אתמול הייתי פעם ראשונה בהתוועדותבת 500

וזאת'י שדיברה (איך קוראים לזה? מתוועדת?)

אמרה שזה לא טוב לשמוע שירים ואפילו מנגינות של גוים וזה עושה משהו לא טוב לנפש ושצריך לשמוע ולשיר רק מנגינות של חב'ד

זה נראה לכם הגיוני? כי תכל'ס זה מותר לשמוע מנגינות של גויים 

ובאמת יש אנשים שלא שומעים שום שירים ושום ניגונים אחרים חוץ מחב'ד?

ניגוניםariko

כשהשו"ע מדבר על לא לשמוע שירים של גוים הוא מתכוון רק לשירים שדרכם עובדים ע"ז...

עולם הניגונים החסידי בא ממקום שונה לחלוטין משאר המוזיקה שיש בעולם (ולא רק גוים...)

ניגון הולחן כולו לשם ה', ולכן גם כשמנגנים אותו/שומעים אותו בעצם מקדשים את שם ה' בעולם, ואפשר להרגיש את זה בחוש.

צריך להזהר משירים בעלי תכנים שליליים, שהם פוגמים בטהרת הנפש, שרוצה בקרבת ה' ית'.

...ariko

ועולם הניגונים הוא רחב מאוד...

לא רק חב"ד מלחינים, אלא לכל חסידות יש את סגנון המוזיקה שלה, עולם מעניין מאוד

שיר מגיע ממקום עמוק בנפש ונכנס למקום עמוק בנפשמושיקו
שיר הוא למעלה ממילים.

לכן שמכניסים ניגון שהגיע ממעמקי הנפש של גוי בשמיעה או בניגון ומכניסים אותו לתוך מעמקי הנפש שלנו זה דבר שלילי.

יש גדולי ישראל שיודעים להבחין ולראות איזה ניגון הגיע ממקור קדוש ולהפוך אותו לניגון יהודי
הגיוני מאוד לשמוע רק מוזיקה ממקור קדושבת 30

גם ר' נחמן הזהיר לשמוע נגינות ממנגן כשר. וב"ה היום זה לא כ"כ קשה. יש המון מוזיקה יהודית בכל מיני סגנונות.

אבל רק ניגוני חב"ד? טוב, זה קצת מצחיק...

מצחיק מאיזו בחינה?יוני
שמגוחך לומר שיש לשמוע רק ניגוני חב"דדי"מ
^^^^ כאילו מה שלא ניגון חב"ד הוא לא "כשר"...בת 30

אז ודאי שלא זו הכוונה חיה רוז
אלא אם כן מי שדברה שם לא ממש הבינה את העניין ויותר דקלמה.

כשר ולא כשר זה מושג הלכתי. שחור לבן.
אין קצת כשר. אין בערך.
אם אין איסור לאכול אז אין איסור.
ובכל זאת בחסידות יש מושג של אכילה עדינה או אכילה של דברים נצרכים ולא תאוות וכדומה. אתכפייא. ואין קשר בין זה לבין הכשר.

אז ניגון הוא קולמוס הנפש. הוא מבטא את נפשו של האדם בכלל ואת המצב הנפשי של האדם ברגע ההוא בפרט.
הוא גם חודר לנפש האדם ששומע ומשפיע עליו.
בלי קשר לאיסור הלכתי, כשלומדים בחסידות
מה ההבדל בין נפש של גוי לנפש של יהודי לא רוצים לשמוע ולהתחבר לנפש גוי.

בנוסף, השאיפה היא כמה שיותר להתחבר לקדושה ולכן לשמוע מנגינות שמבטאות מצב נפשי קדוש כמה שיותר.
כמו לדוגמא, ניגון שחובר בתפילה תוך דביקות נפשית, ניגון שחיבר אדמו"ר ועוד.

גם נניגון של מודזיץ (לא חבד) יועדף על פני זמרים "עדכניים" שאני לא יודעת מאיפה הגיעו המנגינות שלהם..

כחסידי חב"ד, נחפש מנגינות שמבטאות רגש בעבודת ה' שנובע מהגישה שלנו בעבודת ה'.

אבל כיוון שאין איסור ואין כשר ולא כשר אז שומעים עוד הרבה שירים דתיים. אין כמעט חבדניקים שלא שומעים מה שלא ניגון חבדי למרות השאיפה הכללית להתחברות הזו.

אז מה כן? בזמנים שמחפשים יותר חיבור לרוחניות כמו התוועדות או חתונה וכדומה, הרבה ישתמשו רק בניגוני חב"ד. ויש זמנים שאפילו לא בכל ניגון חבדי אלא רק בניגונים שחוברו על ידי אדמורי חבד ונקראים ניגונים מכוונים.
הערה קטנהטוביה2
ניגונים מכוונים זה לא רק של אדמורים.
יש גם ניגון או שניים מר' הלל ור' איזיק
ולא לשכח שהריי''ץ עצמו לא חיבר אף ניגון (היה משפחה של מלחינים שהריי''ץ אמר על חלק מהניגונים שהם 'מכוונים') וכך גם הרבי
גם הצמח צדק לא הלחיןariko

תודה על הדיוקחיה רוז

כן. זה נכון. אבל לא רק שירה ונגינה, אלא גם קריאת רעיונותhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך ט"ו בתמוז תשע"ה 02:48
כאשר מישהו כותב, גם אם מדובר על מדע טהור, הוא מכניס בזה את הנפש. אבל בשירה זה פי כמה.

לאלו שלומדים פרק אחד ברמב"ם, למדנו לפני כמה ימים בסוף הלכות קידוש החודש:

"הרי ביארנו חשבונות כל הדרכים שצריכין להם בידיעת הראייה, ובחקירת העדים, כדי שיהיה הכול ידוע למבינים, ולא יחסרו דרך מדרכי התורה ולא ישוטטו לבקש אחריה בספרים אחרים--"דרשו מעל ספר ה', וקראו--אחת מהנה לא נעדרה" (ישעיהו לד,טז)".

יש כמה שירים שלא חוברו על ידי חסידים, אבל עברו כעין גיור ואומצו על ידי חסידים, ובמיוחד כאשר המאמצים של השיר הם אדמורי חב"ד, הנה גם הם נהיים חלק ממנגנות חב"ד, ואם יש כאלו שמקשים, זה דומה למה שכתוב ברש"י פרשתנו מה שזמרי התריס כלפי משה רבינו "בת יתרו מי התירה לך" (רש"י פרשת בלק פרק כה פסוק ו).
ניגון כשרariko

בעזהי"ת

יש ספר של גיא צבי מינצ שנקרא ניגון כשר, מומלץ מאוד!

הוא מסביר בפירוט את כל התהליך שהניגון עובר מהנשמה עד שהוא יוצא מהפה, ומהשמיעה עד הכניסה לנשה, בצורה פשוטה וברורה.

שמעתי בשם אחד מהאדמו"ריםנפתלי הדג
שאין דבר כזה ניגון טמא.
מישהו מכיר את המקור למימרא הזאת?
הרב שלי מדייק בזוהר (שזה המקור למנגן כשר) ע"פ הרב קוקדי"מ
שניגון זה דבר שנובע מהפנימיות ולכן לא בהכרח זה שהמנגן היה לא שומר תורה ומצוות פוסל את הניגון ע"פ איזה משהו שהב קוק כותב על כך שבדור האחרון הפנימיות טהורה והרע זה רק בחיצוניות.
משהו כזה. יש לי הקלטה של זה בהדמנוצ אולי אחפש ואשלח לך(הוא התכוון לנעמי שמר וכד')
אשמח מאוד לשמוע, תודה רבהנפתלי הדג
בכ"מ, אני התכוונתי יותר לכיוון שאומר שזה תלוי יותר בשומע מבמנגן.
חח בטוח לא בחב"ד;)ariko

עוד ספר מומלץ בנושא-יודע נגן של דניאל שליטariko

זה לא עד כדי כך מעניין אותי שאני יקרא על זה ספרבת 500

בסה'כ אני שומעת שירים טובים ואני לא שומעת לועזי.

אני ישמח אם מיישהו יביא לי קישור לניגונים של חב'ד אבל בוואקלי כי עכשיו שלושת השבועות.

תגידו...זה נכון שאסור לנגן סתם ארבע בבות?פשושון

זה מנגינה מאד יפה..

לפעמים אני מזמזם אותה לעצמי או מנגן אותה במפוחית או בגיטרה...זה בעיה?

לא עברת עבירה דאורייתא. אבל אכן לא עושים זאת.חיה רוז
מקובל בחבד שהניגון קדוש מידי בשביל להזדמזם לו בכל הזדמנות..
אוף אבל אם זה רצון ה'...זה הכי טובפשושון

ניגונים וואקליים. בהתוועדויות עם הרבי. קישורhamedinai
תודה רבהבת 500

אמ... זות'י שדיברה אמרה משהו שיכולתי גם אני לומר בטעות....נקודה

בס"ד

היא בטח לא התכוונה שום ניגונים חוץ מניגוני חב"ד,

אלא שום ניגונים חוץ מניגונים טהורים.

עולם הניגונים מתחלק בדיוק כמו שאר הדברים בעולם:

א. מציאות של קודש הקודשים- קריאת התורה על פי טעמים.

ב. מציאות של קודש- ניגונים קדושים- שזה אומר כמה אפשרויות

1- חיבר אותם רבי. כמובן לא חייב להיות רבי חב"די. יש ניגונים המיוחסים לבעש"ט,
ולמגיד ממזריטש, ולאדמור מקרלין, ומסטרשלע (אם כתבתי נכון..), ניגוני ר' הילל מפריטש, ועוד.

2- ניגון שחיבר חסיד, והרבי נתן לו אישור, עד שלעיתים הניגון נקרא ניגון של הרבי, כשבאמת חסיד חיבר אותו.
(כמו ניגון הצמח צדק המוכר, שבפועל חיברו חסידי הרבי הצמח צדק,)

3- ניגון שהיה ניגון של גויים, אך הרבי או לצורך העניין הצדיק בירר את ניצוצות הקדושה הטמונים בו,
ולקח אותו לקדושה. כמו ניגונים רבי של רועים באוקראינה.
(לפעמים החסידים עשו את הבירור אבל הרבי נתן לזה אישור, אז זה עבר דרכו)

4- ניגון שהיה קדוש מלכתחילה אך נפל לקליפות והצדיק פדה אותו- יש כמה ניגונים המיוחסים לבעש"ט הקדוש,

שנפדו באופן הזה.

מה שמשותף לכל סוגי הניגונים הנ"ל זה שבעצם הם מזככים לנו את הנפש,
מרוממים אותנו, ומעניקים לנו מסר רוחני טהור,

שהיות והוא לא התלבש במילים, הוא גם לא מוגבל בהבנה שלי.

ג. סוג אחר של ניגונים שכעיקרון אין בעיה לשמוע אבל זה כבר לא אותה רמה,
זה ניגונים שחיברו יהודים מתוך רגעי התעלות בעבודת ה'.
לנו כאנשים נטולי רוח הקודש אין אפשרות לקבוע בוודאות, לאיזה מקום רוחני הניגון הזה שייך.

זה גם יכול לנבוע מהמקום של הנפש הטבעית של היהודי שמעורב בה רע וטוב, 
לכן זה יכול להיות מהמקום הטהור של הנפש הטבעית, שהוא בסדר גמור, אבל לא קדוש,
ולכן ההשפעה של הניגון הזה על השומע תהייה תלויה בכוונה של אותו אדם, ממש כמו שאוכלים בשר כשר,

וזה יכול לעלות לקדושה, על ידי אכילה לשם שמיים וכ',
ויכול להיות בבחינת זולל וסובא חלילה, כשאנו בוחרים לרדת עם זה למטה.  

ד- ניגונים שקשורים לטומאה, ידוע שבטקסים של עבודה זרה השמשו הרבה במקצבים מסוימים,

שעזרו ל "כהנים" של הע"ז להיפתח "רוחנית"- ויש דבר כזה רוחניות של הסטרא אחרא, 
 ועוררו בעצמם השראה לדברים הנ"ל.

הרבה מהמוסיקה השחורה למשל הושפע במקורו מהמוסיקה של הע"ז האפריקאית.

(בשינויים וכ' כמובן, אבל מקצב מסויים שגורם להשראת רוח טומאה נשמר)

מעבר לכך אנשים רגישים יכולים לחוש איך מוסיקה מסויימת יכולה לגרום לתחושות מסויימות,

לפתיחות יתר, לקלות דעת, לעניינים לא צנועים וכ'.

ומנגד כל סרט אימה שתקחו- אם תורידו ממנו את העריכה המוסיקלית- הוא יאבד 80% אם לא יותר,

מחוויית האימה שבו.
ולהפך, אם תשמיעו רק את המוסיקה המפחידה ללא הסרט-
זה כבר יכול לתחושות מחוסר נוחות מטרידה ועד לאימה ממש.
כמו כן יש מוסיקה שמעוררת את הנפש לאלימות. 

יש אנשים שיותר רגישים לכך ומודעים להשפעה הזאת, יש אנשים שפחות.

אבל ההשפעה קיימת- כי גם כאן המסר הרוחני עובר ללא צינזור של שכל או בחירה.

(חוץ מהבחירה לא לשמוע)

והמסקנה מכל האמור:

יש כאלו - ואני בתוכם- שמשתדלים לשמוע אך ורק מוסיקה קדושה, כי אם כבר משמיעים מוסיקה בבית,

ויש אפשרות שזה כל כך ישפיע לטובה וירומם וכ', למה חהסתפק בפחות מכך?

אם זאת גם ניגוני תפילה של חברה מוכשרים בימנו, מתקבלים באהבה. (למשל יונתן רזיאל),

עם זאת נמנעים משמיעת שירים שהמילים שלהם קודש, והמנגינה הפוכה.

איך אפשר לדעת שהמנגינה לא באה ממקום טהור, הרי אני עדיין לא זכיתי לרוח הקודש?

לי יש מבחן מאד פשוט. מספיק לחוש איך המוסיקה הזאת גורמת לי לזוז....
ואם זו מוסיקה לא קצבית- אז אני בודקת אם אני מסוגלת להתפלל בכוונה אחרי ששומעת אותה.

(באמת הרבה פעמים לפני תפילה אני שומעת ניגונים קדושי, ואז התפילה לגמרי אחרת)

גם מי שלא מקפיד עד כדי כך,

כדאי להימנע ממוסיקה שבאה ממקומות שהם הפך הטהרה.

ואגב לפי ההלכה אסור לשמוע לא רק שירים של ע"ז שמקורם בכנסיות וכ',

אלא גם שירי עגבים.... וזה כבר לפני החסידות מסנן 90% מהמוסיקה המודרנית של הגויים...

וגם יש מצבים ונפשות מיוחדות שיש להם את הכוח והשליחות לברר ניצוצות של קדושה,

גם במקומות של המוסיקה הלא טהורה מצד עצמה, וזה בדרך כלל עובד בהשגחה פרטית.

(זאת אומרת הקב"ה מכוון את האדם לשם)

אבל לכתחילה אין למי ששומר נפשו מדברים לא טהורים לחפש שם.

מקווה שזה עזר

אני לא מאמינה בזה..ג.ג
מה זאת אומרת רק ניגוני חב״ד?!? מה הלחן של והיא שעמדה שיונתן רזאל הלחין לא טוב וקטונתי והשבעתי לא טוב??!??!
מי אמר פה שהלחנים האלו לא טובים?חיה רוז

את יכולה למצוא את המשפט בדבריה שהעלה לך את הטענה הזו????

היא אמרה שהרבנית אמרה ואני יצטט:ג.ג
״צריך לשמוע ולשיר רק מנגינות של חב׳ד״
נקודה אמרה את זה? כי שרשרת להחיה רוז

יכול להיות של הבנתי אותה נכון!בת 500אחרונה

דווקא את יונתן רזיאל הבאתי כדוגמה למוסיקה כשרה...נקודה

בס"ד

מעתיקה ציטוט: 

"אם זאת גם ניגוני תפילה של חברה מוכשרים בימנו, מתקבלים באהבה. (למשל יונתן רזיאל),"

ורק עכשיו שמתי לב לשגיאת הכתיב שלי,

כמובן שהתכוונתי "עם זאת".

אולי מכאן הטעות...

ותודה חיה

על ארבע בבות. מקובל770מ

בחבד, שהמקור לניגון היפה והקדוש, מגיע משיר שניגנו בבית המקדש. לכן לא בכל הזדמנות שרים זאת, אלא רק בארועים

מיוחדים, כמו הילולא או יום הולדת של אחד מאדמורי חב"ד - שזה יום/ימים מסוגל/ים להתעלות בו רוחנית וגשמית יחד.

דיברו אצלינו על זה בכיתה הרבה....שיח סוד

בעיקרון יש כאלו ששומעים רק ניגוני חב"ד.

כי הניגון הוא קולמוס הנפש וכשאדם מלחין מנגינה אז הוא מכניס את תוכו לשם ואת נפשו ואז כשאת שומעת שיר של אדם אז גם אם את לא מרגישה, הנפש שלך מתחברת לניגון וזה משפיע- אם הלחן נכתב מאדם עצוב אז יהיה הרגש עצב, אם זה שיר שנכתב במנגינה גסה אז זה גם כן משפיע...

וגם אמרו שאפילו שזמר הוא חרדי אין לסמוך עליו 100 אחוז כי הוא לא רבי כי רק בכוחו של רבי להעלות ניגון לקדושה. 

כנ"ל גם לחסידויות אחרות.... כשאת מנגנת ניגון של רבי מסוים את מתקשרת לנפשו.

אז יש אפשרות להחליט למי להתחבר- לזמר מסוים או לרבי.

אני אישית לא שומעת רק ניגוני חב"ד אבל ישלי חברות שכן.

אבל יש עוד ניגונים של צדיקים מעוד חסידויות...פשושון

של ר' אהרון מקארלין סתם דוגמא...

בכללי יותר...צאנז, בעלז, ברסלב, ועוד... למה רק חב"ד? וכי כל השאר חשודים בחוסר קדושה?

אמרתי, שכל רבי הניגון שלו הוא קדוש ולא רק חב"ד!שיח סוד

פשוט כל אחד ששומע ניגון מרבי מסויים אז הוא מתחבר לנשמתו, כל אחד יבחר לאן הוא מתחבר.

אני אישית שומע הרבה מחב"ד וזה לא מפריע לי להיות ברסלב פשושון

ם כבר דוגמאות לניגונים- אזי ויזניץ וקרלין...ariko

ם כבר דוגמאות לניגונים- אז ויז'ניץ וקרלין...ariko

אם כבר ניגונים יפים זה מודזיץ'חיה רוז

תלי מי...ariko

לאמרי אש ולאמרי שאול היו באמת ניגונים מדהימים,ariko

ר' שנקר ור' פישבין זה סגנון קצת אחר...

מחילה, לא מתאים לתת ציונים...ariko

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך