שאני מכינה במעון.
מפאת הזמן... אעלה את שניהם ובע"ה אכתוב מחר עוד.
<התמקצעתי בגן לצלמת במיוחד בשבילך

>
אז הסויה:
כופתאות סויה - מבשלים על להבה נמוכה בסיר עם מים רותחים עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים בצד.
מצרכים לרוטב:
בצל גדול
2 גמבות אדומות
כמה שיני שום
עגבניה בשלה
אפונה של סנפרוסט (לא חובה)
רבע כוס סוכר
פפריקה, כורכום, מלח, אבקת מרק עוף
שמן זית לטיגון
חופן כוסברה
מטגנים את הבצל, השום והגמבות *חתוכים לרצועות דקות.
מוסיפים את האפונה ומטגנים עד שהירקות מזהיבים.
מוסיפים לבסוף את העגבניה הבשלה לצריבה קלה.
מתבלים לפי הטעם,
פפריקה, כורכום, 2 כפות א. מרק עוף ומעט מלח, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
לבסוף, מוסיפים את הרסק
מעט מעט מים בהדרגה עד שהעיסה מתגבשת לרוטב סמיך לפי ראות עינייך.
טועמים ומתקנים טיבול.
מוסיפים את הסויה, מפזרים כוסברה
ונותנים לה לספוח את הטעמים כ-10 דקות על להבה נמוכה.
בתיאבון.
*אפשר להחליף את הסויה בקציצות דגים*
4 פילה אמנון/בקלה/כל סוג ללא עור ועצמות
בצל, שום וגזר גדול
3 ביצים
חצי לימון
ופירורי לחם לפי המרקם
לטחון את הדג עם הירקות, להוסיף מעט מלח ופפריקה.
להוציא לקערה, לסחוט חצי לימון
להוסיף את הביצים ופירורי הלחם
וליצור קציצות.
"לזרוק" לרוטב ולהביא לבישול של כרבע שעה
על להבה בינונית.
קציצות טונה:
מצרכים:
3 תפו"א גדולים
בצל
חופן כוסברה
פחית שימורי טונה
5-4 שיני שום
3 ביצים
פפריקה, מלח, מעט פלפל שחור
פירורי לחם גרוסים עבה (לא אבקתיים)
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
שולקים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך
במקביל מטגנים את הבצל והשום להזהבה עם התבלינים.
מכינים פירה, מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים,
כוסברה וטונה.
מוסיפים את הביצים, ואח"כ את פירורי הלחם עד שמתקבלת עיסה לא דביקה, נוחה ליצירת כדורים.
מגלגלים כדורים ו"זורקים" בקערה עם פירורי לחם
מנערים ומצפים את הקציצות בפירורים.
מסדרים על תבנית ומכניסים לתנור טורבו
או חום גבוה כ-8 דקות עד להזהבה.
(אפשר להתיז לפני התנור שמן זית על הקציצות)
לפני הטונה, זה נראה כך: