פורום צעירים מעל עשרים
מכתב פתיחה
לא יודעת מה איתכם, אני ביום אבל ומספד על מות ממשלת היהודיםנערת טבע
ואני בהלם שאני, נערת טבע, רושמת פה משפט כזה
נערת טבע
מבחינתי היא מתה מזמןפאי פקאן
אם היא נולדה בכלל...
חבלבן של מלך
ב"ה
שקומץ של אנשים גורמים לאנשים חזקים לבד את אמונתם.
שקומץ של אנשים גורמים לאנשים חזקים לבד את אמונתם.
אמונתם במה? באנשים? אין בה צורך? בה'? היא חזקה מתמידנחשון מהרחברון
לדעת שממשלת ישראל היאעין הקורא
אנטישמית זה לא ממש אובדן אמונה.
אולי להפך.
משמח לדעת שעוד מישהו גילה
שהגאולה לא תלויה בצורת שלטון מסוימת
ואפשר להתייחס אליה ביחס המתאים לה
בלי לייחס לה קדושה שאינה במקומה.
השאלה היא למה דווקא היוםשוקולד לבן
אפילו בזמן אחאב ומלכי ישראל הרשעים ביותרותן טל
המדינה נקראה ממלכת ישראלישראל.
נקודה למחשבה.
אף אחד לא הבטיח לנו שההגאולה תבוא על מיממנוחות. אבל להתייאש ובגלל זה לזרוק הכל לזבל - לא ככה נעזור לגאולה לבוא.
יש מציאות קיימת של מדינה שלא הולכת לשום מקום. מכאן והלאה את יכולה לבחור האם אנחנו רוצים לא להשתתף בתהליך הגאולה באופן אקטיבי, או שלמרות כל התקלות אנחנו מנסים יותר ויותר להשפיע מבפנים החוצה ולהרים את העם מתוכו.
ובמילים קצת בוטות: אם בהתנתקות כל הציונות הדתית הייתה מתייאשת מהמדינה - יתכן שהיום כבר היינו בעיצומה של התנתקות שתיים, מיו"ש.
נקודה למחשבה.
אף אחד לא הבטיח לנו שההגאולה תבוא על מיממנוחות. אבל להתייאש ובגלל זה לזרוק הכל לזבל - לא ככה נעזור לגאולה לבוא.
יש מציאות קיימת של מדינה שלא הולכת לשום מקום. מכאן והלאה את יכולה לבחור האם אנחנו רוצים לא להשתתף בתהליך הגאולה באופן אקטיבי, או שלמרות כל התקלות אנחנו מנסים יותר ויותר להשפיע מבפנים החוצה ולהרים את העם מתוכו.
ובמילים קצת בוטות: אם בהתנתקות כל הציונות הדתית הייתה מתייאשת מהמדינה - יתכן שהיום כבר היינו בעיצומה של התנתקות שתיים, מיו"ש.
אני דווקא רוצה להבין וכשהמדינה תהיה יהודית הכל יהיה בסדר?!דתי
הרי תמיד ימצאו על מה לריב..
זה נכון
עין הקורא
השאלה אם נמות במדבר ונבכה בכייה לדורות
או נריב סתם על דברים רגילים כמו
מי יביא את החלב בבוקר מהמכולת.
זה נכון+..דתי
אתה לא חושש ממחלוקות כמו בית שמאי ובית הלל שהיו הורגים זה בזה?... זה לא רק מי ילך לקנות החלב...
צריך לזכור העולם הדתי לא כולו ימני ומכאן קצרה הדרך למוסר, מורידים ולא מעלים, וכו'..
צריך לזכור העולם הדתי לא כולו ימני ומכאן קצרה הדרך למוסר, מורידים ולא מעלים, וכו'..
במילים קצת בוטות:עין הקורא
אם הציונות הדתית היתה מתייאשת מהמדינה,
לא היתה אפילו התנתקות אחת.
ברור לכל בר דעת, שההתנתקות יכלה לצאת אל הפועל
רק משום שהציבור שלנו (???) נתן כזה אמון עיוור
במדינה הקדושה ובצבא הקדוש
שחלילה לא תאמר נגדם מילה אחת רעה.
לא נכון. תסביר לי בפועל איך ציבור שמיואש מהמדינה ולא רואהותן טל
ערך בלהשתלב בה ולעורר את לב העם מבפנים - איך ציבור כזה יכול לעצור התנתקות?
תסביר לי איך בפועל, לא במילים גבוהות, ניתן לעצור מדינה מלבצע מדיניות שהיא רוצה לעשות?
אם הציונים דתיים היו מתייאשים מהמדינה זה היה עוזר לנו לנצח את המדינה נניח במצב שבו הייתה רוצה לצאת מיו"ש? איך? היינו נלחמים בחיילים ובשוטרים, עושים מלחמת אחים והורגים עשרות אלפי חיילים? היינו יוצרים כאן סוריה 2? איך...
לדבר גבוה גבוה זה מאוד קל - בשטח, בפועל איך אתה ואני היינו יכולים לעצור מדיניות של מדינה, אם מיואשים מהמדינה ולא משפיעים בה, לא הסברת עדיין...
לא דיברתי גבוה בכלל.עין הקורא
לא יודע למה החלטת לתלות בזה את התגובה שלך
למה צריך ערכים בשביל להשתלב במדינה?
כמה אידיאליסט צריך להיות בשביל ללכת בבוקר לעבודה?
תשובה: אפס.
כמה אידיאליסט צריך להיות בשביל לתת בוקס לבן אדם
שזורק אותך מהבית והורס אותו?
תשובה: אפס.
אבל הציבור שלנו, שקידש את כל החיים למדרגת האידאה העליונה,
וכל דבר אצלו הוא תורות מפה ועד אוגנדה,
לא יכול.
הוא מוכרח שיהרסו לו את הבית,
כי רק ככה זה לא מתנגש לו עם התורות והאורות.
מה זה קשור לתת בוקס? בוקס היה עוצר את ההתנתקות?ותן טל
לא. כאשר המדינה רוצה לעשות משהו היא עושה אותו. מטרתנו למנוע ממנה מראש לעשות את זה ואת זה בוקס לא יעצור אלא השתלבות במערכות ושינוי שלהן מבפנים.
אתה כתבת שאם הציבור היה מתייאש מהמדינה, ההתנתקות לא הייתה קוראת - ואני שאלתי - איך.
על זה עדיין לא ענית.
זה שהיית נותן בוקס לזה שמפנה אותך מבהבית שלך לא היה גורם לו לא לפנות אותך, רק היה פותח לך גם תיק פלילי במשטרה נוסף לכל...
מדבריך נשמע שרק בגלל "אידיאולוגיה" של הציבור הימני, הרסו את גוש קטיף - זה כמובן ממש ממש אמירה מגוחכת ולא מובנת.נראה לך שתושבי גוש קטיף רצו שיהרסו להם את הבית?
נראה לך שאם הם היו אלימים יותר אזי לא היו מפנים אותם?
לי ברור שלא כך היא. הצבא הרבה יותר חזק מהציונות הדתית, וככה גם המדינה. אם היא רוצה לפנות את גוש קטיף זה יקרה בלי אלימות או עם אלימות - ועם אפים שבורים, הרבה עצורים בכלא וגזי פילפל לתוך עיניים של אנשים - אבל זה היה קורה.
לא זכור לי שנערי הגבעות כל פעם שמפנים אותם והורסים להם גגבעה לא חוקית, הם "לא מיואשים מהמדינה" או מתנהגים בשקט מופתי ובהכנעה - ובכל זאת ראה איזה פלא הורסים להם את המקומות שלהם כל פעם מחדש, כאשר עולה הרצון בידי המנהל ובידי אלוף הפיקוד, ובידי בג"ץ...
ברור לכל בר דעת שהצבאעין הקורא
הוא נגד היהודים ובעד ההריסות.
למה - אין לי מושג.
ברור לכל בר דעת שמתישהו אנחנו נעצור את זה.
או שנאלץ לגור בניו יורק.
דחיית ההתמודדות פרושה מלחמה קשה יותר אחר כך.
הציבור הלאומי נמנע במכוון בכל עימות עם הצבא,
מתוך אמונה שאם הם יצליחו לנצח אותו בסיבוב הזה,
יקרה אסון נורא חס ושלום ובמו ידינו נעקור
את הסגוליות מיסוד כיסא ה' בעולם.
לא זו בלבד אלא שכל מי שלא חשב ככה
חטף מכות מנאמני הסגולה הזאת,
כיון שקדושתו כנראה היתה פחותה משל החיילים והשוטרים.
ככל שנקדים להתעמת עם צבא ההרס בתור ציבור,
כן ייטב לעם ישראל.
יכול להיות שההתנתקות עצמה לא היתה נמנעת,
אבל ללא ספק לסיבוב הבא היינו נכנסים
הרבה יותר חזקים.
ההצלחה לא תבוא בכוח אלא במוח. ומוח פירושו לגרום שהצבא והעםותן טל
והדעת קהל לא תהיה כמו שהיה פעם.
וזה בדיוק מה שהאי ייאוש מהמדינה עושה.
אתה מדבר כעת כמו ילד קטן שהפסיד פעם אחת אז שובר את הכלים "עצוב לי רע לי בואו נשרוף את הכל".
אתה לא מדבר מתוך היגיון, אתה לא מדבר מתוך הבנה שלא מספיק להתנחל באדמה צריך גם להתנחל בלבבות.
כאשר אתה משוכנע שאתה יכול לבד - אתה נופל.
העם שלנו הוא עם אחד. אני לא מקדש את הצבא - אני מקדש את העם. כאשר העם לא איתנו לא יעזור לנו. אם זה יהיה צריך לצערנו להיגמר במאות הרוגים מקרב המפונים, זה ייגמר - והצבא יצליח לבצע מה שהמדינה תחוקק. אבל זה אפילו לא יצטרך להגיע לשם - אחרי כמה תקריות אלימות, לפני כל פינוי המדינה תפזר גז פילפל או כל תכשיר כימי אחר שימוטט לגמרי את האנשים שם, ותכניס כוחות מצוידים במסיכות חמצן שיגמרו את העבודה.
למשוך ככה את העם איתך אתה לא תצליח כאשר תנסה להרוג את הבן שלה שגר ברחובות, גבעתיים או בצפת. לא יעבוד, פשוט לא יעבוד.
אתה חי בפטרונות שאם אתה רוצה משהו אז כל העם חייב להתכופף מאחורי הרצונות שלך.
אני חולק עליך מהותית.
אנחנו לא נעבור לגור בניו-יורק, אנחנו לא נילחם בצבא שלנו, ואנחנו לא נגורש מכל המקומות האלו. אנחנו נעבוד בשכל.
בניית כל היישוב היהודי ביו"ש לא נעשתה באלימות חסרת מעצורים של המתיישבים נגד הצבא, כי זה פשוט לא היה הולך המציאות מראה שכל התיישבות שהצליחה הייתה צריכה בשלב כזה או אחר לקבל הסכמה רשמית או בקריצת עין, מהמדינה.
למדינה יש כוחות שחזקים פי בערך שלושה וחצי מליון מהכוח שאתה מסוגל להחזיק בו.
ביום שיהיה לך טנק אחד, תדבר איתי, בסדר?
לא העמדתי את ההגיון שלי למבחן השיפוט הנעלה שלך.עין הקורא
תתמודד עם הטענה לגופה.
התמודדתי. והסברתי למה הטיעון שלך, במחילה, מטומטם.ותן טל
מה לא מובן ב"המדינה חזקה פי שלושה וחצי מליון לפחות, ממך?"
ה לא מובן ב: "כשיהיה לך טנק אחד לפחות, תדבר איתי"?
כאשר תוכל להתמודד כיחיד או אפילו כהתארגנות מול מערכת ביטחון של 50-60 מליארד שקל בשנה - תציג את הטיעונים שלך שוב ואולי אוכל להתייחס להם יותר ברצינות..
בנתיים זה בעיקר פקה פקה.
כמה פינויים עצרת עד היום בכוח הזרוע שלך, בא נשמע?
את זה הבנתי דוקא.עין הקורא
למרות שמשום מה טרחת להדגיש
שההגיון שלך נעלה על שלי.
ואתה נשמע כמו הסיפור הידוע
על שלושת היהודים שהלכו ברחוב
ופתאום ראו מולם שני גויים
ואמרו אחד לשני:
בואו נברח, הם שניים ואנחנו לבד.
אני מודע ליכולות ולמגבלות שלי בתור יחיד
וגם בתור ציבור.
הטענה שלי היתה שהציבור עצמו מונע כל התמודדות
לא משיקולי יכולת אלא משיקולים מיסטיים.
אבל משום מה עדיין לא התמודדת עם הטענה הזאת
וכל פעם אתה בוחר שורה אחת מההודעה האחרונה שלי
ותוקף אותה ברוב מלל.
ואתה כל פעם בורח משיקולים ענייניים שאני מציג..טוב נו..שיהיה.ותן טל
אני כמובן חושב שאין מקום למלחמת אחים, זה גם לא ישיג כלום, לא בקטע הגשמי ולא בקטע הרוחני.
אם זה לבחור בעם ישראל או בארץ ישראל - אני בוחר בעם ישראל! חד וחלק!
ואם אתה בוחר באדמה במקום בעם שלך, אז צר לי אבל אני מתבייש בך.
אם יותר חשוב לך הפיסת אדמה שאתה יושב עליה ועליה אתה מוכן לרצוח מאה אלף חיילים - אין חלקי עימך.
ברור לי כמו שברור לרוב מוחלט של הציונות הדתית שעם ישראל קודם לארץ ישראל.
מלחמת אחים זה לא עם ישראל, זה שבירה פנימית של העם וקריעתו לכל הרוחות.
מצטער, לא זו בלבד שמלחמת אחים לא תביא לנו את ארץ ישראל - היא גם תרחיק מאיתנו את עם ישראל.
וזה בכלל לא משנה לי איזה יהודי עומד בראש המדינה כרגע ואיזה אלוף חתם על הצו להריסת שטח כלשהו - כאשר אתה מדבר על לפורר את עם ישראל מבפנוכו על ידי מלחמת אחים - ברור לי שאין חלקי עימך בדבר הזה.
וברוך ה' שאין חלקו של עוד ציבור רב בזה.
ואני בספק כמה כאן (כולל אתה) יהיו מסוגלים לרצוח חייל יהודי שמנסה לפנות אותם מביתם. שלא לדבר על לנסות לרצוח מאה אלף.
אתה מכניס מילים שלא אמרתי.עין הקורא
לא דיברתי על לרצוח.
לא דיברתי על מלחמת אחים
כפי שאתה יודע היטב,
אפילו דחיפות של חיילים היו מוקצה מחמת מיאוס.
התנגדות פשוטה של קרבן גירוש,
בלי אידיאולוגיות.
כל תגובה כזאת גררה - וגוררת עד היום -
תגובה אלימה פי כמה מצד אלה שחושבים שזה לא בסדר.
האלימות היא מפלטם של חסרי היכולת,
אבל כאן זה נכון לכל הכיוונים.
לא אמרת. אבל זה פעולה נגררת. על כל דבר אתה יכול להגיד:ותן טל
"לא אמרתי". מבחינתי עצם זה שאמרת אלימות זה כבר הצדקה לרצח גם כן. הרי גם רצח זה אלימות... ופשוט שאם אתה מנסה לעצור את הפינוי באלימות זה יהיה חייב להגיע בשלב כלשהוא לרצח.
אז כן, הקצנתי כדי שאנשים יבינו על מה אתה מדבר (עליך אין לי שום מחשבה שאוכל להשפיע).
אני שמח שאתה חושבעין הקורא
שאנשים ממש יושבים וקוראים
את כל מה שכתבנו 
אני דווקא קראתי.הלליש
חןשבת שיש הרבה אמת בדבריך.
(לא ראיתי כתיבה על רצח או מלחמת אחים ולא חוש . שזו פעולה נגרת הכרחית)
(לא ראיתי כתיבה על רצח או מלחמת אחים ולא חוש . שזו פעולה נגרת הכרחית)
חלילה שלא יובן מדבריי משהו לא נכון! לא התכוונתי שהוא רוצהותן טל
שיהיה רצח כלשהו חלילה!
אני רק אומר שאיך שהבנתי את זה יש דברים שיכולים להתגלגל ולהגיע למקומות שאנחנו לא יכולים לדעת בדיוק מה יקרה...
בנוגע ל"מלחמה", את זה הוא לצערי כן כתב במפורש (ההדגשות שלי)
ברור לכל בר דעת שמתישהו אנחנו נעצור את זה.
או שנאלץ לגור בניו יורק.
דחיית ההתמודדות פרושה מלחמה קשה יותר אחר כך.
הציבור הלאומי נמנע במכוון בכל עימות עם הצבא,
את זה הוא כתב, לא אני - הוא כתב שנצטרך להילחם בצבא. להילחם בצבא, בהנחה שכמובן שהוא מדבר על הצבא היהודי של מדינת היהודים - זה נקרא מבחינתי מלחמת אחים. מבחינתך לא?
אז אומנם הוא לא פירט איך זה יהיה בדיוק אבל פיזר רמזים "נמנע מעימות" "לא צריך להיות אידיאליסט כדי לתת בוקס למישהו שמפנה אותך מהבית" וכו' וכו'..
בנוסף כשביקשתי ממנו לפרט איך בדיוק יהיה ניתן לעצור את הפינויים הבאים, הוא שוב התערפל - ובפועל מה שהובן ממנו, שכן, יהיה צורך בהתקוממות אלימה נגד הפינויים האלו. מהסתכלות שלי בעולם, אני לא רואה טוב במלחמות אחים פנים מדינתיות, אני רואה הגעה לדפוסים מאוד מאוד לא טובים 
וכן, אם זה או מלחמת אחים, שיכולה להידרדר לה' יודע לאן , כדי לנסות לשמור על איזה שהוא איזור, או אי מלחמת אחים שבגללה אולי נאלץ לעזוב חלקים מסוימים בארץ (לא שאם תהיה מלחמת אחים זה לא יקרה - גם על זה חלקתי, ברור לי שגם במלחמת אחים, הצבא יהיה חזק יותר ויקיים את המדיניות של המדינה) - אז אני בהחלט קורא לא למלחמת אחים.
אם את חושבת שיש דרך לעשות התנגדות שהיא ל-א מלחמת אחים, ושהיא מגיעה מדרך של ייאוש מהמדינה, ושהיא עוצרת את הפינויים (אלו הדברים שהוא כתב בדיון הזה...) - מוזמנת לשתף אותי איך, להראות לי את הרעיון ואחשוב עליו...
אני מציע להפסיק עם ה"לרצוח לרצוח לרצוח"מרדכי היהודי
אף אחד לא מתכוון להרוג חיילים ואף אחד לא חושב שזה יקרה. רק "הרשויות" מעודדות מחשבות כאילו המתנחלים רוצים לעשות את זה (למה? אני לא יודע, אבל יש לי חשד שהם רוצים שבעתיד תהיה להם לגיטימציה להרוג מתנחלים). אם אתה חושב שיש מתנחלים שינסו להרוג חיילים, אתה פשוט חי בסרט מטורף, שהכניסו לך לראש אותם "רשויות".
לגבי המיואשים מהמדינה - יש בארץ כמה וכמה מאחזים של "מיואשים" שמחזיקים מעמד ומתפתחים למרות שאיפות לפינוי (חוות גלעד, חוות מעון, הגבעה של רונן ועוד כמה), אבל מגרון לא עברו בשלום אפילו פינוי אחד. נכון שעדיין מצליחים לפנות, אבל עושים את זה הרבה פחות ממה שהיו רוצים.
לגבי האמירה שכל הציבור לא היה יכול למנוע את ההתנתקות - נראה לי שבהחלט יכלו להפוך את זה לסיפור הרבה יותר ארוך ומסובך. ואם כל החיילים הדתיים היו מסרבים פקודה, זה בהחלט היה מוריד למדינה את המוטיבציה לבצע את זה. ולראיה - תראה כמה הצבא השקיע אחר כך כדי להחזיר את המוטיבציה לגיוס בציבור הדתי לאומי. כנראה שזה חשוב להם...
שוב, אני לא אומר שאף אחד אומר את זה!! ממש לא!!!ותן טל
אבל אני מפחד שדברים שיגיעו לאלימות ידרדרו לכל מיני מקומות שאנחנו לא יכולים לדעת...
אתה דמגוג. יש עשרות דוגמאותעין הקורא
להתנגדות שהיא לא מלחמת אחים.
אבל אין לי כח להכנס שוב
לעשרות תגובות ותגובות נגד.
אבל אין לי כח להכנס שוב
לעשרות תגובות ותגובות נגד.
אז שאלתי: אתה בעצמך אמרת שנאלץ להילחם. אני שואל למה התכוונת?ותן טלאחרונה
אתה מוזמן לתת לי רק חמש דוגמאות. אמרת שיש עשרות - כבר במשך שרשור שלם אני מבקש שתסביר את עצמך ואתה מתחמק בטענות שונות - ואז קורא ל-י דמגוג?
אתה אומר גם שניתן לעצור את הפינוי - ברור שבזמן פינוי אתה יכול לירוק בטפו-טפו של ילדים רוק על החיילים - זה גם התנגדות. לעצור את הפינוי זה לא יעצור גם בפינוי המליון, כמובן.
אז אתה אומר שיש דברים שאיתם ניתן בסוף לעצור את הפינויים, ואני מבקש שתפרט.
כל עוד אתה לא מפרט, יוצא שלא אני הדמגוג/המתחמק כאן...
לא צריך עשרות תגובות. היית יכול על ההתחלה להסביר לאיזה מקרים אתה מדבר. אני עדיין מחכה 
הציבור שלך עסוק כל הזמן בלרצות את כולםכתום כואב
כל ההנהגה שלו הפוליטית וחלק מההנהגה הרבנית פוחדים להגיד את האמת שארץ ישראל לעם ישראל ואין זכות לערבים להיות פה כל זה בתירוצים של פוליטיקה וכל מיני שטויות
תמיד מנסים למצוא חן שהשמאלנים חלילה לא יכתבו עלינו דברים רעים
שיונית לוי לא תכה בנו במבט חמור הסבר שלה
שאברמוביץ לא יכה בנו בחרצובות לשונו
ושברנע לא יכתוב עלינו מגילה בתור סוף שבוע
תמיד עסוקים במה יגידו במקום להיות עסוקים במה ה' רוצה מה הקב"ה רוצה
הקב"ה רוצה מלחמה על התורה ללא פשרות ועל א"י הקב"ה רוצה מאיתנו שנאמין בו
אתה יודע למה הערבים ולהבדיל אלפי הבדלות החרדים כמעט תמיד מנצחים במאבקים שלהם? כי הם לא פוחדים ממה יגידו כי בשבילם האידיאלים שלהם קדושים והם מוכנים למסור את הנפש שלהם על זה גם עם זה אומר להילחם במדינה הזאת שהציבור שהמכופכף שלנו כ"כ מעריץ
הם נבאקים ללא פשרות ולכן המשטרה פוחדת אפילו להיכנס אליהם לכפרים בדרום עד שיש הרס אחד ... מגייסים אין ספור כוחות כי הם יודעים שהצד השני בא נחוש להאבק על מה שחשוב לו ולא בא לפזם שירים ולרקוד מה יפית לתקשורת
מי שיודע להאבק מרווח ומכבדים אותו ככה זה בעולם כלפינו וככה זה ביינו לבין עצמינו ועד שלא נכבד את עצמינו אף אחד לא יכבד אותנו!
מסכימה עם כל מילה, וזה כואב...פנסאי
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה
קפיץ
מה אתם חושביםהתלמיד העייף
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
עצוב ממשכְּקֶדֶם
אופייני לג'ן זישבורת,לבאחרונה
והלוואי שיתעוררו מחשבות
שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום
לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה
אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי
אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים 
כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה
ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!
סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי
שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?
מה קורה לנו שם עמוק בפנים?
נ.ב.
צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..
כזה נוראי..
דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.
אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.
מה אומרים?
לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון
יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף
אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל
מצטרףמשהאחרונה
אני גם לא מאמין בלצפות בזה.
ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם
לא זוכר מי כרגע מחילה
שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.
אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים
אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?
חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי
חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת
מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,
לשם מה להוסיף זוועות?
כשנתניהו נאם בפני האו''ם הוא הציג קוד QRפשוט אני..
וואלה מענייןכְּקֶדֶם
עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי
הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
נדמה לימשה
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה
הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.
למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה
עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב
תגובתי נוגדת את תקנון האתר
4ne1
עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון
ונועד להיות כזה.
אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven
מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
הממחתול זמני
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
אפשרoo
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.אחרונה
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…