גמילה מטיטולים...עזרה !!!!אמא אוהבת+
דחקתי את הקץ אבל זהו הוא הגיע..הבן שלי בן שנתיים ו7...שנה הבאה בע"ה גן עיריה...
כבר חודש שאנו מדברים על גמילה ומידי פעם מושיבה בישבנון והוא הצליח לעשות...)רק קטנים(והחלטתי שמתחילת השבוע הנוכחי הוא הולך בלי טיטול למעון ..ואכן אנו מתרשמים שהוא אכן קלט את הקטע של הקטנים...אבל גדולים הוא כל הזמן מפספס...)פעם ראשונה שאני משתמשת המונחים כאלה מפני כבוד המקום(:
זה נראה כאילו שהוא לא קולט כמה שאני מסבירה שגדולים עושים בשירותים הוא שוב ושוב מפספס...אני קצת מיואשת...כי ב1 בספטמבר אין הנחות...ואני קצת בלחץ.....אנחנו כן עושים טקס ומוחאים כפיים והוא מקבל פרסים ומה לא...וכלום!!ואני ממש משתדלת לא לשדר לו לחץ או כעס. .כל פעם שהוא מפספס אני מחבקת אותו..ומשננת איתו שוב ושוב...האם גדולים עושים על הריצפה?אז הוא ממשיך אותי ואומר לאאאא...וצוחק..אז אני שואלת אז איפה עושים גדולים?אז הוא אומר בשירותים...ובפעם הבאה שוב בורח לו...ב"ה שלפחות את הקטנים הוא קלט חצי נחמה..!!
ועוד שאלה... מה עושים אם אני בגינה ויש לו גדולים?...אין סיכוי להתאפק..ולגבי קטנים זה לא בעיה.. קרה קרה והלכנו לצד..

מה עושים?!אני חייבת עצות..זה נראה לי כאילו הוא לא קולט?): ...
כמה דברים-~א.ל

א. יכול להיות שהוא כן מצליח להבין ממך את הלחץ.. 

ב. את צריכה להגיע איתו למצב שהוא מצליח פעם אחת. למשל אם את מרגישה על ידי הבעות הגוף שהוא משדר שהוא בכיוון

או פשוט נסי להושיב אותו באופן יזום כמה פעמים עד שיצליח. ברגע שהוא יצליח- הוא יבין יותר טוב את העניין הזה ומשם הדרך תהיה קלה יותר

ג. זה באמת לוקח יותר זמן לפעמים הם חוששים מהשירותים, יש כאלה שאפילו מעדיפים שישימו להם טיטול ורק אחרי זה, זה קורה. ממליצה לך לא ללחוץ עליו למרות שזה קשה לפעמים כדי שלא יווצרו לו פחדים סביב הנושא הזה. (מזמינה אותך לפירוט באישי, אם בא לך)

אני מנסה להושיב בסיר באופן יזוםיראת גאולה
נמצאת באותו מצב...
יש לו דפוס די קבוע בזמנים של היציאות, אז אני משתדלת להקדים ולהושיב אותו בסיר, מספרת לו סיפור, יושבת לידו על הרצפה, משתדלת בנחת. בסוף הוא עושה...
לשלי אין זמנים קבועים...ואין לו סימני התראהאמא אוהבת+
היינו יושבים הרבה זמן ולא היה יוצא..עכשיו כבר נמאס לו..הוא מסכים ללכת רק שיש לו..ואני לא רוצה להכריח
גם הבן שלי ככה בדיוק! אני אובדת עצות...8668
הלחץ מהכניסה לגן..בת 30

אני יודעת שזה מה שדורשים בגנים, ובצדק. זה מאוד מעמיס על הסייעת להחליף לילדים במשך היום.

אבל ברגע שהחוק בארץ השתנה, וגם שלוש הפך להיות במסגרת ה"חינוך חובה חינם" (או מה שזה לא יהיה..)- אז בעצם אין לגן אפשרות לקבוע שמי שלא גמול לא יכול להגיע לגן.

יש ילדים, יותר בנים אאל"ט, שמה לעשות- הם לא גמולים גם בגיל שנתיים וחצי. יש הרבה ילדים שרק בגיל שלוש מצליחים.

אני חושבת שהלחץ שלך לגבי הכניסה לגן לא צריך להפוך ללחץ כלפי הילד להיגמל. לחץ זה הדבר האחרון שעוזר לילד להיגמל. והרי גם אחרי שילד גמול הוא מפספס לפעמים- וגם עם זה הסייעת צריכה להתמודד.

יש לי ילדה אחת שרק אחרי פסח בגן שלוש התחילה לחזור הביתהבאופן קבוע בלי להחליף בגדים באמצע היום.

ובגן שלה היו ילדים שהיו עם טיטול כמעט כל השנה.

אין מה לעשות, שולחים בתיק בגדים להחלפה באופן קבוע, וכלפי הילד משדרים רק עידוד והצלחה.

אז לא מתקשרים אלי אם בורח לו?אמא אוהבת+
לבוא להחליף לו/לקחת אותו?
לא יודעת מה קורה בגנים אחריםבת 30

אבל אצלנו בחיים לא התקשרו.

אי אפשר להזעיק את ההורים פעמיים ביום מהעבודה כל יום אם הילד, מה לעשות, לא גמול.

זה לא הגיוני. וכאמור- לחץ על הילד לא יעזור לו להיגמל.

טוב עדכוןןןןןןחח משמח...אמא אוהבת+
הרפיתי מהילד...נתתי לו להתבשל לבד..והיום הוא הפתיע אותי ואמרנלי אמאא גדולין בשירותיים...והלך לעשות בשירותים...איזה כיףף..מקווה שימשיך כך!!
איזה יופי. איזה הקלה. בעז"ה שימשיךיראת גאולה
וואו! אילו תוצאות מהירות!מדי פעם פה

נשמע שהוא דווקא ממש קלט את הלחץ שהיה עד עכשיו.

אלינו כן התקשרו מהגן כמה וכמה פעמיםrenanaal

לא הצלחנו לגמול את בתנו כשנכנסה לגן 3, וגם לא אח"כ.

היא היתה הולכת לגן עם טיטול (וטייץ מתחת החצאית כדי שהילדות האחרות לא יראו את הטיטול).

הסייעת היתה מקסימה, אך כנראה בגלל העומס (36 ילדות בגן) - היא הצהירה שהיא לא מחליפה לה. 

זה לא היה כ"כ נוראה עם הקטנים, הטיטול לא היה כ"כ ספוג עד שהיא חזרה הביתה,

אבל לגבי הגדולים - אי אפשר כמובן להתעלם...

אם היא עשתה גדולים בטיטול התקשרו אליי או אל בעלי. ב"ה שהעבודה של בעלי במבנה צמוד לגן. 

בדקתי- וזה לא חוקי לקרוא להורים...ג'וני63אחרונה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך