עזרה~מישי~

שלום לכולן! אני מתחילה בעז"ה עוד שבוע שירות באולפנא שבה למדתי.

עכשיו, הענין הוא שאין לי בכלל ניסיון בהדרכה בגילאים גדולים. השנה הייתי עם ילדים בגילאי גן- בית ספר יסודי- גם בתקן בוקר וגם הפנינגים שעשינו, זה כמובן לגילאים האלה וקשה לי לשנות את החשיבה שלי. חוץ מזה שכמו שאמרתי אין לי נסיון בהדרכה של גילאים גדולים, אף פעם לא עשיתי פעולה לגיל כזה...
אז אשמח את עזרתכם..

א. מאיפה מוצאים מקורות מתאימים? (אתרי אינטרנט, ספרים מומלצים וכו') כי הדברים שמוצאים באתרים של הדרכה בסניף לא רלוונטיים (אולי קצת הגילאים הגדולים שלהם אבל גם כמעט לא).
ב. רעיונות שלכם לסוגי מתודות ופעילויות שעובדים בגיל הזה+ איפה אפשר למצוא באינטרנט רעיונות כאלה
ג. רעיונות לצ'ופר פתיחה

זה מאוד חשוב לי - אז אשמח לעזרתכן! (הכי חשוב לי א-ב)

תודה רבה....

אממ..מקום בעולם

זה קצת תלוי איזה שכבת גיל. אם י''ב אז אולי שמים יותר דגש על השירות ואז עושים פעולות על האחריות, על הבחירה, ''סדנאות'' הכרות עצמית וכו'..

א- בכללי, לוקחים רעיון שחשוב לנו כרגע להעביר עליו, ומשם מקשרים משחקים שמכירים, קטעים שפעם קראת,שירים..
נגיד, הכנתי פעם פעולה על תפילה לחניכות שלי בסניף [היו בכיתה י], והן ממש אוהבות לשיר. אז לקחתי שיר שהן אוהבות ושילבתי אותו בפעולה. הן היו צריכות לשיר את השיר הזה בדילוג של מילים, בקפיצה של שורה כל פעם, בערבוב.. ואפחד לא הבין מה הן שרות.. וזה ממש המחיש להן את החלק שבתפילה צריך להתרכז בכל מילה, ולא לפספס אף אחת כי בדיוק דיברנו,הסתכלנו, וכו'..
אז לדעתי על אותו רעיון תוכלי לבנות פעולות.. בד''כ הקטע  הזה של בנית פעולה מסתדר ממש מהר

ג- יש את הקטע של ראש העיר, ואת הקטע של הרב אבינר- שיפריעו לו בכל מקום ואם הוא לא עונה סימן שהוא ישן, את זה שהכיתה היא כמו עוגה-כל אחת מרכיבה אותה..
אם את צריכה עוד תגידי

...*ר*
עבר עריכה על ידי *ר* בתאריך ט' באלול תשע"ה 16:14

קודם כל - ממש בהצלחה!

מקורות - אני הכי נעזרתי באחרים. עברתי על הצ'ופרים שקיבלתי באולפנא, שאלתי אחיות וחברות, חיפשתי באינטרנט כשחיפשתי נושא מסויים.....

אפשר לקחת סיפורים קצרים מספרים על רבנים (של שמחה רז למשל או על הרב חנן פורת) אם זה מתאים, קטעים וסיפורים של הרב קרליבך (יש ספרים ויש באינטרנט), קטעים של רבי נחמן (כנ"ל), החוברות של "בשביל הנשמה" יכולות להיות מקור לקטעים או לפעולות...

וחוצמזה - תאספי! בכל פעם שאת נתקלת בקטע יפה או בסיפור מעניין, גם אם לא נראה לך רלוונטי - תצלמי, תשלחי לעצמך קישור או תעתיקי... יום אחד אולי תגלי שזה בדיוק מה שאת צריכה.

פעילויות - אני חושבת שהכי טוב לנסות. אני עשיתי בתחילת שנה בכל שבוע פעילות מסוג אחר (משחק, דיון, סרט וכו') ולאט לאט למדתי מה יזרום ולמה אין סיכוי. אפשר לנסות לחפש באתרים למורים (כמו "לב לדעת") או באתרי הדרכה (בתור בסיס).

עוד משהו - הרבה פעמים אפשר להתאים דברים לכל מיני גילאים (גם קטעים וגם פעילויות). אפשר להסביר קטע לבנות יותר צעירות ואפשר לשחק משחק משוגע גם עם בנות יותר גדולות... תזרמי עם מה שטוב לך ומה שמרגיש לך טוב לבנות (יש המון דברים השנה שלא עשיתי לחניכות שלי כי פשוט לא התאים להן, לאו דווקא בגלל הגיל).

צ'ופר פתיחה - יש המון מוכרים ;) ראש העיר וכל מיני קטעים כאלה של מדריכות בסניף (תחפשי מה נתנו לך או באתרי הדרכה), יש להתחיל ברגל ימין של פו הדוב, יש "שאני הולך בדרך חדש שעדיין לא הלך אדם בו מעולם, אעפ"י שהוא דרך ישן מאוד. ואף על פי כן הוא חדש לגמרי" (ר' נחמן), יש קטע נחמד על המילה "שנה".

קודם תחליטי מה את רוצה שיהיה הרעיון של הצ'ופר - שאת פה בשבילים, שיש להן כוח ביחד, שמתחילה שנה חדשה....

מקווה שהועלתי קצת

המון בהצלחה!

אשמח לנסות לעזור עם קטעים

תודה רבה על התגובות!~מישי~
ל- *ר*- פעילות אחת ( דיון / משחק/ סרט וכד') הספיקה לך למלא שעת מדריכה?
תלוי..*ר*

סרט - לקח כמה שיעורים...

משחק - אם הבנות זורמות - בהחלט יכול למלא שיעור, או רוב שיעור...

אחרי שלמדתי אותן, השתדלתי לבחור משהו אחד מרכזי (בד"כ משחק, כי זה מה שהתאים להן) ובסוף לסכם כמה דקות עם מסר (כשהיה. טוב גם סתם ליהנות לפעמים..)

פשוט תנסי.

אחרי כמה פעמים את כבר תלמדי מה מתאים לך ולהן.

בהצלחה!

תודה~מישי~
יכולה לתת דוגמא למשחק?
..*ר*

אצלי הן קטנות (ז) אז הלכו טוב משחקים אנרגטיים - תופסת זוזי, משחקי כסאות.....

אני יודעת שבשכבת ט' אהבו מאוד סיפורים, אז חלק מהפעמים המדריכה שלהן הדפיסה סיפורים ארוכים (כמו המכתב של אודי וערן) וחילקה לקטעים והן פשוט הקריאו כל השיעור...

יש אינדקס משחקים באתר של אריאל שמתאים משחקים לנושאים.. אפשר ממש להיעזר בו..

בהצלחה

תודה רבה!~מישי~אחרונה
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך