עבר עריכה על ידי *ר* בתאריך ט' באלול תשע"ה 16:14
קודם כל - ממש בהצלחה! 
מקורות - אני הכי נעזרתי באחרים. עברתי על הצ'ופרים שקיבלתי באולפנא, שאלתי אחיות וחברות, חיפשתי באינטרנט כשחיפשתי נושא מסויים.....
אפשר לקחת סיפורים קצרים מספרים על רבנים (של שמחה רז למשל או על הרב חנן פורת) אם זה מתאים, קטעים וסיפורים של הרב קרליבך (יש ספרים ויש באינטרנט), קטעים של רבי נחמן (כנ"ל), החוברות של "בשביל הנשמה" יכולות להיות מקור לקטעים או לפעולות...
וחוצמזה - תאספי! בכל פעם שאת נתקלת בקטע יפה או בסיפור מעניין, גם אם לא נראה לך רלוונטי - תצלמי, תשלחי לעצמך קישור או תעתיקי... יום אחד אולי תגלי שזה בדיוק מה שאת צריכה.
פעילויות - אני חושבת שהכי טוב לנסות. אני עשיתי בתחילת שנה בכל שבוע פעילות מסוג אחר (משחק, דיון, סרט וכו') ולאט לאט למדתי מה יזרום ולמה אין סיכוי. אפשר לנסות לחפש באתרים למורים (כמו "לב לדעת") או באתרי הדרכה (בתור בסיס).
עוד משהו - הרבה פעמים אפשר להתאים דברים לכל מיני גילאים (גם קטעים וגם פעילויות). אפשר להסביר קטע לבנות יותר צעירות ואפשר לשחק משחק משוגע גם עם בנות יותר גדולות... תזרמי עם מה שטוב לך ומה שמרגיש לך טוב לבנות (יש המון דברים השנה שלא עשיתי לחניכות שלי כי פשוט לא התאים להן, לאו דווקא בגלל הגיל).
צ'ופר פתיחה - יש המון מוכרים ;) ראש העיר וכל מיני קטעים כאלה של מדריכות בסניף (תחפשי מה נתנו לך או באתרי הדרכה), יש להתחיל ברגל ימין של פו הדוב, יש "שאני הולך בדרך חדש שעדיין לא הלך אדם בו מעולם, אעפ"י שהוא דרך ישן מאוד. ואף על פי כן הוא חדש לגמרי" (ר' נחמן), יש קטע נחמד על המילה "שנה".
קודם תחליטי מה את רוצה שיהיה הרעיון של הצ'ופר - שאת פה בשבילים, שיש להן כוח ביחד, שמתחילה שנה חדשה....
מקווה שהועלתי קצת 
המון בהצלחה!
אשמח לנסות לעזור עם קטעים