אני פותחת שרשור חדש בקשר למה ההוא פתח שהוא מפרגן לבנותמי נהר!

שהולכות עם ארוך וזה... שאלה: בנות שנגיד הולכות עם חצאית עד אמצע הברך, שרוולים מעל המרפק אבל לא מוגזם, אממ מחשוף לא מוגזם אבל לא ממש סבבה.... זה מפריע לכם?? לא בשום קטע- באמת שאלה אמיתית- זה מפריע, מסיח דעת, גורם מחשבות וכו?? 

דוגרי כןהחיים דבש!
אהמי נהר!
מצופה ממני ללכת עם חצאית ארוכה, מחשוף עד העצם, שרוולים ארוכים? ועוד שאלה- מבינים את זה שאני ככה? או שכאילו מבחינתכם אני סתם איזה זרוקה שמפקירה את הגוף שלה?
מצופה- כן. זרוקה- ממש לא.החיים דבש!
אה..עוד שאלהמי נהר!
מבינים שאני ככה לא בגללכם? בשביל עצמי להרגשה הטובה, אולי גם לחץ חברתי..אבל ממש לא בגלל בנים? ו..אוף כאילו אתה חושב שאתה מדבר בשם הרבה או שאתה בדעת מיעוט? כי זה נשמע לי מופרך לצפות ממני משהו כזה קשה..וזה לא שאני ממש לא צנועה...
האמת שיש הרבה דעות בנושאהחיים דבש!
וגם אני לא כ"כ סגור מה אני חושב שנכון..
אוקי..אבל אתה יכול לנסות לענות לי על השאלות האלה?מי נהר!
‏|קצת מובך לבקש בקשה שאולי מטריחה;)|
האמת טוב שאת אומרת שזה לא בגלל הבניםהחיים דבש!
מקווה שכל הבנות ככה.. מה עוד שאלת?
רגערגע להבין משומי נהר!
עד לפני הרגע הזה חשבת שמי שככה הולכת זה בגלל הבנים? כאילו יש מצב שבנות אחרות כן אבל נראלי שהרוב לא ממש שמות עליכם בקטע הזה..
לא חשבתי שכולם..החיים דבש!
טוב..אז אם כבר מדברים גם לי יש משהו להגיד לקהל;)מי נהר!
בנים חביבים ויקרים! בחופש הזה הייתי המון המון בצפון, הרבה מסלולים, מעיינות וכו..התעוררה לי שאלה שעם הזמן יותר ויותר התגברה...יותר נכון תהייה..והנה היא: אם הייתי בן נראלי גם אני הייתי רוצה שבנות שבאות למעיין יהיו לבושות, אם כבר לבושות אז גם אם אפשר נורמאלי...אבל חשבתם פעם עלינו?? שיש מצב שלא כזה נעים לי שאני במעיין ופתאום חבורת בנים נשארים בתחתונים (בוקסר זה יותר סבבה) ומקיפים אותי?! וואלה זה לא כזה נעים..וזה גם מתסכל האי חשיבה הזאת, אולי להתרחק קצת יותר מהמינימום?..זהו...פרקתי;)
אני ממש מסכימה עם מי נהר!משמע??
אם כל הכבוד אני יסתובב איך שבא לי ותאמינו לי זה ממש לא בשביל בנים כי אם הייתי רוצה לתפוס איזה אחד הייתי עושה את זה בדרך אחרת וגם קצת להשים לב אלנו למה אני הייתי פעם במעיין עם חברה והיה שם איזה בן שהיה עם בוקסר לבן! אתם קולטים לבן בואו נאמר שאני תפסתי את הרגליים והלכתי משם אבל באמת?!
אממ אני הייתי טיפה פחות קיצונית..;)מי נהר!
באמת שאני משקיעה מחשבה עליכם אם זה מספיק בסדר לפני שאני שמה על עצמי משהו... פשוט אני רוצה שתבינו שזה באמת קשה להתלבש בדיוק לפי ההלכה ולהחמיר..אני טיפה פחות מההלכה, אבל ממש לא בצורה גרועה! כזה ביתאלניקית ממוצעת..;) לא רעיה אבל גם לא בני עקיבא...זה פסדר לא?! אם לא אז זה כבר נראלי דרישה פסיכית קצת...
מצאת את הקיצוני אהה???אהבת ישראל!!

חח... סתם לא...

לאלא הבנתי כל כך..;)מי נהר!
לומשנה;)
ביתאלניקית*צועד*
זה כבר לא משהו...
ידעתי שזה יעורר איזשהו תגובה;)מי נהר!
אבל שניה ברצינות- אתם לא באמת מכירים..זה דוקא אחלה מקום..
אחלה מקום עד כמה שאני מכירה אותו.. מסכימהאהבת ישראל!!

מכיר טוב מדי...*צועד*
מקווה שזה לא את יושבת שם באמצע אי תנועה בכיכר
חחחחאהבת ישראל!!

שליד הבצפר

חח

סתם...

אל תיקחי את זה אישית...

מאחורי התאנים או הענביםיאירוש

בתוך הצל שהפרוז'קטורים עושים על הפרותצוחקצוחקצוחק

אני מכיר את המקום הזה יותר מדי טוב...

חחחח...אהבת ישראל!!

מעניין למה

סתם...

איזה, נראה לך?!יאירוש

רצתי שם המון פעמים בשעות האלה... והמון פעמים יש שם כל מיני יצורים...

מוזרים ומשוניםאהבת ישראל!!

רובםיאירוש

או יותר נכון רובן- לא כאלה הזויים...

גם נכוןאהבת ישראל!!

אותי בטוח לא ראית שם...

ואם אנייאירוש

מחשב גם את הבית נוער?...

עדייןאהבת ישראל!!

אין מצב....

וואי וואי,יאירוש

המצב קשה, ואם זה לא רק השעות הנ"ל?

אממ...אהבת ישראל!!

סיקרנתי אותך??

מתי כן??

האמת שכן,יאירוש

אין הרבה אנשים כאלה... התכוונתי שאם את לא נמצאת שם בשעות האלה(שאנשים מסתובבים בכיכר) אז מתי את כן נמצאת שם?

ככה סתם לפעמים..אהבת ישראל!!

בדגש על הלפעמים..

למה, מתי אתה נמצא שם חוץ מבריצות??

יש לי עוד חייםיאירוש

חוץ מריצות... יותר נכון לומר שהריצה זה חלק דיי צדדי בחיים שלי...

ולרוב אני נמצא בבית נוער שיש שם משהו\קובעים עם חברים\ סתם יושבים שם על פקל\מנגל\פויקה...

העיקר שטעים...אהבת ישראל!!

לי בשביל זה יש את הסניףאוהב

אין על הגרעין שלי!!!!!!!

לא הבנתי, אבליאירוש

לא משנה, ניצלשנו לגמרי...

עכשיו?! לא..;)מי נהר!
נשמע כאילו אתה מקומי..לעשות לך קורס באהבת המקום? והכרת טובה;)
מקום זוועה!! לא מעיזה להסתובב שם בליל שבת...אהבת הארץ

בד"כ לא מסתובבת שם!! פעם במליון שנה... תרגעו אנשים!!אהבת ישראל!!

אגב.. אם אמרתי שאני חולה על הגרעין שלי, משמע שאני לא ביתאלניקית... לא שזה רע.. פשט אני לא...

והמבין למה - יבין למה...

יש בזה יותר ממשהו...יאירוש

לא... התכוונתי לרעיה ובני עקיבא...אהבת ישראל!!

גם ברעיה וגם בבנע יש אחלה אנשיםמי נהר!
אני לא בשתיהם..
אני טוב... נוותר... חחאהבת ישראל!!

וסליחה על הנצלוש הזה

אז אני כן!אהבת הארץ

ממש מסכים איתךoribz567

בס"ד

לא קורה שאני נכנס למים בלי בגד ים.

אם אני בלי (כלומר רק עם בוקסר) אני לא נכנס.

אם כבר ניצלו אז באלי גם רעיה123
אני כל כך מבינה כמה זה מציק לך ולא נעים אבל אני יכולה לספר לך שגם אני הייתי בצפון וגם במעיין שלנו היו בנים , ולא לחדש לך משהו?? הם כן היו עם בוקסר במים!! אבל לחדש לך משהו?? ברגע שבאנו (חבורת בנות...) 5 דקות והם כבר לא היו שם (ואני לא מגזימה!!) תיקתקו הכל ועברו (כנראה למעיין אחר...) אז ביננו... יש גם כאלה שאפשר לפרגן להם, בגדול!!בחורים דתיים ברגע שרואים שחבורת בנות באות למעיין הם מתקתקים עיניינים והולכים, אשריכם ישראל!!באמת אז אפשר לא רק להתעצבן למרות שלפעמיים זה באמת יכול לעצבן...
תאמת- לא כזהדנאויא12345

חצאית\חולצה נורמלית, לא משו מוגזם לא כזה, לעומת זאת חצאיות ממש קצרות\גופיות וכו דווקא מפריע וגם לא כזה מבין את מי שהולכת ככה חוץ מלחץ חברתי.

מבין לחלוטין שזה לא בגללנו. זה ה- התמודדות של בנות.א"י זה קשה

אני חושב שהוא מדבר בששם הרוב. מצפים ממך להשתדל, אבל באמת לא בשבילנו אלא בשבילך. אני בטוח שכבר כתבו על זה פה.

^^ מצטרפת לשאלהגפן המתוקה
דווקא פעם שמעתיאני מאמין!
שבנים ממש מסתכלים על בנות מכוסות בצןרה קיצונית, זה יותר 'מאתגר' אותם כזה...
ושלא יבינו לא נכון! אני ממש ממש נגד קצר! אבל גם להקצין לכיוון השני זה לא תמיד טוב..
בתור גבר... זו שמועה לא נכונהפשושון

שאלה מעניינת..אשמח גם לתשובה.סיזר22
מצטרפת וממקדת קצת...חסויה

יש הבדל משמעותי מבחינתכם בנות שהולכות עד הברך/ בנות שהולכות עד הרצפה?

אין חובה לענות...

סליחה על הניצלושון...

תענו לי שניה למה כוונתכם רעיה123
אם את יושבת בתחנה של האוטובוס /על השקע של התחנה מרכזית מטעינה פלאפון או כל דבר אחר שאת יושבת והחצאית באמת מתחת לברך או שזה מהמתחכמות האלה שהינה מושכים פה שם ויאוו... עובר!! או שזה מהחצאיות מתחת לברך על אמת!!
(אוףף אני כותבת בתכלס כי אני גם באותה התמודדות אז אל תקחו אישי...)
החצאית עד הברך...חסויה
עבר עריכה על ידי חסויה בתאריך ט"ו באלול תשע"ה 11:15

לא עוברת ולא יותר קצרה ותמיד יש טייץ חצי חיוך

אני לא חושביאירוש

שהנקודה זה אם זה מפריע לבנים, אלא יותר כלפי הקב"ה, בנים לא אמורים להסתכל עליך בכל מקרה.

לעינינו- כמה שיותר "פתוח" זה יותר מפריע, לא בקטע הנוראי, אבל כן.

ולשאלה השניה, נראה לי שרוב הבנים מבינים את ההתמודדות וכו'. ממש לא חושבים שאת זרוקה או משהו כזה.

חייבת להגיד שנשמע לי מוזר קצתמי נהר!
אבל אני לא בן ואני בחיים לא אבין את ההתמודדות שלכם...לגבי הקבה כל אחת והבעיות שלה, בנים לא יכולים לשפוט!.. לוידעת ממש מוזר לי שמצופה ממני אבל מבנים לא..אולי פשוט לא במודעות שלהם, לצורך העניין נגיד הדוגמא של המעיין..זה מוזר רק לי? ואם לא הבנתם אני לא אמרתי לא להכנס עם בוקסר או מה שזה לא יהיה, התכוונתי הקלילות הזאת שעושים את הפעולה בלי לחשוב שיש מצב שזה לא כיף לי
זה היה לתגובה שלי?יאירוש

לא הבנתי למה הגבת לי, נראה לי שדיי חיזקתי את מה שאמרת. @מי נהר!

זה היה גם לתגובה שלך אבל לא רקמי נהר!
בכללי ממה שהבנתי מהרבה תגובות וגם משלך, הגישה שזה מצופה ממני... ומה שאמרתי, שאני לא שופטת כי אני לא בן ואין לי התמודדות כזאת יומיומית אבל מה שכן זה מוזר לי המצב הזה שאני צריכה להתחשב בכם ולדקדק בסנטימטרים בזמן שאני יודעת שזה בכלל בכלל לא בשבילכם, עניינים ביני ובין עצמי וה'.. וגם בזמן שאני יודעת שהרבה בנים בכלל בכלל לא מתחשבים (לצורך העניין אז במעיין) שונאת להיות הרעה אבל רעיה אני גם הסתובבתי המון בארץ בחופש הזה וצר לי להגיד שמה שאת תארת קרה לי פעם אחת בלבד אחרי שרמזנו להם שקצת יזוזו ממנו...בקיצור, מוזר לי פרקתי;)
גם מגברים מצופה להתנהג בצניעות...פשושון

שו"ע מפורש 

בפועל לא רואה את זה מתקיים בנחליםסיזר22
אבל באופן כללי גם הבנות וגם הבנים מתנהגים ביתר חופשיות בטיולים
אני לא דורש מאף אחת כלום,יאירוש
עבר עריכה על ידי יאירוש בתאריך ט"ו באלול תשע"ה 22:24

אבל אם זה ידרבן אותך, אז כן, זה עוזר. זה לא שזה לא קשור. אני חוזר- את צריכה לעשות את זה כי הקב"ה אמר, לא בשביל לעשות חיים קלים יותר למישהו, אבל זה כן עוזר.

אני חושבת שאם בנות יודעות שהלבוש שלהן מפריעסיזר22
לבנים זה אולי עוזר במידה מסויימת בקיום המצווה (לא בגלל שזה מפריע לכם אלא בגלל שלי אישית למשל לא יהיה נעים ללכת חשוף כשאני יודעת שתוקעים בי עיניים בגלל זה... אבל כמובן שגם אם אני אדע זה לא אומר שמחר אני כבר אצליח ללכת כמו שרשום בהלכה)
לא מפריע לי שבת תלך עם מיניanka

ואיזה חולצה שבא לה. 

צריך לשלוט ביצר שלך,וזה שאדם לא שולט-זו בעיה שלו. 

זה מושך אותך? באסה! תלמד לשלוט בעצמך. 

לא מפריע לי שבנות ילכו,זה עניין שלהן בלבד! 

וואלה...פשושון

ולי לא מפריע שבנאדם יצא עם קלצ'ניקוב לרחוב ויירה לכל הכיוונים להנאתו...

מי שלא רוצה למות שיתכופף, או שישאר בבית לכמה דקות...

המערב הפרוע בקיצור

זו פגיעה פיזית באחרים.anka

וזה פגיעה נפשית...יותר גרועפשושון

לא אכפת לה שגבר נשוי מסתכל עליה ואח"כ בא הביתה ולא מסתכל על אשתו?

או אפילו רווק שעד עכשיו היה לו יום רגוע... והיא באה והדליקה לו את כל הפיוזים..?

אז אין דם... אבל פגיעה יש

פגיעה רוחנית לפעמים יכולה להיות קשה יותר ולהרוס יותראהבת ישראל!!

מפגיעה פיזית....

שישלוט בעצמו!anka

מזתומרת שישלוט בעצמו??אהבת ישראל!!

לא מבינה...

פגיעה נפשית ורוחנית היא פגיעה!!

ולפעמים גם יותר חמורה מדבר פיזי!!

אז הבנאדם ישלוט בעצמו ופשוט לא יצא לרחוב באמת... כדי שאף אחד לא בטעות יירה בו או משו...

מה הקשר יירה בו?!?!anka

את\ה לא יכול\ה לבקש מאשה ללכת כמו שאת רוצה בגלל שיש לך יצר. 

הדוגמא שפשושון הביא קודם... ו..אהבת ישראל!!

אני בת...

מסכימה שאף אחד לא יכריח אף אחד אחר.. אבל גם ככה ההלכה אומרת מה שהיא אומרת ונכון שיש נסיונות וקשיים גם לבנות.. אבל יש כאן גם עניין של עזרה.

לא אומרת שצניעות זה בגלל בנים, אבל יש גם עניין כזה...

אתה לא יכול לעשות מה שבא לך, שהוא לא מה שאמור להיות ולהגיד לכל העולם תתמודדו... יש לזה מחיר ולפעמים גם האדם שאומר את זה יכול לשלם את המחיר הזה....

ושוב, מבהירה - צניעות זה לא בגלל בנים!!! יש הרבה טעמים וסיבות ובעיקר זאת ההלכה והיא לא קשורה לבנים אלא לכולם.. אבל יש גם עניין כזה שיוצא..

מצוין.anka

מה מצוין?אהבת ישראל!!

שאני מסכים עם התגובה שלך.anka

אז מה הבעיה??אהבת ישראל!!

אין,ברוך ה'.anka

זה נכון שבן לא יכול לבקש מבת שתלך צנועסיזר22
בשבילו. בנים צריכים לשלוט בעצמם והבת תלך צנוע בשבילה בלבד (וכי אלוקים ציווה אותה), אבל אני מסכימה עם זה שיש כאן פגיעה רוחנית גדולה...
אבל אל תשכחי... שהיא נענשת על מי שמסתכלפשושון

מן הסתם את מאמינה שהקב"ה שופט צדק... 

כנראה שהיא אשמה בזה במידה מסויימת... היא ידעה שהיא מזיקה איפשהו 

וגם הבן נענש.סיזר22
גם אם אני אדבר לשון הרע עליך או איתך אני אחטיא אותך ואתה גם תענש..
אי אפשר להפיל את האשמה על הבנות כמו שאי אפשר להפיל את האשמה על הבנים
נכון...כי שניהם אשמים!פשושון

לא הפלתי את האשמה על הבנות.. לא הבנת אותי..

התווכחתי על מה שanka אמר שבחורה תלך איך שבא לה ושהבחור ישלוט בעצמו...

זה אכזרי וזה גם נגד התורה

אוקיי אחלה, הבנתיסיזר22
אבל מהדברים שלך הבנתי שבגלל שלבנים קשה אז אנחנו צריכות ללכת צנוע ואם לא- אנחנו מכניסות אותכם לגיהנום. מצטערת לבאס- אני לא מתלבשת צנוע בשבילכם כי כשאומרים לי להתלבש בשביל הבנים זה לדעתי מוריד את הבנים לרמה של בהמות שיש להם תאווה והם לא יכולים להתגבר על היצר שלהם.

נראה לי סטינו מהדיון העיקרי כאן, אבל היה חשוב לי לחדד דברים.
סבבה... פשושון

וואלה?!מי נהר!
לא ידעתי..ואם אני מתלבשת כמו שתיארתי בהתחלה..זה גם תקף עלי ההלכה הזאת?
במקרה שהיא לבושה לא בצניעות כמובןפשושון

הלבוש שמתואר בתחילת השרשורמי נהר!
מה איתו? שאלה אמיתית
אני אגיד מה כן...פשושון

חצאית לפחות 10 סנטימטר מתחת לברך.. שכשיושבים לא רואים את הברך

שרוול שעוקף את המרפק

בגד שמכסה את עצם הבריח (שנמצא מתחת לצוואר) מה שאומר שמחשוף אסור

(זה הלכתית נטו)

נ.ב  

מה שנראה לך סבבה זה כי את בחורה... מחשוף סבבה בשביל גבר זה הדלקת פיוזים

חח אתה אומר מה ההלכה...סיזר22
מי נהר! שאלה על לבוש שלא לגמרי לפי ההלכה אבל עדיין נחשב צנוע (כמה ס"מ לפני המרפק, חצאית שטיפה עוברץ את הברך בישיבה וכו'..)
עניתי ב -נ.ב. בשבילה זה נחשב צנוע... בשביל אחרים לאפשושון

חחחחמשמע??
אני לובשת ככה
חצאית ארבע סנטימטר מעל הברך (כשאני עומדת) שרוולים שלוש סנטימטר מעל המרפק ואהמ מחשוף אהה לא נמוך (הכוונה לפתוח) אבל זה תלוי איזה הבגדים יש לי גם וגן
שהיא תשלוט בעצמה...פשושון
עבר עריכה על ידי פשושון בתאריך ט"ו באלול תשע"ה 14:26

כולם צריכים לסבול בגללה?

למה לסבול?anka

מזתומרת למה?פשושון

א. זה סבל נפשי!  אני גבר ואני סובל מאד מהפריצות...

ב. היא מכניסה אותו ישר לגהינום... זה סבבה מבחינתך?

שישלוט בעצמו.anka

אכזריות לשמהפשושון

לא אכזריות שלבנות יהיה חם וישרפו בשמש?anka

אני מתלבשת בצניעות, לא חצאית מטאטא אבל ארוכה-אהבת הארץ

וגם משתדלת להיות צנועה באורך החולצה (בשרוולים ובצוואר)

ואני חייבת לומר שפשוט הגזמת!!

יש לנו אפשרות- אפשר להכריח את עצמך ללבוש גופיה וחולצת בסיס ועליונית וקרדיגן וכו'...                           ואפשר להתלבש בצורה צנועה נעימה ונוחה! זה בחירה שלך!

כמה בגדים צנועים יש שהם לא מצריכים שומדברסיזר22
מתחת?(מעט מאוד, אלא אם כן את מתפשרת על חולצות שקופות וכו')
זה המצב. להגיד שיש הרבה בגדים צנועים בחנויות זה חוסר מודעות ובאמת שאין הרבה בחירה בעניין הזה...
אני לא אומרת שבגלל זה נלך בצורה מינימלית, אבל זאת בעיה שאפשר להבין למה הרבה מוותרות על למצוא לה פתרון
על מה יש לה לשלוט??סיזר22
אני לא הבנתי את הקשר בין הדוגמא למה שאמרת..
בת שהולכת בניגוד להלכה- זה לא נובע מאיזו תאווה. זו מציאות שאנחנו חיות בה, מציאות שהכל בה חשוף ואין הרבה בגדים לדתיות ואני יכולה לחרוש את כל הארץ ולמצוא 2 חולצות 3/4..וכן זו התמודדות קשה מאוד שבנים לא מבינים אותה. קל לכם להגיד לנו להתלבש צנוע אבל בתכלס זה קשה ליישום.
כל אחד ישתדל בתחום שלו- אתם תשמרו על העיניים ואנחנו נשתדל בצניעות
נכון מאוד!גפן המתוקה
זה ממש קשה למצוא חולצות 3\4,
ובדרך כלל אני לובשת חולצה קצרה עם חולצת בסיס, אבל חםםם!!!
אז אי אפשר לזלזל ולהגיד בפשטות 'תתלבשו צנוע' כי זה ממש קשה!!
........משמע??
לי זה מפריע כי זה פוגע בי. האם זה אומר שאסור להם לפגוע בי?א"י זה קשהאחרונה

לא יודע. אני די בטוח שזה לא מוסרי. וכמו שאני חושב שפוגעני שאדם יסתובב עם חולצה של "חבל שהיטלר לא השמיד את כולכם" ואני די בטוח שזה לא מוסרי לפגוע ככה באנשים. כמובן שזו הגזמה פרועה לצורך העניין.

יקירתיפצלאשי

בס"ד

לא זה צריך להיות החשבון שלך.

היצר ימשיך להיאבק בנו ולחפש איך להחטיא אותנו גם אם כל הבנות תתלבשנה בצניעות.

אין ספק שאת יכולה להקל עלינו במאבק, אבל זה לא תפקידך. את צריכה לעשות את החשבון של "מה ה' רוצה ממני ולמה הוא מצפה ממני" ולא שום דבר מעבר.

אם בנוסף (או מעבר לכך) את גם עוזרת לנו, תודה רבה ואשרייך אבל את לא צריכה.

זה יחסיצריך עיון
*לא קראתי את כל התגובות*
המשיכה של הגברים היא יחסית למה שהם רגילים. מי שרגיל לראות בנות עם חצאית מטאטא ויראה פתאום מישהי עם חצאים עד הברך זה יעשה לו משהו למרות שזה בתוך ההלכה, ומי שרגיל לראות בנות עם מכנסונים יתרגל לזה למרות שזה ממש לא צנוע.
(זה בערבון מוגבל, אבל בגדול זה נכון)
זה תלוי מאוד, בזמן במצב רוח באותו רגע ועוד ועוד. עקרוניתא"י זה קשה

לרוב כן.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך