קשה לי..אנונימי (פותח)

פשוט רע לי.. אני פגועה.. כואב לי מאוד.. אני לא מפסיקה לבכות ביומיים האחרונים, העיניים שלי נפוחות נורא.

מאז הלידה, כבר חודשיים, אני ובעלי רבים בלי סוף.. יש ריבים שיכולים להימשך יומיים, כמעט ולא מחליפים מילה. אני מרגישה שהוא פוגע בי, מזלזל בי, לא מעריך כל מה שאני עושה, לא מתחשב ורק אומר לי מה לעשות, מתי ואיך. הוא מצידו, אומר שמאז הלידה נהייתי קרה אליו וכבר לא אכפת לי ממנו. זה ממש לא נכון! אני אוהבת אותו כמו שתמיד אהבתי אותו! נכון שלפעמים אין לי סבלנות ואני קצת קרה אליו, אבל זה באמת לא בכוונה, וזה כבר מעגל שאי אפשר לצאת ממנו...

בשבועיים-שלושה הראשונים בכיתי בלי סוף, כמעט כל לילה, ומכל דבר קטן שלא הצלחתי בטיפול בתינוק (הילד הראשון שלנו), הוא תמך כמובן, אבל באיזשהו שלב הוא כבר התחיל להתעצבן עלי. תירצתי את ההתנהגות שלי בהורמונים של אחרי לידה, ואני בטוחה שזה באמת בגלל זה, אבל מבחינתו, אני הרבה אחרי ואין סיבה שארגיש ככה. 

מבחינה חיצונית והתנהגותית, אני כולי כרגיל. אני אוהבת את הילד שלי אהבה גדולה, לא יכולה לא להיות לידו, הכל מושלם! אבל בתוכי, אני יודעת שקשה לי. החל בזה שעברתי ניתוח חירום אחרי כמעט 24 שעות של צירים, אשפוז של שבוע בבי"ח שהרגשתי זוועה- כאבים איומים בצלקת שבכלל לא חלמתי שאסיים במצב כזה. הנקה שלא צלחה, ייסורי מצפון איומים על כך, דימוי עצמי וגופני נמוך, תקופת מבחנים וסיום תואר. הכל לוחץ עלי..

אתמול בלילה, לאחר בכי ארוך וכמובן ריב נוסף, ניסיתי לפשט לעצמי מה בעצם אני מרגישה. הרי לא יכול להיות שאני בוכה ורע לי בלי סיבה.. והגעתי למסקנה שאני מרגישה ריקה. עד לפני חודשיים היו חיים בתוכי, היה לי כיף לקום בבוקר ולחשוב עליו בתוכי ושהוא יצא אלינו ונהנה לראות ולגדל אותו, ומודה שאפילו אהבתי את המראה שלי (אני רזה וקטנה, והבטן ממש החמיאה לי, כולם אמרו..), היה לי למה לצפות בכל יום, חישבתי את הזמן שנשאר לי.... היום, אני ריקה, הבטן ירדה, מה שהיה בתוכי יצא, והלב שלי כואב...

אני מתוודה שאני לא מרגישה שילדתי, שעברתי לידה. כאילו הכל נלקח ממני. היה לי סיוט במיון, בחדר לידה עד שהריצו אותי לניתוח. חתכו אותי ותוך 10 דק', הופ! התינוק בחוץ! הראו לי אותו ל-5 שניות, ומיד הוציאו אותו לבעלי, אמא וההורים של בעלי (שחיכו כל הלילה מחוץ לחדר לידה ואז מחוץ לחדר ניתוח.. שזה מבחינתי כבר מפריע לי.) אותי המשיכו לתפור, כאילו אני איזה בד קרוע.. הרימו אותי, גלגלו אותי, הכל בלי שאני מרגישה כלום, רק שומעת.. 5 גברים מעליי ואני משותקת ולא מבינה כלום... העבירו אותי במסדרונות ובמעליות לחדר התאוששות, בלי להגיד כלום, כמובן לא ידעתי מה הפרוצדורה כי לא ידעתי שככה זה יגמר. השאירו אותי שם ופשוט הלכו. לא הייתה לי תחושה של זמן, אבל אני מניחה שעברו שעתיים. הייתי כ"כ כאובה. הכל משותק אבל הצלקת כואבת בטירוף. חשבתי שאני עומדת להתעלף, חשבתי שמשהו לא בסדר. למה אני מרגישה כאילו לא תפרו?! כואב לי רצח.. אח"כ בעלי הגיע פתאום והיה מאושר. שמחתי איתו ובשבילו. הוא הראה לי תמונות שכבר הספיק לצלם, איך קילחו אותו ונתנו לו חיסונים. אבל אני לא הצלחתי להקשיב. ראיתי שחור בעיניים ולא הבנתי למה הוא לא שואל בשלומי?? איך אני מרגישה? כואב לי? מה להביא לי? כלום.. ממש כלום.. לא הפסיק לדבר על התינוק שלי... רק כשהפסקתי אותו משטף הדיבור ואמרתי לו שיקרא למישהו שיבוא לעזור לי, לא טוב לי, הוא שאל מה קרה.. כשאני חושבת על זה כיום, הלב שלי פשוט נצבט... כואב לי שכל המשפחה ראתה אותו לפני! אפילו תמונות למשפחה המורחבת שלחו לפני שאני ראיתי אותו כמו שצריך פנים מול פנים!! רק אחרי כמה שעות כשכבר הייתי במחלקה וכולם מסביבי, כאילו היה לי בכלל כוח להתמודד מול ההורים של בעלי, אפשרו להוציא אותו מהתינוקייה. וכשכולם סביבי, איך אני אמורה להגיב כשמביאים לי אותו בפעם הראשונה?! לא ידעתי איך להגיב! זאת הפעם הראשונה שאני רואה אותו, ובמקום לבהות בו ולהגיד לו שאני אוהבת אותו ולבכות, כי זה הרגש הראשון שעלה לי, אני צריכה את כל הפרצופים של כולם מולי!

אני יודעת שיש לי רגשי נחיתות, תמיד היה לי.. אבל בעלי לא מבין אותי.. 

שולחת לך חיבוק גדול!!מתקדמת
כ"כ מבינה אותך! גם אני ילדתי בניתוח בלידה הראשונה שלי.. המזל שלי שאז לא היה וואטסאפ.. אבל סיפור כזה היה יכול להפריע לי מאד מאד.

ממליצה לך לשתף את בעלך במה שכתבת פה, לא כדרך אגב, אלא ממש לומר לו שאת רוצה להסביר לו מה את מרגישה מאז הלידה.. אני מאמינה שהוא יקשיב בקשב רב ויבין. זה נשמע שכם לו קשה המצב עכשיו..

בהצלחה רבה!!!
מזדהה איתך כל כך!אנונימי (3)
את מתארת חוויה לא פשוטה, והרגשות שלך הם לגיטימיים לגמרי!
גם אני הרגשתי שלא ילדתי, האמת שאני לא זוכרת בכלל מה היה באותו לילה של הלידה, רק מה שבעלי סיפר לי אני יודעת...
ילדתי כמוך בקיסרי חירום וראיתי את הבת שלי רק אחרי 4 (!!) ימים כי הייתי בטיפול נמרץ והיא היתה בפגיה. ההורים שלי ושל בעלי ראו אותה לפני והרגשתי שלקחו ממני את החוויה האינטימית של המפגש הראשון עם התינוקת הקטנה שלי.
אין לי ממש עצות לתת לך כי גם אני הייתי מאוד הורמונלית אחרי הלידה ועד עכשיו (למרות שעברו כבר כמה חודשים) וזה באמת מקשה על הזוגיות, אבל מה שכן, אל תשאירי את זה בפנים ותדברי עם בעלך גם על התחושות מהלידה וגם על עכשיו.
מקווה בשבילך שתשלימי עם מה שהיה ושבלידה הבאה תהיה לך חוויה יותר טובה בע"ה.
אני כותבת מאנונימי כדי שלא יהיה אווטינג, אבל אם את רוצה לדבר באישי תגידי ונפנה למנהלות שישדכו בינינו.
וואו.. יש לי דמעות בעיניים לקרוא את מה שכתבת...אנונימי (4)

אני כ"כ מבינה את התחושות שלך, ומאיפה נובעת כל ההתנהגות הזאת.

קודם כל, חדשיים- בטח שזה נחשב אחרי לידה.

דבר שני, אם לא מטפלים ומדברים על הכאב והקושי, זה לא יעבור לבד, צריך לעבד את זה (אומרים שכל אישה אחרי לידה צריכה לספר את סיפור הלידה שלה לבעלה 6 פעמים כדי שהיא תעכל את זה, אז את קל וחומר-שעברת לידה טראומתית..)

וכן, אני גם מבינה את בעלך, הוא לא באמת יודע איך את מרגישה ומה עובר עלייך ובטח שואל את עצמו- איפה אשתי החמודה והחייכנית שהייתה לי? לאן היא הלכה?..

בשורה התחתונה- אני ממש מציעה לך שתקומי, תתארגני תהיי יפה ותניחי ליום אחד את הלימודים, הם לא יברחו לך.. ותשבו לאכול ארוחה חמה, ברוגע, בלי להיפגע ולריב.. ותגידי לו כמה שאת אוהבת אותו כמו תמיד, וכל ההתנהגות בזמן האחרון זה לא אומר שאת לא אוהבת ותסבירי לו בדיוק מה את מרגישה ומה הרגשת כל הלידה. בלי זה הוא לא ידע את זה בחיים, ואין סיכוי לצאת ממעגל הקסמים הזה. וכשאת מספרת את תדברי בצורה שמאשימה אותו כי אז אוטומטית האזניים נאטמות ונכנסים להתגוננות [נגיד במקום להגיד, 'נכנסת לחדר ואתה לא חשבת בכלל איך אני מרגישה אחרי הניתוח', להגיד 'היית כ"כ שמח ומרוגש ולא חשבת על זה שאני מתייסרת בכאבים וזה ממש פגע בי..'- מבינה ת'הבדל?]. פשוט תסבירי הכל הכל כל מה שהרגשת. אני בטוחה שזה יגרום ללב שלך להיות פחות עמוס וכואב וגם בע"ה בעלך יותר יבין אותך.

שיהיה במזל טוב ובהצלחה ממש!

מרגישה שאני כתבתי...ואמנם לא עברתי ניתוח אבל כפראנונימי (5)
אני מרגישה שבעלי לא דאג לי אחרי הלידה..אני זוכרת שהוא כל הזמן אמר שהוא עייף..וזה וכאילו הלוווו??אתה עייף????ולא פרגן לי אוי איזה גבורה וגם בחדר לידה לא כזה תמך..אופי כזה..וסתם מאז המצב ממש לא טוב..גם אחכ היו ריבים עם ההורים שלו והוא לא היה לצידי נראה לי שבגלל זה קשה לי איתו מאוד..ופתאום שום שבר לא הולך כל שעה מרעבה צרחות ובכיות עכשיו המצב הוא או יעוץ או גירושים...
ועלה לי ממש כעס על ההורים של הבעל!!!!!!!!אנונימי (5)
מה זה??לא מגיע לך לראות אוותו ראשונה?זה כל כך מובן לא מכירה אחת שזה לא הפריע לה
וואו! חנוקה מדמעות!אנונימי (6)
מאחלת לך שתרגישי טוב ושהאוצר שלך יהווה לך הרבה נחת ושמחת חיים!
ובעז"ה שהלידות הבאות יעברו בקלות יותר..
ממש מבינה אותך....אנונימי (7)

אמנם ב"ה עברתי לידה רגילה, אבל גם בעלי אחרי הלידה הראשונה לא בדיוק הבין איך מתמודדים איתי, ומכל משפט שהוא אמרה נעלבתי מאד.. ובכיתי המון....

הרגשתי שהוא אוהב את התינוקת יותר ממני.

אז שילוב של אמא טריה מלאה הורמונים+אבא טרי שלא ממש יודע איך מתמודדים עם זה מוביל להרבה עלבונות ובכי..

אני רק יכולה לעודד אותך, שעכשיו ב"ה אני בהריון רביעי ומהריון להריון ומלידה ללידה הבעל יותר מבין מה מצופה ממנו ואיך להתנהג עם אישה אחרי לידה.

חיבוק גדול גם ממני...חייוך
חיבוק!ירושלמית טרייה
בוכה יחד איתך.
זוועה מה שעברת.
גם לי הייתה לידה קשה, ואני מרגישה שמנה ומכוערת מאז הלידה. וגם מרגישה שבעלי פחות נמשך אלי.
אבל לך נראה לי שהרבה הרבה יותר קשה. ברמות שאני לא מתחילה לדמיין.

קודם כל תרגישי נורמלית, זה קשה באמת. מאד.
ואני מתארת לעצמי שאת לא סובלת את ההורים של בעלך עכשיו..
יש כאלה, סתומים, ששוכחים שיש יולדת, אישה שהגוף שלה התפרק כדי שהתינוק ייצא בחיים.
עזבי את ההורים שלו, את צריכה להתמקד בבעלך.
כדאי שהוא ילך לשיחה עם מישהו חכם.
מה עם אמא שלך? היא יכולה אולי לתת תמיכה? גם בטלפון?
עונהאנונימי (פותח)

אני בן אדם כ"כ סגור ומופנם.. לעולם לא אלך ואשתף ברגשות שלי. הבן אדם היחיד שכן אשתף הוא בעלי, וגם לו לא סיפרתי את כל החלק האחרון- חווית הלידה מהעיניים שלי.. זה בטח נשמע מוזר, אבל באמת לא שיתפתי אותו במה הרגשתי אלא רק החלפנו חוויות טכניות- מה היה, איך היה וכו'.

אני לא שונאת את חמי וחמותי על זה.. אבל כן המצב מפריע לי. חוץ מזה שיש לי תלונות על ההתנהלות שלהם כיום- הם גרים רחוק ממנו, וכשאנחנו באים פעם בשבועיים לשבת, הם פשוט לוקחים לי אותו לחלוטין ומטפלים בו בדברים שאני בכלל לא ביקשתי מהם.. (חמותי מנקה לו את העיניים עם צמר גפן כי יש לו הפרשות, מחליפה לו טיטול בלי לשאול/לבקש, מתעקשים לקום אליו בלילה ולהאכיל אותו...) זה קטנוני אני יודעת, אבל בחייאת, זה הילד הראשון שלי, אני בעצמי לומדת איך לטפל בו ואני הכי קשורה אליו בעולם. כמעט ולא יוצא לי להרים אותו כי הוא עובר מיד ליד. ממש מפרידים בינינו, עד כדי כך שלפני שאנחנו נכנסים בדלת אני נותנת לו נשיקה ונפרדת...  אבל כל זה בכלל מתאים לשרשור אחר...

מעבר לזה, תודה רבה על כל התגובות. רק פה מצאתי תמיכה אמיתית.

אני שונאת חמות כאלו! זה אחת הסיבות שאניאנונימי (8)
לא דוכרת אצל חמותי אחרי לידה, פעם הייתי מבליגה היום ממש לא, כל הכבוד לל שאת עדין ממשיכה ללכת ולכבד אני כבר לא עומדת בזה, כמובן שיש עוד רכיבים לסיפור
נשמה יקרה,אנונימי (4)

בטח שפה מצאת תמיכה אמיתית כי סיפרת לנו בדיוק מה היה, וכולנו הזדהינו איתך וכאבנו את כאבך.

אבל לבעלך לא סיפרת. 

אם חשובה לך הזוגיות שלכם, תפתחי ותשתפי אותו בהכל.

אני גם כזאת שקשה לה מאוד להיפתח, לחשוף רגשות, להביע את עצמי.. אבל ראיתי שאני רק הורסת לעצמי את הזוגיות ככה,

ציפיתי שבעלי ינחש מה אני חושבת ומרגישה. שאני בוכה, הוא יבין לבד למה, וידע בדיוק מה לעשות בעצמו.

אבל אנחנו לא נשואות למלאכים ב"ה,(למזלנו..) אז צריך ללמוד לספר, לדבר, להגיד.. עכשיו אני למדתי קצת יותר להביע את רגשותי לבעלי, הרבה בזכותו, הרבה במאמצים שלי, כן, זה קשה. אבל אין ספק שזה שווה את זה, את מרגישה יותר קלילה ושמחה ככה.

בקיצור, המלצה אישית, חמה מאוד- תשתפי את בעלך! 

ותרשי לי להוסיף עוד משהו מאד חשוב ממניאנונימי (12)

קראתי את ההודעה שלך והרגשתי שאת כותבת מקירות ליבי.

עברתי לידה אלימה - ואני לא כותבת עם מרכאות, כי זו היתה הרגשתי,

מאד קשה ומייסרת, ובסוף התינוק היה במצוקה - ואני נשארתי עם רגליים פתוחות מוגבהות, מדממת, 

בזמן שלא יודעת כמה רופאים עבדו על התינוק הקטן שלי שיחיה בצד החדר...

סיטואציה זוועתית וקשה.

אבל מה שהיה לי הכי קשה בלידה הזו - הכי קשה!

זה ההתנהגות של בעלי, שהיתה פשוט... נוראית אחרי הלידה, לא רק באותו רגע - אלא בכל התקופה שאחרי.

מתברר שהוא בעצמו עבר תקופה קשה וממש התנהג מגעיל שלא בצורה שמתאימה לו,

לא התחשב, לא עזר, לא תמך, דרש בלי סוף, זה היה גהנום.

ואת יודעת מה קשה לי?
שבמקום לשבת אתו, כמו שהציעו לך כאן נכון - במקום מסודר, לשבת לשיחה, ולדבר על הכל - 

כל פעם האשמתי קצת, העזתי להתמרד קצת, פרקתי עוד טיפה, וכך בעצם כל פעם הוא התנצל ואת צודקת את צודקת,

והייתי מטורלל, 

אבל אני עדיין פגועה...........

עד עמקי נשמתי! לא התאוששתי!

ודי, כבר דברנו על זה, לא?
על מה אומר לו שאני רוצה לדבר? על מה שהוא כבר שמע? מה, לומר שוב? זה מגוחך ומרגיז. גם אותי.

אז את שעוד לא דברת... 

אל תקמצי במילים ואל תקטיני את מה שקרה,

תדברי הכל, תשפכי הכל, תעשי את זה בתבונה עם כל העצות שנתנו לך איך להידבר אתו, אבל תדברי אתו על הכל.

אני למעלה משנה אחרי הלידה הזו, ועדיין עם מטען שחור וכועס מאד,

למרות שהיום הוא מתנהג מהמם. לא יכולה לשכוח לו שהוא לא היה שם בשבילי.

והוא כבר אמר את כל התירוצים ואני כבר אמתרי את כל הטענות... אז אין מה לחפור שוב. 

אבל בחפירה הראשונה - את עוד יכולה..

בהצלחה!!!

אבל למה את כועסת????נשואים פלוס
הם מתעקשים לקום אליו בלילה? איז כיף לך! פעם בשבועיים יש לך לילה לישון.
הם מחליפים לו טיטול? איזה יופי! פעם בשבוע שיש לך אפשרות לנוח קצת.
הם מנקים ומרגיעים אותו? איזה מזל שאת יכולה להיות רגועה שהוא בידיים טובות ולנוח...
אם את מתגעגעת, את בהחלט יכולה לומר להם תיזירו לי אותו.. אבל אם תשני גישה ותנצלי את ההזדמנות להנות ממנוחה אמיתית, את רק תרוויחי מזה!
סהכ נשמע שאת בכלל לא התאוששות מהלידה, וככה יש לך הזדמנות לנוח. תנצלי את השבתות אצלם לישון, לנוח, לשבת עם בעלך לשיחה, לצאת איתו לטיול.. למה לכעוס עליהם?!

אני בטוחה שחמותך רואה כמה שאת חלשה וכאובה ולכן היא מושיטה יד לסייע. הרי היא לא מכירה לך איך לטפל בו. היא לא אומרת לך שאת לא אמא טובה. היא בסהכ מנצלת את הזמן שיש לה להושיט לך יד ולסייע..
אולי זה נוגע לך בנקודה שהם ראו אותו לפניך בלידה..אבל תתנתקי מזה רגע... הם לא לוקחים לך את הילד!! הוא שלך לנצח על כל ההתמודדות! מציעים לך אפשרות להתאושש.. תנצלי אותה!

זו דעתי..
זה מה שכולם אומרים לי..אנונימי (פותח)

בעלי ואחותי. לא סיפרתי מעבר..

קשה לי להסביר למה אני כועסת. אני מרגישה שפשוט לוקחים לי אותו. זה לא רק עוזרים לי, זה משתלטים על כל הטיפול בו.. אני מוצאת את עצמי יושבת על הספה וקוראת עלונים או מתנדבת לשטוף כלים, ואת חמותי עושה איתו סיבובים בבית ומרדימה אותו. ועד שהוא נרדם, חמי פתאום רוצה גם, ואז עוד גיס ואז עוד אחד.. חוץ מזה שהיא אוהבת משום מה להסתובב בחדרים בצהריים ולהעיר איתו את חמי והגיסים. ובלהעיר אני מתכוונת שהיא מניחה אותו לידם כדי שיתכרבלו איתו.. (ורק לסבר את האוזן- הגיסים הם שני בנים בני 14 ו-19) עם כל הכבוד, זה אפילו קצת מגעיל אותי...

את כועסת בצדק.אנונימי (9)

הכל טוב ויפה. אבל שישאלו רשות ויכבדו את המקום שלך כאמא של התינוק.

אבל גם כאן - את צריכה לדבר. להסביר שזה מפריע לך.

ואם זה לא מספיק, אז להבהיר בצורה ברורה מה את מסכימה ומה לא.

לדעתי הכעס עליה באמת נובע מהמקום של הלידה. מהזכרון לשם.אנונימי (4)

חמותך נשמעת סבתא חמה ואוהבת,

היא מתלהבת מהנכד שלה ועושה איתו שטויות כי היא מבסוטה עליו, אני בטוחה שהיא לא חושבת שהיא מזיקה לך!!!

להיפך, היא בטח מרגישה חמות טובה, שעוזרת לך, קמה לו בלילה, מחליפה לו וכו'..

את נשמעת בחורה עדינה, ובטח לא תעיזי להגיד כלום לחמותך ולכן אני מציעה לך קודם כל להרפות ולהנות ממה שאפשר (החלפות, הרדמה, נקיון- למה לא?)

והחלק שמגעיל אותך, פשוט תגידי לבעלך שזה לא נעים לך אז שיעשה משהו... תלמדי לתקשר עם בעלך גם בזה וגם בחווית הלידה הקשה שהייתה לך, אם לא תתקשרי איתו כמו שצריך, את יכולה להמשיך לסבול בשקט עד דלא ידע...

זה נכד ראשון?יש אמונה
אם כן, ההתלהבות עליו די ברורה..
לדעתי, כל עוד הם לא מזיקים לו, תני להם להתלהב עליו. זה ייצור ביניהם קשר טוב בעתיד.
אני זוכרת איך אנחנו התלהבנו על האחיינית הראשונה שלי - פי כמה וכמה ממה שאת מציגה..
וסך הכל, כמו שאמרו לפני, הם מנסים לעזור לכם ולתת לך לנוח (לפעמים הייתי רוצה שחמותי תעשה דברים כאלה ביותר התלהבות, אבל כבר הבנתי שזה לא האופי שלה...)
את יכולה להסביר להם שגם לך הוא חדש ואת רוצה להיות יותר קרובה אליו, ואז להנמיך את המינון של "ההשתלטות " עליו..
בהצלחה!
גבולותרננה*

להציב, בעדינות ובחיוך - אבל ברור.

כדאי לך להזמין את בעלך לשיחה באוירה אחרתאנונימי (9)

אולי על כוס קפה בחוץ. זה כבר יוצר שינוי שאומר - "רגע, שיחה רצינית, ונתעלם מהכעס והמריבות שהיו קודם".

בשיחה הזאת תבקשי ממנו רק להקשיב. תתארי את הכאב שלך, ואת חווית הלידה כפי שאת חווית אותה. אכן חוויה לא פשוטה.

אני בטוחה שהוא יזדהה ויבין. פתאום הוא יבין מה עובר עליך.

תשתדלי להתנצל על הכעס והנטיה לריב, תבקשי שיבין אותך גם בזה, ושאם זה ממשיך לקרות, שיזכור כמה קשה לך.

כנשואה ותיקה אני יכולה לומר לך - בעלים לא מבינים עד הסוף, לא כי הם לא רגישים מספיק או לא מתחשבים מספיק, אלא כי זו פעם ראשונה שהם חווים את האישה שלהם אחרי לידה. צריך לדבר, להסביר, להעביר את התחושות. ולא להחשיב לרעתם את חוסר ההבנה שלהם.

הינה את עצמך אומרת כאן שאת מסוגלת לשתף רק את בעלך.

אבל זה עובד רק מתוך נחת, וסבלנות, ורצון לשתף ולקבל תמיכה. לא מתוך האשמות והטלת דופי.

קחי בחשבון שגם הוא ירצה לשתף ולספר מה קשה לו.

תחשבו ביחד איך הוא אתם יכולים להקל זה על זה.

בהצלחה יקרה. תרגישי טוב.

אולי תמעטו להגיע לחמות בתקופה הקרובה?אם ל2

תבואו לעיתים יותר רחוקות.

בהצלחה בהתמודדות. דברי עם בעלך, תכיני משהו טוב ומקרב, ותדברו מלב אל לב.

וגם אם תבכי שוב, לא נורא. אני פחדתי מדיכאון אחרי לידה, וכשדיברתי עם בעלי בבכי קורע מבחינתי,

ושיחררתי מהלב הכל, אז הכל נעלם לי.

בהצלחה רבה!

ואי נשמהתודה!!
נגעת לי בלב.
קשה מאוד מאוד החוויה של הלידה.
צריך לעבד אותה. לעבור עם הבעל שלב שלב ולספר מה בדיוק הרגשת..
נראה שאת עוד כועסת עליו מהלידה .. וכדי לך להןציא את הכעס ולדבר על זה..
חיבוק חזק
אף פעם לא קראתי פה הודעה ובכיתימעין אהבה
נשמה יקרה!ממש ממש נגעת בליבי!ממש חשתי את כאבך.
מבינה אותך כל כך!
קשה להשאר עם כאלה תחושות קשות מהלידה.לא פלא שזה משאיר תסכול מתמשך.
קודם כל-תדעי שהכאב שלך כ'כ מובן!כ'כ אמיתי.
והצעות מעשיות-
א. תקבעי עם בעלך זמן של נחת.תשבי לפני ותכתבי לו מכתב עם החוויות האלו מהלידה.רק בלי שיהיה כתוב שם שום דבר מאשים נגדו-כדי שזה לא יחסום אותו.
תשתפי אותו בתחושות שהניתוח ומה שלאחריו יצרו בך-ותבקשי ממנו שאת רוצה את עזרתו.שכדי להמשיך הלאה-את צריכה אתכם יחד.ולא אחד מול השני.
תעודדי אותו גם לשתף-ומה שיגיד-רק תקבלי בהבנה ורגישות.
תדברו מה יכל לעזור לכם עכשיו להתחיל מחדש. מה כל אחד זקוק.מה כל אחד רוצה לתת מעצמו.
תקבעו לכם מפגש שבועי שמוקדש לזוגיות שלכם.
שניכם נשמעים אנשים טובים שפשוט שקועים בהתמודדות.וקצת איבדתם את החבל שיעזור לכם לעבור אותה ביחד.
זמן שמוגדר כזוגי יכל לעשות נפלאות.זה משקיט מקומות בנפש,מאפשר לצבור עוד חוויות משותפות חיוביות.
ב.נשמע שיעזור לך לעשות עיבוד לידה מקצועי-יש הרבה מטפלות בתחום
ובקשר למשפחה-מעין אהבה
חשוב לשים גבולות ברורים.
תבהירו להם לפני הלידה-שאתם לא מעוניינים שיגיעו לבית חולים.
אפשר גם לא להודיע להם לפני.
אל תעשי חשבון.עכשיו את רואה כמה זה יכל להרוס לך.
וכנ'ל גם לגבי הביקורים אצל חמותך-שבעלך ידבר איתה ויגיד לה שאתם מעריכים את כל העזרה שלהם אבל אתם מבקשים שלפני כל עזרה שכזאת ישאלו אתכם אם אתם מעוניינים.כמובן צריך גם להבליג ולא לעשות עניין מכל פרט קטן.תחשבי על 2-3 דברים שמהותיים לך ואותם תבקשי.
הגיוני שהם רוצים לטובה וחושבים שהעזרה הזאת מועילה לכם.
אבל כשאת לא משתפת בתחושותייך נוצר הר געש בפנים שכל עזרה קטנה שלהם גורמת לך להרגיש שהאימהות שלך מאויימת.
כשתשימי גבולות ולא תשמרי בבטן תגלי שחלק מהעזרה שלהם באמת יכולה לעזור לך.
כי בלי התסכול זה יתפרש אחרת.
אני היתי שמחה שמישהו יקום לילדה בלילה ושיחליף לה טיטול.
אבל כמובן לא בצורה שמחלישה אותי ואת הביטחון שלי באימהות
יקרה! נשמע לא קל..אנונימי (10)
כמה נקודות חשובות שלא ראיתי שכתבו לך..

1. בקשר ללידה עצמה,נשמע שבאמת היה לך קשה
אני מזדהה איתך קצת בקטע שהיה עם התינוק שראית אותו אחרי כולם.. אומנם אצלי זה קצת שונה אבל קצת דומה,ילדתי בלידה רגילה כך שב"ה ראיתי את התינוקת ישר אבל הרגשתי שבקושי הייתי איתה ואמא שלי שהיתה איתי בלידה מרוב התלהבות לקחה אותה והתלהבה מהנכדה הראשונה שלה..ואני הרגשתי כולי מבואסת שעוד תופרים אותי ואני לא נמצאת עם התינוקת.
ביקשתי מהם מראש שלא יספרו עד שאני נותת אישור וכך היה.
אבל אח"כ שוב בדומה לסיפור שלך,היינו אצל ההורים שלי כמה שבועות אחרי הלידה והרגשתי שממש השתלטו לי על התינוקת,הרבה מזה היה מרצון טוב לעזור אבל היו רגעים שהרגשתי שהיא מכירה יותר טוב את אמא שלי מאשר אותי. לדעתי בקטע הזה,תדברי עם בעלך שיסביר לחמותך שחשוב לך לטפל גם בתינוק. מנסיון זה לרוב עוזר.
2. בקשר לבעלך,היה לי מצב דומה ואני מאמינה שהרבה בעלים כך בעיקר בלידה הראשונה. בעלי ממש התלהב מהתינוקת ולא שאל בשלומי..אבל דיברתי איתו על זה אחר כך והוא הבין אותי.
בנוסף,בימים הראשונים לא דיברנו הרבה אבל יום אחד החלטתי לדבר עם בעלי והוא סיפר לי שהוא הרגיש שלא מתייחסים אליו ורק התינוקת מעניינת. ואז הבנתי שאני שקועה בתינוקת וחסר לו יחס ממני..
3. נשמע שבאופן כללי ממש לא טוב לך,שמאוד עצוב לך. אולי כדאי לבדוק דיכאון אחרי לידה?

ממש בהצלחה ותרגישי טוב!אני כ"כ איתך!:-*
וואו .. תקשיבי.אנונימי (11)
זה ממש לגיטימי שאת ככה אחרי לידה.

וחודשיים אחרי לידה זה ממש מוקדם.. את ממש אחרי לידה. במיוחד עם מה שעברת.. בעז"ה שתזכי ללידות קלות תמיד!!

לגבי החמות והמשפחה של הבעל, תנסי דווקא להינות מזה. עם כל הקושי שלך עם זה, תגידי לעצמך מה אכפת לי, עוזרים לי.
לך יש אותו בעז"ה לכל הזמן..

ותלגבי בעלך.. את חייבת לשתף אותו. רק ככה הוא יבין.

וגם לדבר עם אמא אחות או חברה שתעזור לל להתמודד
עברתי רק חלק קטן ממה שאת, וגם זה היה קשה לי מידיאמאשלהם
עבר עריכה על ידי אמאשלהם בתאריך ה' באב תשע"ה 19:00

קראתי את מה שכתבת כמה פעמים ונמענתי מלענות. 

כל כך הרבה עבר עלייך. 

קשה לי להכיל את מה שאני קוראת, אז לעבור את זה בעצמך?

מאיפה להתחיל?

רוצה לחבק אותך חזק חזק.

להגיד לך שאת בסדר, שעברת הרבה, שלפי תיאורך את מתמודדת בגבורה רבה! 

ועם גבורה הזו אני מאמינה שתמצאי חזרה את הדרך לאחדות אמיתי עם אישך!

בסוף ישבתי וכתבתי. מקווה שיעזור.

מאמינה באמת ובתמים שהכל בר תיקון. 

ומאחלת לך מכל הלב שזה יהיה במהרה!

יש פה כמה נושאים שונים, 

אחד - ההרגשות עקב הניתוח הקיסרי

שניים - ההרגשות עקב מה שהתרחש בסיום הניתוח, עם בעלך, אמך והוריו. 

שלוש - התקשורת הזוגית בינך לבין בעלך, מייד לאחר הלידה 

ארבע - ההתנהלות של חמותך ביחס לתינוק. 

תראי, 

לגבי הניתוח - התיאור שאת מתארת - הריקנות, האובדן, חוסר האונים בהתאוששות לבד ללא התינוק וכו' - זה תיאור שחוזר על עצמו מנשים רבות שעברו ניתוח קיסרי (מן הסתם לא כולן, אך רבות מאוד). 

ההרגשה שלך היא כל כך מובנת, כל כך טבעית! חשוב שתעבדי את הטראומה הזאת. 

אם על ידי הסיפור - לבעלך, לחברה, פה. 

אם על ידי איש מקצוע. 

את יכולה להיכנס לפורום של נשים שילדו בקיסרי ולשתף שם. אני בטוחה שיהיו שם רבות שהיו במצבך ויבינו אותך. וזה גם עוזר. 

לגבי מה שהיה עם המשפחה בסיום הניתוח -

לגבי בעלך - אני מרגישה שזה מעצים את מה שאת מרגישה לגבי הניתוח. מעצים את הריקנות, את הבדידות. 

במקום להיות איתך, להבין אותך, לדאוג לך, להתלוות (בהבנה במחשבתו) למקום שבו היית - הוא היה במקום לגמרי אחר.

ברור שאפשר להבין אותו. כמו שאת באת לא מוכנה לניתוח, גם הוא לא. ייתכן מאוד שיש לו תפיסה שזה ניתוח פשוט, שכל כך הרבה נשים עוברות אותו והוא ממש קלי קלות. 

חוץ מזה, בינתיים באופן טבעי הוא חווה את רגעי האבהות שלו הראשונים. אמנם למרבה הצער בלעדייך, אך מאוד הגיוני שהאושר היה כל כך גדול שפשוט סינוור אותו, הציף אותו, והוא לא הצליח לראות מעבר. 

לגבי המשפחה המורחבת - נכון שיש כאלה שזה לא מפריע להם, אבל נראה לי שזה המיעוט... באופן אישי - לי זה מאוד הפריע. פעם אחת אבא שלי הגיע ישר אחרי הלידה. אחר כך הורי שלחו הודעות לכל המשפחה המורחבת מייד אחרי שהסתיימה הלידה. זה הפריע לי, כי זה מן רגעי אינטמיות שהייתי רוצה קודם לחוות אותם ולהפנים אותם לפני שאני משתפת אותם. מאז כל לידה התלבטנו מתי להודיע (במידה ואימי לא התלוותה אלי, ואם כן זה היה חלק ממה שסיכמנו יחד איתה, אחרי שהסברתי לה כמה שזה חשוב לי). כדי שכולם יהיה רגועים שהכל הסתיים בשלום ב"ה מצד אחד (כי ביקשו שנגיד כשהלידה מתחילה, וכיבדנו את זה), ומצד שני לאפשר את השקט, ההפנמה, את השהייה ברגעי הקדושה ואושר ולהריח אותם ולחוות אותם.

אחרי הלידה הראשונה חמי ז"ל בא לבקר, וזה באמת היה כל כך לא מתאים לי. אפילו שחמותי הגיעה - זה לא התאים לי. הייתי אחרי חוויה ארוכה ומתישה, שעוד לא התחלתי לעכל... הייתי נראית זוועה. מרוב הלחץ שהפעלתי בלידה נימי הדם בפנים התפוצצו לי, הייתי מנוקדת בהמון נקודות דם בולטות. וכמובן זה הרבה מעבר למראה החיצוני. הייתי צריכה אז בעיקר שקט. ולא הייתי פנוייה לקבל אורחים, קל וחומר גברים. בלידות אחרות זה כן התאים לי (נשים), אבל בזאת לא. 

כתבתי על עצמי, כי אני לא רוצה להכניס לך רגשות שאולי לא הרגשת, ומחשבות שאולי לא חשבת. 

אך התיאור שלי זה המעט שבמעט ממה שאת עברת. כי כל החגיגה המשפחתית היתה כשאת שומעת, ורוצה להיות שם ומנועה מכך. הם כן ואת לא. זה כל כך כואב. ולא רק שאת לא שם, גם כואב לך כל כך. ואת בודדה. ואין לך יכולת ליצור קשר עם האנשים שבחוץ. קשה לי להכיל את זה כקוראת, ואת חווית זאת על עצמך...

סיכוי טוב שאם רק בעלך היה איתך, הוא היה דואג לך הרבה יותר, הדעה שלו היתה פחות מוסחת. מוסחת לא כי לא היה אכפת לאחרים ממך חס וחלילה, אלא כי הם היו בתוך האושר של התינוק החדש חדש. זה באמת אושר. 

מאוד הגיוני שהם דאגו לך, אך היו מנועים מלעזור. ייתכן מאוד שהיו מתוסכלים מכך, אך לא יכלו לקדם זאת. אך היה להם משהו אחר להתמקד בו - להחזיק את האושר הזה, ולדאוג לטיפול בו (חיסונים וכו').

נראה לי שחשוב שתביני מה הפריע לך שם. נגיד - תמצאי דימוי למי היית שם. כדי להבין את עצמך, כדי לגעת במה שהיה ובהמשך כדי לרפא זאת. בשלב מאוחר יותר - למצוא את הדרך לנקות את זה, מולך ומולם. אם זה אומר לדבר עם אימך על כך, או בדרך אחרת. 

לגבי הקשר עם בעלך בחודשיים האחרונים - מאוד יכול להיות שמה שהתרחש סביב הלידה, סוג של פירוד ביניכם שלא איחיתם עדיין - עדיין מעיב על הקשר היום. מצידך ומצידו. 

אז יכול לעזור לדבר איתו. אבל נראה לי שלא כך סתם. אני בטוחה שהוא לא רצה לפגוע בך. ואת זקוקה כרגע להבנה שלו של מה שהיה, ואני מניחה שגם לבקשת הסליחה שלו. מצידך - זה נשמע שאת בטראומה מזה, שאת עדיין שם. מצידו - זה כבר מזמן עבר וחלף. כבר מזמן עברו מים בנהר. כבר היו עוד כמה וכמה תקריות וכו'. 

אם את חושבת שאכן זה כך - שמה שהתרחש בזמן הלידה עדיין חי אצלך עד היום, שעדיין מעיב על הקשר עד היום - 

אני מציעה שתדברי איתו בזמן שתקבעו לכך, או בזמן שהוא ממש פנוי. ותקדימי משהו בסגנון - שזה משהו שהיה כבר לפני כמה חודשים, אך זה משפיע עלייך ביומיום, וחשוב לך שיקשיב היטב, שיבין מה שעובר עלייך, למרות שהוא עצמו היה שם גם, וחווה זאת אחרת. ורק אז תספרי לו (זאת הצעה שאני חושבת עליה מתוך עולמי, תחשבי אם זה באמת מתאים, ואם לא - אז על דרך אחרת, כגון אווירה שתהיה בבית - שתפתח לו את המחשבה ואת התפיסה שהיתה לו בזמן האחרון, כך שיוכל להסתכל על הדברים אחרת, מנקודת מבטך).

לגבי הקשר עם המשפחה המורחבת וחמותך. 

אני שוב כותבת את מה שהיה אצלי - כי מצד אחד זה מזכיר לי מאוד, ומצד שני אני לא רוצה לקבוע מה אצלך. אלא מספרת מה היה אצלי, ואם זה יעזור לך - אז תקבלי מזה, ואם לא - אז לא.

זה מזכיר לי שוב את מה שהיה אצלי. לפני הלידה היה לי קשר טוב עם חמותי. אחריה - היה מאוד קשה. הרגשתי שאני רק כלי, חפץ, שדרכו היא יכולה לקבל נכדים. 

חוץ מזה היה פער בין מה שחשתי שנכון לעשות עם התינוק לבין מה שהיא רצתה. היא רצתה להחזיק אותו בלי סוף. אני חשבתי שהוא לא חפץ, ושהכי טבעי לו בגיל הכל כך רך להיות על אמא שלו כשיש צורך, אלא אם כן אני לא יכולה - ואז זה אכן עוזר שמישהו ייקח אותו, ואדרבא סבתא שלו. מכיוון שאי אפשר לשאול אותו לרצונו, כי הוא רק תינוק - דעתי היתה שהוא צריך להיות עלי. דרך אגב בגיל מאוחר יותר היא רצתה שבני יישן איתה בלילה (לא הסכמנו), היא היתה מפנקת בלי סוף, מרימה בלי סוף, וכשחזרתי הביתה לא עמדתי ברמת פינוק הזו. ותמיד היו אחר כך כמה ימים קשים. 

אצלנו זה גם היה נכד ראשון, וגם מנטליות מאוד שונה ממה שהייתי רגילה אליה. ועוד דבר שהפריע לי - זה שחמותי היא עם מסה של איפור על הפנים, והפריע לי שהיא ממש מתחככת עם התינוק יחד עם המייקאפ וכו'. 

(מאז ידעתי עליות וירידות בקשר עם חמותי. ב"ה היום הקשר טוב. )

אני בטוחה שלא כל אחת מסכימה עם הדעה שלי, וזה בכלל לא הדיון. 

הדיון הוא מה קורה כשיש התנגשות בין רצון האמא לרצון הסבתא? עד כמה צריך לכבד את הסבתא?

אצלנו - מצאנו פתרון לגיל הרך - התינוק בעיקר עלינו במנשא. הם כבר התרגלו שככה אנחנו... היינו מגיעים עם מנשא ורוב הזמן היה עלי במנשא. אם רצתה - כשהיינו מגיעים ישר הייתי נותנת לה אותו מתוך כבוד, ולא הבינה למה הוא בוכה (זה פשוט טבעי ישר אחרי נסיעה לעבור למישהו אחר מאמא, ברור שהוא ישר יחייך וכו'...), ואם לא בהתחלה אז קצת אחר כך. ורוב הזמן הוא היה במנשא. כך זאת לא היתה בעיה. 

ההבדל הוא שבעלי היה איתי בעניין. בנושא הזה הוא לא תמיד הסכים איתי, אך ראה עד כמה שזה חשוב לי ולכן זה הוצג כדעה משותפת שלנו. 

עד כאן השיתוף שלי, שהוא לאו דווקא רלוונטי אלייך. אבל חשוב לי שתשמעי עוד סיפור שבו היה פער כזה, והיתה מחשבה מה לעשות איתו, ונמצא הפתרון. ברור שאילו מחשבתי היתה אחרת, ולא הייתי רואה בעיה שהתינוק יעבור מיד ליד - גם היה לי קשה עם זה וטעון מול חמותי - היה נכון למצוא את הדרך לאפשר את זה מתוך שלמות. אני חוששת שכרגע, כשהתחושה היא שזה לא משהו אחד, אלא עוד משהו בתוך אווירה של קושי (עם בעלך) - ייתכן שאת אפילו לא מצליחה לראות את ההיגיון שבתחושתך מול חמותך. 

אני מאמינה שגם בנושא זה המפתח הוא הקשר עם בעלך. אם אפשר להמעיט כרגע את הקשר עם משפחתו מבלי שזה יגביר את החיכוך - מה טוב. אם לא - תנסי להתעלם עם זה, לעבור עוד שבת, ולדעת שזה לא שורש העניין, שלא משם תצמח הישועה. אלא תתמקדי בחיזוק שלך, בהבנה ובאמפתיה שלך כלפי עצמך, ובקשר עם בעלך.

בשלב מאוחר יותר, לבד ושניכם יחד - תנסי/ו לראות מה בעצם מפריע לך במה שהם עושים. לראות את הכוונות הטובות שלהם, לראות האם זה עובר את הגבולות שלכם או לא. להבין מה חשוב לכם ולהבין מה הגבולות שלכם (אם יש כאלה).ואיך לעמוד עליהם. 

בהצלחה רבה יקרה!!

כל כך כל כך מבינה אותך!!!!!!!!!רננה*

את לא יודעת עד כמה!!!

מרגישה אותך ממש עד לעצם...

עברת טראומה באמת קשה מאד מאד,

נשמע שאתם זוג מהמם במקור ומלא אהבה, אבל עברתם כאן משהו שקרה בצורה של חוסר הידברות ואי הבנה גדולה מאד,

וזה דורש הידברות ואולי גם טיפול - אבל בעיקר מה שאת יכולה לעשות עבור עצמך,

זה לדבר עם בעלך ברוגע,

ובבקשה מראש של אני רוצה לדבר כדי לספר לך מה עברתי,

בלי שתתגונן ובלי שהכוונה שלי היא להתקיף אותך - אני רוצה שתשמע איך עברתי את מה שעברתי מנקודת המבט שלי!

תשתדלי לספר את זה באמת בלי להטיח בו האשמות, רק לתאר מה עבר עליך.

אני בטוחה שזה כבר יקל!

ואין לך רגשי נחיתות, הגבת הכי נורמלי כמו שכל אשה היתה מגיבה.

עברת משהו ממש קשה מאד, אני מאד מבינה אותך.

המון הצלחה וחיבוקים, הכי חשוב זה הזוגיות הטובה שלכם כי זה מחזיק ונותן המון כוח,

תטפלו בזה לבד או עם עזרה - אבל אל תזניחו... כי זה כדור שלג מתגלגל.

חיבוקים.

מתוקונת, קבלי חיבוק גדולמשיח עכשיו!

צריך להיות חוק נגד לקיחת תינוקות מיד לאחר לידה בקיסרי.. 

הפותחתאנונימי (פותח)

ממש חיממתן לי את הלב.. הצלחתן לעודד אותי מאוד. חוץ מזה שלא חשבתי שאגרום לכמה מכן להזיל דמעות..

אני שמחה שהצלחתי להעביר קצת מה עובר עליי ואני מרגישה שזה שיפר את ההרגשה לי.

חוץ מזה, אתמול בעלי החליט שהוא שם את כל האגו בצד וביקש שנצא רק שנינו, ערב זוגי ושקט ללא הילד ופשוט נבלה ביחד כמו פעם. מאוד רציתי וחשבתי שזו באמת ההזדמנות שכולכן הצעתן לי.. אני חייבת להודות שזה היה רעיון מצוין.. הרגשתי הרבה יותר חופשיה, הלב היה פחות כבד (למרות שעדיין קשה לי להיפרד מהקטנצ'יק שלי...עצוב)

אז רציתי להודות לכולכן... ואני מקווה באמת שאנחנו במגמת שיפור ובתקווה להפסיק את כל הכסאחים והריבים ופשוט להמשיך הלאה בלב שלם ואוהב...

ואני יודעת שנצליח כי יש לנו באמת אהבה גדולה, ואני מרשה לעצמי להיות קיצ'ית ולהגיד שזו אהבה ממבט ראשון...

מדהימה!! שמחת אותיאנונימי (13)

ה' יצליח דרככם!

איזה יופיי..בהצלחה )) קב"ה איתכםאנונימי (14)
אני פשוט בוכה מלקרוא את מה שכתבתהתאומה

אמנם, ב"ה לא עברתי את זה, אבל אני כל כך איתך...

אני מצטרפת לזו שכתבה לך לשבת לדבר איתו שיחה רצינית, בנחת, בעדינות, להסביר לו את כל מה שעברת ולהקפיד על כך ששום דבר לא ישודר כ"אתה אשם".

יש לי בעל מדהים, אבל שני דברים חשובים למדתי בחיי הנישואים:

1. גברים לא מבינים ולא מנחשים מה שלא תגידי.
  2. אם את מאשימה הם מרגישים מותקפים ומשתמשים מייד בהתגוננות.

יכול להיות שבלי לשים לב, שידרת לו כל הזמן האשמה ולכן הוא מתנהג כמו שמתנהג... 

ברצינות, תדברי איתו מלב אל לב, אין דבר יותר בונה מזה לחיי נישואים.

המון הצלחה והמון חיבוקים...

אני רוצה לומר לך תודהאנונימי (12)אחרונה

בזכותך אמרתי לבעלי שלי שאני רוצה לדבר אתו על מה שעבר עלי בלידה,

למרות שעבר ממש הרבה זמן מאז - זה עדיין יושב אצלי בבטן עמוק מאד,

ובגלל השרשור הזה קבלתי אומץ - וזה הקל עלי מאד.

מקווה שגם את תצליחי...

תודה צדיקה!!

סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

היא לגמרי חצתה גבולנעמי28

אבל אני חושבת שהדגש וההסתכלות צריכה להיות-  לא על המעשה ההזוי שלה, ויותר על איך אתם מגיבים לכזאת התנהגות.

אין מצב שהייתי יושבת בשקט ונותנת לסבתא לעשות את זה.

היחסים בינך לבין הילדה שלך קודמים לכל קשר עם חמות או עם אמא.

אתם המבוגרים האחראים שלה.

הגב שלה.

אתם צריכים להיות הראשונים להיות שם כשפוגעים בה ובגבולות שלה.

ואם בעלך לא יכול לעשות את זה מול אמא שלו, תעשי את זה את.

לא צריך לריב עם החמות, בלי מילים, להיכנס עם הילדה יחד לחדר ולהרגיע אותה.

ולא מאוחר מדי.

גם אם לא הגבתם כמו שצריך, תדברו עם הילדה עכשיו, שסבתא לא התנהגה כמו שצריך, ותנצלו שלא עצרתם את סבתא, ושבפעם הבאה תהיו שם בשבילה.

לילדה בת שש מותר לעשות טנטרומים, זה אפילו חלק מהתפתחות התקנית שלה.

מותר לפעמים מתוך עייפות ובכי לא מווסת להפיל צלחת (אני מניחה שהיא בעצמה נבהלה מהתנהגות של עצמה)

מצד שני אדם מבוגר כבר צריך לדעת לשלוט ולטפל בטנטרום שלו, בטח אם הוא כולל התנהגות אלימה כלפי אחרים.

ומצידכם, אם אתם נעזרים בסבתא הרבה, הגיוני שהיא מרשה לעצמה לקחת חלק מהחינוך. תשקלו להוריד מינון ולבוא לביקורים יותר קצרים.

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אולי את כבר מתכוונת לענייני שליטההמקורית
מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

באמת הזוי לחזור לשגרה כל כך מהרצפורה

לא לכולם זה מתאים.

מצד שני להרגשתי אנחנו לא חדשים פה... כבר שנתיים וחצי לומדים לנהל שגרת מלחמה כמה שאפשר יותר טוב

אז יש קצת יותר כישורים להתאפס יותר מהר כי מתורגלים באופן מסוים.

לנו האמת זרם לכל הילדים חזרה מלאה...

ובעלי במילואים אז זה לא שהכל פה שגרה..

וזה בסדר שלא לכולם זה מתאים.

אם היה נדמה לי שיש ילד שצריך עוד זמן להתארגן בבוקר או לאסוף מוקדם יותר בשמחה הייתי באה לקראתו. לא ציפיתי אבל זה היה בסדר יום רגיל לכולם.

פינקתי אחרי צהרים יותר בקלות במשהו מתוק וכן התעניינתי כמו היום הראשון לחזרה.

אבל בסה"כ ב"ה עבר בטוב.

גם ככה זה סופ"ש ושוב שבת אז זה לא שבוע מלא, גם זה עוזר לדעתי להתאוששות.

חיבוק ומלא כוחות..!

אמהות בדור הזה אלופות!

לשון בחוץדינהלה

תינוקת בת 7 שבועות שכל הזמן הלשון שלה בחוץ. יש מה לדאוג?

הייתי לוקחת לבדיקה האמתהמקורית
למה?דינהלה
מה יכול להעיד?
לא יודעת מה זה יכול להעידהמקורית
אבל אני חושבת שאם כל הזמן זה כה הייתי לוקחת לבדיקה כי זה לא נראה לי "רגיל" (אני לא סמכות רפואית כמובן, זו דעתי הכנה בלבד)
אולי שרירים חלשים של הלשוןתוהה לעצמי
ואז צריך לבדוק מה הסיבה ואם לטפל
זה יכול להיות תסמונת דאון?דינהלה
אם עברה בדיקת רופא והכל היה תקין
תסמונת דאון בדרכ מאופיינת בנראות חיצוניתהמקורית

מסוימת שרואים לאחר הלידה, או לפחות קצת אחריה

אם היא נבדקה ולא עלה - לדעתי סיכוי נמוך

יאוודינהלה
נכנסתי ללחץ
בדרך כלל תסמונת דאון רואים מייד אחרי הלידהתוהה לעצמי
ממה שאני יודעת. אולי סתם שרירים חלשים באיזור הזה 
מישהי שמעה על מישהו שגילו רק אחרי כמה שבועות?דינהלה
?
לא נראה לי שיש כזה דברדיאן ד.אחרונה

מכירה הרבה משפחות עם ילדים תסמונת דאון

תמיד מאבחנים את זה מיד מיד אחרי הלידה.

כמובן לא דעה רפואית ולא מכירה את כל סיפורי הקצה שאולי יש....

גם הבת שלי הייתה ככהאפרסקה
כשהתחילה להרים את הראש יפה התחילה גם להוציא לשון. לא ברור לי למה, יש לי כמה תמונות מצחיקות שלה. הכל בסדר גמור איתה. היום היא בת 8. גם הקטן שלי באזור גיל 3-4 חודשים היה כל היום עם הלשון בחוץ
גם לי היה תינוק כזהגיברת

הרופא ילדים לא היה מודאג.

היית בבדיקת התפתחות?

הייתי בבדיקת רופא שבוע אחרי לידהדינהלה
אז אצלי לא הכל ורודאנונימית בהו"ל

אני נמצאת באינסטגרם רואה הרבה נשים שמפרסמות שהן החזירו אתמול את כל כלי הפסח והפעילו מכונות כביסה ותיקתקו את הבית וניקו וסידרו וגם עשו מימונה ומרגישה רע עם עצמי שאני לא שם,

אתמול חזרנו מנסיעה מאוחר ורק היום בערב גמרנו להחזיר את כל כלי פסח לארונות והיום לי מלא כביסות ותיקים לסדר

ואני מרגישה גמורה.

ב"ה יש לנו ילדים ותינוקת

ועוד בישולים לשבת ושטיפה של הבית ועוד כביסות כמובן ואני במרדף אחרי הזמן,מרגישה שזה לא נגמר..

ומרגישה שהמלחמה פערה בי חור כזה שצריך לרפא וקשה לי החזרה לשגרה, למרות שאני רק בבית עם התינוקת.

וזהו עכשו מנסה להתנתק מהאינסטגרם כי זה סתם עושה לי לא טוב,

אבל לא יודעת אם זה נורמלי או שאני בסוג של דיכאון,

מרגישה הרבה עצובה וגם עם ערך עצמי נמוך וocd והכל ביחד ממש מפיל אותי, מרגישה שאני לא שווה ואין בי כוחות.

זהו

אשמח אם יהיו לכן רעיונות או משהו חכם להגיד..

אוי, הייתי צריכה לשלוח לך תמונה של הבית שלי ובטוחקופצת רגע

היית מרגישה יותר טוב,

הררים מבהילים של כביסות ובין לבין סלסאות אקראיות של כביסה נקייה לקיפול, ארונות מטבח שהכל בהם זז בגלל פסח ועדיין לא חזרו למקום וכן הלאה.

ואני לא נסעתי לחג ואין לי תינוקת ויש לי ממ"ד אז הייתה לנו מלחמה רגועה, ולילדים היו היום מסגרות.

אז במקום התמונה שולחת חיבוק גדול!

ויהיה בסדר גם יהיו ערמות כביסה והרצפה לי תהיה הכי נקייה.

וחוץ מזה, בדיוק היום קראתי כתבה איך ההסתגרות בבתים בגלל המלחמה עושה לא טוב, בפן הפיזי ממש וגם הרגשי. והדגישו את חשיבות החשיפה לאור כדי לשפר מצב פיזי ורגשי. ממש, אפילו לשבת ליד חלון פתוח.

אז מחר, רצוי איפשהו בשעות הבוקר או לפני הצהריים, צאי לך עם התינוקת לסיבוב רבע שעה באוויר ובשמש.

זה אולי לא יפתור את כל הבעיות אבל זה בהחלט יכול לשפר מצב רוח, לשפר את כמות ואיכות השינה בלילה, לתרום לבריאות מערכת החיסון ועוד ועוד. 

אצל מי הכל וורוד אחרי חודש בבית אחותי?המקורית

עולם השקר הזה האינסטגרם, מצלמים ובוכים. השעבוד לתוכן מרוקן לא פחות שלא תחשבי

ואם ינחם אותך - הבית שלי במצב זוועה כנל

לא הספתי לכבס, כלום לא מוכן לשבת וגם הילדים עוד ערים

לא שטיפה, לא קניות, לא כלום

הדבר היחיד שהספקתי זה להכין צהריים נורמלי לילדים חמצי ולהשאיר את הבלאגן מאחוריי אחרי יום עבודה נוסף מתיש מהבית עם הילדים ולצאת איתם לחוף כדי שלא נשתגע

אז הבית לא יהיה מסודר🤷

יצאנו ממלחמה אחות

ממלחמה

טילים עם ראש חצי טון חומר נפץ מתפצלים ומתעופפים מעל הראש

ילדים חודש בבית כולל פסח

מזמור לתודה שיצאנו ללא יודעת כמה זמן של שפיות, הבית שלם, לא נפגענו, ב"ה תסדרי מחר

לכי תנוחי, חוסר שינה יכול לדכא ממש (מנסיון) ותקופת מלחמה ארוכה בלי אופק כנל

ולדעתי תתנתקי מהזבל הזה

♥️

לא אמין בכללשירה_11

אין מישהי כזאת

ואם יש

אז יש לה מינוסים אחרים שלא הייתי רוצה לדעת

המינוסים בעיניבאתי מפעם

זה הצורך לפרסם את הדבר הכי פרטי שלך, הבית , הכביסה, הניקיון, המשפחה ....

טרנד הזיה

זה ברור כמובןשירה_11

זו תלות

חיים בשביל לצלם

היו לי חברות שהיו יוצאות כדי שיהיה מה להעלות

אובססיה

יכולה להגיד לךרקאני

שסיימתי לסדר בחזרה את הכלים

ועכשיו מסיימת עם הכביסות 

(אנחנו רק זוג עם תינוקת, אז אין ערימות הזויות)

ובכל זאת כל היום הזה הייתי עצבנית ובדיכאון ובלי מצב רוח

ומרגישה שלא בא לי בכלל לחזור לשגרה

ולא יודעת איך עושים את זה 

ויש לידה באופק שמלחיצה אותי

וכולי איכסה בפנים

בקיצור גם אם מהצד נראה שורוד לי

כי סיימתי לסדר את הבלגן

זה בכלל לא אומר שבאמת ורוד...

והכי נורמלי בעולם שיום אחרי החג מרגישים ככה

במיוחד חג שהגיע אחרי חופש ארוך ומתיש

זה קצת כמו נפילת סוכר

בבת אחת ליפול לשגרה ולהתאפס על החיים

עושה סחרחורת

הסוג של דיכאון והמחשבות שאת מתארתאיזמרגד1

זה עניין של כמה ימים או משהו מתמשך?

כי אם זה משהו שהוא עכשיו זה בסדר גמור, לוקח זמן לחזור לשגרה והכל בסדר

אבל אם זה משהו מתמשך שכבר תקופה לא עובר, ואת לא מרגישה שזאת תקופה שתעבור ואת בדרך החוצה משם- לגמרי הייתי בודקת דיכאון. כדאי להתחיל מרופא משפחה.

גם אותי מפיל לראות תמונות נוצצות של נשים אחרותדיאן ד.

אומנם אין לי אינטסטגרם אבל רואה בסטטוס בוואטספ 

נשים מצלמות שולחן שבת ערוך לתפארה ביום חמישי בערב

כשאצלי בלגןןן של החיים, עוד לא בישלנו כלום ומי מדבר על שטיפה.

או נשים שמעלות תמונות שלהן עושות כושר ב- 6 בבוקר או עושות ספורט 3 פעמים בשבוע

והלוואיייייי עליי. מאוד מאוד מנסה אבל זה ממש קשה לי..

וכל הזמן מזכירה לעצמי שזה עולם השקר.

יכולה מישהי לצלם שולחן נוצץ כשכל הבית מסביב בוקה ומבלוקה

או לצלם ילדים לבושים מותגים שנראה שיצאו מהקטלוג

אבל אולי היא במינוס ממש עמוק בבנק.

לפעמים כשבא לי אז אני גם מצלמת איזה משהו אינסטגרמי כזה

לדוגמא כוס קפה מושקעת ברקע השקיעה או כל מיני שטויות כאלו

כמובן שלא מעלה לשום מקום

אבל זה מזכיר לי שאם אני רוצה אני גם יכולה להפיק תמונות "שקר" כאלו.

אהבתי ממששירה_11
כתבו כאןתקומה

כל עולם השקר

וזה גם נכון

אבל לי התמונות האלו שעושות צביטה, גורמות לשאול מה חסר לי ומה אני רוצה.

כי להגיד שהכל זה שקר, זה קל לי. ניסיון לנחם את עצמי.

אבל לפעמים זה לא נכון

ויש אנשים שבאמת מאוד מוצלחים

ומאוד טובים

ואני לא אהיה הם

אבל אני כן יכולה לחשוב למה זה מפעיל אותי, ומה חסר לי

ואז אני מנסה לראות, איך, בקטן, אני יכולה לשנות קצת אצלי, כדי לענות על החוסר שזה מעורר בי

יש לי רעיון גאוני!אמאשוני

תמחקי את האינסטגרם ובא לציון גואל.

אני פחות מתחברת לתגובות שזה שקר,

אולי באמת יש נשים שמצליחות להחזיק ככה את הבית.

יש אנשים שעושים מליונים. לא שקר. אמת לאמיתה.

אז מה?

אם יש לי מה ללמוד מהם, אחלה.

אם אין לי, למה לבזבז את הזמן לראות משהו שלא יקדם אותי בחיים בשום צורה?

זה כמו לעקוב אחרי מתכונים לא כשרים.

אולי זה טעים. מעולה שיבושם להם, זה פשוט לא קשור אלי אז חבל על הזמן ועל הפוקוס שלי.

והם? שיהיה להם לבריאות מכל הלב ❤️

ואת? חיה את חייך לפי הקצב והעדיפויות שלך בחיים.

מסכימה ממשאהבתחינם

לא מחייב שזה שקר,

אולי הן באמת מצליחות וזה בסדר

תהיי טובה עם עצמך! אנחנו עוברות המון.

תקשיבי שגם אצלי לא מוכן כלום עדיין. בסדר, נסתדר, יהיה טוב

מחר יום חדש.

אני בדיוק אוכלת פסטה מנחמת

קשה מאוד לשמוח ולראות את הטוב שיש אצלנונעמי28

כשעסוקים כל הזמן בהשוואה לאחרים.

זאת גם השוואה לא הוגנת כי אצלם רואים רק את הטוב.

נשמע שיש אצלך נקודות שצריכות עזרה פסיכולוגית.

אבל עזרה ראשונה, תמחקי את הרשתות.

למה זה טוב? תראי סדרה במקום.

אם זה מחזק אצלך את הערך העצמי הנמוך, אז בשביל מה?

תכנסי ותמחקי. זה כמו פלסטר, עשיתי את זה גם.

אם קשה לך, תמחקי לפחות את האפליקציה, ולא את החשבון הפרטי שלך.

הרעיון הכי טובבתאל1אחרונה

זה לא להסתכל באינסטגרם...

אם את רוצה עידוד אז אצלי יש עוד פינה בשיש עם כלי פסח שמתייבשים ...

ולא הספקתי לקנות לחם למחר... היום לא מצאתי בבוקר פרוס..

וכביסות התחלתי מקודם...עכשיו מכונה שניה עובדת עם בגדי שבת כדי שיהיה מה ללבוש.

וואי אולי תעזרו לי להחליטאנונימית בהו"ל

ממש מתלבטים מה לעשות עם שבת

אני בתחילת הריון, מבוחלת ברמות

וגם מותשת מכל דבר קטן

הבית הפוך

אני עובדת מחר עד מאוחר

חמי וחמותי ממש רוצים שנבוא אליהם

(היינו אצלם מלא בחג, אבל כמה אחים סגרו בחג בצבא ויצאו עכשיו..(

לא יודעת איך נבשל שבת

וממש רוצה להשאר בבית

אבל זה להפיל את כל העבודה על בעלי

כולל לשמור על הילדים במשך כל השבת (אצל ההורים זה הרבה יותר קל)

אה ואוטוטו מתחילים מילואים

שזה עוד סיבה להשאר בבית..

יציאה מהבית עושה לך טוב?יעל מהדרום
לק"י

לי זה היה עוזר לפעמים. 

לא.. בטח לא אחרי שבוע עמוס כזהאנונימית בהו"ל
אז אולי עדיף להשאר בבית. החלטה נעימה!!יעל מהדרום
יש לכם אפשרות לקנות אוכל מוכן?מתואמת

ואולי להזמין מישהו מהאחים אליכם יעזור להעסיק את הילדים?

נשמע שאת רוצה להיות בבית...

הייתי הולכת להורים לדעתיהמקורית
עזרה עם הילדים + בישולים קונה אותי במצבים של חוסר כח וזמן
ממש לא מרגישה אצלם בנוחאנונימית בהו"ל

הסעודות ארוכות לי

אין לי מה לעשות שם

בעלי עסוק עם אחים שלו..

אז תפרשי באמצע לנוחאמאשוניאחרונה
וכדאי לעשות תיאום ציפיות עם בעלך לגבי שמירה על הילדים במהלך השבת.
מה מתאיםתקומה

לבעלך?

נראה לי זו השאלה הראשונה

אם זה מסתדר לו להיות בבית, אז נראה לי אין בכלל התלבטות.

אם הוא רוצה להקל עלייך וישמח להישאר בבית אבל חושש מהארגונים, תנסו לחשוב יחד על פתרונות שיקבלו על התארגנות - שבת מצומצמת, אוכל קנוי וכו'.

אם זה לא מתאים לו וזה יהיה לו יותר מידי, אז כן הייתי שוקלת לנסוע.

אבל תראי קודם מה הוא רוצה 

האמצעאנונימית בהו"ל
הוא גם רוצה להיות בבית

אבל לא יודעים איך לעשות את זה

וברור שמקל עליו להיות אצל ההורים

אבל הוא גם רוצה להקל עלי 

טוב ניסעאנונימית בהו"ל
בסוף שמעתי ממנו שהוא מעדיף לנסוע...

שה' יתן לי כוח

יודעים שאת בהריון?דיאן ד.

אם כן אז תפרשי באמצע הסעודות ותלכי לנוח....

אם לא אולי שווה לשתף לפחות את חמותך.

לאאנונימית בהו"ל

ולא אשתף אותה, זה מוקדם מידי..

אפילו לא ראינו דופק 

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמת

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

למה לא? בטח שישהמקורית

בהדס מינילאב יש בטוח

לדעתי גם בתמנון

גם חולצות פולו

אולי אפילו באורבניקה

יכול להיות באמת שיש... זה פשוט נשמע לי לא מתאיםמתואמת
ל"קונספט"...
מה הקונספט מבחינתך? לא הבנתי האמתהמקורית
חולצות מכופתרות הן הרבה פעמים מכותנהקופצת רגע
הן עשויות מאריג, והאריג הוא הרבה פעמים מכותנה או תערובת כותנה.

יכול להיות שאת חושבת על בד סריג שעשוי מכותנה? כמו גופיות או חולצות טריקו? ג'רסי למשל זה סוג סריג שיכול להיות עשוי מכותנה.

זה באמת סוג בד שונה, אבל גם סריג וגם אריג יכולים להיות עשויים מכותנה בלבד או מתערובת כותנה. 

כנראה באמת שאני לא מבינה בזה...מתואמתאחרונה

אני מחלקת את העולם לבדים נעימים ולבדים לא נעימים. הבד של החולצות המכופתרות לא נעים מבחינתי, לכן הסקתי שהוא לא כותנה (שאמורה להיות נעימה).

אבל באמת אף פעם לא ממש התעמקתי ברכיבים של כל בד...

כותנה לא חייב להיות בד טריקו (שזה בד סריג)חילזון 123

יש גם כותנה שהיא בד אריג. כלומר בד לא נמתח.

צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול

אולי יעניין אותך