הבנתי שלשיטת חבד הכל כתוב בתורהאריק מהדרום
אשמח להסבר על טענה זו, אני חושש שניתן להפריך את זה בצורה קלה מידי לכן אני יוצא מנקודת הנחה שזה לא כפשוטו.
תודה מראש לעונים.
לא רק לשיטת חב"ד, ומספיק אפילו רק שירת האזינוחיה רוז
בשירת האזינו כתוב הוראות הפעלה לכור גרעיני?אריק מהדרום
לא מתיימרת להסביר. סיפור מהרמבן בקישור בפניםחיה רוז
הנקודה היא אחרת,מה ומתי הצור ך ללמוד חכמות אלו או אחרותמושיקו
להרחבה, מובא בקישור דהרי ומכתבי הרבי על לימודים אקדמאים וכדו
http://www.chabad.org.il/Articles/Article.asp?ArticleID=1757&CategoryID=1006
זו שאלה אחרת שגם היא ראויה להשאלאריק מהדרום
אני פשוט רוצה להבין שלדעת מי שאומר שהכל בה זה כפשוטו איך הוא מסביר את זה לוגית?
לוגית זה אפשרימושיקו
כי כל חכמה מגיעה מהנחות יסוד, פסיכולגיה למשל יש בה הנחות יסוד, בהלכות התורה וכו יש הלכות שנפסקו לפי אותם הנחות.

כמו כן הרבה חכמות בפועל אפשר להגיע אליהם על ידי ההנחות יסוד שמוסתרות בתורה והצלבתם.

בדורנו זה קשה לנו לראות את זה ,אבל זה קיים

לא הצלחתי להבין מה אתה שואל+mp8
אשמח אם תבהיר-
כי כל תגובה כאן עונה על משהו אחר.
האם אתם סבורים שה-כ-ל כתוב בתורה?אריק מהדרום

כל החכמות כולן על משפטיהן ותיאוריותיהן כתובים בתורה?

לא אנחנו. חזל. "אסתכל באורייתא וברא עלמא"חיה רוז
נגיד, חכמת המתמטיקה- מגלה וחוקרת עובדות שקיימות בעולם. החשמל- גילו כוח שקיים בעולם.
את הכל ה' ברא.
לא רק את הפיזי.
גם את המטה פיזי
כם את החוכמות.
הכל.
וכייון שהוא ברא הכל דרך התורה כנ"ל, הכל שם.
לא במובן שאני יכולה לבד למצוא שם הכל.
אבל זה שם.
מעבר לזה- האם אתה מכיר את העניין של 3000 המשלים וכל עניין סדר ההשתלשלות בחסידות?

אנסה לנסח עוד מעט הסבר כלשהו. שלא מתיימר להסביר עד הסוף..

רק חשוב קודם לשים לב שזו דעת חזל ולא דעת חבד
משל אחרי משלחיה רוז

כתוב שאחת מחכמותיו של שלמה המלך הייתה למשול 3000 משלים לכל עניין.

מוסבר בחסידות שלא מדובר על 3000 משלים מקבילים. אלא אם העניין עמוק מידי, מושלים משל כדי להסביר למישהו שלא יכול לתפוס. הוא תפס. יופי. עכשיו יש מישהו שני שגם את המשל לא יכול לתפוס. אז מושלים לו משל על משל. הוא תפס.

עכשיו צריך למשול משל שלישי על המשל השני בשביל הבא בתור.

בסופו של דבר, המשל ה3000, קשה לראות בו את הנמשל המקורי. צריך להיות חכם כשלמה לא רק למשול, אלא כדי לזהות את המקור. אבל הוא משל לנמשל. עדיין.

בסדר ההשתלשלות בעולם, אסתכל באורייתא וברא עלמא. אבל מדובר באורות כאלו נעלים שאנחנו לא היינו יכולים לקבל בעולם הזה כך. אז הקב"ה יצר סדרה של הסתרים וההעלמות, אחד אחרי השני באותו רעיון של המשלים. הסתר על הסתר.

האור שירד לעולם הזה, כל הגשמיות והחכמות שאנחנו רואים, נראה שונה מאוד מהמקור. 

אבל זה עדיין מה שהשתלשל מהמקור. זה אותו אור שיש עליו עוד מכסה, ועוד הסתר, ועוד חלון ועוד.. (כמובן לא מדובר על הסתרות גשמיות)

גם התורה עצמה שמלווה את בריאת העולם, התלבשה באותם עניינים גשמיים שנוצרו מהאור המצומצם.

אז בתורה שאנחנו מכירים מדובר על שור, על בור ועוד.

אבל שם בפנים, מסתתר אור אלוקי עצום שהוא הנמשל של הכל! והוא הנמשל של כל מה שקיים. גם של כל החכמות.

אם אני יכולה לראות את האור הזה, להבין אותו ולתרגם אותו להבנה שכלית?

אני לא.

יש צדיקים שכן. בלימוד התורה הם רואים את האור המקורי וממנו יודעים גם הכל על העולם.

כל צדיק בדרגתו. לא מחייב שכל צדיק יראה הכל.

בכל זאת, כשלומדים חסידות אפשר להרגיש קצת מהאור המדהים שיש בפנים.

לפעמים גם קורה ומתגלים גם עניינים מסוימים מהחכמות והמקור שלהם בתורה במשל שמובן לנו.

זה קרה הרבה. אבל זה רק טיפה מהים.

(אגב, התורה נקראת משל הקדמוני. לא במקרה)

אוריאריק מהדרום

צר לי, לא הבנתי איך זה עונה על השאלה.

את אומרת שזה כתוב בתורה אך את לא יכולה להראות לי איפה? זה מתקבל על הדעת אבל אני רוצה בכל זאת לדעת איפה הכל כתוב.

אני אומרת שהנקודה העיקרית זה לא המילים הגשמיותחיה רוז

אתה רוצה לראות את זה בתוך המילים.

(אני אגב מאמינה שאפשר, אבל זאת לא הנקודה)

העניין הוא שמדובר באורות אלוקיים שהם התורה כפי שהיא במקורה.

אתה רוצה שאראה לך אותם?

קראת את ההודעה מידי מהר.

תעיין. זה עניין שלם. לא מבינים מריפרוף קטן

לא קראתי מידי מהראריק מהדרום

קראתי דווקא בנחת כי הייתי באמצע שיעור.

מה זה אורות אלוקיים?

משל כמובןחיה רוז
מנורה, שמש, זה מאור. מה שמשפיע מהם הלאה זה אור.

בנמשל- כביכול הקב"ה משפיע ממנו לעולם. והשפע הזה מכונה אור.

בערך אותו רעיון שהעולם נברא בדבר ה'.
דיבור זה מה שאני משפיע ממני החאה. ריך שאני מגלה עצמי לזולת.
וזה גם כמובן משל כי לה' איו גוף ודמות הגוף. הוא לא מדבר כמונו.
אם כך זה לא כפשוטו.אריק מהדרום

ההסבר שלי זה לא הכפשוטו שאתה חושב עליו. נכון.חיה רוז

זה לא אומר שזה לא קיים גם כפשוטו כדעת הרמב"ן למשל. אבל זו באמת לא הנקודה כי אנחנו לא יכולים או אמורים למצוא כך כל דבר. ולא עניין בחסידות חב"ד בוודאי.

ההסבר הנ"ל הוא כן בסיס בחסידות.

אגב, מה זה "כפשוטו" זו גם שאלה..חיוך גדול

כפשוטו זה כפשוטו אריק מהדרום

פשוטו כמשמעו.

שמעתי שגם הרמבן דיבר על כך, יש לך קישור לדברים?

אתה מדבר על דברי הרמב"ן על כפשוטוחיה רוז

או על דבריו בנוגע לתורה והעולם?

אין לי קישורים, אבל בנוגע לתורה והעולם הבאתי למעלה קישור לסיפור מתלמידו. (לא פירוש, סיפור)

בנוגע לכפשוטו-כמשמעו-

באמת יש בזה דיון... לא כולם סוברים שזה אותו מושג.

פעם 2 יהודים התווכחו מי יותר "גדול"- הגאון הראגצובי או בעל ב"משך חכמה". 

היה שם ילד שאמר שאפשר לבדוק את זה בקלות. שיעמדו אחד ליד השני ונראה...בוכה/צוחק

עכשיו, מה "כפשוטו" של "גדול"?

בגיל? בגובה? גדלות בתורה?

במקרה הזה פשט דבריהם היה גדול בתורה.

למרות שה"כמשמעו" אצל הילד היה גובה.

אי אפשר לקחת את הכפשוטו רחוק מידי. אבל הוא לא חייב להיות כמשמעו.

(עוד דוגמא- אורח מגיע. האבא אומר לילד- אוי, אין עוגה על השולחן... המשמע- צער על כך שאין עוגה.

בינינו, פשט דבריו של האבא-תביא עוגה....)

אני לא אוהב שעושים את זה.אריק מהדרום
שאלתי שאלה פשוטה אם אתם חושבים שזה כפשוטו ואני לא חושב שיכלתי להיות בשרשור הזה יותר ברור.

אם כן.
דברי הרמבן בנוגע לתורה ולעולם כמובן.
אשמח לקישור
... חבל על האנרגיות..חיה רוז

זו סתם הייתה עוד התפלספות.

לפני זה כבר הגענו לתשובה, כך היה נראה לי...

הבאתי הסבר עיקרי בחסידות- שהוא מביא פן שלא נקרא אצלך כפשוטו.

אני אישית מאמינה שזה גם ברמה שכן נקראת אצלך כפשוטו כיוון שזה נובע מהפן הרוחני, אבל זה לא עניין חב"די.

אין לי מקור לדברי הרמב"ן. מכירה רק את הסיפור.

אה.. ומה אני לא אוהבת- שמדברים ברבים...

"אתם חושבים"

יש את גישת חב"ד. זה נכון.

אבל יש גם דברים נוספים ביהדות. ויכולים להיות חילוקי דעות בין חבדניקים על פירוש של דברים / או סתם דעות שונות בגלל ידע שונה.

או סתם תגובות ממבט שונה או אופי וחשיבה שונה..

אם זו גישת חבד אז זו גם הגישה שהכרתי כל השניםאריק מהדרום

יוצא אם כן שכל השרשור הזה מיותר.

למה מיותר? רק אם נשארים במחלוקת אז זה שווה?חיה רוז

או שאם מבררים דברים זה גם שווה?

(אם אתה רוצה בכל זאת חילוקי דעות, אז שוב, הרבי מביא גם את הסיפור ההוא על הרמב"ן על כפשוטו כהגדרתך, אבל זה לא עיקר השיטה וההסתכלות)

(סתם, לא אתה דווקא, אבל יש שירשורום פה שהעיקר בהם זה לנגח אז מעלמים בהם מהוכחות נורמליות או הסברים ונתפסים לקטנות או לשונה ומעצימים אותו. אתה דווקא קראת והבנת במה אנחנו מסכימים, לכן דווקא מתאים לך שלא לראות בזה מיותר..)

הוא מיותר לדעתיאריק מהדרום
כי למפרע הוא התגלה כשרשור בטרמינולוגיה על המונח 'כפשוטו' וטרמינולוגיה לא מעניינת אותי.
זו רק הייתה ההודעה האחרונה. אבל איך שאתה מרגיש חיה רוז

ואתם מאמינים שזה כפשוטואריק מהדרום

שהיה כתוב בתורה שהיה חטא העגל וחטא המרגלים וחטא המעפילים ועדת קורח ובכל זאת זה קרה גם היסטורית והם נענשו?

חוץ מזה איפה כתוב בתורה על החשמל? המילה חשמל מופיעה פעם אחת בתנך בספר יחזקאל וממש לא ברור שזה אותו חשמל שמדובר עליו היום, הייתי אומר שלי המקרה הזה נראה שמה שמופיע ביחזקאל לא קשור בכלל לחשמל שלנו.

זה שהכלה ׳ ברא אני מסכים אך האם זה כתוב בתורה? אני לא חושב שזה כפשוטו וקשה לי מאוד לקבל את מאמרי חזן האלה כפשוטם ועד שלא תוכיחו לי (או מישהו אחר) אני אסרב להבין זאת כפשוטו.

תגיב מחדש אחרי שתקרא את התגובה השניה שליחיה רוז

הבעיה שלנו שאנחנו נזקקים למקורות חיצונייםמושיקו
ואין לנו עיניים מאירות מספיק ללמוד הכל מהצורה.

ובכל אופן,גם שלומדים חכמה חיצונית זו או אחרת, אם לומדים אותה אחרי לימוד תורה ,הלימוד הוא באופן אחר לגמרי
שוב, לא על זה אני שואלאריק מהדרום

אני שואל האם לדעתכם הכל כתוב בתורה ואם כן אז איפה?

אם תטען שאנחנו לא יכולים בכלל לקרוא את זה מהתורה אז למה לא לטעון שכל החכמות כולן נמצאות בחוזה השכירות של הדירה שלי?

תורה זה תנך משנה מפרשים ראשונים ואחרוניםמושיקו
אני מניחה שאת חוזה השכירות שלך לא כתב הקב"ה, וזה ההבדל הקטןנקודה

בס"ד

אני מאמינה שהכול כתוב בתורה, באופן כזה או אחר.

חלק מהדברים מוצפנים יותר, חלק גלויים יותר.
הסיבה שאני מאמינה שכל האמת של העולם כתובה בתורה זה באמת על המאמר
"הסתכל באורייתא וברא עלמא". אבל זה תלוי במסתכל.
במדרש המסתכל הוא הקב"ה, לא אדם כל שהו. 
לומר שאם אין אדם שיודע להוציא מהתורה את הסודות האלו, זה אומא שלא כתוב,

זה כמו לומר שאם לפני שנים האנשים לא ידעו להשתמש בחשמל, הוא לא היה קיים.
או אפילו אם אין אף אחד שיודע לקרוא את הקוד הגנטי באופן מלא, סימן שלא מוצפן שם שום מידע.

תגידי לי מניין לך ההנחה הזאתאריק מהדרום

אם את לא יודעת איפה הכל כתוב בתורה אל תגידי שהכל כתוב בה בפרט כל עוד שה׳ עצמו לא אמר כך.

לגבי הסתכל בתורה וברא עלמה אם את חושבת שזה כפשוטו איך תישבי את השאלה של חטאים בתורה כדלעיל?

אתה חוזר על אותה טענה, בלי להתייחס למה שכתבתי.נקודה

בס"ד

מה שאני יודעת או לא יודעת לא רלוונטי בעניין הזה.
(כמו שכתבתי כבר בדוגמאות עם הצופן הגנטי וכ', זה שאנשים לא יודעים לקרוא אותו,
לא אומר שלא מוצפן שם מידע)

קל וחומר שאני לא מגבילה את התורה בשכל שלי. היא ממש לא נגמרת שם.

שאלת אם לשיטת חב"ד מאמינים שהכול כתוב בתורה-

עונים לך שכן. אינך מאמין כך? זכותך.

לגבי החטאים הכתובים בתורה- זה בדיוק אותו דיון על ידיעת ה' ובחירת האדם.
וזה לא רק מאמר חז"ל הנ"ל, כתוב גם שהתורה קדמה לעולם שני אלפי שנים. 
(ומה זה בכלל שנים 'כפשוטו' לפני שיש שמש וירח?)

יש לכך תשובות עמוקות וארוכות, ואתה בטח מכיר אותן.
מכל מקום התפיסה שלי בתורה לא מגבילה אותה לשכל שלי, לידיעה או להבנה שלי.

יש דברים שאני לא יודעת ולא מבינה, יש גם דברים שלעולם לא אבין. (עד הגאולה האמתית והשלמה לפחות)
זה ממש ממש ממש לא פוגם כהוא זה מהאמונה בדברים כפי שהם כתובים.

וסתם שאלה- אתה באמת חושב שאתה מבין הכל בתורה?
ששום סוד לא נסתר ממך? ואם אתה לא יודע, אז זה לא קיים? 

לשאלותיךאריק מהדרום
1. לא אני לא מבין הכל בתורה אני רק מבקש ממי שטוען טענה שלכאורה קל מידי להפריך שינסה לפחות להוכיח לי.
2. זה לא עניין שסודות נסתרים ממני, אני מנסה להבין אם אכן חבד באמת מתכוונים לזה כפשוטו (במובן הפשוט של המילה כפשוטו).
לא חב"דניקית אבל...בת 30

התורה כפי שאתה מתייחס אליה כאן היא למעשה חלק מאוד קטן של התורה.

אם אתה מחפש היכן כתובים, שחור על גבי לבן, חוקי הפיזיקה, והיכן יש הוראות לפתרון משוואות בשני נעלמים או חוקי הגנטיקה- אז כנראה שלעולם לא תמצא. אולי בדילוגי אותיות מטורפים. (שווה לנסות! לך תדע, אולי ימצאו את כל חוקי הגנטיקה ואת כל שלבי התפתחות הצומח בדילוגי אותיות...)

הענין הוא שהתורה הזו- השחור על גבי לבן זה ביטוי מסוים לתורה העליונה ולסודותיה. הרבה מסודות התורה, כך למדתי פעם, מופיעים דווקא בלבן שבין האותיות השחורות. מה זה אומר? וואלה אני לא מבינה. אבל יש בעולם הזה צדיקים שהבינו ושמבינים.

ומשום מה לא נראה לי שהצדיקים האלה מסתובבים פה בפורומים...חיוך

זו בדיןק הטענה שליאריק מהדרום
שגם צדיקים עליונים אלה לא יודעים, אא"כ תוכיחי לי אחרת.
אמשול לך משלhaim770

ב"ה

תורת החסידות מרבה להסביר איך העולם הזה הגשמי הוא בקשר הדוק עם העולמות העליונים:

הבעש"ט הסביר את הפסוק "לעולם ה' דברך בשמים" שלולא הדבר ה' התמידי הנמשך מאז בריאת העולם ועד היום, העולם היה נעלם וחוזר למצב של לפני הבריאה.

• תלמידיו וחסידיו בדורות אח"כ דנו אם כך העולם בעצם לא קיים, הוא וירטואלי, כביכול הקב"ה מפסיק את הזרם והמסך נכבה, בלשון של ימינו. אבל לא, נמנו וגמרו בתורה כתוב "בראשית ברא ...." אז העולם קיים !
  • חסידים התבאטו: " מנין יודעים שהשלג לבן? כי כתוב בתורה "כשלג ילבנו", זה הסימן המובהק שהשלג לבן!"

אתה חוסר סבלנות, ובצדק, ביעוד הגאולה נאמר "ומבשרי אחזה אלוקה", הינך דורש עכשיו שהבשר הגשמי יראה את האמת האלוקית האבסולותית, זו גם בקשתינו, דרישתינו וציפיותנו "WE WANT MOSHIACH NOW", אנו רוצים משיח עכשיו.

בנתיים נשאר לנו רק להאמין שכך הם פני הדברים שהכל כתוב בתורה, "הפך בה והפך בה דכולא בה".

היכן שנגמר השכל מתחיל האמונה.

אני מתנגד נחרצות לאמירהאריק מהדרום
We vant moshiach now
אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.
בוודאי שצדיקים עליונים יודעים,בת 30

לפחות חלק מסודות התורה.

רק שהם לא מסתובבים פה בפורום כדי לענות לך. וגם אם כן היה פה איזה צדיק כזה- מן הסתם לא היית יכול להבין את התשובה שלו כי אין לך כלים (לפחות בינתיים) להבין את סודות התורה.

אין לי איך להוכיח, כי אני , מה לעשות, לא נמנית על הצדיקים האלה.

ובכל מקרה- אם אתה מקבל את המשפט "הקב"ה ואורייתא וישראל חד הם"- אז אתה תהיה חייב לקבל את ההנחה שכמו שאדם, רוחני וצדיק ככל שיהיה, לעולם לא יוכל לתפוס מה זה באמת הקב"ה, כך גם הוא לא יוכל לתפוס לגמרי מה זה באמת התורה.

התורה- חמשת חומשי תורה שיש לנו בארון הקודש- היא ביטוי מסוים לתורה העליונה. והתורה העליונה היא אינסופית. לכן גם צדיקי עליון לא יכולים לתפוס אותה עד הסוף, אני מניחה. (אני מניחה בעיקר כי מעולם לא הייתי צדיקת עליון, אז אני לא באמת יודעת)

בקיצור- נראה לי שהמחשבה  לבוא לצדיק הגדול שבדור ולבקש ממנו, על סמך ידיעותיו בתורה, להסביר לך את החומר לבגרות בביולוגיה או בכימיה, היא קצת מצחיקה, בעיקר בגלל שמדובר על רבדים שונים בתורה.

טוב בואי נגידאריק מהדרום
שלדעת רוב מוחלט של הרבנים, כל צה שהרמבם כתב במטאפיזיקה פשוט לא רלוונטי.
יש מיעוט זניח ביותר שטוען שאם הרצבם כתב את זה אז זה חייב להיות אמת ושלא יבלבלו לנו את המח עם עובדות, אבל הוא כל כך זניח שאין טעם להרהר בדבר.
כנל גם כל הרפואות הכתובות בגמרא כמעט.
ויש עוד אין ספור דוגמאות.
מצאת מה לכתוב בפורום של חב"דרחל=)
בהתחשב בעובדה שהמיעוט הזניח שעליו אתה מדבר הוא הרבי, הייתי מציעה לך לכתוב קצת יותר בכבוד כשאתה יודע שהרוב פה חבדניקים...
ואגב, אמנם השיטה הנ"ל של הרבי היא באמת די שיטת יחיד, אך הוא הסביר כל מיני סתירות באופן מדעי ולא רק ע"י אמירה שאם הרמב"ם כתב זה חייב להיות אמת ( למשל בשאלה על תזוזת השמש וכדור הארץ קראתי הסבר שלם שמבוסס לגמרי על הסברים מדעיים )
לא ידעתי שהרבי הוא חלק מהמיעוט הזהאריק מהדרום
עמכם הסליחה.
סליחה שחשדתי..רחל=)
פשוט הנחתי שאם בדיוק בהקשר לשאלה שלך אתה מביא את הנושא הזה, אתה יודע שהרבי סובר כך.

אגב, כיוון שהיה לרבי ידע רב במדעים כלליים, זה מאוד מעניין לקרוא את דבריו בנושא.

ואני אגב לא חבדניקית, ושיטתנו היא לא כזאת.
ובכ"ז זה מעניין להכיר.
הרבי הוא לא חלק מהמיעוט הזהחיה רוז

במובן שהרבי לא אומר "שלא יבלבלו לנו את המוח עם עובדות" כמו שכתבת.

מצד שני הוא לא אומר שדברי הרמב"ם לא רלוונטיים. אז הוא במיעוט אחר.

כמו שאני רואה את שיטת הרבי.- איזון.

התורה היא תורת אמת, 'אסתכל באורייתא וברא עלמא' וממילא דבריה נכונים לעד ולעומי עולמים. אבל צריך לראות איך הדברים מסתדרים עם מה שאנחנו רואים כי יש לזה תוקף גם על פי תורה וגם על פי היגיון. המדע על פי רוב אמור להיות נכון, אם כי מתחדשים בו מחקרים שסותרים זה את זה הרבה פעמים. יש לתת לו משקל אך הוא לא אמת צרופה.

2 דוגמאות:

1. "ואיני יכול לנגוע בך"- קידוש לבנה.

כאשר נחתו על הירח היו התפלמסויות איך יכול להיות שנחתו על הירח ונגעו בו. היו 3 דעות ביהדות:

א. לא קרה. לא נחתו על הירח. כי "איני יכול לנגוע בך". כלומר- אל תבלבלו את המוח עם עובדות".

ב. נחתו ונגעו. האמירה לא רלוונטית. לפחות לא לזמננו.

ג.- דעת הרבי- אין סתירה. כשאומרים את זה אנחנו במצב שאי אפשר לגעת בגלל המרחק. באמת על הירח עמו לא אמורים להגיד זאת. כלומר, רלוונטי אבל לא סותר את העובדות.

2. "והארץ לעולם עומדת"- מי מסתובב?

המדע טען שהארץ מסתובבת, הרמב"ם וכמדומני כבר חזל- שהשמש. 3 אפשרויות.

א. המדע צודק. לא רלוונטי דיבורים אחרים.

ב. התורה צודקת. המדע לא שווה כלום.

ג. דעת הרבי- התורה צודקת אבל זה גם מסתדר על פי המדע כיוון שבחלל לא ניתן לקבוע באמת בין 2 גופים מי מסתובב סביב מי וזה גם מופיע בטיעונים מדעיים. כך שלומר שהארץ מסתובבת זה אפילו לקחת בכוח את הדעה הישנה יותר במדע או דעה מסוימת שיש עליה מחלוקת במדע. העיקר שלא להסכים עם הרמב"ם... ולסבור שהארץ עומדת זה מסתדר גם מדעית וגם עם הרמב"ם.

זה מה שאמרתי..רחל=)

הרבי אומר שהתורה/הרמב"ם צודקים, אך מסביר זאת באופן מדעי.

אבל למיטב הבנתי, הוא מסביר כך על הכל. הוא לא אומר שיכול להיות שחז"ל אמרו משהו שכיום יודעים שהוא לא נכון... הלא כן?

בהחלט. התורה תורת אמת תמיד.חיה רוזאחרונה
אבל לא תמיד ההסבר לדברים הוא מה שאת חשבת עליו בהתחלה.
לא הבנתי מה הקשר.בת 30

אני לא חושבת שמה שהרמב"ם כתב בתחומים רפואיים וכו' הוא השיג החכמת התורה. הוא למד את חכמת הרפואה של ימיו.

ובגמרא דווקא יש ראיות לכך שחז"ל ידעו דברים. למשל- איך העובר מונח בבטן אימו, מה השלבים השונים של ההריון.

את לא חושבתרחל=)
והרבי כן סבר כך.

לשיטת הרבי כל מה שחז"ל אמרו זה אמת לאמיתה. גם דברי מדע.

שיטות אחרות סוברות כי חז"ל התבססו על מדע שהיה בזמנם, ולכן לא הכל נכון.

דוגמא ידועה לעניין- חז"ל אמרו שמותר להרוג כינים בשבת כי הן לא נחשבות חי. יש להם הסברים לכך. כיום יודעים שזה לא נכון מבחינה מדעית וכינים נחשבות חיות לכל דבר.

אני לא מכירה את כל שיטת הרבי, אבל יודעת שהוא אומר שהכל נכון ומתבסס גם על הוכחות מדעיות.
סוגיית כינה בשבת אכן סוגיה ארוכהאריק מהדרום
וכבר נשברו עליה קולמוסים רבים.
רמב"ם זה חז"ל לשיטת הרבי?בת 30

שואלת באמת.

כי בדר"כ הרמב"ם לא נכנס תחת הכותרת "חז"ל".

לא.רחל=)

אבל היחס של הרבי בסוגייה של מדע אל הרמב"ם ואל חז"ל, זהה.

רמב"ם זה 'ראשונים'. ההבדל בין חבד לאחרים:חיה רוז

יש כאלו שמחלקים ואומרים ש4 הפרקים הראשונים ברמב"ם הם לא בגדר רמב"ם או 'ראשונים'. ועוד כמה חיבורים שלו. ולשאר הפרקים ביד החזקה כן מתייחסים כ'ראשונים'.

בחב"ד אין דבר כזה שהרמב"ם הוא לא רמב"ם ומתייחסים לכל דבריו כ'ראשונים'.

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך