חבל"זאל תיראי
עמדתי מול מסך ולא האמנתי למה שאני רואה. התביישתי כל כך. היו פעמים שממש לא הייתי מסוגל להסתכל. זה היה קשה. ועוד חשבתי שאני נהנה... הרגשתי כישלון צורב. תחושת החמצה שאני לא זוכר כמותה. כשהבטתי מדי פעם במסך השני וראיתי איך זה יכול היה להיראות, הרגשתי שאני לא מסוגל יותר.
צעקתי: ''תוציאו אותי מכאן, אני לא מסוגל יותר!!''
אבל זה נמשך עוד ועוד.
צרחתי: ''די, תוציאו אותי מכאן, בבקשה!!!''
אבל זה המשיך, והמשיך, והמשיך.
''די!!! מספיק עם זה!!! הבנתי!!! הבנתי!!!''
''ניר! ניר! קום כבר. מה נסגר אתך??? מה אתה צועק על הבוקר?" " וואי אחי, סליחה. מה השעה?" "שמונה". "אני רץ לתפילה". "לתפילה? הכל בסדר אתך? אתה חולה או משהו? מתי בשבועיים שעברו מאז תחילת החופש קמת לפני אחת? חוץ מזה, יש מניינים עד אחד עשרה. ומה חלמת שגרם לך לצעוק ככה?" "וואי תומר אחי, זה היה מטורף, זה היה משהו מטורף, אתה לא מאמין". "אני מאמין. אם זה גרם לךלקום בשמונה בבוקר זה כנראה באמת היה משהוא מטורף". "אז תשמע, אני עומד שם בשמיים ורואה במסך את החופש עובר לי מול הפנים". "מסך? שמיים? אחי, נראה לי אתה צריך ללכת לישון מוקדם יותר". "עזוב את זה תומר. תשמע מה קורה שם". "אני שומע, תמשיך". אז אני עומד שם ורואה את כל הזמן שמרחתי, את הימים שהעברתי במיטה עד הצהריים. את השעות בפייסבוק. ואני מת מבושה. אחי, אני לא יכול לתאר לך איך הרגשתי. כאלו אני מול אצטדיון טדי, בפיג'מה. רציתי לקבור את עצמי באדמה. וליד המסך הזה, אני רואה איך החופש הזה היה יכול להראות. זה שיתק אותי. רציתי שזה ייגמר. צעקתי, צרחתי. זה דקר לי את הלב. וזה לא נגמר. נמשך ונמשך. ו... ואז התעוררתי.. זה היה ממש גיהנום!"
§§§
כולנו מכירים את התחושה הזאת. תחושת ההחמצה שמתעוררת אצלנו, לפעמים אחרי כמה שעות במחשב, או סתם בסוף עוד יום שנמרח. החופש הגדול הוא הצטברות של זמן פנוי שיכול להיות 'חבל על הזמן', או שבאמת נרגיש בסוף שחבל על הזמן שבזבזנו.. זה תלוי בנו. (מ'בשביל הנשמה')
"ודע שהאדם צריך לעבור על גשר צר מאוד, והעיקר שלא יתפחד כלל" (רבי נחמן מברסלב)

אז מה את רוצה שאני יעשה בזמן הזה?בת 500

תתנדבי!יאירוש

תעזרי בבית! תקראי! יש עוד מלא דברים לעשות.

יש אלף ואחד דברים לעשות כדי לנצל את החופש הזה!!רעיה123
אני יכולה לתת לך רשימה עם כמה דברים אבל כל אחד ומצבו, כל העולם לפנייך, הלוואי ונצליח לקחת את זה לצד הטוב והמועיל! !
אני אשמח:ה' אוהב אותך!

סליחה...ה' אוהב אותך!

אגב- נוג"ה זה ארגון כזה שמשלמים עליו או משהו חופשי?  אפשר פרטים?

נוג"ה הפורום?! אוחח לא הבנתי את השאלה :-¶רעיה123
חינם לגמרייאירוש

אם את חדשה כדאי שתסתכלי במבוא.

מה זה "מה את רוצה"מוטי113

זה נטו עניין של הרצון שלך. בזבזי את החופש שלך. אין בעיה זה לא קשור אלינו..

אם את, או מישהו פה מעוניין שהקיץ שלו לא יראה ככה, דבר ראשון שירצה באמת לנצל את הזמן לטובה. 

הבעיה כאן היא לא אם יש או אין מה לעשות, אלא האם האנשים רוצים לעשות.

לא הבנתםבת 500

זה לא שאין לי מה לעשות, יש לי מלא מה לעשות אבל אין לי כח לעשות כלום , אני מרגישה שאני מזדקנת

ואני שונאת להיות זקנה וכמה דברים שאני יעשה אני מרגישה שאני בעצם לא עושה כלום ואני אפילו לא יודעת מה אני רוצה מעצמי!

תחליפי שם ניק ;)פסידונית

מזדקנת?מוטי113

אני בת 16בת 500

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחמוטי113

מזדקנת

תחקרי פטריות שמפניון!!האלה הלבנות הגדולות זה אחד הדבריםשִׁירָה

מה עוד?..אממ את יכולה ללכת לצוד נמלים.שימי אותם בקופסא שקופה עם אדמה ותראי איך הן עושות מחילות וכאלה

תסדרי את כל הארונות/מגירות/תיקים ועיניינים שלך

תכיני ארוחת בוקר כיפית ושווה כל יום

תראי אתזה-

תסעי לקבר רחל

לכי לחפש בארות בהרים.טוב,אולי עם אחשלך רק..ו

גם עתיקות. אולי גמאת תמצאי מקוה באזור שלך שמה איפה שלא תהיי,לכי תדעי..יכול ליות מגניב! ואל תשכחי להגיד ולהזמין אותי כמובן! גם לבאר וגם לעתיקות

תרקדי עם שיר יפה

תכיני אומגה מהכניסה ליישוב עד הבית.ואם את מצליחה אז תבואי לעזור לי גמכן להכין מהכניסה ליישוב עד הסניף

תקראי תהילים

תלמדי את הפירוש

תחברי שיר ליומולדת של אחותך

וכו' וכו'.לוידת עכשיו.אם יהיה לי עוד אז אולי בעז"ה..

דמעות בעיניים. הסרט הזה^.נפש חיה.
את רצינית עם הקטע של הנמלים והפטריות??סבבה אגוזים!

יש המון דברים מועילים (!!!) לעשות. אפשר לקרוא ספרים של רבניםסבבה אגוזים!

ולעבוד. בקיצור- תאמיני שיש טונות דברים לעשות.

אבל באמת לא כדאי לעבור את החופש ככה- בסוף את/ה תסתכל/י אחורה ותגיד/י: "זה מה שעשיתי כל החופש??????"

וזה באמת לא יהיה נעים...

וואוו ממש יפה!סבבה אגוזים!

זה נכון. ולכן צריך לעבוד.פיבר

כי אתה יודע שעשית משו ואתה תוכל להנות מהכסף שהרווחת ולהרגיש סיפוק אדיר.

כל כך נכון...שיח סודאחרונה
מזדהה עם זה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך