בעלי לא מתפלל. לא מניח תפילין.
אני אוהבת אותו בכל מעודי, יש לנו זוגיות מדהימה, כימיה מצויינת...ובכל זאת זה קשה לי כל פעם...
כשהתחתנו בעלי היה אברך והיה לומד תורה בחשק רב. חשבתי שאני מתחתנת אם אדם שיש לו שאיפות כמוני לפתח את
הקרבה לקב"ה....אבל מאז שהתחתנו קרו לבעלי כמה איומים על החיים: התגלה שאולי יש לו מחלה נוראית בעין שגורמת לאיבוד ראיה-אך זה נשלל בסוף והוא בסדר. אחר כך הוא גילה שאבא שלו ש/הוא צדיק מאבד עבודה שפירנסה אותו והולך לעבוד בעבודה בזויה יותר. זה גמר אותו. הוא מאוד קשור לאביו. לאחר הדברים האלה ועזיבת הישיבה בעלי החל לפקפק בקיום הבורא.
הוא היה דן איתי על זה ואומר שהוא לא רואה הוכחה לקיום הבורא ואם הוא באמת קיים, אז הוא אלוהים רע שמתאכזר לברואים שלו.
בעלי בעל מידות מצויינות, איש של אמת וחסד, עוזר ומסייע ונוהג בי בכבוד רב ובאיכפתיות....אך מאז שהוא איבד את האמונה הוא מקיים מצוות בשבילי וגם בשביל שאם יתברר שאכן הקב"ה קיים אז הוא סידר את עצמו. הוא לא מתפלל אלא בערבי שבת-לפחות מנחה וערבית של שבת. כלפי חוץ הוא לא מגלה לאף אחד שהוא לא מתפלל. חוץ מזה הוא מקיים את כל המצוות. גם כשהוא מחוץ לבית. בקיצור הוא נוהג כאדם דתי אך ללא אמונה בלב.....
אני כל הזמן מתפללת ובוכה שיעזרו לי משמיים שהוא יבין ויראה הוכחה לקיום הבורא, כי קשה לי להעמיד פנים לכולם שהכל בסדר והוא דתי, כשבלב שלו הוא מפקפק בהכל.....עכשיו אנחנו עוברים ליד הקהילה...אנשים דתיים שאני אשמח להתחבר אליהם...ויהיה קשה מאוד להסביר לכולם שבעלי לא מתפללל....יהיה קשה מאוד להסתיר את זה....כואב לי הלב אני גם חושבת עליו כמה הוא מפספס שהוא לא מקיים קשר עם הבורא... אישית אני כן מתפללת כמעט כל יום ואומרת פרקי תהילים....
כואב לי............
תודה.