צכה עזרהנוקנוק77
אווף...אני בזמן האחרון ממש מרגישה מתוסכלת מהרמה הרוחנית שלי...:-/
אם אני נזכרת בתקופת החגים שלףנה שעברה, אלול וכו- פשוט הרגשתי ממש מחוברת!! התפילות שלי היו כולן ממש בכוונה, ממש הייתה לי מן שיחה כל בוקר עם הקב"ה וכו
ב"ה זה גם המשיך הרבה אחכ, ופתאום בחודשים האחרונים אני מרגישה ירידה נוראית!! באמת קשה לי להתקכז כל התפילה, לא מרגישה מספיק מחוברת לה' , לא מצליחה לפנות אליו בלב שלם, מרגישה ריחוק...
אני בעקרון יודעת שכל מעשה שאני עושה אני צכה לחשוב שהקבה לידי וכו, אבל אנע לא מצליחה ליישם אתזה!!

ועכשיו מתחיל החופש, ואני מפחדת שאני אםול יותר ויהיה לי קשה לעלות משם שוב

אשמח לעצות! תודה
אולי יעזור לך ללמוד אמונה, כמה דקות כל יום.סתמישוו
בלי לוותר, ראש בקיר. רבע שעה ביום [זה לא כזה הרבה ביחס ל-24 שעות שה' נתן לנו] אבל זה מתנה גדולה.. ממליץ לך, זה שווה כל רגע !

או.. אנחנו מריחים כבר את חודש אלול , וגם אב .. אפשר להתחיל לעסוק בענייני תשובה. פרקים מהרמב"ם, הרב קוק וכו'..
היי...--רייצ'ל=)
אניי גם ממש ככה..
קיבלתי על עצמי אז לפחות לומר ברכות השחר כל יוום.. ואז יום אחד משום מקום התפללתי תפילה אחת שלמה..
וזה.. היה מיוחד מאוד..
וכן..
אני גם משתדלת ללמוד מסילת ישרים..
תקראי 5 דקות לפני השינה כל פעם קצת.. ממש יפה..
הי צדיקהדגני בוקר=)

אני חושבת שדברים כאלה קורים בדרך כלל כשאנחנו מתרחקים מקדושה...

ממש צריך לשים לב מה הדברים שמקרבים אותי לקדושה. אם זה שירים נקיים ומחזקים, אם זה לימוד כלשהו כל יום, אם זה ללכת להופעה שמעלה אותי לרמות אחרות...

אל תיתני לעצמך ליפול!! את יכולה להגיע להרבה יותר אם כבר היית שם!! וחוץ מזה.. תזכרי תמיד תמיד שהקב"ה איתך תמיד תמיד!! אין זמן שהוא לא נמצא איתך!! הוא תמיד דואג לך ושומר עלייך.

"בדרך שאם רוצה ילך מוליכין אותו"- אם תירצי להתקדם ולהיות קרובה יותר הק"בה יתברך שמו יעזור לך ויקרב אותך!! רק הרצון מעיד על המון!! בהצלחה בדרכך אהובה! אל תתייאשי! אם את צריכה משהו אשמח לדבר איתך באישי

אולי זה יכול להיות סוג של המשך..סתמישוו
הרב צבי יהודה זצ"ל כמדומני היה אומר: קודש וחול יכולים ללכת ביחד, קודש וטומאה לא יכולים ללכת ביחד.
אי אפשר לפסוח על שתי הסעיפים במובן של קודש וטומאה, אפשר כמובן להשתדל, לנסות להשתפר וכו' אבל בן אדם שמתעסק בטומאה יהיה קשה חו מאוד לעסוק אחר כך בדברים שבקדושה. כי זה לא הולך ביחד, זה או זה או זה ..

אולי פה טמונה הבעייה?
תודה לכולם!!נוקנוק77
ממש חיזקתם!!
גם לי בזמן האחרון נהיה ממש קשה. הקטע היחיד שאני באמתסבבה אגוזים!

מפללת בו זה תפילת 18. אז מה עשיתי?- כל בוקר התיישבתי להתפלל (ואם את רעבה זה לא טוב- כדאי לאכול משהו קטן לפני התפילה) והכרחתי את עצמי להתפלל, בהתחלה זה היה ממש קשה, אבל אחד הדברים שעוזרים לי ממש זה להקשיב למילה במילה ממה שכתוב בסידור ולהבין אותה!!!!!

לפעמים- במקרי חירום כשממש לא הולך לי- אני מתפללת ברכות השחר, ברוך שאמר, אז ישיר, קריאת שמע ותפילת 18. זה הדברים החשובים שחייבים להתפלל. אז ממש בהצלחה! תאמיני בעצמך!!

ממליצה מאוד כל יום ללמוד משהו קטן, לנו חילקו חוברת מה'חמד' שקוראים לה 'פתח ליבך'. כל יום יש משהו לנשמה והלכה. ז ממש כייף. זה לוקח דקה אחת מקסימום דקותיים.

כדאי ללמוד מספרים מעניינים, אני מאוד מאוד מאוד ממליצה ללמוד את הספרים של הרב מרדכי אליהו זצוק"ל-   מ-ד-ה-י-ם-!

בהצלוחה! חיזקי ואימצי!

אפשר להתפלל הביננו אם לא מצליחים לכווןדי"מ
14.            מי שתפילתו אינה שגורה לו והוא מתקשה לכוון ולהתרכז בה, עדיף שיתפלל מעין שמונה עשרה. וניתן לנהוג כשתי המשמעויות של מעין שמונה עשרה – או כשמואל שפירש דהיינו הביננו, או כרב שפירש דהיינו מעין כל ברכה וברכה, בנוסח שהאדם עצמו מחדש. ויש עדיפות לנהוג כרב שמחמיר ומצריך לא לבטל את המבנה המקורי של התפילה. ורק צריך להקפיד שהתפילה תכיל את כל העניינים שמוזכרים בנוסח הקבוע של הברכה, ושלא להכניס בברכות דברים שאינם קשורים באופן ישיר לעניין הברכה. ובחתימות של הברכות אין לשנות מהנוסח הקבוע. ונראה שאם אדם התחיל בנוסח הקבוע והוא רואה שאין תפילתו שגורה בפיו, הוא רשאי להחליף לנוסח שיחדש בתפילתו. ועוד נראה שאין חילוק בין שלוש הברכות הראשונות ושלוש הברכות האחרונות ובין הברכות האמצעיות לעניין זה. דאף שברכת הביננו כוללת רק את הברכות האמצעיות, האפשרות של מעין כל ברכה וברכה מתייחסת לכל ברכות שמונה עשרה [ויעוין גם בתשובה 602 שהאריך בעניין הוספות בתפילה, ואעתיק משם משפט אחד: "כל ההקפדות היתירות על נוסחאות התפילה, אינן הכרחיות, והנוסח הוא הרבה יותר "נזיל" ממה שחושבים". העורך].

15.            [הקדמת העורך: נאמר בגמרא: "כל השנה כולה מתפלל אדם הביננו חוץ מימות הגשמים, מפני שצריך לומר שאלה בברכת השנים". ומבואר בגמרא שהטעם לכך הוא משום שעלול להיטרד בתפילתו אם יוסיף שאלה בתפילת הביננו. וכתב רבינו מנוח: "אם הבטחתו שיכול לכוין ולהזכיר זה ולחזור למקומו, רשאי". וכן כתבו המאורות, המאירי, המכתם והאורחות חיים.] לא מצאנו בראשונים מי שחולק על שיטה זו ושולל את האפשרות להתפלל הביננו גם כשאדם יודע שלא יטעה, ונראה אפוא שראויים הם ראשונים אלו לסמוך עליהם כשאדם מתקשה לכוון בתפילה ארוכה אף אם ינסח אותה מעצמו, ובמקרה כזה יש להתפלל הביננו אף בימות הגשמים. ולפי זה נראה שאדם רשאי גם להרחיב ולהוסיף לברכת הביננו תפילות ובקשות שהן מעין הברכות שכלולות בברכת הביננו, וכמו שרשאים להוסיף בברכות עצמן הוספות שהן מעין הברכה, ובלבד שהוא יודע שיצליח לשמור על הכוונה ושלא יטעה ויתבלבל.
שכחת לכתוב את המקור...צריך עיון
שו"ת של הרב שמואל טלדי"מ

ואי הפתח ליבך הזה ממש מוצלח! !רעיה123
גם הרגשתי כזה יותר חיוב שאתה לומד לעילוי נשמת..
^^טל אורות

בתפילה קצרה ממש חשוב גם "אשרי"..

למה?די"מ

כתוב בגמרא שיש עניין להגיד את זה 3 פעמים ביום אפשר גם לקרוא את  זה בלי קשר לתפילה

ואי!! אני ממש מתחברת רעיה123
אני ממש פחדתי לתפילה שלי בקיץ .. (כל השנה הייתי מגיעה מאוחר אז היה לי זמן עד שאפשר להיכנס לשיעור אז...)
קיצר ממש ממש פחדתי שיהיו ימים שוואלה מה עשיתי היומית. תפילה נעע...
פשוט החלטתי שכל יום מוצאים את הדברים הטובים שהיו אתמול (ה' שלח לי טרמפ מהר ואפילו מישהו שאני מכירה, כל דבר הכי קטן!! הספקתי לנסוע עם חברות ולהנות עשיתי זה וזה קרה זה וזה ופשוט להתפלל על זה ולהודות לה!! בהתחלה באמת שהיה לי קשה!! (יש לי גם קטע כזה שאני מאוד אוהבת לדחות דברים, אחד ה ---* דברים הנוראים תזהרו מזה!! זה אחד הדברים שדופקים אותך בחיים אז הייתי אומרת טוב, אני כבר יתפלל מנחה והגיע מנחה ושכחתי קיצר המלצה שלי להתפלל על להודות או אולי לפעמיים יותר קל ה', קשה לי!! ואני כן מתפללת ובעז"ה שרק נשתפר בזה בקשה תעשה כך וכך.. ואת תראי איך תפילות מתקבלות!! זה מדהים!! !! (פעם יצא לי לחכות באיזה תחנה נידחת חשוכה לילה אף אחד לא עובר וכמעט בכיתי שאני נתקעת פה עם מוחמד ללילה משעשע ופשוט ואי חח איך אני זוכרת, זה היה מזמן, כולי ה'! אני כולי ילדה בת 14 לא מבינה כלום מהחיים שלה תשלח לי טרמפ!! זה כלום בשבילך!! וכן כן... אחרי פחות מדקה מישהו ולא סתם מישהו מישהי!! ומישהי שהגיע כמעט עד לאן שהייתי צריכה להגיע!! זה מדהים לראות איך שהתפילות. מתקבלות אם רוצים ובאמת!! פעם שלחו לפה :"הקב"ה עונה לתפילות שלנו ב3 דרכים, כן, עדין לא , יש לי משהו טוב יותר בשבילך!!
זה קשה ואני מבינה אותך ובעז "ה תעבדי על זה ורק טוב יצא!!
בעז"ה! ! בהצלחה צדיקה!!
הקב"ה גם יכול לענות לנו ב"לא" ..סתמישוו
הוא יכול לענות בכל דרך שהא רוצה ..

לענ"ד לפעמים "לא" זה תשובה הרבה יותר טובה מ"כן" , כי אנחנו כולה אנשים .. לא מבינים כלום, רואים רק את החלק הקטן שבתמונה .. חתיכה של פאזל. ואנחנו מבקשים דברים שלא בהכרח טובים לנו, אז לפעמים צריך להגיד לא.. וה' שיודע מה נכון ומה לא נכון ושורש הטוב להיטיב .. דואג לנו ואומר לא..
לפי מה שהבנתי זו הכוונה.שה"לא"= יש לי משהו טוב יותר בשבילך.כפית
המשפט שאמר אבא של נחשון וקסמןרעיה123
(אם אני אוהב טועה... תקנו אותי אם זה לא הוא.. )
"לאבא מותר להגיד לא"
זה כזה"כזה נכון ופה באמת הכוונה ל"יש לי משהו טוב יותר בשבילך..."
השבת היתה לנו פעולה מהממת על תפילה.. בעז"ה מחר הביאו לנו קטע חזק..
תודה:-*נוקנוק77
וואי קודם כל מכירה את ההרגשה..תהילה רבקה
עבר עריכה על ידי תהילה רבקה בתאריך י"א בתמוז תשע"ה 02:22
עבר עריכה על ידי תהילה רבקה בתאריך י"א בתמוז תשע"ה 02:15
עבר עריכה על ידי תהילה רבקה בתאריך י"א בתמוז תשע"ה 01:52
זה ממש ככה כל שנה- תמיד בזמנים המשמעותיים יותר בשנה(חגים, אלול וכו') מרגישים הרבה יותר מחוברים כי מהטבע שלנו זה להתחבר לחוויות רוחניות רגשיות..
אז רק שתדעי- את לא היחידה..
דבר שני- לגביי התפילה יש כל מיני אפשרויות-
1. להגיד את התפילה בקול- ככה את שומעת את עצמך וזה יכול להשפיע על הכוונה בנוסף אפשר גם לקרוא את המילים מתוך הסידור ולא בעל פה וככה את לא מוסחת מדברים אחרים ונסחפת למחשבות לא קשורות.
2. המורה שלי פעם הציעה- לדמיין את התפילה.. את קוראת את המילים ומדמיינת מה זה אומר. יכול מאוד לעזור.. ניסיתי
3. ללמוד על משמעות התפילה כמה דקות ביום- יש ספרים מאוד נגישים ונחמדים שקל ללמוד מהם לבד כמו של הרב מלמד למשל.
(מניסיון- הרבה יותר קל כשזה חברותא ואז חברה שלך סוחבת אותך ללמוד.. זה מחייב וככה יש לך זמן קבוע ואת מתקדמת. זה לא חייב להיות פנים אל פנים. אפשר גם בטלפון.. )
5. לדבר עם ה'- להגיד לו שקשה לך בתפילה ואת ממש רוצה להצליח בחופש, להתקדם רוחנית, להתכוון.. גם אם הוא יודע את זה, זה עושה ממש טוב 'לשתף אותו' ולבקש ממנו שיעזור לך..
6. להוסיף בקשות(רפאנו, שמע קולנו)- נכון שזה לא האידיאל אבל הרבה פעמים הרבה יותר קל להתפלל בשביל עצמנו, בשביל לבקש מה' שימלא את החסרונות שלנו. כמו שהרבה פעמים אנשים מתפללים מתוך משבר. לבקש בקשות זה על דברים שחסר לנו אז אולי זה יכול לעזור לך..
7. לקצר את התפילה- להגיד רק את החלקים הכי חשובים(ברור שכל התפילה חשובה אבל יש קטעים שיותר חשוב להגיד כמו שמע וברכות השחר).. כשהתפילה קצרה יותר קל להתכוון בחלקים שיש לך לדעתי וזה גם עוזר להתמקד ןלהתרכז בחלקים המסויימים האלה.
8. קצת קשה יותר אבל לי זה לפעמים עוזר- להתפלל בבית כנסת, במניין. אמנם זה הופך את התפילה ליותר ארוכה אבל זה בשעות קבועות, עם שירים(לפעמים), חזן וכו' וזה דברים שיכולים להוסיף מאוד לכוונה.
9. לעשות הכנה לפני התפילה של כמה דקות. להכין את עצמך לגודל הדבר שאת הולכת לעשות עכשיו(לדבר עם ה'!) יש חסידים שהיו עושים הכנה של שעה ויותר עד שהרגישו מוכנים לתפילה. זה לא מה שאני אומרת לך לעשות אבל כמה דקות יכולות גם להיות משמעותיות.
בנוסף, אולי גם יעזור להתלבש כמו ליציאה מהבית ולהתפלל בלי פיג'מה(לא יודעת אם את מתפללת ככה או לא אבל אם כן זה יכול מאוד לפגום בכוונה כי את כביכול עוד לא יצאת ממצב שינה..)
10. לשמוע שיר שמחבר לתפילה- יש הרבה שירים שקשורים לתפילה ואולי לשמוע שיר משמעותי יכול לתת לך כח להתפלל תפילה שלמה..
11. לצאת מהבית בתפילה- להתפלל בחוץ מול הנוף, לראות את יופי הבריאה של הקב"ה, עושה ממש טוב בתפילה(במיוחד אם את גרה באזורים עם נוף שהוא לא בניינים/מתפללת בגינה או מקום יפה בעינייך)
12. להתפלל במקום שקט, בלי הסחות דעת. ככה תצליחי יותר להתרכז בתפילה ולא לחשוב על דברים אחרים שאת שומעת/רואה.
13. כמו שכבר אמרו פה- עדיף להתפלל ישר כשאת קמה. בלי לדחות כי ככל שתדחי רוב הסיכויים שתדחי יותר ואז לא תתפללי. חוצמזה שעל תפילה בזמנה מקבלים יותר שכר ;)
יצא קצת ארוך.. זה מה שעלה לי עכשיו אם יעלה לי עוד אכתוב בע"ה. אשרייך ממש!!
יפה מאד!^ישר כח.נפש חיה.
שכוייח !! כל הכבוד לך!!סתמישוו
אבל .. יש לי קצת בעיה עם 7,11,12.
אבל יכול להיות שיש הבדל בין נשים לגברים.. אז לא משנה
גם אני פחות מסכימה עם 7(נכתבה יותר בכיוון של עצה זמנית)תהילה רבקה
זה שכתבתי את כל ההצעות לא אומר שאני עושה/מסכימה עם כולן אבל אם יש סיכוי שהיא תשתמש באחת מהן וזה יעזור לה בשיפור הכוונה אז למה לא להציע?(אנחנו אנשים שונים)

למשל לגביי 7 אני מתפללת תפילה ממש ארוכה כמעט כמו בבית כנסת(רק בלי קרבנות). היא אישה ואולי זה יכול לעזור לה כי נשים לא חייבות בתפילה כמו גברים ולכן היא יכולה לקצר.
ולמה 11 ו12 קשורים להבדלים בין נשים לגברים?
לגברים יש בית כנסת ויותר מחוייבות. בנשים זה יותר קלנפש חיה.

מה הבעיה ב7?! יש מושג כזה שנקרא "תפילה קצרה"--נחל
אחת שיודעת שקשה לה להתפלל את כל התפילה( ויש בזה קושי..במיוחד בלימודים, כשהולכים לישון מאוחר וקמים מוקדם) אז עדיף שתתפלל תפילה מקוצרת מאשר כלום. לא כך?
אמרתי. אלו סעיפים ששייכים בבנים יותר.נפש חיה.

לא הבנת אותי..סתמישוו
ברור שאם זה או תפילה קצרה או כלום עדיף תפילה קצרה.
אבל אם זה או להגיד רק חלקים נבחרים בכוונה וכל השאר לא להגיד או להגיד הכל , מה שאפשר שיהיה עם כוונה ומה שאי אפשר .. אז בלי כוונה, אבל לאט לאט להשתדל בזה יותר
אז עדיף להגיד הכל !!
חוץ מזה שהמושג "תפילה קצרה" זה מושג אחר בכלל..סתמישוו
זה תפילה שונה שהגמ' כללה בה בקצרה את הברכות של שמונה עשרה.. ואומרים אותה בשעת סכנה , כשבן אדם מהלך בדרך ויש לסטים או חיות
בנות בד"כ הולכות לבית כנסת פחות מגברים..סתמישוו
אז אני לא יודע איך זה עובד אצל בנות..
אבל כמדומני שיש הלכה שצריך להתפלל בתוך בניין, ולא בחוץ..
ויש שכר פסיעות לבית הכנסת. ומצווה לרוץ לבית כנסת.
והרמב"ם כותב שצריך תמיד להשכים ולהעריב לבית כנסת שאין תפילתו של אדם נשמעת בכל עת אלא בבית הכנסת.
והגמ' אומרת כל מי שיש לו בית כנסת בעירו ואינו נכנס להתפלל נקרא שכן רע
הלכה הזאת כנראה לבנים..לבנות אין חיוב להתפלל..לא?נחל
אני פחות יודע בקשר לבנות..סתמישוו
אבל יש כאלה שאומרים שנשים צריכות להתפלל שחרית ומנחה וערבית רשות [וגם זה נראליי זה החלקים העיקריים של התפילה] ויש כאלה שאומרים תפילה אחת ביום..
אבל אני באמת לא בטוח
אם אני הייתי רבנית..לא היו חייבים תפילה בכלל כאילו לנשים.נחל
הן מספיק עמוסות..
אבל..מעניין ..
לכי לכנסת , תעשי הצעת חוק .. תקווי שזה יתקבלסתמישוו
באמת לנשים יש הקלות. אישה לא חייבת להתפלל כמו גברים בכלל.נפש חיה.

א- יש את "הלכות תפילה לנשים" [משו כזה]  לרב אליעזר מלמד.
ב- מה שיכולה זה טוב.
אישה עם ילדים למשל- מינימום שיכולה.
יש מי שאומר שדי בברכות השחר והתורה ושמע ישראל.

וזה מאד על רגל אחת.
כדאי ללמוד לעומק.
ההסדרה של הרב אליעזר מלמד טובה מאד.

אנשים(ונשים..)!!די"מ
ברכות השחר זה לא תפילה!!!
אין שום קשר!!
מחלוקת רמבם/ רמבן. זה לא תפילה. עמידה= תפילהנפש חיה.

השאלה מהי התפילה ומי חייב בה?
מכאן מחלוקת.

מה מחלוקת רמבם רמבן?די"מ
ברכות השחר אלו ברכות הם לא תפילה.
זה בכלל לא קשור.
גם קראית שמע זה לא תפילה אלא פשוט יש עניין לסמוך גאולה לתפילה
ויהי רצון שצמוד להן לא תפילה לשיטתך. אה.נפש חיה.

ללמוד סוגיות.
לא לנופף במשפטים.

נראליי שאתם מסכימים על אותו דבר .. וסתם מתברברים עם זהסתמישוו
תפילה זה תפילת שמונה עשרה. זה הכוונה בגמ', במשנה וכו'
אבל נגיד אם מישהו אומר שהוא הולך להתפלל שחרית .. אז הוא מתכוון גם לברכות ולא רק לתפילה.
זה לא כזה עקרוני..
השתרש המושג כיום שתפילה זה הכל, כולל הברכות
כן כזה עקרוני.די"מ

כי אין קשר בין תפילה שבמצבים מסוימים פטורים ממנה לבין ברכות שיש לברך כל יום.

זה כמו שתקשר בין לברך על לחם לבין תפילה.

לא קשור.

*תפילת נשים של הרב מלמדתהילה רבקה
עם זה אני לא מסכימהתהילה רבקה
דיבור עם ה' זה חובה לאישה פעם ביום מצד ההגיון. תחשבי שעובר חודש שלם ואת לא מדברת איתו.. לא נראה לי הגיוני
להתפללאריאלניקית גאה

לקב"ה  לדבר איתו לבקש ממנו שיזכה אותי להתקרב אליו בחזרה ולא ליפול...

גם אם בהתחלה זה 'מתוכנת' בלי כוונה - נטו מילים, באיזה שהוא שלב 

אתה כבר מתחיל באמת להתכוון, ואז כבר יותר קל להתפלל תפילות שלמות בשמחה וכוונה.

מקבץ חופשמוטי113

1. הכיני לעצמך יומן מסודר שמכיל את כל הקיץ, כולל כולו - מסודר ע"פ תאריכים, רצוי לצרף עבריים.

2. בסוף היומן כתבי "נוהל בוקר" במכיל את סדר הפעולות שעלייך לעשות על הבוקר. 

3. כנ"ל גבי "נוהל ערב" - לפני השינה.

עכשיו כשהבסיס מוכן אפשר להתקדם הלאה:

4. קצת מאוחר, אך חפשי מסגרת יומיומית מהנה שתוכלי לקחת בה חלק: התנדבות/עבודה/קייטנות/בייביסיטר קבוע/מכולת.

5. מצאי בין מספר דקות ביום לבין שעה+ (כמה שאת מרגישה שאת צריכה) שבהן את משקיעה ברוח: נגינה/להקשיב לשיעורים באינטרנט/ללכת לשיעורים/ללמוד אמונה.

והכי חשוב, כמפתח להכל - הנפילה הרוחנית בדרך כלל נובעת מזה שהאדם גָּדַל אך האמונה שלו - לא.

עכשיו - אחרי שחווית גדילה מסוימת עליך להשקיע באמונה שלך, כך שלא רק שהיא תתעלה אלא תהיה אפילו טובה יותר ממה שהייתה קודם - ונמצא הקושי הופך לאתגר שצלחת.

בהצלחה! קיץ בריא, מהנה ובעיקר - מועיל

את עושה את שלךחרדית 3

ומשתדלת להתפלל מידי יום,

אבל מי שמזכה אותך לכוון בתפילה ולהיות מחוברת, זה ה' יתברך.

אני זוכרת שהיו ימים שהיה לי קל להתחבר לכל מילה בתפילה והערכתי את עצמי שאני זוכה להתפלל בכוונה,

אחר כך הבנתי שזה הכל מאת ה'.

כך לגבי כל מצב, ה' תמיד נמצא בעליות ובירידות,

והשאלה היא עד כמה אני מחפשת את ה' ולא עד כמה רמת הרגש והחיבור מצידי גבוהים.

מקווה שאני מובנת.

תודה רבה לכולם!נוקנוק77
תודה רבה לכולם!נוקנוק77אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימוןאחרונה

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך