יחס עם ההורים בגיל הזהMeir B.H
שישי בצהריים,
רציתי לשאול פה שאלה לגבי מה שבדר"כ הולך בציבור שלנו ובעוד ציבורים רבים.
כששמעתי את הבדיחה עם הפרסי שנטש אל הילדים שלו שנחטפו (ערבי חטף ילד פרסי. הוא מתקשר לאביו ואומר לו: "תן לי מליון שקל ואני אחזיר לך את הבן" אומר לו האבא: "הוא אוכל טוב?" "כן" "ישן טוב?" "כן" "הוא מרגיש טוב?" "כן, כן הכל טוב" "אולי תקח גם אח שלו?" ) - כמובן לפני כמה שנים - חשבתי... למה באמת להורים להשאיר אותנו אצלם ולא לשלוח לאיזו פנימה - במיוחד כשכל מה שאנחנו רוצים מהם זה רק את הכסף והשאר לסדר בעצמנו?
איפה ואיך אנחנו מתחברים ביומיום דווקא לאבא חוץ מלגור ביחד ולשמש כספונסר אם תמיד אנחנו בורחים ממנו?
איך זה שההורים לא אומרים כמו בבדיחה אלא ישר יפדו את ילדיהם?
הרי הם רואים שהכל טוב... בלעדיהם...
שאלה מיוחדת!ציון חמדתי
בעיניי, מעבר לסיפוק הצרכים הפיזים לילדים, ההורים אוהבים את הילדים שלהם אהבה כ"כ חזקה ומיוחדת, שהם מתגעגעים אליהם ומחפשים את הקרבה הנפשית, להיות כמה שיותר קרוב לילדים שלהם ולהעניק להם מהרוח והנשמה... ולכן מטבע הדברים ההורים רוצים את הילדים שלהם יותר קרובים אליהם, לא?
הילד הוא חלק בלתי נפרד מההורים.. לרוב ההורים יתנו הכלחסויה בריבוע
בשביל הילדים שלהם
שאלה מעניינתא-לרועי

הקב"ה טבע בהורים רגש אהבה מיוחד כלפי ילדיהם. זו אהבה עוצמתית שאי אפשר לוותר עליה. זה הרבה יותר מלספק להם אוכל ובגדים

זו שאלה תיאורתיתשירוש16

כי בפועל- הורים יעשו ה-כ-ל כדי להבטיח את שלום ילדיהם.

ולא רק זה-

לא חסר סיפורים בהם האמהות בשואה לא הסכימו לעזוב את ילדיהן והעדיפו למות איתן מאשר לחיות בלעדיהן.

בין הורים לילדים יש קשר מיוחד וחזק. הילדים הם חלק מההורים. ממש.

הבדיחה הזו נאמרה במסגרת הומוריסטית בלבד.

הוא אמור לבטא את הקושי שיש בגידול ילדים ועל אותם פעמים שההורים פשוט רוצים קצת חופש וזמן לעצמם.

באותם זמנים ההורים באמת עומדים בלחץ וקושי והבדיחה אמורה לשחרר קצת מהמתח. זהו.

לא לבטא רצון אמיתי עיקבי של הורים. אלא סוג של פורקן לחצים.

אכן שאלה מעט לא סטנדרטית...Meir B.H
בסהכ.. התשובה של אלרועי הכי עונה על השאלה. בעצם כנראה באמת מבחינתנו אנחנו לא עשינו שום דבר שיגרום להורים שלנו לאהוב אותנו כ"כ עד כדי כך שהם יעשו - כמו שציון, חסויה בריבוע ושירוש גם ציינו - הכל בשבילנו. אז בעצם אלרועי אומר שהאהבה הזאת היא מין פעולה מאת הקב"ה שגורם להורים לחבב את הילדים שלהם. אך הכל מאת הקב"ה כך שאני צריך לשאול יותר...
מה בדיוק גורם להורים לאהוב אותנו, עכשיו שברור שזה לא משהו שאנחנו עשינו?

שירוש - ברור שזאת בדיחה...
..אני מאמין!
נראלי שהנתינה שלהם עבורנו יוצרת את הקרבה והאהבה הזאת..
אני אתן דוגמא קטנה- יש לי אח שממש מהרגע שהוא נולד כל הזמן טיפלתי בו ושמרתי עליו, (כי אמא שלי הייתה מאוד עסוקה ואני הבכורה), אז הכי קל לי וממילא אני יותר אוהבת ומחוברת אליו משאר האחים..
אפשר גם לראות אתזה בהדרכה- חניכות שלך לא באמת עשו עבורך משו מהרגע הראשון שראית אותם, אלא פשוט עצם הנתינה עבורם יוצרת אהבה..

נראלי שאת הרגש הזה תבין רק כשתהיה אבא
זה ממש נכון..מתנחלת בנשמה!!

כשאתה נותן למישו משו אתה מרגיש יותר מקורב אליו...אוטומטית...

כלומר בגלל שהם נותנים - - אז הם כבר מרגישים מקושרים אליוMeir B.H

ולא מפסיקים לתת: "המתחיל במלאכה אומרים לו גמור" - -

ופה בלי להגיד פשוט לא מפסיקים לתת?

הבנתי...

נתינה מולידה אהבה...ח"י

שמעתי פעם משהו יפה על  זה...

למה לילדים קשה לכבד את ההורים, בעוד שההורים יתנו הכל לילדים?

האדם הראשון נוצר מן האדמה (הוא לא ילוד אשה)

והבנים נולדו ממנו, כך שלבנים קשה יותר לכבד את ההרים, כי הם לא עשו כלום כדי לקבל את ההורים,

לעומת זאת ההורים עברו הרבה לכן יש להם יותר את הרגש לילדים...

כשנהיה בעז"ה הורים לילדים נוכל להבין את זה הכי טוב,

יותר טוב מכל ההסברים שמישהו אחר ייתן !!

משהו קטן מהרב דסלר ועודלומד ומלמדאחרונה

ה'מכתב מאליהו' מדבר הרבה על הנטילה והנתינה. בנ"א חושבים שכשאני אוהב - אני נותן. הרב דסלר מלמד שיש גם מסלול הפוך, כשאתה נותן ונותן אתה אוהב יותר. אשה שהיתה קשורה לבנה נסעה לקנות סחורה ואז... פרצה מלחמת העולם שהפרידה בינה לבין בעלה ובנה. תמיד חלמה על המפגש המרגש שהתרחש בסיום המלחמה כמה שנים אח"כ. היא הגיעה לרב דסלר ואמרה שהיא שחלמה על הילד והיתה קשורה אליו מרגישה קצת מרוחקת ודווקא האב שהיה פחות קשור לפני המלחמה - קשור עכשיו מאוד. השיבה הרב דסלר: האב נתן כל השניםשלא היית, הוא נתן כפול ולכן הוא אוהב כפול. את לא נתת ולכן האהבה נשחקה מעט.

אב ואם מעצם טבעם אוהבים את בניהם ובנותיהם יותר מגופם, כמאמר בעל חובות הלבבות : "..ויתנהו האלהים (=את הילד) לחן ולחסד ולרחמים בלב יולדיו, כדי שלא יכבד עליהם גדולו, וירגישו עליו יותר מעצמם במאכל ובמשתה [...] ולא יקוצו בו אבותיו, ולא יתקצפו לרוב צרכיו ומעוט הכרתו מה שהם סובלים מטרחו וספוקו, ומשאו, אך תגדל הדאגה לו בלבם". וכן הרס"ג לאחר שהאריך בדבר הנזקים העצומים שיכולים להיות להורים מחמת הבנים והבנות, א"כ מדוע ההורים טורחים כ"כ הרבה? והשיב : "אבל שם האב לאהוב את הבנים להחזיק במה שחננו בוראו בהם ולא יקוץ בהם". עד "שמפיק האב רצונו בלי שישאל הבן" . רבנו בחיי מסביר כי לחמלה קוראים רחמים כי זה מצוי הרבה בנשים שיש להם רחם, והמהר"ל אומר כי נפש ההורים קשורה בנפש בנם, לכן המילה קש"ר מורכבת משלוש אותיות סמוכות אחרונות, להורות שעד הסוף אין פרידה וניתוק ביניהם .

הורים כל הזמן רוצים לשמוע מה שלום הילדestybn

והם לא סומכים על זה שהוא בסדר עד שהם לא רואים בעיניים. לכן הם תמיד יחפשו להיות קרוב לילדים כדי להיות בטוחים שהכל בסדר איתם

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך