שונאת אנשיםקפיץ

בעיקר את אלה שחשים ת'צמם כי הם "מתנחלים"

את יודעת בכלל מה עובר עליהם בתור 'מתנחלים'?הכל מבחוץ

אם את אומרת את זה אז מן הסתם את כן.
אבל לכי תדעי, אולי זה באמת לא הכי קל בעולם?
ואני לא אומר שהם צודקים, אבל...
יש משפט יפה שאומר,
אל תשפוט אדם לפי מעשיו הנוכחיים, קודם תלך בדרכו, תחווה את כאביו, תמעד על כל אבן שהייתה בדרכו,
ורק אז תשפוט אותו.

וסורי שנפלתי עליך ככה,
פשוט...

אני גם מתנחל

יופי.קפיץ

במקרה אני מכירה את היישוב שאתה גר בו וכמה אנשים משם-אז תתפלא,יודעת טוב מאוד מה עובר עליהם בתור מתנחלים ובכיף הייתי מתחלפת.

אבל כשאני שומעת מחברות שלי מכל מיני מקומות כל הזמן למה הן צדיקות כי הן גרות מעבר לקו הירוק, (כן,מה יותר קדוש שם? פעם אחרונה שבדקתי מצוות ארץ ישראל תקפה לא רק ביש"ע) וצוחקות עלי כל הזמן שאני עירוניסטית (אם זה בתור מקום מגורים-זו בחירה של ההורים שלי. ואם זה כינוי של אופי-אני הרבה פחות עירוניסטית מהמון "מתנחלות" שאני מכירה) אז לא התכוונתי לכולם, אבל כן לאלה שעפים על עצמם כל היום (כשחברה שלי כותבת שמפחיד אותה ללכת לבד בחושך ואני אומרת שגם לי אז היא: "אבל את לא גרה בשטחים,תגורי שם ואח"כ נדבר" זה קצת מעצבן)

אני עירוניסטית שגרה בכפר מישהי=)

דווקא לדוגמה האחרונה אני לא מסכים.הכל מבחוץ

אולי היא מגזימה קצת אבל בהחלט אפשר להבין אותה.

את אומרת שאת מכירה את הישוב שלי?
יופי.
אז בטח גם ידעת שפעם בחודש פורצים למלא משפחות מהישוב לבתים וגונבים דברים.
רק לחשוב שבקלות הם גם יכולים ...ח"ו.
את מן הסתם גם שמעת שעכשיו הרמאדן ש...לא ממש תורם לשקט. דני גונן (שאגב עין בובין כמו שאת מן הסתם יודעת נמצא ממש צמוד לישוב שלי) הוא דוגמה חיה (פלוס מינוס) לזה.
וכמו שאמרת ברור שאת שומעת ומעודכנת בכל המקרים שבשגרה אצלינו. (זריקות אבנים, חדירה לישוב, מתפרעים)
היית מתחלפת איתם? להזכירך פוגל גרו ביושב. לא בעיר.
אה, שכחתי, אמרת שאת מכירה את הישוב שלי?
סימן שאת גם מכירה את שלושת הכפרים הערביים שנמצאים מולנו. (והם לא כאלה רחוקים, רק לרדת את ההר ולעלות שוב. הישוב הכי קרוב אלינו רחוק יותר). ואת גם בטח מכירה בע"פ את המואזין, שקורא פעם בשבוע "איטבח אל יהוד" כלשונו.

אה,
וסליחה אם הייתי טיפטיפה ציני, זה רק כדי להדגיש דברים.
וחוצמזה שכשאומרים "עירוניסט" הכוונה בד"כ לאופי, לא למקום מגורים. אז כן, הגיוני שאת הרבה פחות עירוניסטית ממתנחלות אחרות, אבל שוב, הם מכירות את המציאות מבפנים.

אבל ללכת בעיר בלילה זה באמת הרבה יותר מפחידפיתה פיתה
בעיקר בתור בת.
יקרה לך משהו בישוב? תרים צעקה, ישמעו.
יאנסו אותך בעיר? באסה.

והיו גם מלא פיגועים בערים. פיגועי דריסה, אוטובוסים מתפוצצים, פיגועי דקירה.

ואין םה שום זלזול! הייתי מתנחלת עד לפני שנה.
פשוט לא הכל שחור לבן
כן אני יודעתקפיץאחרונה

ואני מכירה את המציאות הזו מספיק טוב. אל תגיד "הם מכירות את המציאות מבפנים," תתפלא אבל גמאני מכירה אותה

קרובי משפחה שלי מהיישוב *שלך* וחברות טובות מהיישוב שליד מספרות לי מספיק גם על הכפרים הערביים שדיברת עליהם. וכן הייתי מתחלפת איתם. בוא ונעדכן אותך שגם בערים היו פיגועים "פוגל גרו ביישוב ולא בעיר" ו...? למה זה הופך אותך ליותר "צדיק/אמיץ/גיבור" ממני? התירוץ הזה כ"כ עלוב.

י. כי אני מכירה הכל לא פחות ממך וזה לא הופך אותי ל"פחות" בעצם זה שאני גרה במקום אחר.

וכן, ללכת בעיר הרבה יותר מפחיד אותי מביישוב,והלכתי מספיק פעמים ביישובים לבד.

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך