עצוב.חפרנית גאה=)
עצוב שיהודי, שמצווה על לא תרצח, הולך ועושה מעשה שכזה.
עצוב שיהודי, שיש בו צלם אלוקים, חושב שהוא אלוקים, ונוטל חיים של בנאדם.
עצוב שיהודי, הולך ומתנהג כמו ישמעאל.
לא. לא כואב לי על התינוק הפלסטינאי שנרצח. כואב לי שיהודי העז לרצוח אותו.
לא כואב לי שנפגעו אנשים. כואב לי שיהודי פגע.
ואל תבואו ותתרצו לי עכשיו שאם המדינה לא עושה משהו, אנחנו צריכים לעשות. ואל תגידו לי ש"לא תרצח" לא נאמר על הגויים.
אתם יהודים!! מצפים מכם לרמה מוסרית יותר גבוהה מהחיות אדם שרוצחים בנו.
ושכל הפיגועים שיהיו בתקופה הקרובה כתגובה? שישבו לכם על המצפון. לא רצחתם ערבי. גרמתם לפגיעה ביהודים!
אני אגיב רק על השורות האחרונותסתם אחת
להפך- פיגועים לא יצאו כתוצאה מדבר כזה, אולי ההפך. ערבים מבינים אך ורק את שפת הכוח ולכן דבר כזה מרתיע אותם.(לא מצדיקה ולא לא מצדיקה.)
מוזמנת ללכת לשאול את האנשים מחברון איך אחרי ברוך גולדשטיין הפיגועים שם פסקו.
נחיה ונראהחפרנית גאה=)
אבל הלכת רחוק.. לפני שנה. רצח אבו חדיר, שכתגובה לכך, התחיל ירי טילים על הדרום. זוכרת?
שמנע מאיתנוefraim37

אסון הרבה יותר גדול כמה חודשים אח"כ.

ההגררות לעימות בקיץ האחרון 'הרס' לחמאס את התוכניות.

צוק איתן היה חסד שמעורב בדין.

רצח אבו חזיר ימ״ש היה לאחר רצח 3 הנערים הי״דהכהניסט הנודד
הבעיה שאתם חושבים שהגויים מרביצים לנו בגללנוסתם אחת

אז אתם מעדיפים להוריד ראש וחושבים שככה נפסיק לקבל מכות.

ברגע שנבין שהגויים מרביצים לנו בגללם ולא בגללנו, ושההורדת ראש הזאת מעודדת אותם להמשיך. אולי משהו ישתנה.

זה לא נכון.יזהר

בעיקרון את צודקת, אבל בפועל לא. הסיבה היא שפיגוע קטן, חמור ככל שיהיה, לא מחפה על רפיסות ארוכה ומתמשכת של צה"ל. הערבים כבר יודעים עם מי יש להם עסק והם לא נרתעים כל כך מהר.

וכיון שכך, פיגוע שכזה בהחלט מגביר פיגועים, כי יש להם טריגר טוב, ומה לומר לכל העולם וכו'.

זו ראייה לטווח הקצר.די"מ

זה לא קשור לטווח אלא למסה קריטיתיזהר

וזו אינה, ולא תיתכן במציאות שלנו. אולי באופן מקומי נגד כפרים שכני יצהר וכדו'.

לא נכון.די"מ

מה לא נכון?יזהר

שזה לא קשור לטווח, שאין מסה קריטית, או שהיא לא תיתכן במציאות שלנו?

או הכל ביחד?..

זה לא נכון אנחנו מדברים על שני דברים שוניםדי"מ

השקפות שונו תגמרי.

אתה מאמין שהעם שבוי בידי הערב רב ולכן אין מה לריב ולהתעמת איתם באופן חזיתי.

אני מאמין שהעם איתנו אך מפחד ולא מאמין שזה ניתן לשינוי לכן רק צריך לתת דחיפה, כמו ילד ששעות מתלבטת וחושש להיכנס לברכה.

זורקים אותו למים בהתחלה הוא מתעצבן קצת אבל אז נהנה ונשאר בברכה (ובדרך כלל לא זוכר בזכות מי כל זה קרה..)

ולכן אולי כרגע הריגת עקבי תעורר את הערבים ותגרום ליותר טרור,אך בטווח הארוך תביא להפלת המדינה והקמת מדינת הלכה שתיתן תשובה ניצח לטרור.

@יזהר

מי איתכם ורק קצת מפחד?אדם כל שהוא

הדת"ל הממלכתים?

הדת"ל לייט?

החרדים?

תושבי צפון תל אביב?

עיירות הפיתוח?

הדתיים (רוב מוחלט שלהם)די"מ

המסורתיים הספרדיים (עיירות הפיתו בקיצר.ושוב.רוב מוחלט שלהם)

אתה מציע תיאוריה מעניינת.יזהר

יש דרך די פשוטה לבדוק מי צודק. פתח YNET וכדו', ותראה מה אומרים הטוקבקים. הכל בעילום שם, אף אחד לא מפחד להגיד את מה שהוא חושב.

כמה אנשים חושבים שזה אחלה?

לא מסכים בכלל בכלל.די"מ

בכל מקרה לא כאן המקום לדון בעניין.

בהזדמנות בעז"י.

בדיוק. כל מילהyael149

איזה עיוות. לא תרצח זה רק על יהודי. יהודי שהרג בן נוח לאי.ל.

חייב מיתה.

התורה קובעת מה המוסר האמיתי. אשרי שיאחז וניפץ את עולליך אל הסלע. זה קצת יותר לא מוסרי מלשרוף בית,לא?

מוסר של תורה זה לא להבליג על רצח יהודים.

אחרי שצהל הורג מחבלים יש מלא התפרעויות ויהודים נפגעים. בגלל זה צהל צריך להפסיק לירות במחבלים? מלחמה זה מלחמה.

לצערנו, אנחנו עוד לא חיים במדינת הלכהחפרנית גאה=)
ובמציאות מתוקנת ואידיאלית..
ולכן, מעשה כזה, בינתיים הוא לא מוסרי. כשבעז"ה נחיה במציאות מתוקנת, ייתכן שמעשה כזה ייחשב מוסרי וקדוש, ואז אני לא אפתח שרשור כזה..
מה זה לא מוסרי..?????????דבש חריף
יש בתגובה שלך בעיה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד בסיסית. אדם לא יכול לומר מה מוסרי ומה לא.
בלי תורה אין סיבה הגיונית למה לא לרצוח.
כי לא הכל לוגי בחיים. יש נטיה אנושית טבעית אלטרואיסטיתא"י זה קשה

ויש מוסר טבעי אנושי בסיסי שממש לא מתבסס על שכל אלא על רגש וחינוך, וגם אתה וגם הכהניסט הנודד תוכלו להכחיש עד מחר אבל אתם יודעים שיש בכם ובעולם מוסר אנושי שטבוע בנפש האדם. בלי סיבות ובלי לוגיקה.

אז תעני!דבש חריף
את יכולה להסביר לי בבקשה ולא להתחמק..
נניח ואין תורה.
למה אסור לרצוח???
א. בן לא בת. ב. זה בדיוק מה שאני אומר שזה לא שכלי.א"י זה קשה

כל אדם סולד באופן טבעי מרצח סתמי. לכל אדם עושה רע לראות רצח בעיניים. כל אדם חושב שרע לרצוח או לפגוע באדם בלי סיבה. אני יכול אולי לתת הסבר אבולוציוני שיסביר למה מבחינה אבולוציונית משתלם להיות אלטרואיסט, אבל זה לא הסיבה. הסיבה היא שזה טבע בנפש האדם, אין הסבר. ולכן אדם שרוצח חוץ מלגדף ולקלל אותו שהוא לא אנושי אין לי הרבה מה לעשות.

כי אתה מחליט ש..דבש חריף
שכל בן אדם מחליט שרע לרצוח..
וכל בן אדם מרגיש רע עם זה..
גם אם הינו מוחקים כמה מלייארדים מהאנושות ואתה הית צודק במשפט הזה..
אני טוען שכולם טועים.
אני לא מבין מה הבעיה ברצח כדי שאני ירגיש רע עם זה.. ומה לא אנושי בזה.. זה לגיטימי לרצוח מישהו שאני עצבני עליו.
ואני גם מבין להזדעק על זה שרצחו 6 מליון יהודים בשואה.. מה הבעיה בזה? מה ההבדל בין לרצוח כבש ללשחוט אדם? אז רצחו את מי זה מענין... רצחו תינוק אז מה? מה הבעיה ברצח? נכון שהוא לא עשה כלום.. אבל אין בעיה לרצוח.

אין ביסוס למוסר בלי תורה.. ואתה לא יותר חכם מהפלוסופים של המוסר.

אתה אמור להרגיש בעיה ואתה גם מרגיש גם אם תתכחש לזה.א"י זה קשה

זה כמו שאמרתי אלף פעם לא רציונאלי, אבל כל האנושות שותפה בזה ולכן היא מוקיעה כל מי שסוטה מהתחושה האנושית הבסיסית הזאת ומגנה אותו.

זה לא נכון בכלל.דבש חריף
המשפט "כל האנושית שותפה לזה" הוא משפט שקר מצד עצמו, ולא תקף כדי ללמד על אחרים. ולמה אני אומר את זה.. משלשה סיבות.

1. הרגש הזה מבוסס על דרך חשיבה מסויימת בתרבות מסויימת בה אדם מסויים חי. כאשר אדם חי בסביבה שמגנה רצח, הוא יגנה. אבל אדם שחי בסביבה שרצח וגניבה הם דברים שבשיגרה, כמו שאתה יכול לראות אצל המוסלמים, לא קיים ה"רגש" הזה.

2. אתה לא יכול לומר מה האנושות מרגישה!. אדם לא יכול לומר ולדעת מה השני מרגיש. זאת הבעיה הפסיכופיזית שאין עליה תשובה. אדם יכול להבין רגש על פי מה שהוא מרגיש. אי אפשר להבין באמת מה השני מרגיש. לכן התורה מצווה ואהבת לרעך כמוך. ולא כמוהו, כי אין לי מושג מה הוא מבחינת הסובייקט שבו.

3. גם אם נניח כהנחה היפוטטית את מה שאתה טוען. אז מה אם אני מרגיש? אני יתגבר על הרגש וירצח. מה זה מרגיש?! ממתי רגש עושה משהו למוסרי יותר או פחות? אני מרגיש פחד ללכת בחושך זה אומר שזה לא מוסרי?

הרגש חייב לבוא ממחשבה. והמחשבה חייבת לבוא מהתורה. אם לא.. אין ביסוס לא לרגש ולא למחשבה שרצח זה רע.
1. אין הכי נמי, ברור שזה מושפע מחינוך וזה בדיוק הרעיון שלא"י זה קשה

חינוך. אגב בכל התרבויות יש דבר רע בלרצוח גם במוסלמית אתה פשוט ממש לא מכיר. הם בעלי תרבות חמה ואוהבת ולא סובלנית, זה לא אומר שהם בעד רצח ללא אבחנה, הם בעד רצח למי שמגיע לו אבל ככלל הם די נרתעים מרציחה בצורה טבעית כמו כל אדם הם פשוט מתגברים על זה.

2. האנושות אומרת (כל פרט ופרט, ומתבסס על מדגמים סוציולוגיים ומחקרים) שכמעט כולם נרתעים מרצח, הם לא באים לכפות את זה על אנשים אחרים (הם בעצם כן אבל משיקולים טקטיים) והם מגדירים את אותם תחושות בסיסיות שהם רואים אצלם ואצל כל מי שהם מכירים כמעט ללא אבחנה כ'מוסר' וזה מה שהופך רצח ללא מוסרי. אתה רשאי לא להאמין במוסר הזה אבל האנושות תשנא אותך כי זה מנוגד לרגושתיה הטבעיים.

3. עניתי ב2. 

ולפי דעתי המחשבה נובעת מהרגש כיוון שכל מסקנה בנויה על אקסיומות רגשיות שבעצם אין בהם יסוד אובייקטיבי אלא יסוד ריגשי שרירותי. אי אפשר לטעון על שום דבר שהוא דבר שכלי והגיוני גרידא ללא רגש כיוון שהוא מבוסס על אקסיומות רוחניות (שאמנם קיימות אצל כל (או כמעט) בני האדם וזה מה שהופך אותם לאמת. לא הכל זה שכל.

שים לב למה שאתה כותב.דבש חריף
נשאל אותך ביותר חריף..
אתה יודע מה השקפת החיזבאללה על רצח תינוקות יהודים שלא עשו כלום? דעאש? חמאס? אלקעידה? ועוד..
אתה יודע מה השקפת הנאציים על להרוג תינוקות יהודיים?
אתה יודע מה השקפת הערביים בחברון של 1929? וזה עד ימנו.
אתה יודע מה השקפת הנוצרים במסעות הצלב?
מה ההשקפה של הערביים ה"טובים" שזורקים אבנים על יהודים? שרוצחים ילדים?

הם לא נרתעים הם שמחים. והם בעצמם אומרים את זה. ככה שאני לא יודע אם אתה באמת מבין על מי אתה כותב..
אתה יודע שבדואיים חיים מגנבות.. הם לא יכולים להרגיש רע מלגנוב, אם אבא שלהם מלמד אותם לגנוב.

תבין, אתה לא היחיד שמרגיש. ואתה לא יכול להבין מה השני מרגיש בצורה תצפיתית. יש רגשות סובייקטיבים שמרגישים אנשים אחרים ממך ואין לך מושג. יש רק את הרגשות שלך.

אין רגש שרירותי. זה המצאה שלך. מה זה לדעתי? אני לא כותב לך מה שאני חושב.. אלא מה שחוקרים כותבים. אתה לא יכול להמציא. אני ממליץ לך לקרוא על זה. רגש שרירותי זה רק רגש אימפולסיבי וגם הוא כתוצאה מגורמים חיצוניים.
רגש זה סיכום של מחשבה.

גרמני שחושב שרצח זה רע ירגיש רע עם זה שעמו רצח.. אבל אם הוא חושב שאין בעיה בלרצוח אז הוא לא ירגיש רע.

התפתחות החוקים במדינות על איסור רצח לא קשור להבנה של מה מוסרי או לא.. זה ענין אחר. שגם הוא מופרך לגמרי מיסודו.
אני חושב שהדיון דיי מציה את עצמו אבל בכל זאת.א"י זה קשה

אני חוזר ומדגיש שבכל האנושות קיימת רתיעה לרצוח, ובכל האנושות קיימת אהבה ובחיבה ורחמים, וגם בכל האנושות קיימים יוצאים מן הכלל למה שאמרתי. לדוגמא בכל גם בחברה הנאצית היה איסור לרצוח אלא אם כן זה מוצדק אצל הנאצים מוצדק היה שאתה יהודי, אצל הערבים מוצדק זה שאתה כופר, אצל הנוצרים מוצדק זה שאתה לא מאמין בשילוש, ואצלנו מוצדק זה שאתה רוצח אחרים (בעיקר אם נתעלם ממיתות בית דין שהם לא אפשריות בכלל לביצוע). 

אז בעצם כל האנושות שואפת לטוב אבל היא חושבת שהדרך שונה.

ואחרי המהפכות של המאה הקודמת שגרמו למוות וסבל מיותר לכל האנושות כמעט, התבססה מסקנה אצל יותר מחצי מהעולם שרצח הוא מוצדק רק במקרה של רוצחים והעיקרון של מה מותר לאדם לעשות נוגע למה פוגע בזולת, וזה מה שאסור לעשות.

וגם בתרבויות הכי נוראיות מחנכים את הילדים לחמלה כלפי מי שראוי (בני עמם, בני דתם, המשתייכים למעמד הפועלי וכו') ולעיתים שנאה תהומית ורצחנית כלפי מי שלא ככה ואז מרגילים את הילדים לא לרחם ולא לאהוב את הזולת שלא משתייך לחוג הנכון. גם בתרבויות האלה הילדים באופן טבעי מרחמים ואוהבים אבל הם מחונכים להתגבר על האהבה הזאת מגיל צעיר עד שהם ממש מסוגלים להתגבר כליל על אהבה טבעית זו. זאת אומרת שבכל האנושות תינוק נולד עם רתיעה טבעית מרצח (אלא אם כן אתה נוצרי שמאמין שהאדם פגום מטבעו וחסר תקנה ורק הדת היא המצפן היחיד).

בעיקרון הגישה היהודית היא שהאדם נולד טוב עם כוח הטבה גדול שצריך לפתח ולשכלל ולא שהאדם נולד חית טרף ורק החינוך מונע ממנו לממש את הרצונות הנוראיים שלו.

ולכן בעולם אסור לרצוח. למה? רוב האנשים מזדעזעים מרצח ולכן הם יצרו קולקטיב שמונע מאנשים אחרים לרצוח וזה נקרא מדינה דמוקרטית. האם זה מוסרי? זה ההגדרה של מוסר, כוח טבעי של הטבה שטבוע באדם.

וגם הנאצים שהיו באייזנצגרופן שרצחו יהודים בבורות התמודדו עם תסביכים פסיכולוגיים קשים בגלל כל המוות אליו הם נחשפו, והם היו משתכרים ומתהוללים כל לילה בהוראת הפיהרר כדי למנוע מהם להתפרק.

עד כאן.

שים לב שכל מסקנה מבוססת על אקסיומות שאינם ניתנות להוכחה ולכן השיטה שלך גם מבוססת על רגש יסודי בנפש.

טוב חבל שאתה..דבש חריף
חבל שאתה עובד עם הכללות. ומחליט החלטות בלי ביסוס.
אני מניח שגם תגובה של 1000 משפטים לא תבהיר לך שהאדם מטבעו לא נולד עם הכוונה. אלא רק הסביבה היא זאת שקובעת התנהגות שאין לה ביסוס. ושהדוגמאות שהבאתי זה כדי להראות שבתפיסה התודעתית. רצח אצלהם זה לא בעיתי. ברור שרצח זה עם סיבה. כמו שאדם לוקח כוס מים כדי לשתות. רצח יכול להיות בגלל שהוא עצבן אותי. רימה אותי, 1000 ואחד סיבות. ואפילו אני ירצח כי אני עצבני וזה עושה לי טוב להתעלל באנשים. (קאדפי. סאדם חוסיין)

האנשים שעליהם דיברתי לא יודעים מה זה חמלה.. אין לי כח להסביר זה ממש ארוך ואתה תתבצר בעמדתך..

בכל מקרה עדיין אתה מסכים שמבחינה לוגית אני צודק.
יום טוב! אולי בעצם לילה....א"י זה קשה

...דבש חריף
בחיזבאללה ובחמס ובאלקעידה ובדעאש ובעוד המון אירגונים שאני לא יודע שאני לא יודע שהם קימים.. ההמנון המשותף לכולם הוא כל מי שעומד נגדם בלאסלם את העולם מת.
התפיסה שהם רוצחים רק יהודים. ואמריקאים.. היא תפיסה שיקרית שלא מכירה אותם באמת. הם מסוגלים להרוג את התינוקות שלהם ואת הילדים שלהם. לשמש בתור חיפוי. לירות מבתי חולים. ואם מישהו מתנגד הורגים אותו. וזה לא רק התנגדות למלחמה עם יהודים. אלא התנגדות לחוקיים או חשקים של המנהיגים. וכל זה נגד העם שלהם.
אתה פשוט לא מכיר רוע.. זה לחיות בסרט טוב. שהלוואי וזאת והוא היה המציאות. המציאות רעה. ממה שאתה רוצה שהיא תהיה.
ובשואה אתה פשוט מתעלם מהמציאות. אתה מדבר מתוך תורה, קשה לך להבין מה זה בלי תורה. בלי צלם אנוש. ולא תרצח.

אני רק מנסה להראות שהתפיסה התודעתית ריגשית שאין בעיה ברצח.. ואם בן אדם מכעיס מישהו או אדם מפריע להשגת משהו במצב סטטי הוא ירצח אותו. רק הוא מפחד מתגובת נגד מצד (אפשר להכניס פה הכל. כלא. נוקמים. מעמד חברתי.) וזה מה שגורם לו לא לרצוח. אבל אם לא היתה תגובה, והוא היה רואה בו כמפריע הוא היה רוצח אותו. כמו שרואים אצל הערביים.

על זה אמר אברהם רק אם אין יראת ייי במקום הזה והרגוני על דבר אישתי.
ייתכן (והאמת שאני לא מאמין שהם לא אוהבים את ילדיהם) שהםא"י זה קשה

מתגברים על רתיעתם מרצח. זה לא אומר שאין להם רתיעה. ואני חושב שאתה לא מכיר את התרבות האיסלאמית על פי איך שאתה מדבר.

והכי עקרוני מבחינתי- אין כזה דבר לוגי או הגיוני מכיוון שכל מסקנה נובעת מהרבה אקסיומות שהם בלתי ניתנות להוכחה והם גם אמורות להיות כך. ולכן כך להאמין בתורה או בכל מערכת אחרת של חוקים חיצוניים לא תפתור שום בעיה ותתן לך את ההגדרה הנכסת 'שיכלי' ו'הגיוני' כי הכל מבוסס על אקסיומות ולכן כל אמת שכלית ניתנת לערעור מכיון שהיא גם רגשית מיסודה. עיין ' ודאות וספקנות מבית מדרשה של מכינת עלי.

וזו גם הסיבה שאני מתיימר לפתור כל דבר בצורה שכלית אלא רק מבחינה רגשית אינטואיטיבית אמיתית. 

פשוט מהמקורות היהודיים שלאדם יש יצר טוב ומוסר טבעי ולכןא"י זה קשה

כאדם דתי אתה אמור להאמין שיש מוסר חילוני אנושי טבעי. 

אז תראה..דבש חריף
לוגיקה זה לא אובייקטיבי..
ויצור אנוש אמור להבחין בין הטעייה סובייקטיבית לבין אמירה אובייקטיבית..
הפילוסופיה של המדע וגם הלוגיקה או תורת ההגיון מדברים על זה המון. אם אתה חושב שלומר אני רוצה לשתות דומה לאימרה אין ביסוס ללמה לא לרצוח כשיש לי סיבה טובה מבחינתי למה לא לגנוב כשיש לי סיבה טובה מבחינתי וכ'ו לטעון שיש בזה סובייקטיביות זה לטשטש גבולות ולמחוק שני מילים ברורות ומנוגדות מהמילון.

מציע לך לקרוא את הספר משני צידי הגבול שתבין מה ערבים חושבים על רצח.
חבל שמי שכתב את האימרה הזו לא מבין איך רגש עובד. בלי קורטקסט פרה-פרונטלי אין לך רגשות. אין לך איך להבין ולחוש מה אתה מרגיש. אחד התפקידים שלו להמיר את המחשבות תפיסות על אובייקט או מעשה מסויים לרגש. אנשים שלקו באזור זה במוח נוצרה להם בעיה להבין מה הם מרגישים. רגש נוצר מסכום של מחשבה שהקורטקסט מממיר אותה לרגש. לכן לטעון שהרגש נכנס לפני המחשבה זה עיוות של המציאות. תוך כדי אי ידיעתה..
אין אמירה אובייקטבית. משפט אי השלמות של גדל מראה זאת.א"י זה קשה

שבכל מערכת מתמטית יש השערות שאינם ניתנות להפרכה או להוכחה (לא דייקתי אבל לצורך העניין). כי כל דבר שתגיד בנוי על האקסיומות שאתה מאמין בהם מבלי שתוכל להסבירם. זאת אומרת שאם תסתובב מספיק במעגלים תוכל למצוא בכל מערכת אמירות משהו שלא ניתן להפרכה או להוכחה וזה מה שנקרא הרגש העליון.

לדוגמא: אני אוכל

- למה אתה אוכל?

כי אני רעב

- אז מה אם אתה רעב? 

אם אני לא אוכל כשאני רעב אני אסבול ואחלה

-אז מה אם תחלה?

אז אני אחיה חיים קצרים ומלאי סבל

- אז למה אם תחיה חיים קצרים ומלאי סבל? למה אתה רוצה לחיות חיים בריאים ומלאי כיף?

כי זה כיף

-אז מה אם זה כיף? למה אתה לא רוצה לסבול?

ככה! זהו מטומטם!

בעצם גם המסקנה הכי פשוטה של לאכול מבוססת על אקסיומה או בחירה לא רציונאלית להיטב לעצמך בלי סיבה.

עוד אחד: אני מניח תפילין

- למה אתה מניח תפילין?

כי ה' אמר

-אז מה אם ה' אמר?

אני רוצה להדבק בו וכך לקדש את שמו בעולם

- למה אתה רוצה להדבק בו ולקדש את שמו?

כי זה הדבר הטוב והנכון והנעלה ביותר לעשות

-למה אתה רוצה לעשות את הטוב והנעלה ביותר?

כי זה מה שנכון

-למה אתה רוצה לעשות מה שנכון?

ככה! וזהו! ותשתוק מטומטם!

עוד פעם אנחנו עושים דברים בגלל ככה וזהו בלתי ניתן להוכחה או להפרכה. 

למה בכל זאת אני חושב שיש כזה דבר אדם רציונאלי? כי כשאני עושה משהו אני משתדל לראות מה האקסיומות של מה שאני עושה ואני מברר שהם אכן דברים שאני מאמין ואני מחובר אליהם. לדוגמא:

אדם רגשי

אני אוכל המבורגר

-למה אתה אוכל המבורגר?

כי זה כיף 

אבל זה לא בריא, למה כיף זה השיקול היחיד שלך?

כי באלי וזהו! 

זה דוגמא לאדם שלא לוקח אחורה ומברר את המניעים שלו בצורה שכליות עד שהוא מגיע לאקסיומות שהוא מאמין בהם, כי גם הוא יסכים (רוב הזמן) שאפשר וצריך להינות ולעשות את זה ככה שלא נצטרך לסבול בעתיד ונשמור על גוף בריא (באופן כללי.)

אדם שכלי

אני יוצא לפגישות שידוכים

-למה אתה יוצא לפגישות?

כדי להתחתן

-למה אתה רוצה להתחתן?

כי אני מרגיש צורך פנימי אמיתי להתחתן ואפילו גם התורה חושבת ככה

-אבל למה אתה הולך על פי צורך סתם! אולי זה יצר הרע?

אני מרגיש שזה לא יצר הרע אלא משהו יסודי ואמיתי אצלי ובנוסף התורה חושבת שזה באמת ככה.

אבל למה......? 

ככה וזהו!

עכשיו האדם רצה משהו הוא ברר מה המניעים והתברר שהם יצר ורצון טבעי שהאדם וגם הם מבוססים על התורה שהיא מבטאת אצל האדם את המעשה הנכון ביותר ומתאים ביותר לעשות, ולכן הככה וזהו שלו הוא לא סתם רגש אלא רגש עליון שמבוסס על בדיקה מעמיקה שאין פה אקסיומות בבסיס המערכת שאדם לא באמת מאמין בהם.

קפיש?

סליחה שאני אומר. אבל זאת טעות.דבש חריף
דוגמאות לשיחה סובייקטיבית.
למה אתה אוכל?
כי אני רוצה לחיות.
למה אתה רוצה לחיות?
כי.. (תכניס פה כל מה שאתה רוצה)

למה אתה קופץ מהגג?
כי אני רוצה למות.
למה אתה רוצה למות?
כי.. (תכניס מה שאתה רוצה)

למה אתה מבליג ולא נוקם?
כי אני מפחד שאני יתפס על רצח.
ולמה אתה מפחד?
כי אני רוצה להיות חופשי.

למה אתה נוקם ורוצח?
כי רציתי לנקום את דמי אחי. כי הוא הרגיז אותי.
ולמה רצית לנקום כי ערך הנקמה חשוב בעיני מערך החירות.

בדוגמאות האלו אתה רואה שאדם אחד בוחר לעשות משהו אחד בעוד שהשני הפוך ממנו. אין שום כיוון שממנו אפשר לגלות שרצח זה דבר רע.

דוגמא לשיחה שהתשובה היא סובייקטיבית האם לקיים את האובייקטיבי

למה אתה לא רוצח.
כי התורה אמרה לא תרצח.
ולמה אתה מקיים תורה?
כי זה האמת המוסרית.
(דרגות אחרות.: כי אני רוצה לקבל שכר.
כי אני לא רוצה לקבל עונש. סנהדרין/שמיים/גואל הדם)
אבל למה זאת אמת? למה רצח רע?
ככה הוחלט אין לאדם יכולת הבנה. זה אובייקטיבי.

למה אתה רוצח?
כי כך רציתי.
והרי התורה אומרת לא תרצח?
אני לא מפחד מעונש. ושכר לא מענין אותי. והאמת המוסרית שזה רע לא מענינת אותי.

בדוגמא על תורה.. האמת היא שאסור לרצוח. רצח זה רע על פי התורה. אבל פה יש שני אנשים אחד שבוחר לקבל עליו את התורה כי זאת האמת וזה מה שעל האדם לעשות. והשני לא מפחד מהעונש ובכל זאת עושה. ולמה? כי ככה הוא רצה. זה סובייקטיבי. אבל מהתגובה של מקיים התורה אנחנו רואים מפורש שרצח זה אסור זה לא מוסרי. רק בגלל שהתורה אמרה אנחנו יודעים שרצח זה רע. וזה שאדם עושה ההפך מהאמת עדיין לא הופכת את לא תרצח לסובייקטיבי. זה אובייקטיבי. אתה רק מחליט האם לעשות או לא. וזאת הבחירה החופשית. אבל הביסוס המוסרי לכך שאני בוחר לא לרצוח מתוך הבנה שאני בוחר במשהו אמיתי אובייקטיבי. זה שרצח זה לא מוסרי אני מבין מהתורה. האם אני ירצח או לא.. זה שאלה אחרת.

האם רצח זה מוסרי?
לא.
למה לא?
כי התורה האלוהית אמרה שזה לא מוסרי.
ולמה היא אמרה כך?
כך הוחלט ואין לאדם הבנה למה..

למה האבן נופלת כשזורקים אותה למטה?
כי יש חוק פיזיקלי.
למה יש חוק פיזיקלי?
ככה הוחלט ואין לאדם יכולת הבנה למה.

כמו שאין לנו מושג למה יש חוק פיזיקלי. אין לנו מושג למה זה לא מוסרי. אבל אנחנו יודעים ורק על פי התורה. בצורה אובייקטיבית למה זה לא מוסרי. אנחנו סובייקט עם בחירה והבחירה צריכה להיות באמת האובייקטיבית.
אז בעצם אתה נותן שני נקודות אחיזה אובייקטיביותא"י זה קשה

א. חוקי הפיזיקה

ב. חוקי התורה

הפיזיקה:

אתה נותן אותם כיוון ששניהם אינם תלויים בבחירת האדם אלא פשוט קיימים כביכול. זו גם טעות, גם הם אינם אובייקטיביים. אתה אומר שהם אובייקטיביים דהיינו נכונים כשלעצמם בלי תלות בנקודת מבט כלשהי אבל מסקנה זו אתה מסיק על סמך הכלים שלך. לגבי אמת פיזיקלית- יש בזה אסכולות שונות ויש מי שיאמר שזה אכן אובייקטיבי אבל זה מאוד בעייתי כי גם זה דברים שעוברים דרך הסינון האנושי. זאת אומרת- אתה אומר שהאבן נפלה, האמנם? אולי זה רק היה נראה לך שהיא נפלה והיא לא באמת? הרי ישנם תעתועי ראיה רבים שיכולים להטעות את האדם, אנשים עשויים לשמוע קולות בתוך הראש ולהחשב למשוגעים אבל הם באמת בטוחים שהם שומעים קולות. זאת אומרת שהכלים שלנו לא מושלמים וייתכן שאין אובייקט. ואם ימצא אדם שיטען שלא נפלה אבן והוא מוכן להשבע על זה האם אתה יכול לומר שנפילת האבן היא אובייקטיבית? הרי אובייקט זה אמת שלא תלויה כלל בנקודת מבט אלא נכונה כשלעצמה, ואם יבוא אדם כזה הוא יסתור את ההגדרה שלך. אז אני מסכים שבאופן אינטואיטיבי הפיזיקה היא נראת אובייקטיבית אבל היא לא בהכרח.

ב. חוקי התורה

מה לדעתך הופך את התפיסה שלך אותם כאמת לתפיסה אובייקטיבית? התפיסה שלך שאכן יש אלוקים והוא אכן נתן תורה למשה בהר סיני והיא לא הוחלפה על ידי יש"ו או על ידי מוחמד היא תפיסה שמבוססת על אין ספור הנחות לא אובייקטיביות אלא בחירות סובייקטיביות. אבל אמונה רציונאלית אני אתלה כמובן בהשגת אקסיומות מבוקרות ומוסכמות על היקפים רחבים של לא מאמינים (מה שמוכיח שהאקסיומות הם לא רק שאלה של שותפות בדת) אגב השאלה שלך האם לרצוח זה מוסרי והתשובה שמונחת על יסוד התורה מאוד משעשעת כי היא תלויה בסך הכל בהגדרה שלך למוסר, תגדיר מוסר כרצון האלוקים אז לרצוח זה לא מוסרי. אבל אם תגדיר מוסר אחרת תקבל תוצאות שונות. מוסר מטבעו הוא דבר סובייקטיבי.

אני אומר בנוסף לכך שזה שהתורה היא אמת זה לא סותר את זה שיש בטבע האדם מוסר.

הערות לדיון על המוסר הטבעייזהר

הלוא מקרא מלא הוא:

"אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים אֶת הָאָדָם יָשָׁר וְהֵמָּה בִקְשׁוּ חִשְּׁבֹנוֹת רַבִּים"

אדם נברא עם מוסר טבעי, אבל הוא לא יכול לסמוך עליו ב-100%, כי "חשבונות רבים" יכולים לעוות את המוסר הטבעי שלו. אמור מעתה: יש מוסר טבעי, אבל הוא לא משמש כעוגן. העוגן היחיד הוא מוסר התורה.

המוסר הטבעי משמש ככלי עזר. אם יש לי סתירה בין המוסר הטבעי למה שאני מבין כמוסר התורה - אני צריך להעמיק ולבדוק. יכול להיות שלא הבנתי את התור כמו שצריך, וצריך לבדוק שוב. במצב כזה אתעמק יותר ואבדוק שוב, אבל בכל מקרה התורה היא המכריעה, גם אם נשארים בסתירה. וזה מביא אותנו לאפשרות השניה: מסתבר שהמוסר הטבעי שלי מעוות, לא מחודד ולא מדוייק מספיק. במקרה כזה, אני צריך לעבוד ולעמול כדי ליישר את המוסר הטבעי שלי, לפי התורה.

המצב המתוקן ביותר זה הרמוניה מלאה בין השניים. כפי שאמרו חז"ל על אבותינו הקדושים, שנעשו כליותיהם כשתי ספרי תורה.

אין דבר כזה מוסר טבעי.דבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך י"ח באב תשע"ה 12:47
הפסוק מדבר על רדיפה אחרי החומר במקום ייי. והמה ביקשו חשבונות רבים. והרמב"ם מבאר את הפסוק במורה ובמשנה תורה.

יש הבנה בסיסית בין אדם אחד לשני מה זה טוב ורע. וזה לא היה לפני החטא של אדם הראשון. זה מה שחז"ל קוראים לו זוהמתו של נחש. עם ישראל היו בהר סיני פסקה זוהמתן והגויים לא פסקה זוהמתן.

אברהם אבינו אומר רק אם אין יראת אלוקים במקום הזה והרגוני על דבר אישתי. זה פסוק מפורש. לא נשכח שמוסר, אפשר, רק במידה מסויימת, ללמוד מהנהגת הבריאה. כמו שחז"ל אומרים, ועוד אברהם קיבל 7 מצוות כמו שהרמב"ם כותב בהלכות ממרים.
(רק מעיר. הרב טל אומר בעצמו שאין ביסוס למוסר ללא תורה)

לגבי אובייקטיביות וסובייקטיביות.
לא אמרתי שאי אפשר לפרש מהו החוק. אריסטו יסביר שזה רצון של האבן להגיע למקומה. וניוטון יסביר על פי חוק המשיכה. אבל יש מציאות. וזה אובייקטיבי. כל אדם רואה. הפיסיקה הכמיה הביולוגיה ועוד.. זה מדעים אובייקטיבים. אובייקטיבי זה משהו שאני יודע מבחינת האובייקט. שלכל אדם בעולם יש יכולת תפיסה בזה, שזה כך. סובייקטיבי זה רגש. זה כוונה. מחשבה. אין לאף אחד יכולת להבין. זה רשות היחיד של ההכרה. לעומת רשות הרבים. אם אני מרגיש משהו אין לאף אדם יכולת להבין מה אני מרגיש. זה סובייקטיבי. ואי אפשר לומר שזה מה שמורה מוסריות. כי אם אדם מרגיש שטוב לגנוב. האם אפשר להסביר למה לא? א"א בלי תורה.

ראובן ושמעון שני ביולוגים שמכירים במידה שווה את האנטומיה והפיזיולוגיה של האדם.
הם מסתכלים על לוי,
וראובן אומר: לוי הרים את ידו.
שמעון אומר: ידו של לוי התרוממה.

שניהם אמרו דבר אחד, ראובן מבטא את העובדה שההתרוממות קשורה במנגנון הכללי של הגוף שנקרא לוי. ולכן הוא מיחחס אותה אליו. שמעון מתכוון לאותה פעולה עצמה, גם הוא מתוך ידיעה והכרה ברורה שהיא משולבת באורגניזם הנקרא לוי. רק הוא לא רואה צורך לפרש הוא משתמש בתקציר.

מקרה שני.. לוי עצמו. לוי במקרה מסויים הוא אומר אני הרימותי את ידי, ובמקרה אחר הוא אומר ידי התרוממה האם בשני המקרים הללו הוא התכוון לאותו אירוע?

יתכן שכן ויתכן שלא. יתכן שהוא נתכוון לקצר ביודעו שזה בא ממנו. ויתכן שהוא בא להטעים שהאירוע נבע מגורם שאיננו תלוי בו.

ולמה? למה שונה המקרה של שמעון וראובן מהמקרה של לוי? למה כשהם מנסחים בניסוחים שונים הם מתכוונים לדבר אחד? וללוי יתכן שבשני הניסוחים הוא התכוון לשני דברים שונים?

לוי התכוון לתאר את רצונו רצונו. לוי יודע להבחין בין המקרה שידו התרוממה כי כך הוא רצה. לבין מקרה שמישהו דחף את ידו והדבר התרחש לא מרצונו.

מה אנחנו לומדים מכך? שלוי יודע על עצמו מה שראובן ושמעון לא יכולים לדעת עליו. עובדת התרוממות היד של לוי היא מובנת לשלשתם במידה שווה - אם הם למדו אנטומיה ופיזיולוגיה. אבל ההבחנה בין התרוממות היד בעקבות רצונו של לוי או בעקבות גורם חיצוני אינה מודעת אלא ללוי עצמו.

ואם תשאל הרי שמעון וראובן יצורים אנושיים כמו לוי וגם הם מבחינים בכך שזה יכול לבוא מרצונו ויכול לבוא בעל כורחו?

אם נדמה לעצמנו שראובן ושמעון הם יצורים אינטילגנטים מעולם אחר, שאינם מכירים את עולמנו. ונניח שהם למדו אנטומיה ופיזיולוגיה, אלא שהם מעולם לא הכירו אדם. הם אינם מכירים את לוי כיצור אנושי אלא כאורגניזם המוגדר מבחינה אנטומית ופיסיולוגית. הם לא יוכלו להבחין בין שני המקרים. ידו של לוי התרוממה בפעולת מנגנון פיזיולוגי אנטומי. בלי להבחין ולהתכוון כלל לגורם הנקרא רצון מגמה או כוונה.. כמו לומר המטוס של הטייס טס. המכונית של הנהג נוסעת.

ולמה הבאתי את כל זה? כדי להסביר שיש משהו שאיננו יכול להיות מוכר לאף אחד מלבד לוי וזהו רצונו. הם יכולים להכיר את הפיזיולוגיה של הגוף לא את הרצון והרגשות. אנחנו מכירים את האבחנה הזו מעצמינו. הכושר להבחין לא נובע מהידע באנטומיה אלא מתוך הסובייקט שבהם. ולכן אם מסתכלים על זה מעולם אחרהם לא יגלו את הגורם שנקרא רצון.

אותו דבר לוח צילום ועין אדם. אם נשווה בניהם מבחינת הצופה מן החוץ בשני המקרים זה דבר אחד בשנה המקרים יש קרינה שמתפשטת בחלל ללא הבחנה בעצמים. בשני המקרים עוברים אלקטרונים מרמה אלקטרונית אחת לרמה אחרת. כל זה תצפיות ככמיות ומדידות פיזיקליות. זה מבחינת הנתונים האובייקטיבים אבל הסובייקטיבי פה, זה שהאדם רואה ולוח צילום איננו רואה.

זה ההבדל בין סובייקטיבי לאוביקטיבי.
וטוב זה רגש והוא סובייקטיבי. א"א לומר בצורה לוגית מה נכון או לא נכון לעשות. כי זה ללא ביסוס אמיתי. רק על פי התורה. לי טוב לגנוב מה הבעיה??

וברור שצריך להוכיח לפני שמשתמשים בטיעון שהתורה האלוקית אמרה.. אני חשבתי שאתה לא צריך הוכחה. בכל מקרה הוכחות לזה זה שרשור אחר.

ואם אתה טוען שאולי אני חולם.. אולי אתה חולם שאני חולם? זה לא טיעון.
אכן אין ביסוס למוסר ללא תורה. זה מה שכתבתי.יזהר

אבל זה לא סותר את קיומו של המוסר הטבעי. הוא קיים, אבל הוא בעירבון מוגבל, ולא יכול להוות בסיס.

הוא לא קיים.דבש חריף
. אם אתה אומר שבלי תורה אין ביסוס למוסר אז חצי בעיה פתורה.

רק שנשארה חצי בעיה.
(אני חושב שהיא נוצרת מהקושי להסתכל על המציאות מחוץ לעניים של תורה)
אין דבר כזה מוסר טבעי. לא מצד הרגש. כי זה סובייקטיבי, אדם עושה הישר והטוב בעניו. לא בעני ייי.
אני רואה טוב בגניבה, אני חושב שזאת דרך פשוטה להשגת דברים שאני רוצה ללא מאמץ, ואתה לא. אתה מפחד להתפס ושלא יקבלו אותך בחברה וכ"ו.
ולא מצד ההגיון, למה לא לגנוב?
הרמב"ם כותב -אדם כל שהוא

שֶׁהָרָעוֹת אֲשֶׁר הֵן אֵצֶל הַפִילוֹסוֹפִים רָעוֹת - הֵן אֲשֶׁר אָמְרוּ שֶׁמִּי שֶׁלֹּא יִתְאַוֶּה לָהֶן יוֹתֵר טוֹב מִמִּי שֶׁיִּתְאַוֶּה לָהֶן וְיִמְשֹׁל בְּנַפְשׁוֹ מֵהֶן, וְהֵם הַדְּבָרִים הַמְפֻרְסָמִים אֵצֶל בְּנֵי הָאָדָם כֻּלָּם שֶׁהֵם רָעוֹת, כִּשְׁפִיכוּת דָּמִים, וּגְנֵבָה, וְגֵזֶל, וְהוֹנָאָה, וְהַזֵּק לְמִי שֶׁלֹּא הֵרַע, וּגְמֹל רָע לַמֵּיטִיב, וְזִלְזוּל הוֹרִים, וְכַיּוֹצֵא בָּאֵלֶּה. וְהֵן הַמִּצְווֹת אֲשֶׁר יֹאמְרוּ עֲלֵיהֶן הַחֲכָמִים עֲלֵיהֶם הַשָּׁלוֹם: "דְּבָרִים שֶׁאִלְמָלֵי לֹא נִכְתְּבוּ רְאוּיִים הָיוּ לְכָתְבָן" (יומא סז ע"ב), וְיִקְרְאוּן קְצָת חֲכָמֵינוּ הָאַחֲרוֹנִים אֲשֶׁר חָלוּ חֳלִי 'הַמְדַבְּרִים'•: 'הַמִּצְווֹת הַשִּׂכְלִיּוֹת'. וְאֵין סָפֵק כִּי הַנֶּפֶשׁ אֲשֶׁר תִּתְאַוֶּה לְדָבָר מֵהֶם וְתִשְׁתּוֹקֵק אֵלָיו - הִיא נֶפֶשׁ חֲסֵרָה, וְכִי הַנֶּפֶשׁ הַמְעֻלָּה לֹא תִּתְאַוֶּה לְדָבָר מֵאֵלֶּה הָרָעוֹת כְּלָל, וְלֹא תִּצְטָעֵר בְּהִמָּנְעָהּ מֵהֶן. אֲבָל הַדְּבָרִים אֲשֶׁר אָמְרוּ הַחֲכָמִים שֶׁהַמּוֹשֵׁל בְּנַפְשׁוֹ מֵהֶם יוֹתֵר טוֹב וּשְׂכָרוֹ יוֹתֵר גָּדוֹל - הֵן הַמִּצְווֹת הַשִּׁמְעִיּוֹת, וְזֶה נָכוֹן, כִּי אִלְמָלֵא הַתּוֹרָה לֹא הָיוּ רָעוֹת כְּלָל, וּלְפִיכָך אָמְרוּ שֶׁצָּרִיך הָאָדָם לְהַנִּיחַ נַפְשׁוֹ עַל אַהֲבָתָם, וְלֹא יָשִׂים מוֹנְעוֹ מֵהֶם אֶלָּא הַתּוֹרָה. 

נראה לי ברור מדברי הרמב"ם שלנפש ישרה יש 'מוסר טבעי'.

הוא, שה"רעות" שהפילוסופים אמרו בהן, שמי שאינו מתאווה להן עולה על מי שמתאווה להן וכובש יצרו, הן הדברים המפורסמים אצל בני אדם כולם שהם "רעות". 
כגון: שפיכות דמים, וגניבה, וכעס, ורכות-לבב, והזיק למי שלא הרע, והרע למיטיב, וביזוי ההורים, וכיוצא באלו. 
והן התורות שאמרו עליהן החכמים עליהם השלום:
"דברים שאלמלי לא נכתבו ראויים היו לכתבם". (יומא סז,ב)

ויקראו אותן כמה מחכמינו האחרונים, אשר חלו חולי-המדברים: התורות השכליות. 

ואין ספק בנפש, אשר תתאווה לאחת מהן ותשתוקק אליה, שהיא נפש פחותה, ושהנפש המעולה לא תתאווה לאלו הרעות כל עיקר, ולא תצטער על הימנעה מהן. 
הוא, שה"רעות" שהפילוסופים אמרו בהן, שמי שאינו מתאווה להן עולה על מי שמתאווה להן וכובש יצרו, הן הדברים המפורסמים אצל בני אדם כולם שהם "רעות". 
כגון: שפיכות דמים, וגניבה, וכעס, ורכות-לבב, והזיק למי שלא הרע, והרע למיטיב, וביזוי ההורים, וכיוצא באלו. 
והן התורות שאמרו עליהן החכמים עליהם השלום:
"דברים שאלמלי לא נכתבו ראויים היו לכתבם". (יומא סז,ב)

ויקראו אותן כמה מחכמינו האחרונים, אשר חלו חולי-המדברים: התורות השכליות. 

ואין ספק בנפש, אשר תתאווה לאחת מהן ותשתוקק אליה, שהיא נפש פחותה, ושהנפש המעולה לא תתאווה לאלו הרעות כל עיקר, ולא תצטער על הימנעה מהן. 
תראה..דבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך י"ט באב תשע"ה 10:07

הרמב"ם בפרק השישי בנוי על אריסטו באתיקה. שאריסטו כותב ואני מצטט. לגבי תכונות אופי רעות וניגודיהן..

" מתחלקות לשלשה מינים: קלקלה, כניעה ליצרים, ופראות. לגבי ניגודיהן של הראשונות לא יתכן כל ספק: הרי לניגוד של הראשונה קוראים אנחנו סגולה טובה, ולשל השניה - כיבוש היצר. ואילו אשר לפראות יהיה הולם ביותר להנגיד אותה סגולה טובה שהיא מעל לרמה האנושית.." אתיקה מהדורת ניקומאכוס ספר 7 פרק א.

לכל אורך הפרק הוא מבאר את פחיתותו של הכובש את יצרו אל מול בעל הסגולה הטובה שעושה ואוהב את מה שהוא עושה.

לדעת אריסטו בתחום המעשה, הסגולה של האדם והמיחד שבו, זה העשיה על פי שיקול הדעת, והסגולה הטובה של האדם, העשיה על פי שיקול הדעת הנכון. ולדעת אריסטו, השיקול אמור להיות מתוך שני קצוות. שהאחד הגזמה והשני מיעוט. כלומר אם נדבר על פחד אז פחד זה קיצון ופזיזות זה קיצון. אומץ כשצריך זה הנכון... וכך הוא סוקר בספר השני הרבה מן הפונקציות הדומות לאלו.. כך שאם אנחנו מניחים שההנחה שמידות האדם צריכות להיות דווקא שקולות בכל תכונות האופי בלי יוצאת מהכלל הרי שאריסטו צודק.
אלא,

א. לפי היהדות והלכת בדרכיו.. "ארך אפיים" אנחנו יודעים שלכעוס ולהקפיד אסור. ולכן אנחנו רואים שהעיקרון של השביל הזהב הוא לא תמידי ולא תקף.

ב. אריסטו בעצמו מודע לכך שאין לו יכולת להסביר את האתיקה בצורה מיישבת.. הוא לא בא לבחון מה מוסרי. הוא מתחיל את ספרו בשאלה מהו האושר. ומשם הוא מגיע לטיפול בסגולה הטובה. לפי שיטתו, והוא חוזר על זה (ואומר מפורש גם בספר ב') אין ביסוס ללמה לא לרצוח ולא לגנוב.. ולא לנאוף עם אשת איש. משום שלא שייך במקרים הללו שביל הזהב.

ג. גם הרמב"ם לא יוכל להסביר למה לא לרצוח ולא לגנוב בלי תורה. כמו שאריסטו לא יכול להסביר על פי המודל של הסגולה הטובה. אין לי אפשרות להסביר את הרמב"ם כמו איך שהיתי רוצה שהוא יכתוב. אבל זה מה שהוא כתב ואני לא מבין למה הוא כתב ככה

ד. בבאור מלאכת ההגיון חיבור שהרמב"ם חיבר לפני פירוש המשנה הרמב"ם כתב בפרק ה14.. כשהוא מסביר את המונח הנהגת המדינה (תורת התנהגות לקבוצה).

"אבל הנהגת המדינה הרי הוא מדע ישפיע לאנשיה 'ידיעת' האושר האמיתי, ויעזור להם לסעות בהשגתו. וידיעת הסבל האמיתי ויעזור להם לסעות בהשמרות ממנו. והכשרת מדותיהם לזניחת מיני האושר המדומים עד כדי שלא ירגישו בהם הנאה, ולפיכך לא ירדפו אחריהם. ויבאר להם סוגי הסבל המדומים כדי שלא יצטערו בהם ולא יחושו מפניהם. וכן יקבע להם חוקי צדק יוסדרו בהם קיבוציהם.

והיו חכמי העמים שנתיחדו לכך קובעים הנהגות וחוקים כפי שלמות כל פרט מהם, בהם מנהיגים מלכיהם את צאן מרעיתם וקוראים אותם חוקים.

ובזמנים הללו כבר אין צורך בהם כלומר ההנהגות והחוקים, והתנהלו בני אדם בצווים האלוהיים. (התורה)

כלומר השקפתו של הרמב"ם שהם עשו חוקים כפי יכולתם וחכמתם. הוא לא נכנס להאם הם תקפים או לא האם החוק של אותו חכם נניח לא לרצוח תקף או לא. וזה נקודה חשובה, כי מבחינתו כשיש חוקים אלוהיים הם הדבר היחיד האמיתי. ובני אדם יורדים מהמגרש הזה. אין צורך בהם, מהסיבות של הרמב"ם. ואין לי צורך לחקור האם החוקים שלהם תקפים או לא, כך סבר הרמב"ם ולכן הוא לא חקר את הפילוסופיא של המוסר. כי יש לנו מקור מהמן אמיתי יציב. שלא משתנה. ומה זה מענין אם המוסר שלהם תקף או לא?! לכן הרמב"ם מנקודת מבטו לא נכנס לזה.

ולא נשכח שחז"ל אומרים
"תורה בגויים אל תאמין" ואני לא רק שאני לא מאמין. אני גם מבין למה הם אמרו לא להאמין.
ואני לא מסכים מבחינה לוגית כי אני אומר שאין כזה דבר לוגי.א"י זה קשה

ועיין בהודעות האחרות.

זה לא חינוך. זה תפיסה שאין לה שום בסיס. ומחזיקים בה.דבש חריף
כמו שאנשים מחזיקים (לא יהודים) שגבר לא מתחתן עם אחותו.. תשאל אותם למה?
לא תקבל תשובה. ואין סיבה לא הגיונית ולא רגשית. וזה אותו דבר.
עכשיו נגיד עיצבנת אותי.נאבדת

אז לפי דעתך בלי התורה מותר לי לקום ולרצוח אותך בדם קר???

לוגית. אם מישהו עיצבן אותך או מפריע לך.. כןדבש חריף
"רק אם יראת אלוהים במקום הזה והרגוני על דבר אישתי."

אולי את לא תעשי כי את מפחדת מלשבת בכלא.. או משינקמו בך..
ואיך העולם יוכל להתקיים עם סדר מעוות שכזה?נאבדת

תוך כמה זמן העולם ימחק...

הסדר הטבעי של העולם מחייב שאדם לא יעשה דין לעצמו ולא יקח את החוק לידיו.

וזה בעיני המוסר האנושי.

נכון. צודקת.דבש חריף
בגלל זה יש תורה.
וזה מה שמכוון ומורה לנו מה מוסרי ומה לא.
וגם גוי מצווה על לא תרצח.
והתורה לא מצווה על רצח תינוק ערבי חף מפשענאבדת

הם לא רצחו.. זה התגלגל ככה.דבש חריף
אני לא מאמין שהם כיוונו על התינוק. הם באו לשרוף בית. הם בטח תיכננו שהדיירים יקומו..
אדם צריך להיות אחראי למעשיו.נאבדת

זו תוצאה הגיונית לחלוטין בהתחשב בנסיבות והם היו צריכים לקחת אותה בחשבון.

חוץ מזה שאנחנו מתווכחים פה על גינוי המעשה במבחן התוצאה, לא על הכוונות.

זה להבדיל מרצח בידיים עם סכין.דבש חריף
את לא יכולה להתעלם מההבדל.
^^^די"מ

לפי ההלכה אפילו "כפתו בפני הארי" זה לא רצח אלא הריגה.

הצתה יכולה להיות רצח..אדם כל שהוא

כי אישו משום חיציו.

יש משנה בבא קמא פרק שישי על מצית את הגדיש והיה עבד כפות לו, שפטור על הגדיש משום קים ליה בדרבה מיניה.

[אבל יש לדון באיזו מציאות זה יחשב כמו כפות].

ומלבד זאת, הביטוי רצח מופיע גם על אחאב "הרצחת וגם ירשת", אף שלא רצח בידיים, ואפילו לא שלח באופן ישיר שליחים לרצוח.

בסדר.. נבות היה יהודידבש חריף
ולא דיברתי מבחינה הלכתית.
דיברתי מבחינת הכוונה שלהם. והדרך שבה הם עשו. שהיא שונה מלרצוח תינוקות עם סכינים כמו הערבים
אני מקווה שאתה צודק לגבי הכוונה..אדם כל שהוא

[אני לא יודע למה הם התכוונו].

לגבי הדרך, הרבה יותר אכזרי בעיני לשרוף אנשים, מאשר לרצוח בסכינים.

ממש לא נכון.יזהר

זה עשוי להיות יותר יסורים למות משריפה מאשר מדקירות (גם זה לא בכל מצב), אבל באשר למבצע הפעולה, הרבה יותר אכזרי להרוג מישהו בידיים מאשר ע"י בקבוק תבערה שנזרק לחלל החדר, והזורק בורח הרבה לפני שהקורבן מספיק למות.

כרגיל השאלה היאטוביה2

בצד של מי אתה 

אם אתה בצד של היהודים ודואג לולחם או ח"ו בצד העכו"ם ואז רחמנותך עליהם

אשרנו שזכינו להיות בצד עם ה'

^^^^^^דבש חריף
זה מה שהתכונתי.
אני תוהה איך אני מוצא את עצמי בדיון כזה..אדם כל שהוא

אני מסכים שיש הבדל מבחינת מבצע הפעולה.

אבל גם ירי של פצמ"ר הוא פעולה שנעשית בלי לראות דם.

גם הנחת מטען חבלה.

גם ירי של פצצת אטום.

אגב, אני לא חושב שכאשר ערבים רוצחים בסכינים, זה בגלל שהם רוצים לחסוך מקרבנותיהם את הסבל שבשריפה.

אוקי אז לפי תפיסתך .דבש חריף
הם רצחו בדם קר תינוק וכל מגמתם היתה לרצוח. הם ידעו שתינוק ירצח מבקבוק תבערה וזה מה שהם רצו לשרוף כמה שיותר תינוקות.
לגבי מגמתם כבר כתבתי..אדם כל שהוא
"אני מקווה שאתה צודק לגבי הכוונה [אני לא יודע למה הם התכוונו]."
אני לא חושב ככה..דבש חריף
אני חושב שהם לא באו להרוג תינוק.
והם לא באו לרצוח. כי לא שייך פה רצח.
אז מה הייתה המטרה פה??נאבדת

רק להפחיד?

בן אדם לא יודע שאין לו שליטה על מה שהאש תעשה, במיוחד אם הוא בורח מיד אחרי זה...?

מה לעשותטוביה2

כזאת וכזאת תאכל חרב

זה לא רק להפחיד. יש גם ענין של..דבש חריף
ו וַיֹּאמֶר שִׁמְשׁוֹן אֶל-הַנַּעַר הַמַּחֲזִיק בְּיָדוֹ, הַנִּיחָה אוֹתִי, והימשני (וַהֲמִישֵׁנִי) אֶת-הָעַמֻּדִים, אֲשֶׁר הַבַּיִת נָכוֹן עֲלֵיהֶם; וְאֶשָּׁעֵן, עֲלֵיהֶם. 
כז וְהַבַּיִת, מָלֵא הָאֲנָשִׁים וְהַנָּשִׁים, וְשָׁמָּה, כֹּל סַרְנֵי פְלִשְׁתִּים; וְעַל-הַגָּג, כִּשְׁלֹשֶׁת אֲלָפִים אִישׁ וְאִשָּׁה, הָרֹאִים, בִּשְׂחוֹק שִׁמְשׁוֹן. 
כח וַיִּקְרָא שִׁמְשׁוֹן אֶל-יְהוָה, וַיֹּאמַר:  אֲדֹנָי יְהוִה זָכְרֵנִי נָא וְחַזְּקֵנִי נָא אַךְ הַפַּעַם הַזֶּה, הָאֱלֹהִים, וְאִנָּקְמָה נְקַם-אַחַת מִשְּׁתֵי עֵינַי, מִפְּלִשְׁתִּים. 
כט וַיִּלְפֹּת שִׁמְשׁוֹן אֶת-שְׁנֵי עַמּוּדֵי הַתָּוֶךְ, אֲשֶׁר הַבַּיִת נָכוֹן עֲלֵיהֶם, וַיִּסָּמֵךְ, עֲלֵיהֶם--אֶחָד בִּימִינוֹ, וְאֶחָד בִּשְׂמֹאלוֹ. 
ל וַיֹּאמֶר שִׁמְשׁוֹן, תָּמוֹת נַפְשִׁי עִם-פְּלִשְׁתִּים, וַיֵּט בְּכֹחַ, וַיִּפֹּל הַבַּיִת עַל-הַסְּרָנִים וְעַל-כָּל-הָעָם אֲשֶׁר-בּוֹ; וַיִּהְיוּ הַמֵּתִים, אֲשֶׁר הֵמִית בְּמוֹתוֹ, רַבִּים, מֵאֲשֶׁר הֵמִית בְּחַיָּיו. 
התורה מצווה על מלחמה על הארץטוביה2
אם יהרגו ילדים - זו תוצאת אגב ואפילו לא תוצאה מומלצת. עכשיו השאלה היא 'מה מועיל למלחמה' - כי אם זה מועיל אז זה כנראה מותר

נ.ב. אפשר אולי להגיד אחרת (ביחוד בדעת הרמב''ם). אני יודע שבזמנו
נכון באופן כללי אך לא במקרה הזהנאבדת

למה לאטוביה2

לא מועיל או סיבה אחרת?

אדם לא יכול לעזור לעצמו בנושאים של מה טוב ומה רע..דבש חריף
כי טוב זה רגש סןבייקטיבי.. משתנה מאדם לאדם. זה הבעיה הפסיכופיזית.

האדם צריך מערכת חיצונית ממנו. שתסביר לו ותדריך אותו.
בפרשת שבוע השבת קראנו..דבש חריף
וְעָשִׂיתָ הַיָּשָׁר וְהַטּוֹב, בְּעֵינֵי יְהוָה--לְמַעַן, יִיטַב לָךְ..

הטוב זה הישר בעיני ייי.
לא האדם.

ולכן חכמים אומרים תורה בגויים אל תאמין.
לא זו הדרך גם מוסרי וגם מבחינה לאומיתאחלה מן

אם אתה מתכוון לתורה, ראה תגובה מעליךנאבדת

אתה לא רציניי~שיר
תגיד אתה רציני??אתה חושב שמי שמעצבן אותך אז פשוט נלך ונרצח אותו?
אם אלה הדעות שלך
אז מה שנותר זה להשוות אותך לבהמה לחיה
שזה דרך החיים שלהם טרף ומלחמה
אנחנו כבני אדם קצת יותר נבונים בשביל לדעת לפתור בעיות בארבע עניים ולא ישר רצח ומלחמה
אנחנו כיהודים מבינים שאנחנו מחויבים להלכה.די"מ

ולכן כל השאלה היא מה ההלכה אומרת.

ההלכה אומרת שאסור לרצוח..אדם כל שהוא

[ולעניין ההודעה שהגיבו עליה לא משנה כל הדיון על מהי מלחמה ומיהו אוייב וכו', כי דובר על רצח באופן כללי].

ההלכה לא אומרת שבלעדיה לא היינו יודעים שאסור לרצוח.

היא יצא נגד להרוג בכללדי"מ

וזה לא נכון.

השאלה היא מה ההלכה.

לא..די"מ

לא שמתי לב למי היא הגיבה.
מחילה.

לקחתי את זה כדוגמא.. ואת מוזמנת להתווכח עם הטענהדבש חריף
דוגמא לא תמיד מובנת.
יש לי שאלה אליך..
את בעד קרבות עד מוות בין שני מתאגרפים? קרב שרק אחד מהם יוצא חי?
(בקרבות האלו צופים אנשים לא חיות אפילו אנשים אינטילגנטים)
אני באופן אישי חושבת שזה נורא.נאבדת

אדם שצופה בכזה דבר להנאתו נותן ביטוי ליצרים צמאי הדם והאפלים ביותר שלו, אדם כזה לא ראוי להערכה ובעיניי הוא פחות אנושי.

ואותם צופים לא מסכימים איתך..דבש חריף
למה?
הרי הם יצורים אנושיים עם אף אוזן ועניים כמוך..???

ולמה לא יוצאים נגד זה אם זה רצח. למה מאשרים את זה מבחינת חוק???
...נאבדת

א. אני מאוד מקווה שכולם יסכימו לדעתי בעניין הזה, אבל יש דעות שונות בעולם ולא הבנתי מה הקשר...

ב. אותו מתאגרף בא לקרב מרצונו ומידיעה שהוא לוקח סיכון. זו זכותו מבחינת החוק לסכן את חייו. אם אתה שואל לדעתי האישית, צריך להוציא את זה מהחוק מעצם ההנאה מאלימות שהיא נוראית בעיניי.

יכול להיות שהיו פילוסופים של המוסר..אדם כל שהוא

שמרוב התחכמות ופילוסופיה איבדו את השכל והרגש הישרים.

אז אם הם איבדו את השכל. תסביר למה לא לגנוב?דבש חריף
משהו שאני מאוד רוצה. ואף אחד לא ידע שזה אני..
אם הם איבדו את השכל.. תן לי סיבה למה לא לעשות את הדבר הזה?

אתה יודע למה אתה דוחה גניבה אוטומטית שאתה שומע את המילה הזו.. (ככה אני מעריך) כי אתה תופס שלקחת משהו שלא שייך לך ולהעביר אותו לבעלותך זה רע. ולכן זה מעלה לך רגש של דחייה. אבל אדם אחר בדיוק כמוך עם אף אוזניים ועניים חושב שזה מצויין להשיג דברים בקלות ולא מבין מה רע בלהשיג דברים בקלות..
תסביר למה 2+2 שווים 4?אדם כל שהוא

ולמה אם ראית משהו, זה אומר שהוא קיים?

במציאות אין דבר כזה 2. יש עץ ועץ. אנחנו קוראים לזה 2 עצים.דבש חריף
באמת אין לי יכולת להוכיח שאני רואה לאנשים אחרים. כמו שאתה לא יכול להוכיח. אני יכול להוכיח רק את זה שיש לי עניים ואני יכול להסביר את הפעולה של העניים. לא להוכיח שאני רואה.

אתה מתחמק מהשאלה. למה לא לגנוב?
הסברת - "משהו שאני מאוד רוצה...אדם כל שהוא

ואף אחד לא ידע שזה אני".

כנראה אתה מקבל כמושכל ראשון, שאם מישהו ידע שזה אתה, ויגרם לך מזה סבל, זו סיבה לא לגנוב.

אני מקבל כמושכל ראשון, שגם אם יגרם מזה למישהו אחר סבל, זו סיבה לא לגנוב.

אז לשיטתך אדם עם מצפון זה אדם שגונבדבש חריף
מעשירים ולא מעניים.. או ממקור שזה לא יהיה "סבל"..
יש עוד הנחות יסוד מוסריות..אדם כל שהוא

שבאמת פחות פשוטות מההנחה שהבאתי.

אבל גם היא לבדה מספיקה לכמה מסקנות חשובות, כגון שיהיה אסור לרצוח מליוני אנשים סתם.

אני לא מסכים עם זה..דבש חריף
כתבתי לשיטתך. כלומר להרגשתך.
אותו אדם שיש לו ענים ואוזנים בדיוק כמוך יאמר למה שיהיה איכפת לי ממה השני מרגיש? זה טוב לי שאני משיג את מה שאני רוצה. ואם השני נפגע.. לא תמיד כולם מרוצים בחיים. יש אכזבות.. ואותי מענין מה שטוב לי. לא אחרים.
ואז חוזרת השאלה למה שאני או אותו אדם שהוא כמוך לא יגנוב? אתה בוחר לחשוב על זה אתה פראייר. הוא חושב על עצמו.
מחשבה אינטרסנטית פשוטה -נאבדת

אם אני אעזור להימנע מגניבות בעולם, ככה גם אני לא אפגע!

הרי בעולם ללא גנבה גם אני לא אהנה מגנבה וגם לא אפגע...

אבל את רוצה.. זה לא אומר שאני רוצה..דבש חריף
כאחד שמיצג את הגנב הוא יאמר לך שאת פראירית שאת לא גונבת. אני משיג את הדברים בקלות. ושזה שאני לא רוצה שיגנבו ממני כמו שאני לא רוצה להצטער משום דבר אחר בחיים ללא קשר לגניבה. לא אומר לי כלום על למה לא לגנוב ממך אם אף אחד לא רואה, זה טוב לי. ופראייר מי שלא גונב, כי מדובר במקרה שלא יתפסו אותך ולא יגלו אותך.
אז אותו בנאדם חושב לא חכםנאבדת

כי מתישו זה יגיע גם אליו, אל בניו ואל נכדיו.

אין דבר כזה לרצוח בלי סיבה. כמו שאין דברדבש חריף
כזה לאכול ולשתות בלי סיבה.
אדם רואה סיבה מספקת סובייקטיבית לרצוח, ורוצח. הוא מוזיז את היד לכוס השתיה עם סיבה. אין דבר כזה בלי סיבה. ככה סתם לרצוח זה לא אפשרי. כמו שזה לא אפשרי לשתות סתם.
אז אתה לא עומד בכללים לאובייקטיביות. ויותר מזה, אם אתהא"י זה קשה

לא יכול להוכיח שכלי השיפוט שלנו את העולם הם 100% מדוייקים ( בעיקר ראייה) אז אתה גם לא יכול לומר שהם אובייקטיביים. אם יש אדם אחד בעולם שכלי הראיה שלו מוטעים והוא מסוגל במציאות אחת להעיד לא נכון על מה הוא ראה זה מוכיח שהעיניים הן לא מסוגלות לתאר אובייקט בצורה אובייקטיבית.

הענים כן מתארות אובייקטדבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך י"ט באב תשע"ה 22:42
היכולת להוכיח שאני רואה ליצור חיצוני שלא מכיר אדם. זה הסובייקט פה.
העיניים הן לא מסוגלות לתאר אובייקט בצורה אובייקטיבית. ודו"קא"י זה קשה

זאת אומרת שאם אתה רואה משהו אתה לא יכול לטעון שמבחינה אובייקטיבית הוא קרה, כיוון שהוא היה יכול להיות תעתוע ראיה ועוד, כי אם ימצא אדם בעולם שלא ראה כמוך אז איבדת את הקריטריון לאובייקטיביות. הכלי שנקרא עיניים יש השפעה גדולה על מה שרואים ולא בהכרח כל דבר שאתה רואה- נכון. https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%94_%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%AA

בטח שאפשר.דבש חריף
על השאלה האם אבן נופלת אני יענה באובייקטיביות שכן.
על השאלה האם יש לי עניים אני יענה באוביקטיביות שכן. וגם יסביר איך זה עובד במוח ואת דרך הפעולה של העניים.

על השאלה האם אני רואה אני יענה בסובייקטיביות שכן.
כתבתי לך תגובה ארוכה שמסבירה את זה.דבש חריף
חבל שלא קראת אותה.
קראתי ואני עדיין חולק. אבל כבר שלוש תגובות אחורה בינינוא"י זה קשה

אנחנו אומרים את אותם דברים אז א... לילה טוב. כבר הסברתי את עצמי.

אם את הולכת לפי ההלכה,ואומרת שכשתהיה מדינת הלכהדרשתי קרבתיך..

הדבר יהיה בסדר-אז מה פתאום שונה?כשאין לנו מדינת הלכה זה לא בסדר (מבחינתך) אבל לאן שאת שואפת-מדינת הלכה-זה הופך פתאום לבסדר...את סותרת את עצמך-או שאת לא סגורה על הדרך שלך

לא-תגובה לחפרנית גאה...אבל זה נכנס הרבה אחרי התגובה...דרשתי קרבתיך..

שמתי לבדבש חריף
יש הרבה היגיון במה שהיא אומרת. ואני נוטה להסכים עם דבריה.אני77

עשיית דין ברשעים צריכה לבוא מתוך בירור עמוק, ציבורי וגלוי של מהו טוב ומהו רע.

הצדק לא צריך לקבל צורה של אנרכיה אלא להיפך, צורה של שלטון, ובזמן שהצדק בא בצורת אנרכיה, הוא מזיק והרסני בהרבה תחומים, והרבה מהתועלות שלו חסרות.

כתבתי ייתכן!!חפרנית גאה=)
@דרשתי קרבתיך..
לא העמקתי בלימוד בעניין הזה, ולכן אני לא יודעת אם זה יהיה דבר מותר במדינת הלכה. כרגע, אנחנו חיים במדינת חוק, ועלינו לציית לחוקים של המדינה, שבהם איסור רצח הוא על כל אדם. ולכן כרגע, בעיני, המוסר הבסיסי הוא לציית לחוקי המדינה. כשתהיה בעז"ה מדינת הלכה, ונפעל עפ"י כל חוקי התורה **ייתכן** שדבר כזה יהיה מותר... ואז זה לא ייראה לי לא מוסרי. ושוב, אני מדגישה, **ייתכן**!! אני לא יודעת אם זה יהיה מותר או לא כי לא התעמקתי ולמדתי את הנושא הזה.
מה זה חוק של המדינה?דבש חריף
למה שיהיה איכפת לי מהחוק הזה?!
מי חייב אותי לציית לו? ואם החוק קובע שהגרוש מגוש קטיף מוסרי???
ומה הקשר בין החוק של המדינה למוסר?!

לחוקים של המדינה אין תוקף. וכ"ש ליהודים. ליהודי יש תורה. היא התוקף היחיד למוסר. ולא כמה שמאלנים דקטטורים שיושבים בבית משפט העליון.
אז בעצם כל תפיסת היסוד שלך כלפי המדינה שלילית.נאבדת

אם אתה מתייחס למדינה כמדינה יהודית, אז כאנטרס של היהדות (לא בדיוק הלכה) אתה אמור לציית לחוקי המדינה כדי לעזור לה להתפתח ולהיות חלק ממנה כדי לקדם את הגאולה ובניית ביהמ"ק בעז"ה.

ואם אתה תופס את המדינה בתור מדינה ככל המדינות אתה מחוייב לפי ההלכה לציית לחוקי המדינה! אני לא זוכרת ציטוט מדוייק אבל אם אני לא טועה יש הלכה כזאת.

לא נכון.דבש חריף
אני תופס את המדינה כהגדרה השניה.
ואין חיוב מבחינת ההלכה לציית לשום חוק מלבד התורה..
ואין לי בעיה להביא מקורות..

לשיטתך אסור לסרב פקודה לגרוש יהודים???
הצלחת לבלבל אותי...נאבדת

אני מתעקשת שיש הלכה כזאת, בעז"ה אביא מקור עד סוף היום.

בקשר לסירוב פקודה, אני חושבת שחובה לסרב פקודה לגרוש יהודים, אני עוד צריכה לחשוב איך זה מסתדר.... חצי חיוך

אולי את מתכוונת ל'דינא דמלכותא דינא'סתמישוו
אבל גם בזה יש הרבה גדרים..
אין בעיהדבש חריף
תביאי מקורות שיהודי מחוייב לחוקי (עאלק חוקי) גויים.
אם המדינה כלומר בג"ץ אומר לגרש יהודים.. את חייבת לצתת לחוק או לא? הרי זה חוק של המדינה את מחוייבת? לא? אין דבר כזה חצי חצי.. או שכן או שלא.. אם את חייה פה אז לגרש יהודים זה חוק. כי כך בג"ץ החליט..

תביאי מקורות אני יביא לך מקורות על המקורות שתביאי. שאומרים שיהודי מחוייב רק לתורה וכל משהו אחר זה פשוט הזוי. זה סילוף ואי הבנה בוטה של המושג תורה. והליכה אחרי בורות נשברים..
אכן התכוונתי ל"דינא דמלכותא דינא":נאבדת

שאלתי רב והוא אמר שמצווה זו תקפה כל עוד היא לא סותרת את התורה.

פינוי יהודים מא"י זו עברה ולכן פה לא חל "דינא דמלכותא דינא"

אז תראי.. אני יסביר את זה ממש ברור.דבש חריף
אני לא מזלזל באותו רב.
וגם לא בכל מי שפירש ביהדות שדינא דמלכותא דינא זה על משטר של גויים.
אבל זאת טעות. וגם אם נביא יבוא ויאמר לי שזה הדין. אני יאמר לו בפה מלא ובלי למצמץ שנתעלמו מעניו כמה דברים. בלי לזלזל. רק לחקור את האמת.

לפני שאני נכנס לחז"ל אני אפתח ברמב"ם שמקובל לראותו הפוסק לעניני הלכתא למשיחא..

הרמב"ם מסביר שמלך ממונה על פי סנהדרין של שבעים זקנים, ועל פי נביא. כמו שמואל שהיה בסנהדרין והיה נביא. שמשח את שאול ודוד.
מלכות היא דבר שעובר בירושה.. וכמו בכל ירושה הגדול קודם לקטן. אבל מדגיש הרמב"ם כל הענין של ירושת מלכות כל הלגיטימציה לירושת מלכות זה רק אם אתה ראוי. אם הוא לא יכול להכנס לרגליו של אביו בחכמה וביראת שמים לא ממנים אותו. וכקרטריון סף לירושת מלוכה הרמב"ם כותב .

"וכל מי שאין בו יראת שמים, אף על פי שחכמתו מרובה, אין ממנין אותו למנוי מן המנויין שבישראל."

כלומר אם הוא לא מקיים מצוות לא רק שירושת מלוכה אין לו.. והוא לא יוכל להתמנות למלוכה.. אלא גם שאר שררות על הציבור לא ממנים אדם מסוג זה. וכל מינוי כזה אין לו תוקף של מלוכה על פי ההלכה..

מה הדין על מלכי בית דוד? הרי הובטח לדוד שכסאו ימלוך תמיד? למה יש להם ירושה גם אם הם חוטאים? על כך מסביר הרמב"ם..

" כיון שנמשח דוד, זכה בכתר מלכות, והרי המלכות לו ולבניו הזכרים הכשרים עד עולם, שנאמר: "כסאך יהיה נכון עד עולם" (שמואל-ב ז,טז). ולא זכה אלא לכשרים, שנאמר: "אם ישמרו בניך בריתי" (תהילים קלב,יב). אף על פי שלא זכה אלא לכשרים, לא תכרת המלכות מזרע דוד לעולם; הבטיחו הקדוש ברוך הוא בכך, שנאמר: "אם יעזבו בניו תורתי, ובמשפטי לא ילכון [...] ופקדתי בשבט פשעם ובנגעים עונם, וחסדי לא אפיר מעמו"

כלומר אין זכיה של המלוכה תוקף הלכתי אלא לזכרים הכשרים מבית דוד. ולא לחוטאים להם אין תוקף הלכתי של מלוכה.
לכן כאשר הרמב"ם כותב את דיני מורד במלכות שיש לו רשות להרוג את מי שלא קיים את גזרתו בנושא מסויים. או דין שהמלך יכול ליתן מס על העם ושאסור להבריח מהמכס שלו. ויש לו זכויות על אנשים שהוא חושב שיועילו לו כל זה דין של המלך כלפי העם. אבל החובה לציית דווקא למלך. שתקף מבחינה הלכתית. מלך שלא תקף מבחינה הלכתית.. אז גם מבחינת ההלכה אין לו סמכות לתת מס. ואין עליו דין של מורד... כי הוא לא מלך. אמרי מעתה כל מלכות שאין לה את הקריטריונים של ההלכה, איננה מלכות, וההלכה מדברת על מלך שמבחינתה הוא מלך.

ואם נדייק מלשון הזהב של הרמב"ם: הרמב"ם כתב לענין מבטל גזרת מלך בגלל עשיית מצווה..

"המבטל גזרת המלך בשביל שנתעסק במצוות, אפלו במצווה קלה - הרי זה פטור; דברי הרב ודברי העבד - דברי הרב קודמין. ואין צריך לומר אם גזר המלך לבטל מצווה, שאין שומעין לו".

כלומר לא מדובר במלך שמבטל מצווה, שהרי הוא כלל לא ראוי להיות מלך. מדובר באדם שמבטל גזרת מלך כשר, בגלל שהוא עושה מצווה. והרמב"ם אומר כבהערת אגב, לא כמקרה במציאות, כי אם זה כך הוא לא מלך כשר, הרמב"ם אומר ואין צריך לומר אם מלך אומר לבטל מצווה... אבל זה לא האופי של המלך. זה לימוד של הרמב"ם

ועכשיו לחז"ל הגמרא בבבא בתרא מספרת לאחר שהורדוס הרג חכמים והשאיר את בבא בן בוטא לאחר שניקר את עיניו, יום אחד בא הורדוס וישב לפני בבא בן בוטא.. יומא חד אתא ויתיב קמיה אמר חזי מר האי עבדא בישא מאי קא עביד אמר ליה מאי אעביד ליה א''ל נלטייה מר אמר ליה [כתיב] {קהלת י-כ} גם במדעך מלך אל תקלל
אמר ליה האי לאו מלך הוא
א''ל וליהוי עשיר בעלמא וכתיב {קהלת י-כ} ובחדרי משכבך אל תקלל עשיר ולא יהא אלא נשיא וכתיב {שמות כב-כז} ונשיא בעמך לא תאור
א''ל בעושה מעשה עמך והאי לאו עושה מעשה עמך

כלומר מי שלא עושה מעשה עמך הוא לא נחשב מלך. אין לו דין של מלך ואין חובה לציית לו. מעשה עמך.. עם ישראל מיוחד במעשיו בזכות קיומו את התורה שבגללה בא הביטוי מעשה עמך.. מלך שלא מקיים אין שום הגדרה של מלך עליו.
לא כ"כ הבנתי איך החלק הראשון קשור...נאבדת

אבל בכל מקרה לא התייחסת ל"דינא דמלכותא דינא". או שאתה מתכוון שמלכות זה רק מלכות ישראל כשרה?

לא יודעת... לא נראלי שיכול להיות שכ"כ הרבה רבנים טועים.

במקרה הרב הספציפי שדיברתי עליו הוא אבא שלי, ואני נוטה לסמוך על דעתו שהיא דעת הרוב.

תראי..דבש חריף
התכוונתי למלכות ישראל.
מצד דינא דמלכותא זה רק לענין גזל. כלומר מלך בין גוי בין יהודי שקבע מס קבוע על מדינתו, ויש מוכסין יהודים שעובדים בתור מוכסין לגביית המס הקצוב מהמלך הם לא נחשבים גזלנים כשהם גובים את המכס משום שכשהמלך גזר על מס דינו דין.
אין פה קשר לחוקה. לנקמה או לרצח. רק לענין האם מס זה גזל או לא. (חוקה בממון רק עם גוי)

ובימינו זה מחלוקת האם המדינה בגדר מלוכה. או לא. כדי להתחייב במס מדין דינא דמלכותא. אבל אין לזה קשר להאם מותר לנקום או לא..

ככה שגם אם את טוענת דינא דמלכותא דינא זה לא תקף לחוקי מדינה. יש לנו תורה.
איך לשיטתך את רואה את השילטון במתכונתודבש חריף
בונה את בית המקדש????
זה האבסורד הכי גדול שיש.
לא מצליחים למנוע הרס בתים של יהודים. רוצחים יהודים. ואת כותבת שהמדינה תבנה את בית המקדש.
יום אחד זה יקרהנאבדת

אני מאמינה שזה יקרה בקרוב בימינו.

נכון, זה לא יקרה ברגע זה ממש כי המדינה לא ראויה.

אבל מספיק שיהיה ראש ממשלה ימני באמת שיקדם את הדברים הנכונים ותוך עשר עשרים שנה יש לנו בית מקדש. אני מאמינה שזה אפשרי.

אם יש לך הצעה אחרת ריאלית יותר אשמח לשמוע

ראש ממשלה ימני..דבש חריף
בא נראה..
בגין = בנה את בית המקדש או פינה את ימית?
שמיר = בנה את בית המקדש או הצטרף לועידת מדריד.
נתניהו = בונה את בית המקדש או מחריב בתים של יהדים עשה את הסכם חברון. ונאם בעד שתי מדינות לשני עמים.במתכונת הנוכחית יש שתי בעיות.
1. האנשים הללו לא באים מתוך האידיאל ההלכתי. וזה לא משחק אצלם.
2. גם אם נניח והיו מפלגת שלטון של 61 חכי"ם עם אידיאל הלכתי, (וזה ברור לך שזה הזייה..) המערכת עצמה כמערכת דמוקטית נוגדת את התורה. בג"ץ לא היה מתיר לך לבנות על חשבון המוסלמים, ועובד ציבור ברשות המחוקקת מחוייב לזכויות האזרח הדמוקטיות.

ראש ממשלה, כנסת, בית משפט עליון.. זה לא ממסד שמיצג יהדות או מדינה יהודית. זה מיצג מדינה דמוקרטית בלבד. אין חוק שהמדינה יהודית. ויש לך בכנסת 15 חכי"ם ערביים. מה שמייצג מדינה יהודית שתקים בית מקדש זה מדינה יהודית שמבוססת על תורה. סנהדרין. מלוכה על פי הסנהדרין. משטר על פי הסנהדרין. רק ככה יהיה הצדקה להקמתו של הבית
מתקנת -נאבדת

ראש ממשלה *דתי* וימני.

ואני מאמינה שאנחנו בעיצומו של תהליך שבו כלל ישראל מתקרב לאמת. 

וכן, יהיה אפשר לסדר את הכל כך שהבית ייבנה.

למה להיות פסימיים? אני לא רואה שלך יש משו יותר טוב להציע...

אז אני חייב לומר...דבש חריף
מי שמכיר את ההסטוריה של המדינה ואיך זה התפתח. מי שיודע מה המצב היום. מה זה דמוקרטיה. מי שמבין שיש שם אנשים שלא יתנו לאותו מנהיג לעלות לשלטון גם אם הוא יקבל מספיק מנדטים כדי לעבור. מי שמבין שדמוקרטיה לא הולכת ביחד עם גאולת הארץ משום שמי שמחליט זה הדקטטור בג"ץ. לא יכול להיות אופטימי

וגם אם יהיו 61 חכ"ים יהודים שמצפים לגאולת ישראל.. (וזה ברור שאין ולא יהיה.. יש היום יותר חברי כנסת ערבים. מאשר חברי כנסת יהודים ערכיים..) הרי שכל עוד הם נמצאים בכנסת הם לא יוכלו לשנות כלום, כי הם עובדי ציבור. והחוקים צריכים לעבור את הבידוק הדמוקרטי.. שזה לא הולך עם חוקי התורה היהודים..

הבסיס לשינוי מתחיל בראש ובראשונה בהבנה שממוסדות המדינה א"א להביא את הגאולה.
שני דברים לפני תגובה מלאה:דרשתי קרבתיך..

אני בטוחה שלמדת בשלב כלשהו בחייך על מעמד של גוי בארץ.

ולפי ההלכה הרוב המוחלט של הגויים פה צריכים לעוף.

תלמדי קצת על מעמד של גר תושב.

קיצר-זה יהיה מותר וברור שלאור העובדה שזו מלחמת קודש וזה בגדר של ירושת הארץ.

חוצמזה-

אני לא יודעת כמה פרופורציות זה ייתן לך-

אבל הם הציתו בית!

לא רצחו עם סכין....

הצתת בית זה רצח לכל דבר!!!נאבדת

את תגידי אותו דבר אם ח"ו יזרק בקת"ב על רכב יהודי ונוסעיו יפגעו???

זה לא רצחטוביה2
לכול היותר הריגה
פרט, נמק והסברנאבדת

מה יש להסביר?די"מ

(פריקה פריקה פריקה)!!!!!!!!!!!!!!1דרשתי קרבתיך..

נמאס לי כל הזמן להילחם באנשים צבועים בימים האחרונים!

ואני מקבלת בחילה לקרוא את מה שהם כותבים אבל אני עונה כדי לנסות להוכיח שהם טועים...

ונמאסססס מהליקוקים של כל הציבור בימים האחרונים!!!

ופתחתי על זה שרשור ומחקו לי אותו!!!

די"ם מבקשת רשות לתקוע את זה בהר הבית כדי שלא ימחקו לי!

ודיייייייייי טאטע תעזור לי אני מצטמררת ומזדעזעת מהיחס של כולםם

ת   פ   ס  י  ק   ו      ע  ם      ה   ח   נ   ו  פ  ה  הדוחה הזאת!!!!!1

"נקרא מחבל לכל דבר" ""להוקיע מעם ישראל"

פעם אנשים שעשו זאת היו נחשבים צדיקים!חלוצים לפני המחנה!

שמעתם על אצ"ל??לח"י??מרד גטו וורשה?או יותר עכשווי-המחתרת היהודית??

שמעתם??????????

דייייייייייי אני מתפוצצת

ואל תמחקו לי את ההודעה!אני עצבנית!!

תפתחי באר"מ או נסיו"פ.די"מ

לא יעזור נסיופ!כשפתחתי שירשור הוא היה רציני ומכובד שלא כמודרשתי קרבתיך..

עכשיו.צריך לעורר.ובנסיופ אינמצב.

מצבי כעת:דרשתי קרבתיך..

עצבניעצבניעצבניעצבניעצבני

בר שאסור להבליג על רצח יהודים!! אבלמתנחלת בנשמה!!

צריך לדעת איך לעשות את זה!1!

לדעתי סתם בנאדם שבא ועושה מעשה כזה זה נורא!!

צהל יכולים לבוא ולהחזיר מלחמה אבל בנאדם פרטי לא יכול לעשות דבר כזה!1

והמקור לכך הואטוביה2

כלומר אני מבין את ההיגיון שבזה. אבל זה לא מחייב אף אחד - יכולים לחשוב אחרת

הפיגועים ממש לא יהיו על המצפון שלהם.ראשית חכמה

אלא על המצפון של מי שמפריע להוריש מפה את הגויים.

לי עצוב יותר שיורקים לקב"ה בפרצוף עם מצעדים מתועביםפשושון

בקשר למצעד---צריך למחות,להתקומם,להוקיע,אבל לרצוח?דרשתי קרבתיך..

אחרי כל התועבה-הם בכ"ז יהודים...אבל לא על זה השרשור

אבל לא הבנתי למה לגנות..דבש חריף
אפשר לא להסכים בויכוח האם זה מועיל.
רצח יהודים. מדבר על רעיך. הם לא נכללים.
הם בדיוק ההפך כל המציאות שלהם יוצרת רק רע לעם ישראל וחילול ה' מאוד גדול.
כנראה שלדעתך ליהודים מותר רק להרצחהכהניסט הנודד
ליהודים מותר וחייב להגיבחפרנית גאה=)
אבל ב"ה שאנחנו חיים במדינה. וזה תפקידה של המדינה ולא של יחידים. וגם אם המדינה לא עושה כלום, זה לא נותן לנו את הזכות לקום ולעשות מעשה בעצמנו.
וצריך לזכור שגם אם לא תרצח זה רק על יהודים, זה עדיין לא אומר שצריך לקום ולרצוח סתם ככה את היושבים סביבנו. רצח וחיסול מחבלים? אני בעד. (ע"י הצבא כמובן!!) מתוכנן פיגוע? תרצחו את המתכננים. אבל סתם ככה משפחה?? נכון. התינוק הזה הוא מחבל פוטנציאלי. אבל הוא עוד לא מחבל. מבחינתי, כל עוד הוא לא תכנן לעשות משהו, הוא גם פוטנציאל משתפ.
רצח מעיד, וגם משפיע על נפש הרוצח, ועל זה כואב לי. שיהודי, היה מספיק אכזרי בשביל לקום ולרצוח. סתם ככה.
גם אני בעד חיסול רק של מחבליםהכהניסט הנודד
״כל ערבי הוא בחזקת מחבל! כל ערבי הוא בחזקת חפץ חשוד!״ (הרב מאיר כהנא הי״ד)
אני מצטערת, אבל הרב מאיר כהנא הוא לא הרב שלי.חפרנית גאה=)
אני מאמינה בזה שלכל אדם יש את זכות הבחירה, ועד שהוא לא בחר להיות מחבל, הוא גם יכול לבחור אחרת ולכן אין לי את הזכות להרוג אותו.
הוא לא צריך להיות מחבל, מספיק שהוא פה בארץ.ראשית חכמה

מישהו שאל אותו אם הוא רוצה להיות בארץ?נאבדת

מישהו הציע לו לעזוב את הארץ?

מישהו הזהיר אותו שתפקידנו להרוג אותו אם הוא נשאר בארץ?

הוא תינוק!!! אין לו מודעות!!!

לפני שאתה הולך למעשים נתעבים תנסה את הדרך הטובה יותר לבני הצדדים...

(*לא מדובר אליך אישית כמובן, אלא לדעה שהצגת.)

בסדר נניח לא לרצוחטוביה2
אבל לגנות??
בטח שלגנות!!נאבדת

הרגע הסכמת שזה היה לא ראוי.

מעשה לא ראוי שיש לו כ"כ הרבה השלכות, מגנים!!!

איפה הוא הסכים שזה מעשה לא ראוי?די"מ

לא הסכמתי לזה ח"וטוביה2

אבל הטענות שלכם נגד השלטונות שלא מתייחסים לטרור באופו שווה כאשר מדובר ביהודים-ערבים הם מזוייפות כמו שטר של 2 דולר אם אתם מתנהגים אותו דבר (ותבדקי כמה שרשורי שליסל/דומה יש כאן ותחשבי שמאז היו יותר מ200 ארועי טרור ערבי שאף אחד כאן לא טרח להתייחס אליהם)

לא צריך להציע לכל יחיד ויחיד.ראשית חכמה

מספיק להציע כעם.

אבל הבעיה היא שגם זה לא קרה...נאבדת

חוץ מזה שבמצב של העם כיום לא כולם יסכימו איתך לצערנו

מדינת ישראל היא הצעה אחת גדולה לשלום..די"מ

ולכן התגובה שלךטוביה2

לפי הדיבורהכהניסט הנודד
עבר עריכה על ידי פיתה פיתה בתאריך ט"ז באב תשע"ה 22:33
נשמע שאת תלמידה של הרב שלמה אבינר
אני תלמידה של עצמי..עוד לא קיימתי את "עשה לך רב"חפרנית גאה=)
הרב. בשבילךבצל סגול

בשבילי?! חחח בדיחה טובה!!!הכהניסט הנודד
הרבנים שלי הולכים לפי התורה הקדושה ולא לפי מה שהמדינה קובעת
............................................................ההוא גברא

צריך לחכות עד שהוא ירצח מישהו כדי להיחשב מחבל???????

צריך למנוע פיגוע לפני, לא אחרי.

חס וחלילה!! שלא ישתמע מדברי דבר כזהחפרנית גאה=)
ברגע שהוא מחליט להיות מחבל, עוד לפני שרצח- תעצרו אותו בכל דרך אפשרית!! אבל כשהוא עוד תינוק?? ועוד לא החליט מיהו?? באיזה זכות אתם לוקחים את החיים שלו??

יש לך שב"כניק על כל ערבי?

איך אפשר לדעת?

מעמידין דבר בחזקתויאירוש

וערבי הוא לא בחזקת מחבל, אולי חשש מחבל

יכול להיותהכהניסט הנודד
אבל זה לא משנה גם אם הוא רק חשש מחבל מותלת עליו האחריות להוכיח שלא
לפני רגע אמרנו שהואיאירוש

לא בחזקת מחבל, אז העמדנו אותו בחזקת "כשר". איפה בדיוק החשש? כשאתה תוכיח בוודאות שאתה יהודי, אני אשתדל להוכיח בוודאות שהוא "כשר".

אתה העמדת אותו בחזקת כשרהכהניסט הנודד
לא אני
זה לא אנייאירוש

זה גדולי הרבנים.

עזבו מחבל או לא מחבל.

הוא חי בארץ ישראל.

לכן המציאו צמד מילים יפות במילון היהודי..דבש חריף
ערבים החוצה

פעם ראיתי פח צפרדע שכתוב עליו "ערבים פנימה"

.....דבש חריף
זה כדי לחבר לו גלגלים..
ולהסיע אותם החוצה.

אתה כאילו יורד על הכותרת שלי..?

זה אומר שצריך לרצוח?יאירוש

אין אמצעים פחות נוראיים?

יש אמצעים פחות נוראיים!!!הכהניסט הנודד
אבל המעשה כבר בוצע, ולנו יש שתי אפשרויות, או לתמוך במי שפעל מתוך אהבה לעמו (גם אם אנו לא מסכימים למעשה), או לגנות. אני מעדיף לתמוך!!!
אתה תומך ברוצח נתעב,יאירוש

ואני מתעב אותו.

זה מדהים הבחירה שלך. באמת.

יש, הם יכולים פשוט לברוח.ראשית חכמה

משהם לא עושים את זה, אסור לנו להחיות נשמה.

"אין עושים מלחמה עםיאירוש
אדם בעולם עד משקוראים לו לשלום אחד מלחמת הרשות ואחד מלחמת מצוה."
זה לא אני, זה הרמב"ם.
את הודעת לתינוק הזה שזו הארץ שלנו?
הרמב"ם דיבר לפני המלחמהדבש חריף
היום אננחנו היום נמצאים במלחמה. וזה נכון. אנחנו היום בשלב שהם רוצחים אותנו ואנחנו שותקים.
ההלכה בהלכות מלכים זה לפני מלחמה.. לקרוא לשלום.
גם בתוך מלחמהנאבדת

(מה שאני אומרת הוא לא מידיעת הלכות...)

דעתי היא שצריך להימנע מהרג בחפים מפשע כל עוד אפשר. כל עוד לא נשלחה אזהרה רשמית, מטעם ריבונות יהודית כלשהי, שאנשי המשפחה יהרגו אם לא יעזבו את הארץ, כל הרג באנשים האלו לא מוצדק.

האדם ההוא: 1. פעל מטעם עצמו ולא מטעם מדינה או ריבונות יהודית.

2. לא הזהיר את יושבי הבית.

3. תקנו אותי אם אני טועה... יש מקורות בכלל שצריך להרוג כל גוי שמתיישב בארץ הזו? ומה עם גר תושב?

לא מקבלים גר תושב כשהיובל לא נוהג951753

זה הלכה שכולם(!) מסכימים עליה....

לא נכון.

למדתי את הסוגיה הזאת (עם שיעור ה'..קורץ) לפני המון זמן..

אני מקווה שאני זוכר נכון, יש סיכוי שקצת (או הרבה) ערבבתי דברים, אבל העיקרון בערך אותו דבר.

יש את דעת רש"י (הכי שמאלני) שאומר שכל גוי שלא עובד עבודה זרה יכול לגור כאן.

יש את... (לא זוכר) שעושה חילוק בין 7 עמים לסתם גויים, לא זוכר בדיוק אבל הוא מחמיר על התנאים של איזה גוי אפשר להשאיר, לא זוכר מה התנאים אבל נראה לי שהוא אוסר ערבים.

יש את הרמב"ם שמקל בתנאים אבל הוא אומר שהגוי צריך לקבל על עצמו בפני בית דין להיות גר תושב אבל היום אין סמוכים ולכן לא מקבלים.

המלצה:

אם אתם לומדים משהו תחזרו עליו. אני לא חזרתי על הסוגיה הזאת ושכחתי אותה.. עצוב

נ.ב.

אל תנסו להבין מה זה 'שיעור ה', רק איך שקוראים לו אמור להבין (קוראים לו משהו כמו 3547832645872369)

ההלכה אומרת..דבש חריף
שאם אנחנו צרים על עיר להלחם אנחנו חייבים לתת להם צד מאחד מצדדי העיר בלי מצור שהחפים מפשע יברחו.

לגבי הטענות.
1. מה זה משנה אם זה ריבונות או לא? המדינה לא מתנהגת על פי התורה והמילה נקמה לא בלקסיקון הביטחוני שלה. אז האצ"ל שעשו פעולות תגמול נגד הערבים טעו כי ההסתדרות לא תמכה בזה?? על זה נאמר "כשסוחרים במצפון משלמים בבנים"

2. זה לא קשור למלחמה.. זה נקמה על רצח יהודים. ואין לי מושג מה היה שם. במלחמה את לא צריכה להזהיר אף אחד מי שנשאר מהווה איום. פשוט מורידים את הבית בעיה שהוא לא ברח.

3. לא הורגים גויים סתם. אוייבים הורגים. גויים סתם מוציאים אותם מהארץ. ולא מקבלים גויים אלא מתי שהיובל נוהג על פי הרמב"ם..

ולפי הראב"ד לעניין ישיבה בארץ כן מקבלים.א"י זה קשה

אין לי כלום נגד הראב"ד.דבש חריף
אבל אני פוסק כמו דעת הרמב"ם.
ערבים החוצה.
ואני כמו הראב"ד- דבש חריף החוצה! סתם אני מצדד בך אבל מסיבותא"י זה קשה

אחרות. ולהציג ככה זה ממש פשטני.

חחחחח נסחפתדבש חריף
גם אם גר תושב שייך היום הם אינם גרי תושבדי"מ
מסכים ואפילו כתבתי על זה פעם מאמר הלכתי לקונטרס של המחזור..א"י זה קשה

...נאבדת

1. בטח שזה משנה! האצ"ל לא היה בתקופה שהיה שלטון יהודי מסודר ונבחר בארץ, היום, תרצה או לא תרצה, הממשלה המכהנת היא נבחרת העם!!! מה שאומר שרוב עם ישראל תומך בה. מה הקשר לסחר במצפון???

2. האם היה למי שעשה את זה מידע מדוייק שבבית הזה גר מחבל שפגע ביהודי? אם לא, אז זו לא נקמה... זה כמו ללכת  לבית מוסלמי בצרפת ולזרוק בקת"ב ולהגיד שזו נקמה... חוץ מזה שהמעשה הזה לא בא בעקבות פיגוע ספציפי כך שאני לא רואה איפה הנקמה כאן...

3. ההרג הזה היה בדיוק "הרג סתם". אף אחד לא אמר שהערבי הזה אויב.

4. כשהתייחסתי לאזהרה התכוונתי לזה. נניח שמישהו (נגיד המדינה) הייתה מחליטה שהבית שלך לא שלך ואתה צריך להתפנות ממנו. זה נראה לך אנושי שיבואו ביום בהיר אחד (או לילה, לא משנה), ופשוט ישרפו לך את הבית בלי שום אזהרה מראש?? שלפחות יתנו לך זמן לברוח!

האצ"ל גם הלך נגד בחירת ההעם.די"מ

העם לא תמך באצ"ל האצ"ל ולח"י היו "הפורשים".

יש בזה משהו...נאבדת

אבל מצד שני, אז לא היה מדינה ולא היו בחירות של ממש. היום יש.

היו בחירות למוסדות.די"מ

מה ההבדל?

היום איןטוביה2

יש % חסימה ולא נותנים ל'גזענים' 

וזה ברשות המחוקקת שבישראל היא החלשה מ3 הרשויות והלא משמעותית 

על בחירות לאחרות (לפחות לשופטת - כמקובל בעולם הדמוקרטי) אין מה לדבר

מי שמנהל את מדינת ישראלדבש חריף
זה לא הרשות המחוקקת. הם יכולים לחוקק מה שהם רוצים מי שמחליט באמת זה הרשות השופטת. בג"ץ הדקטטור.
זה מה שכתבתיטוביה2

אמרת שהיא חלשה מבין 3 הרשויות..דבש חריף
ואני אומר שאין דבר כזה רשות מחוקקת. זה עבודה בעניים. לא שהיא חלשה. היא פשוט לא קיימת כרשות שמחליטה על משהו ומחוקקת. חוץ מעניני חוץ ומדיניות חוץ של המדינה. שאין להם השפעה עלינו.

אבל בעיקרון אנחנו לא חלוקים. יכול להיות שלא הבנתי אותך טוב..
נאבדתהכהניסט הנודד
1) זה בכלל לא משנה! יש שלטון יהודי, אבל הוא לא עושה כלום כדי להגן על יהודים אז מה ההבדל? 2) זה לא משנה אם גר שם מחבל או לא! גר שם פולש שמתעקש לגור בארץ לא שלו וזה עושה אותו לאויב! 3) אל תיתממי! כל ערבי הוא אויב אלה אם כן הוא יוכיח שלא. 4) כבר עשרות שנים שאנו קוראים לערבים לעוף מהארץ שלנו, הוא היה צריך לעשות זאת
גדולי הרבניםהכהניסט הנודד
זה ביטוי מאוד כולל, תן כמה שמות, אני נתתי אמנם רק שם אחד אך מבחינתי הוא הרב שלי
נתחיל עם הרב אבינר,יאירוש
אולי אח"כ אני אוסיף.
שבעצמו העז לחלוק על רבנים גדוליםהכהניסט הנודד
הרב שפירא והרב אליהו זצ״ל בעניין סירוב פקודה
מה אתה רוצהיאירוש
לומר בזה?
זה היה הערת אגבהכהניסט הנודד
שזה מגוחך לטעון כלפיו "גדולי הרבנים"טוביה2

כאשר מבחנתו הוא המשג הזה חסר משמעות

ממתי רבנים לא חולקים על רבנים אחרים??ענבל
בס"ד

כל הפואנטה ביהדות היא מחלוקות.
כל הגמרא מלאה מחלוקות.
אי פעם אמרת על אמורא כלשהו שזה לא בסדר שהוא חלק על אמורא גדול ממנו?
כל הקטע היה הדעות השונות והויכוח.

הרב שפירא והרב אליהו זצ"ל רבנים גדולים זלא כולם הולכים בדרכם וזה לגיטימי.
ומותר לרב אבינר לחלוק על דעת רבנים אחרים.
גם אם אתה לא מסכים איתו.
מחלוקות ביהדות הן בכלל לא פואנטה, הן קיימות בגלל טבע האדםאיל אחר

וכשאנו חיים את חיינו הדתיים בצורה שלמה , עם סנהדרין, המחלוקות מוכרעות על המקום. רב שיורה נגד הכרעת הסנהדרין דינו מיתה (זקן ממרה). בגלות נוצרה תרבות של מחלוקת כי אין לנו סנהדרין. זו אחת ממחלות הגלות. מחלה שלמדנו לחבב, כי זה מאפשר לנו גמישות הלכתית בשיטת "יש על מי לסמוך".

הסנהדרין הכריעו, אבל המחלוקות היו קיימות.ענבל
בס"ד

וטבע האדם הוא חלק מהעניין.

קיצור הנקודה שלי הובהרה.
גם אני רוצה להבהיר:איל אחר

אפשר לחלוק וצריך לכבד את כל הרבנים שהוזכרו, שליט"א וזצ"ל. 

אלא שכל עניין הפואנטה שאמרת בדברייך הוא לא נכון מיסודו. היהדות נגד מחלוקות, והמחלוקות שנוצרו אגב משא ומתן הלכתי הן לא המטרה. לא מוותרים על דיון ענייני בגלל שרוצים לברוח ממחלוקת, אבל לאחר הכרעה אין מחלוקת. כדי לחלוק על בית דין צריך להיות גדול ממנו בחכמה ובמניין.

"תורה אחת ומשפט אחד יהיה לכם". טבע האדם סולד מזה, והוא בכלל לא חלק מהעניין.

גם בתקופת הסנהדרין היו מחלוקותחפרנית גאה=)
אלא ששם הסנהדרין פסקה בסוף הלכה אחידה, והיום אין סנהדרין. המחלוקת היא לא המצאה שלנו..
ההשגה שלי היא על האידאליזציה של המחלוקת באמירה:איל אחר

כל הפואנטה ביהדות היא מחלוקות. זה לא היה בתקופת הסנהדרין. אנחנו חיים ככה בדיעבד, אבל לקבוע שזה דבר רצוי ביהדות זה פשוט לא נכון.

מי שאוהב להנציח את המחלוקת, ולעשות מהיהדות תרבות של מחלוקת, זה מי שרואה בפלפול מטרה או מי שרוצה להציג את היהדות כפלורליסטית. כך או כך זו טעות. 

יש כללים במחלוקתהכהניסט הנודד
אדם יכול לחלוק על גדולים ממנו בהלכה, אך הוא צריך להסתמך על ת״ח באותו שיעור קומה כמוהם! הוא בטח לא באותו שעור קומה!
אני לא שותף לדעה שלך על אנשי תורה שהוזכרו כאן.איל אחר

אני בכוונה לא מזכיר שמות. אני לא יודע באיזה "גדולומטר" אתה משתמש, כשאתה מודד שיעור קומה כזה או אחר. 

כשאין סנהדרין מותר לחלוק, הנימוקים הם אלו שקובעים. אסור בשום פנים לעשות מהמחלוקת אידאליזציה.

בטח!951753

בגמרא הרבה פעמים שואלים "מה, הוא חלק על הרב הזה שהיה מראשוני האמוראים?"

הרבה???טוביה2
הלוואי שזאת הייתה הבעיה שלו.יזהר

בוא נתחיל מזה שהוא מתיר כרתות.

במציאות של היום ערבייכול לקום ביום בהיר ולצאת לסיבוב עם הרכבדרשתי קרבתיך..

ולסיים את הסיבוב בסיפור כמו של שלום יוחאי שרקי...איך אפשר לדעת??גישתך---מפגרת.

אולי נאמריאירוש
שאפשר גם לומר את זה על יהודים בגלל ברוך גולדשטיין? אי אפשר להטיל ממקרה אחד על הכלל.
חוץ מזה שזה לא יפה לכתוב גישתך מפגרת
אז ככה-דרשתי קרבתיך..

אם ברוך גולדשטיין לא היה עושה את מה שעשה-היו מאורעות תרפ"ט2#.תברר ותראה.

ונמשיך-מה זה להטיל ממקרה אחד על הכלל??זו הייתה דוגמית קטנה...לא עובר חודש בלי כמה מקרים של טרור-על רובם לא היה שום מידע מוקדם.תזכיר לי מתי היה ברוך גולדשטיין?21 שנים....

ולהטיל ממקרה אחד על הכלל-זה בדיוק מה שעשית עכשיו...

ובקשר לגישתך מפגרת-

פשוט נשבר לי מזה שאומרים שצריך לטפל רק במחבלים...אין הפרדה.ונמאס לי לחזור על זה.אז כן,ככה כתבתי.אתה מוזמן לחפש תגובות שלי בעניין.

אז ככה-יאירוש

בקשר למאורעות תרפט 2- זה ממש תלוי אצל מי אני אברר...

כמה פיגועים יש? המון. כמה ערבים יש? הרבה הרבה הרבה יותר. (תסתכלי לדוג' כמה ערבים עוברים עכשיו בפסל הלבן ולא עושים שום פיגוע..)

תזכירי לי מתי היה הפיגוע בכפר דומא...

ולהטיל ממקרה אחד על הכלל זה בדיוק מה שעשית, החזרתי באותו מטבע.

וזה שנשבר לא אומר שצריך לכתוב מה שעולה לראש. (והמון פעמים נשבר לי מהשטויות שרצות בערוץ7)

אני אגיב מחר...דרשתי קרבתיך..

ד"א

נמאס מהעיוורון.

שלך ושל רבים אחרים.

שמעתי סיפורים ממש הפוכים על הרב כהנא באזכרה ה21 שלו..א"י זה קשה

לא זוכר מי ספר עליו סיפור בסגנון של "אין לנו מלחמה עם המוחמד הפרטי"

את המשפט ״אין לנו מלחמה עם המוחמד הפרטי״ אמר הרצי״ההכהניסט הנודד
לא ידוע לי שהרב כהנא הי״ד אמר דבר כזה, אבל מאוד אשמח אם מישהו יאיר את עיני בעניין (כולל מקורות)
זה סיפור מהאזכרה. אין לי מקור ובזמנו מאוד התעצבנתי על המספר.א"י זה קשה

אתה מוזמן לשאול את זקני התנועה מה היה יחסו לסתם ערבי שהוא פגש ברחוב ושאל אותו מה השעה או מתי האוטובוס.

ברור שהם נלחמו במוחמד מהרחוב. אבל לא כי הם שונאים את מוחמד אבו סחבאללה, זה כי הוא שייך לעם הערבי.

על אותו משקל אמר הרב כהנא (אני לא זוכר את המילים המדוייקות) אם מישהו ירביץ לי כי אני 'כהנא' (יעני משהו אישי נגדי) אני אסלח לו.

אבל אם הוא מרביץ לי כי אני 'יהודי' אז אני אגמור אותו.

אין לנו מלחמה עם מוחמד הפרטיטוביה2
כל מוחמד בכול מקום או זמן הוא אופציה
אכן.די"מ
הרב בנימין מסביר בכמה מקומות לעניין להתגרות הגויים שזה יהודי פרטי שמתגרה בגוי פרטי.
אך אין ספק שהוא חשב שיש לנו מלחמה איתם כאומה ולכן גם עם כל פרט ופרט ואין לי ספק שהוא היה תומך בהצתהנשגרמה להרג התינוק בדומא
אם אתה מאמין למה שכתבת ואתה בעל טיפת הוגנות תחפשא"י זה קשה

עמוד הימיני דיני מלחמה ותראה שם מה הרב ישראלי כותב בנושאים האלה (הרב הכי גדול שפסק בדיני מלחמה ב900 שנה האחרונות בצורה שיטתית ומסודרת) ואח"כ את דברי הרב גורן בנושאים האלה והרב הרצוג ותלמד קצת מקורות חוץ מרמב"ם ואור הרעיון ואז תדבר. קל מאוד ללמוד ספר אחד או שתיים ולחשוב שזה חזות הכל.

אם אתה באמת מתעניין ורציני בהלכות מלחמה עיין בעמוד הימיני. תופתע.

אני לא מחזיק מעצמי כ״חזק בהלכות מלחמות״הכהניסט הנודד
הרב כהנא הי״ד הוא הרב שלי, אני הולך אחריו באש ובמים, ולכן אני לא רואה צורך ללמוד דעות אחרות עם כל הכבוד לרבנים שהזכרת (ויש המון כבוד, אני לא בא חלילה לזלזל בכבודם)
א. זה ממש שטותי לסרב לקרוא כתבים של רבנים אחריםא"י זה קשה

כי הסיבה שאתה תלמיד שלו זה בגלל שאתה משוכנע שהוא מייצג את היהדות האמיתית ולא מזייף ומושפע מתרבות נוצרית. אבל למה אתה כל כך בטוח? תלמד את הרב שאול ישראלי דיני מלחמה ותראה האם אכן הרב כהנא מייצג את היהדות האמיתית. להגיד הוא הרב שלי זה לא תירוץ כיוון שאתה בחרת אותו כי הוא נראה לך הכי צודק, אז תתמודד ותראה דעות (הלכתיות ) אחרות. מה גם שבהלכה וביחוד בהלכות נפשות אסור ללכת על פי דעה אחת וחייבים ללמוד את כל הדעות. מה גם שהרב כהנא לא היה פוסק הלכה והוא גם לא התיימר להיות.

אני לא מסרבהכהניסט הנודד
פשוט לא רואה צורך בזה, אם יש קטעים מסוימים שלדעתך הם קשורים לדיון תעלה אותם לפה ואשמח לקרוא
אז כמו שאמרתי אתה אמור לראות צורך. אין לי עוד מה להגיד.א"י זה קשה

דווקא הרב ישראלי פסק שגם ליחיד מותר לעשות פעולות-נקם.ראשית חכמה

ראיתי. האמת שלא ידעתי. צריך לבדוק אם זה אכן הלכה למעשה.א"י זה קשה

אשתדל לשאול את הרב נריה גוטל או את הרב שריר ששניהם מהקורבים אליו ביותר.

אגב הרב ישראלי גם היה ממלכתי גדול.

אגב מה המקור לזה שהוא התיר פעולות נקם ליחיד?

לפי מה שזכור לי הוא פרסם בעיתון לאחר מקרה כזה.די"מ
כשאני יהיה על מחשב אולי אני אחפש בדיוק
אחת מפעולות התגמולטוביה2
ישראל טענה באו''ם שזה 'אזרחים זועמים' ולא צה''ל (וזה שזה נראה כמו צבא מסדר זה כי כל האזרחים עושים צבא)
ואז הרבישראלי כתב גם למה זה מותר
אם תוכל להביא לפה את הצילום זה יהיה מצויין.די"מ

אין ליטוביה2

בדיוק!!ממש ככה!!מתנחלת בנשמה!!

מסכימה איתך בכל מילה...

עצם העובדה שיהודי מסוגל לרצוח בנאדם שהוא עדיין לא האויב שלו זה נורא!!

איך בנאדם יכול לבוא ולרצוח בנאדם!? זה נורא!! ועוד יהודי!!!1...

אלא אם כן הוא האויב שלו ואז הקם להורגך השכם להורגו...

מתנחלת בנשמההכהניסט הנודד
איך את יכולה לדעת אם הוא חס ושלום רוצה לרצוח אותך לפני שהוא עשה את זה?
נכון..אבל.....מתנחלת בנשמה!!

דבר ראשון..הוא תינוק!!!!!!!!....

נכון אולי כשהוא יגדל אז הוא יהיה מחבל אבל אולי גם לא וצריך לקחת את זה בחשבון...

חוצמזה אתה לא יכול לבוא ככה סתם ולהרוג כל מי שאתה חושב שאולי יכול להרוג אותך מתישהו...

ותחשוב איך זה מציג אותנו בעיני שאר הגויים..זה אכזרי להרוג תינוק...וזה יכול לגרו אפילו לחילול ה'...

דבר שני...במלחמה אתה יודע שכל אחד שבא להילחם נגדך בא במטרה להרוג אותך...

הן עם לבדד ישכון ובגוים לא יתחשבהכהניסט הנודד
אשרי מי שיאחז את עולליך וינפץ אל הסלע, את זה לא אני אומר, את זה אומרים התורה הקדושה ודוד המלך ע״ה
אני לא ככ בקיאה בפרטי המקרהמתנחלת בנשמה!!

אבל בכל זאת אי אפשר שכל אחד שיחליט שבאלו להרוג איזה ערבי יבוא ויעשה את זה...

בשביל זה יש את המדינה וצהל וצריך להשאיר להם את העבודה הזו...

הבעיה היא שכשמשאירים למדינה לעשות את העבודההכהניסט הנודד
אז היא לא עושה את העבודה
אזמה!?מתנחלת בנשמה!!

זה עדיין לא נותן את הזכות לקום אנחנו ולעשות את זה!!

אם המדינה לא מגנה עלייהכהניסט הנודד
יש לי זכות מלאה לעשות כל מה שאני רואה לנכון לעשות כדי להגן על עצמי
אם מישהו בא אליך עם סכין או אקדח או כל דבר אחר-נאבדת

זכותך וחובתך להגן על עצמך ולהרוג אותו.

אבל גוי שכל חטאו הוא עצם זה שהוא גר בארץ, חוץ מזה שהוא תינוק שאין לו בינה ודעת, ואפילו לא הוזהר לעזוב את ארצנו לפני נקיטת אמצעים, אין לך שום זכות להרוג!

ושוב- אם כל מי יחשוב שאולי אתה מאיים על חייו בעצם קיומך יקום ויהרוג אותך או כל אדם אחר, מהר מאוד נגלה שחצי מהעולם לא קם בבוקר.

למה להגיע למצב שמישהו מאיים עליי עם נשק?!הכהניסט הנודד
למה לא למנוע את זה מראש?! לאויב מתייחסים כאויב ולא משנה בן כמה הוא, תסתכלי בסרטונים ביוטיוב ותראי של ילדים בני 4 בערך זורקים אבנים על חיילי צה״ל
אתה באופן אישי ופרטינאבדת

כן, צריך לחכות.

למנוע מהמצב להגיע לידי כך זה תפקיד הצבא.

וזה כתוב ב??טוביה2

בלב שלי.נאבדת

לא יודעת אני אבדוק אם יש לזה מקורות כתובים. אני מדברת יותר על הרוח של היהדות והעיקרון.

הלב שלך הוא לא מקור הלכתי.די"מ

"הרוח של היהדות" זה נסיון בריחה של אנשים מדיון ענייני.

מה גם שזה לא נכון.

תקראי קצת על מה דוד המלך עשה.

אֶת-הָעָם אֲשֶׁר-בָּהּ הוֹצִיא, וַיָּשֶׂם בַּמְּגֵרָה וּבַחֲרִצֵי הַבַּרְזֶל וּבְמַגְזְרֹת הַבַּרְזֶל וְהֶעֱבִיר אוֹתָם במלכן (בַּמַּלְבֵּן), וְכֵן יַעֲשֶׂה, לְכֹל עָרֵי בְנֵי-עַמּוֹן; וַיָּשָׁב דָּוִד וְכָל-הָעָם, יְרוּשָׁלִָם" 

לא רק זה. דוד מלך ישראל בשבילך להוכיח משהו לשאולמישהי=)

(לא זוכרת מה @יהודה פ.)

הלך וכרת איזה מאתיים עורלות פלישתים

איזה כיף לצטט רק את מה שנוח..א"י זה קשה

קשה לי להאמין שכל פסוק בתהילים הוא הלכה..ענבל
בס"ד

או הוראה להמון.

בשביל זה יש תושב"ע.

(אגב, גם בתושבע לא ראיתי הרבה שפוסקים על פי תהילים, במחילה.)
אני לא מאמין שהם באו בכוונה להרוג את התינוק..דבש חריף
זה התגלגל ככה.. בטח הם זרקו את הבקבוק וטסו מהמקום. סמכו על זה שמישהו יקום.. ויבריח את כולם.
אבל זאת רק אמונה..
החוברת שנחשפה קצת מראה אחרת.ראשית חכמה

ומה הבעיה בזה?

הי הי! החוברת לא קשורה לזהמישהי=)

המדינה החליטה להילחם בטרור

ולעצור תא גל הפיגועים האחרון והחליטה לעשות מעצרים מנהליים

שזה מעצרים ללא משפט

על אנשים שאין להם למה לעצור אותם

לא תרצח הכוונה על יהודי!!!! את הערבים צריך להרוג!!!!שונאת ערבים

ארץ ישראל של עם ישראל זה הארץ שה' נתן לנו לרשת אותו ולכלות את כל אוייבנו מסביב!! 

כל הכבוד להם!!

ביהדות יש דבר שנקרא נקמה.

יהודי זה לא אחד שאמור לפחד מלנקוט שום צעד של אלימות, יש גם אלימות לשם שמים.

שצריך להגן על עצמינו לא אומרים "אנחנו יהודים, אנחנו מוסריים, אנחנו לא מתנהגים כמוהם ולא אלימים"

ולא רק בהגנה, גם בנקמה מותר אלימות. מותר? צריך!

יש דבר כזה ביהדות. בגמ' בכתובות (אני לא זוכר בדיוק, יכול להיות שבטעות ערבבתי את הגמ' עם רש"י, אבל זה לא משנה את המשמעות) "אלא מעתה גדולה נקמה שניתנה בין שני שמות. אין במקום שצריך נקמה דבר גדול הוא"

(עיין באור הרעיון לרב כהנא שפירט עוד מקורות על חשיבות הנקמה)

http://www.rabbikahane.org/ArticleView.aspx?id=145

אז מה בכל זאת לא טוב במה שהם עשו?

ליחיד אין כח לעשות כלום. כל מה שהם עושים זה רק לשחק תופסת עם המשטרה.. שרפתי מסגד, היה מרדף מעניין, תפסו אותי, כלא, שחרור, הצתה, מרדף וחוזר חלילה.

הנקמה אמורה להפגין כוח "איתנו לא מתחילים" זה צריך להעשות בצורה שתשיג את זה, לא שאיזה גבעון ישרוף ילד ויברח.

(לא שאני כל כך מזדעזע ממה שהוא עשה, אבל זה חסר תועלת)

צריך שכל העם יעמוד על שלו, שהם יראו שיש פה עם שלא מתחילים איתו.

אחד שמנסה לשחק שוטרים וגנבים עם השב"כ באמת לא משנה משהו.

אז מה שעצוב פה זה לא ש"יהודים פגעו", יהודים אמורים לפגוע.  המעשה לא שלילי, הוא רק לא מועיל.

עכשיו צריך לחכות שכל עם ישראל יבין את זה. יקח 10 שנים, 20 שנה, 50 שנה,

בסוף כולנו נתעורר וננפץ את עולליהם אל הסלע

מסכימה עם חלק מדבריך, ואין לי כח לפרטחפרנית גאה=)

תפתחי את הקישור, תקראי את הפרק באור הרעיון ואז תדברי

אז הפתרון הוא לא לעשות כלום?הדובדבן שבקצפת

אם לעשות דברים ביחידות לא עוזר, הפתרון הוא לגרום לרבים לעשות את זה, לא לברוח מאחריות ולהגיד ש'ביחיד זה לא עוזר אז בואו לא נעשה כלום'.

אם זה יקרה פעם אחר פעם, באיזשהו שלב תהיה מציאות שערבי יפחד להרים את הראש.

ולא בהכרח בגלל שהוא חושב שכל יהודי שיראה אותו יהרוג אותו, אלא בגלל שכל יהודי שיראה אותו עלול להיות זה שהרג את השכן שלו. אז הוא יפחד.

ליחיד יש המון כוח. כדור שלג לא נוצר מעצמו, מישהו צריך להתחיל אותו. להתחיל מכמה פתיתי שלג ולדחוף אותם במדרון. ואם אותו יחיד לא ימסור את הנפש על זה, הכדור לעולם לא יווצר ואנחנו נשאר תקועים כמו עכשיו, ולעולם לא נתעורר לנפץ את עולליהם אל הסלע. 

דשנו בזה המון. רק.משו אחדדורשת קרבתך
אין דבר כזה פלסטינאי!
אין ולא היה העם הזה- פלסטין
זאת המצאה של מזרוחניקים מה שאת אומרת.ראשית חכמה

מה ההבדל בינם לבין האמריקאים?

זאת המצאה של המזרוחניקים שלא רוצים להודות שיש פה עם שצריך להלחם בו.

אפשר לקרוא להם ערבים. לא פלסטיניםדורשת קרבתך
איזה שטויותסתם אחת
זה עובדות שאין עם כזה. מקור המילה פלשתין באה בכלל מהפלישתים.. היוונים קראו פלסטין לאיזה עיר שהם היו בה והערבים שהגיעו לארץ ניכסו את זה לעצמם.
^^^^^^^בגדוליאירוש
מה הקשר?ראשית חכמה

מקור המילה "אמריקה" הוא בכלל לטיני ואין לו קשר לילידים האמריקאים. סתם אנגלים שברחו מאירופה והקימו לעצמם מדינה.

אז ה300 שנה האלה זה ההבדל?

מתי נאסרה ההגדרה העצמית?

מה הופך אותם לעם? לאיפה הם שייכים?סתם אחת
המיקום של "פלשתין" הוא ארץ ישראל. זה מקומם?
זה לא קשור.ראשית חכמה

ברור שהם לא לאום אתני גם האמריקאים הם לא לאום אתני, אלו ואלו לאום פוליטי.

אין שום סיבה שאם את קוראת לאמריקאי "אמריקאי", לא תקראי ככה לפלשתיני.

והכנעניים? פה זה המקום שלהם? כנען הרי זה ארץ ישראל?

פשוט - הם מגדירים עצמם כעםResiste

הגדרת הלאום היא לא שייכות למקום כלשהו, על אף שלעמים יש זיקה למולדת כלשהי לרוב.

ללא ספק, הציונים הם אלה שחיזקו את העם הפלסטיני, לפני שהציונות תפסה תאוצה והפכה לאיום ממשי על הפלסטינים, הלאומיות באזור לא הייתה כזו חזקה. אחרי שיהודים היגרו לפלסטינה (אז) ההתעוררות הלאומית רצה.

בנוסף להגדרה, מן הסתם שאר התכונות המשותפות. המצב הפוליטי רק מחזק את הלאומיות, שכבר קיימת.

כל עם הומצא, גם הפלסטיני מן הסתם. אף עם לא נפל מהשמיים. או שאת יודעת משהו שאני לא?

העם היהודי, גם מוטל בספק מבחינה אתנית. הרי שינויים אבולוציוניים כאלה לא קורים ביום או ב2000 שנה ועדיין היהודים שהגיעו לכאן הם בעלי מראה שונה מאוד. מעבר לפערים התרבותיים, מבחינה ביולוגית, יש כאן משהו לא תקין שמוכיח התבוללות, אז אל תבואי עם הקלף מול הפלסטינים כאילו מוציא לשון

אולייאירוש
אני אקים עכשיו מדינה ולאום על הספה שאני יושב עליה?
אף אחד ממכם לא ענה עניינית לטענה מה זה שונה מהאמריקאיםדי"מ
אתה רוצהיאירוש
לענות על השאלה שלי?
איזה שאלה?די"מ

תסתכל איזה 3יאירוש
תגובות למעלה
ויהיה הבדלים בינהיאירוש

לאמריקה ולפלשתינים?

לאמריקאים יש תרבות ומדינה שמייחדים אותם בתור עם..אדם כל שהוא

האם לפלשתינים יש אפיונים ייחודיים שמייחדים אותם מיתר הערבים ברמה שתעניק להם מעמד של עם בפני עצמו?

לא נראה לי, אבל אני לא מומחה גדול לתרבות ערבית ופלשתינית.

התרבות האמריקאית התפתחה עם השנים.די"מ

ועדיין זה לא נראה לי הבדל כזה עקרוני.

@ראשית חכמה

איך אתה מגדיר עם?אדם כל שהוא

אם אנשים מגרים את עצמם כעם הם עם.די"מ

למה מה ההגדרה שלך?

הם לא צריכיםטוביה2
להגדיר את עצמם סביב משהו?
סביב ההגדרה.די"מ

כן הייתי תופס שזה קשור לייחודיות..אדם כל שהוא

וגם אם נקבל את ההגדרה שלך, עדיין, נשאלת השאלה ממתי הם הגדירו את עצמם כעם.

כי יש משמעות להבחנה האם יש כאן עם שהיה בארץ לפני התנועה הציונית, , או שיש כאן עם שהחליט להפוך לעם בעקבות התנועה הציונית.

לא רלוונטיטוביה2

לא לשאלה האם הם נחשבים עם או לא

ולא לשאלה על הבעלות על הארץ

אני לא התכוונתי לומר שאם היה פה עם פלשתיני, הארץ שייכת לו..אדם כל שהוא

לאום פוליטי הוא תלוי הגדרה עצמית.ראשית חכמה

אין כל קשר לתרבות.

האמריקאים שונים באופן כללי...Resiste

קשה להגדיר היום עמים לפי ההגדרה היבשה והשטחית שלומדים בכיתה ט', כי יש מורכבות, למשל כמו עניין האמריקנים והפלסטינים.

קודם כל, לפלסטינים יש דמיון מולד שלאמריקנים אין, אבל הדמיון קיים גם עם שאר הערבים. בנוסף, האתניות הזו גם אצל יהודים-ערבים. לצורך העניין, אני דומה יותר לערבי במראה מאשר ליהודי אשכנזי, גם מבחינה גנטית אני קרוב יותר לפלסטיני (שזה מסבך גם את היהודים עם עניין הלאומיות, האם היהודים הם עם אחד)

גם התרבות האמריקאית לא "התפתחה עם הזמן", היא עדיין לא תרבות אחת אחידה, כמו הישראלית. במדינות מהגרים, ישראל ואמריקה למשל, אין תרבות אחת. לשחורים יש תרבות, ללטינים יש תרבות (שהם גם מתפלגים) ובכללי יש גם דברים משותפים לאמריקאים שהם פיתחו. גם אצלנו, יש מוזיקה "ישראלית" שהיא מוזיקה מזרח-אירופאית ומוזיקה מזרחית, שלא נחשבת לישראלית אפילו.

לפלסטינים יש את התרבות הערבית, יש את המוסלמית (לרובם) ויש תרבות פלסטינית שהתפתחה. אבל "התפתחה" זה לא טיעון נגד תרבות, כי כל תרבות התפתחה. כל עם נוצר. אז לא הבנתי איך זה מפיל את הטענה שהם עם.

לפלסטינים יש דברים שמשותפים להם, לאמריקנים גם, אבל יש הבדלים בין העמים. הפלסטינים הם חלק מהאומה הערבית, שפלסטין-ישראל-כנען-תקרא-למקום-הזה-איך-שבא-לך היא חלק מהמרחב הערבי, זה לא בדיוק קיים אצל אמריקה. הלאומיות הערבית היא שונה, לכן קשה להשוות אותה לאמריקאים, כי יש אומה ערבית ויש עמים ערביים שאחרי הכל, לבנוני הוא לא מרוקאי. יש פערים.

כמו שאמרת, ההגדרה על ידי העם עצמו היא החשובה. לחפש הבדלים בין לאומים ב2015 זה מורכב, כי לאומיות מורכבת. יהודים, ישראלים, פלסטינים, ערבים, אמריקאים - זה די בלגן.

צודק.די"מ

גיבוב של שטויותטוביה2
1 כמו שכבר כתבו - אין לא תרצח בגויים וחיות וירקות או אורז
2 בשביל לדון גויים לא צריך סמיכה - והגמרא כבר כותבת שכל אחד יכול להיות דיין לעניין זה. התורה אומרת 'שופך דם האדם (נרצח) דמו ישפך (של רוצח) - כי בצלם אלוקים עשה את האדם (כלומר הדיין הוא בעל סמכות להרוג והסמכות היא שהוא צלם אלוקים - צלם אלוקים נותן סמכות להרוג ולא להפך)'.
3 לא עצוב שיהודי נלחם - אם זה עצוב לך - תחשבי כמה צריך להיות עצוב על אגודת הרוצחים הנקראת צה''ל - תחשבי רק על הערבים האומללים (כולל נשים וילדים) ש'נרצוו בעז''ה
4 מה כואב שיהודי נלחם?? או פוגע??
5 מצפים מאתנו לרמה מוסרית יותר גבוהה מאוסף החרטות שהאיחוד הארופאי מנסה לכפות עלינו. מוסר משמעו אם הורגים יהודים - צריך נקמה. אם פוגעים ביהודים - צריך נקמה. אם פוגעים ברכוש של יהודים - צריך נקמה.
6 אני אוהב את דרך ה'מחשבה' הזו - האם זה גם אשמת הנאנסת זה שפגעו בה?? אם יש ערבי שרוצה לפגוע -כדור בראש. זה לא קשור לדיון
2. מה המקור???? אני מכיר רמבם שלא מחלק בזה.א"י זה קשה

נדמה לי שזה פרוש הרמבןטוביה2
בכול מקרה מוסכם על כולם שאין לא תרצח בגויים
ומוסכם שאסור להרוג סתם - השאלה היא מה המצב שלנו.
אני לא חושב שתצליח למצוא מקור הלכתי לכך שיש 'דין ציבור' לכבוש - בפוסקים שלפני קום המדינה.
שלהרוג גויי לא צריך סמיכה אלא אם כן זה בגדר מלחמה??? ח"וא"י זה קשה

טעון מקור..

אה - לא דיברנו על אותו סעיףטוביה2
חשבתי שאתה מדבר על הסבר הפסוק.
כמובן שכדי להרוג גוי לא צריך סמיכה אף פעם לפי כל הדעות. השאלה היא האם אני צריך לדעת שהוא עשה איסור - או שלא כי הסתמא שהוא עשה איסור וכל עוד לא הכח אורת מותר. או שאולי זה בכלל תלוי בשאלה האם אני בא בתורת דיין וכו' (זה שיטות הרמבן ר''י והרמבם)
מה??? תביא מקור. אני מכיר מקורות נגד בשפע.א"י זה קשה

אין לי כח לכתוב שוב אבל אתה יכול לקרא תורת המלך (פרק שני)טוביה2

אתה מכיר רמב"ם מצונזר.ראשית חכמה

תוכיחי. אני מכיר הוצאת מפעל משנה תורה ופרנקל. והצאות ישנותא"י זה קשה

זה לקוח מהאתר של מכון ממרא.ראשית חכמה

בנוסח המצונזר כתוב "כל אדם"

א  כל הורג נפש אדם מישראל--עובר בלא תעשה, שנאמר "לא תרצח" (שמות כ,יבדברים ה,טז).  ואם רצח בזדון בפני עדים--מיתתו בסיף, שנאמר "נקום, יינקם" (שמות כא,כ):  מפי השמועה למדו שזו מיתת סיף; בין שהרג את חברו בברזל, בין ששרפו באש--מיתתו בסיף

מזה משתמע שלהרוג יהודים זה "לא תרצח"נאבדת

אבל איפה כתוב שמותר להרוג גויים?

לא צריך מקור כדי להתיר, צריך מקור כדי לאסורהדובדבן שבקצפת

איפה כתוב שמותר ללכת עם חולצה כחולה? תוכיחי לי

שופך דם באדם דמו ישפך. יש איסור לרצוח כל אדם.ולא צריך מקור.א"י זה קשה

אפשר אבל בכל זאת להביא מקור. שאלה:
האם יש צדק ברציחת ערבים סתם?

תשובה:
רצח של גוי אסורה מן התורה באיסור חמור!
ברציחת גוי נוסף גם חילול ה'
וכן נוסף כאן דין שנפסק בחו"מ סי' שפח סי"ב שיהודי שגורם במעשיו לסיכון יהודים אחרים יש להענישו בעונש חמור ר' שם הרב יעקב אריאל

שאלה:
כתוב בתלמוד שיהודים רשאים לרצוח גויים, ולא את חבריהם היהודים. זה עומד בסתירה למה שהתורה מלמדת אותנו. איך ניתן להבין את זה?

תשובה:
אסור ליהודי לרצוח גוי. מותר בעת מלחמה להרוג אויב, וחלק מהמקורות עוסקים במצב של מלחמה. או כשיש הפקרות בלא דין ולא חוק, "וכל דאלים גבר", ורשעים רוצחים את חבריהם, אזי מותר להרוג רשעים גדולים, וכמו שמשה רבינו הרג את המצרי שהכה את העברי המסכן. אבל כשיש דין וחוק, אזי הכלל הוא "דינא דמלכותא דינא". וכידוע אמרו חכמים במסכת יבמות, שאחת משלושת התכונות היהודיות היא "רחמנות", והשנייה "גומלי חסדים", וכך ביחס לכל אדם בעולם. וכפי שאברהם אבינו היה מכניס אורחים שלא הכיר, ורבקה אמנו עזרה לאליעזר להשקות את הגמלים בלא שהכירה אותו.

הרב אליעזר מלמד.

נסתפק בזה.

בטח הוא גם יגנה את הטבח בדיר יאסין.ראשית חכמה

אני באמת לא יודע אם הוא היה נכון. כי זה לא היה חלק ממלחמהא"י זה קשה

אלא רק סתם הרג חסר תכלית שקרה בטעות ככל הנראה. אני לא חושב שזה היה נכון למרות שאני חושב שלצה"ל (למה לאנשים פרטיים לא? לא יודע אבל ככה אומרים הרבנים) יש זכות להרוג בצורה חסרת אבחנה את האוייב בתנאים מסויימים.

זה לא היה חלק מהמלחמה?!די"מ

היה לזה חלק חשוב מאוד בהכרעת המלחמה.

בלבלה קטנה... אופס חשבתי על כפר קאסם... התבלבלתיא"י זה קשה

וכן כתב בספר..אדם כל שהוא

תורת המלך - "האיסור להרוג גוי הוא מהפסוק "שופך דם האדם"". 

נכון אבלטוביה2

עיין שם יש מחלוקתראשונים לגבי הריגת סתם גוי 

(האם קיימא לן שעובר על שבע מצוות)

ערמת קישקושיםטוביה2

הגמרא לומדת ממשה שהרג את המצרי שדין גוי המכה ישראל מיתה

אין אף ראשון שמסביר את את אין מעלין (ובטח שלא את מורידין) בצורה כזו (אני לפחות לא מבין את המלחמה שהוא המציא ברועי הצאן שמופיעים באותה הבריתא)

דינא דמלכותה לא תופס לפי הרבה ראשונים (או א"י או בין יהודים או נגד ההלכה וכו')

לפי רוב הראשונים (למעט הריטבא מכות ט.) אסור סתם להרו גויים אבל לא צריך להמציא איסורים חדשים מקרוב באו

בפשטות יש איסור מדרבנן.יזהר

נו ואז? לא על זה דיברתי. התייחסתי לזה שצריך סמיכה בשביל לדוןא"י זה קשה

נפשות בכל מצב.

על גוי בוודאי שלא צריך.ראשית חכמה

כל הפוסקים מסכימים.

מניין????א"י זה קשה

תלמד תורת המלך.ראשית חכמה

בקיצור פרק אטוביה2

שם דן ארוכות בכך שגוי לא נכלל בלא תרצח - ואיסור הריגתו שונה 

ובתחילת פרק ב מבואר שם שלא צריך דיין וכו'

בכלל לא בטוח שזה יהודים שהציתו!!!לא נולדתי

יאללה

זה מעשה מתועב וזה

אבל כל יום מנסים לרצוח במדינה הזאת יהודים!!

ועל זה אף אחד לא מוחה בכזו נחרצות!!

קצת פרופורציות בתקשורת זה יהיה נחמד מאד

עצוב

זה ממש לא מעשה מתועב.ראשית חכמה

זאת מצווה ע"פ ההלכה.

איפה זה בספר המצוות?יאירוש

מלחמת שבעת העממים.ראשית חכמה

לפי רוב הפוסקים מדובר במלחמת ירושת הארץ.

וכן גם הפשט מהפסוקים.

איפה המצווהיאירוש

ברצח המתועב הזה?

הורשת הארץ. מה לא ברור.ראשית חכמה

"לא תחיה כל נשמה".

לא נראה לי שנפסק "לא תחיה כל נשמה" על שאר גויים בא"י.יזהר

ב"לא תחנם" יש לימוד מיוחד שמרחיב אותו. אבל כאן זה משהו אחר.

אין הכי נמי, שלא צריך גם להילחם בפינצטה עם "הקש בגג" ושאר השטויות מסכנות חיי יהודים הללו. אבל מצווה לחסל את כולם??

לא אצל גויים, אלא במלחמת הצלת ישראל מיד צרדי"מ

אאל"ט אין מקור מפורש מה הדין אבל אנחנו רואים שזה מה שדוד עשה.

באיזו מלחמה?יזהר

בהרבה מלחמות דוד לא הרג את כולם.

מלחמת בני עמון, נגיד.ראשית חכמה

מעבר לזה שדי משמע מהפסוקים שהכוונה לכל מלחמות הורשת הארץ. ככה פסק ר' איציק.

ואין גם שום פוסק שכותב במפורש שלא כך.

דווקא כל הפרשנים במלחמת בני עמוןיזהר

מסבירים שהייתה שם אכזריות מיוחדת כדי להרתיע עמים אחרים. ואדרבה, את מואב, למשל, הוא שם כעבדים.

את לא יכולה לקבוע מה ההלכה לפי הבנתך האישיתשואף לאור

עד כמה שתהיה רחבה (וגם פשוט לא פוסקים הלכה בצורה כ"כ מצומצמת ללא הבנה כוללנית של הדברים,הקשרם,כל המקורות בנושא,והשיוך למציאות הקיימת קיום בתצורה של פסיקת הלכה),אין אף רב (!) שפוסק שפגיעה באקראי או לקיחת החוק לידיים היא דבר שמותר ולכן הדברים שכתבת אינם מייצגים את האמת

ישנם גורמים מעטים שמתייחסים לת"ח בצורה מבזה וטיעון שכזה לא יהיה רלוונטי בעיניהם (ולתגובות כאלו לא אגיב),זה דבר מעוות,אבל אני כותב את זה כי האמת צריכה להאמר,וחבל שהשרשור הזה לא מבטא את דעת ההלכה ודעת רוב הציבור (אני מניח שהרוב לא מעוניין להתקטש כאן).

למרות שהתקשורת תנסה להסיט לעולם כנגד עולם התורה והציבורים הלא חילוניים והלא שמאל פולטיים בארץ,אין סיבה לתת להם "תחמושת" שאינה מבטאת את האמת

אמר מי שמכיר את כל הרבנים.ראשית חכמה

זה בכלל לא קשור להיכרות,כל האמירות שמתפרסמות מגנות זאתשואף לאור

אמירות כגון "יש שפוחדים" הן מופרכות כי תמיד ניתן לטעון זאת על כל דבר וכנגד כל סיטואציה

והאם את פוסקת הלכה שאת אומרת שזה "מצווה" ,על זה גם אפשר לשאול באותה צורה שקבעת לגבי

רבנים מכל זרם מגנים מעשים כגון אלו

הוא לא זקן ממראדי"מ
נכוןטוביה2
אבל הוא עדיין זקן מדי - ובלי יכולת פסיקה
וואו. איזו חוצפה!!!!לא נולדתי

להכשיל אנשים באיסורי כרת זו בהחלט חוצפהדי"מ
^^^לא נולדתי

מה שהוא אמר

מה שכתבת ממש לא האמת.די"מ
הלכה זה גם לא הצהרות לתקשורת.
תראה לי התייחסות הלכתית עניינית מס ססת במקורות,סבבה.
בנתיים רוב הרבנים שמגנים מבלבלים במוח.
אפילו אם נניח שזה אסור זה לא חילול השם.
תפתח משנה תורה הלכות יסודי התורה פרק ה ותסביר לי איך בדיוק הם הגיעו למסקנה שזה חילול השם.
כן נראה לי שזה חילול השם..אדם כל שהוא

כשמישהו עושה מעשה שגורם לאנשים לומר "פלוני זה שלמד תורה, כמה מכוערים דרכיו" זה חילול השם, וכשהפוך זה קידוש השם.

נראה לי, שזה העיקרון שעומד מאחורי דברי הרמב"ם בסוף הפרק שהזכרת.

אז נכון ששם זה על "אדם גדול בתורה ומפורסם בחסידות", אבל נראה שזה בגלל שבד"כ בלעדי זה האדם לא נתפס כמייצג את השם ואת התורה, ולא גורם לתלות את המעשים שלו בתורה.

לעומת זאת ביחס בין יהודים לגויים, היהודי נתפס כמייצג את השם, ונובעות מזה הלכות, [למשל, לגבי אבידת גוי, מופיע בהלכות גזילה ואבידה פרק יא].

במקרה כזה, שהתורה מהווה עבורו את הצידוק למעשה, זה לדעתי כן חילול השם.

אתה מרוקן ממשמעות את הלכה ידי"מ
למה? זה משהו נוסף..אדם כל שהוא

מי שמבטא זלזול בתורה, על ידי שהוא עובר עבירות בשאט נפש להכעיס מחלל את השם.

וגם מי שיוצר זלזול של אחרים בתורה, על ידי שהוא גורם להם להסתכל עליה בצורה שלילית מחלל את השם.

למה? זה משהו נוסף..אדם כל שהוא

מי שמבטא זלזול בתורה, ע"י שהוא עובר עבירות בשאט נפש להכעיס מחלל את השם.

וגם מי שיוצר זלזול של אחרים בתורה, על ידי שהוא גורם להם להסתכל עליה באופן שלילי, מחלל את השם.

אמשול לך משלדי"מ
הלך יהודי חרדי צשיק טירא שמיים ברחובות תל רביב הפרוצה.
כמובן שעיניו נתן ברצפה.
לפתע פתאום עיניו רואות צרורנשטרות.
הרים וספר והנה מליון שקלים חדשים ישנם בצרור.
פרסם שלטים בעיתון ומצא את בעל האבדה.
למחרת בכל העיתונים כתבומאיזה פראייר הוא ורק בגלל שהןא דתי הוא החזיר ובוא לא לקח לעצמו וכו' וכו'

זה חילול השם?
אני לא מקבל שכל דבר שגורם לאנשים לראות את היהדות באור שלילי זה אוטומטית חילול השם.לא נראה לי וגם מהרמבם משמע שזה צריך להיות משהו ברור מאוד ולכן דווקא מפורסם בחסידות
אני לא יודע מה הגבולות של זה..אדם כל שהוא

אבל נראה לי שהמקרה הנוכחי הוא מספיק קיצוני כדי להכלל בגבולות.

לגבי מפורסם בחסידות, אפילו מעשה קטן שלו יכול להחשב חילול השם.

[יש עוד נקודה שטעונה יותר בירור בסיפור שהזכרת - מעשה חיובי, שאנשים מסתכלים עליו בצורה שלילית. אבל אני לא חושב שזה נוגע למקרה כאן].

אני לא.די"מ
ולבנתיים עדיין לא נתת הוכחה חזקה לדבריך
מצווה לא יכולה להיות חילול השם.ראשית חכמה

זו אבחנה נכונה,זו צביעותשואף לאור

ישנה דרישה פסיכולוגית מטעם גורמי שמאל קיצוני למצוא את הפושע היהודי ולא נכנס עכשיו למה,לכן הם מנפחים מעשי מיעוט נדירים (שאנו מגנים ולא שותפים להם) לפורפורציות מבהילות בעוד שרצח יהודים מתקבל כדבר שבשגרה לצערנו הרב,לצד התופעה הזו ישנה תמיד תופעה נלוות של נסיון להאשים את כלל הציבור וכלל הימין וכיוצא בזה,זו כבר לא צביעות,אלא רשעות וגסות שכל,ניצול מכוער של סיטואציה.

ואולי הצביעות התקשורתית גם מובילה לצביעות עולמית,תראו את הרש"פ מיתממת ומבקשת "הגנה" מהאו"ם מה"מתנחלים" בשל מקרים נדירים ומעטים כגון אלו,בעוד שהם כבר ביצעו בפועל כמות בלתי מדידה של פיגועים מכוונים ואכזריים.אולי כאשר לא שמים דברים בפורפורציה ומעמידים אותם במבחן האמת, נראה שגם האויב משתמש באווירה השקרית המכונה לו מראש, בשמחה.

ארור עושה מלאכת ה' רמיה וארור מונע חרבו מדם (ירמיה)איל אחר

נקמה נתנה בין שתי אותיות. שכחנו את משפחת פוגל? שכחנו את שלושת הנערים? שכחנו את כל הנרצחים שנטבחו?

אם השלטון לא נוקם, אז זה אומר שלא צריך לנקום? שלטון שאינו נוקם ונוטר כנחש איננו שלטון.

השאלות איך, מתי, איפה ובמי אלו שאלות טקטיות מבצעיות. גם השאלה מי נוקם היא כזו. נוקם גם צריך להיות חכם.

וכשנלחמים לא בוכים על "חפים מפשע", "כי כזאת וכזאת תאכל החרב".

ועוד פסוק מירמיהו: "השכל וידוע אותי כי אני ה' עושה חסד משפט וצדקה בארץ". האם משמעות הפסוק שאת הדברים האלו אנו לא צריכים לעשות, כי ה' עושה אותם? אנו מצווים ללכת בדרכיו. אם לא נעשה משפט ונקמה, אז ה' יעשה. את הדין ייתן מי שהיה בידו לעשות ולא עשה.

ואם השלטון לא בונה מסילות רכבת,אני77

אז אתה תשים מוטות ברזל בצידי הדרכים?

אם צריך- כן!951753

למקרה שלא הובנתי-אני77

לא התכוונתי אם אתה במקום השלטון תבנה מסילות רכבת, אלא אם תזרוק מוטות ברזל בצורה מפוזרת "זכר לרכבת".

לא951753

אלא אני יעשה פסי רכבת, לא 1000 ק"מ כי אני לא יכול, אלא 100, וזה גם משהו.

ואתה במצב כזה לא תעשה כלום ותתחנן לרה"מ שיעשה 1000. בהצלחה.

במשל שהוא צייר את לא יכולה גם 100שואף לאור

אלא 100 פסי רכבת מפוזרים אקראית שאינם יוצרים מסילה או איזה שהיא דרך סלולה

אני לא חושב שאין לי סמכות לנקום כי אני לא המדינה ובלה בלה בלה..

לא איכפת לי שאין לי סמכות מהמדינה, אני לא ממלכתי. אני מאד רוצה נקמה, נקמה ענקית.

אבל בכל זאת אני מתנגד לתג מחיר וכאלה, לא כי זה אסור, אלא כי זה סתם לא יעיל.

זה נקמה??? שני ילדים ששורפים תינוק זה כלום. לא מועיל.

זה בסך הכל משחק תופסת עם המשטרה...

בשביל שהנקמה תהיה איכותית צריך מפגן של כוח, עם שלם שנוקם. במצב הנוכחי אין לנו את זה

נחכה קצת, עם ישראל יבין, אז נצא כוחנו להחזיר את הכבוד הרמוס. עד אז נחכה בסבלנות ולא נשחק שוטרים וגנבים.

זה לא עוזר.

הוא אשר אמרתי, שזו שאלה מבצעית.איל אחר

ואני מסכים שאם זה לא משיג את המטרה, אז אין בכך טעם. 

כל כוונתי היא שאנו צריכים להשיל מעלינו את העכבות ה"מוסריות", שקיימות אצל נרדפים נצחיים.

לפני כמה עשרות שנים היה ארכי-רוצח. קראו לו יאיר שטרן.

הרוצח המתועב אסף סביבו כמה סדיסטים רוצחים שקראו להם 'כנופיית שטרן'

זאת הייתה כנופיה יהודית צמאת דם.. הם רצחו ערבים בלי הבחנה, הם פוצצו רכבות, שדדו בנקים כדי לכסות את ההוצאות של המאפייה, והם עוד הפכו את הרצח לאידיאל!!!

כל היישוב היהודי בארץ יצא נגדם, רדפו אותם, הרגו אותם, הסגירו לבריטים, שנים על גבי שנים רדפו אותם.

היום הם מוכרים בשם קצת שונה..  לוחמי חירות ישראל.

הייתה אז עוד כנופייה אגרסיבית שפוצצה רכבות, בניינים, ערבים, בריטים, בנקים..

ההנגנה ניסו להרוג מהם כמה שיותר (סזון) גינו אותם, יצאו נגדם, התנערו מכל קשר אליהם. השומר הצעיר חטפו אותם ועינו אותם בקיבובים ואחרי זה הסגירו לבריטים.

זה היה האצ"ל.

היום אנשים כבר מבינים שהם שילמו בחיים שלהם על החירות שלנו. היום מעריכים אותם.

האווירה של ההסתה נגד אותם פנאטים מאד מזכירה את הימים ההם..

אז לא הבינו שהם עושים את זה מאידיאל, אמרו שזה סתם ונדליזם, אכזריות, סדיזם.

גם היום. אף אחד לא אומר שהם אידיאליסטים, זה בסך הכל נוער נושר.

גם אם אתה לא מסכים איתם אתה יכול לומר שזה אידיאל שאתה לא מסכים איתו, אבל אידיאל.

אף אחד לא אומר ככה. כולם אומרים שזה סתם 'סרוטים' 'שוליים' 'נוער נושר'... גם אם אני לא מסכים איתם זה לא הופך את ההוא עם הדעות השונות לסדיסט וסרוט. הוא בסך הכל ה'שונה' שכולם מטיפים לקבל אותו.

מסכים עם כל מילה..דבש חריף
רק מתקן הלח"י לא רצחו ערבים. וזה לא היה ההשקפה של יאיר. יאיר ראה את הבעיה האמיתי בבריטים. והם התמקדו בבריטים כמעט תמיד, כי הם ראו בהם "שטן לקיום היעוד."
רק בירושלים של סוף 46ו47.
מי שעשה פעולות נקם בערבים זה האצ"ל. ורק ב44 תשד, בגין בפיקוד האצ"ל התפקח עזב את ההתמקדות בערבים והצטרף נגד הבעיה האמיתית. השלטון.

עזרא יכין מספר שכשהוא והחברים שלו השתלטו על בניין ליד הרובע בזמן המלחמה, הם כל כך התלהבו על העמדה המבוצרת שלהם עד שהם עפו על עצמם וכל ערבי שנכנס לטווח שלהם נשלח לאללה..

בסוף הגיע הפקודה להפסיק, לא כי הם לא רצו להרוג ערבים, אלא כי הם היו צריכים לשמור את התחמושת לקרב ענק שתוכנן למחרת.

חוץ מהמלחמה שהייתה רק עם הערבים, עוד לפני זה היו עוד כמה פעולות שתוכננו לא נגד בריטים אלא נגד ערבים.

וזה היהלא נולדתי

כשלא היתה פה מדינה! אז אנשים בודדים לקחו את האחריות לידיים!

אבל עכשיו זה לא צריך להיות ככה.

זה לא עוזר

זה אכזרי

זה פוגע בנו

וזהו. 

לפעמים אני פשוט לא מצליחה להבין איך המוח שלכם עובד.

באמת. בחייאת, כתוב בעשרת הדיברות "לא תרצח"! ולא כתוב "לא תרצח רעך"!

כתוב גם עין תחת עין..דבש חריף
בפירוש שקיבלו חכמים. עין תחת עין ממון. (וללמדנים שבנינו זה דעת הרמב"ם. אני יודע שיש דעות אחרות) וכמו שהם קיבלו שעין תחת עין ממון ככה הם קיבלו שלא תרצח זה רעך.

ומה זה שלא היתה מדינה??? את יודעת שהממסד היהודי נגד היעוד של העם היהודי. בן גוריון וחיים ויצמן לא רצו עד 1946 לומר ולהכריז שהמטרה שלהם זה הקמת מדינה יהודית. זה לא היה בלקסיקון שלהם. שלא נדבר על מפ"ם.
(והם קראו למלחמת תש"ח מלחמת השחרור. השקר הכי גדול בהסטוריה. הכי גדול. מלחמת השחרור היה נגד השלטון, מלחמה שהתחיל הלח"י בתשא. בתש"ח נגד הערבים ואין לזה קשר למלחמת שחרור) הם שנאו את בגין ונתנו הוראה לחסל אותו באנטלנה. רק בגלל שהוא לא בקו חשיבה שלהם. רק בגלל שהוא מאיים על הכסא שלהם.

והמציאות לא השתנתה ערבים מבינים בפחד. ברגע שבג"ץ והמדינה מתייחסים לחייל כמו עובד סוציאלי אז אין בעיה לערבים לרצוח. גם פעם זה היה, ההגנה דגלה בהבלגה. יהודים נרצחו. והממסד שתק. ואז התפצלו להגנה ב' ואחר כך לאצ"ל. עשו פעולות תגמול. וזה עזר יפה מאוד. היום זה חוזר על עצמו אין הרתעה. הורגים בנו והכי הרבה שהם מקבלים זה מאסר בכלא הילטון עד העסקת שבויים הבאה.
ממסד של שפנים.
לא תרצח נכתב הרבה לפני קום המדינה.די"מ
וחז"ל אמרו שזה רק על יהודי
אפשר בבקשה ציטוט מדוייק?לא נולדתי

תודה רבה

תסתכל בתורת המלךטוביה2
כבר אין לנו כח לצטת שוב
או בסנהדריןדי"מ

זה נשמע כאילו ממש לא בא לכם שאני אבדוק את זהלא נולדתי

אין לי את הנ"ל כרגע

אז אם בא לכם לעשות מצווה ולצטט לי

אני יותר מאשמח

ואם לא

אז לא אשוכנע חיוך

ואני בת

הספר שלי נמצא אצל הציונים כבר כמה שנים..די"מ

בבקשה תקרא את זה>>לא נולדתי

http://toravoda.org.il/node/3394

פשוט לא שמעתי בחיים את הפירוש הנ"ל

וכאן יש חיזוק לדעתי

מצטטת חלק קטן:

התורה קבעה: "וכי יזיד איש על רעהו להרגו" - איסור כללי על הריגת הרֵע, המתפרש כמכוון לאיסור הריגת יהודי, המכונה במקורותינו "רֵע". מכאן לכאורה שהתורה הקלה באיסור שפיכות דמים, שהרי קודם מתן תורה, בסיני, ניתנו לאנושות כולה שבע מצוות בני נח ובהן איסור שפיכות דמים כללי לכל בני האדם. לפיכך אומר איסי בן עקיבא כי אין להסיק חלילה מהפסוק הנ"ל היתר להרוג עכו"ם, דבר שהוא אסור במוחלט, אלא רק שהעונש על הריגת נוכרי מסור לשמים ואינו נתון לבית דין של ישראל.

...

דאמר שמואל [חולין צד] אסור לגנוב דעת הבריות, ואפילו דעתו של גוי. ואיקפד שמואל דאסור לגנוב דעת הגוי וכל שכן שאסור לגנוב גוי, 'דלא תגנוב' [איסור התורה] דומיא ד'לא תרצח' ו'לא תנאף', דהווי בין ישראל בין גוי. 
[הראב"ן, בבא קמא, קיג]

לא הבנת מה אמרנו.די"מ

לא אמרנו שמותר להרוג גויים אלא שזה לא רצח אלא הריגה ושפיכות דמים.

וזה נלמד מהפסוק "שופך דם האדם דמו ישפך" ולא מ"לא תרצח".

ולכן הדינים שונים וקלים בהרבהטוביה2

אוקיי זה כבר נשמע יותר הגיוני..לא נולדתי

זה בסדר...אף אחד לא באמת מביןסיזר22
ממליצה לקרוא את "רק לא מלחמת אחים"דרשתי קרבתיך..

שמדבר על תקופת הסזון.אפשר להשליך שם הכל על ימינו.

מי אמר שהאצל צדקוטוביה2
הלחי בפעם הראשונה כמעט התפרקו, ובפעם השניה הודיעו שיחזירו - ואכן לא קרה להם כלום - האצל הודיעו שלא יחזחץירו ולכן מסרו אותם. למעשה האצל עודדו אלימות כלפי יהודים בכך שקבעו משוואה שפגיעה ביהודים לא תגרור כל עונש בניגוד לתמיכה בהם

אני לא יודע האם היום המצב דומה או שונה - אבל ליטעון שצריך ללמוד מהם זה זוועה
בעיקרון..דבש חריף
הלח"י לא יכל להרשות לעצמו סזון.
האצ"ל כן. בגין ראה שתתפתח מלחמת אחים. והוא אמר. בשום פנים ואופן לא. יש המון צדדים לומר שזה מעשה נבון ולא טיפשי.
בגין אמר,אבל לא התייחסו...דרשתי קרבתיך..

וגם הלח"י נפגעו מהסזון,אבל באמת ההגנה התקיפה את האצ"ל בעיקר.זה לא אמירה נכונה "לא יכלו להרשות לעצמם"...זה לא מבחירה...

הלח"י לא נפגעו מהסזון. הלח"י נפגעו מדברים אחריםדבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך כ"א באב תשע"ה 16:18
לא מהסזון הגלוי הזה..הם לא יכלו להרשות לעצמם את המצב שהם יוסגרו לבריטים. כי הם לא היו שורדים. שמעתי עדות של לוחם לח"י שאמר שמהלח"י לא לקחו אפילו אחד אני לא יודע אם זה נכון אבל הוא אמר גם שידעו עליו לא הסגירו אותו. אני לא זוכר איך הוא ניסח את זה.
הסיפור עם הלח"י בסזון היה שונה..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך כ"א באב תשע"ה 10:56

הסזון אכן הופנה נגד האצ"ל, ולא נגד הלח"י.

דבר מתמיה, בהתחשב בכך שהוא התחיל אחרי ההתנקשות בלורד מוין, שנעשתה ע"י הלח"י.

ישראל אלדד מספר [בספרו מעשר ראשון] שהוא חשב, כפי שכתבת, שההגנה לא פוגעת בלח"י מפני שהיא מפחדת ממנו.

ושכך גם חשבו אנשי האצ"ל, שהיו עימו בכלא באותה תקופה.

לאחר זמן התברר לו, שהסיבה הייתה אחרת לגמרי, היה סיכום בין ההגנה ללח"י שהלח"י לא יפעלו.

[ישראל אלדד לא שותף בהחלטה הזו, והוא גם מסתייג ממנה בספרו].

מכיר את זה.. יש גרסאות שונות. אבל..דבש חריף
יש גרסא שאני מאמין לה זאת הגירסא של נתן ילין מור, (לוחמי חירות ישראל) זה שדיבר עם אליהו גולומב שהוא הבהיר שאם יפגע חייל לח"י אחד הם יפגעו באנשים שאחראים לזה. לא תהיה מלחמה חד צדדית.
האצ"ל חטפו איש מההגנה בתגובהדרשתי קרבתיך..

לחטיפת ידידה סגל.אבל ההבדל היה שאת ידידיה רצחו ואת השני שחררו. האצ"ל לא העיזו לגעת בחטוף לרעה. 

על פניו, הגירסא שהזכרתי מבוססת יותר..אדם כל שהוא
אבל הלח"י כן המשיך לפעול.די"מ

ובכל מקרה הלח"י הרג מלא יהודים יותר מכל מחתרת אחרת.

איזה פעולה התבצעה בתקופת הסזון?אדם כל שהוא

ולגבי הריגת יהודים הנתון כנראה נכון [קראתי שהם הוציאו להורג 20 יהודים], אבל מה אתה רוצה להגיד בזה?

לא זוכר כרגע.די"מ
אלל"ט 20 זה ההגנה והאצ"ל הלח"י יותר בכיוון של 40..
שהם לא נמנעו להרוג גם יהודים בעת הצורך
את הנתון של 20..אדם כל שהואאחרונה

לקחתי מכאן.

יש הבדל בין להרוג שתולים של הבריטים, שסכנו בצורה ישירה את אנשי הלח"י, [אני מניח שזה בדרך מי שאנשי הלח"י הרגו] לבין לנהל מלחמת אחים מול ההגנה.

ייתכן שהייתה להם נכונות לפגוע גם באנשי ההגנה, אבל הם העריכו שהם לא יכול למנוע ככה מההגנה לפגוע בהם והעדיפו לעשות הפסקת אש זמנית, איני יודע מה בדיוק היו השיקולים.

אדרבה, דווקא אם הלח"י היו מוכנים לפגוע באנשי ההגנה, ואעפ"כ בחרו/נאלצו לעשות הפסקת אש זה מערער על הטענה של טוביה שהאצ"ל נפגעו בגלל שבחרו לא להחזיר.

ושוב, לא לכל החלטה של הלח"י אני חייב להסכים.

עצוב.מישהי=)

עצוב שהמוסר מתעוות.

עצוב שיהודים מרחמים על רוצחים.

עצוב.

אתמול ערבי קרע אותי מכות.

לא הגבתי, אני לא משתמש באלימות, לא יורד לרמה שלו. אני יותר מוסרי ממנו!

אתמול ערבי קרע את חבר שלי מכות.

החבר היה קצת בקריז.. הוא שכח את המוסר, שכח שיהודי לא בוחר באלימות, הוא קם על הערבי ופוצץ לו ת'צורה.

אין מוסר, אין אנושיות ואין רחמנות. בן העם שלי בחר באלימות עצוב

עצוב.

עצוב שיהודי שמצווה על 'גווי נתתי למכים ולחיי למורטים' (ישעיהו) הולך ועושה מעשה כזה.

עצוב שיהודי שיש בו צלם אלוקים, חושב שהוא אלוקים, ו'מעניש' ומכה בן אדם.

עצוב שיהודי הולך ומתנהג כמו ישמעאלי.

לא, לא כואב לי על הערס הערבי שחטף מכות בחזרה. כואב לי שיהודי העז להחזיר לו.

לא כואב לי שנפגעו אנשים. כואב לי שיהודי פגע.

ואל תבואו ותתרצו לי עכשיו שאם אין משטרה באזור, הוא צריך להתגונן בעצמו. ואל תגידו לי ש'גווי נתתי למכים' לא נאמר על מי שמותקף.

אתה יהודי!! מצפים ממך לרמה מוסרית יותר גבוהה מהערס שהרביץ לך.

נ.ב.

יש המון ספרי מוסר. יש אורחות צדיקים, מסילת ישרים, עלי שור וכו'

עכשיו יצא ספר 'חירטוטי מוסר' מבית היוצר של כל המוסריים האלה.

אתה כ"כ נואש?יאירוש

לא הבנתיההוא גברא

רץ בוואטסאפ משו שאומר שמי שרצחו היו ערבים שרצובועת סבון

לעורר פרובוקציות..

מישו יכול לאמת את זה?

חראטהדי"מ
כן!ארץשמיים

קשקוש כמו תמיד 

בכלל, יהודי לא מצווה על לא תרצח בהקשר של גויים. אגבמישהי=)

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך