אתה יכול לקנות מכשיר רגיל וללכת לב"ב, שם יש אפשרות להדפיס את החותמת "כשר" על הפלאפון.
אתה יכול להגיד לאבא שלך בפשטות שאם הוא רוצה הוא יכול לקנות לך פלא' כשר. ואז יש לך 2.
והכי עדיף-
לשבת עם אביך לשיחה רצינית. תבררו טוב טוב מהם הגדרים ביניכם ואיך הוא אמור להתייחס אליך בסביבות הישיבה. כי נראה לי שהבעיה לא נובעת מעצם החזקת הפלא', כי את זה אפשר לתקן מהר מאוד. הקטע הוא (לענ"ד) יותר קשורה לקשר וליחסים שלכם בכל הנוגע לישיבה. האם הוא אבא שלך בישיבה או הר"י.
כי אם הוא אבא אז לאבא ובן יכולים להיות חילוקי דעות ופלאפונים שונים. וזה לא נשמע שאבא שלך מכריח אותך לקנות פלא' כשר מתוך אידאולוגיה כלשהיא שקשורה לנהלים של הבית. אלא יותר בגלל הדרישות של המוסד.
ואם הוא ר"י אז בבית זכותך לעשות מה שאתה רוצה בלי קשר לישיבה. ואם בישיבה תופסים אותך עם פלא' לא כשר- תצטרך להתמודד עם התוצאה כמו כל תלמיד רגיל.
ז"א-
תברר עם אביך בצורה מכובדת מהם הגדרים. היכן הוא "אבא" והיכן הוא "ראש ישיבה".
כי הערבוביה לא מועילה לאף אחד. ק"ו שלא לך.
ונראה לי שברגע שתוכלו לברר את הגדרות הברורים הללו יוכלו גם שאר בני הישיבה כולל האבות שלהם להבין את הגדרות ולכבד אותם.
למשל: אם בסוף החלטתם שאבא שלך הוא ר"י בישיבה. אז אם הורה מתקשר לאביך ומנגן לו משפט בסגנון "הבן של.." הוא יכול מייד להגיד: נו ואז מה? הוא הבן שלי. ולכן אני דואג לו כמו בן!. אני מעדיף שהוא לא יחזיק ברשותו פלא' כזה או אחר אך הוא ילד בוגר ובידיו היכולת להחליט איזה פלאפון יהיה לו.חוץ מזה- אם אני אמצא בזמן שהותו בישיבה מכשיר שאינו עולה לפי תקן המוסד- הוא יטופל בהתאם. כי הוא תלמיד ולמוסד יש נהלים. וזהו.
בהצלחה!