שימוש בסמים??טוב או רע??משחרר או להפך-בריחה ממציאות??
סקר קטן: מה אתם חושבים על-אבדתי
רע מאוד...מה השאלה?דרשתי קרבתיך..
משחרר מהמציאות זה די מילה נרדפת לבריחה מהמציאות..ענבל
ובוודאי שאני לא חושבת שזה טוב.
כיף מטורףההוא גברא
סתאאאאאם!! נראה לכם??????
אמרת שנוגה אתה רציני!!!!פוסעת
זה לא אומר שאסור מדי פעם לעשות צחוקים..ההוא גברא
דרך אגב, נמאס לי מנסיו"פ
זה שרשור רציני! ואני באמצע לקרוא אתפוסעת
התגובות כדי לא לחזור עליהן ופתאום מקפצץ לי איזה אחד שהורס הכל! 
מה השאלה בכלל?!סתמישוו
למה??אבדתי
ונשמרתם מאוד לנפשותיכם..סתמישוו
כי זה יכול להתחיל בשאכטה קטנהדרשתי קרבתיך..
ולגמור בהרואין
ומוות.
ושלא נדע...
הדברים שמגיעים אליהם בגלל זה--
אני לא אפרט כאן.
רעמישהי=)
זה בריחה מהמציאותאופל
בדרך כלל מי שלוקח סמים זה אחרי שהוא עבר טראומה שהוא רוצה לשכוח ממנה נגיד אני מסתובבת עם בנים שמעשנים נרגילה וסיגריות וזה באמת התחיל משכטה קטנה לקטע והיום הם לא מצליחים להיגמל
בריחה (מיותרת) מהמציאות.שירוש16
וואו..מתנחלת בנשמה!!
קודם כל..בריחה מהמציאות זה דבר רע!! לא משנה באיזה דרך..אין עדיף!! ומניסיון לצערי...
סמים זה דבר רע מאוד!! זה אולי גורם לך לשכוח מהחיים אבל ברגע שההשפעה נגמרת אתה לא מסוגל להחזיק רגע בלי סמים!!
זה קשה..ואחכ אתה לא מרגיש יותר טוב אלא רק ההפך..אתה מרגיש רק רע יותר..
במצב מסוים אתה נהיה מכור ולא יכול בלי והחיים שלך נהיים סוג של תלויים בחומר- בסמים..
לא נראלי שזה ככ כיף..
את שואלת מה יותר טובשירוש16
הפח או הפחת.
והתשובה שלי היא: שניהם גרועים באותה מידה.
כמו שמטר מתחת לג'ורה זה אותו סירחון כמו 100 מטר מתחת לג'ורה.
רק שיותר קל לצאת מעומק של מטר מאשר 100 מטר.
אז נכון שסמים והתאבדות שניהם זה מבחינת טובת האדם- ג'ורה. שניהם גרועים.
רק שמסמים יותר קל לצאת מאשר 'התאבדות'.
העיקרון הוא להביא את הבנ"א למצב שהוא לא ירצה: לא התאבדות ולא סמים.
הבעיה בדור הזה שכולם חושבים שכיף לצאת ולברוח מהמציאות.
זה אידיאלי, נגיש. ואם יש- אז מה רע?
אז התשובה היא שזה רע מאוד.
ההרגשה אח"כ גרועה.
אין לזה שום תועלת.
מקסימום- מעט תועלת למוכרים שמרוויחים טוב על כל עסקה שחורה כזאת.
עצם המושג של "בריחה מהמציאות" היא ידועה. והיא הורסת את הבנ"א והחברה.
וזה רק א-ח-ת המגרעות של סמים.
על הבעיות הרפואיות תוכלי לקרוא אצל הרב גוגל.
יכול להיות טוב ויכול להיות רע.ראשית חכמה
ובמצבים מסויימים גם יכול להיות הרע במיעוטו.
ובניגוד למה שאנשים פה כותבים בריחה ממציאות היא לא תמיד רעה, הבעיה היא שמתמכרים אליה.
בריחה מהמציאותמתנחלת בנשמה!!
היא יכולה להיות טובה במידה...אבל לא יותר מזה!!
וסמים זה דבר רע...
תני לי משו אחד שטוב בסמים1...
---אבדתי
לא ממש להתמסטל בכיוון הרע...רק בקטנה.בקטע של לנקות ת'ראש ולשכוח מהרוע של העולם...
אין דבר כזה...מתנחלת בנשמה!!
תמיד זה מתחיל רק בקטנה...
ותמיד אומרים אני חזק ואני לא יתמכר..רק פעם אחת..זה לא עובד!!!!
אין לך מושג על מה את מדברת...ממייששההוו
ב. בכלל לא בטוח שסמים קלים מזיקים לבריאות, קנאביס אפילו מועיל לבריאות.
ג. יש המון אנשים שמעשנים מדי פעם סמים קלים כדי לקבל קצת סטלה והן לא מדרדרים מזה לשום מקום אחר. אני אישית מכיר כמה אנשים שיצא להם לקחת קצת סמים קלים והם אנשים בסדר גמור והם לא הידרדרו מזה לשום דבר אחר.
אבל אין לך מושג לאן זה יכול להגיע..עדיף פשוט לא להתחיל עם זהמתנחלת בנשמה!!
משכך כאבים, תרופה לסרטן כלשהו.ראשית חכמה
יש אנשים שזה ימנע מהם להתאבד.
יכול למנוע התאבדויות!!!!!!!!!!!ז"אאבדתי
ישמצב שימנע ....
למנוע התאבדויות?אביגיל.
סמים בד"כ מעודדים אובדנות
^^פינג.
נכון..אבלמתנחלת בנשמה!!
את מדברת על דברים שבאים בתור תרופה...
פה מדברים על סמים שלוקחים כדי להתמסטל ו"לשכוח" מהעולם..
לא סתם הכינוי ראשית חכמה...שולם עלייכם
תדגיר סמיםאביחי מנחם
על סמים אחרים, "קשים", אין בכלל מה לדבר. זה יכול להרוג.
בדיוק..מתנחלת בנשמה!!
מה שניסיתי להגיד למעלה^^^..
ניסית התבודדות שעה ביום?tehiat
כמו בחלאים של הגוף, כך גם בחולאי הנפש- יש תרופות כגון "אנטיביוטיקה"- שהורגת גם חיידקים טובים ויכולה לדרדר את המצב הבריאותי והמערכת החיסונית, ויש אפשרות לחזק את המערכת החיסונית ע"י תזונה טובה וויטמנים. עכשיו בוא נגיד שנראה לי שההשפעה של סמים על הנפש היא יותר הרסנית מההשפעה של האנטיביוטיקה על הגוף, כיוון שהבריחה הרגעית הזאת מהמכאובים של הנפש גורמת לריקנות גדולה יותר וצריבה חזקה יותר של הכאב בתום ההשפעה של הסם וזה לא באמת פותר שום דבר, ומובן שאי אפשר לחיות ב"סוטול" כל הזמן כי זה מוחק את המוח (!!!) פוגע בתפקוד של האדם וגם ביכולת הילודה שלו (!!!) ואין טעם "למשוך" חיים בסוטול תמידי. אבל אנחנו כן מחפשים תרופה אמיתית למכאובי הנפש, כי החיים בעולם הזה הם כל כך יקרים!!!! זו מתנה כלכך גדולה!! כל מי שמגיע לעולם הבא כלכך מצטער על כל ההזדמנויות שהיו יכולות להיות לו בעולם הזה אם היה מקבל עוד יום אחד בעולם הזה, העולם הזה הוא יפהפה ונפלא וצריך להודות על כל יום של חיים בעולם הזה!!! רק כאן אפשר לקיים מצוות ולהתקדם בקרבת הא-לוקים שזו הכמיהה הכי גדולה של הנשמה שלנו!!! שעה אחת ביום של התבודדות זהו מרשם לכל התרופות לכל החלאים ולכל הכאבים ולכל המחסורים שיש לאדם בעולם הזה!!! זה ממלא את הנשמה באור נפלא ונעים שגם נשאר!! בניגוד לסם! תנסי גם אמירת תהילים, במיוחד בלילה בזמן של "דיכאון". מאחלת לך את כל הטוב והשמחה בעולם ותזכרי שהקב"ה אוהב אותך הרבה הרבה הרבה יותר ממה שאת אוהבת את עצמך!!
בעיקרון אין סיוכי שאני אקח כי טוב לי בחיים אבל..א"י זה קשה
אבל צריך להסתכל על הבעיה באופן כללי ובאופן פרטי.
באופן פרטי- לקיחה חד פעמית של סמים (קלים ולא קשים כיוון שקלים לא מאוד ממכרים ואין שום בעיה לקחת פעם אחת וההשפעות המידיות לא נוראות דוגמא מריחואנה זה ממש סם קל.) היא ממש לא נוראית הנזק הרפואי כמעט ולא קיים ואפילו מבחינת בריחה מהמציאות זה דיי בקטנה וכולנו בורחים קצת מהמציאות בדרכים מגוונות יש מי שישן יש מי שמעשן שותה קפה מתקלח יוצא לריצה הולך לישון רואה סרט יושב על המחשב ועוד ועוד..
באופן כללי (כלפי האדם עצמו)- צריך לראות בראיה מערכתית למה הוא לוקח סמים לדוגמא בחור בגילנו (עשרה) שלוקח סמם זה יכול לבוא ממקומות שונים ומשונים לחץ חברתי בדיקת גבולות של ההורים ניסיון ליצור תדמית של פריקת עול. ולכן אם חבר שלי בא אליי ומתייעץ איתי כי בא לו לקחת סמים אז כנראה אני אתנגד כי אני אחשוב שזה לא בא ממקום חיובי אבל ייתכן שזה בא ממקום לא נורא בכלל וזה לא יזיק לו וזה סם שלא ממכר ונותן טעם של עוד והוא מסוגל לנסות ולהפסיק ואז אין לי התנגדות נחרצת, אבל אני באופן אישי לא אקח כיון שאני לא מרגיש צורך כזה לפרוק קצת עול ולהתנסות אבל אני מבין מי שכן. לדוגמא אני גרמתי לחבר שלי שהרבה זמן רצה לעשן ופשוט נמרח עם זה (כבר קנה סיגריות וכל יום היה מוציא מהארון ו'מאיים' שהוא יעשן) ואני דיי גרמתי לו לעשן כי הבנתי שזה בא אצלו ממקום חיובי ומתבגר וזה לא יזיק לו ואני חושב שבמבט לאחור של 3 חודשים צדקתי (הוא עישן מאז 5 סיגריות אפילו ישבתי איתו על אחד מהם).
אבל נדגיש שבן אדם שמעשן סמים- נמצא במקום לא כל כך טוב מבחינת עצמו.
בן אדם שרוצה לעשן סמים- צריך לבדוק טוב למה הוא רוצה ולמה הוא חושב שזה הפיתרון לבעייה, עם הוא יגיע למסקנה שזה לא ממקום רע אז אני לא אתנגד בתנאי שזה סמים קלים ולא ממכרים במיוחד שאז זה יכול להיות סבל נורא ונזק בלתי הפיך.
מבחינה כללית לאומית- לצרוך סמים זה אסור מבחינת החוק וזה מפרנס מאפיות מעלה את אחוז הפשיעה ומדרדר את המדינה למקום לא חיובי ולכן זה שיקול חזק נגד.
חוץ מזה שיש קפה בעולם אז מה צריך סמים?! אח.. קפה..![]()
רעעעעעעעחסויה בריבוע
אני חושב שזה הרבה מעבר לרע או טובנפשי שמתני
יש מקום שבן אדם מגיע אליו בחיים שפשוט רע לו.
כל כך רע שהוא כבר לא מסוגל לסבול את זה. את עצמו.
יש כמה דרכים להתמודד ולברוח מהרע:
או לברוח אל הסמים הקלים ואל האלכוהול - שמצד אחד זה באמת מרגיע את הכאב לזמן כלשהו, זה אפילו מהנה- השאלה זה האם זה באמת יפתור לי את הבעיה? האם זה יצליח להוציא אותי מהמקום הרע שבו אני נמצא? האם זה לא ידרדר אותי למקומות שאני לא רוצה להיות בהם?
בתור אקמול- אולי זה טוב, אבל אם לרגע אהיה אמיתי עם עצמי- האם זה באמת הדבר הנכון ביותר? האם אלו הם הערכים ואורח החיים שאותו אני רוצה? האם בריחה מוגדרת מהמציאות היא הדרך הכי טובה והכי נכונה?
השאלה היא אם אני בוחר להיות 100% אמיתי עם עצמי, ולמרות כל הקושי וכל הפיתוי העצום שיש בסמים- אני בוחר להמשיך להתמודד. בוחר לפרוק את הכאב במקום אחר, נכון, במקום שבאמת יעזור לי לצאת מהמצוקה שבה אני נמצא. שיגרום לי לחזור לראות את האור בחיים.
זה דורש כוחות נפש עצומים, זה דורש ממך להתעלות על עצמך -
אבל זה גם יוביל אותך למקום אחר לגמרי בחיים.
זה יוביל אותך למקום שבו את לוקחת את החיים שלך בידיים ובוחרת לבחור בטוב, כנגד כל הרע שנמצא סביבך -
וזה מה שיוציא אותך גדולה מהחיים.
זה מה שבאמת יעשה לך טוב.
דווקא מי שנלחם, ולא מוותר למרות כל הקושי-
הוא זה שיצליח יפרח וישגשג. הוא זה שיתעלה וירכוש כלים ברמה אחרת לגמרי מעל כולם.
חשוב מאוד מאוד מאוד שתמצאי מישהו קרוב ואמיתי(ולא רק וירטואלי) לדבר איתו, לשתף את הכאב ולחלוק אותו, לקבל תמיכה למצוקה שבה את נמצאת.
לרוע יש נטייה להשתלט - אל תתני לזה לקרות!
בעולם יש גם הרבה טוב. תאמיני בו ובך - ואל תשכחי אפילו לרגע שהקב"ה תמיד איתך!!
בהצלחה רבה! מחזקים אותך!!
נ. ב. התאבדות זאת בכלל לא אופציה!!! שלא תחשבי על זה אפילו. אין יותר רע מזה, ובוודאי שכל דבר אחר, אפילו שהוא עדיין רע "עדיף".
בדיוק השבת סיפרו לי על-המתיקות שבשכחה
אמא שלקחה סמים כשהייתה בהריון והילדה נולדה כמכורה לסמים. קטע פסיכי.
ולשאלתך, זה לא טוב.
לגבי המושג- בריחה ממציאות או שחרור, זה אולי נותן את הפתח, החלון הזה של לברוח או אם נגדיר אחרת, להשתחרר ולשחרר קצת את כל הלחץ.
אבל, זה מסוג השחרורים שמורגשים כשחרור עד שמבינים שהם רק כובלים אותנו. מעין שקר חמוד שכזה.
ומה הכוונה? כל משתמש צעיר ידבר על יכולות השליטה שלו, העובדה שהוא לא מתקרב לסמים קשים,
שהוא בסך הכל נהנה קצת, מניח את כל המחשבות הקשות יותר בצד לכמה זמן. אבל הבעיה היא שהאמירת
היפות כל כך האלה, לא נשארות לאורך זמן. לא בגלל שאותו אדם לא מאמין בהן יותר, אלא כי הוא כבר לא יכול
להאמין בהן יותר, או יכול להאמין אבל לא לבצע.
זו התמכרות, לעולם לא נוכל להבין זאת עד לרגע שנשקע עמוק אל תוך ההתמכרות ואז...כבר קצת מאוחר מידי להגיד-
אה, הבנתי. סבבה, לא אעשה את זה...
וכן, יש תקופות בחיים, כאלה בהם אנו רוצים לזרוק הכל, לוותר על הכל, כי קשה ומסובך ומה הטעם בכלל?
אז אולי ברגעים האלה כל האפשרויות שהזהירו אותנו מפניהם כל החיים קורצות קצת יותר מתמיד. וזה מתחיל בקטנה עם החבר'ה, וזה טוב ונחמד ולא מרגיש מסוכן. אבל הזמן עובר, אנחנו מתקדמים לתוך זה וכבר לא מוצאים את היכולת והכוחות לעצור.
אז בנקודה הזו, כשהשאלות מתחילות לעלות, צריך לאגור את כל הכוחות כדי ללמוד את עצמינו, לברר, לצמוח ולגדול.
ולראות את הטוב, הוא קיים.
חחחחחח אהבתי!!!!!!!
אהבת ישראל!!
דווקא אני די הצטערתי..
ההוא גברא
זו תופעה מוכרת שנשים בהיריון לוקחות סמים/אלכוהול, ואז הילד נולד מסטול לכל החיים.
אפילו אם הוא לא ייקח אלכוהול, זה יהיה איתו כל החיים, כל הזמן הוא יהיה שיכור.
הוא לא מסטול לכל החיים, אבל זה בהחלט יכול לעשות נזקים.פוסעת
אני מכירה אישית מישהי כזו, כרגע היא באימוץ, ואף פעם לא דיברתי איתה על זה, אבל יש מצבים כאלה, ויש מצבים שתינוק צריך להיגמל מסמים...
...אביגיל.
(או יותר גרוע, הופך אותם ללא מועילים. ואז איזו הצדקה יש לקיום שלהם?)
משחרר זה בטוח לא. איך תלות במשהו יכולה להיות משחררת?
ובמחשבה שניה, הדגש היה צריך להיות על מה שבסוגרייםאביגיל.
ניצלושון:נפתלי הדג
לא לחברה, אבל להועיל למשהו חיצוני אליאביגיל.
(הייתי מנסה לפרט יותר אבל אני יודעת שהגישה הזאת לא הכי בריאה)
כמה דבריםשואף לאור
א.עלול להוביל להחרבה גופנית וסיכון נפשי
ב.אינו פותר בעיות אלא רק גורם להן לתפוח עם הזמן
ג.אסור לפי החוק ועלול להוביל לצרות צרורות , מן הסתם
אדם צריך למצוא דרכים אחרות להתאוורר ולהתאפס,לפתח כישורים או להוציא אותם אל הפועל בצורה כשרה,כאשר המגמה הכללית שלו היא התקדמות והתיישרות עשיית מצוות וקיום רצון ה' שזוהי מטרת חייו והגעתו לעולם הזה
שיר של שבת:ההוא גברא
"מעין עולם הבא.. מעין עולם הבא.. מעין עולם הבא, מריחואנה!! מעין עולם הבא.. מעין עולם הבא.. מעין עולם הבא, מריחואנה!!!!
כל המזריקים בה יזכו לרוב שמחה.. כל המזריקים בה יזכו לרוב שמחה!!!"![]()
עכשיו התפננו על ראש. היה מעיף!!ההוא גברא
*תוספות רא"ש
ממש לא שווה את הנזק,יאירוש
בריחה!!, כי הרי זה בסופו של דברח"י
לא עוזר לך או מביא אותך לאיזשהו מקום טוב...
זה בסה"כ הרגשה שחולפת...
רק בשביל לאזןצריך עיון
(כמעט?) כולם כאן לא בדקו את הנושא בצורה אובייקטיבית אלא שמעו מאנשים שמתנגדים וחוזרים על הטענות שלהם.
לפעמים צריך קצת להתרענן, זו יכולה להיות אחלה דרך לעשות את זה, כל עוד לא מגזימים.
*אני מדבר על קנאביס, זה סם קל, לא ממכר וללא השפעות לטווח ארוך
(אני עוד לא סגור עם עצמי על זה אבל זה הכיוון)
אמנם מעולם לא עישנתי סמים, אבל דיברתי הרבה עם חבר'ה שלקחונפשי שמתני
נכון, זה באמת מרגיע ומשחרר, וזה אפילו כיף למרוד בכולם- אבל השאלה היא האם אין אחרת יותר טובה ויעילה לעשות את זה?
האם אני -באמת- צריך את הסמים או שזה פשוט הדרך הכי קלה והכי מהירה למצוא מרגוע לכאב - גם אם המרגוע הזה רק ידרדר לי את המצב? אפשר להמשיך לברוח מעצמך- אבל עד מתי??
מאוד קל להדרדר לסמים כימיים ומאז כל מה שנשאר זה רק לנסות כמה שיותר לכבות שריפות..
אז באמת כל החיים קורסים.
בשביל מה להכנס לזה מראש?!
אחרי זה מצטערים על זה מאוד..
ולצערנו לא חסרים מקרים.
יש הרבה פתרונות אחרים והרבה יותר מועילים וטובים למצוא מרגוע - אמנם הם דורשים מאיתנו קצת מאמץ- אבל הם נכונים ואמיתיים!
אני דווקא מכירה מקרובאופל
אני די מסתובבת עם חברה כאלה וגם קראתי המון ספרים שמדברים על זה אבל לא כמו שאתם חושבים שהם מתארים את הסמים בצורה רעה אלא דווקא הם מתארים מה אתה מרגיש איזה סטלה זה כל הפדופילים לוקחים את זה אני מכירה המון סמים וגם פעם (אם לומר את האמת רציתי לקחת רק כדי להרגיש את הסטלה ויש לי המון דרכים להשיג סמים) אבל בסוף לא לקחתי כי לא היה לי בא להכנס לתוך כל הבלגן הזה כי מי שלוקח סמים צריך גם לקחת בחשבון שהוא לוקח מעקב מהמשטרה וזה סוכנים וזה תיקים וזה כלא וזה להיות במוסד סגור עם שמירה עליך וזה כניסה לרשימת הנוער בסיכון..........
אזזזזזז בשביל איזה התמסטלות קטנה לא שווה לקחת את כל הסיכון הזה
וגם רוב הסמים אם לא לוקחים במינון הכי מדויק שאפשר זה יכול להיות סופך נגיד קראק אם אתה מזריק אותו במקום הלא נכון ובצורה הלא נכון ולא במינון המדויק אתה כבר יכול לראות את המוות לפניך
כן, דיברתי!לומד ומלמדאחרונה
פגשתי סוחר סמים לשיחה ארוכה מאוד של כמה שעות (בשיחה הוא היה בהשפעת סמים בעצמו). לא מומלץ!!! הוא פירק את אחותו האולפניסטית שהשתמשה עם חברה בסמים שהוא מכר (לחברה). הוא מודע לנזקים טוב ממך, כותב יקר, ולכן זה ממש לא מצריך עיון.
אגב מים על הפנים זו דרך התרעננות זולה ויעילה לא פחות.
לגבי קנאביס, גם כאן פגשתי חולים המשתמשים בזה ומרוצים עד הגג. אין לי דעה ביחס לרכישה שלא באישור רופא. במקרה הזה, נסמוך על משרד הבריאות שעד שלא יחליטו אחרת, כנראה שהמקצוענים שלהם חוששים לסכנות שאנו לא מכירים.
לא טוב בשוב מצב חוץ ממקרה של קנאביס רפואי באישור. להתרחק מזה~תות~
רע ובריחה מהמציאותציקציק
אני גם לא בעד ה"גראס רפואי" שהוציאו עכשיו...ח"י
אבל יכול להיות שיש אנשים שזה כן יעזור להם...
אבל לקחת סמים על בסיס יומי כשזה רק כדי
"לשכוח מצרות" וכדומה... - ממש לא בעד, כי אחרי שאתה קם מזה אתה קולט שבעצם זה לא עזר הרבה...
ורק הרדים את הבעיות שלך לכמה זמן, ושוב הכל יחזור...
(קנית חתול בשק - מה שנקרא...)
למה?אביגיל.
לכן לא אמרתי שמי שבאמת צריך גם לא יקח...ח"י
אלא היום על כל דבר הכי קטן כמעט מאשרים את זה... ולא תמיד מי שלוקח באמת צריך את זה...
אבל אם זה עוזר באמת? למה לא?
על סמך מה אתה אומר את זה?אביגיל.
אסור להתקרב לזהyael149
פעם התארח אצלנו בסעודת שבת מישהו שהיה מכור לסמים ולקח לו המון זמן עד שהוא יצא מזה ובינתיים כל החיים שלו נהרסו.הוא סיפר לנו סיפורים מפחידים.הוא גם אמר שאף פעם לא יוצאים מזה לגמרי ותמיד הוא פוחד שהוא יחזור לזה.הכי טוב זה לברוח הכי רחוק שאפשר
גם אם היו,זה עולמות אחריםשואף לאור
מה שקרוי "סמים" וגת אלו דברים אחרים לחלוטין,ובכל זאת השאלה היא באמת מה ההשפעה של הגת בהסתכלות הרפואית שקיימת כיום.
בעוד שאתה מדבר על עירנות, השימוש בחומרים מהסוג הנ"ל היא לשם בריחה (ולכן גם שימוש בחומר כלשהו על מנת לברוח או להשפיע על מצב הרוח באופן מלאכותי כדי להדחיק בעיות הוא פסול ומוביל לבעיות.עם בעיות צריך להתמודד בצורה אחראית)ההשפעה של מה שנמצא בקטגוריה של "סמים"היא השפעה גדולה בהרבה על הגוף וברמות שונות,עד רמות קטלניות ומסוכנות,לא מדובר באותם דברים..
מטורף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מישוו מעניין
הפורום הזה לא מתאיםבאק
שמתי לב שמי שמעשן סמים (ויש הרבה) מעודד וחוץ ממכורים כבדים (הרוב לא) מי שנגד סמים אלה אנשים שאף פעם לא עישנו אז הם זה מיותר לשאול אותם אם הם אף פעם לא ניסו, גם אני לא ניסיתי אבל אני יכול לומר שזה לא כ"כ נורא כמו שמציגים את זה.
את השאלה הזאת לא צריך להעלות בפורום בערוץ 7 כי מי שעונה פה אלה בד"כ לא אנשים שמבינים בעיניין או שניסו בכלל...
מי ששאל ידע מה הוא עשה,יאירוש
ולפי שיטתך בא נשאל בפורום של מכורים ואז נאמר שזה לא נכון.
ודיי ברור לי שיש פה אנשים שעישנו.
היו כאן חלק שאמרו את זה כברשחקנית
תלוי אם בן אדם רוצה להנות מהרגע
או להפך שהעתיד שלו חשוב.
בנוסף הסמים הרפואים הם דבר נפלא
מכירה אישית משהיא שלוקחת באופן קבוע "גראס רפואי" וזה שינה אותה לטובה ממש
ומשהוא/משהיא אמר/ה כאן שהיום קל להשיג , אז תנו לי לספר לכם משהוא , נכון יש את החוק החדש וכו' אבל זה לא אומר שהוא ממומש וקיים.
כדי להשיג את זה צריך לעבור דרך ביטוח לאומי ומשרד הבריאות .
חייבים למלא מלא טפסים ולעבור הרבה בירוקרטיה
וגם אז מאשרים לך רק כמות מסוימת מסןג מסויים (פרחים , שמן וכו') בקיצור זה לא כזה קל כמט שזה נשמע
את לא צריכה להסתיר את דיברת אליאופל
לא הכוונה להשיג את זה באישור אלא להשיג את זה בהברחה ואם אני רוצה להשיג סמים בהברחה אני יכולה בקלות לעשות את זה
לזה אני התכוונתי אבל כרגע אין לי חשק להתמכרות וסיבוכים עם המשטרה
לא בהכרח שלילי..elishes
נותן לך איזה מקום לברוח אליו..אבל עדיין אחרי שניסיתי.. הבנתי את החולי.. זה כאילו הופך אותך למין סוג של אוטיסט
לכמה זמן.. מקום שאפשר לייצר לבד.. בהתבודדות.
ואח"כ זה גם עשה לי בלבלות רציניות ראש.. נטיות אובדניות וכו'..סרטים נפשיים..
מצווה דאורייתא "ויאמר ה' אל משה, קח לך סמים..."ההוא גברא
לא מצחיק ולא עינייניהחיים דבש!
יא כבדההוא גברא
אנחנו בפורום מכובד, לא בקבוצת ווצאפ..החיים דבש!
חחחחחחחחחחחחחח.........אהבתי אותך ההוא גבראאופל
גם אניההוא ינוקא
אשכרה טרחת לצאת, להכנס ממשתמש חדש ולהגיב לעצמך?
לא נולדתי
חחחחחחחח.....גם בגלל זה אני אוהבת אותו!!אופל
הוא נראה לי הכי זורם פה וגם מצחיק!!!
גם אני?ההוא ינוקא
גם אני אהבתי...ח"י
נו באמת ההוא גברא!! עכשיו ממש הגזמת!!!!ההוא ינוקא
זה שרשור רציני, אנחנו עוסקים פה בדיון מכובד, ופתאום מגיע ההוא גברא ומתחיל עם השטויות..
הלו..אתה אמור להיות בצד שלי!! אתה הפצל"ש שלי, לא??ההוא גברא
הפצל"שים של היום![]()
בשביל מה??לא נולדתי
החיים שלך עד כדי כך גרועים? (ר)
אתה כנראה משועמם מאוד!shindov
סע לרטורנו ותוציא לך את השאלה הזו מהראש. בטלה מביאה לידי שעמום ושעמום מביא לידי חטא. לאנשים עסוקים באמת!!!! אין זמן לשאלות מהסוג הזה.
לכל מי שכתב שזה רק רע.ראשית חכמה
תדעו לכם שזה שטויות שהכניסו לכם לראש בשביל שלחברת 'טבע' תהיה פרנסה.
ממש עאלקאופל
אתה רציני?אביגיל.
*את. לגמרי.ראשית חכמה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...