מוזיקה זה שטויות במיץ וזה בזבוז זמן. נכון?tnhhj

במה זה מועיל לחיים?tnhhj

ממש לא. מוזיקה זה אהבה!נחל
ממש לא !!!!!!!ח"י
תלוי מתי,יאירוש

בזמנים 'שרופים', לא. בזמנים פנויים, כן.

תמשיכו להגיד ממש לא. אבל זה אשליה אין בזה ממשות.!tnhhj

כשאני מנסהיאירוש

להירדם באוטובוס והמוזיקה עוזרת לי, זה בזבוז זמן?

לדעתי רוב סוגי המוזיקה דוקא סבבהציקציק

ממש אבל ממש לא!החיים דבש!
נניח שמסתכלים על זה רק כעל תחביב ולא כעל משהו יותר עמוק, אז זה אחלה תחביב! יש אחד שאוהב לרכב על סוסים, ואחת שאוהבת לסרוג, ואחד שאוהב לנגן, ואחד שאוהב לשמוע מוזיקה! מה הבעיה בזה? חוץ מזה שאותי זה ממש מרגיע.. אז זה עוד צד חיובי.
אתה יכול להגיד מה שאתה חושב, אבל אם שאלת את דעתנו תןמיצ'ל
לענות במקום ולהגיד שזה אשליות וכו
ובעייני מוזיקה זה מקום לשקט נפשי.. זה כלי שמסייע לי הרבה בחיים, כמו ללמוד למבחן/ללנקות את הבית עם מוזיקה טובה..
לי זה נותן מוטיבציה וזה נותן לי כוח, זה משהו שכייף לי איתו, נעים לי להאזין למוזיקה.
זה חלק מחיי..ולכן זה לא מרגיש לי בזבוז זמן!
כי אתם לא מנמקיםtnhhj

זה שזה עושה לי טוב לנשמה זה נימוק?מיצ'ל
מבחינתי כן!
זה סיבה מספיק טובה בשבילי בשביל לשבת ולהאזין למוזיקה סתם ככה.. או לשמוע מוזיקה כשאני במצב רוח פחות טוב.. או ף כמו שאמרתי זה עוזר לי ללמוד למבחן / לנקות את הבית. .
ומה הנימוק שלך לזה שמוזיקה זה בזבוז זמן ושטויות במיץ עגבניו?מיצ'ל
לשמוע שירים שמדברים על אהבה... לשמוע שירים סתם.. לא מקדם ...tnhhj

אדם ששם שירים בmp במקום שיעורים זה ביזבוז זמן.. כי שיר זה תחושה ריגעית של רוגע אבל זה משלה אותך..  לא יוצאים מזה עם כלום ביד .. איפה מצינו יהדות ששומעים שירים.. הולכים להופעה כולם יושבים ושומעים מישהו שר.. שירי חול.. זה לא דבר נכון!

מה עם הלוויום שהיו מנגנים בבית המקדש?ח"י
אולי יש משהו נכון בחלק מדבריך אבל זה לא הופךמיצ'ל
בעייני את השירים לכלום!
אני מסכימה שללכת סתם ככה להופעות זה באמת בזבוז זמן ואני גם לא עושה את זה כי אין לי צורך בזה..
אבל לגבי שמיעת שירים עצמם אני לא חושבת שאתה יוצא עם כלום ביד, יש משהו בשיר שנכנס ללב ולנשמה ולכן זה חלק מהפסיקה של חלק מהרבנים לגבי שמיעת שירים בלועזית שהשירים פוגעים בנפש..
דבר נוסף לתורה 70 פנים ובתוך התורה יש מלא דרכים לחיבור לה' ולהתקרבות אליו, ואולי לך טוב יותר להקשיב לשיעורי תורה וללמוד תורה ולהתחבר לה' ולי טוב לשמוע שירי נשמה ולפעמים גם לא שירי קודש שמחברים אותי לעצמי ולה'..
לי יותר נחמד ומעניין להקשיב למוזיקה מאשר לשיעורי תורה, אבל זה לא מונע ממני ללכת לשיעורי תורה, ולפעמים גם לשמוע דרך הפלאפון.. אבל יש לי יותר חיבר למוזיקה. .
כל אחד עפי דרכו שלו..
זה נכון, אבל..סתמישוו
אם תשאל אותי מה עדיף, לשמוע שירים או לשמוע שיעור תורה.. כנראה שאענה לך באותו רגע שיעור תורה. אבל.. זה לא אומר שאין מקום לשירים, ומי פה יכול להעיד על עצמו שתורתו אומנותו?!
לכוזרי יש כמדומני איזה פיסקה או 2 על חשיבות המוזיקה.. גם ר' נחמן מדבר הרבה על הניגון.
יש עניין גדול בשירים !!
כמובן, צריך לשים לב על איזה שירים מדובר..
אנחנו מדברים פה על השירים הטובים.

ולא רק זה, יש אפילו שירים [ניגונים] שר' נחמן כותב עליהם דברים גדולים.. סוג של 'מוצר צריכה בסיסי'

על ידי נגינה דקדושה יכולין לזכות לבחינת נבואה, כי עיקר הדבקות להשם יתברך הוא על-ידי נגינה.

על ידי נגינה אדם ניכר, אם קיבל עליו עול תורה

על ידי זמר תבוא לידי שמחה והתלהבות

טוב להאדם להרגיל את עצמו שיוכל להחיות את עצמו עם איזה נגון, כי נגון הוא דבר גדול וגבוה מאד מאד ויש לו כוח גדול לעורר ולהמשיך את לב האדם להשם יתברך. ואפילו מי שאינו יכול לנגן, אף על פי כן בביתו ובינו לבין עצמו יוכל להחיות את עצמו באיזה נגון כפי שיוכל לזמר אותו, כי מעלת הניגון אין לשער וכבר מבואר בדברי רבנו זכרונו לברכה כמה תורות גבוהות מעניין ניגון.
וואו יפה לך! אני כנראה הייתי עונה מוסיקה..מי נהר!
זה הדרך שלי לעבוד את ה לפעמים.. לי ממש ממש קשה לשבת ולשמוע שיעור תורה-לא משנה כמה מעניין הוא, והרבה פעמים אני מקשיבה לשירים, שהמיליים שלהם זה פשוט בול מה שיש לי להגיד או בול מה שהייתי צריכה עכשיו בעבודת ה שלי... נכון שהרבה זמן שאני מקדישה למוסיקה היא סתם לכיף, אבל הרבה פעמים זה דוקא מה שמקרב... גם עוזר לי מאוד לכתוב..לוידעת אני מרגישה שבלי מוסיקה לא הייתי מצליחה לפתור הרבה הרבה דברים בחיים שלי, בלי הגזמה!
זה נשמע לגיטימי..סתמישוו
וזה לא שאמרתי שהייתי הולך לשיעור תורה, כאילו.. אולי, רק אמרתי מה אני חושב שעדיף ..
אני לא חושבת שעדיף בהכרח שיעור תורה..מי נהר!
כאילו ברור שזה יותר חשוב פשוט, כמו שכבר אמרתי- לי קשה לשבת בשיעור מעניין ככל שיהיה, אז לפעמים מוזיקה עוזרת לי יותר משיעור, אני מגיעה לבד להבנות, מסקנות..
זה תלוי .. כל אחד ומה שמתאים לוסתמישוו
אם זה מתאים לך, אז יפה .. אפשר לעלות הרבה בצורה הזאת! מצד שני, צריך להתעסק גם בדברים אחרים שבקדושה ..

בדיוק השבת ראיתי איזה קטע של הרב קוק שנדבר על העניין שזה גם חשוב ללמוד מהתרבות (הוא דיבר על תרבות שהיא לא מתורת ישראל.. ק"ו על תורת ישראל) כדי להסיק מסקנות משמה וכו' ..
^^^^^^^!!!!!!!!!!!מישי...

בדיוק מה שאני חושבת!

לאיהיה טובב
מוזיקה מפתחת מאוד את השכל וטובה לנפש.
מי ששומע מוזיקה של אני אוהב/אוהבת אותך, ברור שזה סתם.
אבל מי ששומע מוזיקה נכונה,(שהיא לאו דווקא קשורה ליהדות או תורה או יהודים) כמובן שיוכל לקחת ממנה מסרים ..
יש משפט שאיזה חסיד אמר פעם, שהוא למד מאיפה שהוא היה שלושה דברים: מהו הקב'ה,מהם יהודים ומהו ניגון.
לא סתם שומעים שירים כשעצובים.. זה הרבה מעבר!)
מותר לשמוע שירים את הכל כולל של זמריםח"י
חילוניים אבל אסור לשמוע שירי עגבים
לא.קול דממה

מוזיקה זה דבר מאד עמוק.

לא כולם מתחברים לזה, אבל מי שכן זה יכול להשפיע עליו ממש.

ממש ממש לא.די"מ

מתוך תפילת מוסף ראש חודש-

רָאשֵׁי חֳדָשִׁים לְעַמְּךָ נָתָתָּ. זְמַן כַּפָּרָה לְכָל תּולְדותָם. בִּהְיותָם מַקְרִיבִים לְפָנֶיךָ זִבְחֵי רָצון. וּשעִירֵי חַטָּאת לְכַפֵּר בַּעֲדָם. זִכָּרון לְכֻלָּם יִהְיוּ. וּתְשׁוּעַת נַפְשָׁם מִיַּד שונֵא. מִזְבֵּחַ חָדָשׁ בְּצִיּון תָּכִין וְעולַת ראשׁ חודֶשׁ נַעֲלֶה עָלָיו וּשעִירֵי עִזִּים נַעֲשה בְרָצון. וּבַעֲבודַת בֵּית הַמִּקְדָּשׁ נִשמַח כֻּלָּנוּ. וּבְשִׁירֵי דָּוִד עַבְדֶּךָ הַנִּשְׁמָעִים בְּעִירֶךָ. הָאֲמוּרִים לִפְנֵי מִזְבְּחֶךָ. אַהֲבַת עולָם תָּבִיא לָהֶם וּבְרִית אָבות לַבָּנִים תִּזְכּור

מזבח,

עבודת המקדש,

ואז השיא-"שירי דוד עבדך הנשמעים בעירך האמורים לפני מזבחך" ורק אז "אהבת עולם תביא להם וברית אבות לבנים תזכור".

השירה היא היא אחד הדברים הגבוהים ביותר.

אמנם סתם מוזיקה אולי את צודקת,אבל מוזיקה שהיא בעצם תפילה כמו של ר' שלמה וממשיכיו שזב בגדול לדעתי הז'אנר הזה זה הדבר הכי גדול ונשגב שיש.

אחד מהדברים שהקב"ה נתן לבני אדםאני77

כדי שיוכלו להנות מיופי רוחני.

אתה יכול לטעון שהנאה היא דבר מיותר, אבל מי שברא את העולם לא חשב ככה.

מה שאתה כן יכול לטעון זה שצריך להשתמש בכלים האלה בחכמה ולא סתם להתפרק, ויש בזה מן האמת.

מוזיקה זה אחד הדברים!!*אביה*

מוזיקה זה אחד הדברים!!*אביה*

סליחה שזה פעמיים זה יצא כך בטעות...*אביה*

רק דעתי..צ'וקלייט

יש משפט כזה "הניגון הוא קולמוס הנפש" זה משפט חזק ונכון מאוד.

הניגון חודר לנשמה ויכול מאוד להשפיע. לא צריך לזלזל במוזיקה.

(ובגלל שהניגון הוא דבר כ"כ חזק צריך מאוד להזהר משירים לא ראויים.

אבל שכל אחד ישמור על עצמו לא באתי פה להטיף מוסר..מתפלפל)

אבל אי אפשר לומר שלא צריך שירים. כי זה פשוט לא נכון.

באמת שירים עוזרים ומרגיעים נותנים מוטיבציה וכו'...

וניגונים חסידיים בכלל...זה הדבר הכי עמוק והכי מרגיע וטוב שקיים..

לא לגמרי...אבל אני לא מבינה את ההתמכרות למוסיקהחפרנית גאה=)
זה נחמד. לא יותר מזה
לפי דעתי זה יותר מזהמי נהר!
זה דרך להבעה, להגיע להבנות ומסקנות, להרגע, לעבוד את ה, לקרב וכו
כן זה ממכר!!!שולמית מילר
לטוב ולרע
ממש לא.. מוזיקה זה דבר מאוד טוב השאלה מה אתה שומע...רייצ'ל=)
לא.מוטי113

ממליץ לקרוא את אמנות ואסתטיקה במשנת הרב קוק

ספר שמצטט ומסביר ארבה ממה שכתב הרב קוק על יצירה.

ממש ממש לא!סוף שביעית!

לא נראלי, למוזיקה יש כוח עצום..אל תיראיאחרונה
אבל גם לשלילה..
גם בבית המקדש הייתה מוזיקה, זה אומר משו
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך