מהכתבה מאוד גלויה בידיעות אחרונות עולה שתושבי העיר החדשה לא ירשו לישראלים להכנס לעיר שלהם... ישראלים אינם רצויים... בהמשך הכתבה מתברר שכרבע מהדירות נרכשו על ידי ערבים בעלי אזרחות ישראלית כולל אחמאד טיבי... כלומר, אין להם הפלסטינים בעיה עם ישראלים שיגורו בעיר רוואבי... יש להם בעיה עם יהודים !!
העיר הפלסטינית החדשה "רוואבי" ...David Malaki
מופתע?אלעד
מעניין לבדוק את חוקיות העניןמושיקו
לא נראה לי שהרש"פ מוגדרת כאויב בצורה רשמיתצריך עיון
"מאוד מפליא"!רלה
במה הם שונים מהציונים ומהצבא הציוני?גורודנא
כל יום אני עובר מול עשרות שלטים אדומים שאומרים שהכניסה ליהודים (כתוב ישראלים אבל הכוונה ליהודים) verboten. ואת השלטים האלה לא הציב אבו מאזן אלא הצבא הישראלי.
ובנוסף לכךטוביה2
קבר יוסף בשטח Aגורודנא
אבל לפי אוסלו ב' מוטלת חובה לאפשר לשם כניסה של מתפללים בכל עת, והחובה הזאת מוטלת על סמ"שים (סיורים משותפים, JMU) שלא קיימים מ-2001. אותו כנ"ל לגבי הבי"כ ביריחו.
קבר יוסף עצמו לא, רק השטח סביבומשה
נואופ.גורודנא
גרודנה שאלתי אחד מהאנשים שהיו שםטוביה2
מיום שהקימו את "עוד יוסף חי" דרך אוסלו ועד הבריחה של הצבא הישראלי - וזה מה שהוא אמר לי
אתה יכול בעצמך לקרוא מה כתוב בהסכםגורודנא
אני לא יכולטוביה2
אבל היות שמדובר בהסכם שישראל חתוצה עליו אני מתאר לעצמי שיש גם עותק בעברית
תסתכל במפת סימון שבילים מסומן שם שזה שטח Cהמצב חסה
צודק.היום אין אפשרות לשום יהודי לגור בעיר בישראלבחורצ'יק
ליהודים אין אפשרות לדור בארץ ישראל.כל השבעה מליון הללו הם תיירים.
אגב, תלמדו כמה נזקים גורמת לנו תרבות הבניה הישראליתמשה
כל האישורים וכל זה.
עלות דירה בסטנדרט דומה לזה שבונים בערים כמו מודיעין/מודיעין עילית - 130 אלף דולר.
כל הביורוקרטיה מעלה את המחיר אולי ב-10%גורודנא
בסופו של דבר מדובר באותם הפועלים, כמעט באותו סטנדרט בניה, וגם אסור לשכוח שזה מה שעלתה דירה בהרבה מקומות בארץ ב-2007. הביורוקרטיה עלתה במאות אחוזים מאז 2007?
בעמנואל עדיין אפשר למצוא דירות 4 חדרים ב-300,000...זה אומר שמוכרים מתחת למחיר הבניה?
ההבדל הוא רק בתאוות בצע של קבלנים, משקיעים, מתווכים, בנקים ויתר הקפיטליסטים החזיריים מהצד הפרטי שניפחו את הבועה, והמועצות המקומיות החזיריות הסוציאליסטיות שהעלו את מחירי הפיתוח פי 3 כשראו שאפשר להשתתף בחגיגה.
טעותמשה
דיברת על תרבות בניה, לא על הקצאה ומונופול המדינה על הקרקעותגורודנא
זה גם וגם.משה
הקבלנים תאבי בצע וזה בסדר, הבעיה היא שאי אפשר להתחרות בהם עם בניה קלה וקראוונים כי הממשלה לא מרשה.
זה לא תרבות הבניהנפשי תערוג
זה חוסר היצע שיש
והתאבון בצע של הקבלנים בשיתוף כל משרדי האוצר (שחפצים במסים)
ובבנקים שחפצים שתקחו כמה שיותר כסף עם ריבית
חוסר ההיצע הוא בגלל הבירוקרטיהמשה
אבל זה לא ממש מעניין אותםנפשי תערוג
כי על דירה מפוצלת לא מקבלים מס
אם הם יתירו, הם ירצו להטיל מס פיצול
גם על קראוון על אדמה חקלאית לא משלמים מיסיםמשה
אין דירה בירושלים ותל אביב שרצו לפצל ולא פיצלוגורודנא
ואם כבר, פיצול דירות רק מעלה את מחירי הדירות. שכן זה מעודד כניסת משקיעים-מפצלים לשוק.
יש. אנשים קיבלו קנסות של מאות אלפי שקלים ודרישה להחזיר.משה
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000550317
המשקיעים והמפצלים דואגים שיהיו יותר יחידות דיור. זה מעלה את מחירי הקניה אבל מוריד את מחירי השכירות של היחידות המפוצלות.
עובדה שהם פיצלוגורודנא
כולם מפצלים, חלק זעיר ביותר נתפסים, היתר לא מורתעים. חוצמזה, בדרום ת"א כל הפיצולים הולכים לסודנים ובמרכז לסטודנטים שאינם תושבי העיר שיכלו בכיף לגור במעונות. זה לא פתרון למצוקת דיור, כי אף אחד מהם לא היה רוכש דירה, ולמעשה כמות השוכרים לא מורידה מדרישות השוק לרכישה.
בדרום ת"א לא מפצלים אלא משכירים לפי ראשמשה
במרכז ת"א מפצלים, ומתמחרים את הסיכון בשכ"ד.
(למה סטודנטים / שאינם תושבי העיר לא יכולים לשכור דירה לדעתך וצריכים לגור במעונות?)
יש ביקוש לרכישה בגלל שבמדינת ישראל יש הרבה צעירים שרוצים לעזוב את בית ההורים ולגור במקום אחר (החילונים - לרוב ת"א והסביבה). כל עוד לא יבנו מספיק דירות באזורי הביקוש (כלומר ת"א והסביבה במגזר החילוני, ירושלים והסביבה וכן הלאה) - הבעיה הזו לא תיפטר.
אנשים החליטו שהם רוצים לגור באזור תל אביב והנסיון של המדינה (בעיקר ממשלת אולמרט) לכפות עליהם לגור בבאר שבע לא עובד כ"כ.
גם ההקפאה לא מוסיפה לעניין ומקפיצה בתורה את מחירי הדיור ביישובים, בהם אנשים באמת רוצים לגור.
מה מהאישורים היית מבטל, ומה היית משאיר?אדם כל שהוא
לא צריך להיות איזה פיקוח בטיחותי, שהבנייה היא יציבה?
לא צריך להיות משהו שיפקח שהבנייה אינה מזיקה לשכנים?
לא צריך להיות משהו שימנע מגרימת נזקים לאיזורי טבע ונוף?
את האישור הממשלתימשה
בשביל פיקוח בטיחותי יש מהנדס (אני לא רואה אדם שיקנה דירה שמהנדס לא חתם עליה, ובמקרה של גינדי בחדרה גם זה לא עזר).
בניה שמזיקה לשכנים זה במידה רבה קשקוש. אם אני קניתי אדמה זכותי לבנות עליה מה שבא לי, כל עוד זה לא איזה מפעל מזהם.
כל השיטה של "נזק לשכנים" גורמת ליוקר המחיה מאחר ואי אפשר לצופף את הערים (ומה לעשות, כולם רוצים לגור בערים).
מה שקורה היום זה שהשכנים מתנגדים לכל בניה חדשה (בגלל ערך הדירות שלהם), הקבלנים נאלצים לפצות אותם וכפועל יוצא הפיצוי הזה מוסיף עוד כמה עשרות אלפי שקלים למחיר הדירה (עיין ער מגדלי אסותא בת"א).
הנה הסבר:
http://www.kav.org.il/100994/b1177
מתעניינים בשאלה האם היא עמידה ברעידות אדמה?
נניח, לבחון האם היא נבנתה לפי התקן הישן או החדש, או לבחון מה המשמעות של צורת הבנייה במקרה של רעידות אדמה, ומה הסבירות לרעידת אדמה בעוצמה כזו במשך שנות חייהם?
והיו בתים מוזנחים שהיו נהרסים, אבל לעומת זו היו בתים טובים, עם כיווני אוויר ובשכונות נורמליות, שהיו הופכים למוזנחים, כי האוויר היה נחסם ע"י בניינים נוספים, והדירות היו הופכות למעין דירות מרתף, והרחובות היו הופכים לפקוקים ומעלי עשן וחסרי מקומות חנייה בשל בניית יתר. [ואולי גם מפעם לפעם ביוב היה זורם ברחובות, בשל בנייה שלא מתאימה לתשתיות הביוב.
קראת את הקישור שסיפקתי?משה
אנשים היום לא בודקים כי הם בונים על המדינה/הרשויות שיבדקו את זה בשבילם (זה קשקוש גמור אגב - ע"ע המרפסות בחדרה).
אני מאמין שבדיוק כמו שאנשים לא מבינים בכשרות אבל יש כשרות רגילה ו"מהדרין", מן הסתם יבנו בתים ברמות שונות של "הידור", וזה לגיטימי - זה יצור גיוון של מחירים לפי הצורך.
למה אתה חושב שאנשים רוצים לחיות במקום גרוע? אם חסרה חניה מישהו יהרוס בית ויבנה במקומו חניון רב קומות, או (מה שקורה היום בת"א ונאסר ע"י העיריה) אדם שרוצה לבנות מגדל ולבנות בו תוספת מקומות חנייה עבור דיירי הסביבה, או כל כיוון אחר.
למה נראה לך שמישהו רוצה לגור עם ביוב ברחובות? או שמישהו יצליח למכור דירה ברחוב שזורם בו ביוב?
אם יש צורך, מישהו (מן הסתם בונה הבניין הגבוה) ישלם את שדרוג התשתיות. זה לא כל כך יקר.
אנשים חושבים שבלי המדינה העולם יהפך לתוהו ובוהו. זה לא נכון.
לפעמים, שווה לקבלן..אדם כל שהוא
למכור 60 דירות בתנאים גרועים בזול, ולא 30 דירות בתנאים טובים ביוקר.
עד כאן, זה עדיין יכול להיות לגיטימי.
הבעיה, שביחד עם דיירי הדירות שבנה עוד כמה בניינים ליד יסבלו מהתנאים הגרועים.
וגם בכשרות, יש גופי כשרות שלא מספקים רמת כשרות מינמלית, או אפילו פיקטיביים לגמרי, ויש אנשים שנופלים וטועים. [אחרת, הגופים האלה לא היו מתקיימים].
וישנם בתחום הכשרות עוד מנגוני הגנה, שמועילים חלקית -
1. דרישה סף לכשרות של הרבנות, שאוסרת עקרונית הצג מוצר כשר בלי הכשר של הרבנות.
2. קיומם של קבוצות בעלות מודעות חזקה לנושא הכשרות, שמתעניינים בתחום.
אם שווה לו, כלומר אנשים רוצים לשלם פחות על דירותמשה
וזה לגיטימי.
(למשל אם יש מקום טוב והאדמה בו יקרה, הם רוצים לגור בדירה קטנה יותר).
על איזה תנאים גרועים אתה מדבר שמשפיעים על הדירות לבד? שבעלי הווילות העשירים של רמת אביב יגלו שאנשים שמרוויחים פחות מהם גם כן רוצים לגור באותה שכונה?
(מניע נפוץ מאחורי התנגדות לבניית דירות חדשות, ובעיקר בניה לגובה באזורים של וילות).
תמיד יהיו חאפרים בכל תחום. לפעמים יש אנשים שאם לא יהיו חאפרים זולים יגורו בכביש. אולי עדיף שיהיה מוצר ירוד למרות שאנחנו לא אוהבים אותו.
זה לא מציאה גדולה, אבל עדיף מכלום. היום אנשים כאלה נכנסים לחובות כדי לקנות אוכל.
לגבי מנגנוני ההגנה-
היום החוק מגדיר מי הוא מהנדס מורשה. אפשר לדרוש כתנאי סף חתימה של אחד כזה.
אני לא חושב שלא יהיה מי שיתעניין לפחות באופן בסיסי ברעידות אדמה (ושאר מזיקים, כמו שריפות וכו').
היום יש תקן מחמיר בצורה מטורפת בכל מיני תחומים. ייתכן שזה נחוץ וייתכן שלא. יהיו כאלה שיקנו דירה יקרה בתקן גבוה וכאלה שיקנו דירה בתקן בסיסי של שנות השישים.
לא מבין מה רע בזה.
"האוויר היה נחסם ע"י בניינים נוספים, והדירות היו הופכות למעין דירות מרתף, והרחובות היו הופכים לפקוקים ומעלי עשן וחסרי מקומות חנייה בשל בניית יתר. [ואולי גם מפעם לפעם ביוב היה זורם ברחובות, בשל בנייה שלא מתאימה לתשתיות הביוב."
שאלת "למה אתה חושב שאנשים רוצים לחיות במקום גרוע?"
ועל זה עניתי [לא ציטוט] שהקונים של הקבלן ירצו כי זה יהיה זול, ושאר תושבי השכונה לא ירצו, אבל הם כבר קנו דירות קודם, וזה ייכפה עליהם.
וזה שאנשים יתעניינו ברעידות אדמה, לא מבטיח שזה יעזור להם.
יבטיחו להם הבטחות בלי סוף, זה לא מחייב שיהיה להם כיסוי.
חתימה של מהנדס, שלא יעמוד תחת פיקוח לא שווה הרבה, כי יהיה תמיד מי שיחשוב על הכסף הקל עכשיו, ולא מה יקרה אם וכאשר בעוד שנים.
ולגבי הרבנות, יכול להיות שהיא צריכה לעבוד באופן שהזכרת, אבל גם זה מחייב מנגנון עם פקחים בשטח ועלויות וכו'.
זה לא דבר שהשוק החופשי לא יכול לפתורמשה
אם יש מצוקת חניה, דיירים פשוט יעזבו את המקום ויגורו אנשים שאין להם רכב (כמו במרכז ת"א)
לשאר תושבי השכונה אין זכות על האדמה עליה בנה הקבלן את הדירות הזולות. זכותו.
אם בא להם - הם יכולים לקנות את האדמה ולבנות עליה משהו בסטנדרטים שלהם, או גינה ופארק. זה לא משנה...
הפיתרון שמציע השוק החופשי הוא גרוע מאוד..אדם כל שהוא
לעזוב את הבית - צעד קשה מאוד להרבה מאוד אנשים. למכור אותו במחיר זול ממה שהם קנו אותו, ולעבור במקום אחר, שאף אחד לא מבטיח להם שבו לא יקרה אותו דבר
מבחינת הזכות המוסרית - הקבלן לא משתמש רק בקרקע שלו, הוא משתמש במשאבים הציבוריים - כבישים, צנרת, ואפילו אוויר ושמש.
מי שיכול לפתור את הבעיות האלה בצורה פרטית, צריך טייקונים שקונים שכונות שלימות, ושווה להם להשקיע, מה שיכול להיות הרבה יותר דורסני מהתערבות ממשלתית
המצב הנוכחי גרוע עוד יותר: אנשים לא יכולים לקנות דירהמשה
יש הרבה פתרונות ביניים אפשריים לחלק מהבעיות האלה. אפשר לעשות תקנון ברמת השכונה (כמו שעשו בשכונות כמו נוף ציון).
אני לא רואה סיבה שאנשים יעזבו את הבית רק בגלל שבנו קצת יותר בסביבתם, בדיוק כמו שזה לא קורה בשכונות שבהם בונים היום מגדלים.
בד"כ מגדלים כאלה מזרימים דם חדש לעסקים בעיר הוותיקה, ומעודדים פתיחה של עוד עסקים שנהנים מזרימה גדולה יותר של תנועה.
למה צנרת זה דבר ציבורי? אם משלמים על המים, ספק המים (והחשמל) יוכל להרחיב את התשתית. בשביל זה משלמים לו.
אדם קנה קרקע והיא רכושו הפרטי, זה נקודת המוצא. שאר הדברים פתירים.
(ובטח ובטח שאין שום סיבה לאסור פיצול דירה שהיא רכושו הפרטי של אדם. מקסימום פיצוי לועד הבית)
אתה רק מתעלם מהעובדה שאין דבר כזה כמעט בארץ קרקעות פרטיותותן טלאחרונה
רוב מוחלט של האדמות בארץ שייך למדינה ומוחכר לתקופת מה (נראה לי 90 שנים, ייתכן שאני טועה) למי שקנה את זכות השימוש בקרקע - ואם אני לא טועה אז בתום השנים האלו הוא (או יורשיו) בעלי הזכות הראשונים לקנות את המשך הזכות לשימוש באותה קרקע לעוד תקופת זמן דומה. אם יהיה לי זמן וכוח מחר אחפש את הסעיפים הרשמיים בנושא...
וזה מאוד חשוב. למשל למקרה שבו המדינה צריכה להרחיב כבישים/לבנות רכבת קלה/אנעראף משהו - וזה מתנגש עם "קרקע של מישהו" - ברגע שהקרקע לא באמת שלו אלא של המדינה ורק מוחכרת לו, אזי קל הרבה יותר להפקיע אותה ממנו תוך תשלום פיצויים...
ובמצב של היום שאין לנו שבטים על אדמתם, באמת אין סיבה שתהיה קרקע פרטית לעולם של מישהו - ולכן המדינה שהיא כבשה את הארץ בכוח הזרוע, היא (=הממשל) בעלת הזכות על הקרקע, ורק מחכירה אותו לאנשים השונים..זה לא פרטי באופן מוחלט.
ברגע שאין קרקע פרטית באופן מוחלט בהכרח שלמדינה יש יכולת להתערב (גם בלי קשר לחוקים וכו'..) במה שיעשה אדם על הקרקע שלו, לפי האינטרסים שלה מה היא מוכנה שיהיה על קרקע שהיא מחכירה לאחר...
זה ממש לא נכוןטוביה2
ובדין שירה שבאה לעיר רואים שאם זה אכות החיים של תושבי העיר (כביסה למשל) זה קודם לשתיית אנשי העיר - כלומר אכות החיים היא דבר שקודם לחיי אחרים (לפחות בדברים שהם קריטיים)
שיירה זה אנשים מבחוץ, לא תושב העיר ובעל קרקע בה.משה
מי אמר שלא יכולים לכפות שלא יבוא לגור בקבע?טוביה2
זה לא עובד ככהצריך עיון
הבאתיטוביה2
ובהמשך לכך ש'חיי הנפש' של התושבים קודמים לצורכי אחרים ויש כמובן דינים של מי שגר בעיר x זמן וכו' עד שנעשה בן העיר
אני לא פוסק הלכה וברור שאפשר 'להפיל' את הטיעון הזה (מי אמר שזה חיי נפש למשל) אבל לא כל כך פשוט לי שלא - בסך הכל זה נראה לי טיעון סביר.
ניקח דוגמא נורא פשוטהמשה
(ומצוייה מאוד במדינת ישראל)
אדם ירש קרקע מאבא שלו, הוא בן העיר? כן.
עכשיו הוא רוצה לבנות עליה מגדל בבל בלי שום התחשבות בשכנים.
(נניח שזה אפשרי. אף אחד לא ירצה לגור ברחוב שבו התשתיות קרסו)
באיזה זכות הלכתית אפשר למנוע ממנו?
שאלה טובהטוביה2
אם נניח שהסיבה שאסור לאבא מעין שותפות שקיימת בעצם הרי שגם בנו מחוייב לה - כלומר איזה סיבה אחרת יש לטעון שאסור לו לבנות (על אותה דרך אני יאלץ להסביר גם את העץ ליד העיר וכו')
ולכן האיסור הוא שאתה פוגע בי (ואפילו ברמה הכלכלית אולי מדין בני מבוי שיש בו חנות) והיות שברור לכולם שהאסור אמור להקבע על פי מה שסיכמו עליו (התב''ע הנוכחית או זו שהיתה במכירת השטח) או משהו דומה שלא מאוד פוגע בדיירים הקימים
מעין זה אם תמכור את ביתך לאדם אלים שמערכת החוק לא מטפלת בו - אולי תאלץ לשלם את נזקיו - לא פשוט שזה רק בגויים
מצד שני, זו הסיבה שבגללה הדירות כל כך יקרותמשה
מגבלות הבניה.
אם היו פחות מגבלות סביר להניח שהרבה אנשים היו נפגעים (באמת או רק בדמיון ובקנאה), זה ברור. מצד שני, לילדים שלהם היה איך לקנות דירה.
לא יודע איך היו פוסקים פה לפי ההלכה, אבל סביר להניח שהיו מתחשבים גם בסבל של מי שאין לו דירה.
נכון ולכן הדרך הנכונה היאטוביה2
ככה שירידת הערך תהיה מפיצוץ הבועה ולא מפגיעה ברכוש השכנים בעניים אוביקטיביות לדירה הספציפית
הייתי אומר שהכי טוב זה "שוק חופשי" של עריםמשה
כלומר שלכל עיר / שכונה יהיה התקנון שלה.
יש עם הרעיון הזה כמה בעיות אבל בגדול הוא יהיה עדיף מהנוכחי.
הבעיה שבמקרה כזה יהיה תמיד עניין של התושבים הקיימים לחסום בניה חדשה שמורידה את ערך דירותיהם (סתם בגלל שיש חדש).
אפשר אולי לאסור בניה חדשה אבל לא למנוע פיצול דירות קיימות, מה שישאיר אפשרויות נוספות.
האפשרות הנוספת היא להסיר את האיסור על בניה בשטח "חקלאי" ואז תהיה תחרות לערים הקיימות שתקריס את המחירים שם בלי "לדפוק" את השכנים.
אני מסכים להרובטוביה2
ירידת הערך הנבעת מכך שיש מספיק דירות היא כזו שכחברה איננו יכולים להתחשב בה (אני גם אפסיד מכך סכום שהוא משמעותי בשבילי אבל זה המצב). היא לא ירידת ערך במובן של פגיעה אלה של הצלת עשוקים
ירידת מחירי הדירות לא תזיק כמעט לאף אחדמשה
(חוץ מהמשקיעים שקנו בשנים האחרונות שהם מיעוט יחסי)
אדם לא "סוחר" בדירה שהוא גר בה. ירידת הערך שלה תאפשר לו לשדרג לדירה גדולה יותר במידת הצורך בלי לשעבד סכום עתק נוסף.
בהנחה שרוב הישראלים גרים בדירות שלהם, מחיר הדירות לא משמעותי באמת לרובם. זה רק אשליה של עושר.
לא ממש נכוןטוביה2
מעניין. צריך לרכוש שם בית דרך איש קשחליל הרועים
תמונה שאומרת משהו על מצבנו המדיני ביטחוניסביר11
בדיוק, פירות הבאושים שהשמאל הוריש לנתניהונקדימון
רגע של היסטוריהשלג דאשתקדאחרונה
זכור לי שלפני בחירות 2003, אלי ישי אמר משפט שבדיעבד היה סוג של נבואה (גם אם לא תועלתית במיוחד), שאריק שרון הוא באמת חשוב מאוד וצריך שהוא יהיה ראש הממשלה (היה לשס קמפיין כזה לטובת שרון, לא זוכר את הניסוח). אבל הוא צריך את שס לידו כדי שתכוון אותו.
בדיעבד אריק שרון יצא חלום ושיברו, ואכן שס של אלי ישי עמדה אז בגבורה מול הצומאיזם החרדי שתמך אז בהתנתקות והבעא את הטילים לנתיבות ואשדוד ואת המחבלים לאופקים.
כשמצביעים ימין, מכוונים לראש ממשלה שהוא איפשהו במרכז אבל למפלגה ימנית באמת, שתשמור עליו. לכן אני לא מתפלא על ביבי ושרון ובדיוק בגלל זה אני גם ככלל לא מצביע ליכוד...
איך מעיזים לבלבל את הציבור בעניין ארץ ישראל?נ א
ראיתם את הדיון של התלמידה מקריית ארבע מול ליאור שליין?
מה זה? הוא ממציא שה 7 באוקטובר זה בגלל בן גביר. איזה שטויות. הכל בגלל שאריק שרון פינה את ההתנחלויות ואת היישובים מגוש קטיף!!
הגיע הזמן לעצור את הטירלול נגד ארץ ישראל.
ארץ ישראל היתה שייכת רק לעם ישראל ותהיה שייכת רק לעם ישראל.
ארץ ישראל זאת מתנה שהקב"ה נתן אותה רק לנו. כל אמירה אחרת נגד ארץ ישראל - היא שקר גמור!!!
צודק. בסוף שליין וחבריו הם מיעוט קולניקעלעברימבאר
תאמין לי עוד כמה חודשים\שנים הוא בימין מרכז. בדוק.פתית שלג
נכון שעכשיו הוא מאוד עקשן. כיוון דאתי למיפלט לא אתי למבלע. אבל עם עוד קצת השתפשפות עם הנוער והערכים האלה הוא איתנו.
רק עכשיו הוא התחיל לצאת לשטח להקשיב ולראות את האותנטיות של הערכים הימניים.
בעזרת ה', אבל אל תבנה על זה שזה יקרה בקרוב..נ א
לא מספיק להכריז על שליטה ישראלית צריך גם לגרש אתנ אאחרונה
כל הערבים מארץ ישראל
טראמפ החדשאיתן גיל
אל תגידו שלא אמרתי לכם.
הוא עובד אצל מדינות המפרץ ולא אצלנו
לשיטתם, ספיחי הפלת משטר האייטולות האירני יציפו דרישות לדמוקרטיה בכל מדינות האזור, ויסתיימו בהפלת המשטרים הסונים- כולם.
מסתבר שגם באירן עצמה אחוז התומכים בהחזרת יורש העצר, אינו גבוה בלשון המעטה.
ממש מאכזבזיויק
טרטמפ פקה פקהאיתן גיל
אמר טרנספר, אז אמר.
אמר לאירנים לצאת להפגין, אז אמר ושלח אותם לתליה.
ויש עוד כהנה וכהנה.
הטרנספר מוסמס בישראל, לא בארהבאינגיד
הקישקוש היומי כאילו?אינגיד
טראמפ הוא מנהיג משוגע וקשה לחזות איך ומה יהיו מהלכים שלו. זה שחשבת שתהיה תקיפה בתאריך x וזה לא קרה, לא אומר כלום. הניסיון הנואש של כל האינטרנט לנחש מה טראמפ יעשה היא העדות הטובה ביותר ליכולת שלו לשמור על עמימות. פרשנות נחרצת בסגנון ידלין היא בדיחה עצובה, ולא הייתי מציע לחקות אותו.
במלחמה הוקדמת מול איראן היה את אותו לוטו סביב ההחלטות של טראמפ. היה ים של דיסאינפורמציה ופייקים שטראמפ עצמו דאג לפזר, ובסוף התקיפה הגיעה. פרשנים ליהגו על המיסים לסין, אבל בפועל זה עבד. מישהו האמין שהוא יתקוף בוונצואלה ואשכרה יחטוף את הרודן? מישהו חשב שטראמפ ישלח מכתב למצרים שבו הוא מבהיר שהוא עומד לדאוג לכך שמצרים ואתיופיה יגיעו להסכם ברור על הנילוס? לקנות את קנדה? לקנות את גרינלנד? להזמין את נתניהו 6 פעמים בשנה אחת? להחליט לאהוב פתאום את א-שרע?
טראמפ הוא מתוחכם, והיחידים שנופלים בפח הפרשנות אלה הטיפשים. אל תבחר להיות בצד הלא נכון.
כרגע, אם תנתח את כל הדיווחים שמגיעים על תנועת הציים, על הודעות NOTAM, על פינוי אזרחים ופינוי שגרירויות, על ציוצים צוקפניים של איראן, על אמירות של סנאטורים תומכי ישראל - המסקנה מתכנסת לכך שתהיה תקיפה. השאלה היא העיתוי של הפעולה, ולא הפעולה עצמה.
אל תנתח את טראמפ. תנתח את הגיאופוליטיקה שמחוצה לו. תנתח את מה שמדיד. אל תנסה לפסכלג אותו. זה נועד לכישלון.
שום כלום לא מתחבר עם מה שכתבתיאיתן גיל
כתבתי שהפלת משטר האייטולות והחלפתו במשטר דמוקרטי תשליך אוטומטית על כל מדינות האזור.
טראמפ לא מבין את זה כמו שקודמו אובמה לא הבין את זה.
ההתערבות של אובמה במצרים הביאה לתוצאות הפוכות, ואידך זיל גמור
אחרי כל כך הרבה פעמים שהערכת דברים על טראמפ ויצאתהסטורי
אחרי שהקים את "מועצת השלום"איתן גיל
שחברים בה מצרים, פקיסטן, טורקיה, קטר, ירדן, ועוד "ידידי ישראל" מובהקים.
מאחורי גבה של ישראל כמובן, ושבועיים בלבד אחרי אוקיאנוס של תשבחות על נתניהו.
קצת צניעות לא תזיק לך.
בעניין אירן, הוא עודד בפיו את המפגינים לצאת לרחובות, ועשרות אלפים אכן יצאו ושילמו בחייהם. איך שלא יהיה הוא מילכד את עצמו.
טראמפ בונה גשרים כדי להושיב בהם, וכו'
טראמפ הפטפטן אוהב את טראמפ.
אתה מוכן להודות שבשלל השרשורים שפתחתהסטורי
אחרי שתודה בזה, אפשר להתחיל להתבונן בשאר העובדות. הוא עוד לא הקים שום דבר, הוא הזמין אין ספור ראשי מדינות להשתתף באיזו מועצה...
אחרי שנתניהו היכה את האירנים במשך 12 ימיםאיתן גיל
הצטרף טראמפ החדש ועשה מכה בפטיש... כדי לגזור קופון פנימי באמריקה.
יאמר לזכותו שבמשך 12 ימים הוא לא הפריע לנו, עד שנזכר... והורה להחזיר לאחור את מטוסי התקיפה של חיל האויר.
אמת, לישראל יש לא מעט ידידים בממשל טראמפ, שמרסנים את הבוס, אבל ככל שעוברים הימים עינינו הרואות שהוא מיישר קו עם העמדה ההפוכה בממשל שלו.
אדגיש, אני לא חוזר בי משום מילה שכתבתי בגנותו.
לגבי מועצת השלום שאולי כדבריך לא תקום, סביר מאוד שכך יהיה, או שתקום ביחד עם תחילת הטרנספר שהבטיח ליישם באויב העזתי.
נתניהו היכה את האירנים עשרה ימיםהסטוריאחרונה
עד שהאמריקאים עשו את החלק שלהם, בעזרת נשק שטראמפ סיפק למטרה זו בדיוק ותוך שימוש חופשי במרחב האווירי העירקי, שנשלט ע"י ארה"ב. באופן מתואם לחלוטין, מטוסי B2 אמריקאים, יצאו לדרך 36 שעות לפני הצטרפותם לתקיפה, כלומר כבר ביום השביעי, כאשר התארגנות לזה לוקחת זמן רב וביצעו את החלק שאין באפשרות המטוסים שביידינו לבצע.
גם כל הסחת הדעת שלפני, היתה מתואמת לחלוטין.
אתה כל כך מאמין לשרשורים המתבכיינים של עצמך, שעדיין אינך מבין שהיית עוד פיון (יחד עם רביב דרוקר, בן כספית, ברק רביד ושאר אלו ששכחתי את שמם כרגע, שכל כך נהנים לחגוג על פערים בין נתניהו לטראמפ) בהצגה המשותפת שלהם, שהרדימה את האירנים היטב ואפשרה לנו לתפוס את כל המטכ"ל, מפקדת חיל האוויר ומדעני הגרעין שלהם, בדיוק במקום שהפצצות שלנו נפלו...
מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום
וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
קשה לרעותצדיק יסוד עלום
גם לבנט
שלג דאשתקד
הוא מנסה לשחד אותנו להצביע לו?!נקדימון
הוא אוהב אותך והוא תמיד מתפאר בךצדיק יסוד עלום
רואה בך רק ת'נקודות הטובות
עצום את העיניים תשכח את העבר
תתמסר אל החיבוק החם
לאיש יש שיגעון גדלותנקדימון
האויב הכי גדול של בנט: הארכיוןהסטורי
הנוכל שידע לספר לנו איך לנצח מגיפה מגיח שובאיתן גיל
ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו
אה, לא.
הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.
שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.
איך לנצח מגרפהימח שם עראפת
זה הרשמינקדימון
חחחח אתה מאמין לנוכל הלאומי?זיויק
בנט גימטריה 61צדיק יסוד עלום
61 מנדטים לא טועים
חמוץ 🥒
..קעלעברימבאר
..
עם הכוילל בנט זה 62, ככה שגם אם סילמן תפרוש לו, עםקעלעברימבאר
אם רק היה ניתן להקים קואליציה באמצעות גימטריות...שלג דאשתקד
הכל אפשרצדיק יסוד עלום
השתכנעתיזיויק
מי מצחיק אותך...נרשםכלפעםמחדשאחרונה
מי רוכב על הגב שלך כדי להשיג קולות
חוק חסימת כבישמשיב
ועדת שרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק של יו"ר הקואליציה, אופיר כץ - קנס על חסימת כביש ללא אישור יהיה 75,300 ש"ח. על הטלת חפץ מסכן על הכביש - 226,000 ש"ח.
כמה טפשים הנבחרים שלנו, הרי בית המשפט לא יקנוס מפגינים מהשמאל, הרי גם האלימים שפצעו שוטרים וששברו חלון רכב שבתוכו ילדים, שוחררו מיד על ידי השופטים.
החוק יפגע רק בצד אחד של המפה הפוליטית, רק מפגינים מהימין יקנסו, והראשון זה מרדכי דוד.
למה הממשלה כל כך כנועה לטראמפ בעזה? יש בזה הגיון?זיויק
אנחנו לא יודעים כמעט כלוםאינגיד
על כל ההסכמים שבין ארהב לישראל בנושא הזה.
זה נראה רע מאוד כרגע, אבל באמת קשה לדבר בלי מידע...
יחד עם זאת, חשוב לשאול את עצמנו איך המצב היה נראה אילו "שמנו פס" על בעלת הברית הגדולה, החזקה והטובה ביותר שיש לנו כרגע.
F15IA? עוד F35? כל החטופים? איראן? תימן? אמל"ח? או"ם? המאזניים בסיפור הזה מאוד קשות לאיזון.
אבל אחזור ואומר: באמת קשה לדבר בלי מידע על אחורי הקלעים...
בנתיים כל הפעמים שדיברו על 'חילוקי דעות' זה היה תרהסטוריאחרונה
אבל לצערי הממשלה ככלל לא כנועה. אם דיוק כזה או אחר - מה שטראמפ מציע, זה המקסימום שנתניהו והליכוד מסוגלים לשאוף אליו.
אם הממשלה היתה מקבלת החלטה על כיבוש וישוה עזה, היה מה לדון על 'למה כנועים לטראמפ', בפועל טראמפ פתח לנו אפשרויות שאנחנו לא ניצלנו.
המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
תוסיף לשאלהoo
אנשים אומללים מצפון קוריאה
או ממדינות מסוימות באפריקה
או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות
ועוד
התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח
מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון
לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות
לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo
נצלה הזדמנות בסוריה
כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב
זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות
יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב
צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד
מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.
(סתם מציין עובדה)
זה הענייןoo
ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)
רק אינטרסים
לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות
(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)
נכוןזיויק
אינטרסoo
אמריקאי/ ישראלי
1. להשמיד/ להפחית איום צבאי
2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין
לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת
היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)
טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק
הוא בעמדת כל יכול
זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי
טובי המומחים מתלבטים בנושאזמירות
האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות
והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.
אירן היא רק עוד אחת מהן.
במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.
קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.
עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.
אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות
איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?
איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?
מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.
מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.
במה בדיוק אני יכול לעזור להם?הסטורי
זיויק הוא זה ששואל. ומבקש מאחרים לענותזמירות
כמו המראיינים באולפנים.
התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…
לא לספק תשובות ופתרונות
שהם טועיםנקדימוןאחרונה
מי כמוהם יודע כמה קשה ומסובך להפיל משטר.
זה יקרה, טראמפ יתקוף - איראן לא תוותר לעולם.
מה שקורה כרגע זה שהקואליציה של החירות מתארגנת לקראת המהלך הגדול. העם הפרסי צריך להיאזר בגבורה, ולדעת, שאוהבי החירות והאדם מכינים כרגע את המלאכים שישחררו בעז"ה את העול הנאצו-איסלאמיסטי שמכחיד אותם. אל תתיאשו!