בסיעתא דשמייא
נכתב בעקבות תגובות ממחנה סיירים תשעה
לכבוד דני הירשבג מנכ"ל תנועת בני עקיבא שלום.
אני חניכת שבט ציון בסניף דימונה.רוצה לפתוח בפניך את ליבי,התובנות,המחשבות והרגשות שעוברות עלי מאז המחנה.בעקבות לא מעט תגובות שהועלו לרשתות החברתיות אני רוצה להציג בפניך דעה שלא מעט חברה חושבים כך...
ראשית תודה רבה היה מחנה עצום מלא בערכים,"הפנקס הקדוש" שמענו על דמויות שלא הכרנו,שחוללו שינוי בחברה והנחילו אותה לבאים אחריהם.פתח לנו צהר לחשיבה רחבה של לשנות את הדרוש שינוי על מנת להביא לחברה צודקת ומתוקנת, הטרחה מצדם של החל מהמדריכים שלנו ועד הרכזים המדהימים שבאמת נתנו מעצמם על מנת לתת בשביל לתת ולא בשביל לקבל, הארגון המדהים בחירת הפעילויות ומסלולים וכ'ו באמת בשביל שנהנה,נלמד ושנהיה טובים יותר. באמת מעריכה.
לצד זה אני רוצה לפתוח בפניך דבר כואב, קראתי את מכתבו של אלדר בנו של הרב בני לאו ,את מה שכתבת אתה ואת מה שכתבה ליאור הרכזת.
במכתב שכתב אלדר הוא אומר "מתחרדת","חרדלי"ם ו"התחרדות" ואתה כותב:"בני עקיבא תנועה שבה גדלנו היא תנועה שיש לה אחריות גדולה ,שחייבת להיות בה את אותה הכלה שאנו תובעים ובצדק מהציבור ה"חרדל"י" ואני רוצה לשאול אותך למי אתה קורא חרדל"י ?? למי שרוצה נפרד?! למי שחושב ששירי סעודה שלישית שזה אחד השיאים במחנה סיירים אמורים להיות לחוד בצניעות מעגל בנים מעגל בנות בלי האוירה והמתח באויר?! איזו קדושה יש בדבר שבא לחוד יותר ממקום טהור ואמיתי!
תנועת בני עקיבא הינה תנועה מכילה המכילה סניפי עולים,מצוקה פיתוח ,אלה שפחות מקפידים וכ'. אבל כאן נשאלת השאלה, אם בני עקיבא היא תנועה שדוגלת בערכי התורה ההלכה והאמת וכו', למה היא לא מוכנה ולא מסוגלת לההכיל כשנוער צמא למשהו אמיתי ,נכון ועל פי ההלכה?!למה אותו נוער נדחה ונקרא "חרדל"י" שמנסה להפוך את התנועה לחרדית?! למה יש סניפים שמפסידים ולא יוצאים למחנות בגלל המעורבות?! למה אי אפשר להכיל אותם וליצור להם מקום בו גם הם יוכלו להרגיש בנוח בלי שהם יעברו על הערכים שהם התחנכו עליהם?! עדה נפרדת זו לא הכלה,במיוחד שהיחס כלפיה מזלזל.לדבריו של אלדר אין בסיס. כל מי שהיה במחנה סיירים יודע לומר שלא היה שום "סיירת צניעות" ו"שוטרי טליבאן" בנים ובנות היו יחד כל הזמן בלי גבולות למעט השעות הקטנות של הלילה בהם היה צריך לפנות את הרחבה.בלילה הלבן שהיה במוצאי שבת אחרי ההרקדה חזרנו למחנה והרבה חברה נרדמו על ערימות התיקים בנים ובנות ביחד איפה דבר כזה מותר מבחינה הלכתית? גם בהקלות של ההקלות אין היתר לדבר כזה. התנועה היא זו שהביאה למצב הזה. האם אלו הערכים שבני עקיבא מחנכת דור שלם ודוגלת בהם? מתי יגיע יום ונקים הלכה כמו שהיא כתובה בלי לחפש הקלות ולנסות להקל איפה שאפשר?! הקלות?זה מה שהתנועה דוגלת בהם?! אני חלק מהתנועה הזאת תנו לי להשאר חלק ממנה ,להוציא חניכים בעתיד למחנות מבלי להרוס להורים שלהם את החינוך. בני עקיבא היא תנועה שיש לה כוחות עצומים,לבוא ,לקרב,ללמד ולהשמיע לנוער הדתי בעם ישראל,איזה כוחות עצומים ראיתי במחנה.למה לא לתת לכל הנוער על כל גווניו לחוות חוויה כזאת משמעותית מבלי להפגע? אני רוצה להשמיע לך מעט מדברים שנשמעו מבנות בגיחה שהיתה נפרדת באמצע המחנה"איזה שחרור זה בלי בנים","זה מבלבל לידם" ו"אני,אני עצמי בלעדיהם" הינה בנות שהיו במשך כל המחנה עם בנים רוצות אחרת. למה לא לתת לבנים ובנות להיות הם עצמם חופשיים להנות מהחוויה בלי לחשוב כל הזמן על הצד השני,איך הוא רואה אותי? אלו השנים שאנו בונים את עצמינו תנו לנו לבנות אותם – חופשיים!!! מתוך צניעות אמיתית פנימית וחיצונים.
מייחלת ליום בו נהיה תנועה היודעת להכיל את כל הנוער על כל גווניו וחלקיו מבלי לתייג אותם בשמות כמו חרדלי"ם למניהם. ברגע שנהיה תנועה המכילה את כל הנוער נוכל להכיל את כל התנועות ונהיה בעזרת ה' תנועה אחת של הנוער הדתי בעם ישראל.
בתקווה גדולה למציאות מתוקנת! תודה עצומה על הכוחות שאתם נוטעים בנו.