איזה וכמה אוכל מביאים כשהילדה אצל מטפלת?טוהר הלבנה

זה קצת ארוך, מקווה שתשרדו... תודה מראש!

לפני כחודש סגרתי מטפלת לבת שלי והיא אמרה שצריך להביא את האוכל מהבית, מאז אני בלחץ!

הבת שלי תתחיל ללכת למטפלת אחרי החגים כשהיא תהיה בת 8 חודשים, עד אז היא כל הזמן איתי...

היא רוב הזמן יונקת אבל פעם-פעמיים ביום היא גם אוכלת אוכל מוצק,

הקטע שהיא לא אוהבת גרברים ואוכל מרוסק למיניו אלא היא יותר בקטע של חתיכות קטנטנות של אוכל, כל אוכל.

כרגע היא אוכלת איתנו ביחד, כשאנו אוכלים היא שוכבת לידנו או יושבת עלינו (היא לא יודעת לשבת) ואנחנו חותכים חתיכות קטנטנות ונותנים לה ישר לפה, היא אוכלת עד שנמאס לה, זה יכול להיות אחרי חצי פולקע וזה יכול להיות אחרי 3 ביסים.

לאכול ככה לבד היא לא יכולה כי היא לא יודעת עדיין לאחוז עם שתי אצבעות ומחתיכות גדולות היא עלולה להחנק.

בדרך כלל, אחרי שהיא אוכלת אוכל מוצק, גם אם היא אוכלת כמות, היא מגיעה לשלב שהיא מושכת לי בחולצה וכאילו אומרת "טוב, שיחקנו מספיק, עכשיו אני רוצה אוכל-אוכל" ואז היא יונקת ארוחה שלמה כאילו היא לא בלסה עכשיו חצי עולם...

לעינייננו, כשהיא תתחיל ללכת למטפלת, כמה חלב לשאוב?

איזה כמות אוכל מוצק להביא לה?

איזה אוכל להביא?

האם זה הגיוני לצפות ממטפלת שיש לה עוד 4 ילדים לשמור עליהם להתחיל להאכיל בידיים את הבת שלי?

(אם מביאים לה עם כפית היא רק משחקת עם הכפית והמטפלת לא מפחדת מלכלוך ובלגן שאכילת ידיים גורמת)

האם לנסות להקנות לה הרגלים שונים ממה שעכשיו? על מה לעבוד?

המון תודה!!!

אם היא עדיין יונקת אחרי כל ארוחה הייתיעדיין טרייה
מביאה מספר מנות שאובות כמספר המנות שהיא אמורה לאכול אצל המטפלת (3 או 4 כדי שיהיה אחד ספר) ותביאי מנה אחת או 2 של אוכל אחרי שחילקת אותו לפרורים וברור שלגיטימי שהיא תאכיל בידים איזה ילד בגיל הזה אוכל לבד? הבת שלי אוכלת טחון והיא בת 7 וחצי חודשים ברור שהיא לא מחזיקה את הכפית לבד. מעניין אותי איך את נותנת אוכל רגיל הם לא צריכים שיניים בשביל זה? כי הבת שלי אוכלת רק טחון לבנתיים הייתי רוצה להביא לה אוכל אמיתי... אני אישית הייתי עובדת על להגדיל את הארוחות ככה שהיא לא תצתרך הנקה אחרי זה כי לשאוב 3 פעמים ביום זה לא כזה תענוג
תודה! נותנת חתיכות קטנטנותטוהר הלבנה

בערך בגודל של זבוב, שמה בצד של הפה (שלא תשאף את זה), היא מזיזה את זה קצת עם הלשון ובולעת,

כשזה כ"כ קטן אין צורך בשיניים, גם ככה היא לא הייתה מצליחה לחתוך לכזה גודל לבד עם שיניים.
אחרי התסכול של אוכל טחון שהיא בקושי הייתה מכניסה לפה ובעיקר השפריצה מהפה ושיחקה עם הכפית, גילו לנו את האופציה של החתיכות הקטנות, אם עובד לכם - זה ממש מומלץ!
כך היא גם אוכלת יותר בלי לשחק, היא מרגישה כל אוכל עם המרקם שלו והטעם שלו, היא חלק מאיתנו בזמן האוכל (אין לה אוכל נפרד משלה) וגם זה הרבה יותר נקי (:
מה שכן, זה סבלנות, יש דברים שיותר קשה לעיכול ויותר מסוכנים מבחינת חנק שבטחון זה פחות בעיה, לדוג' לא אמורים לתת קליפות בכלל, זה אומר לקלף גם עגבניות וענבים, צריך ממש להיזהר בגודל החתיכות ובהגשה שלהם - שלא תיחנק ואני לא יודעת איך ילך כשהיא תתחיל לאכול בעצמה, אך בינתיים זה עובד (;
בהצלחה ותודה!
שכחתי - כמה שואבים למנה?טוהר הלבנה

עד כה שאבתי כמה פעמים כדי להשאיר אותה כמה שעות עם בעלי, אך תמיד זה היה לזמן קצר ואין לי מושג איזה מנות להכין, עד כה הכנתי מה שיוצא יוצא וידעתי שיש מספיק שקיות במקרר - אם יחסר במנה...

איך מחשבים כמויות?

תודה!

החישוב הוא 150 כפול משקל בקלוגרםעדיין טרייה
חלקי מספר המנות שאוכלים ביממה אבל זה רק נותן פחות או יותר קנה מידה יכול להיות שהתינוק ירצה פחות או יותר צריך להיות קשובים לו ולהוסיף או להוריד כל פעם קצת ולראות אם עכשיו הוא מרוצה (כדי לא לזרוק סתם חלב)
אם הוא אוכל קודם אוכל רגילעדיין טרייה
אז כנראה שהוא יצתרך פחות
נראה לי שלאט לאט תלמדי את הכמויות..אורנית

בימים הראשונים תביאי כמות גדולה, שבטוח יהיה מספיק,

ותשאלי את המטפלת כמה היא אכלה וככה תדייקי יותר..

נראה לי שאת דבר ראשון צריכה קצת להירגע,

מקום חדש זה למידה - של המטפלת את הילדה, וכן להיפך,

וגם למידה שלך את הדברים.

אם תשדרי לה שהכל בסדר ויהיה לה כיף וטוב אז זה מה שיהיה בעז"ה.

בהצלחה!

אני רק רוצה לספר משהו מהניסיון שליצביה22
הבת שלי כשהייתה בת תשעה חודשים נשארה פעם ראשונה בלעדי למשך כמה שעות. עד אז היא הייתה יונקת כל שעתיים, בלי שום השפעה של כמה מוצקים היא אכלה לפני. היא אכלה מוצקים (גם בעיקר בחתיכות, אבל כבר היו לה כמה שיניים) אבל ממש לא הרבה ולפעמים רצתה לינוק ממש מיד אחרי.
בכל מקרה, באותה פעם שהיא נשארה עם בעלי, השארתי שלוש מנות שאובות, שיהיה לו מה לתת לה כל שעתיים, אבל היא לא היתה מוכנה לטעום בכלל מהבקבוק (למרות שלפני כן לימדתי אותה לשתות מבקבוק, וגם ידעה מצוין לשתות מים מבקבוק), אז היא אכלה קצת יותר מהמוצקים וזה הספיק לה.
כמובן שש לא אומר כלום על מה שיהיה אצלכם, רק שאני למדתי מזה שכשהם אוכלים מוצקים זה כן נותן להם ומשביע אותם, ולפעמים הם יבקשו לינוק אחר כך כדי למלא צורך אחר. עד היום (שנה אחרי) היא לפעמים צ מבקשת לינוק מיד אחרי שאכלה, למרות שיכולה להיות בלעדי יום שלם בלי לינוק.
בקיצור- תלמדי את הדברים תוך כדי ומהניסיון, רק תהיי פתוחה לאפשרות שאצל המטפלת זה יהיה ממש אחרת מאשר איתך.
מגניב, גם אצלי לא אוהבת גרברים...מטריאחרונה
אחרי שהייתי מתוסכלת מזה איזה זמן, ניסיתי גם את הקטע עם החתיכות הקטנות וזה עובד מעולה...
לעניין המטפלת-
אני אוהבת להקפיא חלב במנות של שישים אם אני לא יודעת בוודאות שהקטן יגמור את הכל. נניח הנסיכה שלי לא לוקחת בקבוקים, אז חבל לי סתם לתת...
אל תהיי לחוצה יותר מדי. בימים הראשונים את תלמדי לאט לאט את הכמויות וכו׳. גם יכול להיות שאצל המטפלת הבת שלך תתנהג אחרת מאשר בבית. אין לדעת. בהתחלה לדעתי תביאי יותר, ואח״כ כשתלמדי את הכמויות תביאי לפי מה שצריך. וברור שהיא תאכיל אותה. בגיל שמונה חודשים זה ממש לא גיל שאוכלים לבד. רק סביבות גיל שנה ואפילו יותר.
בהצלחה!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך