פייסבוק וזה:/הלל-יה

שלום! אז ככה- פייסבוק.

לי ב"ה עד היום (אני בת 15 וחצי) אין פייסבוק וגם לא הרגשתי צורך לפתוח אע"פ שלהרבה חברות שלי יש.

בעז"ה בהמשך הקיץ אני טסה למחנה של בנ"ע העולמית לשליחות צעירה. אני אפגוש הרבה ילדים מכל אירופה, והדרך היחידה לשמור איתם על קשר אחרי המחנה ולגרום להם לעלות לארץ- זה דרך הפייסבוק.

בדקתי כל מיני אפשרויות כמו לדבר איתם בווצאפ, סקייפ וכו' - אבל זה הרבה פחות נגיש וזמין מאשר פייסבוק.

אני סומכת על עצמי שאשתמש בפייסבוק רק למטרות טובות, בלי להיגרר לשטויות ולבזבוז זמן.

אבל בכל זאת- זה פייסבוק ואני מעדיפה שלא לפתוח ולחשוף את עצמי- כי גם אם אני לא משתפת דברים, יכולים לתייג אותי וזה כבר לא יהיה בשליטתי...

מה אתם חושבים? לפתוח פייסבוק? לא לפתוח?

אה, וההורים מעדיפים שאני לא אפתח אבל הם לחלוטין סומכים עלי ועל שיקול דעתי.

נראה לי אם את יודעת שלא תנצלי את זה למטרות לא טובות..רייצ'ל=)
אז לכי על זה.. את מכירה את עצמך הכי טוב...
אם את יודעת שלא תסחפי לעומקו של הפייסבוק אלא רק בשביל המטרה שאמרת..אז נראה לי סבבה
בהצלחה
אני חושבת שדווקא ווטצאפ יותר זמין מפייסבוק. אבל תעשי אתסבבה אגוזים!

השיקולים שלך...

אם את פותחת-מוריוש

אני ממליצה לך לא לשים שם מלא ויותר מידי פרטים..

ככה אנשים שאת מכירה ביומיום לא ימצאו אותך- שלא תמצאי את עצמך בסוף עם 500 חברים שגם ככה את פוגשת כל יום ויש לך מיליון דרכים לתקשר איתם חוץ מפייסבוק..

או שלא תפרסמי את העובדה שפתחת.. בעיקרון לא להיגרר לשימוש בפייסבוק לקשר עם אנשים חוץ מאלה שבשבילם פתחת וככה יש יותר סיכוי שלא תיגררי לדברים שלא רצית..

בהצלחה

וואטסאפ עדיףרותם333

זה אחלה דרך..הכרתי מישהי מברוקלין בארץ ואני מתקשרת איתה רק דרך הוואטסאפ!
ופייסבוק לדעתי זה פשוט מיותר. (מניסיון-היו לי איזה 6-7 פייסבוקים) 
יש קבוצה בפייסבוק שקשורה לה' ושכחתי איך קוראים לה והיא עם כמעט מיליון וחצי לייקים,והבן אדם שפתח אותה אמר שכל עוד יש אפשרות לא לפתוח פייסבוק צריך להימנע מזה ושקשה לו למחוק את הקבוצה..קיצר באמת אל תכניסי את עצמך לזה.

אני היחיד שלא מבין את הבעיתיות בפייסבוק?מאיר.
אין עם זה בעיה.תהל00
עד כמה שחושבים 'וואהו פייסבוק אפשר להתקלקל ולאדעת מה' אבל תכלס באמת אין עם זה בעיה. את בוחרת עם איזה חברות את רוצה להיות. באמת באמת שאין בעיה!!
סתם זה נשמע משו רע, אבל זה לא ;)
וגם מוריוש- זה היא בוחרת שלמי להיות חברהתהל00
ואם מישהו ישלח לה בקשת חבירות , היא יכולה לסנן ולא לאשר . לא בעיה
אבל אז זה יכול להעליב אנשיםמוריוש

וסתם להביא ללחץ חברתי ומצבים לא נעימים..

מנסיון של אחת שיש לה ווצאפ ולא בקבוצה של השכבתי... זה קשה שמנסים לשכנע אותך להצטרף

אם היא מכירה אותו אז שתאשר אם סתם מישהו שולחתהל00
היא יכולה לסנן.
אבל ברגע שיש מלא חברים בפייסבוק לא קשה להתמכרמוריוש

והיא רצתה מההתחלה פייסבוק רק בשביל קבוצה מסוימת

שורף חייםשולמית מילר
וממכר...
פייסבוק זה כלי מאד חזק שעלול לשאוב את האדם ואת הזמן שלומוטי113

ווואטצאפ לא?די"מ
גם וואטסאפ, אבל שאלו על פייסבוק.מוטי113

לדעתימוטי113

פייסבוק כלי מאד עצמתי. קל לאסוף דרכו מידע שוטף בנושאים שונים, להיות מעודכנים לגבי המצב,

אם את מודעת לסכנות וחושבת שאת מסוגלת להתמודד - לכי על זה. אם לא - אל תפתחי.

ניסיון קשה מאד, לטעמי. הרבה משמעת עצמית, הרבה רגעי שבירה, הרבה קושי.

בהצלחה.

שומדבר רע בזה. אני אמרתי את שליתהל00
לא הבנתי.מוטי113

יש לך גם ככה משתמש בערוץ 7..גוליבר
זה בדיוק פייסבוק.....
ויש לי פייסבוק מכיתה ז ואני לא רואה בזה שום בעיה.. אני נכנס אליו בממוצע של פעם בחודש כבר כמה שנים. מה רע??
לא כולם כמוךעוד אחת!
יש כאלה שנמכרים לדברים כדון פייסבוק וואצאפ אינסטגרם.
ושורפים הרבה זמן מהחיים שלהם על שטויות.
אם את רוצה לפתוח אז באמת תראי אם את לא תבזבזי על זה הרבה שעות או שזה יבוא על חשבון דברים אחרים..
בהצלחה!
פעם בחודש??! חחחחח כל שעההתהל00
תעשי פייסבוקציקציק

איך אומרים:בכל מקום אפשר להגיע למקומות לא טובים אבל צריך להשתדל לא להללכת למקומות הלא טובים

לדעתי...אל תיראי
תפתחי ותבקשי מחברה טובה שלך שתבדוד אותך כל הזמן אם את מתמכרת, שורפת שעות וכו', ותגידי לה שאם היא תופסת אותך באחד המצבים הללו שתיקח אותך לשיחה ותזכיר לך מה היתה המטרה שלך כשפתחת את הפייסבוק...
פחח והיא באמת תשים עליה..עוד אחת!
הורגותני תהל00
החלטה שלה מתי לפתוח אותו ומתי לא
באמת? היא לא תשאל את ההורים שלה בכל פעם שהיא תכנס?אל תיראי
אם היא תשים עליה או לא זה בחירה שלה. אנשיח אחרים לא יכולים לבחור בשבילה. אבל יהיה מישו שיזכיר לה בשביל מה היא פתחה ואתזה שהיא לא רצתה להתמכר
אחרי שבנאדם מתמכר למשהו הוא לא באמת שם על החברה שמסביב..עוד אחת!
תמיד יש לבנאדם שליטה על עצמואל תיראי
את בטוחה שתמיד?! לעולם?! בכל מצב יש לו שליטה על עצמו?!נחל
לבנאדם יש שליטה על עצמו..עוד אחת!
אבל כאשר לאדם מעניין משהו והוא לא יכול להתנתק ממנו אז הוא ישכח מה אמר בעבר.
בטח שיש... קוראים לזה בחירה חופשית, מה שמבדיל אותנו מחיותאל תיראי
ורובוטים
נכון יש לאדם בחירה וכל אחד זה משהו אחר.עוד אחת!
אני יכולה להגיד על עצמי שלפני שהייתי בערוץ אמרתי שאני בקושי אהיה כאן.. ו.. אני מעל ומעבר שורפת פה שעות.
כן זה בחירה שלי אם להיות כאן או לא אבל זה בחירה קשה! ואם היא תצליח להתגבר על לא לשבת שעות מול המחשב ולהיות בפייסבוק אז שתהנה..
וגם מי יודע לאיזה דברים היא תיחשף כאשר היא נמצאת במקום שרוב העולם נמצא בו..
הגיע הזמן לשבור סטיגמות...google

1.יש כאלה שמבלבלם את המוח ואומרים שאפשר להיות מכור לזה...אני ברוך ה' יש לי 4 שנים פייסבוק ואני נכנס לזה פעם-פעמיים בשבוע לא יותר...לא מכור ולא בטיח, וזה לא כאילו אני צריך להתגבר על עצמי או משו...

2.יש לך אפשרות שאת תקבעי מה יפרסמו לך על הקיר  ומה לא...

3.לחשוף את עצמך...את לא צריכה לשים תמונה שלך את יכולה לשים תמונה יפה או סתם איזה תמונה שבא לך את לא חייבת לשים תמונה שלך...

4.דרך אגב בזמן האחרון לא כזה משתמשים בפייסבוק..משתמשים יותר בוואצאפ (לפחות ביישראל)...

בהצלחה

אולי אתה צדיק ולא נתקלת בזהמוטי113

אבל לזלזל בניסיונות של אחרים? איפה אתה חי? אתה יודע כמה אנשים מכורים לפייסבוק? 

לדעתי..רום מ.
פייסבוק זה מקום נורא מסוכן לילדים ובטח ובטח שלילדים דתיים. אבל... המצב כיום הוא שאפשר לפתוח פייסבוק וגם למנוע את רוב הבעיות כי אפשר להחליט מה יציגו לך ומה לא.. לי אישית כרגע אין פייסבוק אבל פעם היה לי והייתי מכור ובתור החלטה טובה סגרתי אותו בכל מקרה אם את ילדה חזקה שיודעת לשמור על עצמה אז ברור שאין שום בעיה מה שכן עדיף שלא לפתוח פייסבוק כי זה ממכר ברמות!!!!! זו דעתי ובהצלחה ...
שאלה טובה Look Smile

הפייסבוק יכול לתרום הרבה וגם מצד שני להרוס הרבה השאלה איך משתמשים וכמה...

אני גם קצת התלבטתי עם לפתוח פייסבוק למען פרויקט חשוב שאנחנו מריצים,

בסוף פתחתי משתמש,אני חושב שכשמשתמשים בפייסבוק בצורה חיובית זה בסדר.

כמו כן,צריך באמת להיזהר לא להתמכר ולהציב גבולות.

כל הכבוד,בהצלחה!

תשקלי אם שווה לך לרדת רוחנית כדי לשמור איתם על קשר....ליאורה 613

כי אין ספק שזה ממכר ופוגע תשקלי מה עדיף לך...

בהצלחה..........

למה את מחליטה מראש שזה מה שיקרה?מוטי113אחרונה

זה אומנם עלול למכר ולפגוע, אבל זה לא ממכר בהכרח.

תלוי במשתמש.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך