המילה הזאת עושה לי כבר פיכסה בפנים. אבל אולי זה יועיל..

האדם הראשון שעזר לי להבין מה זה באמת צניעות היה דווקא גבר. הוא הדריך אותנו באיזה סמינריון לפני כמה שנים..
ביחידה הראשונה שלו הוא הקדיש 25 שניות בדיוק כדי לומר במהירות מה ההלכה הטכנית המינימלית בקשר לצניעות בלבוש ואח"כ נשבע לא להזכיר את הנושא הזה יותר עד שהוא הולך

הוא דיבר איתנו על המון נושאים שם, אם חשוב לך אני יכולה לנסות למצוא את היחידות היום בערב.
הדגש היה על קשר יהודי וקשר בכלל ומה המהות שלו. ובנות כבר הסיקו את המסקנות שלהן לבד..
סליחה על מה שכתבתי. חשבתי שאת נערה שמבקשת עזרהסבבה אגוזים!

תראימוטי113

למרות הנטייה הישירה של אנשים כאן לעסוק בנושא ההלכתי, אני רוצה דווקא לעסוק בסוגיה החינוכית של העברת ערכים תורניים לאנשים אחרים.

קודם נאמר מה לא:

לא ללחוץ על האנשים לעבוד את ה' בשום צורה.

לא לנסות להפחיד אנשים לגבי העתיד בעולם הבא.

לא לשגע בצורה מוגזמת (כמובן שגבולות בסיסיים נצרכים).

אם משניאים את התורה על אדם אין סכוי לחנך אותו להיות תורני כי הוא בא מעמדה נפשית של "התורה רק אוסרת ואוסרת" וואללה הוא נער והוא בכלל בא למרוד.

התהליכים שקורים לאנשים כשהם נערים הם כלי מצוין כדי ללמד את העומק של הדברים.

קודם לדעתי יש להתחיל מכך שהצניעות החיצונית היא חלק קטן ממה שיש ליישם וחבל שבימים אלה אנשים בטוחים שחלקה היחיד של הצניעות נמצא באורכי החצאיות ובשרוולים. כמובן שהוא נמצא שם! אבל ממש לא רק שם! ואת זה אסור לשכוח בבואכם לחנך.

אם רוצים לחנך לצניעות, קודם צריך להיות צנועים. איך אפשר להיות צנועים באמת? אנו בעצמנו צריכים להכיר את המידה ולהחליט ליישם אותה על עצמנו. 

עלינו להפנים וממילא מתוך כך (ורק מתוך כך) לשדר הלאה את ערכה הגדול של צניעות.

לסיכום:

נקודת המוצא של הלומד צריכה להיות להתקדם ולא סתם לטחון שטויות. אדם שלא רוצה לעזור לעצמו - קודם צריך לגרום לו לרצות לעזור לעצמו, לבחור בזה באמת. וזה הרבה לפני חינוך לתורניות וצניעות.

נקודת המוצא של המחנך היא לא התוצר הסופי אלא התהליך שהנער/ה עוברים דרך הלימוד והעיסוק בנושא - כמה עומק הנער סופג? כמה הרצון שלו גדול? והכי חשוב - כמו שהזכרתי - לא לנסות לכפות או לשגע יתר על המידה. 

כשבאים לחנך לצניעות יש לעסוק בתחילה במידה עצמה.

אחרי שמובנת המידה על הסדר, יש להסביר מדוע היא כל כך חשובה בעבודת ה' ובהתנהלות כחברה וביחסים בין איש ואישה וכו'.

לאחר מכן יש להסביר מדוע הלבוש קשור למידה הפנימית, ולמה דווקא התוואי ההלכתי שחכמים התוו לנו דרך התלמוד, הפסקים והשו"תים הוא זה שמקיים את מידת הצניעות בלבוש בצורה הטובה ביותר.

כמובן יש להתפלל על עצמנו שבע"ה נקיים בהצלחה את רצון ה' בצורה הכי טובה.

בהצלחה

יפה מאד!^נפש חיה.
אני חושב שאחד הדברים הבסיסיים זה שכדאי לדאוגאני77

אני? בשיא הפשטות.מישהי=)

לא מדברת על זה דיבורים גבוהים.

בעיני, אישה שמוכרת את הגוף שלה

היא חושבת ומשדרת שהיא חפץ

וכל המעוניין יכול להתבונן כרצונו או לקחת כרצונו.

הצניעות זה הכבוד שלי. 

זה אומר שיש בי משהו מעבר לחיצוניות.

זה אומר שאני לא זולה.

ההרגשה שלי כשאני רואה אישה לא צנועה

זו הרגשת בושה.

אני מתביישת מעצם היותי אישה שאישה אחרת הולכת לא בצניעות.

מה אתם מאחלים לעצמכם לשנה החדשה?ניגון🌿

אני חייב להגיב, רק כי נקרע לי הלב שאין אף תגובה...אברהם יאיר שטרן

שהיא תהיה שנה חדשהאורי ציון

לא לפחד מלנסותל המשוגע היחידי

וואו, תכל'ס שניה, שאני ארצה... כל השאר ככלום לעומתאברהם יאיר שטרןאחרונה

שאני ארצה את הנכון...

הגענו ללילה האחרון של החופש הגדולGini

חח זהו הגיע הרגעניגון🌿

בעזרת ה' - ברכות על ההתחלות החדשות מחרGini

והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …

אמן גם לך בהצלחה!ניגון🌿

דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅

אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה

חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)

אמן ותודה 😄 רבהGini

ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻

תודההניגון🌿

(שנת הלימודים האחרונה היא י"א, לכל היותר)125690

אולי אצלכם - לא אצל מי שעושה בגרות 5 יח' במתמטיקהGini

ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות

יש בזה משהו, עדיין אין סיבה שזה יעבור את טבת125690

השנה ישניגון🌿

2 אדר אז לומדים עד שבט כזה חח

ואגב גם מי שעושה 4 יחל עדיין לומד😅😅

אבל רואים תסוף באופק(;

ואו בהצלחה ממש💪ניגון🌿

קשוח 5 יחל לא?...

*תגובה לGini פשוט קפץ למטה

אני אוהב את המקצועות הריאליים, את הבנת המושגיםGini

המתמטיים ואת רכישת מיומנויות הטכניקה של התמודדות עם השאלות וההגעה לפתרונות.

היופי במתמטיקה שלא צריך לזכור טונות של חומר בע"פ, כמו במקצועות הומניים, אלא לרכוש הבנה ומיומנות באמצעות המון המון תרגול, ואז די מהר מצליחים להתמודד עם כל בעיה שצריך לפתור.

ותודה על איחולי ההצלחה!

יאוניגון🌿

מטורף, תגיע רחוק

אני דווקא ההפך- לא אוהבת לחשוב

ומעדיפה לזכור (;

יש תחום שהייתי רוצה שיהיו לי הכישורים והכשרוןGini

לזכור הרבה בע"פ - שפות זרות

זה ממש קריטי ברכישת שליטה בשפות אחרות מאשר שפת אם

נשמע חלוםניגון🌿

זה היה ככה עוזר באנגליתת

בטח מתישהו ימצאו מכשיר שמחדיר למח שפות

אני מחכה שמדענים במכון ויצמן ימציאו חיבור התקןGini

זיכרון חיצוני למוח, כמו למחשב (דיסק און קי)

ואז אפשר יהיה לטעון באותו רכיב המון מידע שיהיה זמין מיידית למוח שלנו.

(כמו שיש כבר פתרונות טכנולוגיים ביו-רפואיים אחרים שמתחברים למערכות ביולוגיות בגוף, למשל קוצב לב, משאבת אינסולין, רשתית מלאכותית, שתל שבלול באוזן)

יותר קל ומהיר להתחיל ללמוד. לא לחכות שזה יקרהקפיץ

להתחיל כבר התחלנו - הסוף כבר מעבר לפינה…Gini

ואם לא עכשיו, ערב ראש השנה והאיחולים לשנה החדשה, מתי כן מתאים לפנטז על העתיד?

חח כע🙈ניגון🌿

בטח מתישהו אולי בעתיד הקרוב כבר לא יהיה ביס לאידעת בטח יהיה משו אחר

(לפי איך שהטכנולוגיה מתקדמת בטיס)

ואנחנו נהיה הדור הישן😂

לא מאמינה בזהקפיץ

אבל זה דיון ארוך מאוד

חח במה?ניגון🌿

אני גם הייתי רוצה שיישאר ככה

למרות שנגיד מבחינה רפואית אני הכי רוצה שיתקדם וישתכלל ובעוד תחומים

שלא יהיה בית ספרקפיץ

שיהיה אפשר להכניס את החומר ישר למוח

(כרגע יש מחקרים על זה ששימוש בבינה מלאכותית דווקא מזיק לציונים, מה שהגיוני מאוד)

העולם יותר מורכב מזה, גם אם זה יקרה

מסכים איתך לגמריGiniאחרונה

שומר כאן למזכרתGini
בהצלחה.קפיץ

אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר

חח כןןניגון🌿

ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅

רשמתי לחזור בעוד שנה (או קצת פחות אחרי הבגרויות)Gini

לשרשור הזה

(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)

לילה טוב ובהצלחה לכולנו !

תודה 🤩Gini

אישיות אוכל! התחלתיל המשוגע היחידי

בחרתי מאכל

אתם צריכים לנחש עם שאלות של כן ולא

@Gini @ניגון🌿

צבע ירוק?Gini

אדוםGini

חום (בגוונים של חום)Gini

צבע לבן?Gini

לאא, איזה מאכל לבן יש, קוקוס?ל המשוגע היחידי

גדל באדמה?ניגון🌿

אמממ המקור? האוכל לא.ל המשוגע היחידי

צ'יפס מתפוחי אדמה?Gini

אמממ על אותו עיקרון אבל סוג אחרל המשוגע היחידי

על עוגת גבינה , שמעת? והלמעלה נהיה קצת חום באפיהGini

חחח סבבה, המאכל כתום, העטיפה בצבע אחר.ל המשוגע היחידי

דלעת …Gini

אהממ ציטוס?ניגון🌿

צ'יפס מבטטהGini

לא, תהיה יותר על סוגי חטיפים כמו ציטוס וכזהל המשוגע היחידי

אפרופו?Gini

לא (נראלי בחרתי חטיף קשה 🤦‍♂️)ל המשוגע היחידי

זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב

אני חלש בחטיפים. לא אוכלים אצלנו בביתGini

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

לפחות בורקסים ורוגעלכים כן

ואת אלו רק בשבתGini

טוב אז אני יגלה אבל אתה צריך לבחור הבאל המשוגע היחידי

בסדר 👍Gini

אחלה, טם טדאדאםל המשוגע היחידי
לא מכיר את הסוג הספציפי הזה ☹️Gini

התכוונתי שתגידו כיפלי 😢ל המשוגע היחידי

ממש לא היה בתודעה…Giniאחרונה

אוכל - עכשיו אני בחרתיGini

הופהל המשוגע היחידי

חטיף?

צומח מהאדמה?

היה פעם הולך על האדמה?

חומרי הגלם צומחים מהאדמהGini

אפוי?ל המשוגע היחידי

מטוגן?

מבושל?

מקודם ההנחיות היו כן / לא….Gini

מטוגן

תענה בכן ולא, אני פשוט שואל כמה במקבילל המשוגע היחידי

יענו על זה תענה:

לא

כן

לא

מכינים את זה בבית?

זה ארוז בדרך כלל?

כן | לאGini

ציפס?ל המשוגע היחידי

שניצלים?

זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)

לא, לא, כןGini

וואלה, אמממל המשוגע היחידי

מורכב מירקות?

מפירות?

עם פירורי לחם?

כן, לא, לאGini

יש לזה שם מיוחד?ל המשוגע היחידי

לביבות?

חציל מטוגן?

ירק כלשהוא מטוגן?

כן, לא, לא, בערך (כלומר, מורכב מכמה ירקות)Gini

זה נשמע שם של מאכל בריא כלשהוא שאני לא מכיר...ל המשוגע היחידי

>> כדורי פלאפלGini

חחח חשבתי על זהל המשוגע היחידי

אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.

המרכיבים מאוד בריאים - חומוס, כוסברה, פטרוזיליהGini

שום

אשכרה, ותכלס זה נקרא מאכל בריא?ל המשוגע היחידי

בריא, יחסית למטוגנים שיכולים להיות גרועיםGini

כמו סופגנייה

אם השמן טרי, פלאפל הוא מאכל מזיןGini

וואלה, אצלי כל מה שמטוגן נכנס לקטגוריית פחות בריאל המשוגע היחידי

הנהGini
אני עוד בטראומה מהפלאפל האפוי שהיה בישיבהל המשוגע היחידי

אבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.

העיקר שיהיה בתיאבון 😋Gini

אמן תודהל המשוגע היחידיאחרונה

אויריק סאנצ'ז

היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה

הפורום הזה - ז"ל …Gini

מחייה המתים? מישהו התעורר לחיים כאן?Gini

היי אני כאןניגון🌿

אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈

אין ייאוש בעולם …Gini

טוב משפט מחץ חחניגון🌿

אוליי בחגים יחזרו לכאן?ניגון🌿

כאילו כי יהיה חופש

לא נראה שנוער חדש מגיע לכאן - ולא מבין למה זה ככהGini

כן/:ניגון🌿

לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...

זה דיי ברור למה לא מגיעיםל המשוגע היחידי

למה? מה שונה היום לעומת הפופולריות בעבר?Gini

שיש היום כל כך הרבה פלטפורמות מקבילות ומחליפותל המשוגע היחידי

למשל? (לנוער דתי כמובן)Gini

הנוער הדתי שאני מכיר נמצאל המשוגע היחידי

או בוואצאפ או באסמס

וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק

סוג אחר לגמרי של רשתות חברתיותGiniאחרונה

ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן

פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער

ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.

אני חושב שזו אמירה פילוסופית מאוד נכונהGini

תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי

לפי הגמרא יש ייאוש ל המשוגע היחידי

אבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.

זה רלוונטי רק במסכת אלו מציאות ….Gini

אולי 🤷‍♂️ל המשוגע היחידי

ואולי לא

מה באמת?ניגון🌿

חח אז אולי התכוונו לפה😅

במסכת אלו מציאות "ייאוש בעלים" היא סוגיהGini

להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….

אהה יאוש קונה באבידהל המשוגע היחידי

אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה

עוד פחות משבוע לחזרה ללימודים 🥲Gini

ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי

זאת הנחמה היחידה שלי😅ניגון🌿

ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף

למה צריך לימודים? אוףףףף

למה צריך לימודים? זו באמת שאלה טובה וחשובה ביותרGini

שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):

הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:

מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת

• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.

• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.

• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.

• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.

• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.

ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:

• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.

• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.

• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.

• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.

וכנראה שאם לא היינו הולכים לבית הספר, היינו אוליGini

במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂

הלוואי שהיה ככהניגון🌿

נשמע מושלם לפעמים בא לי לחזור לפשטות של פעם

טוב אבל בכל זאת העולם התקדם רק בזכות אנשים שהשכילו ולמדו

אז..... חייב (:

וזה קרע אותי שהוא כתב - מסגרת בייביסיטר לאומית😅😅

לא נראה לי שהיה משהו טוב יותר בפשטות של פעםGini

ונשים היו במצב עוד יותר גרוע מהגברים.

(המשך תשובה מ Gemini)

לאורך מרבית ההיסטוריה, החינוך וההשכלה שיקפו את התפקידים המגדריים המסורתיים: בנים חונכו למרחב הציבורי, לפרנסה ולמנהיגות, בעוד בנות חונכו למרחב הפרטי, לניהול משק הבית ולגידול ילדים.

התפתחות הפערים בין החינוך לבנים ובנות לאורך ההיסטוריה התבטאה במספר מישורים:

• העת העתיקה והימי הביניים: השכלה פורמלית (קריאה, כתיבה, מתמטיקה ופילוסופיה) הייתה נחלתם של מעטים בלבד – כמעט בלעדית גברים ממעמד גבוה או אנשי כמונה. בנות למדו בעיקר בבית אמהותיהן מיומנויות מעשיות כמו טווייה, בישול וניהול הבית.

• הסללת התכנים הרשמיים: כאשר החלו לקום בתי ספר נפרדים לבנים ולבנות (במיוחד מהמאה ה-18 והלאה), תוכנית הלימודים הייתה שונה לחלוטין. בנים למדו לטינית, מדעים, חשבון ופוליטיקה כדי להכין אותם לאקדמיה ולשוק העבודה. בנות, גם מהמעמד הגבוה, למדו בעיקר נימוסים, צרפתית, נגינה, תפירה וספרות קלה – תכנים שנועדו להפוך אותן ל"רעיות מיומנות ומארחות ראויות".

• נגישות להשכלה גבוהה: עד סוף המאה ה-19, אוניברסיטאות היו סגורות לחלוטין בפני נשים בכל רחבי העולם. המחשבה הרווחת הייתה שלימוד אקדמי מאומץ עלול "להזיק לבריאותן" או אינו נחוץ לתפקידן החברתי.

• הקשר היהודי: במסורת היהודית, בנים חונכו מגיל צעיר ב"חדר" ובישיבות ללימוד תורה, משנה וגמרא. לעומת זאת, חינוך הבנות היה בלתי פורמלי והתמקד בדינים המעשיים של משק הבית.

השינוי המשמעותי החל רק בתחילת המאה ה-20 עם הקמת רשת "בית יעקב" על ידי שרה שנירר, שהמציאה מחדש את החינוך הפורמלי לנשים בחברה החרדית.

תפיסה זו החלה להשתנות בהדרגה בשלהי המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20, בעקבות המהפכה התעשייתית, צמיחת התנועות הפמיניסטיות, והחלת חוקי חינוך חובה אחידים שהשוו את תוכניות הלימודים והנגישו את האקדמיה לשני המגדרים.

כןן טוב לא זכרתי את זהניגון🌿

חוצמיזה נראלי אנחנו היחידים כאן

יש עוד טיפהל המשוגע היחידי

אבל הם כבר התחילו לימודים בא' אלול

חח לכן כולם נעלמווניגון🌿

גמני מתחילה עוד רגע😬

נו אז איך להתחיל?

חח מוזר לי להגיד את זהל המשוגע היחידי

אבל אני כבר שיעור ב' בישיבה גבוהה,

זה אחרת קצת מלהתחיל שמינית, אבל עדיין התחלה חדשה ונחמדה.

שונה מאודדניגון🌿

חח זה יתרונות וחסרונות..

ובהצלחה לך שתהיה שנה טובה(:

נכון, אמן תודה, גם לך.ל המשוגע היחידי

אם אנחנו היחידים, אף אחד לא יפריע להינות מהמתוקיםGini

לשבת

או שזה יוציא מהמיטה את כל הרדומים …

חחח יאמי נראה טעיםניגון🌿

מה עובד במאפייה?

נכנסתי לקנות רוגלאך וקרואסונים לשבתGini

חנות (מאפיה) אהובה וטובה ליד הבית

והחלטה של רגע, לצלם ולשתף כאן

אתם באים איזה משחק פה?ל המשוגע היחידי

אני רואה פשוט שאתם פעילים...

איזה משחק?Gini

לא יודע יש כל מיניל המשוגע היחידי

אמת או חובה

אסוציאציות

שרשור שירים

ועוד...

תתחיל ואזרום איתךGiniאחרונה

סיבוש אלול מחר!ניגון🌿

איזה מהרר עבר החודש הזה🙈

המלצות למעיינות שוויםניגון🌿

רעיונות?🙏

אני גם אשמח לדעת - בכל האיזורים בארץפ.א.

ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות

המומלצים, בוחרים לאן ללכת.

(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)

בעיקר ירושלים השומרון והסביבהניגון🌿

הייתי מציעה לשלוח את זה בצמ"על המשוגע היחידי

(אפילו שאת פחות)

פה אין כמעט מגיבים,

יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.

וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.

בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.

בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...

צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.

אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,

כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.

אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר

זה מה שעלה לי עכשיו בראש.

ואוו תודה רבה!ניגון🌿

טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו

למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃

בשמחה, אני אולי עברתי את הגיל, אבל בהצלחה ל המשוגע היחידי

חח תודההניגון🌿

אז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈

הנוער של היום נמצא במקומות אחריםל המשוגע היחידי

ולא צריך לפרט עוד

יש כאלה גם במקומות טוביםל המשוגע היחידי

פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט

(כמוני, אני מהמחשב)

כע. יש אבל קצתניגון🌿

לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב

מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...

נכון, בהרגשה ונראלי גם בתכלס'.ל המשוגע היחידי

מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,

אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.

צודק..(:ניגון🌿

נכנסתי כי היה בראשי. מה יהיה? יהיה טוב!תפוחית 1

בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול

(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)

גם אשמח שהפורום יחזור להיות פעיל 🥹אצבעוני

הלוואיייייניגון🌿

אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅

אם אתם רוצים שהוא יהיה פעילל המשוגע היחידי

בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם

בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות

חח אני מנסה פשוט אם אין אנשים אהמממניגון🌿

וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅

אני גם אשמחיהודי חסידי

למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה

ישש טוב אני גם מתקרבת..(:ניגון🌿

יש בעיהיהודי חסידי

אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...

אבל העיקר הרצון

חחחח

חחח בעיה מוכרתל המשוגע היחידי

אם לקרוא לזה בעיה,

אבל בשביל זה יש את בין הזמנים

יחי המלךיהודי חסידי

אין על ביה"ז

הוא קצר מדייל המשוגע היחידי

אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה

קצר וממוקדיהודי חסידי

לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה

לא זכיתי אף פעם לחוות את החופש הארוךל המשוגע היחידי

אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו

ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע

גם אני חחחחניגון🌿

איך יכול להיותיהודי חסידיאחרונה

שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?

עוד כמהיהודי חסידי

יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.

תודה!ניגון🌿

באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)

אחלה מקוםיהודי חסידי

לא מכיר את העגלה קפה האמת

חחח זה נכנס לראשיל המשוגע היחידי

נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו"

למה ההתלהבות שנכנס לראשי?פ.א.

כי ענו פה בדיוק תשובה אחתל המשוגע היחידי

מתוך כמה,

שקשורה לכותרת.

אולי יעניין אותך