הבן שלי, ילד מתוק וחכם בן 3 בוכה המון על דברים קטנים. מתסכל. זה לבכות כאני לא מבינה על מה...
על מה ולמה מתעקש לומר שוב ושוב אותו דבר... ממש כמו תקליט שבור. ממש הרבה פעמים ביום.
לדוגמא: (דוגמאות מיום אחד
*לא אהב את מה שהכנתי לארוחת צהריים ובכה שרוצה "משהו אחר". ניסינו לדלות ממנו מה. הצענו אפשרויות. שום דבר לא עזר... במשך דקות ארוכות הילד בוכה שרוצה משהו אחר. לבסוף כשנכנע - המאכל שאמר שרוצה היה מאכל שהצענו לו...
* הבת שלי הביאה לאחיה הפעוט עגלת בובה למשחק והוא היה בלחץ: "הוא יאבד את זה..." שוב ושוב אותו משפט. לא עזרו כל ההסברים שלי ההרגעות וכו'.
* הוא פספס מעט - בלי שלולית אבל מכנסיים רטובות ורצה לשבת עלי ועל בעלי. ביקשנו שיחליף. כך לא נעים לנו שישב עלינו. עשר דקות לפחות התעקש שהוא לא רטוב...
* רצה פנקייק ונגמר. התעקש שיש עוד במקרר. לא עזרו הסברי. הראיתי לו שאין במקרר.... שיקפתי לו: היה לך טעים. רצית עוד. רוצה שאכין לך מחר? בסוף פשוט אמרתי לו אני מתחילה מקלחות ואתה יכול להשאר במטבח לחפש את הפנקייקס.
*רצה לשתות כשבמיטה - הסכמתי שירד וישתה. נתקע הדיסק על "ששתה רק שתיים".... תשתה כמהה שאתה רוצה... שום דבר לא עזר. בסוף הלך ושתה וחזר למיטה רגוע....
- מצב מתסכל ומעצבן! אשמח לעצותיכם...