בוקר טוב חברים!!
איך לדעתכם צריך להתייחס לחוצפה של מימרן לרב סתיו?
בוקר טוב חברים!!
איך לדעתכם צריך להתייחס לחוצפה של מימרן לרב סתיו?
כמה מפתיע.
מימרן הראה בדיוק מי הוא ומי חבריו החרדים שגם אמרו חיימקה דוקמן.
נו.. לא ציפיתי משהו אחר.
חרדי עם אף למעלה,
זה הצדיק בעל "ההשקפה הטהורה",
שכשאנחנו מדברים על "גזירת הגיוס רמ"ל",אנחנו רומסים את עולם התורה.
בושה לחובש כיפה כל שהיא.
זה בגלל שדעתו של הרב סתיו בתוכנו עוד לא סגורה?
מה אנחנו כציבור חושבים על דעת של הרב סתיו. אין שום סיבה בעולם שעיתונאי זוטר יקרא לאחד מגדולי לתלמידי-החכמים שבדורנו 'לא רב'. זהו ביזוי תלמיד חכם, ושומה עלינו למחות על כך.
ולגבי מי שיצא נגד החברה החרדית - היזהר בלשונך. גם הרב בעצמו יצא נגד השדרן עצמו, והמליץ טוב על הציבור החרדי.
את הרדיו לא שמעתי גם לפני זה.
זה דרך לצאת מהברוך שנכנסת אליו? להתחיל להמציא תירוצים?
ankaכבוד תורה.
ה' ירחם על השדרן הזה.
אפילו לא חוסר כבוד תורה. חוסר כבוד לבן אדם. (ופה שזה גם עניין של תורה זה יותר חמור..)
זה למה הפסקתי לשמוע את הרדיו הזה.
לא עוצמים עיניים ואומרים "הוא צדיק" אלא תוהים ומבררים, כמובן מתוך נקודת הנחה שמדובר ברב ולא בבנאדם ברמה שלי.
אז גם אני חושבת שמה שמימרן אמר פה לא שייך בכלל וביזוי כבוד תלמידי חכמים זה דבר חמור מאוד.
אבל יש עוד משו שמציק לי.
מה עם ענווה?
לדבר על עצמך כעל "רב בישראל" וכאשר מישו אומר לך (גם אם אסור לו לומר ככה וזה ממש חוצפה וחוסר דרך ארץ וביזוי ת"ח!!!!!) שאתה לא רב אז לנתק תשיחה?...
תהיתי.
והשתדלתי לכתוב הכי עדין שיכלתי, כי למרות שאינני מסכימה עם דרכו של הרב סתיו- תורה הוא למד יותר ממני, זה בטוח.
אשמח אם תצליחו ליישב את דעתי.
בס"ד
מלך שמחל על כבודו לכ"ע - אין כבודו מחול! רב שמחל על כבודו - מחלוקת, ולהלכה, כבודו מחול!
ולגבי רב יוסף שאמר דהא איכא אנא, אמרו בשם הגר"א שכוונתו לחכם ששמו אנא' והוא היה בעל ענווה. ודחה דברים אלו המהרי"ל דיסקין שלא ייתכן שהגר"א יאמר תירוץ זה שכן לא מצאנו בירושלמי חכם בשם כזה.
המהרש"א מסביר שכוונת רב יוסף לא היתה להתפאר אלא לתקן את נוסח הברייתא, שכן זה לא נכתב בברייתא כלל ולכן אמר לתנא אל תשנה כך, וכאילו תלה הדבר במציאות עצמו (ע"ע שפירש בקרוב לזה).
ומדהים פירושו של השפת אמת שהסביר כוונת הברייתא: משמת רבי בטלה ענווה, כלומר עד רבי הייתה ענווה מצויה גם אצל אנשים פשוטים, ומשמת בטלה ונשארה אצל יחידי סגולה בלבד. השיב רב יוסף, אל תשנה כך שהרי אני עניו, ואני איש פשוט, הרי שהיא רווחת, ודפח"ח.
ולגבי הטיעון למה לנתק ולהחשיב את עצמך כרב. נראה שכאן לא שייך לבקר את הרב סתו, שכן כל מהות השיחה נובעת מעצם הקמת בי"ד לגיור דבר המצריך רבנות וידע תורני. ואם השיחה גולשת לעלבון, ברור שהוא לא צריך להיות פרטנר לשיח מבזה.
והאמת והשלום אהבו! .
הסברתם מעולה.
והתיישבה דעתי![]()
![]()
תודה לכם![]()
ושנזכה להגדיל תורה ולהאדירה!!
למה זה צריך לעניין אותי?
כשאליעז כהן כתב משהו נגד הרב יצחק גינזבורג (שהוא הרב שלי) זה הזיז לי משהו?
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים