מפחיד..תחשבו אם באמת יהיה פינוימי נהר!
בבית אל- זה יתן לגיטימציה לשמאל להגיש עתירות גם לעמונה ולמצפה כרמים ולגבעת אסף וגם לישוב הזה בגוש עציון לא זוכרת מה שמו ולחמש מאות בתים שמפוזרים בישובים ביהודה ושומרון...בנוסף לתשע בתים בעפרה שעליהם כבר יש עתירה.. וואי זה אומר שממש יש מצב לעמונה שתיים עכשיו בבית אל..מפחידד
חס וחלילה!! בעז"ה לא יהיה שום פינו בבית אל!!רעיה123
די!!! תפסיקו להדחיק!!!!!ההוא גברא

אני לא רוצה להשמע פסימי, אבל למה נראה לכם שזה לא יקרה?

בגוש קטיף זה קרה? בעמונה זה קרה? למה זה לא יקרה?

סתם שתהיו בעניינים, היום זה קורה בתדירות מטורפת. כל כמה שבועות/ימים הורסים בית או כמה.

יש מאחזים שנהרסו כבר עשרות פעמים. אז למה זה לא יקרה בבית אל??

יש להם חסינות נגד השמאל יותר מאשר עשרות מקומות אחרים????

אוי בית אל... אביגיל.
אתם משהואביגיל.
אחלה דברמי נהר!
מבחינה מסויימת עדיפה עמונה שתיים על גוש קטיף שתייםנפש חיה.

הלוואי עלינו עמונה שתייםדי"מ

לא מאמין שזה יקרה.

גם גוש קטיף לא.

אנשים היום או יותר קיצוניים או יותר מתונים.

אם ייפרץ הסכר- השיטפון יהיה אדיר. השם ירחם.נפש חיה.

כן, אבל עדיף בלי עמונה שניים ובלי גוש קטיף שניים. צריך שזהכי אין פיסבוק

בכלל לא יהיה בשיח...

בעזרת השם. בשביל זה פוועלים קודם במישורים "דורון, תפילה" מתונפש חיה.

מתוך אמונה ותפילה שלא נצטרך להגיע לאפשרות השלישית חלילה.

הניסיון לצערנו מראה אחרת.

רק תזכורת- עשור לאירועי גוש קטיף.

ארועים שקרו כי לא היה את הדבר האחרו, לא היתה מלחמה( נכון שכי אין פיסבוק

היה מאבק בשלתי אבל הוא בא מתוך נקודה של אחידות{לא אחדות} ולא היה קו שאמרו יהרג ובעל יעבור...) חבל...

חבל???קמנו ונתעודד

בס"ד

אם היו הרוגים בנוסף זה היה משמח אותך?!

בוודאי שלא! חלילה לחשוב ככה! העיקרון שעמד מאחורי דבריונפש חיה.

הוא ה החלטיות
העקשנות
והנכונות למסירות נפש.
נכונות כזו- ממש לא מבוטאת ע"י מוות חס ושלום.

[ואני מקוה שהסברתי טוב ...]

הכוונתי גם למה שנפש חיה כתבה, כשאמרתי "יהרג" זה היהכי אין פיסבוק

בתור ביתוי למשהוא הרבה יותר עמוק או פשוט.

מלחמה על הבית!!

היה משמח אותי ליראות מלחמה!!! לא אנשים שמראש הרב שלהם ( בליכי אין פיסבוק

זילזול ח"ו) מדבר אם הכוחות על צורת הפינוי, אנשים שבאו מתוך מתרה שיסחבו אותם!!! למה לא ברחו לדיונות??.( היו רעיונות כאלה אבל בכיסאות הגבוהים דאגו לתרפד אות...)

כל העסק היה במתרה לא ליפגוע,

ואף אחד לא שב, מה אם אני ניפגע!!!!

כשרב כאם ולוקח את הספר תורה החוצה, יש לזה משמעות ש לזה כוח.

זה מראה קניעה!!!

איברית שפה יפה... בלי תעויוטההוא גברא

כותבים 'לטרפד' בט' לא 'לתרפד'

'מטרה' ולא 'מתרה'
'כניעה', לא 'קניעה'!!

עני לו רוצה להישמע דוקתור לעיבריט, אבל התעויוט משגהות עותי!!!

אווי יכולת לומר במסר אישי או משו... לא יפה.פוסעת

לא כזה מפחידיאירוש
כי זה לא קורה כ"כ מהר, וזה לא כזה פשוט.
אם זה לא יהיה "פשוט"- זה גם לא יקרה מהר.נפש חיה.

מה זה משנה כמה זמן לוקח למדינה להרוס בית, במילה אף אחד לאכי אין פיסבוק

ירצה לגור שם ועצם אמחשבה שיש אופציה שיהרסו בית יהודי במדינה אמור לעורר חלחלה פחד ורצון לעשות

לא להגיד שאין מה לפחד כי יכח שנה..

אז אם אתה לא יהושוע לא היתי בונה על זמן...

אבל אנייאירוש

מבין קצת ממה שהולך שם, ועובדים על זה, והרבה, מאד.

זה יכול לקרות כל רגע!מי נהר!
והיישוב וגם אנשים בכללי מתכוונים להלחם עלזה!..זה אומר שיש מצב לעמונה שתים..או עוד הסכמים והסדרים שזה אומר גל פינויים ביהודה ושומרון..לוידעת מה עדיף.
תגובה לכולם!שם בדוי
לאור כל מה שכתבתם פה חשוב מאוד להצטרם ולעזור ליישוב בית בהתארגנותו למאבק ובמאבק עצמו! כדי שלא יתחיל פה ח"ו כדור שלג של הרס!!!
עיכבו אחר הפרסומים בטרמפיאדות בעלונים ובעיתונים.
בשם ה' נעשה ונצליח!
כמו שבאו לעזור בגבעת האולפנה?יהודי!!

וחטפו מכות...

שולם.שם בדוי
יש כאלה שאלופים בלעורר מחלוקות ומריבות בעם ישראל!
ב"ה אני רואה שניחנת בכישרון לא רע בעניין!
ועכשיו לעניין-
א. מי שחתף מכות בגבעת האולפנה זה חברה שעשו דברים בניגוד למרא דאתרא הרב מלמד תוך כדי זלזול רב בכבודו כגון הפגנה מול ביתו וקריאות גנאי לעברו! ( ) ב"ה זכיתי להרביץ לאיזה זב חותם שפתח את פיו בחוצפה נגד הרב מלמד ובכך לקיים את דברי הגמרא "אין מקיפין על חילול ה')
ב. אז הרב מלמד אמר מפורש שעושים הסכם ולכן מי שבא להפריע לא התקבל בברכה ועכשיו הולכים למאבק כשהרב אומר שגם אם יציעו הסכם הוא נגד לחתום כי ביבי לא עומד בהסכמים.
ג. כן, להגיע לעזור בידיעה שזה לא היישוב שלך ואם ההנהגה תחליט משהו אתה מחוייב להישמע כל עוד זה לא נוגד את ההלכה.
כולם כולםמדובר פה באדם אלים!די"מ

#רק_אומר

לא ראוי ליחס! סליחה.שם בדוי
העדת על עצמך שהרבצת ליהודידי"מ

נכון. ואז?שם בדוי
אבא שלך פעם הביא לך פצ'?
גם אם הוא לא יש אבות שהביאו בטח בדור הקודם.. אז הם אלימים כי הם הרביצו ליהודי?
אני לא בא להגיד שאני אבא שלו אני רק מביא דוגמא שלא כל פעם שמישהו מרביץ ליהודי זה הופך אותו לאדם אלים..
אני לא יודע אם שמעת אבל בפרקת השבוע של השבת פנחס רצח יהודי והקב"ה לא קורא לו אלים. . להפך נותן לו את בריתו שלום..
תחשוב על זה קצת.. ( אגב אין מצווה להגיב מיד.. מותר לחשוב על הדברים )
כי הרב זלמן הוא כלילות השלמות וכל מה שהוא עושה זה ודאי נכון?די"מ

ואסור לתת ביקורת?

כל הפורום עכשיו מלא בכמה זה לא בסדר ללכת אחרי רבנים בעיניים עצומות..

אני לא יודע מי אתה וכמה היית מעורב בסיפור של גבעת האולפנה אני הייתי שם והיו שם אנשים חצופים שגזלו את חפצינו והחזריו אותם משום מה ללא כרטיסי זיכרון עם תמונות מרשיעות של אנשים חשובים כשבקשו מהרב זלמן לפעול להשבת הכרטיסים הוא לא ממש שם עליהם..

אתם לא שונים מהשסניקים שפרקו את הרב פליקס במכות בהפגנה מול הרב עובדיה לפני אוסלו.

רק שתדעו שהוא ממש ממש לא מייצג את בית אלמי נהר!
רוב האנשים בישוב מאוד מאוד התנגדו לדרך הזו. ובבקשה אל תכניסו את שמו של הרב בכל מקום כזה של גנאי הוא בכל זאת רב! ואני אומרת אתזה למרות שאני ממש ממש לא בדרך שלו.
מה לעשות שהתלמידים שלו התנהגו באלימות ובאופן שסותר את התורהדי"מ

(פרע ראש האשה)

כן אני יודעת..ראיתי אבל עדייןמי נהר!
תאמין לי שהגישה הזאת לא שלו. ואני לא מההולכים אחריו
קצת קשה להאמין לזה כשמדובר באנשים הקרובים אליודי"מ
קצת קשה להאמין שרב ייתן הוראות כאלה.לא הגיוני.מי נהר!
גם קשה להאמין שרב יאנוס נשים נשואותדי"מ
ואני לא בטוח שהוא נתן הוראות כאלה אבל כן הסכמה שבשתיקה
אל תשווה ותכניס נושאים לא קשוריםמי נהר!
מה אתה דן אותו אם הוא כן שתק ומה זה אומר וכו?? אני גם לא מבינה בדיוק איך זה קרה כל הסיפור המגעיל הזה ובכל זאת..
את טענת שקשה להאמין שרב יתן הוראות כאלהדי"מ

אני לא מצליח להבין למה קשה לך להאמין.

יש רבנים שעשו דברי גרועים בהרבה.

הוא בסופו של דבר בשר ודם.

קשה להאמיןמי נהר!
למה? לוידעת..יש לו פנים טובות כאלה..אני יודעת שזה לא כל כך תרוץ ובכל זאת..אני יודעת בדיוק איך תגיב... פשוט הרב מלמד לא אמר לפרוע שער אישה. להרביץ באלות. הוא פשוט לא אמר! אולי זה מה שהם הבינו ממנו... שזה גם בעייתי להבין ממישו משו כזה, אבל בכל זאת..
גם לרב מהצפון יש פנים טובות כאלה ולרבים אחרים.די"מ

הוא לא יצא נגד זה ובכך נתן לזה הסכמה שבשתיקה.

טוב אנחנו שוב חוזרים לאותו מקוםמי נהר!
פשוט זה לא התפקיד שלך לפרש את השתיקה שלו... לילה טוב!
אתה דמגוג.. אבל גרוע!שם בדוי
ועכשיו לטענותיך-
אף אחד לא אמר שאסור לתת ביקורת אבל שאלת אותו מה המניעים שלו ולמה הוא פסק ככה או שישר הלכת להפגין לו מול הבית? כדי להחליט שרב פסק לא נכון צריך לשמוע את טענותיו.. ( ואם באמתהיית שם את אמור לדעת שהוא הזמין אתכם אליו כמה פעמים הביתה לדבר.. )
ב בקשר למה שטענת שאנשים שם הרביצו נגד ההלכה והחלטת שזה על דעת הרב ומיד הפכת אותו לרב מהצפון בגלל שלא שמעת אותו מתנגד לזה- שמעת שיחה אחת שלו אחרי אותו ארוע???? באת לברר לשאטל לחקור אם אמת נכון הדבר? או שהיה לך נוח לעמוד מרחוק ולהשמיץ ולהכניס עוד רב לרשימת הרבנים המתחזים?
ולשאלתך הייתי מספיק מעורב בסיפור וגם דיברתי עם החברה שהיו שם בשביל להבין שהם חסרי תוכן ולא מעניין אותם דעת התורה אלא דעתם עצמם וכל רב שאומר אחרת פסול!...
תעשו בדק בית דחוף! !!
למה הרבצת ליהודי, לא הבנתי?מישהי=)אחרונה
פשוט אתה ראוי ליחס....יהודי!!

תודה על המחמאות, בערך מהבחירות לא זכיתי למחמאות כאלה.יהודי!!

אנחנו מחוייבים לתורה, לא למרא דאתרא כזה או אחר.

וההסכמים היו נדג התורה.

אין לשום רב בילעדיות על א"י.

וזה לא זכות להרביץ ליהודי שנלחם על א"י.

החילול ה' היה שלכם שבאתם כביכול בשם התורה לעזור לגרש יהודים מא"י.

אני לא מחיוייב לשום ישוב, ומה שהיה בגבעת האולפנה כן נוגד את ההכלה.

אני מבין שמדובר פה בפוסק הדור?שם בדוי
מי אתה שתקבע מה נוגד את ההלכה ומה לא? גמרת ש"ס עם ראשונים פעם בחיים שלך? גמרת את ארבעת חלקי השולחן ערוך? שימשת גדולי עולם? חינכת אלפי תלמידים?
לידיעתך הרב דודי דודקביץ העביר שיעור בזמן גבעת האולפנה שם ואמר שבעבר הוא כתב חוברת שלמה למה אסור לעשות הסכמים מסוג זה והראה את החוברת לרב אברום שפירא זצ"ל והוא אמר לו שאי אפשר להגיד שזה אסור הלכתית וכל מקרה לגופו..
אז אני יודע שיש רבנים ענקי עולם שמתנגדים לזה בכל תוקף למשל הגאון הרב ליאור שליט"א אבל כבר אסור לרב לפסוק אחרת??? ואם פסק אחרת כיוון שהוא המרא דאתרא אתה מחוייב לו..
אני מחויב למרא דאתרא?די"מ
וזה למה?

אי אפשר להיתמם ולומר שגבעת האוךפמה זה עניין מקומי שנוגע רק לבית אל.
זה פוגע בכל השאר.
גם הרב עובדיה היה גאון עולם לא פחות מהרב זלמן ופסק שנותר להחזיר שטחים תמורת שלום ולכן תמך באוסלו,האם בגלל זה אתה חושב שהרב פליקס מאלון מורה שהפגין מול הבית של הרב עובדיה (וגם כמו בגבעת האולפנה חטף מכות מתלמדיו של הרב עובדיה..) עשה טעות?
מה גם שאתה מתעלם מהשקר והצביעות שקראו לבוא לעזור במאבק רק בשביל להרוויח יותר בהסכם.
שוב שקרים!שם בדוי
הייתי עמוק בעינינים והרב זלמן אמר מהתחלה וגם המטה שלו מהשיבה וגם קוממיות שאם יהיה הסכם טוב הולכים עליו! אתכם זה פשוט לא עניין מה הרב אמר ולכן לא שמעתם על זה..
ומה שכתבת על הרב פליקס אין לי מושג מה היה שם אבל ברור שלא כל פעם שרב יפסוק משהו שלא נראה לך אתה תלך להפגין!!!... כי אם ככה אז מה זה רב?
ונכון שגבעת האולפנה זה סוגיא ששיכת לכלל ישראל אבל עד שאין לנו סנהדרין כל רב צריך לפסוק למקומו וכול מי שנכנס לשם מחוייב לכך. זה פסק בשו"ע! ( אני רק מקווה שלא גרמתי לך עכשיו להתייחס לשולחן ערוך כמו הרב מהצפון כי "גם הוא בשר ודם") ( כל זה כמובן אם זה לא נוגד את ההלכה ועל זה כבר עניתי למעלה )
אז למה קראו לאנשים לבוא למאבק?יהודי!!
זה שאמרו מההתחלה לא מצדיק את המעשה.
זה לא מקומו, אולי בעניינים פרטיים תושבי בית אל מחוייבים לרב זלמן,
אבל זה עניין כל ישראלי שנוגע לעוד הרבה מקומות בארץ ואין שום סיבה שאני יהיה מחוייב אליו.
קראו להם ואמרו מפורש שיכול להיות הסכםשם בדוי
נכון שלפעמים פחות הדגישו כי הרב אמר לנו מפורש שהסיכויים להסכם אפסיים ולכן להשקיע את כל הכוח במאבק אז אנחנו פחות אמרנו טת זה ופחות שמנו דגש. אבל לא הייתה שיחה אחת של הרב מלמד שהוא לא אמר את זה שיש סיכוי להסכם!
לא כל פעם שרב יפסוק מה שלא נראה לי אני אצא להפגין.ראשית חכמה

כי אז בעלי ישאר רעב.

אבל בעניינים קריטיים, כן.

כנראה שעדכנו בזה רק את מי שהיה עמוק בעניינים..די"מ
לציבור הרחב לא טרחו להדגיש את זה.
אני שואל אותך שאלה עקרונית שאתה מתנגד לענות לה.
האם היה אסור להפגין נגד הרב עובדיה באוסלו?
מה שבטוח שהאתר ברשות הרב זלמן כתב שקרים מה ההיתר לזה?
דווקא בתור מישהי מהציבור הרחב אני יכולה להגיד שאכן אמרוראשית חכמה

לפני שייתכן ויהיה הסכם. לא הדגישו, נכון, אבל אמרו.

וזה לא מתיר שום דבר מהפשע של ההסכם והפשעים הנלווים לו.

כמו שאם אודיע שאני הולכת לחוף מעורב לא יהיה בזה שום היתר.

הם הראו בבשבע את כל ההכנות לביצורים..די"מ
זה לא רק שהם לא הדגישו הם הדגישו ההפך.
גם אם באותיות הקטנות זה היה כתוב..
בשבע זה עיתון לא בית מדרש!שם בדוי
זה שהעיתון התרכז בזה זה כי זה יותר מעניין טת האנשים ויותר מושך קוראים!
אגב הרב לא חותם על כל מה שכתוב בבשבע! זה לא שהוא קורא לפני כן כל כתבה ומחליט אם כן או לא.
מה הקשר?די"מ
שוב שקרים!שם בדוי
כל רב או ראש מועצה שהתקשרו אליו מהמטה אמרו לו את זה מפורש!
ולשאלתך על הרב עובדיה אז כבר אמרתי לך שאני לא יודע מה קרה שם אבל אם זה הפגנה עם קריאות גנאי וחוסר מוכנות להיפגש ולדבר ( כמו שהיה בבית אל שהתחצפו שם ממש לרב מלמד ולמרות ההזמנות שלו לשיחה אצלו בבית הם סרבו ) אז הפגנה כזאת פסולה בתחליט!
בסדר עניתי לך?
אף פעם הרב זלמן לא אמר באופן חד משמעיי.ל.

שיהיה הסכם!!!

הוא אמר שאם יש הסכם טוב אז הוא ילך על זה. אף אחד לא הבטיח לציבור שיהיה מאבק!

הציבור רצה להבין שבטוח יהיה מאבק והרב זלמן או שליחיו לא תמיד טרחו להגיד שלא

אבל אי אפשר להגיד שהיתה הבטחה למאבק

לא רוצההכהניסט הנודד
ולא חייב להגיע למקום שבו לא רק שלא מוכנים להקשיב לדעותיי בנושא, אלה גם מרביצים לי מכות ואומרים שזה בשם ״הרב״, ממש נבלים ברשות התורה @שם בדוי
לרב זלמן אין אחיזה בנושא הזה בכלל! שאלו אותוי.ל.

והוא אמר שהוא לא מסכים לפסוק!

ואף אחד לא יתן לך מכות הפעם..אתה יכול להיות בטוח..

למה שאני יאמין?די"מ
תאמין למה? לזה שהרב זלמן לא בעסק או לזה שלא תחטוף מכות?י.ל.

שלא יעשו הסכםדי"מ
אתה לא חייב להאמין להם.י.ל.

אנחנו באופן אישי התייעצנו עם רב גדול שמבין את העסק והוא אמר להיכנס.

חוץ מזה שאם אתה תסתכל קצת על המצב אתה תראה שהסיכוי להסכם הוא לא קיים גם אם בית אל מאד ירצו אותו.

י.להכהניסט הנודד
מי הרב?
כנסו כולם- קצת עדכון מהשטח לכל מי שלא נמצא בבית אל..י.ל.

בבית אל יש אלפי אנשים חלקם רואים את עצמם מחוייבים לרב זלמן וחלקם לא. הבתים של דריינוף לא קשורים לרב זלמן בשום צורה. ההחלטה לגבי הבתים התקבלה ע"י אנשים שונים בבית אל שלא בדיוק קשורים לישיבה. סיפור גבעת האולפנה קרה בגלל שהבתים היו שייכים לרב זלמן. כרגע הוחלט שהולכים למאבק עד הסוף ללא הסכם.

יש 2 אופציות: להיפגע מזה שלפני 3 שנים איזה בינייש נתן מכות לאיזה ילד או להתעלות מעל המריבות הקטנוניות האלה ולנסות איכשהוא לארגן מאבק רציני ב17 יום שנשארו לנו. אני גם הייתי נגד ההסכם אבל כרגע כולם הולכים למאבק אז צריך לשלב כוחות ולנסות להרים משהו רציני.  לא יודע אם זה משכנע... אבל זה הראש של המאבק:

גדלנו וקיבלנו שכלהכהניסט הנודד
ב-3 השנים האחרונות בגרנו וקבלנו קצת שכל, אנו למודי נסיון מגבעת האולפנה! הפעם אנו כבר לא כ״כ נאיבים! הפעם אם הישוב רוצה את עזרתינו במאבק, אז כל מנהיגי הישוב (כולל הרב זלמן) צריכים להתחייב בצורה חד משמעית שלא יעשו הסכמים על ארץ ישראל שלנו, ושאם בחור מהישיבה יגע לרעה באחד מבני הנוער הוא מיד יסולק בבושת פנים מהישיבה
אם כווולנוווו נהיה שם בעז"ה יתברך לא יהיה פינוי!!!! צריך כללפיד בוער!

אחד ואחד!!!

וו..כמובן..תפילות!!!!!!!!!!!!!

מאבק בשטח הוא חסר תכלית,יאירוש

לא לוקח אותנו לשום מקום.

גם אני הייתי בגבעת האולפנה והתאכזבתי מאד...י.ל.

היתה התחייבות שלא יהיה הסכם.

מי שלא רוצה להיאבק כי הוא נפגע אישית ממישהו מהישיבה אז יש לו בעיה.

אנחנו נאבקים כי זה מה שיעזור ליו"ש. מי שלא רוצה לעזור בגלל גחמות פרטיות לא חייב לבוא.

חוץ מזה שכל בר דעת שראה מה היה אתמול עם שי אלון וביבי מבין שגם אם היה סיכוי כלשהוא להסכם הוא נעלם...

יש דבר שנקרא משקל. ומאזניים. וכדאי להשתמש בהם !!נפש חיה.

נכוןהכהניסט הנודד
והמאזניים שלי אומרות לא לסמוך על מי שבגד בארץ ישראל פעם אחת, כי הוא יבגוד שוב כשתהיה לו הזדמנות
עדיין. זהירות בכבוד חכמים לא הזיקה ולאף אחד.נפש חיה.

אין לך מושג כמה שכונות ובנינים קמו בזכותו.יאירוש

אתה לוקח את הטעות שלו והופך אותה למה שהוא עשה בחיים. אם המאזנים שלך הופכות כל טעות לעיקר החיים- כדאי שתבין שאנחנו בני אדם, לא מלאכים.

הם לא יעשו את זה במכה אלא בטיפטופים.פיבר

ת'אמת- אני גרה במקום שפוסעת

שנים מדברים על לפנות אותו וזה לא קורה... ב"ה!

ככה שאם אתם אומרים שאם יפנו את בית אל יפנו גם אותנו קצת קשה לי להאמין...

בעז"ה יהיה טוב.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך