בס"ד
"שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך..."
השל"ה הקדוש אומר:
"זה שמו אשר יקראו לו, שש מעלות לכסא:"
ומסביר השל"ה שזה ככה מכיוון שה"מצות הנזכרות בפרשה זו הם על ששה עמודי כסף, דהיינו ששה עמודים דתנן (אבות א' משנה ב' ויז') שעליהם העולם עומד, דהיינו: תורה, עבודה, וגמילות חסדים; ודין, אמת, ושלום."
השל"ה הקדוש מסביר כיצד זה בדיוק כל הפרשה באריכות, אבל כרגע אנחנו נסתפק בלהאמין בו ונמשיך לעוד נקודה שקשורה לשש עמודים האלה.
כאשר אנחנו מציינים את שש העמודים האלה, אנו יודעים טוב מאד שהם מעמידים את העולם, אבל דבר נוספים הוא שהם מעמידים אותנו, ובאמת "האדם הוא עולם קטן".
פרשת שופטים מדברת לדעתי על העמדה שלנו, הפסוק אומר "שופטים ושוטרים תתן לך" המילה לך מיותרת, אבל לא באמת, כי המשפט והבירור הזה, כל העמודים האלה צריכים להיות לנו, צריכים לבנות אותנו.
בספר של הבעל שם טוב על התורה מלקוטים יקרים די"ח ע"א אור התורה מובא על הפסוק " פירוש אהבה ויראה תתן לך בכל שעריך, בכל המחשבות שלך, מלשון "נודע בשערים בעלה"
לתת את השופטים ושוטרים בכל המחשבות והמעשים, להעמיד את עצמנו.
עד כאן הדברים דיי מובנים, אבל עדיין קצת קשיים, כיצד להעמיד את עצמינו? מה זה בדיוק אומר?
אז כמו תמיד כשאנו מדברים על אהבה ויראה זה קצת קשה להסביר, כי זה דבר שחייבים להכיר מעצמך, הלימוד של אהבה ויראה הם אהבה ויראה, אבל דבר זה הוא גם התשובה.
"בכל שעריך" בכל שיעורי החיים, בכל דבר חייבים לתת לדעת שאנחנו גדלים, כל דבר שמגיע מגיע מאיתו יתברך והוא חלק מתהליך הגדילה שלנו באהבה, ביראה.
יחס זה לחיים, הוא הנקודה שטמונה בשש העומדים של העולם,
העולם החומרי הוא בעל הששה צדדים, למעלה, למטה וארבע רוחות, והנקודה שטמונה ביסוד זה של כל דבר שעובר עלינו במציאות החומרית יש יסוד שמוביל אותנו לתוכינו, עמוד כלשהו של אור שאפשר ללמוד ממנו על עצמינו.
לדוגמא כאשר אדם רואה משהו שהוא קנה החפץ מראה לו על האישיות שלו, אם אני רואה את הנועם אלימלך אני מרגיש קדושה נזכר בעמוד של אש שמופיע בצטיעל קטן שלו וכו', ככה זה כל החיים, כל החיים הם לימוד של אהבה יראה וכל שאר הדברים.
וכשאדם מבין שכל דבר מגיע מה' והוא הזדמנות להתקדם הוא יכול להתקדם.
קשה להסביר בדיוק מה הכוונה כי כמו שאמרנו אי אפשר להסביר אהבה ויראה, אבל אני מאמין שאתם יכולים להרגיש בעצמכם, כמה נותנת ההבנה הזו שהכל מה', שבכל דבר אנחנו יכולים להתקדם המון אם רק נעריך ונעמיד את העוצמות שלנו לדבר.
שבת שלום ומבורך מאיתו יתברך!!
שנזכה ללמוד ולהתקדם בכל דבר, ולהכיר יותר טוב את הכוחות הפנימיים שלנו, לעמוד ולהעמיד את העולם: בתורה, עבודה, גמילות חסדים; דין, אמת, שלום; אהבה ויראה.
פרשת שופטים