כולם עושים את זה? לצערנו לא. זו התמודדות גדולה הצליח לשמור שבת כשכולם מסביבך מחללים? כן.
על כל אדם מצווה לשמור על צניעות. ככולם עושים את זה? לצערנו לא, ויותר מזה- מפרסמים את התמונות הלא צנועות בכל מקום אפשרי, מכניסים את זה לכל סרט, וכו. קשה לשמור על הצניעות כשכולם מפרסמים ומדברים על זה כל היום? כן. מאד!!! ולכן חשוב להעריך ולחזק את מי שכן שומר...
אז כשאנשים, בחורים, שסתם ככה בכיף שלהם הם יכולים להישאר, והם מתגברים על היצר זה דורש הערכה וכל הכבוד!
אני יכולה להגיד לך, שאנחנו שבט וכיתה מופרד (בנים ובנות) , בנות דתיות, חלק יותר וחלק פחות, אבל אולי בגלל שזה מופרד, ואולי כי סתם בא להם, חברות שלי מדברות על דברים שלא צריך לדבר עליהם!!! בכלל בכלל בכלל!!! ואני לא הולכת לפרט. ועם כמה שאני מנסה להתרחק מזה, בכל זאת משהו מתחספס. או דוגמא אחרת- אצלנו בבי"ס מאוד מקפידים על צניעות, חולצה סגורה, חצאית מתחת לברך בכל מצב, ואם מישהי באה לא לפי הכללים הראויים מעירים לה ושולחים אותה להחליף חצאית. באחד הימים, חברות שלי ארגנו "מרד" והחליטו שכולם באות בחצאית קצרה, עד מיני. לא כולם ידעו על ה"מרד" הזה, אז הגיעו כרגיל, עם חצאית שמתאימה לכללים, הבנות שארגנו ביקשו מהן לקפל את החצאית. אני ועוד כמה בנות מהכיתה לא ידענו על זה, וכשבאו מנו לבקש לקפל את החצאית, היו בנות שהסכימו, ואנחנו לא הסכמנו ומלא בנות התעצבנו שאנחנו הורסות לכולן וכו' אבל לא הסכמנו לקפל, ואח"כ סיפרתי רת זה להורים שלי, והם שיבחו אותי על זה- תישאל- למה צריך לשבח? זה ברור מאליו שזה מה שצריך לעשות כי זו ההלכה- אבל כשכיתה כמעט שלמה עושה את שזה, קשה לעמוד על הערכים, ולכן, כשבכל מקום מפרסמים חוסר צניעות ובכל זאת יש חברה שעם כמה שזה קשה והם אחרי מסלול הם עומדים על הערכים שלהם ושומרים את ההלכה- אז שכוייח גדול וכל הכבוד עצום!!!
לא סיפרתי את זה כדי להתגאות, ואני אחליף משתמש, כי אין פה אנונימי לצערי, סיפרתי את זה רק כדי להבהיר שזו המציאות וקשה להיתמודד איתה... זו ממש העבודה זרה של הדור שלנו!!!