אה ועוד משו, מה הסיכויים של זה להתקבל? ואם ח"ו זה לא יתקבל מתי אני אוכל לגשת לבגרות שוב?
תודה
אבל עדיין אתה חמוד 
אבל, למה שיסכימו לך אם העתקת?

כאילו טיעונים טיעונים אבל ..
בכ"מ, תנסה לעשות את הבגרות בעוד.. 7 שנים?
משהו כזה, זה העונש
"תקשיבו משרד החינוך,
אני לא בקי אבל יש איזה דעה
שמותר להעתיק.
דברו עם איזה אברך מטלזסטוו.."
![]()
נו באמת. העתקת, תתמודד עם התוצאה.
בס"ד
לא שעשיתי את זה ח"ו
![]()
זה ממש לא הנושא!
ולא, אני גם ממש מתנגד, אבל אם אתם לא יכולים/רוצים לעזור אז אל תגיבו!
חחח ושיבדקו אם הם יכולים לענות על השאלות
או........ שהם צכים להתחשב
או שהעתקת מרוב לחץ כי ברח לך החומר ואם ינסו שוב אתה תצליח
אבל בכל אופן הזהרת אותי לא לעשות אתזה גם אז אשרייך
ועזוב... זה כולה בגרות
חחח לי זה קרה במבחן ואז אמרתי למורה שלפני המבחן למדנו מאותו חומר וזה מה שהיה כתוה. שכנראה משם הטעות חח
אבל בבגרויות אני לא כל כך מבינה..
יש אנשים שלא יודעים אנגלית.
איזה טוב ה'!!!!

די"מאחרי התגובה היפה הזאת (באמת!) בלנ"ד אני אשאל את אמא שלי מה היא אומרת.
ב. תוכן השאלה: אני ב"ה לא מעתיקה במבחנים כבר כ- שנה וחצי.. יכול להיות שזו שאלה טיפשית אבל גם בנות שלא מעתיקות אין להם בעיה לגלות לבנות..האם זה בכלל מותר?
תוכן התשובה: שלום רב! קודם כל- כל הכבוד שאת לא מעתיקה במבחנים. זה ממש מכה של הציבור שלנו- הוא מעתיק במבחנים יותר מכל ציבור אחר )למרות שנתפסים פחות(. זה לא רק איסור דאורייתא של "גניבת דעת" )מהמורה, מהמעסיק לעתיד, מההורים, מהאוניברסיטאות והמכללות ומכל גורם אחר שמעוניין בציונים( אלא גם חילול ה́ מאוד מאוד גדול. בעיקר כי ההעתקות ממוסדות כ"כ בתוך בתי הספר שלנו. לכן גם לסייע להעתקות הינו אסור ,אפילו אם הגניבת דעת היא מפחות גורמים- ישנו איסור של "לפני עיוור." שנצליח למגר תופעה בזויה זו ממחוזותינו אריה צוות ישיבת הר עציון התשובה התקבלה מצוות ישיבת הר עציון בתאריך ז שבט תשס"ז.
הרב מלמד-
א) אסור להעתיק במבחן, וזה בכלל איסור "לא תגנובו" (ויקרא יט, יא), שכולל גם איסור גנבת דעת (ריטב"א חולין צד, א). ועיין בפניני הלכה ח"ג ע' 162.
כולל דיינות פסגות- גנבת דעת הינה איסור הטעיית חברו, כגון: שיחשוב שעושה לו טובה ולמעשה אינו כן.
בעניין העתקה במבחנים כתב הרב משה פיינשטיין שאכן מעבר לאיסור גנבת דעת יש בזה גם משום גנבת ממון ממש, אם על סמך ציונים לא אמיתיים אדם יועסק ויקבל משכורת. מומלץ לעיין בתשובתו באגרות משה חלק חושן משפט חלק ב' סימן ל'. בודאי שאסור גם לעזור לאחרים.
ולשאלתך שיהיה בזה חילול ה', נהפוכו! בעצם הסיוע בחטא יש חילול ה' גדול. ומה שנראה לך שהדבר יביא לידי שנאה, מהצד ההלכתי אין בזה כדי להתיר לעבור עבירה. ובנוסף, מההיבט החינוכי דע לך שגם האנשים היותר מקולקלים יודעים להעריך ולהכיר ביופיו של מוסר אמיתי.
בהעתקה מעבר לאיסור ההלכתי ואף לפניו ישנו פגם מוסרי גדול. אדם המקבל ציון שאינו שלו הוא אדם בעל בעיה גדולה במידת האמת. בנוסף הוא מתרגל לחיים של שקר ועצלנות שכלית ומידותית. ולכן לשאלתך אם מותר לך לעזור- התשובה היא כן, לעזור להם להתגבר על יצרם. העזרה האמיתית שהם צריכים לקבל ממך היא ללמוד על מידת היושר והאמת. על ידי שאתה מגלה את התשובות אתה לא עוזר, אתה רק מעמיק אצלם ואצלך את תהום הרמיה והשקר.
קיצור איסור דאורייתא.
אין לי זמן וכוח לחפש את זה אכשיו, אולי בהזדמנות
בלנ"ד אני יחפש את זה או יכתוב מחדש מתי שהוא
הרב אליקים אמר לנו פעם שבגלל שמכניסים משגיח שישמור שלא תעתיק,
אז הבגרות לא עובדת על אמון, ולא מצפים ממך לא להעתיק.
מצפים ממך לא להתפס...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים