אשמח לעזרה ביישוב תמיהה שעלתה לי...יעל

http://www.pitgam.net/quote/3417/1/

איך המשפט הזה הגיוני? איך אפשר להצליח בזה?

זה משפט נכון.החיים דבש!
כתוב גם בגמרא שת"ח צריך שיהיה לו שמינית שבשמינית של גאווה. כלומר- אדם צריך לדעת שהוא עפר ואפר, אבל מצד שני לדעת את מקומו ולו לתת לאחרים לרמוס אותו בשם הענווה שלו..
..סתמישוו
כל אחד מהמשפטים זה שיטות של בנייה עצמית.
אם תגיד לעצמך שאתה עפר ואפר אז זה יעזור במידת הענווה ותמיד כשיהיה מצב של גאווה וצגיד אצ זה לעצמך ישר זה לא יקרה, כי.. מי אתה כבר?! מי אתה שתתגאה? כולך סתם עפר ואפר.
מצד שני, זה יכול להרוס כי אז בן אדם לא ירצה להתעלות.. הוא יוכל להגיד לעצמו: אני לא יכול לעשות כלום, אין בי את הכוחות, אני כלום.. אני עפר ואפר ואז הוא יישאר תקוע באותו רמה כל הזמן בלי שום התקדמות.

וככה גם עם המשפט השני, מצד אחד הוא טוב מצד שני הוא יכול לגרום לבעיות.

ולכן.. כדי שאדם יוכל לשפר את עצמו, בלי שיהיה מצב שיגיע לאותם חסרונות הוא צקיך להגיד לעצמו את 2 המפטים כשכל משפט בעצם 'מחפה' על המשפט השני בנקודות תורפה שלו..

מקווה שהייתי מובן
בשבילי נברא העולםחפרנית גאה=)
יש משמעות לחיים שלי, אני יחיד ומיוחד ויש לי כוחות וחובה לפעול בעולם, אבל אסור שזה יביא אותי לגאווה, ולכן צריך לזכור שאני עפר ואפר. העובדה שבשבילי נברא העולם אינה גאווה, אלא אחריות עצומה!
עפר ואפר- ענווה, בשבילי נברא העולם- הכרת הטוברנה בנה

אדם צריך לראות את עצמו ככלום מול הקב"ה, ומתוך זה לראות את גודלו של הקב"ה שברא את כל העולם, להעריך כל דבר ולראות כל מציאות שהוא נפגש בה כדבר שנשלח דווקא בשבילו וללמוד מהכל מתוך אמונה שזה מדוגם בשבילו

.

ההבנה שאני לא שווה כלום מגדילה את הכרת הטוב ומעצימה את קבלת מלכות ה', ומחייבת אותי לקבל את מה שנשלח אלי בהבנה שזה לא סתם פוגש אותי, אלא אבא שאני חייב לו הכל ובידו הכח לעשות כל מסתכל עלי ודואג לי כל רגע.

משפט כ"כ יפה!שירוש16

מצד אחד- כל יהודי צריך להרגיש גאוה מיוחדת בזה שהוא מיוחד ויחיד ואין כדוגמתו. ולעולם לא יהיה אחד כמוהו.

מצד שני- שבנ"א לא יתגאה בכך ולא יראה בזה הצלחה אישית שלו אלא עובדה שהיא מתנת ה'. כלי עצום שניתן לו בכדי להתקדם בעבודת ה'.

|אהבתי ת'משפט|

|מאמצת אותו לחיים|

מממאוהבת את מלכנו
אני חושבת שענווה, זה לא שלא תדע את המעלות שלך.. על משה רבינו נאמר שהיה עניו מכל אדם, והוא כתב את זה על עצמו!!! אז איך זה הגיונ? זה שמשה מודע למעלות ולכוחות שיש לו, אבל הוא לא מייחס אותם לעצמו אלא לקב"ה!!! ולכן אומרים שאני בעצמי עפר ואפר, אבל אני מודע לכך שגם הקב"ה נתן לי כוחות ותפקיד ומקום בעולם הזה, ולכן אני יקיים אותו עד הסוף!! ואנו מודעים לכל המעלות שלנו וכך אנו יכולים להמשיך הלאה, אבל מייחסים אותם כמתנ מה' ולא כמשו שמיוחס אלינו..
זה משפט ממש יפהטוביה2אחרונה
הוא בעצם אומר לך להיות כל הזמן במודעות לכך שאתה נזר הבריאה וככזה עליך לא לבגוד בעצמך ובמהותך (ע''י התרחקות מ-ה') ובאותה נשימה הוא אומר לך שכאשר אתה מסתכל על העולם אל תחשוב שמגיע לך יחס מועדף
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך