עברתי לא מזמן הטרדה מינית למשך תקופה ,מאוד מורכב ומסובך ,קשה לי מכל בחינה אפשרית , כבר אין לי אמון בגבר ובטח שלא נזכיר את המצב הפיזי ,השאלה איך אני מתקדמת מפה ברמה האישית ?איך אני מתעלה על זה ?אני אחת שזוגיות עושה לה טוב ,טוב לי שמקשיבים לי ועוזרים לי וכנל הפוך ,אבל אני פשוט לא מסוגלת להכנס למצב הזה..זה כל כך מרתיע ,יש פה בנות שחוו כמוני ויוכלו לעודד ,לייעץ ?אשמח לשמוע ..תודה. (אגב עניין הטיפולים לא באמת בשבילי..)
לבנות שבנינו ..בתשירות בדימוס
עברתי לא מזמן הטרדה מינית למשך תקופה ,מאוד מורכב ומסובך ,קשה לי מכל בחינה אפשרית , כבר אין לי אמון בגבר ובטח שלא נזכיר את המצב הפיזי ,השאלה איך אני מתקדמת מפה ברמה האישית ?איך אני מתעלה על זה ?אני אחת שזוגיות עושה לה טוב ,טוב לי שמקשיבים לי ועוזרים לי וכנל הפוך ,אבל אני פשוט לא מסוגלת להכנס למצב הזה..זה כל כך מרתיע ,יש פה בנות שחוו כמוני ויוכלו לעודד ,לייעץ ?אשמח לשמוע ..תודה. (אגב עניין הטיפולים לא באמת בשבילי..)
ממאושר תמידי
אולי זו חובה לעבור טיפול במצב כמו שלך?
כדי להמשיך לתפקד נורמלי ולבנות חיים עם בסיס חזק ויציב, וגם כדי למנוע משקעים עתידיים, את חייבת לטפל בזה...
הבעיה לא תיעלם מעצמה.
סליחה שזה אולי חריף, אני יודעת שאת נמצאת במצב לא קל וממש מעריכה את הפתיחות והרצון שלך להמשיך הלאה.
אבל ממש לטובתך אני אומרת אתזה..
אני מצטערת לשמוע, כואבת איתך.מקרוני בשמנת
את לא לבד ואת לא היחידה. המון בנות עוברות דברים כאלה ומתגברות.
אבל אין פיתרון קסם, צר לי.
אין לי עצה שתפתור את הכל במחי יד.
הנפש שלך עברה חוויה קשה וטראומטית וצריכה להתגבר עליה. ההתגברות על החוויה היא תהליך. תהליך לא פשוט שצריך לעבור יחד עם מישהו נוסף שתפקידו לעזור בתהליך שכזה.
אני מכירה יותר מידי סיפורים על בנות פגועות, ממש יותר מידי. וממה שאני מכירה - מי שלי עברה טיפול, הדבר פגע בנישואים שלה, חד וחלק. ראיתי נשים נשואות באושר גם אחרי חוויות איומות של אונס בזכות טיפול נכון שבנה אותן מחדש והעניק להן כלים להתמודד.
אני לא יכולה להכריח אותך ללכת לטיפול, אבל אני ממליצה בחום. ויש כל כך הרבה סוגי טיפול, את לא יכולה לפסול את כולם.
כן אמליץ לך בלי קשר לטיפול הרשמי, להיעזר בחברה טובה. חברה טובה עוזרת בלהכיל את הקושי ובונה אצלך בחזרה אמון בבני אדם.
אמ. חבל.מישהי=)
טיפול יכול לעזור לך מאוד.
ללכת לטיפול על דבר כזה אין בזה שום רע.
ואין לך מה להתבייש.
לא לכולן זוגיות עושה טוב,
ולכן עדיף לך , לענ"ד ללכת לטיפול
לפני שתתחילי לצאת .
אמון זה דבר בסיסי ..
יש המון סוגי טיפול, ולא הכל זה פסיכולוגית שמדברת איתך בלי סוף
על מה שעברת.

אני כן הלכתי לטיפול שכזה, וזה עזר לי מאוד.
המושג "טיפול" הוא בהחלט מגוון ורחבבתשירות בדימוס
תודה על התגובות והתמיכה !
מחזקתלחיות את הרגע
את אמיצה מאוד שאת משתפת ומדברת על זה נראלי שזה אולי כבר חלק מהטיפול (לעניות דעתי), לשתף, אבל רק אנשים שאת סומכת עליהם. ב"ה לא עברתי דבר כזה אולי רק דברים קטנים שהרבה עוברות... אבל יש גם מקרים שבלי תקיפה את מרגישה אחרי קשר שאת לא סומכת יותר על בנים. נפגע האמון. אולי כי פשוט נפלת על קשר לא נכון... היה לי משבר כזה ומה שעזר לי זה בעיקר דיבור עם חברה טובה נשואה שאת סומכת עליה ומבינה לליבך, שתגיד לך מה טוב בקשר ומזה בעל טוב... וכמה זה מצמיח. ואולי עם כמה כאלה שטוב להן בנישואים ותאמיני שזה יהיה גם אצלך. זה מחזיר תאמון. לפעמים סתם להיות בחברת בנים (לא למטרת דייטים) שהם נורמלים וטובי לב (שזה הרוב...) גם עוזר להחזיר את האמון. להבין שנפלת על חולה מין אבל אל תתני לחולי להיות אצלך. זה שלו, יש לו בעיות אבל את מהבעיה הזאת תצאי ותעברי הלאה ותזכי לקשר טוב ושמח ובריא. אל תתני לזה לקבוע לך שלא תהיה לך זוגיות טובה ח"ו. אולי כן עם טיפול, לא פסיכולוגי (פסיכולוגים באמת לפעמים לא עוזרים צריך לדעת על מי ליפול, שתרגישי שאת סומכת על המטפל/ת. יש כאלו! אם את רוצה ניסיון להמלצה דברי בפרטי..).
בקיצור- לשמוע כמה שיותר סיפורים טובים על זוגיות ועל גברים, ככה שלאט לאט תביני שזאת מציאות שקיימת ותהיה קיימת גם אצלך בעז"ה. ולתת מקום גם לקושי- מעריכה את זה מאוד. בהצלחה!!
כשכתבת "סתם להיות בחברת בנים"למה התכוונת ?בתשירות בדימוס
אז מצד אחד אולי יש הגיון בקשר עם בנים ,אבל מצד שני אני לא מבינה את העניין הזה סתם קשר איתם..אוף לא יודעת ,זה כל כך מורכב.קו סיוע.D.E.
יצא לי לעבוד תקופה בתחום של הפגיעות המיניות, ואם את מרגישה שכרגע את לא במקום של טיפול-
אז אולי את באמת עדיין לא שם.
יש כאלו שטיפול במיידי עוזר להן ויש שצריכות לעבור זמן, להגיע לאיזושהי בשלות.
אבל מה שכן- לשמור בבטן זה הדבר שהכי גרוע! כמו שאמרת, עצם השיתוף עוזר להליך הריפוי.
אני ממליצה לך לפנות לקו סיוע לנפגעות תקיפה מינית *1202, זה קו אנונימי, שמופעל ע"י נשים שעברו הכשרה מיוחדת לכך,
מצד אחד זה לא טיפול, אבל מצד שני יש שם נשות מקצוע ששם כדי לשמוע, כשאת מרגישה שאת פשוט רוצה לפרוק...
שאלה כל דבר צריך סיוע טיפול ? נגיד אחד שיצא עםזודעתי
המשפחה לטייל כולם מתו בתאונה טראומה רצינית אני מבין טיפול והכל
אבל סתם בחיים כל מיני התמודדיות ישר לרוץ לאיש מקצוע
הטרדה מינית זה לא ״סתם בחיים כל מיני התמודדויות״אושר תמידי
^^מישהי=)
^^^^^ומכירה חברות שטיפלו בעצמן ויצאו מזה בה.הלליש
פניתי לשם ולעוד מרכזים..אפילו נפגשתי איתם אבל שוב ,אני לא מחבתשירות בדימוס
אגב זודעתיבתשירות בדימוס
אני ממליץ לךיזהר
לפנות למכון הייעוץ שע"י בית הספר להעצמה אישית והכשרת מטפלים תורת החיים. מומלץ מאוד באופן כללי, ובמיוחד למאוכזבי פסיכולוגים למיניהם.
מתוך האתר שלהם:
מרכז יעוץ וטיפול
במסגרת ביה"ס, קיים מרכז יעוץ וטיפול הנותן מענה טיפולי, רב תחומי, מתוך גישה תורנית ואמונה בכוחות הנפש של המטופל. הטיפול ניתן ע"י יועצים תורניים ומקצועיים, בוגרי ביה"ס שהוכשרו וקיבלו כלים טיפוליים מתוך תורה, על מנת לעזור לאנשים. תחומי הייעוץ הניתנים במרכז הם: הכנה לנישואים, זוגיות ושלום בית תקשורת בין בני הזוג, חיי אישות, אלימות במשפחה, נישואים שניים, רווקות מאוחרת, ילדים ונוער בסיכון, סטיות מיניות, נטיות הפוכות, בעיות פוריות, התמכרויות, בעלי תשובה, בעיות נפשיות, התמודדות עם בעיות רפואיות, נפגעות מיניות, טיפול בטראומה, טיפול באובססיה – OCD, חרדות. המרכז מונה כיום כחמישים יועצים ויועצות בוגרי ביה"ס וקולט מאות מקרים בשנה, כשהוא מקבל את הפנייה, מתאם בין הגורם הפונה לבין מטפל מטעמנו, ועורך מעקב אחר התפתחות הטיפול עד סיומו הטוב בע"ה. המרכז ממוקם ב"בית צבי מיתר" ביד בנימין ונותן שירות לפניות מכל חלקי הארץ. במקום חדרי יעוץ מאובזרים ודיסקרטיים לנוחיותם של המטופלים.
פניות למרכז: דנה מליחי-
Merkaz0508684@gmail.com
08-6422198 שלוחה 3
או בנייד: 050-8684124
לא מומלץשורש וגרביים
מצחיק להשוות זאת לתכנית המגוחכת של תורת החיים (תכנית דו שנתית של יום בשבוע, סה"כ 60 ימים, לפי אתר האינטרנט)
במיוחד לאחר פרשיית הרב מהצפון שגם טיפל באנשים בשם התורה כביכול, הייתי ממליץ להיזהר מטיפולים לא מקצועים שכאלו.
ההשוואה לרב מהצפון ממש מגוחכתחכחעחילםכ
מסכימה ממש! אין קשרשירה ישנה חדשה
או כמו להגיד- הגבר ההוא הטריד אותי- כל הגברים מגעילים, לא מתחתנת.
יש משהו משותף בין להבין שלמרות מה שקרה עם הרב- הוא הבעייתי והרוב לא כאלה, ושזו מ-מ-ש לא דרך התורה. לבין להבין שמה שקרה לה- הזבל ההוא הוא בעייתי ורוב הבנים לא..
ובקשר לטיפול, לדעתי הדבר הכי חשוב הוא הגישה, של המטפל ושל שיטת הלימוד ולא כמות השעות. למרות שיוצאים עם תואר רשמי ממקום נחשב. ברור שחשובה מקצועיות, אבל לא תמיד התואר ובמיוחד בפסיכולוגיה נראה לי שפסיכולוגיה חילונית נטו, בלי חיבור ליהדות היא חסרה, ויכולה להוביל גם להשקפה או לדרך שלא בטוחה שהכי טובה בשבילך.
בהצלחה!! עם חיבוק וחיזוק מעומק הלב!
אני ממליץ לך שלא ללכת לשםשמש אא
וואי שנים שלא הסכמתי עם שורש על משהו אבל הוא צודק בכל מילה
"שרלטנות זולה" שהצילה כבר מאות מטופליםיזהר
והעלתה אותם על דרך המלך, רבים מהם לאחר נסיונות כושלים ואף מזיקים אצל פסיכולוגים מומחים ומלומדים.
ולגבי עצם הטענה - פסיכולוגיה זה תחום תורני ודתי ממדרגה ראשונה. כל מקורות היהדות מלאים בפסיכולוגיה ועיסוק בנפש האדם.
האמת שבמקרים כאלה הייתי מאוד לא ממליצה.הלליש
אני חושבת שאדם דתי זה אכן חשוב ולכן הייתי ממליצה על אדם ובמקרה הזה אישה יותר מתאימה לענ"ד,יראת שמים שעברה הכשרה מקצועית בפסיכולוגיה. זה לא משחק ילדים...
..בתשירות בדימוס
יש מספיק פסיכולוגים דתיים וחרדים גםאריק מהדרום
דווקא בגלל שזה דיני נפשותיזהר
לא הייתי מעיז ללכת לפסיכולוג שהוכשר ע"י הפסיכולוגיה החילונית, שבחלקה הקליני מכילה הרבה תורה והשקפה זרה ליהדות.
אני ממליץ באופן כללי לא לדבר מהבטן בלי שמכירים את הדברים בשטח. זה לכל המגיבים. הכשרה אמיתית לטיפול בנפש האדם לא נמדדת בכמה שעות חפרו לי על ההיסטוריה של הפסיכולוגיה ועל פרויד ואדלר.
אפשר ללמוד 60 יום במשך שנתיים ולדעת לטפל, ואפשר ללמוד מאות ימים ב10 שנים ולדעת רק להרוס.
לכי לטיפולברקת
כרגע זוגיות לא יהיה הפיתרון,יש לי חברה טובה שעברה הטרדה במהלך השירות הלאומי ורק אחרי טיפול היא חזרה לעצמה כמו שצריך
אני לא בתeytan
יכול להיות גם שמה שאני יאמר יהיה טיפשי כי אפעם לא חוויתי הטרדה... אבל אנסה..
אני ממש מאמין שבעיקרון כמעט ואין משהו שבאמת צריך טיפול.. בדרך כלל מה שהמטפל עושה זה פשוט להקשיב טוב ואז מימילא את מגלה את התשובות שטמונות בתוכך..
נראלי שאת יכולה לצאת.. ובע"ה תמצאי מישהו שיקשיב לך כ"כ טוב.. ממקום כ"כ אוהב ואת לא תרגישי מיזה פחד או משהו כזה..
בפגישות הראשונות את יכולה להיפגש במקום המוני וממרחק יחסית..
מקווה שקצת הועלתי
לא, זה לא קשור.מישהי=)
חברות יכולות להקשיב מלא, אבל לא לתת כלים נכונים להתמודדות.
וזה לא רק הקשבה, זה מעבר.
הטרדה היא לא רק במובן הפיזי
של אוי מגעיל
אלא יותר בכיוון של שבירת אמון בסיסי.
גועל מעצמך, תחושות אשמה ועוד מלא כאלו
באמת אני לא מביןeytan
מישהי, כתבת טוב וטוב שכתבת
שירה ישנה חדשהאחרונה
איתן, אני גם לא בתאביה_א
כמו שאדם חולה לםעמים יכול להתגבר על זה לבד
אבל לפעמים יש איזו נקודה במחלה שאם הוא סתם יחכה או יעשה את הדברים הרגילים
זה לא יעזור כהוא זה והוא חייב ללכת לרוםא שימצא בדיוק את הבעיה
ואז גם יתן פיתרון, תרופה או משהו כזה.. יש דברים שהגוף לא יכול להתמודד לבד
אותו דבר בנפש - על רוב הבעיות הקטנות, הפגיעות הקטנות המח מתמודד לבד בהצלחה.
אבל יש מקרים שהנפש פגועה בנקודה כזאת ובצורנ כזאת שכמו שהרופא דואג לגוף - הפסיגולוג דואג לנפש.
אין בזה שום דבר משפיל או "לא בסדר" בדיוק כמו שאף אחד לא יצחק על בן אדם שהולך לרופא.
יש "מחלות" של הנפש שאם לא נטפל בהן בצורה ספציפית ובצורנ הנכונה - הן פשוט לא יעברו לבד
מוכרjew198
הכי טוב יהיה לך למצוא סביבה חיובית. זה יעזור לך להאמין בעצמך ולחזור לעצמך.
סביבה שלילית רק תחליש אותך את צריכה כמה שיותר חיזוקים.
יכול להיות שאת יותר רגישה למגע ובאופן כללי אז יותר קשה לך בזוגיות. אולי את נקשרת מהר אם מישהו קצת סימפטי אלייך.
את צריכה מישהו רגיש כמוך שיחזק אותך לא כל הגברים אותו דבר.
אם במהלך החיים לא התייחסו אליך כל כך יפה זה מאוד משפיע על הבטחון ומחפשים חיזוקים מבחוץ ולפעמים אפשר ליפול על אנשים קצת פחות נחמדים שנראה בהתחלה שהם בסדר רק בגלל שהם שמים אליך לב. צריך לברור אם הם שמים לב כי הם רוצים משהו ממך או כי את באמת חשובה להם.
לא קשור לרמת האמונה שלהם כלפי חוץ ( הלבוש וכדומה) אלא לבן אדם עצמו.
שיהיה לך בהצלחה בהמשך.
נשמה אהובה!!אור ירושלים
תודה רבה! בהחלט מעודד!בתשירות בדימוס
בירור בצניעותחצלה
היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.
ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.
אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.
חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.
מה אתם הייתם עושים?
בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?
לברר עם המשדך?Hakuna.Matata
לאחצלה
אופציה כל כך כרגע
בחיים אל תעיר לבחורה על הלבוש שלהפשוט אני..
אלא אם כן אתם כבר בקשר עמוק וחברי, וגם אז - לא בצורה של הערה.
את צודקתאביעד מילוא
לא להעיר, אלא לומר שחשוב לך שזו תהיה רמת הצניעות בבית. ואין בעיה לומר שאתה חושב שזה גם יהיה יותר יפה או יותר מחמיא (בתנאי שהקשר בינכם מאוד מתקדם וקרוב ויש מחשבות של להקים בית ביחד)
לדעתךחצלה
זה שגבר אומר לאישה "בא לי שבבית שלי אישתי לבושה כך וכך" זה בסדר? אתה בעצם אומר לה או שאת לא אישתי או שאת צריכה לשנות את הלבוש..
אני לא חושב שזה ככה, את מציגה את זה כתנאיאביעד מילוא
אני מציג את זה כבקשה: "לי זה ממש חשוב שיהיה ככה וככה בבית..." לא להציב תנאי אלא לבקש בקשה
לא מבקשים בקשותנעמי28
בכאלה נושאים.
כמו שלא אבקש מבעלי להתפלל במניין או לקבוע עיתים לתורה, אם זה חשוב, מתחתנים עם מישהו כזה וגם אז - תמיד יש שינויים.
אבל לבקש משהו שהוא בתחום היחסים של בן הזוג ואלוקים ולא בין בני הזוג עצמם, לא לגיטימי.
ולהגיד לאישה "את יותר יפה כשאת צנועה" זאת מניפולציה לכל דבר, ההפך גם לגיטימי להגיד? את יותר יפה כשאת חשופה?
לכתחילה בבירוריםאביעד מילוא
תשאל את המשדכת ואת החברה שהיא שמה כאשת קשר. אני חושב שיש מקום לדבר על זה בעדינות עם הבחורה כשהקשר יותר מתקדם
לפי התיאור שלך, היא צנועה על פי ההלכהלגיטימי?
https://www.ybm.org.il/Admin/uploaddata/LessonsFiles/Pdf/9692.pdf
אבל אולי כדאי במקום לדבר על עניין צניעות ספציפית, לדבר על המחויבות להלכה, על תפיסת העולם הדתית והרוחנית שלה, איך היא מקבלת החלטות וכו'.
יש כאן כמה שיטות בהלכהאביעד מילוא
המשנ"ב אומר לכסות עד סוף המרפק (מ"ב ס' ע"ה סק"ב)
הבית ברוך כותב לכסות את כל היד עד פרק כף היד (בית ברוך ח"א עמ' ק"א)
יש מי שמתיר לחשוף פחות מטפח מעל המרפק וצריך לעיין בזה עוד
זאת בדיוק הנקודהלגיטימי?
לא באתי לפסוק הלכה.
הבאתי פסק הלכה שפוסק שזה עומד בגדרי הצניעות (כיסוי רוב זרוע, שזה פחות ממה שכתבת), של רב פוסק רציני.
אבל שוב, אני לא הבאתי את זה כדי לדון כאן מבחינה הלכתית -
וגם לא טענתי שאין דעות אחרות.
הנקודה היא שסביר והגיוני שבין שני אנשים שגדלו במקומות שונות ותחת השקפות קצת שונות יש הבדל בפרקטיקה ההלכתית - והשאלה היא איך מתייחסים ככלל לעבודת ה' ששונה אצל בן הזוג. האם אנחנו מתחייבים לפעול ולעשות באותה הדרך, או שאנחנו מוכנים לקבל משהו שונה - כל עוד זה עומד בגדרים הלכתיים כל שהם?
מכירחצלה
את הפסק של הרב.אבל זו לא דעת רוב הפוסקים כיום.. ובתכלס בהרבה מאוד הלכות אפשר למצוא מי שיתיר יותר.. אבל זולא ההלכה שאני מגדיר.
לגבי לדבר על המחויבות להלכה אני מסכים מאוד.צריך לראות איך עושים את זה חכם
צודק ב100%שנונימי
כל אדם גם אישה צריך להפשיל שרוולים בשביל לעשות מלאכות.
אשת חיל אמיתית מפשילה שרוולים.
אין מה להתברבר,
תבדוק את העיקר עם מי אתה עומד להתחתן.
תן לי לנחש שהיא שומרת נגיעה4ne1
וגם אמרה לך את זה ולא תסכים אפילו לדבר על הנושא.
צודק אני או לא צודק אני?
מה?חצלה
לא הבנתי את כוונתך..
היה פה דיון ארוך על זה.. ומקווה שלא נפתח שוב4ne1
היא יכולה להגיע בצורה לא ממש צנועה וזה בסדר. היא תסביר לך שזה מתאים להלכה. אבל תבהיר שהיא שומרת נגיעה. כי ההלכה אוסרת...
לא הבנתי לאיפה אתה חותרחצלה
אבל שמירת נגיעה זה אובייס במקום שלי.. לא צריךלדבר על זה בכלל ב"ה.
אם לא הבנת לא חשוב. אולי עדיף כך4ne1
אל תדאגשנונימי
חולצה מעל המרפק בחום הזה היא דוסה וצנועה.
(זה כמו שתבדוק לגבר בציציות... אז היה קצת חם,
מותר לנשום קצת אוויר לפעמים)
אנחנו לא רובוטים
ההלכה היא אותה הלכה גם בקיץפצל"פ
בגמרא כתוב יפהשנונימי
אם לא יתחתנו ויולידו ילדים,
על מי תשרה שכינה?
על העצים והאבנים?
אם לא יהיו בני אדם לא תוכלו אפילו להתווכח,
על אורך השרוול או על שטויות אחרות.
לכן תתעסק בעיקר וזה חתונה וקיום המצווה פרו ורבו שהיא היסוד לכל התורה.
איןחצלה
לי ספק שהכי חשוב להקים בית בישראל זה ברור(:
בסוף אבל יש עקרונות לפיהם כל אדם הולך ובוחר את בת זוגתו.. לא תיקח אישה לבני מבנות כנען- למה? הכי חשוב זה פרו ורבו.. בוודאי שאנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות המירבית מצידנו❤️
אין הכי נמיחצלה
גבר גם נמדד בציצית צמר שהוא שם בחום.. לא מעקמים את התורה לפי מזג האוויר.
ולא שאני לא מעריך חלילה את אלו שמשתדלות גם כשחם ושמות קצת מעל המרפק! אבל בסוף יש מולי את ההלכה והקו שאני רוצה לבנות איתו בית..
....שנונימי
בעניין ציצית רק בגד בעל 4 כנפות חייב בציצית,
זאת אומרת אם בבגד אין 4 כנפות לא חייב בציצית. ויש על זה מחלוקת... (בין מחמירים ומקלים)
אבל ציצית זה עיקר הבגד של היהודי אז צריך ללבוש וזה לא עבירה אם הוריד בגלל סיבה כזו אחרת, כי כבר ברכנו בבוקר על ציצית גדול וקטן.
בעניין אישה שלובשת בגד עד המרפק,
רואים את זרועותיה אבל אין בזה איסור ממש,
כי צריך גם לעשות מלאכות וגם כאן יש מחלוקת... (בין מחמירים למקלים).
בעניין נישואים עם גויים זה איסור חמור מן התורה ואין על זה מחלוקת כלל.
כי עוקר עצמו מכלל עם ישראל לגמרי.
חס ושלום להוציא שם רע לאישה כשרה!
כי זה בדיוק מה שקורה כאן.
צניעותשנונימי
אישה כשרה לא נמדדת רק באורך הבגד אלא גם באופי שלה.
נשים רעות עזות וחוצפניות הן ההפך מבושה צניעות וטובות לב.
אם יש לה מידות טובות - אל תוותר.
אפשר לדון אותה לכף זכותחושבת בקופסא
האם הוא היה "מגרד" את המרפק, או ממש מעליו בכל תנוחה של היד?
אולי זו חולצה גבולית יחסית והיא חשבה שזה בסדר, למרות שבעקרון היא כן מכסה את המרפק?
ברור שקשה עד בלתי אפשרי לדבר ולשכנע בזה. אהבתי את העצה של להעלות באופן כללי את הנושא של מחויבות להלכה (כי בסוף ההלכה לא מסתכמת בלהתלבש בבוקר,),
אבל אם באמת אתה רואה שהכיוון שלה בנושאים האלו שונה משלך, נראה לי סביר לגמרי להיפרד על זה.
בסוף העניין הוא להקים בית עם יסודות משותפים, ואם הצפיות בנוגע לקיום הלכות מסוימות שונה, שום הסברים ושכנועים רציונלים לא באמת יעבדו, וחבל לשניכם על הזמן.
יש מגוון נושאים הלכתייםארץ השוקולד
אבל חשוב לדעתי שתהיה הסכמה על הכיוון ההלכתי שם אנחנו מחמירים או מקלים.
לדוגמא, אם היא מקפידה על גלאט ואתה לא, אתה רוצה שהיא תקפיד על אורך השרוולים ולה זה לא חשוב, אז לא יודע מי מקפיד יותר אבל אין התאמה בהקפדות וכנראה פחות מתאים.
השאלה היא האם זה הקפדה שחשובה בעיניך ספציפית או שזה מבחינתך סימן ואם זה סימן אז אולי שווה לבחון אם יש דברים אחרים עליהם היא מקפידה שמתאימים לשניכם.
אני רק אזכיראביעד מילוא
שאישה צריכה ללכת על פי פסיקת בעלה, הקשר צריך להיות כזה שהאישה מתחתנת כי היא בוחרת גם בשיטת הבעלה בהלכה.
(וגם בעניין הזה יש הגדרה יפה בפוסקים שאישה עד החתונה כל מה שהיא נוהגת זה מצד השייכות לבית הוריה ומרגע שהיא מתחתנת מנהגה כמנהג בבעלה ואין בזה משום ביטול מנהג אבות)
אם דעתך היא שאשתך חייבת לנהוג בדיוק לפי פסיקותיךארץ השוקולד
יכול להיות שזה נושא ששווה לבחון אם יש הסכמה לגביו.
בכל מקרה, נראה לי שהניסוח שלי היה לא מובן.
אני דיברתי על אלו מצוות חשוב לנו להחמיר בהם ואלו אנחנו הולכים בעיקר הדין, לדעתי טוב שתהיה התאמה בין הדברים, לא חושב שחובה אבל זה מועיל.
אגב ברשותך @ארץ השוקולדאביעד מילוא
אני אשלח לך פה קישור נחמד לשיעור של מורי ורבי בעניין של מנהג אישה אחרי בעלה. https://www.youtube.com/live/jMKZ9uJzqfo?si=4J8K4ipH37EIAKvW
את מי אתה מנסה לשכנע?ארץ השוקולד
אתה צריך שאשתך תסכים איתך בזה, לא שאני אסכים איתך ולכן דעתי לא משנה כהוא זה.
אם מעניין אותך, יש תשובה בנושא של הרב חיים דוד הלוי בשו"ת עשה לך רב שבו הוא מקשר בין מחלוקת הראשונים אם עוברים למקום הבעל או מקום האישה לאלו מנהגים מתקבלים אחרי החתונה.
אני לא בא לשכנע אני רק מביא מקוראביעד מילוא
כדי להסביר את הדין
מה פירוש "מה עומד מאחורי זה"?נקדימון
אני לא רואה סיבה להניח שזה לא איך שהיא מתלבשת ביום יום שלה.
שחרר אותהנעמי28
לא חושבת שיש מצב שבחורה תצא לדייט בלי שהיא שמה לב מה ואיך היא לבושה.
אם אתה לא מקבל אותה ככה, בלי לרצות לשנות אותה, היא לא בשבילך.
יש המון מקום לדון לכף זכותפתית שלג
ולא לראות בזה איזושהי אדישות כלפי קיום ההלכה.
חם מאוד
יש מי שמתיר (אם מדובר על הגבולות האלה)
היא נמצאת בסביבה X שבה כולן ככה
יש לה התמודדות מסוימת עם ענייני צניעות (אולי כמו לכל הבנות?)
אולי היא חושבת שזה בגבולות התקניים, או שהיא קצת מנסה לשכנע את עצמה ככה.
אם זה מטריד אותך אז כדאי לנסות לבחון את היחס שלה להלכה דרך נושאים אחרים, אבל שרוולים לפה ולשם לקחת בעירבון מוגבל.
אשריך שהנאמנות להלכה כ"כ חשובה לך!
זאת החלטה ערכית שלךadvfb
אם אתה בוחר לחתוך - תחתוך
אם אתה בוחר להמשיך ומתי שתגיעו לפתיחות מספקת לפתוח את הנושא - גם מעולה.
אף אחד, חוץ ממך - לא יוכל להחליט על נושאים ערכיים שחשובים לך.
אפילו אם עולם הערכים שלך זה להקשיב לרב פלוני או אלמוני ולעשות מה שהוא יגיד לך - זה עולם הערכים שלך. זאת בחירה שלך.
בעיני, השאלה שלך עוסקת בענייני ערכים ולא בשידוכים
לכן, תברר טוב את הערכים שלך ותחזור אל עצמך עם תשובה.
בתורה כתוב "לא יראה בך ערוות דבר"נ א
אי אפשר לשחק עם ענייני הצניעות.
עם ישראל מצווה להישמר במיוחד בענייני הצניעות יותר משאר העמים.
אני באמת חושב שצריך למצוא דרך לגרום לכך שיתלבשו בצניעות בדרך ראויה שאינה מעליבה.
והכי חשוב - לדעת כי כל מה שכתוב בתורה זה האמת.
במסכת אבות מסבירים לנו כיצד לפעול בעולם הזה בצורה נכונה ע"פ התורה וההלכה.
חשובה לך הצניעות או המחויבות להלכה?מרגול
בקצרה- ייתכן שלפי ההלכות שהיא מכיר/נוהגת - זה אחלה
ויכול להיות שהיא מאוד מחויבת להלכה (ובנושא שרוול זו הלכה שהיא מכירה)
ואז השאלה האם זה תרחיש שסבבה לך?
אם כן, אז אפשר פשוט לדבר איתה בכללי על מחויבות להלכה, איך היא רואה את עצמה, איך אתה רואה את עצמך וכו.
תתקדם הלאהרק מקווהאחרונה
אתה מחפש מישהי יותר אדוקה וזה בסדר.
אתם לא במצב של דיבור פתוח על הצניעות שלה.
אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי
יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.
נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.
יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.
ואי לגמרי אחי.בנות רבות עליאחרונה
אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר
סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?
באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?
וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?
ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?
תודה מראש
הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא
בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.
בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.
אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)
מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם
רציתיהפי
התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?
זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב
נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו
אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות
רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").
אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).
איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין
לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?
^^ברוקוליאחרונה
שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1
הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++
איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.
הוא נראה אחרת לגמריי..
זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...
אין דיבר כזהבחור עצוב
אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.
ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.
חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1
"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית 
מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?
מוסכםבחור עצוב
אולילגיטימי?
לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -
מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?
הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.
עוד כיוון של לדון לכף זכות -
יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??
נחמד נחמד אבל לא
ואני הכי לומדת זכותראומה1
גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.
וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.
התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.
אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה
יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.
מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני
ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?
הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה
יש לכם מצלמה קצת אחרת
פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..
שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...
אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני
צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות
עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג
משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?
אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.
לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..
תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.
אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.
לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.
אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..
למדתי מה לא לעשות
גם אנירקאני
אותו דבר
השפיע בוודאיארץ השוקולד
בעיקר לטובהארץ השוקולד
מופתע שזה חריג
שאלה מעניינת.חתול זמני
בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.
הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.
מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.
פעם חשבתיoo
שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות
היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות
אלא האדם באשר הוא
כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם
גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)
יש חלקים שנשארו
השפעות מילדות
אפילו כאלה בתת מודע
תמיד יש ויהיה על מה לעבוד
לעשות נכון יותר
לי היו 2 מודליםעל הנס
אחד של ההורים
השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש
הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.
מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא
מהסבא וסבתא קיבלתי המון.
אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.
היא היתה ממש נסיכה שלו.
ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי
משפיע מאודadvfbאחרונה
בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,
בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.
שידוכיםאשר ברא
איך אתם מבררים מה קריטים לכם?
(שלא קשור למידות של האדם)-
לדוגמה נושא הצבא.
איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?
מרגישיםintuscrepidam
השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא
האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה
האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד
אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי
נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני
שנה,
האם המשהו הזה היה מציק לי?
לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה
מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?
ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם
גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע
הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..
בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)
תודההההה
לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי
אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.
מאוד יכול להיות שיש פה משהו
תתקן אותיהפי
מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה
לפני שבדקת מי היא באמת(:
בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..
ברוראחד האם שומע
אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'
או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:
הממממממממממממממ.חתול זמני
האם עובד גם הפוך?
לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?
אפשר לדון על מה זה בגרות.
ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?
אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.
אבל -
קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.
לגבי פער השנים,
אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.
תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?
ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.
בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -
אבל --
רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.
אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.
תודה רבה!אחד האם שומע
.
בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb
ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.
תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,
כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.
אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.
חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו
מכירה לא מעטשלומית.
זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:
( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)
בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.
מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...
קיצור, לא לפסול על הסף
יש לי חברהרקאני
שהתחתנה כשהייתה בת 18
עם בן 24
אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה
אבל היא הייתה בוגרת ובשלה
והם התאימו
גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash
בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.
תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק
אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם
חן חןאריק מהדרום
אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.
הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17
העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.
השאלה שלך כאן מעוררת בי שאלההמגיד מרשש
האם אתה מספיק בוגר לקשר זוגי.
אסביר: שאלות כאלו לא מבררים אצל ההמון.
שאלות כאלו שואלים אצל אנשים שאתה יכול לסמוך עליהם.
בפורומים כאלו תקבל מגוון תשובות, ויכול להיות אפילו שמישהו יענה לך שהשאלה שלך מעידה על זה שאתה לא מספיק בוגר.
והוא בכלל לא מכיר אותך...
השאלה היא בסך־הכל אילו דברים אפשר לשאולחתול זמני
כדי לדעת שהיא בוגרת. אני מניח שלרוב הבנים הדתיים אין ניסיון עשיר מדי בדייטים בשלב הזה במיוחד לא בעניינים יותר נישתיםי.
לכן לא כזה נורא לשאול.
אתה רציני??אביבייי
3 שנתונים זה קלאסי
אני חושב שאפשר לחלק לג' חלקיםחתול זמניאחרונה
א' מה זה בדיוק בגרות בשבילך, מהבחינה שאתה מחפש? להיות סגורה על עצמה? מודעות כלכלית? יכולת לקחת אחריות? לא מפחדת מעבודה / מטלות? בגרות רגשית? חוסן נפשי? רצון להתבסס? יציבות? ברגע שזה יותר מוגדר / מפורק לגורמים יותר קל לבדוק.
ב' עד־כמה הגורמים הספציפיים חשובים לך, נניח אם היא בן־אדם מאוד יציב ובוגר רגשית אבל לא כזה סגורה על עצמה מבחינת לימודים כרגע ועדיין צריכה לחשוב, קריטי? או: אם היא פחות מבינה בפיננסים ויותר בקטע שאתה תנהל את החלק הזה, אבל כן יש לה כיוון ברור במה לעסוק? וכן הלאה וכן הלאה.
ג' ברמה הפרקטית מן־סתם יש דברים שאפשר לברר אצל אנשים (אדם צ'יל? או חרדתי ברמות? אחראית מעשית או קצת חולמנית כזאתי? חולמת על משפחה חתונה וילדים או עדיין רוצה להסתובב ולשוטט ברחבי דרום אמריקה? עושה דברים בבית או מחכה שמשהו יקרה?) ויש דברים שאפשר לברר איתה תוך־כדי תנועה (מה רוצה ללמוד/לעבוד? יותר מעניין אותה טיולים או השקעות ב-S&P500 או איך שלא קוראים לזה?)