מאז חטיפת שלושת הנערים צצו לי מלא שאלות באמונה כמו למה זה קרה למה צריך להתפלל בכלל אם הוא לא שומע ועוד הרבה... כל מי שניסיתי לדבר איתו ענה לי שגם לאבא מותר להגיד לא ושאנחנו לא יודעים למה זה גרם ומה זה ביטל. ירדתי מבחינה רוחנית/ אמונתית אני לא מפסיקה לחשוב על זה אין לילה שאני לא חולמת עליהם במשך השנה ניסיתי לדחוק את המחשבות לצד אבל עכשיו כשזה שנה לחטיפה כל השאלות חוזרות וזה לא עוזב אותי נהיתי יותר ריגשי, אני לא מתרכזת בכלום, אני מרחפת, ויותר אדישה. תעזרו ליי מה עושים???
חטיפת שלושת הנערים- כנסוו!!א"י לעם ישראל
עזרההטוב שבטוב
אני לא מכירה אותך אז אל תעלבי , אבל לפי דעתי את צריכה לחזק את האמונה בה' לדוגמא שללכת ליום עיון לנערות בקיץ ויש עוד דברים . ואולי להיפגש עם אחת האימהות של הנערים ולקחת ממנה כוח
מה עושים? וואלה שאלה טובהבצל ירוק
קראתי את זה ואמרתי לעצמי - וואו, למה שאני אדע מה עושים?!
קטונתי. אני בעצמי מתמודדת עם דברים. אולי יש פה אחרים עם עצות וכו, אבל שאני קראתי הרגשתי שאת צריכה לפנות למישהו. משהו רציני יותר.. דעתי בלבד.
לדעתי עליך למצוא חברה טובה שתעזור לך לצאת מהבוץמוטי113
כל מה שנכתוב לא יגיע לרמה של מפגש עם אדם שיעזור לך לקום מהקרשים.
ניסיתיא"י לעם ישראל
דיברתי עם מלא חברות, מלא שיחות עם המדריכה באולפנה אבל זה לא עוזר
אולי מישהו חדש? אחר?מוטי113
נפש חיה- אני חדשה בפורום אז אני לא יכולה לקרוא שיחות באישי..א"י לעם ישראל
אחלה שאלה והרגשות ממש מוכרותרעיה123
מדריכה שלי אמרה לי בזמן החטיפה שתכלס, כשהתפללו. ועצרת ושרים לשובו והכל זה כבר היה אחרי שהם נרצחו אז מה?! מעבר לניסים האדירים וה עצומים של ה' שיכול הכל יש גם איזה קטע כזה של חוקי טבע, שאדם נרצח, הוא לא יכול לשוב (עד בעז"ה תחיית המתים שנזכה לראותם עם עוד יקירים! !) אז כל התפילות הלכו אולי לזה שמצאנו אותם אחרי 18 ימים.. ומעלה יודע אחרי כמה זמן היינו אמורים למצוא אותם?! אם בכלל
ולכל הניסים האדירים שראינו בצוק איתן ועוד ..
לגבי מה עושים, --- להמשיך בדרכם--- להמשיך את העוצמות האלה שהנערים הגדולים האלה עשו בעם, אולי כבר תקראו לזה לחדש את האחדות שהייתה אז, זה גדול ולגרום לזה צריכים ליהיות גדולים וחזקים אבל נתחיל מקטנה, נתחיל בללמוד מה מידות שלהם וכו...
מוזמנת לאישי אני יוכל יותר להרחיב

בהצלחה!!

יש משהו שאני רוצה להגיד לך לגבי מוות בכלל,אני77
ואולי זה יעזור במשהו.
חשבת פעם על אפשרות שתשלחי את הרצונות שלך כולם באופן חופשי בלי שום דבר, אבל שום דבר, קטן או גדול רוחני או גשמי שיעצור אותם?
בין אם חשבת ובין אם לא, איפושהו בתוכך, הנשמה שלך רוצה את זה. כח החיים הפנימי שבאדם רוצה לחיות בכל הכח שיש לו, בלי שיצטרך לצמצם את עצמו לטובת כל מיני דברים שאינו מבין. אבל, אם כחות החיים יתפרצו באופן כזה, העולם יהפוך לתוהו ובוהו, כי בני האדם, שעוד לא יודעים ומבינים בכחות עצמם כל מה שצריך לדעת כדי להנהיג את העולם בצורה מתוקנת ישלחו את רצונותיהם לחופשי ויהרסו אותו.
ולפעמים, מישהו מגיע למקום כזה שמתחזקת בו מאוד התשוקה לאותו החופש, ואין לו הכלים להנהיג את עצמו בעולם הזה בצורה שפויה וגם לעלות מעלה בלי מעצור. אז הוא עוזב את העולם. ברגע שאין לאדם גוף שהוא צריך להנהיג הוא יכול להיות חופשי בלי שהוא צריך לדאוג לשום דבר.
אז נכון, שאנחנו חפצים בחיים, כי המטרה שלנו היא לא לברוח מאחריות, אלא להיפך-ללמוד שלב אחר שלב איך להנהיג את הגוף, איך להנהיג את העולם, ע"פ חוקים ברורים ומסודרים, ובראשם החוקים שניתנו לנו מאת הבורא, שהם החוקים הראויים לנו באמת, ושההגבלה בהם היא לא אמיתית אלא רק נדמית ככזו.
וככל שנצליח לחנך את עצמנו יותר ולתקן יותר, ככה נוכל להביא יותר חיים לעולם, חיים מאושרים שמחים וחופשיים שהולכים בבטחון בדרך ישרה שמתקנת את העולם, ובזה אנו דואגים לנו עצמנו ולדורות הבאים כולם, ועוד יתר על כן, סוף דבר שדוקא בגלל זה הקדוש ברוך יחזק את כח החיים שלנו, ויתן לנו יותר חופש מתוך זה שהוא בוטח בנו ובדרכנו, וגם יוכל להעניק לנו חיים מלאים כל טוב בעולם הזה ובעולם הבא ובחיים שאחרי המוות, שיגיעו כשהעולם כבר ילמד להכיל את העוצמות של אותם אנשים שהשיגו את החופש.
לכן, אנחנו מצידנו צריכים לנסות להביא לעולם יותר חיים כמה שנוכל, כי באמת דוקא הצמצומים הללו, כחות החיים שמצליחים להכנס בתוך העולם הזה, הם הם אלו שסוללים את הדרך לתיקון המוחלט, לשילוב בריא בין חופש לתיקון, והעול הזה שאנחנו סובלים הוא זה שמכשיר את העולם להיות טוב יותר עבורנו ועבור כולם. אבל סוכ"ס, אם ראינו שמישהו מת, אע"פ שאנו מצטערים על חסרון החיים, אנחנו צריכים להכיר שכשכח אחד נלקח, כח אחר מגיע, ואותה הנשמה שקודם ישבה בגוף אחד ופעלה דרכו, היום יש לה דרכים אחרות לפעול בעולם, והיא לא הלכה לאיבוד.
זה ממש על רגל אחת, ואם יש לך שאלות על זה, את יכולה לשאול...
ובאופן כללי, למרות שאלה דברים שיכולים להועיל, אני לא חושב שצריך לעסוק בהם יותר מדי.
לי דווקא זה חיזק את האמונה בבורא עולם.מישהי=)
הבנתי עד כמה אני קטנה.
ועד כמה אלוהים לא חייב לי כלום.
בכלל, התפילות התחילו רק אחרי שרצחו אותם.
אז..
תגידי שניה. אני רוצה להאיר את ענייך לנקודת מבט אחרת...סבבה אגוזים!
האם עמ"י היה מתאחד בצורה כ"כ משמעותית ללא החטיפה של 3 הנערים????
ת'אמת- ממש לא! ותראי מה קרה אחרי כל תקופת הבחירות המלוכלכת הזאת!
עכשיו אפשר לשאול אז למה הקב"ה גרם לעמ"י להתאחד בגלל דבר נורא כזה. לשאלה הזאת אין כ"כ תשובה אבל ניראלי שפשוט אין דרך אחרת... הדרך הזאת הייתה לנו ממש קשה, אבל תראי מה זה גורם לאנשים. כל פעם שנזכרים ב3 הנערים שוב מתאחדים! זאת חומת עצומה ומיוחדת שהם השאירו בנו...
ולגבי השאלה של למה הקב"ה עשה את זה (?) אני אענה לך תשובה שתישמע לך כאילו אני כועסת עלייך אבל אל תחשבי שאני כועסת עלייך.
תגיד לי? את פעם בחיים שלך ניסית לברוא עולם?
ניסית פעם להנהיג את העולם?
להזיז הכל?
איך בדיוק אפשר לחלוק על הדברים שהקב"ה עושה? למרות שאנחנו לא מבינים! את יודעת כמה דברים אנחנו לא מבינים? וזה בגלל שהמוח שלנו לא מסוגל לעכל את זה!
איך ה' נברא? השאלה הזאת היא שאלה של בן-אדם! כי המוח שלנו רגיל ויודע שלכל דבר יש התחלה וסוף. יש כסא, אז ברור לנו שהכיסא נעשה מעץ והוא ייגמר אם נשרוף אותו בל"ג בעומר. אבל לקב"ה אין התחלה ואין סוף! הוא היה פה והוא תמיד יהיה פה מאז ומעולם!
ואחרי שאני מבינה את גדלותו של הקב"ה אני גם מאמינה בלב שלם שכל מה שהקב"ה עושה- הכל טוב והכל לטובה! אפילו אם אנחנו לא שמים לב- הכל בשבילנו. יהי רצון שנזכה לראות בכל דבר את הקב"ה!!
חיזקי ואימצי!
זה נובע ממחשבה שהעולם הוא צריך להיות רק טוב.נשוי שמח
תלמדי מסילת ישרים זה יעזור..
מי אמר שהתפילות לא פעלועוגי פלצת
ואולי התפילות פעלו שהפורענות נעצרה היכן שנעצרה
ואולי התפילות פעלו שעם ישראל יתעורר מזה
שזה דבר גדול מאוד
ואולי התפילות פעלו לעתיד
אמונה לא מחייבת שאם נתפלל הכול יסתדר כפי
שאנחנו רוצים. אבל אין לדעת מה תפילה פועלת
^^^^די"מאחרונה
כששמעתי שמצאו את הגופות ברכתי הטוב והמטיב.
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!