חצי כיסוי ראשפרנסיס
שלום.
הייתי שמח לשמוע מגברים ונשים מה דעתם כל חצי כיסוי ראש? ומי שמכיר דעות הלכתיות להתיר ולאסור .תודה לכולם והמשך יום טוב
עשה לך רבאלעד

וקנה לך חברמיסטר דום
היית רוצה להיות חצי בריאה?משיח עכשיו!
דעה אישית שלי, מבחיל אותי לראות סרט על הראש.
חובה על אישה נשואה לכסות את שיער ראשה באופן מלא.גב'
שזה לא ראוי.ד.

גם במינימום, צריך להיות עפ"י ההלכה.

למיטב ידיעתי, הכי מיקל - זה רוחב שתי אצבעות לחשבונו של הרב משה פיינשטיין זצ"ל, שזה יוצא טפח לאורך המצח.

וגם ב"הרגשה" - למה לשחק עם דבר שידועה ההלכה בו, וגם הערך הצניעותי שבו.

אני אישית חושבת שזה לא מתאיםמורן642
זה פשוט לעשות ״טובה״ אם כבר עושים מצווה ומבינים את המשמעות שלה אז מכל הלב
למרות שקשה לשפוט יש נשים שזה קשה להן אבל הרבה פעמים זה סתם כדי לא להראות דוסיות
מיטב ידיעתך לא נכוןזמן של אולי
עיין בשיח נחום
עיין במה שכתבתי על תגובתך בהמשך..ד.

לא לפגום בכתראוהב תורה
בגמרא מסופר על קמחית שזכתה שבניה יהיו כהנים גדולים בזכות הקפדתה על כיסוי מלא של שערה. גם בזוהר ישנם תיאורים נרחבים על החשיבות של כיסוי מלא של השיער, ועל הברכה הגדולה שזוכה האשה המקפידה על כך לה ולבעלה.
שער שרגילים לכסותו נחשב כערוה ואסור לקרוא כנגדו קריאת שמע. אמנם, הרמ"א מתיר כשיש קצת שער שיוצא מחוץ ל"צמת", שהוא היה כמעין כובע שהיו רגילים להשתמש בו לכיסוי השיער (ועל כן נראה שאין להקפיד כשקצת שיער יוצא מחוץ לכובע או למטפחת - אך דווקא כשהם באים לכסות את כלל השיער מלכתחילה, ולא רק באופן חלקי).
אשה שבכוונה פוגעת בכיסוי הראש שלה, לא זו בלבד שהיא פוגעת בכבודה ובמעמדה, אלא שיכולות להיות לכך השלכות ממוניות, שבמקרה של גירושין זו יכולה להיות עילה עבורה לאבד את כתובתה.
מי שמתחיל עם חצי זה פתח להוריד לגמרימושיקו
ולהדרדר עוד...
ממש קשקוש מושיקו...צר לי על תגובתךלכל זמן ועת
זה ממש נכון. אני רואה את זה בבר אילן, לצערימשיח עכשיו!
אני אוהבת מלאברקת

גם בעלי,אני גם מעדיפה להימנע מלשחק עם ההלכה. זה כמו הבנות האלה שמשחקות עם הסנטימטר עם החצאית או השרוולים לא סבלתי את זה.

קצת אחרת-רחלקה
בעיני חצי כיסוי זה יפה מאוד, שיקי, נוח וצעיר הרבה יותר מכיסוי מלא
אבל ממליצה לך ללכת ללמוד את הסוגיה ההלכתית, ולא בפורום.

גילוי נאות: הכותבת מכסה בכיסוי מלא.
יותר יפה בלי כיסוי בכלל.יזהר

אם כבר את מדברת על יפה.

עניין של טעם.רחלקה
לדעתי סרט מוסיף ליופי. זה אקססוריז כמו סיכות וכו.
ישנן תסרוקותג'נדס
מעלפות! ללא שום אקססוריז... הפואנטה זה שזה עניין של טעם, וגם טעם אפשר קצת לכופף עפ"י הרצונות שלנו...
אך אחד לא שם כיסוי בשביל יופי ושיקיות...חןס

הכיסוי הוא בגלל ההלכה אז זה לא רלוונטי מה יותר יפה...

בגלל שהיצר הרע משחק כאן משחק מרכזיג'נדס
ועוד איזה רלוונטי מה יפה ומה לא...
התשובות כאן קצת לא לענייןג'נדס
הוא לא ביקש שיכתבו למה זה לא לעניין לדעתכם בתוספת כמה כיסוי מלא הכי טוב, אלא אם יש היתר!!!

ולך, הפותח, לא חקרתי את הנושא, אבל לי לא ידוע על היתר כלשהו.

בהצלחה!
לא נכון.. תקראי שוב..ד.

[מלבד מה שזה בסדר להביע דעה, גם אם לא נשאל מפורש]

שאל שני דברים:

"מה דעתם"

ו"אם מכירים דעות בהלכה".

ענו יפה ולענין. כל אחד על החלק שהכיר.

באמת לא קראתי טוב, מחילהג'נדס
ובכל זאת לתחושתי, התשובות שהתקבלו קצת מטיפות מאשר לענות מה דעתך, והאם מכירים דעות של להתיר ולאסור. גם לא ראיתי שנכתבה תשובה של דעת *רב* להתיר לאסור.
אני לא חושב...ד.

ההרגשה שלי היתה שהם לא "הטיפו" אלא פשוט הביעו תחושה/דעה טבעית. זה בסדר גמור (ואולי לדקדק כך בדבריהם, כשאפשר להבין בפשטות, גם זו קצת "הטפה", בלי משים?...). ובהתאם למה ששאל.

[ואגב, אני דווקא הבאתי את הדעה המפורסמת בשם הרב משה פיינשטיין זצ"ל, שמשמעה בעצם לאסור]

למה לא להשוויץ שאני דוס אם אפשר?רחלקה
< צ>
יש היתר של הרב נחום רבינוביץזמן של אולי
)ראש ישיבת מעלה אדומים ופוסק עם כתפיים רציניות).

בניגוד לכל אלו שמהלכים אימים שזה נגד ההלכה, נוא מתיר במפורש חצי כיסוי ראש.
להרחבה עיינו בספרו שיח נחום.
מתיר באופן כללי או למקרה פרטי?יעל מהדרום
לא צריך לומרד.

"מהלכים אימים".

הרי זו הדעה המקובלת.  והרב משה פיינשטיין, שבוודאי נחשב לפוסק גדול יותר - מתיר רוחב שתי אצבעות "לקולא".

אז צריך אכן לעיין במקור שאתה מביא - אבל אין צורך להקצין לכיוון השני.

זה שרב אחד כתב, כנגד מה שמקובל על הרוב המכריע, אינו הופך את האחרים ל"מהלכי אימים"; לא זו דרכה של תורה.

ומה שכתבת מענין. בעז"ה ננסה להשיג את המקור ולעיין בדבריו.

שתלמידיו ינהגו כמותואלעד
לשאר אין שום היתר,
ולכן כתבתי "עשה לך רב"
עשה לך רב שנח לך....+mp8
לכל תחום בוחרים את הרב הכי סבבה בתחום,
קוראים לזה " רב עם כתפים רחבות"....
אל תזלזלי בגדול תורה.רחלקה
הזלזול אינו ברבנים, אלא במזגזגים+mp8
אם הוא הרב שלך- לך על זה.
אל תהפוך אותו לרבך רק במה שנח לך.
כשאת לוקחת ביטוי שנאמר פה על רב מסוייםרחלקה
שמה אותו במרכאות, וכותבת כמה מילים מזלזלות, זה זילזול ברב עצמו.
הרב רבינוביץ הוא רב עצום והלוואי שנגיע לקצה קרסוליו.

גילוי נאות: הכותבת לא הולכת לפי פסקיו של הרב רבינוביץ, בשום תחום.
הביטוי לא נאמר על הרב. אלא על הצורך בעקביות בעניין+mp8
על כל פנים, ככה הבנתי אותו ולכך התייחסתי.
גילוי נאות: בביתי יש ספרי הלכה שכתב הרב הנ"ל ואין לי שום כוונה לזלזל בו.
תופתעי לגלות שהוא הפוסק שלי בשלל תחומיםזמן של אולי
ובעיקר תופתעי לגלות שלא כל מי שמקל הוא חפיפניק.
אבל הרי לא סתם זכית בצבע הירקרק שלך. הרי הצבע מעיד על חוכמתך הרבה ועל ההיגיון העמוק שלך, שלא לדבר על צדיקותך העצומה, אז איך ייתכן בכלל שאני מעז לחשוב אחרת ממך?!
אז כנראה שלא נותרה לי ברירה אלא להתוודות בפנייך שאני אכן חוטא ופושע שרק מחפש את הרב שיקל לו.
ובמילים אחרות: כתבת שטויות. א. כי אני הולך אחרי הרב רבינוביץ בשלל תחומים.
ב.כי ב"עשה לך רב" כלולה הבחירה ברב מסוים לתחום מסוים. הרי לא תרצי ללכת אחרי רב שאינו מבין מספיק בדיני טהרה רק בגלל שהוא הרב שלך בהלכות שבת.
וכן, זה מאפשר גם לבחור רב מקל בכל תחום, כל זמן שהולכים אחר כל פסיקותיו בתחום. נכון, זה מורכב להבין את זה, והרבה יותר נוח לראות את המציאות בשחור לבן, אבל זו המשמעות של עשה לך רב. את ירוקה, בטח תצליחי להתמודד עם המורכבות..
ג. רב עם כתפיים רחבות הוא רב שלוקח אחריות ופוסק בתחומים מורכבים, בין אם לחומרה ובין אם להקלה. אני מניח שגם את זה תהיי מסוגלת להפנים.
סרקזם ייענה בסרקזם.
למה לרדת לפסים אישיים אבל?כמו צמח בר
אנקדוטה מעניינת בעניין זה.יזהר

מתוך תשובה של רב אשר וייס, לרב נחום רבינוביץ' (אני יודע ממקור מהימן שזה נאמר לו) :

"יקבל נא דברי אלה כתוכחה מגולה ואהבה מסותרת, וחושש אני עליו שמא נודד הוא למרחקים שיש בהם סכנה גדולה, דאין לערער ולהרהר אחר יסודות הבנין, ואנן כאצבע בקירא בסברא"

למה ככה?..ד.

להבנתי, ברור שהיא לא דיברה עליך ספציפית, אלא על תופעה שצורמת לה. הרי כתבה "אם זה הרב שלך - לך על זה". אז זה לא שמישהו עונה לעלבון כלפיו. האמירה על הסרקזם לא מצדיקה את האונאת-דברים הזו. לא ראוי לגמרי [ואגב, אני לא בטוח שאכן, לבחור בכל תחום את הרב שמיקל באותו התחום - כלומר, שזה המדד בחירת רב, זו באמת דרכה של תורה, גם אם אי אפשר לומר שזה "אסור". אולי תשאל את הרב רבינוביץ' שליט"א עצמו, אם נראה לו שזו דרך מתוקנת].

לא על כל היתר ניתן לסמוךאוהב תורה
ראיתי שהשואל רצה לשמוע על רב שמתיר. ואגלה סוד: יש מי שמתיר יותר. הרב יוסף משאש התיר ללכת ללא כיסוי ראש. האם זה כבר אומר שניתן לסמוך על כך? האם כשרב מתיר דבר שכולם אוסרים, ניתן לפרסם את היתרו כהוראה ציבורית?
אם חפצי אמת אנו, עלינו לבחון בדקדקנות היתרים חריגים שאינם מקובלים, ולראות אם יש להם על מה להתבסס. כי גם רבנים, גדולים ככל שיהיו, הם רק בני אדם והם יכולים לטעות.
הרב משאש תמה על כך שראה שמזלזלים בחובה המופיעה בחז"ל, והעלה סברה שהדבר תלוי במנהג המקום. בכיוון דומה הלך הרב רבינוביץ, שפירש את השיער היוצא מהצמת הנזכר ברמ"א שהבאתי, באופן אחר משפירשו אחרים, וכתב להתיר שיצא שיער, על פי המקובל באותו מקום. גם לדעתם, בהחלט יש עדיפות לכיסוי מלא, כמפורש בחז"ל.
מה דעת רבנים אחרים? האם אשה דתיה שתגיד בבית דין שהיא סמכה על הרבנים הנ"ל תקבל את מלוא כתובתה? כל זמן שלא יקומו בתי דין אלטרנטיביים לגירושין, בכלל לא ברור לי.
ושמעתי מהרב נבנצל, שאדם שאשתו אינה מכסה את ראשה, באמת נמצא בבעיה, בדומה לאדם השוהה עם אשה ללא כתובה (אם כי אני חושב שדברים אלו אינם מוסכמים).
אני חושבת שזה מאוד ייפהחוזרת
ויכול מאוד להקל על הקושי שבכיסוי ראש מלא. דעה הלכתית- לך לרב שלך.
ואני שמה לב שאתה גבר. אז אם זו מחלוקת בין אישתך לבינך -אני חושבת ש: א. זו מצווה שלה. זו העבודת ה' שלה. ב. לכו עם השאלה הזו לרב שלכם ואל תביא לה הוכחות מפורום 'דוס' למה היא חייבת בכיסוי ראש מלא
( אגב. אני עם כיסוי ראש מלא )
לדעתי,ד.

אם זו מציאות כמו שכתבת שאיש שואל לגבי אשתו (לא התרשמתי שהוא שואל כאילו כדי להביא דווקא ראיה לחומרא מכאן.. ), אז אינני חושב שזה נכון לומר "זו העבודת ה' שלה". אחרי שהתחתנה, זה בהחלט גם ענין של בעלה איך אשתו הולכת ברבים מבחינת הצניעות. בלי קשר לשאלה איך פותרים דברים כאלה, אם אכן עולים.

זה גם עניין של בעלה, אבלחוזרת

בגלל שזו העבודת ה' שלה- לדעתי לבעלה אין זכות לשאול 'בשבילה' כדי לתת לה הוכחה.

ויש גבולות בצניעות שאני חושבת, במחילה מכל הגברים, שאין לבעל זכות לומר לאשתו איך ללכת (למשל- אורך החצאית כשהיא בכל מקרה אחרי הברך) (יש גם מקרים שלדעתי אין לבעל בכלל זכות לומר לאשתו כלום בנושא הצניעות אבל זה עניין אחר)

ולמה התרשמתי שמדובר באדם ששואל על אשתו להביא ראיה לחומרא?

מדובר בגבר, נשוי, הודעה ראשונה, ערוץ 7 נחשב (בלי לדון אם בצדק או שלא בצדק) סמן עליון ב'דוסיות' באינטרנט. בנוסף- אולי בצורה שגויה- ישנה אווירה כללית שבכיסוי ראש אשה מנסה יותר להקל (קושי אמיתי שגבר לא יוכל להבין כמה שינסה להבין) בתחום ההלכה, ואילו גבר- לרוב יותר 'מקנא' לאשתו בנושא הצניעות, אם ממקום אמיתי ואם ממקום קהילתי (מה, יחשבו שאשתי פחות דוסית מכל הקהילה? איך אוכל להראות פני ברבים?) ולא ירצה שתסתובב שלא עם כיסוי ראש מלא. בנוסף הוא שאל גם מה הדעה- ולא רק מה דעת ההלכה- לכן כנראה זה מעבר לדיון הלכתי בין חברים. לכן הסקתי (שבהנחה שמדובר בגבר נשוי ולא במתחזה).  שזו מחלוקת עם אשתו.

אגב, בגלל שהוא בינתיים לא מגיב ויש לו הודעה 1- עולה בי חשד לטרוליות, אבל זה עניין אחר....

עשיתד.

"מחקר בלשי" רציני... אני משום-מה התרשמתי דווקא שמדובר במישהו שחיפש דעות לקולא לא פחות מלחומרא. אבל קשה לדעת..  ובוודאי אני מסכים איתך, שלא שייך לשאול כאן כדי להביא "לה" הוכחה...

לגבי נושאים של "זכות לומר" - מלבד מה שלא כתבתי דווקא על "זכות לומר לה איך ללכת" אלא יותר על כך שזה גם עניינו, והדגשתי שאינני מתייחס כרגע לאיך פותרים אם כבר עולה - אכן לא דובר על מה ש"בתוך ההלכה", אלא על מה שמחוץ למקובל בה, או שמראש היה מוסכם משהו אחד ובאים לשנות.

וככלל, תמיד טוב לדבר אם עולה משהו. 

מפנה אותך לתגובתי ללשם שבו ואחלמהחוזרת
ומוסיפה שבגלל שיש דעות ( למשל מה שהביאו פה. של הרב נחום רבינוביץ) ואני לא בקיאה בהן שמתירות כיסוי ראש חלקי- זה נראה בתוך תחום ההלכה.
לגבי ה"דעות",ד.

אני חושב שאם מדובר בדעה שהיא ממש חריגה, וכנגד ההנהגה המקובלת, ולא אצל מישהו שזה הפוסק שלהם - אז זה לא נקרא לגביהם "בתוך התחום" במובן של כאילו "זה לא עניינו". זה ממש מופרז..

[לגבי מה שהפנית לתושבה שלך ל"לשם", אני חושב שזה בדיוק מה שגם אני כתבתי, מסכים - למעט הנושא של איך לדון "כיסוי ראש חלקי", בנתונים שהזכרתי בשורות למעלה]

כש"אוהב תורה" דיבר אם היא תקבל את מלוא כתובתהאיל אחר

הוא דיבר על זכותו של בעלה להמשיך להיות נשוי לה. יש על כך ביטויים המוזכרים ברמב"ם, שהלך בדרך התלמוד בעקביות ונמנע לכתוב מנהמת לבו, שאישה שלא מכסה את ראשה כראוי יוצאת בלא כתובה.

ראיתי את הפסק של הרב משאש, והוא יותר מתמוה בעיניי. כיום מריצים את הפסק שלו כדי להתיר ללכת בגילוי ראש, וזו ממש שערוריה. כמובן שהוא ניסה להתמודד עם מתירנות גורפת ברחובות בהשפעת התרבות הצרפתית, אבל אפשר להתמודד עם זה גם אחרת. גם כיום השפעת הרחוב החילוני אוכלת כל חלקה טובה, ורבנים נכנעים ללחצים.

אני חושב שרבנים צריכים להכניס את כולם תחת כנפי השכינה באמצעות הסברה טובה, ולא באמצעות היתרים כאלה.   

את הפסק של הרב רבינוביץ' לא ראיתי, אבל בעז"ה אראה.

הגבת אלי?חוזרת
בין השאר.איל אחר

אני אסביר:איל אחר

אם ראשון כמו הרמב"ם אומר, שאשה היוצאת בגילוי ראש יוצאת ומפסידה את כתובתה, אז מדובר בסנקציה מאוד חריפה מכדי להגיד שזה עניינה בלבד ועבודת ה' האישית שלה. חוץ מזה שעדיין חלה מצוות תוכחה, מדובר בעבודת ה' של שניהם.

מדובר בסנקציה מאוד חריפה, מכדי להגיד שמסגרת ההלכה היא גמישה במקרה הזה.

הרבנים שהקלו הלכו בשני כיוונים: הרב משאש אמר שכיסוי הראש הוא מנהג בלבד, שתפקידו למנוע את ניוולה של האישה. כל העניין שגילוי הראש נחשב ללא יפה ואפילו מכוער. מכאן, לפי דרכו, שאם הנשים רואות בגילוי הראש דבר יפה אין צורך להקפיד לכסות את הראש.

ממה שהבנתי מהרב רבינוביץ', בתשובה אחת שראיתי, הוא רואה בכיסוי את כבוד האישה וצניעותה וזה מאוד מושפע מהנורמה החברתית האקטואלית. הוא לא מתיר באופן גורף, אבל הוא מוכן להתגמש.

על הנחות אלו יש לי רק שאלה אחת: אם מדובר בקישוט בעלמא או בכבוד תלוי זמן ומקום, מדוע חז"ל כ"כ הרחיקו לכת ושללו מהאישה את זכויותיה הבסיסיות בגלל זה?

זה לא רק שלה. אשה שלא הולכת בצניעותלשם שבו ואחלמה
בעלה חייב לגרשה (רמה מסויימת של חוסר צניעות)
מופיע בפרשת השבוע
אבל כמו שכתבת רמה מסוימת של חוסר צניעותחוזרת
ואם הוא הכיר אותה כשהיא הולכת עם למשל חולצה מעל המרפאה לא יכול פתאום אחרי החתונה לכפות עליה ללכת עם חולצה אחרי המרפק. הוא ידע קודם וזה התאים לו.
וכיסוי ראש חלקי זה לא בהכרח משהו שלגמרי הוא חוסר צניעות.
אגב. לא כתבתי שזה עניין שלה בלבד אלא עניין שלה. במידה ובאמת הוא שואל כדי להוכיח לאשתו שהיא צריכה כיסוי ראש מלא
לא כל מה שכתוב בתורהקצת xחרת
מקיימים כמו שהוא,
יש עניין של התאמה לתקופות חיים,
ויש חשיבה של סדרי עדיפויות בחיים- משפחה שמחה היא ערך עליון ( בטח בדור שלנו) יותר מחישוב ס"מ בצניעות האישה.

אשה שמשתדלת היום ולו מעט בענייני צניעות- היא צדיקה, ועצוב מאוד עם בן הזוג שלה לא מעריך את זה, או אם הוא חושב בטעות שהדברים שבהם היא לא מקפידה 100% חשובים יותר מהזוגיות שלהם ומהמשפחה שהקימו.
ואין לי ספק שכל רב עם ראש על כתפיו יגיד לך את אותם דברים.

תלוי מה הכיוון.יזהר

אם אשה מתדרדרת ומתרחקת, עד רמה שהיא עוברת, נגיד מכיסוי ראש מלא לסרט, בחברה שבה זה מאוד לא מקובל, ונסיונות לשכנע אותה וכדו' לא עלו יפה - אז נכון שיתגרשו, ואין לי ספק שכל רב עם ראש על כתפיו יגיד לך את אותם דברים.

אז החברה קובעתקצת xחרת
מי יתגרש?

הזלזול בחיי המשפחה מדהים אותי...

(מעניין אם גבר שלא מקפיד בצניעות היה מקבל דעה כזו...)
בהחלט. בנושאי צניעות להיבט החברתי יש משמעות מכרעתיזהר

כיון שהוא נגזר ממה שמקובל. כך ההלכה.

נאמר זאת כך: היחס בין הקפדה על ההלכה לזלזול בחיי המשפחה הוא דווקא הפוך מזה שאת טוענת. והסטטיסטיקה תוכיח.

אם חז"ל קבעו שהיא מפסידה את כתובתה, אז זה לא תלוי חברה.איל אחר

הוא לא חייב לגרש, אבל לא הצריכו אותו לשלם כתובה כדי לעשות את זה יותר קל.

"שהכתובה תקנת חכמים היא, כדי שלא תהיה קלה בעיניו להוציאה, ולא הקפידו אלא על בנות ישראל הצנועות, אבל אלו הפרוצות אין להן תקנה זו, אלא תהיה קלה וקלה להוציאה." (רמב"ם, הלכות אישות, פרק כ"ד, הלכה ט"ז).

ועייני שם על אלו דברים היא מפסידה את כתובתה.

בחיי משפחה ללא צניעות, האושר הוא מדומה. 

לא זוכר את המקור המדוייק אבל בשועלשם שבו ואחלמה
הבנתי שחייב לגרשה
כיסוי הראש שייך ל'דת משה' ואינו חייב לגרש, אא"כ הוא רוצה.איל אחר
עבר עריכה על ידי איל אחר בתאריך י"ז באלול תשע"ה 01:26

זו דעת הרמב"ם. את דעת השו"ע לא בדקתי, אשמח לשמוע.

מכל מקום, הפסד הכתובה נועד לשדר, שהגירושין במקרה זה הם בהחלט רצויים.

שמעתי פעם התבטאות של רב בתקשורת, שחיי המשפחה הם הדבר היקר ביותר בהוויה הדתית. דומני שההלכה כאן מלמדת, שעל אף שהשמחה בחיי המשפחה הם ערך חשוב, יראת ה' היא אוצרו. 

לא דיברתי על כיסוי ראש אלא על מצב של חוסר צניעות גדול הרבהלשם שבו ואחלמה

יותר

טוב, ברור שיש חציית קווים שבגללם האישה נאסרת על הבעל.איל אחר

לא מדובר רק על זה. הרבה לפני כן.יזהר

כמובן שיש רמות שונות של חוסר צניעות.איל אחראחרונה

עיקר מה שבקשתי לטעון זה, שמאחר שחז"ל נקטו בסנקציה כזו כואבת, או שהגדירו בצורה פוסקנית את שערה של האישה כערווה, זה כבר לא אמור להיות תלוי זמן ומקום.

אני לא למתכוון להגיד את דעתי בעניין הכיסוי ראש,הלוי
אבל בעניין הגירושין, אני ממליץ לך לשאול רב שמתעסק עם זה, אני יכול להגיד לך ב-99% שהוא יגיד לך שזה לא כזה שחור ולבן כמו שאתה חושב. ואני לא מדבר על הרבנים שנוהגים להקל יותר ברוב הזמן.
ברור שלא הכל שחור לבןיזהר

לכן הסתייגתי ואמרתי שאחרי שכל נסיונות השכנוע לא עלו יפה וכו'. אבל בשלב מסוים אכן יש שחור ולבן.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

ממליצה לךעוד מעט פסחאחרונה

לכתוב בפורום הריון ולידה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

אולי יעניין אותך