מה עושים?? 😔
הפטור מהצבא לא מגיעSapir
מה עושים?? 😔
מתקשרים או נוסעים למקום שממנו שולחים את הפטוריםגיברת פלסף.
ניסיתיSapir
אז תאמרי את זה בשירות לאומי שלך.גיברת פלסף.
ממש מוזרהולכת
קיבלתי את הפטור שלי על המקום.
הולכים לרבנות, מוציאים פטור (אומרים להם מה את רוצה+ להביא כסף+ כמה שאלות קלות על הדת)
הולכים עם הפטור שהם נותנים לך ללשכת הגיוס(איפה זימנו אותך בגיל 16? האמת שהיית צריכה לעשות את זה בגיל 16... ולא עכשיו...) ושואלים בקבלה לאן ללכת בשביל להגיש את הפטור, הם מסתכלים, בודקים במחשב, מבקשים פרטים, שואלים שאלה או שתיים על ההלכה(קלות) יש לך פטור (הם מביאים מסמך? אני לא זוכרת) יש לך את האישור מהרבנות, מהצבא וזהו.
לא שלחתי אותו עכשיוSapir
שמעתי שהצבא עושה עכשיואולפניסטית גאה
שיטה אוניברסלית לקבל את זכויותיך בצבאאוריה,
תוך כמה שעות תקבלי את הפטור + התנצלות על העיכוב.
בצבא מתים על זה שאתם מדברים עם הפקידים.. אין אחריות ואין מחויבות והם יכולים לצאת הביתה מוקדם בלי שאיזו בת ש.ל תעכב אותם עם מילוי טפסים..
זה הראש..
יש גם את נציב קבילות הציבור.. (גוגל)
תפעילי את מי שבא לך. הם נועדו בשבילך ולא להיפך
אני ינסה לפנות גם דרך המייל וגם דרך נציב קבילות הציבורSapir
קישור לפניות הציבוראוריה,
מציע שתתקשרי אליהם בנוסף למייל
קישור ללשכות גיוס.. אולי זה יותר רלוונטיאוריה,
קופי פייסט למכתב לכל מי שתחשבי לנכון
https://www.aka.idf.il/Main/giyus/geneal.aspx?catId=59333
אם זה עדיין לא עוזר, תלכי לתקשורתצריך עיון
איזה מוזר ששולחים הצהרות בדוארהולכת
באותו יום שזימנו אותי בגיל 16 ללשכת גיוס הבאתי להם את הצהרה (שאני דתייה) מהרבנות (גם את זה עשיתי באותו יום, כשאני נוכחת באופן פיזי ברבנות) הם שאלו אותי כמה שאלות ואחרי כמה דקות כל העניין היה סגור.
אולי שזה בגלל שבנות לא יודעות איך התהליך עובד, אז בגיל 16 הן לא עושות את התהליך של ההצהרה וקבלת הפטור ובגיל 18 אוטומטית הם נכנסות למערכת בתור מעומדות לגיוס ואז פועלים כבר וירטואלית, בפקסי"ם, מיילים ודואר ואז גם כל העניין לוקח שבועות אם לא יותר בגלל שזה תלוי במערכת שיש לה אלפי פניות כל יום ושגם לא ממש מעוניינת שהבנות מהציבור הדתי ילכו לש"ל במקום צבא.
מניסיוןרק ה'
אני בכלל הייתי מסורבת פטור איזה חודשיים, הצבא פשוט לא רצה להביא לי,
אבל בכל זאת התחלתי את השירות, והם נתנו לי להיות על "תנאי" כביכול. הייתי כמו כל בת שירות פשוט בלי פטור.
עד שעברו חודשיים ובשירות אמרו לי שאני לא יכולה להמשיך לשרת בלי, ואז אחרי ממש קצת זמן הצלחתי ב"ה להשיג את הפטור, והמשכתי בשירות.
בקיצור את יכולה לדבר עם המקום שירות ולהגיד להם שאת צריכה לקבל פטור פשוט הוא עדיין לא הגיע והם יתנו לך להתחיל את השירות כרגיל
באמת?הולכת
מכירה מישהי שהייתה בשירות לאומי 3 חודשים בלי פטור ואחר כך גילתה שנתנו לה ל'עבוד', אבל את הזכויות שלה על אותם 3 חודשים היא לא קיבלה והייתה צריכה להשלים אותם בשנה אחר כך
תבדקי טוב טוב. וזה ממש מוזר! שאלה, האם בגיל 16 הבאת פטור מהרבנות או לא? כי הבנות שאני מכירה שהיו להם בעיות עם הפטור זה רק בנות שלא הצהירו בגיל 16 בפעם הראשונה שזימנו אותם ללשכת הגיוס, אולי הם לא ידעו, אבל אוטומטית הם נחשבו כמלשביו"ת- מיועדות למשרד הבטחון(שירות צבאי)ואז הרבה יותר קשה לצאת מהמערכת כשאת כבר רשומה בפנים מאשר לא להיכנס בכלל למערכת.
אז אני מנסה להבין... הבנות שכאן שמדברות על הקושי לקבל פטור, עשיתם בכלל את התהליך עם הרבנות והכול כשזימנו אותכם בגיל 16?
אממרק ה'
אז אם אני הצלחתי לקבל את הפטור, אחרי תיכון חילוני והצהרה באיחור ממש, אני בטוחה שגם אתן תצליחו בע״ה!!
לגבי הזכויות, אמרו לי על זה מראש, ובכל זאת החלטתי להמשיך בשירות. אני חושבת שכן אקבל אבל את הפיקדון והמענק, כי הסדרתי איתם שפשוט אשלח להם את הפטור שיגיע- ואכן אחרי שהגיע נכנסה לי משכורת סדירה על אותם החודשים ששירתתי. אבל גם ככה עשיתי רק שנה אחת, ככה שזה לא כזה נחשב.
בכל מקרה, מי שלא לחוץ על ה״זכויות״ האלה יכול להסתדר. וברוך השם אני מסתדרת ובטוח אסתדר בע״ה! לא מתכננת לעבוד בלשכת ראש הממשלה
רק מורה במשרד החינוך ;)יש לי פטורSapir
תכתיבי להם מספר פקסברווזה
ותגידי: "אני עומדת עכשיו פה ליד הפקס. נא לשלוח עכשיו, תודה." הצבא הוא גוף גדול ומסורבל, לעיתים. צריך להיות ברור והחלטי איתם. בהצלחה.
זה בטוח אפשרי?Sapirאחרונה
תתקשרי אולי לאלומה שיוכלו לעזור לך...לא נולדתי
לא הבנתי- חסר לך את הפטור (כרטיס קטן כחול לבן) או את ההצהרה (דף של הרבנות)?
אם חסרה לך ההצהרה, תלכי להצהיר שוב לדעתי
אם חסר לך הפטור תחפריייי לצבא
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋
אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?
ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.
דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1
מחפשת שירות משמעותי ומספק?
רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך
בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא
● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון
● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי
● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת
0522333957
אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.
בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר 
קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888
היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!
לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)
הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?
אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן
הי
אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..
סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו