שאלה לבנות, אבל גם בנים שנתקלו בכך מוזמניםנחל
מעניין אותי..
כשמעירים לכם על צניעות..איך אתם מקבלים אתזה?
רק אני מתעצבנת וזה גורם לי לעשות דווקא?
רק אותי זה מחרפן?!
רק אני לא יכולה לענות לאמא שלי שומדבר ואני פשוט משנה בשבילה?!
חחח וואי.....שולם עלייכם
כ-מהה הייתי עושה את זה פעםם !!!!
וואיי אל תדאגי זה נושא קשה אצל כל הבנות ניראלי!!!זאת אני...
אני יכולה לספר לך סיפור אישי שקרה לי אך קרובה משפחה שלי ומאז אנחנו לא בקשר... מוזמנת בשמחה לפנות אלי באישי
תלוי מי מתי ואיךשירוש16
אם זה נעשה בכבוד ואכפתיות- אז אין לי בעיה.

אם ההורים זה באמת נושא מורכב.
וההחלטה שלנו הייתה כזאת-
כל עוד אני קונה בגדים מהכסף של ההורים זה נעשה בגדרים שהם הציבו לי.
אבל ברגע שהתחלתי לקנות מכספי- כבר אין להם הרבה מה לומר בנושא הלבוש.

כמובן שיש כללים וצריך לכבד את הנהלים בבית.
אבל כל מה שמעבר לכך- זו זכותי המלאה ואמא שלי כבר לא מעירה לי.
אולי כי הבהרתי לה בצורה מכובדת וחד משמעית שזו החלטה שלי והכסף שלי. והיא הבינה.

אולי תנסי לשבת עם אמא שלך כדי להבהיר את הנושא שלא יהיו אי הבנות..?
אז ככה..נחל
ההורים שלי אנשים נורא חזקים, ואני ילדה שמה שההורים אומרים מאוד חשובים לה, עד כדי שאני מבטלת רצונות שלי לטובתם, שהם יהיו רגועים.
אני יודעת שזה בא מדאגה, אני יודעת שזה בא מאהבה..אבל קשה. קשה שאמא מעירה..
שתבין ככה בא לי.
והתירוץ של הכסף לא יעזור, היא תגיד שרק היא תשלם וכו'..
תקשיבישירוש16

כל עוד את בבית- יש כללים.

אל תקחי את מה שההורים אומרים לך בתור הערת צניעות אלא להפנות את תשומת ליבך לכלל שיש בבית.

ולגבי ההבנה ההדדית-

תביני אותם שקשה להם.

והם יבינו אותך שקשה לך.

העצה שלי- שבי לשיחה רצינית עם ההורים (או עם אמא/אבא. מה שיותר נוח לך) ותבהירי להם שלא מדובר בחוסר הערכה להלכות הצניעות. את לא מזלזלת בחינוך שהם נתנו לך. רק שיש נקודה ספיציפית שקשה עליך ההתמודדות איתה.

בהצלחה!

בעייתי..עברתי איתם הרבה השנהנחל
פשטט..זרמיי על החים שלך שולם עלייכם
אל תדפקי יותר מידי חשבון לאנשים
אני ממש לא אחת כזאת..נחל
אז תתחילי..תמיד יש פעם ראשונהשולם עלייכם
זאת לא תכונה מידי טובה..נחל
חחח ואת זה מי קבע? את? שולם עלייכם
חחח ואת זה מי קבע? את? שולם עלייכם
צריך לכבד את ההורים גם אם קשה איתם.נחל
גם אם אני לא חושבת כמוהם..
יוצא שמתחצפים, אבל אני לא יכולה לזלזל בהם.
עד כמה שעברתי איתם, ועברתי ועוברת הם עדיין ההורים שלי, מזה עדיין?! הם ההורים שלי שהשקיעו ומשקיעים, הם מתים עלי בטירוף, אוהבים ..חשוב להם שארגיש טוב אבל דורשים צניעות ועוד משו שקשה לי בו.
ההורים שלי, שזה לא יצא בשמצה עליהם. אין עליהם!! זה בא מדאגה ואהבה!! אני יודעת אתזה..
אם מדובר במשהו שפוגע בך את לא חייבת לשמוע בקולם,חופשיה לנפשי

עיקר מצוות כיבוד הורים זה בדברים שקשורים אליהם.

צניעות, נוגע לכולםנחל
לא. מזה עיקר מצוות כיבוד הורים זה לעשות דברים שקשורים אליהם?סתמישוו
אם אבא מבקש חעשות משוו צריך לעשות, יהיה מה שיהיה.. קשור אליו או לא קשור אליו..

אלא אם כן הוא אומר לעשות דברים שנוגדים את התורה [למשל, אם הוא אומר לך לנסוע בשבת] ואז אי אפשר שאני יעשה מצוות כיבוד הורים ע"י זה שאני אעשה עבירה.. ואת זה לא עושים
במקרה שלי, ההורים שלי דיי צודקיםנחל
מצטערת לבשר לך אבל למדתי את זה השנהחופשיה לנפשי
עיקר כיבוד הורים זה לטפל בהם כשהם צריכים או מבקשים דבר שקשור אליהם.
אם אבא שלי שאני הכי מעריכה בעולם היה מבקש ממני לא ללכת לשרות לאומי ולהשאר בבית מכל סיבה, והייתי עושה חושבים ומגיעה למסקנה שזה לא מתאים לי לא הייתי מכבדת את רצונו ולא הייתי עוברת על המצווה.
יש הבדל בין הדברים..סתמישוו
ללכת לשירות לאומי וכשאבא מבקש ממך לעשות איזה משוו..

ברור שאם אבא שלי יגיד לי בגיל 25 ללכת לעבוד בתור רופא 30 שנה ואני אשקול את זה ואראה שאני לא רוצה.. אז אני אגיד לו בנועם שאני לא רוצה.
חופשיה .הוצאת לי את המילים מהפה !!!שולם עלייכם
מעריכה אותך נשמה...נסיכה של אבא

ממש מעריכה איך שהקושי לא מבלבל אותך ולא גורם לך לדבר/להתנהג בצורה לא ראויה או כפוית טובה.

שכוייח.

את מדברת על ההורים שלה.שירוש16

לא סתם אנשים

נו ו..אמרתי משו רע?שולם עלייכם
אם התכוונת אלי אני גבר.
התכוונתי אליך וסליחה על הטעות בזיהוי..שירוש16

ההרגשה הייתה זלזול בדעתם של ההורים ודרישותיהם. ולכן הגבתי כך.

יש זלזול ויש חופש עצמי .שולם עלייכם
היא בנאדם לא סמרטוט .
לא נראה לי שההורים שלה מנסים לסחוט אותהשירוש16

כמו סמרטוט.

הם רוצים בטובתה. 

ההורים שלה לא יחנקו אותה אם היא לא תלך לפיהם.עוד אחת!
יש לה חופש ביטוי והיא יכולה לעשות מה שבא לה. אם היא בוחרת לפי מה שההורים רוצים לא הופך אותה לסמרטוט
נערךמלי
מה שתגידי .שולם עלייכם
מעניין מה יגידו הילדים שלך.. אתה לא תרצה שהם ילכו כמו שתרצה?סתמישוו
לא ברמה של להציק להם.
ברמה שיעשו מה שההורים שלהם אומרים להם.

תבקש מהם משוו והם יגידו שיש להם חופש ..

אולי הגישה שלך קצת תשתנה בתור אבא
חחחח לא.ממש לא .שולם עלייכם
שילכו איך שנוח להם ! אני מראש לא יקבע להם חוקים מטומטמים שלא יהיו תמצבים האלה !!!!
הלכה זה לא חוקים מטומטמים. חזור בך.לך דומיה תהילה

אמירה פרובוקטיבית^^נפש חיה.
מציעה לך לכתוב את הדברים האלה במחברת מיוחדתשירוש16

ואז לחזור בעוד 20 שנים ולקרוא אותם. כשהילדים שלך בעצמם גדולים...

גם לא לקפוץ ולהשתולל על הספה זה סוג של חוק.עוד אחת!
גם את זה לא תגיד להם?
את כאילו מסבירה לה איך לשכנע את ההורים שלא יתערבו כשהיאירושליםםםםם

מצפצפת על הקדוש ברוך הוא והלכותיו ?  הזוי..

אתה שואלשירוש16
עבר עריכה על ידי שירוש16 בתאריך ז' באלול תשע"ה 23:48

או קובע?

אם זו שאלה אני אענה לך בתשובה פשוטה מאוד- תקרא שוב את התגובות שלי ותרא מה הייתה מסקנתי בסוף.

אם זו הייתה קביעה- אז אין סיבה להגיב על קביעות חסרות בסיס.

לדעתי-תהילה רבקה
אני בטוחה שההורים לא עושים את זה מתוך רצון להציק ולהפריע אלא כי זה כואב להם.. הרבה פעמים זה באמת גורר תגובה הפוכה כמו אצלך(ראיתי גם אצל חברות) אבל מצד שני, תחשבי רגע- מה הם כן יכולים לעשות? אם הם יתעלמו מההידרדרות של הבת שלהן זה סוגשל הפקרות ואם יעירו לה זה יעצבן אותה אז מה כבר יש להם לעשות?
הזכרת לי משהו...פשושון

במאמר מוסגר..

פעם אח שלי הגדול אמר לי דבר כזה:  

עד שלא תתחתן לא תבין כמה זה כואב להורים לראות את הבן שלהם הולך בדרך לא נכונה.

לגבי השאלה... כן, נתקלתי בזה 

אני מכיר משהי שלא הייתה הולכת בצניעות.. עד שיום אחד היה קר והיא הלכה עם ארוך..

והיא עברה ליד זוג (גבר ואישה)  והיא שמעה את הגבר אומר לאשתו  (את רואה.. ככה אני רוצה שתתלבשי.. ככה זה יפה)

מאז היא צנועה חיוך

קורה לי מלאעוד אחת!
אני פשוט אומרת שיגידו תודה שככה אני הולכת ולא יותר גרוע.. וגם זה מצוה שלי כלפי ה'. וזהו. לפעמים אני כן מקשיבה ויותר מכסה אבל רק אם יש לי עצבים אליהם..
וואי מחרפן רצח!!גלידת לימון

ולא שאני לא הולכת לא צנוע..

אני מתעצבנת לפעמים בוכה ובעיקרון לא הולכת יותר עם הבגד הזה, אבל לא אומר שאני לא קונה בגדים בסגנון.

זה החיים מה לעשות [נאנח]בת 500

חחח אני בדיוק כמוךחסויה בריבוע
אממ..הכל דבש..

בעיקרון אני אומרת בסדר בסדר וממשיכה בדרך שלי.

רק שאצלי זה שונה מהרבה בנות,

לי מעירים למה אני הולכת עם ארוך..

אז.. חושב חושב

ולא,זה מחרפן את כולן,וזה גורם לכולן ויכוחים.

וכל ההורים כאלה,וזה הטבעי.

ובעז"ה כולם\ן יעברו את השלב הזה..

כל הכבוד. אם את רוצה לתת תשובה לאלה ששואלים :למה ארוך?ירושליםםםםם

יש חוברת של הרב דוד כוכב מירושלים . הוא כותב ומוכיח מהמון מקורות שחייבים ללכת ארוך . את יכולה להתקשר אליו ולבקש שישלח את החוברת . תתני למי שמעירה לך , שתתמודד...

אממ בעייתי,לי זה בא מההורים..הכל דבש..

הם אומרים דרך אבות וכו'.

בסופו של דבר הם לומדים את זה בדרך הקשה,של אני עושה את זה וזהו..

חלק מהתגובות כאן עוסקות בהתמודדות מול ההוריםאיל אחר

וזה באמת מתאים לנוער בגיל ההתבגרות (חלק מהמגיבים בוודאי כבר עברו רשמית את הגיל הזה).

העניין הוא שמדובר בחינוך לשמירת הלכה. וזה הופך את השאלה ליותר רצינית מהשאלה של גבולות החופש מול ההורים. גם יותר רצינית מהשאלה האם התוכחה יוצרת אנטי או לא. לכל אחד יש באיזשהו מקום קושי עם ביקורת. זה לא מבטל את מצוות התוכחה.

הפתרון הוא בהכרה אמתית של דרישות ההלכה ואת רוחה. תמיד האנשים שצמודים להלכה כמו שצריך הם מעטים, הדוגמאות החברתיות לא משקפות בהכרח את האמת.  

אני חושב שהנקודת מוצא בעייתיתmotiml77
את כבר בחורה בוגרת וחושבת אז אפשר לדבר אתך תכלס..
את אמנם יוצאת מנקודת הנחה שזה החיים שלך ועבודת ה' שלך לכן הם לא צריכים להתערב. אך האמת היא הפוכה לחלוטין, אם את באמת חושבת שעבודת ה' היא דבר אמיתי ומשפיע במציאות אז וודאי שצריך להתערב ולהוכיח, אין כאן מקום של "כל אחד לפי רצונותיו".

אני קצת אומר זאת בקיצוניות, וודאי שיש יוצא דופן, אך לפי הדיבור שלך זה לא שאת בספקות לגבי הרצון שלך לצניעות וכד' זה פשוט כל מיני 'נסיונות' שבגיל הזה (וגם אח"כ) קשה לעמוד בהם. אז וודאי שההורים או כל גורם סמכותי אחר צריך לעזור ולדחוף לשם, לפעמים גם בצורה של "אסור לך ללבוש את זה'".

אני חושב שאם תעשי עם עצמך חושבים, ותביני שכמו שישנה צורת התהנהגות נכונה בכל תחום בחיים (למשל לא נכניס יד לחשמל) אז גם בתחום זה הקב"ה גילה לנו מהי דרכו הנכונה והאמתית של העולם. ואם כך, ההורים צריכים לחנך ולדאוג לכך שהבת שלהם לא תכניס את היד לחשמל וק"ו לא תעבו2 עבירה (שהרי את כבר מסכימה שעבירה יוצרת מציאות רעה אפילו יותר מיד בחשמל, אלא שאנחנו קצת עיוורים להשפעה הזו).

מה את אומרת,תוכלי קצת לחשוב על כיוון זה?

בהצלחה.
אם תלכי צנוע בגלל שההורים שלך מכריחים אותך, את מי את עובדת??אור ירושלים
תלכי צנוע בשביל ה׳ בשביל הנשמה הטהורה והקדושה שה׳ הכניס בך, ובשביל להגיע לזה אני חושבת שאת צריכה להוציא את ההורים שלך מהשיקולים. תעשי מה שאת מחוברת אליו, תתחברי לעצמך ובמילא- עצמך זה חלק אלוקה ממעלה.
גם אם זה אומר שתקופה מסוימת לא תלכי כמו שבאמת ראוי לנשמתך אלא תעשי בירור אמיתי עם עצמך ותגיעי לאט לאט לאן שאת צריכה להגיע . יש תהליכים שצריך לעבור בעבודת ה׳. אל תעשי דברים , גם אם הם בשם ה׳, בגלל שאנשים אחרים גורמים לך ! גם אם זה כדי לא לפגוע בהם.
בהצלחה יקרה!!!
לא כך אומרת היהדות.יזהר

אלא "לעולם (כלומר, כך דרך העולם. כך נכנסים לשערי העבודה) יעבוד אדם שלא לשמה, שמתוך שלא לשמה יבוא לשמה".

יעבוד.. לא שיעבידו אותואל תיראי
גם שיעבידו אותו.יזהר

הפעלה ומשמעת הם חלק משמעותי בחינוך, הגם שלא העיקרי.

עבירה היא עבירה, איך שלא תהפכי את זה.לך דומיה תהילה

ככהברקת
עם ההורים לא הייתה לי בעיה, אבל פעם אחת שאישה אחת צעקה עליי באוטובוס בגלל שהשרוול שלי עבר ממש קצת את המרפק עניתי לה שתסתום את הפה, זה לא עניינה
אוי ואבוי-חופשיה לנפשי

יש אנשים שפשוט לא מבינים כמה הם פוגעים כשהם עושים את זה,

מזכיר לי את התקופה שהייתי באה על חולצה/גופיה מתחת לתלבושת ביסודי ודווקא פותחת כפתורים ומקפלת עד מעל המרפק.

ביסודי?ברקת
וואו זה די נדיר שזה קורה ביסודי
הייתי ילדה די עצמאית בנושאים האלה קצת יותר מידי.חופשיה לנפשי
באולפנה כבר התבגרתי מספיק, אבל אז התחלתי ללכת גם עם חצאיות 3/4 ולא רק ארוך עד הקרסוליים.
בכל מקרהברקת
למה שאישה שאני לא מכירה תעיר לי איך שאני מתלבשת? למה מי היא?
את צודקת לגמרי, אין שום סיבה שיחנכו אותנו ברחוב.חופשיה לנפשי
גברת ברקת הנכבדתדוד_אלימלך_מ

בשם ה' קל עולם, 

שבת שלום ומבורך ושנזכה עוד לפני כניסת השבת לבניין הבית השלישי.

לגבי ההלכה של כיצד לנהוג עם הצניעות, והתמודדות עם היצרים הפנימיים, את צריכה לדעת שזו התמודדות שלך שאת אמורה לנצח. לכל יהודי יש את היצר שלו להתמודד איתו, וכמו שלא היית רוצה שבגלל אישה שאינה צנועה ר"ל יהודי ח"ו יגיע למצב שהוא לא מצליח להתמודד עם היצר שלו וחוטא בדרך זו או אחרת במחשב ושלא נדע ליותר גרוע מכך.

אבל מה שגרם לי לרצות להגיב לך דווקא בתגובה זו, היא השאלה שכנראה מגיעה מבורות בהבנה שהקדוש ברוך הוא, הוא יחיד ואחד בכל העולמות ובכל הרקיעים ואין עוד מלבדו.

ועל דרך משל, מקווה שהנמשל יובן כי התוכחות הם אלה שגרמו לך להרגיש דוחק וח"ו זו אינה המטרה אלא לעורר.

אם אדם הולך ברחוב, ונופל בגלל שהוא נכנס באבן - יהודי ויהודיה קדושים צריכים לדעת שהכל בהשגחה פרטית, וכל דבר קורה ע"מ לעורר אותי לתשובה ולהרר במעשי ומציל אותי מדין קשה בהרבה על ידי רחמיו הרבים של השם יתברך, ולכן אין גם שום צורך להתעצבן - אלא לשמוח.

אבל מה קרה אם עכשיו חבר/ה או אדם שאיני מכיר שם לי רגל והפיל אותי? 

האם הטענה הקודמת השתנתה? בוודאי שלא. הרי מי שם פה לאדם?

כל העולם כולו הוא מראה של העולם הפנימי שלי כמו שאמר ההאר"י הקדוש - שהאדם הוא עולם קטן והעולם הוא אדם גדול.

ובפשטות - ראית שהערה זו הרגיזה אותך, ואותו הרגש השלילי - אינו דבר חיצוני אליך, אלא הוא בתוכך ומפריע לך.. ואם תתבונני בדבר היטב - תביני שסך הכל, כל דבר הוא ביטוי של הפנימיות שלי וה' יתברך רוצה רק לגלות לי את עצמי דרך הוי' שונה של מציאות. לגלות שכל המציאות החיצונית היא היא אני בעצמי בפנים.

ולכן, לכעוס על עצמי זה דבר מיותר, כי אין עוד מלבדו - כי אני זה הוא, וקל וחומר שגם מי שעומד מולי הוא איננו "ישות" נפרדת ה"מתחרה" או "מנגדת" לאלוקות, כי אין עוד מלבדו, בכלל.

לכן, מי היא? היא ביטוי של הקדוש ברוך הוא. ואם את חושבת שזה מפליא איך אפשר שהקב"ה יתבטא ויתגלה בצורה כזו 'שפלה' לטעמך, אז במסכת חגיגה מסופר בפירוש שאותה בת קול שהכריזה על ר' אלישע בן אבויה שיקרא אחר - התבטא בתור זונה כפשוטו.

בנוסף, ששמעי בן גרא קילל את דוד ענה - השם קיללני. הרי כמו שאמרנו, מי שם פה לאדם?

לדעת - שכל צרה שבאה, היא מעצמי, מחוסר ההתמודדות והבנה שלי, חוסר החיבור והסינכרון שלי עם השם יתברך וההוי' האמיתית שהכל אחד ומאידך שמירה בתכלית על התורה והמצוות בתכלית ההידור והתרחקות מכל דבר אחר. על ידי המעשים הללו אנו מגלים שאנחנו לא מי "שציירנו" את עצמנו, כמו שאת יכולה לאהוב בגדים קצרים כך את יכולה מחר לאהוב בגדים ארוכים ולשנוא בגדים קצרים, ותמיד לדעת שאותה "צרות" ו"ציור" שהגדרנו את עצמנו בתור אופי ספציפי נקרא מדאורייתא מצריים, ואנו חייבים לקרוא 3 פעמים קריאת שמע ביום לצאת מאותו ציור ארור שאנו מצירים את עצמנו כאילו אנו מוגבלים ומוגדרים בצורה כזו או אחרת.

לסיכום, לימוד התורה בצורה הנכונה, גם לנשים כמו שציוו אותנו רבותינו נשיאנו וגדולי הדורות האחרונים , הוא דבר הכרחי כפי שאת רואה. ולדעת שכל דבר שמנגד לאלוקות הוא אינו מנגד ל"תחום עניין" בחיים אלא הוא מנגד לעצמי. כי את בעצמך יהודיה קדושה, חלק מהקדוש ברוך הוא, ולא חלק שהוא נפרד ממנו ומציאות נוספת אלא הוא בעצמו, וכדי שתהי את בעצמך - זוהי ההליכה על פי ההלכה בתכלית ההידור, כלומר, בתכלית ההתחברות לעצמי. (הה"ד הליכות עולם לו)

ובעזרת ה' יתברך נזכה, שלא נצטרך "לדבר עם עצמנו" אלא נגלה שאנו זה עצמנו ולא יהיה יותר תחושת נפרדות וביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד ונזכה שזה עוד יהיה היום.

ונזכה לגאולה השלמה על ידי משיח צדקנו

יחי המלך המשיח!

בוא נראה אם הבנתי אותך נכוןברקת
אתה מצדיק את אותה חוצפנית שהחליטה על דעת עצמה לצעוק עליי כי התכופפתי וראו לי מעבר למרפק?
עם כל מה שנכתבשירוש16

עוד לא הסברת מדוע מותר לאישה ברחוב לקחת את מצוות "הוכח תוכיח" ולעוות אותה כרצונה?

ועוד להכאיב ליהודי על כך?

תלוי מי מעיר...א"י השלמה

בד"כ זה לא קורה כי אני הולכת ארוך

דווקא אני שמחה אם אומרים לי כי לא תמיד אני שמה לב...

לי זה לא מפריעחצי חיוך

הנושא הוא לא צניעות, אלא רחב יותר.לך דומיה תהילה

מתוך הכלל תסיקו מסקנות לפרטים...

בעניין הערות

זה אף פעם לא דבר נעים, ובכל זאת, זו חובה גדולה. האדם הוא חברתי.

כמו שחיי הכלכלה הציבוריים הם עשירים לאין ערוך מן הנווד הבודד, כך גם חיי

הרוח. אדם שלא מוכן להשתתף במסים ומעדיף לבדל עצמו מן החברה

גורם רעה לעצמו, כנ"ל לגבי הנמנע מלקבל ביקורת. אומר הפסוק "מקשה

לבו יפול ברעה". 'מקשה לבו' הכוונה לעקשן (על מידת העקשנות ראו באורות

התשובה, ה, ה). לא לחינם נצטווינו במצוות תוכחה, התוכחה היא דאגה

לשלמות האדם הפרטי והחברה בכללה. החברה הפוסט-מודרנית העכשווית

סולדת מביקורת ודוגלת בהכלה של כל האמונות והדעות ובכך פותחת

פתח להכשיר כל רעה חולה.

לא נכחש שהביקורת כואבת או מכעיסה, אבל היא מכעיסה ומכאיבה רק

כשנדמה לנו שאנחנו מושלמים. על-פי רוב לא נגיד את זה בקול רם, או

אפילו לעצמנו, אבל כן נחיה במחשבה כזאת שאנחנו משהו מיוחד... כשבאה

הביקורת היא מפוצצת את הבועה שיצרנו לעצמנו - וזה מכעיס. אומרים חז"ל

במדרש "גדול השלום שניתן לענווים". אומר המהר"ל ב"נתיב השלום" על מאמר

זה שהשלום ניתן דווקא לענווים ולא לבעלי הגאווה, כי העניו רואה את עצמו כשווה

לכל אדם, מוכן לקבל מוסר מכל אדם. הוא לא יכעס, הביקורת לא תהפוך אותו

לבעל מחלוקת. להיפך, הוא יאמר "תודה".

אמנם לא תמיד הביקורת באה בצורה יפה, לפעמים זה מעיק ומציב לנו דרישות

גבוהות, אבל הכישרון לקבל ביקורת לא מפתח את עצמו. זו בדיוק עבודת המידות.

ואם אחרי שעשינו חשבון נפש וגילינו שהביקורת מוצדקת - נאמץ אותה ונשתפר,

ולא נשאר עקשנים.

בעניין ההלכה

המחוייבות לשמירת ההליכה היא אבן בוחן לכל אדם וכל דור. הדור שזכינו להיות

הנוער שלו הוא דור אידאליסט. והאידאל שלנו - התורה. ההבדל בין אידאליסט לבין

שאר אדם, הוא שכל צעד וכל מעשה בחייו של האידאליסט מוארים מאורו של האידאל.

וככל שהאידאל גדול יותר ומקיף יותר, כך הוא מתבטא ביותר פרטים. (לולי הייתי פוחד

מההגשמה, הייתי אומר שהקב"ה הוא האידאליסט הגדול - המופיע בכל פרט ברחבי

העולמות ומעבר להם). האידאליסט היהודי הולך בדרכי קונו וריבוי פרטי אינו עול מכביד

עבורו. הם עצם חייו. (ראו בכוזרי,תחילת מאמר שלישי)

ההלכה היא מעבר לחובה, היא ביטוי התורה בעולם המעשה. לא די במחשבות מופשטות.

המחשבה היא נשמת המעשים. הניתוק בין הנשמה לגוף הוא מוות, המעלה היא להעצים

את החיבור בין השניים ועל-ידי כך לקיים תורה, להופיע תורה, להיות תורה.

מה שמחזרים אותנו לסוגיית הביקורת.

אנו צריכים לעשות חשבון נפש מתמיד, להיות המבקרים הגדולים של עצמנו ולשאול:

עד כמה אני אידאליסט? האם בכלל?

עד כמה האמונה שלי גדולה ועד כמה היא אני פותח לה פתח להגשים את עצמה בעולם?

שבת שלום.

דברים נכונים ויפים.איל אחר

צודקת. גם אני שונאת כשאומרים לי מה לעשות.שלהבת
קצת לא מתאים למי שאיתנו ומתהפך העולם.
סליחה אם אני חוזרת פה על תגובותמלי
לא קראתי הכל..
מה שלי נראה זה שדבר ראשון,אם מדברים פה על הלכות כיבוד הורים,אז צניעות זו גם הלכה. ואם כתוב להקשיב בקול רבנים ויש הלכה לכבד את רצון ואמירות ההורים,זה קשור ועוד איך.
מה גם שההורים לא עושים את זה בשביל טובתם האישית יותר מזה שזו בעצם החובה של הבת, שאולי בגיל הזה מבינה פחות מההורים אבל זה מה שטוב לה וכשתגדל עוד טיפונת- תבין איזה טובה גדולה עשו לה ההורים ותודה להם על כך.
אני לא רבנית ולא קרובה לזה. אבל אני כן יכולה לומר מניסיון שלי את כל הדברים האלו. היה לי נורא קשה. אמא שלי מאוד מקפידה כזאת והולכת בדיוק. אבל בדיוק לפי כללי ההלכה והרבנים. והיו לי המון חיכוכים איתה בנושא הצניעות ותמיד שנאתי את זה. זה לא היה לפני הרבה שנים. והנה היום,אני קצת לא מאמינה,אבל אני אומרת בלב שלם שאני מודה לה! כי בסה"כ היא הצילה אותי מלהחטיא ככ הרבה. והיו פעמים שעשיתי לה דווקא ומאחורי הגב. אז מה? היום אני מתחרטת! ואני ממש מתביישת בזה.. אז כן יש מקום,כמו שאמרו פה,לדבר בנועם עם ההורים. קחי אותם או אחד מהם לשיחה רצינית ומתוכננת.הם ישמחו! תסבירי במילים יפות שקצת קשה לך כרגע בנושא איקס ושאת מבקשת להרפות ושאת תתקדמי בקצב שלך. הם יגידו לך שאין פשרות בצניעות אז תגידי שיש התקדמות איטית ובטוחה שעדיפה על פני התקדמות מהירה ולא אמיתית...
אז בהצלחה לך! ותיהיי חזקה. ותודי להורים שלך!! כי הם עושים את זה לטובתך ממש!
אני חושב שזה יותר מורכב..אשא עיני

לדעתי תנסי להסתכל על זה מנק' מבט אחרת-

אני חושב שאם אמא שלך היתה מבינה שזה בא מתוך מחשבה או אידיאל מסוימים- היא היתה מניחה לך לגמרי. וגם אם היא לא היתה מניחה לך- היית מבינה שאת צריכה להתמיד בשלך ובסוף היא תכבד אותך וכך היה קורה.

נראה לי שהשאלה האמיתית היא יותר עצמית- מאיפה בא העניין של הצניעות? האם זה משהו מושכל ומובן או משהו שאת עצמך "לא מסכימה" איתו כ"כ?

ואם את לא מסכימה איתו- איך תרצי שמישהי שמראש לא חושבת כמוך תסכים איתך?

בהצלחה רבה!

מעצבן נוראא אם זה מההורים..שולמית מילר

לא גורם לי לעשות דווקא אבל זה יוצר תסכולללל כי זה באמת על דברים שהם מעבר להלכה וזה הכי מתסכל 

מאנשים אחרים לא מזיז אבל לפעמים מביש

את יכולהחופשה בצפון
לראות בהלכה וללבוש לפי המינימוםם! )רב שאתם סומכים עליו!!( וככה גם ההורים שלך. לדוג- בלי גרביים, חצאית ארוכה ושרוולים עד המרפק ועליונית)ספרדים כבוד!!(
חחח מה כבוד בזה נשות הטאליבן אשכרה..שולם עלייכם
לא דיברנו על החמרות והוספות אלא על הלכה בסיסית.נחל
...............ט1

אצלי זה אותו דבר עם תפילה שהמורה אומרת לי להתפלל ומעירים לי אז אני ל יכולה להתפלל גם אם אני אתפלל בהפסקה .............

חחח

אני שונאת על שמעירים ליאופל

לפעמים כשהחצאית שלי ממש קצרה יותר מעשר בסנטימטר מעל הברך אז אבא שלי מבקש ממני להוריד אותה ואני בכוונה מעלה אותה עוד כי כל פעם שהם מעירים הם חייבים לעקוץ כמו "ממני לקחת את החצאית הזאת?? מאליה " (בת דודה שלי תינוקת)  ואני תמיד עושה להם דווקא כי אני יחליט מה אני ילבש ועם מה אני ילך

מסכן.. הוא בטח מצטמרר מחצאית כ"כ קצרה עלארלט

בתו האהובה..

קשה לקבל...לא נולדתי

זה תהליך אישי, וצריך לקבל את זה על עצמך מרצונך ובחירתך

כמעט כל הבנות שדיברתי איתן אמרו לי שזה לא נעים/ פוגע/ מעצבן שאחרות/ים מעירות/ים

ממליצה לך מאד מאד ללמוד בנושא, זה עוזר מאד לקיים מתוך רצון, שמחה ובחירה חיוך

וכשאין כח וחשק, לזכור לכבד את האנשים והמקומות שבהם את מסתובבת

בהצלחה

מוזמנת לפרטי אם את רוצה ספרים מומלצים

אניאוהבת את מלכנו
לוקחת את זה יוצר בקטע של... כאילו ה' שלח לי מישו להעיר אותי ולהגיד לי!! יענו יאלהה להתעורר ה' אומר לך שאת לא צנועה.. שום דבר לא סתם וגם כאילו אני אישית משתדלת להקשיב כי זה אנשים שאחרי הכל יודעים יותר ממני ויותר מבוגרים שה' בכלל שלח אותם אז מי אני הקטנה והגאוותנית שימשיך בשלי...? חח זתם מה שאני מרגישה.. לא הרבה מתחברים לגישה
אפשר ברכה..? פשושון

נראה לי את צדיקה רצינית...חושף שיניים

חח ממי?אוהבת את מלכנו
אני אישית בכייף יברך אותך!!
ממך... (:פשושון

בטחאוהבת את מלכנו
פשושון יקר(צוחק) קודם כל אני בטוחה שיש לך לב זהב.. אז שתזכה לדבוק בה' ובמצוותיוולעבוד אותו באהבה ושמחה!!! שתיתן מהאור שלך לכל האנשים סביבך ושתזכה לחזות בגאולה שלימה אמן ואמןן!! חחחח מרגישה רבנית.. ואני לא צדיקה פשוט עושה מה שנולדתי בשבילו...ב"ה
אמןןןןן תודה רבה פשושון

לא צריך להקרא רבנית... בדור הזה להיות צנועה זה כבר מספיק כדי לברך...

אגב, לפי תוכן הברכה אני מבין מה חשוב לך... רוחניות בעיקר

צדקתי! 

אולי מתחברים.. אבל קשה ליישםשולמית מילראחרונה

תכלס למי פחות למי יותר עניין של אופי מלכתחילה ועבודה עצמית תמידית אלא אם כן זה בא טבעי...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך