עוצמת בני ישיבה...אל ההרים

ביום רביעי הייתי בברכת המשושים.  ביחד איתי הייתה שם ישיבה תיכונית .

ואז.. הגיעה קבוצה עם כמה בנות..

ואני בתור בחור ישיבה רציתי לראות מה יעשו..        אני יודע שבישיבה שאני למדתי החברה היו הולכים לצד השני של הברכה , או ממשיכים בלי להתייחס לבנות.

לא האמנתי מה קרה שם- בתוך חמש דקות לא נשאר אף אחד מהם בתוך המים , ואחרי עוד שתי דקות  הם המשיכו את המסלול . 

שאלתי את אחד החברה מאיזה ישיבה הם והוא אמר לי שמישיבת נווה.

אז אני רוצה לומר לכם בחורי ישיבת נווה - כל הכבוד, דעו שרבים לא היו עומדים בניסיון !  שנזכה שכל העם יהיה בדרגתכם .

ושתזכו לחופש של קדושה ללא נפילות בכל תרבות המערב והפריצות הסובבים אותנו בדור זה .

יישר כוחכם!

אשריהם ואשרי חלקיהם...נפשי בשאלתי

בס"ד

ישיבת נוה ידועה כישיבה רצינית..

ישיבת נווה שבחלוצה..מצפאי
ואי.. כל הכבוד להם!!רעיה123
וואיי...ממש!! רייצ'ל=)
ושתדעו שבתור חבורת בנות שמטיילות, תמיד ממש מבאס לראות חבורת בנים(במיוחד דתיים) שבדיוק החליטו להתנחל באיזשהי בריכה..
כל היום מחכים לבריכה הזאת עם המפל השווה וזה, וכל הדרך- הלוואי אין שם בנים..אז תמיד זה-
טוב, אם יש בנים או שהם יברחו כשהם יראו אותנו או שנקווה שהם בדיוק תיכננו ללכת או שנמשיך להתקדם לבריכה הבאה..
ולפעמים מבאס.
אבל בטיול האחרון הגענו לאיזשהי בריכה בדיוק עם חבורת בנים דתיים והם: אתן תכננתן על הבריכה הזאת? אמרנו להם- כן..
אז ישר בלי להתווכח בינהם המשיכו והשאירו לנו ת'בריכה..
יש לי רעיוןיוני
אפשר לעשות מתאם טיולים

מרכז מידע שקבוצות של בנים ובנות מעדכנים אותו יום ושעה שבה הם מטיילים במקום מסויים והוא אומר להם אם פנוי או לא

זה לא יהיה מושלם אבל לפחות קבוצות גדולות של דוסים ודוסיות לא יפגשו וזה יוריד את האחוזים למקרים כאלו גם אם אפילו לא לחצי...
חחח אני בעד!רייצ'ל=)
באמת שכאילו טיול שלם יכול לההרס כי היו בנים

לא יעבושג'ינג'י

בדרך כלל הבעיותנפשי בשאלתי

(שאני נתקלתי בהם לפחות)

לא היו בין דוסים לדוסיות אלא עם חילוניות, שלגביהם זה לא יעזור.

דתיים יודעים ללכת או להתרחק, לחכות שיצאו ואז להיכנס..

עוד רעיון!!מוריוש

קבוצות של בנים- תשתדלו להגיע בראשון שלישי וחמישי, ובנות- בשני רביעי ושישי (הפוך מהימים של הים..)

ככה כל השבוע מזגזגים בין ים ומעיינות..קורץ

רעיון לא רע..הכל דבש..

יוני הבעיה תהיה הפוכהמאיר.

שאם ידעו שיש בנות שמטילות
סביר להניח שילכו לאותו מקום ולא יתרחקו ממנו

בכלל לא נכון!ה' אוהב אותך!

מאוד נכוןמאיר.

אל תהיה תמים

תלוי מי הציבור שיראה את זהה' אוהב אותך!

אם זה ציבור דתי, אז אנשים ימנעו או יתאמו שעות, אם זה ציבור פחות דתי (ואני שונאת את ההבדלים בין ה"מגזרים"ף כולנו יהודים!)אז למה להם בכלל להיכנס לזה? והגיוני שהם יתחשבו, לי יש בני דודים חילונים, וכשעושים מפגשים משפחתיים הם שואלים מה לקנות וכו... גם חילונים יודעים להיתחשב!!!

ואם כבר אני תמימה ולא תמים...

טוב...מאיר.

הייתי במקומות האלה..
עם חברים 
והכנרת שתיאמנו חופים בשביל זה
ומסלולים וכדומה
את רוצה להשאר עם הראש שלך אז תות
אני אומר לך מידע שאת טועה

בתור אדם דתי? יכול להיות שיש אנשים כאלהה' אוהב אותך!

אבל רוב האנשים הדתיים יעדיפו לא לבוא למקומות האלה באותו זמן, לדעתי, ובטח כשזה בא מתוך ישיבה או בי"ס כטיול, אז ההנהלה מאד תשמח לנהל את זה ככה שתהיה צניעות...

מאיר, זה לא יהיה מפורסם לכולםיוני
יהיה מישהו שאותו יעדכנו
ואז נגיד אתה מעדכן אותו שקבוצת בנים מטיילת ביום רביעי בבוקר בג'ילבון אז הוא יגיד לך שכבר מטיילת שם איזה אולפנה..
מי שיתקשר לעדכן ולהתעדכן יהיו אנשים שכן אכפת להם..
בעיקר זה יעזור במקרה של קבוצות גדולות של ישיבות/ אולפנות.

וכן אתה צודק שבני נוער, גם דוסים בעיקרם, יכולים לרדת למעיין רק כי יש בו קבוצת בנות.. בשביל הריגוש וזה.. ובטיול יש הרגשה יותר משוחררת כזאת.. אבל אם אחד מהקבותה יבדוק לפני ובזכות זה ימנע מהחברים שלו להכיע למקומות כאלו על ידי תכנון הטיול.. אז דיינו
בוא נדמיין משהומאיר.

-שלום יוני
-כן,מדבר
-רצינו לרדת כמה חברה לגילבון יש שם כבר קבוצת בנות?
-ממ...מצטער אבל בדיוק לפני דקה הן הודיעו לי

-אההה....מעולה,תות,נרד גם נעשה דיבוק חברים..
מבין למה זה עלול לגרום וגם יגרום??

זה רק אתה חושב ככהיוני
-שלום, יוני?
- מדבר
- מדבר מאיר מישיבת ענבי הגפן, אנחנו מתכננים לעשות טיול וחשבנו לרדת לג'ילבון, ידוע לך על עוד קבוצות שיהיו שם?
- כמה שידוע לי, מומלץ לכם לעשות את הג'ילבון ברביעי בסביבות 9 בבוקר או בסביבות 13 בצהריים
-תודה

לא מספר לך איפה ומתי כל קבוצה מטיילת, גם בגלל ביטחון... ממליץ לך על שעות שלא ידוע שקבוצות אחרות יטיילו שם
יוני עשית לי אאוטינג שגילית את השם ישיבה שלי...מאיר.

מה נראלך שהתיכוניסטים שהצליחו לפרוץ כל סיסמא בישיבה ישברו מול יוני
והתיאום טיולים שלו???

פחחחחיוני
הם לא ישקיעו כל כך בשביל זה...
אוי זה היה מצחיק!! והזה שמעליושִׁירָה

אני כ"כ רואה אותך יושב שם עם תכניה בידמישהי=)

וכובע טמבל 

עם משקפיים

(שמש)*

את יוני??כובע טמבל??מאיר.

יש לו מגבעת חבד...

*בננית*
משמח לקרוא כאלה דברים יישר כח גדול.

(וגם לפתוח השרשור על הפרגון והשיתוף).
עם כל הכבוד לפרגון, ויישר כוחם וכו'...נפשי בשאלתי

למה הגענו למצב שלשמור על ההלכה זה מיוחד?

הרי הם לא עשו פה איזה מעשה הירואי, לפנים משורת הדין וכו'.

בסה"כ שמרו על ההלכה.

אז אם הגענו למצב כזה, שלשמור את ההלכה זה דבר מיוחד שזוכה לשרשור פרגונים וכו', זה אולי אומר משהו..

לשמור על ההלכה? כן זה מיוחדמישהי=)

איזה הסתכלות חיובית... <צ>א"י זה קשה

לפעמים לשמור על ההלכה זה מאוד קשה בייחוד בנושאים אלה. ולכן פותחת השרשור רוצה לחזק את מי שעמד בניסיון הזה ולהראות לאחרים שזה אפשרי. 

הדבר שזה אולי אומר עלינו זה שממש קשה לשמור תורה ומצוות בדור שכזה והניסיונות גדולים.

למה לראות הכל בצורה שלילית?

מתלמידיו של אברהם- עין טובה.. (משנה אבות)

דע, כי צריך לדון את כל אדם לכף זכות , ואפילו מי שהוא רשע גמור, צריך לחפש ולמצא בו איזה מעט טוב, שבאותו המעט אינו רשע, ועל ידי זה שמוצא בו מעט טוב, ודן אותו לכף זכות, על-ידי-זה מעלה אותו באמת לכף זכות, ויוכל להשיבו בתשובה, וזה בחינת (תהלים לז י): "ועוד מעט ואין רשע והתבוננת על מקומו ואיננו", הינו שהפסוק מזהיר לדון את הכל לכף זכות, ואף-על-פי שאתה רואה שהוא רשע גמור, אף-על-פי-כן צריך אתה לחפש ולבקש למצא בו מעט טוב ששם אינו רשע וזהו ועוד מעט ואין רשע. (ליקוטי מוהרן רפ"ב)

בטח שזה חשוב לפרגן!!ה' אוהב אותך!

הניסיון הכי גדול של הדור הזה זה פריצות וחוסר צניעות וכו. כל האינטרנט, הפרסומות, הקניונים, וכו מפוצצים בתמונות לא צנועות!!!!!

ו--לדעתי זה לא יעבוד יום ככה יום ככה, אבל כן יעבוד הרעיון של יוני.

יוני- רעיון תותחי!!!!שכוייח!!!

בדורנו לשמור על ההלכה זה משהו מיוחדאברימל'מד

במיוחד שיש כל כך הרבה אנשים שמחפפים

אז המצב קשה...נפשי בשאלתי

ולא, אני לא מסכים איתך..

לשמור על ההלכה זה לא מיוחד.

זה דבר שכל יהודי מחוייב בו.

ומאות אלפים גם מקיימים אותו, כך שמיוחד זה לא.

ולא נראה לי שזה משהו שצריך להתפעל ממנו יותר מדי.

זה ממש חשוב שכולם מחוייבים אבל זה לא משנה אתא"י זה קשה

העובדה שזה ניסיון אדיר ומי שמצליח מגיע לו שכוייח אדיר!

זה כמו שאנחנו מצווים במצווה מהתורה להיות כל הזמן באהת ה' וכו' ובכל זאת מי שמצליח לקיים את המצווה הזאת כנדרש הוא צדיק גדול בגלל שזה ממש קשה.

אכן לשמור תורה ומצוות בימינו זה קשה, ואנחנו נמצאים בדור עם הרבה בעיות וחטאים. אז מה? זה אומר שלא צריך להעריך את מי שכן מצליח?

יישר כחא"י זה קשה

על כל אדם מצווה לשמור שבת.ה' אוהב אותך!

כולם עושים את זה? לצערנו לא. זו התמודדות גדולה הצליח לשמור שבת כשכולם מסביבך מחללים? כן.

על כל אדם מצווה לשמור על צניעות. ככולם עושים את זה? לצערנו לא, ויותר מזה- מפרסמים את התמונות הלא צנועות בכל מקום אפשרי, מכניסים את זה לכל סרט, וכו. קשה לשמור על הצניעות כשכולם מפרסמים ומדברים על זה כל היום? כן. מאד!!! ולכן חשוב להעריך ולחזק את מי שכן שומר...

אז כשאנשים, בחורים, שסתם ככה בכיף שלהם הם יכולים להישאר, והם מתגברים על היצר זה דורש הערכה וכל הכבוד!

אני יכולה להגיד לך, שאנחנו שבט וכיתה מופרד (בנים ובנות) , בנות דתיות, חלק יותר וחלק פחות, אבל אולי בגלל שזה מופרד, ואולי כי סתם בא להם, חברות שלי מדברות על דברים שלא צריך לדבר עליהם!!! בכלל בכלל בכלל!!! ואני לא הולכת לפרט. ועם כמה שאני מנסה להתרחק מזה, בכל זאת משהו מתחספס. או דוגמא אחרת- אצלנו בבי"ס מאוד מקפידים על צניעות, חולצה סגורה, חצאית מתחת לברך בכל מצב, ואם מישהי באה לא לפי הכללים הראויים מעירים לה ושולחים אותה להחליף חצאית. באחד הימים, חברות שלי ארגנו "מרד" והחליטו שכולם באות בחצאית קצרה, עד מיני. לא כולם ידעו על ה"מרד" הזה, אז הגיעו כרגיל, עם חצאית שמתאימה לכללים, הבנות שארגנו ביקשו מהן לקפל את החצאית. אני ועוד כמה בנות מהכיתה לא ידענו על זה, וכשבאו מנו לבקש לקפל את החצאית, היו בנות שהסכימו, ואנחנו לא הסכמנו ומלא בנות התעצבנו שאנחנו הורסות לכולן וכו' אבל לא הסכמנו לקפל, ואח"כ סיפרתי רת זה להורים שלי, והם שיבחו אותי על זה- תישאל- למה צריך לשבח? זה ברור מאליו שזה מה שצריך לעשות כי זו ההלכה- אבל כשכיתה כמעט שלמה עושה את שזה, קשה לעמוד על הערכים, ולכן, כשבכל מקום מפרסמים חוסר צניעות ובכל זאת יש חברה שעם כמה שזה קשה והם אחרי מסלול הם עומדים על הערכים שלהם ושומרים את ההלכה- אז שכוייח גדול וכל הכבוד עצום!!!

לא סיפרתי את זה כדי להתגאות, ואני אחליף משתמש, כי אין פה אנונימי לצערי, סיפרתי את זה רק כדי להבהיר שזו המציאות וקשה להיתמודד איתה... זו ממש העבודה זרה של הדור שלנו!!!

בעצם אני לא אחליף משתמש לכל... כי יש דברים שנוח לי לכתובה' אוהב אותך!

במשתמש הזה...(כמו המשך שרשורים שכבר הגבתי עליהם...)  אני אפתח עוד אחד...

ילקוט שמעוני-מאיר את העינייםefraim37

(ילקוט שמעוני ישעיהו רמז תמג)

א"ל הקב"ה לאברהם לך נחם את ירושלים וכו' מיד הולכים כלם לפני הקב"ה ואומרים רבש"ע אינה מקבלת ממנו תנחומין שנאמר עניה סערה לא נחמה, א"ל הקב"ה אני ואתם נלך וננחמנה הוי נחמו נחמו עמי נחמוה נחמוה עמי
"[הקב"ה אומר] אין ראוי לילך אלא אני בעצמי, מפני שעברתי על מה שכתוב בתורתי וכו'. מיד ילך הקב"ה אצלה ויאמר: בתי כל כעס זה למה?! אומרת לפניו: רבש"ע! ולא בדין אכעוס שהגליתני בין האומות וקללתני קללות רעות ולקיתי עד שנעשו פני כשולי הקדירה ובכל זאת קדשתי את שמך הגדול?! אומר לה הקב"ה: כנגד זכיות שעשית חובות עליך שעברת על מה שכתוב בתורה: כבד את אביך ואת אמך, ואת כתיב בך אב ואם הקלו בך, כתיב: שופך דם האדם וגו', וכתיב בך: אנשי רכיל היו בך למען שפך דם, כתיב: לא תרצח ולא תנאף, וכתיב בך: אלה וכחש ורצוח וגנוב ונאוף, אמרה לפניו: רבש"ע! כיון שהגליתני בין האומות בדין הוא שלא אשמור שבת ואקיים המצות שלך, א"ל: בתי הגיע זמנך להגאל, וכו'".
ובמילים אחרות, היום שיהודי שומר מצוות זה דבר מיוחד!!!

ברור שזה משהו מיוחד!מגדלור באפלה
אם הם יגיעו למעיין ותהייה בפנים קבוצת בנים/בנות לא בטוח שכולם יעמדו בנסיון-אז פשוט מנסים למנוע את זה מלכתחילה. וגם אם הם יעמדו בנסיון זה סתם באסה להגיע למעיין ולגלות שאי אפשר להיכנס.
נכון. ובתור בתה' אוהב אותך!

שעד לפני כמה חודשים היתה היחידה שעברה בת מצווה במשפחה, זה פוול פעמים תקע אותי והשתדלתי שלא יתקע גם את המשפחה שלי שרצינו ליסוע לאנשהו ואמרתי שיסעו לבד כי ממילא אני לא אוכל להיכנס...

לא 'הגענו' למצב הזהקמנו ונתעודדאחרונה

בס"ד

ככה זה היה תמיד.

"דברי תורה צריכים חיזוק"

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך